Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Τι συμβαίνει στην Νέα Δημοκρατία???

Ο Μιχάλης Λιάπης δηλώνει ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές γιατι διαφωνεί με την προκήρυξη των εκλογών.
Υπάρχει περίπτωση να διαβάσουμε ότι προσχωρεί και αυτός στο ακροδεξιό κόμμα του Φιλοβασιλικού Καρατζαφέρη???

Ο Δημήτρης Κωσταντάρας προσχώρησε το ΛΑΟΣ.... Δεν πρόλαβε καν να διαλυθεί η βουλή και είχαμε την ανακοίνωση προσχώρησης.

Τελικά απ΄ότι φαίνεται η νέα Δημοκρατία βαράει διάλυση!!!!



Στο ΛΑ.Ο.Σ. ο Δημήτρης Κωνσταντάρας

Την προσχώρησή του στο ΛΑ.Ο.Σ. ανακοίνωσε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Κωνσταντάρας, μετά από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Γ. Καρατζαφέρη.

«Με όλη την καλή διάθεση, την καρδιά μου και από την ψυχή μου έρχομαι σ’ ένα φιλικό σε μένα χώρο, σ’ ένα κόμμα το οποίο σέβεται, αγαπάει και υπολογίζει τον άνθρωπο, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την προσωπικότητα του ατόμου με το μυαλό μου πάντοτε στραμμένο στους αγαπημένους φίλους της Αθήνας - τους Αθηναίους και τις Αθηναίες - που χρόνια ολόκληρα υπηρετώ και δε θα σταματήσω ποτέ να το κάνω», δήλωσε ο κ. Κωνσταντάρας μετά τη συνάντηση.

Από την πλευρά του ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε: «Με τον κ. Δημήτρη Κωνσταντάρα έχουμε μια κοινή πορεία στη δημοσιογραφία 40 ετών. Συναντιόμαστε τώρα και πολιτικά. Έχουμε κοινές σκέψεις και ιδέες για την πατρίδα. Ο Δ. Κωνσταντάρας είναι ένας Βουλευτής με περγαμηνές στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, έχει περάσει και από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και έχει την πληρότητα εκείνη που αναζητά ο ΛΑ.Ο.Σ».

Όπως εξάλλου έκανε γνωστό ο κ. Καρατζαφέρης, «μαζί με το Δ. Κωνσταντάρα είναι .........

και μια άλλη ομάδα - σημαντική - βουλευτών, των οποίων εξετάζουμε κατά περίπτωση την δικά τους θέση, για να ενταχθούν στο ΛΑ.Ο.Σ.».

«Να περιμένετε και άλλες εκπλήξεις, ισάξιες και δυναμικές όπως του Δ. Κωνσταντάρα. Δημήτρη καλό βόλι!...», κατέληξε με νόημα ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ..

Ερωτηθείς έξω από τη Βουλή αν σκοπεύει να προσελκύσει στο κόμμα του κι άλλους ανθρώπους από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Καρατζαφέρης απήντησε: «Το θέμα δεν είναι τι βολεύει εμάς, αλλά τι εξυπηρετεί τον τόπο. Άλλωστε τα δικά μας ποσοστά εμφανίζονται να είναι υψηλά. Δεν κοιτάζω μόνο βιογραφικά από το χώρο της Ν.Δ. αλλά και ανθρώπων από άλλους χώρους».

Στην ερώτηση τέλος, αν προβλέπει αυτοδυναμία για τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. σημείωσε χαρακτηριστικά: «Είχαμε μια Κυβέρνηση για κλάματα, ελπίζω μετά τις εκλογές να μην έχουμε μια Κυβέρνηση για γέλια».

Πηγή: Ναυτεμπορική

«Απόδραση» Λιάπη με αιχμές

Ο πρώην υπουργός που ανήκει στην ομάδα των στελεχών της κυβέρνησης που ενεπλάκησαν σε υποθέσεις που «πλήγωσαν» το Μαξίμου και τη Νέα Δημοκρατία, ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές.

