Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Συνεδριάζει την Δευτέρα 1η Ιουλίου και ώρα 20:00 σε διπλή συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας.
Στις προσκλήσεις που υπογράφει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Μπασδάνης περιλαμβάνονται για συζήτηση και λήψη απόφασης τα παρακάτω θέματα:


Συνεδρίαση 17η

1. Απολογισμός Εσόδων – Εξόδων τέως Δήμου Κυπαρισσίας οικ. έτους 2010 (Έγκριση της αριθ. 51/2013 απόφασης Οικονομικής Επιτροπής).
.
Συνεδρίαση 18η

1. Παράταση σύμβασης καυσίμων.

2. Αποδοχή και κατανομή ΣΑΤΑ Πολιτικής Προστασίας έτους 2013

3. Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος, προϋπολογισμού κι ετήσιου προγράμματος δράσης οικ. έτους 2013

4. Έγκριση διενέργειας προμήθειας ειδών καθαριότητας οικ. έτους 2013

5. Παράδοση έργου «Βιολογικός καθαρισμός Κυπαρισσίας» στη ΔΕΥΑΚΥ.

6. Παραχώρηση πυροσβεστικού οχήματος στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κυπαρισσίας.

7. Συμμετοχή του Δήμου στην επέκταση του δημοτικού φωτισμού Τ.Κ. Κοπανακίου.

8. Αίτηση Δημάκη Δέσποινας του Γεωργίου για απομάκρυνση σχολάζοντος περιπτέρου που βρίσκεται μπροστά από ιδιοκτησία της στη Δ.Κ. Γαργαλιάνων (Έγκριση της αριθ. 22/2013 απόφασης Δ.Κ. Γαργαλιάνων).

9. Διορισμός υδρονομέα στη Δ.Κ. Κυπαρισσίας (Έγκριση της αριθ. ../2013 απόφασης της Δ.Κ. Κυπαρισσίας).

10. Διορισμός υδρονομέα στην Τ.Κ. Αρμενιών (Έγκριση της αριθ. 5/2013 απόφασης της Τ.Κ. Αρμενιών).

11. Διορισμός υδρονομέα πηγής Παγουρίνας Τοπικής Κοινότητας Βρυσών (Έγκριση της αριθ. 1/2013 απόφασης της Τ.Κ. Βρυσών).

12. Έγκριση ορθής επανάληψης της αριθ. 34/2011 απόφασης Δημ. Κοινότητος Φιλιατρών.

13. Αίτηση Νικολάου Σχοινά για απομάκρυνση παλαιάς δεξαμενής Τ.Κ. Μοναστηρίου.

14. Αίτηση Λογγίνου Σωτηρίου για επιστροφή χρημάτων εκ παραδρομής βεβαιωθείσης κλήσης της Τροχαίας Κυπαρισσίας.

15. Αίτηση Γιαννόπουλου Κων/νου του Γεωργίου για χορήγηση άδειας τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων στην πρόσοψη του καταστήματός του «ΑΛΓΟΡΥΘΜΟΣ» στην Άνω
Πόλη Κυπαρισσίας (Έγκριση της αριθ. …/2013 απόφασης Δ.Κ. Κυπαρισσίας).

16. Έγκριση δαπάνης ποσού 500,00 € για την πραγματοποίηση επιμνημόσυνης δέησης στη Δ.Ε. Αετού, στη μνήμη των νεκρών της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το έτος 1974 (ηχητικά, αναψυκτικά).

Κυπαρισσία: Ένοπλη ληστεία - Τρομοκρατημένοι οι πολίτες

Ένοπλη ληστεία, απόπειρα ληστείας, παραβιάσεις σπιτιών και τρομοκρατία στους πολίτες…

Τρομοκρατημένοι είναι οι κάτοικοι της Κυπαρισσίας και της ευρύτερης περιοχής από τα κρούσματα εγκληματικότητας των τελευταίων ημερών. Μπορεί η πόλη να γιόρταζε, ωστόσο πάρτυ φαίνεται πως έκαναν και οι κακοποιοί, οι οποίοι αλωνίζουν νύχτα – μέρα!

