Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

Δυστύχημα στην εθνική οδό Τρίπολης - Πύργου

Τραγικό θάνατο βρήκαν ένας 25χρονος και μία 21χρονη, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με ένα τζιπ.

Το δυστύχημα συνέβη στις 12:45, στο 10ο χλμ. Τρίπολης – Πύργου.

Ο 25χρονος, ο οποίος ήταν ο οδηγός του ενός αυτοκινήτου, βρήκε ακαριαίο θάνατο, ενώ η 21χρονη συνοδηγός μεταφέρθηκε στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, όπου έδωσαν μάχη για να την κρατήσουν στη ζωή, χωρίς όμως επιτυχία.

Ο οδηγός και ο επιβάτης του δευτέρου ........

οχήματος τραυματίστηκαν σοβαρά. Προανάκριση για τα αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αρκαδίας.

Πηγή: Zougla.gr

Παναθηναϊκός - Εργοτέλης 4 - 1

Σισέ και Λέτο έκαναν τα δικά τους, χόρεψαν τον Εργοτέλη και κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε με 4-1 και παρέμεινε στην κορυφή! Δύο τέρματα ο Γάλλος, γκολ και ασίστ ο Αργεντινός.

Νίνης αντί Λέτο

Ποδαρικό στο 2010 για τον Νίκο Νιόπλια με... πείραμα. Ο 44χρονος προπονητής, προτίμησε τον Σωτήρη Νίνη στην αριστερή πτέρυγα της επίθεσης αντί του Σεμπάστιαν Λέτο, στέλνοντας παράλληλα και το μήνυμα στον Αργεντινό για τα... γαλλικά στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς κατά την αντικατάσταση του.

Από κει και πέρα, κάτω από τα δοκάρια ήταν .......

ο Τζόρβας, αριστερά ο Σπυρόπουλος, δεξιά ο Βύντρα, όντας ο μοναδικός που μπορεί να παίξει εκεί αφού Μαρίνος, Σεϊταρίδης και Γκάμπριελ είναι... off και στο κέντρο της άμυνας ο Καντέ με τον Μπίαρσμιρ. Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα στον άξονα, αριστερά του ο Κατσουράνης, δεξιά του ο Καραγκούνης. Στο αριστερό «φτερό» ο Νίνης, στο δεξί ο Σαλπιγγίδης και στην κορυφή ο Τζιμπρίλ Σισέ.

«Έργο»-τέλεια αντεπίθεση

Το πόσο επικίνδυνη και δουλεμένη ομάδα είναι ο Εργοτέλης του Καραγεωργίου δεν είναι ούτε καμιά ανακάλυψη, ούτε κάτι καινούριο. Απλά η απόδειξη ήρθε πολύ γρήγορα. Με το... καλημέρα της αναμέτρησης. Ο Παναθηναϊκός και ενώ είχε κλείσει τους Κρητικούς στην περιοχή τους, πιάστηκε στον... ύπνο, οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην κόντρα και με τρεις μπαλιές άνοιξαν το σκορ. Δράστης ο Φραγκουλάκης, που εντελώς αμαρκάριστος νίκησε τον Τζόρβα και... πάγωσε το ΟΑΚΑ.

Το... ξυπνητήρι Τζιμπρίλ Σισέ!

Μπορεί με την έλευση του Νιόπλια στην Παιανία το... Hummer στην άμυνα να έγινε... killer αλλά ο «killer» αυτής της ομάδας είναι ένας. Ο Τζιμπρίλ Σισέ. Ο Γάλλος... φονιάς, ο οποίος μετά από την «καραμπόλα» στην άμυνα του Εργοτέλη, βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και... εκτέλεσε τον Αθανασίου, φέρνοντας το ματς στα ίσια για τον Παναθηναϊκό.

Έναν Παναθηναϊκό που στο μεγαλύτερο κομμάτι του πρώτου μέρους έδειχνε ότι έχει επηρεαστεί πολύ από την διακοπή, καθώς δεν είχε ούτε φρεσκάδα, ούτε νεύρο και πολύ περισσότερο φαντασία στην δημιουργία, με τον Νίνη εκτός ρυθμού, παίζοντας πίσω από τον Σισέ από το 20’ και μετά.