Για το λόγο αυτό έστειλε και σχετική επιστολή στον πρωθυπουργό στην οποία διευκρινίζει ότι βασική αιτία είναι ότι ηθικά δεν μπορεί να τιμήσει μία επιλογή με την οποία διαφώνησε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κίνηση αυτή έχει διπλή σημασία. Αφενός πρόκειται για το πρώτο πρωτοκλασάτο στέλεχος που μετατρέπει την διαφωνία του με την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, σε αποχή από αυτές. Αδειάζει δηλαδή με τον πιο άμεσο τρόπο τον Κ.Καραμανλή, αρνούμενος να συνταχθεί μαζί του στην προσπάθεια διατήρησης της εξουσίας.

Αφετέρου ωστόσο, αποτελεί και ένα «παράδειγμα» το οποίο οι υπόλοιποι που .........

διαφώνησαν με τον Κ.Καραμανλή καλούνται τώρα ή να ακολουθήσουν, ή να απορρίψουν, την ώρα που ο κ.Λιάπης θέτει ηθικό θέμα για να δικαιολογήσει την επιλογή του.

Ολόκληρη η δήλωση Λιάπη

«Δεν μπορώ να συμπράξω με αποφάσεις με τις οποίες διαφωνώ ριζικά. Είναι θέμα πολιτικής συνέπειας. Και ασφαλώς προσωπικής αξιοπρέπειας. Αποφάσεις που, κατά την γνώμη μου, αποτελούν ιστορικό λάθος για την χώρα και ατόπημα για την παράταξη. Η Ελλάδα μπαίνει σε περιπέτεια. Η Ν.Δ. σε παρατεταμένη κρίση.

Δεν μπορώ να συμμετάσχω σ’αυτό τον παραλογισμό. Με τί επιχειρήματα θα ζητήσουμε και πάλι την ψήφο του λαού, όταν χθές εμφανιστήκαμε να ομολογούμε ότι αποτύχαμε τα χρόνια που κυβερνάμε; Με τι ηθικό ανάστημα θα ζητήσουμε από τους δικούς μας ψηφοφόρους να δώσουν την μάχη, όταν δεν τιμήσαμε την εμπιστοσύνη τους, εξαντλώντας όλα τα περιθώρια της 4ετίας;

Για λόγους λοιπόν ηθικής και πολιτικής τάξεως δεν μπορώ να συμμετέχω σε αυτές τις εκλογές. Πολύ περισσότερο μάλιστα, όταν έγκαιρα, προ μηνός, με επιστολή μου στον Πρόεδρο του κόμματος είχα επισημάνει τους κινδύνους των πρόωρων εκλογών, για τον τόπο και το κόμμα. Αλλά κυρίως για τον ίδιο προσωπικά. Τότε είχε συμφωνήσει. Τώρα όμως κάποιοι με πολλαπλές διασυνδέσεις και προφανείς ιδιοτελείς λόγους, τον μετέπεισαν.

Παραμένω μάχιμος πολιτικός στην παράταξή μου. Και πιστός στις αυθεντικές παρακαταθήκες του ιδρυτή της! Είμαι δίπλα στους αγνούς αγωνιστές της Ν.Δ. και συμμετέχω στην σημερινή μεγάλη τους θλίψη και απογοήτευση.

Και είμαι βαθύτατα συγκινημένος για την πάνδημη στήριξή τους τις τελευταίες μέρες, στις απόψεις μου.

Χρειάζεται υπομονή και κουράγιο στα δύσκολα χρόνια, που έρχονται?».

Πηγή: Εθνος

Προσωρινά αποτελέσματα εκπαιδευτικών από τον ΑΣΕΠ

Εκδόθηκαν από το ΑΣΕΠ και καταχωρίστηκαν στην ιστοσελίδα της αρχής, ενώ αποστέλλονται για ανάρτηση στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και τα Επαρχεία της χώρας τα προσωρινά αποτελέσματα του γραπτού διαγωνισμού για την κατάρτιση πινάκων διοριστέων εκπαιδευτικών λειτουργών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (προκήρυξη 3Π/2008) για τους υποψηφίους των κλάδων: ΠΕ20 Πληροφορικής ΤΕΙ και ΠΕ32 Θεατρικών Σπουδών.

Μετά από σχετική συνεννόηση με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού .......