Προχθές τα ξημερώματα, περίπου στις 3.00, στην Άνω Πόλη, δύο .........

άγνωστοι δράστες παραβίασαν ανασφάλιστη πόρτα ισογείου σπιτιού και αφού μπήκαν στο εσωτερικό, επιτέθηκαν στον ύπνο του και απείλησαν με όπλο 81χρονο Ελληνοκαναδό, ο οποίος πριν από λίγες μέρες είχε φτάσει στην πόλη για τις καλοκαιρινές του διακοπές.
Οι κακοποιοί είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με μαύρες κουκούλες, όπως και τα χέρια τους, και ακινητοποίησαν τον ηλικιωμένο, απαιτώντας να τους δώσει χρήματα και ό,τι άλλο πολύτιμο είχε, απειλώντας τον για τη ζωή του. Έψαξαν δε το σπίτι και αφαίρεσαν ένα ρολόι αξίας 2.000 δολαρίων Καναδά, ένα χρυσό δαχτυλίδι με διαμαντένιες πέτρες αξίας 15.000 δολαρίων Καναδά, ένα κινητό τηλέφωνο, 5.400 δολάρια Καναδά και 300 ευρώ. Στη συνέχεια ετράπησαν σε φυγή.
Το Σάββατο το βράδυ, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα (στις 12 παρά 10), στην περιοχή της Πανηγυρίστρας, δύο κακοποιοί, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κιτρινοπράσινες κουκούλες, πιθανόν από φούτερ, την «έπεσαν» σε γνωστό επιχειρηματία της πόλης, ο οποίος είχε κλείσει την επιχείρησή του και πήγαινε με τα πόδια στο σπίτι όπου διαμένει, για να τον ληστέψουν. Οι δράστες προέταξαν πυροβόλα όπλα, εκ των οποίων το ένα εικάζεται πως ήταν ψεύτικο, καθώς, σύμφωνα με τη μαρτυρία του επαγγελματία, έβγαζε περίεργους ήχους και είχε φωτάκια, όπως εκείνα που πουλάνε στα πανηγύρια για τα μικρά παιδιά, ενώ το άλλο μάλλον ήταν αληθινό. Οι κακοποιοί ζήτησαν χρήματα και όταν αυτός τους είπε ότι δεν έχει μαζί του, του ζήτησαν επίμονα μια τσάντα που κρατούσε με φρούτα και λαχανικά. Μάλιστα, είπαν μεταξύ τους ότι εκεί θα έχει τα λεφτά! Ο επαγγελματίας δεν έχασε την ψυχραιμία του και μόλις βρήκε ευκαιρία αντέδρασε αστραπιαία και επιτέθηκε στους κακοποιούς, οι οποίοι τα έχασαν και το έβαλαν στα πόδια!
Την Παρασκευή άγνωστος έσπασε την πόρτα σπιτιού όπου διαμένουν ηλικιωμένοι στη Σπηλιά. Όμως, από την παραβίαση της πόρτας χτύπησε ο συναγερμός και ο δράστης ετράπη σε φυγή χωρίς να προλάβει να αφαιρέσει κάτι.

Τις προηγούμενες μέρες μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε απόστρατο υψηλόβαθμο αξιωματικό της ΕΛΑΣ, όταν επισκέφθηκε την Κυπαρισσία για διακοπές και βρήκε το σπίτι του στα Μυραίικα παραβιασμένο. Ο ή οι δράστες δεν είχαν αφήσει τίποτα όρθιο και είχαν αφαιρέσει από ηλεκτρικές συσκευές μέχρι και είδη κουζίνας και υγιεινής. Προανάκριση και έρευνες για στοιχεία που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κυπαρισσίας.
Τα νέα αυτά κρούσματα επιτείνουν την αγωνία, το φόβο και την ανησυχία των κατοίκων της περιοχής, που υφίστανται μια ιδιότυπη τρομοκρατία. Οι αστυνομικές δυνάμεις καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, αλλά αυτή, εκ των πραγμάτων, δεν μπορεί να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα επαρκούς αστυνόμευσης και εμπέδωσης αισθήματος ασφαλείας, αφού υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό αλλά και μέσα.
Απαιτείται άμεσα, λοιπόν, ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων με προσωπικό, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν ικανοποιητικά στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας και, βεβαίως, να υπάρχει συστηματικότερη αστυνόμευση.

