Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Πρόλαβε να πει το όνομα του δολοφόνου του????

Δεχόταν απειλές για τη ζωή του. Του είχα πει ότι κάποια μέρα θα μπω στο γραφείο του και θα τον βρω νεκρό. Και τελικά τον βρήκα...

Συγκλονισμένος ο Ηλίας Ψιλόπουλος, λογιστής του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας κι επίσης προσωπικός λογιστής και φίλος του 53χρονου δικηγόρου Σπύρου Ιωάννου που υπέκυψε στα τραύματά του, προχθές το απόγευμα, μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε μέσα στο γραφείο του, τη Δευτέρα, μιλάει στην «Espresso» για όσα κρύβονται πίσω από το στυγερό έγκλημα που έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία.

Το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, στις 23.30, ο Ηλίας Ψιλόπουλος βρήκε την πόρτα του γραφείου του δικηγόρου μισάνοιχτη.
Ανοίγοντάς την αντίκρισε τον φίλο του πεσμένο στο πάτωμα, μέσα σε μια λίμνη αίματος, χτυπημένο άσχημα στο πρόσωπο και το κεφάλι.
«Τα μάτια του ήταν μελανιασμένα και διογκωμένα και τα δόντια του σπασμένα στο πάτωμα.
Ηταν σε πολύ άσχημη κατάσταση, αλλά είχε ακόμη τις αισθήσεις του» λέει.

Σύμφωνα με τον λογιστή, το κίνητρο της ......

δολοφονικής επίθεσης κρύβεται πίσω από υπόθεση που χειριζόταν το τελευταίο διάστημα ο δικηγόρος και την οποία διάβαζε όταν δέχτηκε την επίθεση. Ο δικηγόρος, μάλιστα, είχε φτάσει μέχρι και την Εισαγγελία όπου μίλησε με στοιχεία και ονόματα αφού δεχόταν απειλές για τη ζωή του.
«Πρόκειται για συμβόλαιο θανάτου.
Του είχαν τάξει ότι θα τον σκοτώσουν και το έκαναν. Συγκεκριμένα, τον τελευταίο καιρό δεχόταν απειλητικά τηλεφωνήματα.

Κάποιος, του έλεγε χαρακτηριστικά: “Οποιος μου πειράζει την περιουσία, πεθαίνει!”
Η τραγική ειρωνεία είναι ότι μου είχε εκφράσει φόβους για τη ζωή του κι εγώ αστειευόμενος του είχα πει: “Θα σε καθαρίσουν καμιά μέρα και θα σε βρω”.
Κι έτσι έγινε. Είναι τραγικό».

Ακόμη, ο κ. Ψιλόπουλος καταγγέλλει μια σειρά σοβαρών λαθών και παραλείψεων από την πλευρά της αστυνομίας που διενεργεί τη σχετική προανάκριση.
«Τα ρούχα του, από τα οποία θα μπορούσαν να προκύψουν κάποια στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών, έχουν χαθεί.
Επίσης, η αστυνομία δεν έλαβε υπόψη της τη δικογραφία που υπήρχε πάνω στο γραφείο του, το βράδυ της επίθεσης, δεν ερεύνησε όλους τους χώρους που έπρεπε και κάλεσε κάποια άτομα για να καταθέσουν χωρίς να προβεί σε αιφνιδιαστικούς ελέγχους».
Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Ψιλόπουλο, ο εισαγγελέας που έχει αναλάβει την εξέταση της υπόθεσης φαίνεται πως έχει αδιάσειστα στοιχεία για την ταυτότητα του δράστη καθώς ο εκλιπών φέρεται να ψέλλισε το όνομα του δολοφόνου του προτού χάσει τις αισθήσεις του.
Ο Σπύρος Ιωάννου καταγόταν από την Κύπρο.
Ηταν πεπειραμένος δικηγόρος καθώς ασκούσε το συγκεκριμένο επάγγελμα επί είκοσι οκτώ συναπτά έτη και ασχολούταν με υποθέσεις πλειστηριασμών ακινήτων, κατασχέσεων κ.λπ.
Είχε παντρευτεί τη Σοφία Ιωαννίδου που είναι ειρηνοδίκης και υπηρετεί στο Πρωτοδικείο Ηλείας, με την οποία και απέκτησε δύο γιους, φοιτητής ο ένας σήμερα, μαθητής λυκείου ο άλλος.