Έναν Παναθηναϊκό με τρομερό πρόβλημα στα αριστερά και μεγάλη δυσλειτουργία στο σύστημα του. Εκεί όπου εκτός από τον πολύ κακό Σπυρόπουλο αμυντικά δεν βοηθούσε κανείς. Χαρακτηριστική η φάση του 41’ όπου ο Σισέ γύρισε και έκοψε τον Τσεσνάουσκις, και τα... έχωσε στους συμπαίκτες του, λειτουργώντας σαν... ξυπνητήρι! Ένα ξυπνητήρι που τρία λεπτά αργότερα λειτούργησε θετικά, με τον Καραγκούνη από κοντά να γράφει το 2-1 για το «τριφύλλι».

Λετο-ζάλη!

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει τα ηνία της αναμέτρησης και ήταν σαφώς πιο θετικός. Η μπάλα κυκλοφορούσε καλύτερα και οι φάσεις έβγαιναν πιο εύκολα.

Στο 62’ ο Νιόπλιας έβαλε στο ματς τον Λέτο και ο Αργεντινός άσος τον έβγαλε ασπροπρόσωπο μόλις πέντε λεπτά αργότερα. Έκανε την κούρσα από αριστερά, έβγαλε την σέντρα έτοιμο γκολ στον Σισέ και ο Γάλλος όμορφα, απλά και ωραία έστειλε την μπάλα στο πλεκτό και το τρίποντο σίγουρα στο «πράσινο» σακούλι. Κερασάκι στην... τούρτα το... χορευτικό του Λέτο και το 4-1 στις καθυστερήσεις. Κάπως έτσι η κορυφή παρέμεινε και με την ανατολή του 2010 στον Παναθηναϊκό.

Στα αξιοσημείωτα του ματς η... γιούχα από τον κόσμο κατά την είσοδο του Τζιόλη αντί του Σαλπιγγίδη.

Πηγή: www.gazzetta.gr

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ: Η ανόητη συμπεριφορά των ισχυρών της γης

Πριν πόσα χρόνια έχει ανακαλυφθεί η παραγωγή ενέργειας από το υδρογόνο ,που έχει ως υπόλειμμα(στάχτη) το νερό ,χωρίς να παράγεται ούτε ένα χιλιοστό δειοξιδειου του άνθρακα.
Γιατί δεν εφαρμόστηκε στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας ή στην κίνηση των οχημάτων;
Πρέπει να καταναλωθεί και η τελευταία σταγόνα του πετρελαίου;
Το τελευταίο κυβικό φυσικού αερίου;
Σε ποια κέντρα ληφθησαν οι αποφάσεις, που καταστρέφουν χωρίς επιστροφή το κλίμα της «μάνας» γης.
Είναι το "κέρδος" των εταιριών που λυμαίνονται τα πλούτη της γης;
Ποσό μικροί είναι οι ηγέτες του μάταιου κόσμου.

Ποσό μακριά βλέπουν άραγε, οι διαπιστώσεις ........

επιστημόνων για καταλυτική αλλαγή του κλίματος ,η αύξηση της μέσης θερμοκρασίας, το λιώσιμο των πάγων, ότι δυσκολεύουν οι συνθήκες διαβίωσης, δεν συγκίνησαν πότε κανέναν ισχυρό τούτου του πλανήτη;
Στα κέντρα αποφάσεων το μόνο που ενδιαφέρει τους ταγούς της εξουσίας είναι η αύξηση των μεγεθών, των κερδών, της επιτυχίας των επιχειρήσεων, του καλύτερου δικού τους αύριο…