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Θάρρος

-

Γαργαλιάνοι: Οικογένειες κατήγγειλαν αποπλάνηση δύο παιδιών από Πακιστανό

Την αποπλάνηση δύο μικρών κοριτσιών από έναν Πακιστανό κατήγγειλαν στο Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων δύο οικογένειες από την περιοχή.
Συγκεκριμένα, προχθές το μεσημέρι μία οικογένεια Ελλήνων και μια οικογένεια Βούλγαρων κατήγγειλαν στην Αστυνομία την αποπλάνηση.

Σύμφωνα με τα όσα είπαν, ο Πακιστανός εργάζεται........

περιστασιακά στην περιοχή και το περιστατικό συνέβη το απόγευμα του Αγίου Πνεύματος.
Τα κοριτσάκια είναι ηλικίας 5 χρόνων της ελληνικής οικογένειας και 7 χρόνων των Βουλγάρων.
Ο Πακιστανός αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές.

Θάρρος

Φιλιατρά: Η Εορτή της Παναγίας της Βλαχέρνας

Η πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών, σας προσκαλούν στον εορτασμό της εορτής της Παναγίας της Βλαχέρνας που θα εορταστεί στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Βλαχέρνας στο ομώνυμο Πάρκο, με το ακόλουθο πρόγραμμα:......

ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013:
Ώρα 7.30 μ.μ. : Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός μετ` αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ
‘Ωρα 8.45 μ.μ.: Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας

‘Ωρα 9.45 μ.μ.,: Συναυλία της Φιλαρμονικής του Συλλόγου Φιλοπροόδων

ΤΡΙΤΗ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013:
Ώρα 7.00 π.μ.: Όρθρος
Ώρα 8.30 π.μ.: Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία

Με τιμή
το Διοικητικό Συμβούλιο

Φιλιατρά: 2 καντίνες από τις 3 στον Λαγκούβαρδο. Στο Στόμιο πότε;

ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟ

Δυο καντίνες θα έχει φέτος η παραλία του Λαγγουβάρδου αφού ο διαγωνισμός για την τρίτη κηρύχθηκε άγονος.
Άγονοι επίσης .,.....

κηρύχθηκαν και οι διαγωνισμοί για τις τοποθεσίες «Γιαννίτσαινα», Βλάχου», Δ.Ε. Κυπαρισσίας και «Χρυσή Άμμος - Μάτι», Βρωμονέρι», Δ.Ε. Γαργαλιάνων

Απόφασίστηκε η διενέργεια επαναληπτικής δημοπρασίας για την παραχώρηση του δικαιώματος απλής χρήσης χώρων αιγιαλού – παραλίας για λειτουργία τροχήλατης καντίνας (αυτοκινούμενης ή μη), για τις θέσεις «Γιαννίτσαινα», Δ.Ε. Κυπαρισσίας και «Βρωμονέρι», Δ.Ε. Γαργαλιάνων, με τους ίδιους όρους και προυποθέσεις που ίσχυαν στην αρχική δημοπρασία

Δείτε αναλυτικά την απόφαση του Δήμου Τριφυλίας πατώντας εδώ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Στο Στόμιο αν και η ημερομηνία του Διαγωνισμού ήταν για τις 19 Ιουνίου εν τούτοις δεν έγινε καθώς σύμφωνα με ενημέρωση του Φιλιατρά News εκκρεμεί η λήψη θετικής γνωμοδότησης από την Αρχαιολογική υπηρεσία.
Η Ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Κυπαρισσία: Συνελήφθησαν ρουμάνοι. Βρέθηκαν Πολλά κλοπιμαία.