Τετραήμερη αποχή για το φόνο

Η δολοφονία του 53χρονου έχει συγκλονίσει τη φιλήσυχη κοινωνία της Κυπαρισσίας καθώς και το νομικό κόσμο της ευρύτερης περιοχής.
Τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, μετά τη δολοφονική επίθεση κατά του συναδέλφου τους, εις ένδειξη διαμαρτυρίας, είχαν προχωρήσει σε τετραήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους, ενώ σε πρόσφατη ανακοίνωσή του ο Δ.Σ. ζητεί την ανάθεση της υπόθεσης σε ειδικό κλιμάκιο έμπειρων αστυνομικών σε ζητήματα ανθρωποκτονιών.
«Εκτιμούμε ότι το κίνητρο της δολοφονίας σχετίζεται με την επαγγελματική του δραστηριότητα» τονίζει στην «Espresso» ο πρόεδρος του Δ.Σ. Κυπαρισσίας Αιμιλιανός Σεκλός και προσθέτει:
«Ο Σπύρος Ιωάννου ήταν ένας ευσυνείδητος επαγγελματίας κι ένας έντιμος άνθρωπος. Δέχτηκε μια σχεδιασμένη δολοφονική ενέργεια που έχει ευρύτερες κοινωνικές προεκτάσεις.
Η Κυπαρισσία είναι μια φιλήσυχη κοινωνία, δεν έχει συμβεί ποτέ κάτι ανάλογο στην περιοχή. Είμαστε συγκλονισμένοι.
Πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο, άγριο έγκλημα που στρέφεται κατά του δικηγορικού λειτουργήματος και κατά του θεσμού της Δικαιοσύνης».

Πηγή: Eφημερίδα Espresso

ΑΧΑΪΚΗ - ΕΡΑΝΗ 1-0 Δικαιότερη θα ήταν η ισοπαλία

Η Φιλιατρινή ομάδα από την αρχή του αγώνα προσπάθησε να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της και να διεκδικήσει το καλύτερο, κάτι που κατάφερε για 80 λεπτά, όμως η γηπεδούχος κατόρθωσε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα και να φύγει νικήτρια από τον αγωνιστικό χώρο κάνοντας ένα βήμα για την παραμονή της.
Η Αχαϊκή μπήκε πιο δυνατά στο ματς, αλλά όσο περνούσε η ώρα η Εράνη ανέβαζε την απόδοσή της και ισορρόπησε το παιχνίδι.
Ομως, με εξαίρεση μια καλή ευκαιρία από τον Κόλλια, δεν απείλησε ουσιαστικά την εστία του Χάχαλη.
Στην επανάληψη ο αγώνας κρίθηκε στη δύναμη, καθώς οι δύο ομάδες διεκδίκησαν για τους δικούς τους λόγους το γκολ που θα τους έδινε τη νίκη.
Σίγουρα ο τραυματισμός του Παναγιωτακόπουλου στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού (σκληρό φάουλ στο 5’ από το Λαμπρόπουλο) και η αποχώρησή του στο 15’ επηρέασε τους φιλοξενούμενους.

Φάσεις και γκολ ........

Στο 12’ κόρνερ Φίλιππα, κεφαλιά Παπουτσή, έδιωξε στη γραμμή ο Αναστασόπουλος και στη συνέχεια σουτ του Βλαχάκη στο δοκάρι.
Στο 20’ ο Φίλιππας έβγαλε μόνο του τον Λούρμπα και αυτός πλάσαρε στο αριστερό δοκάρι του Αθανασόπουλου.
Στο 30’ ο Ζώκος ασίστ στον Κόλλια αυτός πλάσαρε, αλλά απέκρουσε σωτήρια ο Χάχαλης.
Στο 45’ απευθείας φάουλ του Λούρμπα, απέκρουσε ασθενώς ο Αθανασόπουλος, μόνος του ο Παπουτσής έκανε την κεφαλιά άουτ.
Στο 52’ κόρνερ του Παπουτσή, κεφαλιά του Λαμπρόπουλου στο δοκάρι και άουτ.
Στο 55’ κόρνερ Φίλιππα, πρώτη κεφαλιά Λούρμπα, δεύτερη του Βατσή, απέκρουσε σε κόρνερ ο Αθανασόπουλος.
Στο 60’ σέντρα του Φίλιππα, κεφαλιά του Λούρμπα, έβγαλε εντυπωσιακά ο Αθανασόπουλος σε κόρνερ.
Στο 74’ σέντρα Αναστασόπουλου, ο Ζώκος κινήθηκε στην πορεία της μπάλας, αλλά δεν πρόλαβε την τελευταία στιγμή να πλασάρει.
Στο 80’ μπαλιά του Παπουτσή στον Νικολετάκη, αυτός από πλάγια δεξιά πλάσαρε άψογα τον Αλεξανδρόπουλο που έβγαινε για να του κλείσει το δρόμο, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα και έτσι έγινε το 1-0.
Το ματς διαιτήτευσε ο Λύτρας από το Σ.Δ.Π. Αιτωλοακαρνανίας, ο οποίος έδειξε κίτρινη κάρτα στους Λαμπρόπουλο και Κόλλια.