Ανέβηκε τις μέρες αυτές η στάθμη της θάλασσας ,αλλού 30 εκατοστά αλλού μισό μέτρο έγινε διάβρωση σε παραλιακούς δρόμους ,πλημύρισαν πλατείες ,ψάρια βρεθήκαν στη στεριά…
Ποιος είδε, άκουσε ,κάποιον από κοινούς ,που κατά τα άλλα νοιάζονται για μας ,να παίρνει θέση ,να καλεί την επιστημονική κοινότητα , να ανησυχεί….
Φοβαται μήπως μεταδώσει στο κοσμάκη ανησυχία μήπως εξεγερθούν τα πλήθη, μήπως καταλυθούν τα μελλοντικά τους σχέδια ,μήπως χάσουν τον έλεγχο;
Ξέρουμε ότι αν λιώσουν οι πάγοι στην Γροιλανδία η θήλασα θα ανέβει 6,5 μετρά ,ενώ αν λιωσουνολοι οι πάγοι θα ανέβει 80! μέτρα , ποιος από αυτούς που ζουν στην Νέα Υόρκη ,στον Πειραιά στην Αθηνά , στην Θεσσαλονίκη ,και σε χιλιάδες άλλες παραλιακές πόλεις δεν θα καταστραφεί το βιος του,
Οι ισχυροί ενκινδυνεύουν;
Δεν μας χρειάζονται όλους εμάς τους άλλους;
Ας ζήσουν μόνοι τους σ’ ένα πλανήτη που καταστράφηκε με ευθύνη δική τους.

Γιάννης Σάκκουλας
Μαθηματικός

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στα Φιλιατρά και Αγία Κυριακή

Με μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα γιορτάστηκε στα Φιλιατρά ο Καθαγιασμός των υδάτων τόσο στην πλατεία της πόλης όσο και στο λιμάνι της Αγίας Κυριακής.
Απο το πρωΐ ο κόσμος είχε συρρεύσει στις εκκλησίες για την Θεία λειτουργία των Θεοφανείων και φυσικά να πάρει τον αγιασμό παρακολουθώντας την με το δέοντα σεβασμό.
Συνεργάτες του Φιλιατρά News επισκευθηκαν τις εκκλησίες της πόλης και μας μετέφεραν το κλίμα κατάνυξης που επικρατούσε παντού. Κλίμα το οποίο διαπιστώσαμε κι εμείς στον Ιερό Ναό της Παναγίας όπου βρεθήκαμε για την παρακολούθηση του μυστηρίου.

Ο Εφημέριος του Ναού Πατήρ Ευάγγελος Σίμος, ........

αμέσως μετά το τέλος της θείας Λειτουργίας πρότεινε για πρώτη φορά φέτος θα πάνε οι πιστοί στην πλατεία όλοι μαζί ως ενορία και όχι μεμονωμένα, πρωτοβουλία που βρήκε πολλούς αποδέκτες οι οποίοι σχολίασαν πολυ θετικά την πρωτοβουλία αυτή των ιερέων όλων των ενοριών της πόλης.
Οι "Εκπλήξεις" όμως δεν σταμάτησαν εδώ. Στην πλατεία της πόλης εκτός απο την καθιερωμένη λειτουργία για τον αγιασμό των υδάτων είχαμε και ευχάριστη για πάρα πολλούς παρευρισκόμενους έκπληξη.
Φέτος έλλειψε το θλιβερό θέαμα να βουτάνε στο συντριβάνι οι διάφοροι αλλοδαποί που το έκαναν κυρίως για χαβαλέ χωρίς να έχουν συναίσθηση της ιερότητας της στιγμής καθότι τις προηγούμενες χρονιές (ακόμα και πέρσι) υπήρξαν διαπληκτισμοί μεταξύ τους για το ποιος έπιασε τον σταυρό.

Φέτος και με την βοήθεια της Αστυνομίας το θλιβερό αυτό φαινόμενο απουσίασε γεγονός που σχολιάστηκε πολύ θετικά από τον παρευρισκόμενο κόσμο.
Την καθιερωμένη βουτιά στο συντριβάνι με το κρύο νερό την έκανε ο μοναδικός τολμηρός Χαράλαμπος Κομνηνός ο οποίος πήρε σαν αναμνηστικό έναν χρυσό σταυρό προσφορά του Δήμου Φιλιατρών και κάποιο χρηματικό ποσό.
Λίγη ώρα μετά και συγκεκριμένα στις 12 το μεσημέρι ο εορτασμός μεταφέρθηκε στην Αγία Κυριακή όπου πολλοί ήταν οι τολμηροί που θέλησαν να δοκιμάσουν την τύχη τους για να πιάσουν τον σταυρό βουτώντας στα κρύα νερά της θάλασσας.