Ολόκληρη αποθήκη με κλοπιμαία είχαν στην Κυπαρισσία Ρουμάνοι οι οποίοι χθες συνελήφθησαν! Φέρεται, δε, να έχουν διαπράξει αρκετές κλοπές στην ευρύτερη περιοχή.
Οι αστυνομικές......

αρχές, μετά από έρευνες των ανδρών του Α.Τ. Κυπαρισσίας και με την αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών, κατάφεραν να οδηγηθούν στον εντοπισμό και τη σύλληψη των Ρουμάνων, οι οποίοι έχουν στενή συγγενική σχέση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες, παρουσία εισαγγελέα, έγινε έρευνα σε σπίτι όπου διέμεναν στην περιοχή της Αποβάθρας Κυπαρισσίας και στην αποθήκη – υπόγειο βρέθηκαν μια σειρά από http://tharrosnews.gr/sites/default/files/styles/vlarge/public/field/image/klopimaia.jpgκλοπιμαία, από τα οποία προκύπτει η «πλούσια» δράση τους.

Από άνδρες του Α.Τ. Κυπαρισσίας προσήχθησαν στην Αστυνομία, εκτός από τους Ρουμάνους που συνελήφθησαν, και άλλα μέλη της οικογένειάς τους, καθώς και άλλα πρόσωπα, των οποίων εξετάζεται η συμμετοχή σε παράνομες πράξεις.

Θάρρος

Παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις -Απεργούν οι εφοριακοί

Ανάσα θα πάρουν χιλιάδες φορολογούμενοι καθώς το υπ. Οικονομικών έδωσε παράταση για την ηλεκτρονική υποβολή των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος των φυσικών προσώπων, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ, έδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Η προθεσμία, που λήγει στις 30 Ιουνίου, παρατείνεται ως εξής:

Για τα ψηφία 1 και 2: έως και την 22η Ιουλίου 2013,
για τα ψηφία 3 και 4: έως και την 29η Ιουλίου 2013,
για τα ψηφία 5 και 6: έως και την 5η Αυγούστου 2013,
για τα ψηφία 7 και 8: έως και την 12η Αυγούστου 2013,
για το ψηφίο 9: έως και την 26η Αυγούστου 2013
και για το ψηφίο 0: έως και την 30η Αυγούστου 2013.

Επιπλέον παρατείνεται μέχρι και τις 8 Ιουλίου 2013 η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τους υπόχρεους της παρ. 4 του άρθρου 2 του ΚΦΕ (ΟΕ, ΕΕ, κ.λπ.) .

Η προθεσμία αυτή ισχύει και για τις εταιρείες που υποβάλλουν τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματός τους σε φυσική μορφή στη Δ.Ο.Υ., εκτός αυτών που προβλέπεται κατά περίπτωση ειδικότερη προθεσμία από τις διατάξεις του άρθρου 64 του Κ.Φ.Ε. (περιπτώσεις δ΄, ε΄ και στ΄ της παραγράφου 1).

Όσοι την υποβάλουν μέσα στον Ιούλιο θα δικαιούνται να πληρώσουν με τρεις διμηνιαίες δόσεις, ενώ όσοι τις αφήνουν για Αύγουστο θα πληρώσουν με δύο δόσεις. Αυτό όσον αφορά την πληρωμή στο Δημόσιο, διότι υπάρχει πάντα και η επιλογή της πληρωμής σε δόσεις στην τράπεζα με κάρτα.