ΑΧΑΪΚΗ: Χάχαλης, Βατσής, Γερασιμόπουλος (79’ Πετρόπουλος), Βλαχάκης, Λαμπρόπουλος, Κοσμάς (63’ Νικολετάκης), Λάζαρης, Φίλιππας, Α. Λαζανάς (78’ Σπανοσωτηρόπουλος), Παπουτσής, Λούρμπας.

ΕΡΑΝΗ: Αθανασόπουλος, Κώτσος, Αναστασόπουλος, Παναγιωτακόπουλος (17’ λ.τρ. Ζώκος), Νικολόπουλος, Χατζηπαναγιώτης, Ανδρεόπουλος, Μουχίκας (46’ Πιχιγιόνι), Παναγιωτίδης, Τσώνης, Κόλλιας (75’ Ανεστόπουλος).

Πηγή: Notosport

ΣΧΟΛΙΟ
Χθες το βράδυ στην αθλητική Εκπομπή του Best Κυριακή στα Σπορ ειπώθηκε ότι η Αχαϊκή μπήκε στο παιχνίδι για να πάρει βαθμούς να σωθεί απο τον υποβιβασμό.
καιγόταν για βαθμούς και έπρεπε αν τους πάρει πάση θυσία.

Εμείς λέμε καλά έκανε. Θεμιτό αυτό.
Όχι όμως να κλαδεύουν τους αντιπάλους και να τους στέλνουν στο νοσοκομείο για να μην υποβιβαστούν...
Αν δεν αξίζουν όχι μόνο να υποβιβαστούν αλλά και να διαλυθούν.
Τι πράγματα είναι αυτά???

Ευχόμαστε στην Αχαϊκή να πάει στην Α' Τοπική Αχαΐας και γιατί όχι δύο χρόνια μετά στην Γ' Τοπική Αχαΐας.
Αν δεν αξίζουν να μην παραμείνουν ΠΟΤΕ στην κατηγορία.
Όχι να σκοτώνουν τον κόσμο για να παραμείνουν στην κατηγορία. Προς θεού δηλαδή.

ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΙΣΜΟ ΒΛΕΠΕΙ... ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ Ο ΒΑΡΩΤΣΟΣ ;

Για το νέο σήμα που έλαβε ο καθηγητής Παναγιώτης Βαρώτσος από τον σταθμό ΒΑΝ του Πύργου, ενημέρωσε την ιαπωνική ακαδημία.
Το σήμα αυτό ο καθηγητής Φυσικής και ερευνητής της μεθόδου ΒΑΝ για την πρόγνωση των σεισμών, θεωρεί συνέχεια του προηγούμενου της 9ης Οκτωβρίου 2008.
Ο καθηγητής απέφυγε αυτή τη φορά τη δημοσίευση μέσω της ιστοσελίδας του πανεπιστημίου CORNELL, λόγω του ότι η συγκεκριμένη διεύθυνση είχε γίνει γνωστή από χρήστες του Διαδικτύου και δεν επιθυμούσε δημοσιοποίηση του θέματος.
Μετά από αυτό, η περιοχή που θεωρείται πιθανότερη ........

περιγράφεται από τις συντεταγμένες Ν38.6-37.5 και Ε23.3-19.8.
Είναι φανερό ότι μετά από αυτά τα νέα δεδομένα και φυσικά λόγω της κινητικότητας στην συγκεκριμένη περιοχή, οι συνεργάτες του βρίσκονται σε εγρήγορση και παρακολουθούν το φαινόμενο.

Πηγή: Πύργος Τριφυλίας

Ξεκίνησαν οι ετοιμασίες για του Αγίου Χαραλάμπους

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για τον εορτασμό του Αγίου Χαραλάμπους στις 10 Φεβρουαρίου.
Έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες κατασκευής του στεγάστρου που θα στηθούν οι πάγκοι των μικροπωλητών που θα έρθουν για τον εορτασμό του Πολυούχου της πόλης μας.

Παρακάτω σας παραθέτουμε φωτογραφίες από την κατασκευή του στεγάστρου.






-

Aυτό είναι πεζόδρομος ή parking???? Η αστυνομία κοιμάται όρθια?

Λάβαμε ένα e-mail αναγνώστη μας που αγανακτισμένος ρωτά:

Ο πεζόδρομος των Φιλιατρών είναι πράγματι πεζόδρομος ή είναι χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων???
Αστυνομία υπάρχει ή κοιμάται όρθια???

Εμείς απλά σας δείχνουμε την φωτογραφία που μας έστειλαν

Καλησπέρα στον κο Διοικητή της Αστυνομίας Φιλιατρών

Πατήστε το "Διαβάστε περισσότερα για να δείτε την φωτογραφία που μας έστειλαν.