Ο κόσμος -όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω στο πλούσιο φωτογραφικό υλικό- ήταν πάρα πολύς και στις δυο πλευρές του λιμανιού.
Προς μεγάλη έκπληξη οι διοργανωτές είχαν προβλέψει και φυσικά οργανώσει αυτοί που θα βούταγαν για τον σταυρό να έχουν δηλωθεί πρωτύτερα και να φορούν την λευκή μπλούζα που ανέγραφε "Θεοφάνεια 2010 Φιλιατρά".
Και σε αυτήν την περίπτωση έλειψε το θλιβερό θέαμα των αλλοδαπών που βούταγαν για τον σταυρό με τα γνωστά σε όλους μας αποτελέσματα διαπληκτισμών.
Και εδώ τα σχόλια των παρευρισκομένων ήταν κάτι παραπάνω από θετικά τόσο για την άρτια οργάνωση όσο και για τον γενικότερο εορτασμό.
Σε αυτήν την περίπτωση οι "τολμηροί" ήταν περίπου δέκα οι οποίοι αψήφισαν τα κρύα νερά της Αγίας Κυριακής και βούτηξαν.

Ταχύτερος κολυμβητής αναδείχτηκε ο Χαράλαμπος Αλευράς μαθητής της Γ΄ Λυκείου ο οποίος παρά του ότι ο ιερέας Πέταξε μακρυά τον σταυρό κολύμπησε γρήγορα και τον έπιασε πρώτος.

Σαν αναμνηστικό δώρο πήρε έναν χρυσό σταυρό προσφορά του Εξωραϊστικού συλλόγου της Αγίας Κυριακής καθώς και κάποια χρήματα ενώ όλοι οι υπόλοιποι πήραν εικόνα της βάπτισης του Χριστού.

Δείτε το πλούσιο φωτογραφικό υλικό που συλλέξαμε για εσάς που δεν πήγατε.
Φυσικά με κλίκ στην κάθε εικόνα.


DSC01672.jpg (373 KB) DSC01673.jpg (342 KB) DSC01674.jpg (258 KB) DSC01675.jpg (315 KB) DSC01676.jpg (316 KB) DSC01677.jpg (363 KB) DSC01678.jpg (231 KB) DSC01679.jpg (237 KB) DSC01680.jpg (246 KB) DSC01681.jpg (353 KB) DSC01682.jpg (267 KB) DSC01683.jpg (269 KB) DSC01684.jpg (226 KB) DSC01685.jpg (299 KB) DSC01686.jpg (271 KB) DSC01687.jpg (262 KB) DSC01688.jpg (272 KB) DSC01689.jpg (269 KB) DSC01690.jpg (261 KB) DSC01691.jpg (250 KB) DSC01692.jpg (1.2 MB) DSC01693.jpg (233 KB) DSC01694.jpg (223 KB) DSC01695.jpg (326 KB)

Ρεπορτάζ: Φιλιατρά News

Είδηση με διαφορά 365 ημερών (Ενός έτους)

Την "βιομηχανία" αντιγραφών ειδήσεων από το ένα μέσο στο άλλο την ξέρουμε και την ζούμε καθημερινά.
Δεν περιμέναμε όμως ΤΟΣΟ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ να το διαπιστώσουμε με είδηση η οποία γράφτηκε στην Μεσσηνιακή εφημερίδα Ελευθερία η οποία ήταν επίκαιρη πρίν 365 μέρες (Ενα χρόνο δηλαδή). και δεν είναι μόνο αυτό. Το κυριότερο είναι ότι την αναπαράγουν και άλλα "ΜΜΕ" της Μεσσηνίας ως δική τους είδηση και χωρίς αναφορά πηγής την Ελευθερία!!!!!!

Αφορμή λοιπόν ήταν ένα δημοσίευμα της μεσσηνιακής εφημερίδας "Ελευθερία" σχετικά με μια είδηση που είχε λάβει χώρα ένα χρόνο πρίν. 365 μέρες πρίν δηλαδή.