Eντωμεταξύ σε 48ωρη απεργία προχωρούν οι εφοριακοί σήμερα και αύριο , αντιδρώντας στις πολιτικές διάλυσης των υπηρεσιών και υποβάθμισης του εφοριακού κλάδου. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις ΔΟΥ (ΠΟΕ-ΔΟΥ) απαιτεί το «πάγωμα» κάθε διαδικασίας αναδιοργάνωσης έως την ολοκλήρωση της μηχανογράφησης, καθώς επίσης κι έναρξη ουσιαστικού διαλόγου για το συγκεκριμένο θέμα. Ταυτοχρόνως, οι εργαζόμενοι στις εφορίες ζητούν γραπτές απαντήσεις για τη διασφάλιση των οργανικών θέσεων του κλάδου κι όσων υπηρετούν σήμερα, τόσο στο σύνολο της χώρας όσο και κατά νομό, αλλά και να εξακολουθεί να λειτουργεί τουλάχιστον μια ΔΟΥ ανά Νομό και να υπάρξουν επιπλέον της μιας ΔΟΥ ανά νομό κι άλλες, με συνδυασμό κριτηρίων όπως: πληθυσμιακά, γεωγραφικά (νησιά, ορεινές περιοχές κ.λπ.), εθνικά (παραμεθόριες, ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές), οικονομικά-φορολογικά.

STAR - Κουτί Πανδώρας

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 27ης Ιουνίου 2013



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Ναι» η πλειοψηφία των Καλαματιανών


Επικροτεί η πλειοψηφία των Καλαματιανών τη συγκρότηση .........

της δικομματικής κυβέρνησης, όπως προκύπτει από τις απαντήσεις που δόθηκαν στο πλαίσιο ρεπορτάζ.

Ζητήσαμε, λοιπόν, να μάθουμε αν επικροτούν τη συγκρότηση της δικομματικής κυβέρνησης και πώς τη σχολιάζουν, με τις απαντήσεις να ποικίλουν.

Η συντριπτική πλειοψηφία, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, δεν ήθελε εκλογές, καθώς θα έφερναν αναστάτωση και θα εξέλιπε η σταθερότητα που φαίνεται να υπάρχει σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΣΕ ΠΡΟΩΡΕΣ… διακοπές το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου!
Αναβλήθηκε χθες για δεύτερη συνεχόμενη φορά η συνεδρίαση λόγω έλλειψης απαρτίας.
Καταγγελίες για απαξίωση του θεσμού και «στημένα» παιχνίδια, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παν. Αλευράς θέτει ζήτημα ουσιαστικής συμμετοχής όλων των περιφερειακών συμβούλων για την ουσιαστική και εύρυθμη λειτουργία του θεσμού.
● ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ κομφούζιο στη Φαρών λόγω των έργων ανάπλασης. Πρόταση της Τροχαίας για μονοδρόμηση της Φαρών από την Κρήτης μέχρι τη Ναυαρίνου. Θα υπάρξει διαβούλευση επί της πρότασης διαβεβαιώνει ο Νίκας.
● ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ και διαμετακομιστικός κόμβος η Ελλάδα με τον αγωγό ΤΑΡ και τις επενδύσεις της COSCO στο Λιμάνι του Πειραιά. Ο Πρωθυπουργός στα εγκαίνια από την COSCO του νέου σταθμού εμπορευματοκιβωτίων του προβλήτα 3.
● ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ χθες στα γραφεία του ΟΑΕΕ στην Καλαμάτα και επιστολή της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Μεσσηνίας στον πρωθυπουργό για την αστοχία της ρύθμισης οφειλών.
● ΠΑΤΩΣΑΝ φέτος οι Βάσεις στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου.
● ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ για τη σωστή συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου από το Σύλλογο Φροντιστών.
● ΜΗΝΥΜΑΤΑ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών από τον δήμαρχο Πύλου-Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη και τον βουλευτή Μεσσηνίας Δημ. Σαμπαζιώτη.
● ΤΟ 2ο ΜΕΡΟΣ του αφιερώματος στο ελαιόλαδο: Τελετή γευσιγνωσίας για τη βαθμολογία του λαδιού. Χρηματιστήριο ελαιολάδου καθορίζει τις τιμές.
● ΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ στην έγκριση των επενδυτικών σχεδίων του πρωτογενή τομέα στη Μεσσηνία, θέτει με ερώτησή του στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θαν. Πετράκος.

• ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
• ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!