Δύο εκατομμύρια Έλληνες στο όριο της φτώχειας

Δυο εκατομμύρια Έλληνες ζουν στο όριο της φτώχειας, σύμφωνα με έκθεση της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής.

Η Ελλάδα κατέχει τη δεύτερη θέση, όσον αφορά το ποσοστό φτώχειας σε όλη την Ευρώπη.

Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με τη Eurostat, για τα εισοδήματα του 2005, το όριο φτώχειας στην Ελλάδα ενός ατόμου ανέρχεται στο ποσό των 5.910 ευρώ ετησίως, ενώ για ένα νοικοκυριό τεσσάρων ατόμων ανέρχεται σε 12.411 ευρώ ετησίως.

Σύμφωνα με την Eurostat, στην Ελλάδα, το ποσοστό του πληθυσμού που βρίσκεται στα όρια της φτώχειας μειώνεται με τις κοινωνικές παροχές στο 20%, ενώ χωρίς αυτές τις παροχές είναι 23%.
Το 33% των φτωχών στην Ελλάδα είναι άνω των 65 ετών, καθώς ......

οι συνταξιούχοι είναι μία από εκείνες τις κοινωνικές ομάδες (μονογονεϊκές οικογένειες, απολυμένοι, μετανάστες, νέοι κτλ.) που υποφέρουν περισσότερο από τα πενιχρά εισοδήματα και την ακρίβεια.

Πηγή: Επικαιρότητα

Ενεργειακό πιστοποιητικό για όλα τα ακίνητα

Από φέτος η κατάσταση αλλάζει στον χώρο των ακινήτων. Πλέον όλα τα καινούργια ακίνητα ανεξαρτήτως επιφανείας και όλα τα παλαιά μέχρι 1.000 τετραγωνικά μέτρα για να πουληθούν ή να νοικιαστούν θα πρέπει - με βάση κοινοτική οδηγία - να διαθέτουν ενεργειακό πιστοποιητικό. Στα κτήρια μπαίνουν κριτήρια αξιολόγησης - και κατάταξης - όπως γίνεται με τις ηλεκτρικές συσκευές.

Έτσι, τα ακίνητα με λιγότερη απώλεια ενέργειας θα κρατούν πιο ψηλά την εμπορική τους αξία, ενώ τα ενεργοβόρα θα μπαίνουν στα... αζήτητα!
Αξιοσημείωτο είναι ότι στην Ελλάδα μόνο το 30% των κτηρίων διαθέτει θερμομόνωση. Πλέον θα πρέπει οι ιδιοκτήτες των ακινήτων να φροντίσουν για τον ενεργειακό εκσυγχρονισμό των κτηρίων τους.
Οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να αξιολογούν την ενεργειακή απόδοση του κτηρίου και ανά πάσα στιγμή θα μπορούν να υπολογίζουν - με βάση την ενεργειακή απόδοση του κτηρίου - τα έξοδα που χρειάζονται για τη θέρμανση και την ψύξη.
Κοστίζει ο ενεργειακός εκσυγχρονισμός

Σύμφωνα με ειδικούς, οι επεμβάσεις σε ένα ....

κτήριο προκειμένου το ακίνητο να ανέβει κατηγορία γίνονται βασικά στο κέλυφος και τον ηλεκτρομηχανολογικό τομέα.
Οι επεμβάσεις στο κέλυφος γίνονται με αλλαγές στα κουφώματα, την τοποθέτηση διπλών τζαμιών, με την μόνωση στις ταράτσες και στις πιλοτές. Επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν χρώματα με σύγχρονα ανακλαστικά υλικά, δηλαδή υλικά που σκουραίνουν τον χειμώνα και ανοίγουν το καλοκαίρι για μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας. Σύμφωνα με τους μηχανικούς, το κόστος μόνωσης για παράδειγμα ενός σπιτιού 120 τετραγωνικών μέτρων εκτιμάται γύρω στις 6.000 ευρώ, ενώ στην περίπτωση που πρέπει να τοποθετηθούν διπλά τζάμια, τότε μαζί με τα κουφώματα, το σοβάτισμα και το βάψιμο το κόστος κυμαίνεται από 10.000 έως 12.000 ευρώ.

Ενεργειακό πιστοποιητικό με 1 ευρώ το τετραγωνικό
Το πότε θα αρχίσουν να εφαρμόζονται τα μέτρα για το ενεργειακό πιστοποιητικό στην πράξη αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα. Κανονικά θα έπρεπε να ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου. Υπάρχει ήδη καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Κωστής Χατζηδάκης, στο Συνέδριο Ιδιοκτητών Ακινήτων (στις 24 Ιανουαρίου), το κόστος της έκδοσης του ενεργειακού πιστοποιητικού θα είναι 1 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο με ελάχιστη συνολική τιμή τα 100 ευρώ. Έτσι, για ένα διαμέρισμα έως 100 τετραγωνικών μέτρων το κόστος μαζί με τον ΦΠΑ (19%) θα είναι 119 ευρώ.