Στο Φύλλο εφημερίδας της Ελευθερίας της 5ης Ιανουαρίου 2010 (σχετικό screen shout 1) .........

αναφέρεται ότι ο Δήμαρχος Φιλιατρών κος Άλης Ξύγκας όρισε (προφανώς φέτος) αντιδημάρχους τους Χαράλαμπο Στάμο και Αναστάσιο Παναγιωτόπουλο κλπ κλπ.

Διαβάστε το θέμα με τους νέους αντιδημάρχους στις 4 Ιανουαρίου 2008 στο Φιλιατρά News

Και εντάξει η εφημερίδα μπορεί να είχε ένα μικρό κομμάτι κενό και δεν είχε είδηση. Αλλωστε τετοιες μερες οι ειδήσεις βγαίνουν με το σταγονόμετρο και τα φύλλα (σελίδες) πρέπει να κλείνουν. Ας πάρουμε αυτήν την δικαιολογία η οποία δεν είναι απίθανη.
Το έγραψε. Με γεια της και χαρά της. Δεν μπορώ να πω αναξιόπιστη την εφημερίδα, ούτε μπορώ να επιρρίψω ευθύνη τη εφημερίδα Ελευθερία.
Άλλωστε αυτή ανάρτηση δεν γίνεται για την εφημερίδα Ελευθερία.
Το κωμικό της υπόθεσης ξεκινά με την αναπαραγωγή της είδησης ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ το παμπάλαιο "Θέμα".

Απο εκεί (την Ελευθερία) το διάβασαν και στην ΕΡΑ Καλαμάτας και το ανάρτησαν σε θέμα στην σελίδα της ΕΡΤ (σχετικό Screen Shout 2) ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΕΙΔΗΣΗΣ που είναι η Ελευθερία, αλλα.... το είδαν και απο το Ραδιο 936 και χωρίς να διασταυρώσουν τη "είδηση" γράφουν για αλλαγή φρουράς στο Δήμο Φιλιατρών. (Σχετικό screen shout3).
Μια αλλαγή φρουράς που έγινε πρίν 365 μέρες!!!!!!
Και εκεί ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ που είναι η Εφημερίδα Ελευθερία.

ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ?????? Αυτή είναι η αξιοπιστία σας????? (Για να μην παρεξηγηθώ με την φράση αυτή, αναφέρομαι στην ΕΡΑ Καλαμάτας και στο Ραδιο 936).

Οσοι σπουδάσατε δημοσιογραφία, Αν σπουδάσατε δηλαδή, δεν σας δίδαξαν ότι όταν βουτάμε μια είδηση από κάπου βάζουμε πηγή????????????
Και την βάζουμε για ένα κυρίως λόγο.

Εστω ότι η είδηση είναι ψευδής. Μυθοπλασία.
Δημοσιεύοντας το κι εσύ ΧΩΡΙΣ αναφορά πηγής αυτομάτως γίνεσαι και εσύ αναξιόπιστος αν αποκαλυφθεί η πλαστότητα της είδησης.
Ενω με την πηγή αποποιείσαι την ευθύνη και την "πασάρεις" σε αυτόν που την πρωτοέγραψε.
Κοινώς καλύπτεις τα οπίσθια σου με την αναφορά πηγής.

Εμείς σε θέματα που αντιγράφουμε (Εκτός από δικά μας ρεπορτάζ και ειδήσεις που κάνουμε μετάφραση από ξένα site) ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΑΚΕΣ που βάζουμε πηγή και εσείς οι έξυπνοι που την οικειοποιείστε?????

Να ξέρουμε τι λέμε δηλαδή......

Δειτε τα προαναφερόμενα Screen Shouts

Screen shout 1

Eleu8eria.jpg (138 KB)




Screen shout 2

ERA.jpg (83 KB)




Screen shout 3

radio936.jpg (238 KB)


Γι αυτό λεμε επάνω στο logo μας

Φιλιατρά News
Aυτό ξέρετε , αυτό εμπιστεύεστε.


Μεσσηνιακές εφημερίδες της 6ης Ιανουαρίου 2010

ele6.jpg (611 KB) 8arr06.jpg (262 KB) foni6.jpg (235 KB)