Πηγή: Eπικαιρότητα

Μειώνεται ξανά η «ψαλίδα» Κυβέρνησης - Αντιπολίτευσης

Προβάδισμα 4,1% διατηρεί το ΠΑΣΟΚ έναντι της Ν.Δ., σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας ALCO για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 31,9% και ακολουθούν Ν.Δ. με 27,8%, ΚΚΕ 7,5%, ΣΥΡΙΖΑ 6,5% και ΛΑΟΣ 4%.
Το 77,8% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζουν δίκαια τα αιτήματα των αγροτών, ενώ το 65,3% τάσσεται κατά του «κλεισίματος» των δρόμων.

Επίσης, το 51,9% απαντά «Όχι» στην ερώτηση αν το ΠΑΣΟΚ πρέπει να προκαλέσει εκλογές με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ «Ναι» λέει το 27,3%.

Δημοσκόπηση της Public Issue

«Ανησυχία για το δημόσιο χρέος» εκφράζει το .....

80% των πολιτών σε δημοσκόπηση της Public Issue για την «Καθημερινή της Κυριακής», δηλώνοντας ότι έχει επηρεάσει την οικονομική του κατάσταση. Μόλις το 35% είναι πρόθυμο να δεχθεί να πληρώσει περισσότερους φόρους, για να εξοφληθούν οι υποχρεώσεις του Ελληνικού Δημοσίου στους πιστωτές του.
Παρά τη διάχυτη ανησυχία και την αμηχανία για το δημόσιο χρέος η πλειονότητα των ερωτώμενων πολιτών επικροτεί τις παροχές που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση.
Συγκεκριμένα, το 84% συμφωνεί με το έκτακτο επίδομα των 1.000 ευρώ στους ανέργους και την επιδότηση των άγονων γραμμών στο Αιγαίο, το 82% συμφωνεί με το επίδομα θέρμανσης, το 67% με τη μείωση της θητείας και το 61% με την πρόσληψη 60.000 ανέργων στο Δημόσιο με επιδότηση.

Δημοσκόπηση της Rass

Υπέρ των μπλόκων των αγροτών τάσσεται το 55% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση της Rass για το «ΠΑΡΟΝ», ενώ τη διαφωνία του εκφράζει το 44,1%. Το 45,1% θεωρεί ότι καλώς δόθηκαν τα 500 εκατ. ευρώ στους αγρότες.
Μάλιστα, το 36,7% πιστεύει πως πρέπει να δοθούν περισσότερα χρήματα και μόνο το 8,9% εκτιμά ότι, δεν έπρεπε να δοθούν ή έπρεπε να δοθούν λιγότερα.
Το 51,5% των ερωτηθέντων διαφωνεί με τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο αγροτικό, ενώ συμφωνία εκφράζει το 43,7%.
Ωστόσο, δεν είναι καλύτερη η εικόνα της Αντιπολίτευσης, αφού με μεγάλα ποσοστά οι ερωτηθέντες εμφανίζονται καθόλου ή λίγο ικανοποιημένοι από τη στάση τους.

Πηγή: Eπικαιρότητα

ΣΧΟΛΙΟ
Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν ο τίτλος του θέματος στην "Επικαιρότητα". Μετά τον ανασχηματισμό η ψαλίδα πράγματι έκλεισε και πήγε στο 3%.
Στις ολοκαίνουριες δημοσκοπήσεις η ψαλίδα άνοιξε (δεν έκλεισε) στο 4,1.
Τώρα είναι απορίας άξιον ΠΟΥ είδαν κλείσιμο της ψαλίδας στην "Επικαιρότητα"
Μάλλον άστοχος ο τίτλος......

Το Φιλιατρά News ξεπέρασε τις 100.000 εισκέψεις σε 6,5 Μήνες παρουσίας




100.000 επισκέψεις σε λιγότερο από 7 μήνες μήνες διαδικτυακής παρουσίας του Φιλιατρά News.
Ένα ανέλπιστο νούμερο το οποίο δεν περιμέναμε να δούμε τόσο πολύ γρήγορα.

100.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕIΣ που προσωπικά μας κάνουν να νιώθουμε ιδιαίτερη τιμή για την εμπιστοσύνη που δείχνετε στο ιστολόγιο "Φιλιατρά News".

100.000 επισκέψεις που μας επιφορτίζουν με μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για να συνεχίζουμε με τον ίδιο ζήλο και το ίδιο μεράκι προκειμένου να ανταποκριθούμε στην εμπιστοσύνη που μας δείξατε και μας δείχνετε καθημερινά.
Γιατί χωρίς εσάς αγαπητοί αναγνώστες, δεν θα είχε γίνει απολύτως τίποτα.
Σε εσάς το οφείλουμε ότι είμαστε πολύ ψηλά.
Μας δίνετε ένα πρόσθετο βάρος ευθύνης να συνεχίσουμε με .......

τους ίδιους ρυθμούς για να μπορέσουμε να παρέχουμε έμμεση και άμεση ενημέρωση.

Σας ευχαριστούμε από τα βάθη της Καρδιάς μας.
Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας, τις επισκέψεις σας, την αγάπη σας και την αποδοχή σας, και κυρίως σας ευχαριστούμε που κάνατε το Φιλιατρά News ΤΟ ΠΡΩΤΟ Blog σε αναγνωσιμότητα στην Μεσσηνία.

Από τις ευχαριστίες μας θα ήταν άδικο να μην απευθύνουμε ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στα ιστολόγια:
Troktiko , Press-gr , Ελληνικό Καφενείο , CityPress-gr , Nonews-News, Pressmme , SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR , vendeta , makelio , apneagr , StudioA , Δημότης blog , και πόσα ακόμα που ξεχνάω αυτή την στιγμή (συγνώμη) ή ακόμα και blogs που δεν ξέρω ότι φιλοξένησαν ανάρτηση του Φιλιατρά News.

Σας ευχαριστώ ΟΛΟΥΣ από τα βάθη της ψυχής μου.

Ιδιαίτερα ευχαριστώ την Εφημερίδα "Θάρρος" και την Κα Μαρία Νίκα για το άρθρο της στην εφημερίδα για τα Μεσσηνιακά Blogs και φυσικά στην αναφορά της προς το Φιλιατρά News.

Tέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά το Kalamata Blogs που φιλοξενεί το Φιλιατρά News στα Μεσσηνιακά Ιστολόγια.

Με εκτίμηση
Φιλιατρά News

Συλλήψεις, και δακρυγόνα στον Πειραιά

Χρήση δακρυγόνων εναντίον των αγροτών έκαναν οι αστυνομικοί των ΜΑΤ στο λιμάνι του Πειραιά άνευ λόγου και αιτίας.
Όπως μεταδίδουν τα κανάλια έχουν συλληφθεί 4 αγρότες ενώ έχουν τραυματιστεί άλλοι 6.
Οι αγρότες είχαν φτάσει στο λιμάνι αλλά οι αστυνομικοί έχουν παρατάξει τις κλούβες με τρόπο που να μην μπορούν να περάσουν.

Όπως μεταδίδει τώρα ο ALPHA οι αγρότες έσπασαν τα κάγκελα και παρατάσσονται για να κατευθυνθούν στο Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης.

Πολλές φράσεις ακούγονται από Αγρότες όπως ..........

Μας κυβερνά Χούντα, είναι δολοφόνοι, ενώ κόκκινο πανί τους έχει γίνει ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Μουσείο αποκτά η Βάλτα

ΜΕ ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΟΥ ΓΚΑΡΣΟ ΚΑΙ ΣΠΑΝΙΑ ΠΕΤΡΩΜΑΤΑ ΔΩΡΕΑ ΤΟΥ ΑΝΤ. ΜΥΛΩΝΑ

Eνα εξαιρετικά σημαντικό μουσείο με σπουδαία εκθέματα θα αποκτήσει σύντομα το χωριό Bάλτα του Δήμου Γαργαλιάνων.
Τ
ο μουσείο έχει αρχίσει και ετοιμάζεται στο χώρο του πρώην δημοτικού σχολείου του χωριού. Στήνεται χάρη σε δύο σημαντικές δωρεές από το ζωγράφο Σωτήρη Γκαρδιακό (Γκαρσό) και τον Αντώνη Μυλωνά, που και οι δυο έλκουν την καταγωγή τους από την Βάλτα.

Ο μεν Σωτήρης Γκαρδιακός έχει προσφέρει ένα σημαντικό αριθμό από πίνακές του οι οποίοι ήδη έχουν τοποθετηθεί στο χώρο του υπό διαμόρφωση μουσείου, ο δε Αντώνης Μυλωνάς έναν πολύ μεγάλο αριθμό από πετρώματα, απολιθώματα και κοράλλια.
Αυτά αποτελούν μέρος της προσωπικής του συλλογής και τα έχει συγκεντρώσει κυρίως στην Νότια Αφρική όπου έζησε και εργάστηκε επί πολλά χρόνια, αλλά και από άλλες χώρες του κόσμου και αρκετά φυσικά από την Ελλάδα.
Κι όλα αυτά μέσα από την αγάπη που είχε για την γεωλογία.
Oπως είναι φυσικό, το Τοπικό Συμβούλιο του χωριού με .........

μεγάλη χαρά δέχθηκε αυτές τις δύο προσφορές και ξεκίνησε, σε συνεργασία με τον δήμο, να φτιάξει το χώρο που θα υποδεχθεί αυτά τα αντικείμενα.
Αυτός δεν θα είναι άλλος από το πρώην δημοτικό σχολείο το οποίο διαθέτει δύο ευρύχωρες αίθουσες, οι οποίες και θα διαμορφωθούν κατάλληλα - ενώ και με τις απαραίτητες εξωτερικές εργασίες που σχεδιάζεται να γίνουν, εκτιμάται ότι στις αρχές του καλοκαιριού το μουσείο θα είναι σε θέση να ανοίξει τις πόρτες του.

Ευελπιστούν δε ότι θα αποτελέσει έναν πόλο έλξης επισκεπτών, καθώς πράγματι τα εκθέματά του είναι σημαντικότατα και ανάλογο μουσείο, τουλάχιστον στην ευρύτερη περιοχή μας, δεν υπάρχει.
Σε συνδυασμό και με τις υπόλοιπες ομορφιές του χωριού, με τους καταπληκτικούς καταρράκτες αλλά και το υπόλοιπο φυσικό τοπίο και τα μονοπάτια, θα είναι ένα καλός μοχλός ανάπτυξης για τη Βάλτα.
Για την δημιουργία του μουσείου αυτού μας μίλησε ο δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Γκόνης, ο οποίος και σημείωσε χαρακτηριστικά:
«Εδώ στο σχολείο της Βάλτας γίνεται μια προσπάθεια, να αναδειχθεί και πλέον να γίνει μουσείο.

Eχουμε ένα δωρητή, τον Αντώνη Μυλωνά
ο οποίος έκανε προσέφερε την προσωπική του συλλογή, την κάνει δώρο στην Κοινότητα Βάλτας.
Μια συλλογή η οποία περιλαμβάνει απολιθώματα, πετρώματα και κοράλλια, τα οποία έχει φέρει από τη Νότια Αφρική όπου έχει ζήσει, και άλλα που έχει συγκεντρώσει από άλλες χώρες και φυσικά την Ελλάδα.
Επίσης υπάρχει μια άλλη μεγάλη δωρεά, του γνωστού ζωγράφου Σωτήρη Γκαρδιακού ο οποίος έχει προσφέρει αρκετούς από τους πίνακες ζωγραφικής του.
Ευχαριστούμε πολύ και τους δύο αυτούς συμπατριώτες μας για την προσφορά τους.
Εμείς σαν δήμος θέλουμε να αξιοποιήσουμε όλα αυτά που δωρήθηκαν στο χωριό, αλλά και το χώρο αυτό του πρώην δημοτικού σχολείου. Ηδη έχουν τοποθετηθεί σε βιτρίνες, θα βελτιώσουμε όλο το χώρο και πιστεύω ότι θα φτιάξουμε ένα πολύ καλό μουσείο που θα έρχεται κόσμος από όλη την Μεσσηνία να το βλέπει.
Παράλληλα θα γίνει μια συνολική ανάπλαση όλου του εξωτερικού χώρου, με κατασκευή μιας παιδικής χαράς - ενώ θα γίνουν και μαντρότοιχοι».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Βάλτας, Μπάμπης Πανταζής, τόνισε:
«Η ιδέα αυτή να χρησιμοποιήσουμε το χώρο του πρώην δημοτικού σχολείου σαν μουσείο ξεκίνησε από τους κατοίκους εδώ της Βάλτας, τα παιδιά τους Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού μας.
Και με αφορμή τις δωρεές του Σωτήρη Γκαρδιακού, του γνωστού και διακεκριμένου ζωγράφου που μας δώρισε κάποιους πίνακες οι οποίοι θα μπορούν να μείνουν και να εκτίθενται στο δημοτικό μας διαμέρισμα, και σε συνέχεια με την δωρεά του Αντωνίου Μυλωνά με τα πολύτιμα πετρώματα, απολιθώματα και κοράλλια από την προσωπική του συλλογή, ξεκινήσαμε με την συνδρομή του δήμου να φτιάξουμε το χώρο, να τον οργανώσουμε και σε λίγο χρονικό διάστημα θα είναι έτοιμος.
Ακόμη ο χώρος είναι στο στάδιο της δημιουργίας του ώστε να έχουμε ένα όμορφο μουσείο στο χωριό μας.

Θέλουμε πάνω από όλα να ευχαριστήσουμε θερμά τους δύο δωρητές για τα πολύτιμα αντικείμενα που μας προσέφεραν και φιλοξενούνται στο χώρο αυτό.
Μελλοντικός μας σκοπός, καθώς το σχολείο ήταν διθέσιο και έχει μια ακόμη αίθουσα, είναι εκεί να δημιουργήσουμε ένα λαογραφικό μουσείο, οπότε να υπάρχει ένας σημαντικός ενιαίος μουσειακός χώρος σε ένα τόσο μικρό χωριό όσο το δικό μας.
Με την ολοκλήρωσή του το μουσείο σίγουρα θα είναι επισκέψιμο και θα μπορεί να προσελκύει κόσμο που να το επισκέπτεται και να περνά από το χωριό μας.
Σε συνδυασμό δε με τους καταρράκτες και κάποια άλλα στοιχεία της περιοχής μας, πιστεύουμε ότι σε βάθος χρόνου θα έχουμε μια ανάπτυξη.
Πιστεύουμε μέχρι το καλοκαίρι να έχει ετοιμαστεί ο χώρος και να είμαστε έτοιμοι να εγκαινιάσουμε το μουσείο.
Oλο το χωριό έχει δει θετικά αυτή την προσπάθεια, και μαζί με τον πολιτιστικό σύλλογο την στηρίζουν.
Θέλουμε να εκφράσουμε δε τις ιδιαίτερες ευχαριστίες μας στον Σωτήρη Γκαρδιακό, γνωστό ως Γκαρσό, και στον Αντώνη τον Μυλωνά για τα πολύτιμα εκθέματα που μας έχουν δωρίσει».

Πηγή: Ελευθερία

Μπλόκο της αστυνομίας στο λιμάνι του Πειραιά για τους αγρότες από την Κρήτη

Ένταση επικρατεί στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας εμποδίζουν περίπου 1.000 αγρότες, που έφθασαν τα ξημερώματα από την Κρήτη με δεκάδες τρακτέρ, να διαδηλώσουν στο κέντρο της Αθήνας με τα αγροτικά τους οχήματα.

Οι αγρότες έφθασαν στο λιμάνι του Πειραιά αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην οδό Αχαρνών με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα, ωστόσο συνάντησαν την άρνηση του εισαγγελέα και της αστυνομίας.

Οι Κρητικοί επιχείρησαν να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό με τα αγροτικά οχήματα και έριξαν ξύλα και πατάτες κατά των ανδρών των ΜΑΤ, που απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων.

Την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα επιχειρεί να αποκλιμακώσει με .........

μεσολάβησή του ο νομάρχης Πειραιά Γ.Μίχας, ο οποίος βρίσκεται επί τόπου.

Οι αγρότες αρνούνται κατηγορηματικά να μεταβούν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πεζή και πρότειναν να τους δοθεί μία λωρίδα κυκλοφορίας στην Πειραιώς, προκειμένου να μεταβούν στο υπουργείο με ορισμένα τρακτέρ, ειρηνικά και συντεταγμένα. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έγινε αποδεκτό από τον εισαγγελέα και την αστυνομία.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μ.Παπαδόπουλος δήλωσε ότι περιμένει τους αγρότες στο υπουργείο για να συζητήσουν τα αιτήματά τους, ενώ σημείωσε ότι εάν δεν έρθουν εκείνοι θα μεταβεί ο ίδιος στο λιμάνι. Οι αγρότες απέρριψαν το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί η συνάντηση στο λιμάνι.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χρήστος Μαρκογιαννάκης είχε απηυθύνει έκκληση στους αγρότες της Κρήτης να μη μεταβούν στην Αθήνα με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα, καθώς -όπως είπε- η παρουσία αγροτικών οχημάτων και τρακτέρ στους δρόμους της πρωτεύουσας θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρης Χατζηγάκης ζήτησε από τους Κρητικούς αγρότες να μη δυσκολέψουν τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες, να μη διαχωρίζουν τον αγώνα τους από τη στάση όλων των άλλων αγροτών της Ελλάδας και να μην δημιουργήσουν κλίμα έντασης και αναταραχής στην Αθήνα, της οποίας, όπως είπε, «οι καταστηματάρχες και οι πολίτες έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο».

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σ.Χατζηγάκης θα βρίσκεται από σήμερα, Δευτέρα, στις Βρυξέλλες προκειμένου να έχει διαβουλεύσεις για το πακέτο των 500 εκατ. ευρώ που προορίζονται για τους αγρότες.

Οι αγρότες της Κρήτης διαμαρτύρονται επειδή δεν έχουν συμπεριληφθεί στο εν λόγω πακέτο ενίσχυσης - αποζημιώσεων.

Παραμένει το τελευταίο μπλόκο

Όσον αφορά στα μπλόκα, οι αγρότες στη Νίκαια Λάρισας αποφάσισαν να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους και το πρωί της Δευτέρας αποσύρουν τα τρακτέρ από το δρόμο.

Αποφάσεις για την περαιτέρω στάση τους αναμένεται να λάβουν την Τετάρτη οι αγρότες στον Προμαχώνα.