Χαρακτήρα οι αλφαβητικοί πίνακες που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ περιλαμβάνουν τα στοιχεία και την επίδοση μόνο όσων υποψηφίων πέτυχαν βαθμολογία τουλάχιστον 55 μονάδες ως βαθμό στη γραπτή εξέταση και συγχρόνως τουλάχιστον 50 μονάδες σε κάθε μία από τις δύο θεματικές ενότητες. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι μπορούν να αναζητούν τη βαθμολογία τους με την πληκτρολόγηση του ονόματος, του επωνύμου, του αριθμού ταυτότητας και του δεκαψήφιου κωδικού συμμετοχής τους στο συγκεκριμένο διαγωνισμό, ο οποίος τους είχε δοθεί κατά την εξέταση. Η σχετική εύρεση μπορεί να γίνει από το πλαίσιο αναζήτησης της ιστοσελίδας του ΑΣΕΠ .

Επισημαίνεται ότι οι ιδιότητες, τα τυπικά προσόντα και οι προσαυξήσεις της βαθμολογίας των υποψηφίων εμφανίζονται στους πίνακες βάσει των δηλώσεών τους.

Οι οριστικοί πίνακες θα προκύψουν μετά τους σχετικούς ελέγχους και την εκδίκαση τυχόν ενστάσεων, η προθεσμία υποβολής των οποίων λήγει με την πάροδο της Παρασκευής 18.09.2009.

Δείτε τα αποτελέσματα για ΠΕ20 Πληροφορικής ΤΕΙ

Δείτε τα αποτελέσματα για ΠΕ32 Θεατρικών Σπουδών


Πηγή: Δελτίο Τύπου

«Απόφαση προς το συμφέρον του τόπου»

Τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Η απόφαση αυτή (για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες) ελήφθη με αίσθημα ευθύνης και με έναν μοναδικό γνώμονα, το εθνικό συμφέρον, ανέφερε ο Κώστας Καραμανλής απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ήταν μία απόφαση δική σας κ. πρωθυπουργέ, αρκέστηκε να πει ο Κάρολος Παπούλιας, εκτιμώντας ότι η απόφαση αυτή κατατείνει προς το συμφέρον του τόπου.

Σε λίγη ώρα αναμένεται η δήλωση του κ. .........

Καραμανλή στο Μαξίμου για τις εκλογές και την ημερομηνία διεξαγωγής τους.

Προηγουμενως ολοκληρώθηκε η τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, υπό την προεδρία του Κ. Καραμανλή.

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, τόνισε ότι «η Νέα Δημοκρατία θα αποδειχθεί και πάλι η αξιόπιστη και σοβαρή δύναμη, που θα κυβερνήσει τον τόπο».

Για «καθαρή και γαλάζια νίκη» της ΝΔ στις επικείμενες εκλογές έκανε λόγο από την πλευρά του ο υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Πάνος Καμμένος.

«Η χώρα δεν μπορούσε να μπει σε μια παρατεταμένη, ζημιογόνα, μακρά προεκλογική περίοδο, δεν έπρεπε να σέρνεται την ώρα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολύ μεγάλα κρίσιμα οικονομικά ζητήματα», δήλωσε ο γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης και πρόσθεσε: «Το τοπίο θα ξεκαθαρίσει πολύ σύντομα».

Πηγή: Ναυτεμπορική

Στο 6,4 η ψαλίδα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ από την Metron Analysis

Διαφορά 6,4% υπέρ του ΠΑΣΟΚ καταγράφει η δημοσκόπηση της Metron Analysis για την την εφημερίδα Το Ποντίκι, που δημοσιεύεται την επομένη της προκήρυξης των πρόωρων εκλογών.

Την εικόνα που αποτυπώνει η δημοσκόπηση, η διενέργεια της οποίας ολοκληρώθηκε την 1η Σεπτεμβρίου, συνθέτει η μεγάλη απογοήτευση των πολιτών από την κυβέρνηση, η έλλειψη αυτοδυναμίας για το ΠΑΣΟΚ, η επιβίωση του ΣΥΡΙΖΑ, η μάχη για την είσοδο των Οικολόγων Πράσινων στη Βουλη και τα παραπλήσια ποσοστά για ΚΚΕ και ΛΑΟΣ.

Ειδικότερα, το ΠΑΣΟΚ προηγείται με ποσοστό 31,5%, έναντι 25,1% της ΝΔ.
Ακόμη και με αναγωγή στα έγκυρα, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 40,2% ή 147 έδρες, δηλαδή ........

δεν έχει αυτοδυναμία.
Το ποσοστό της ΝΔ, με αναγωγή στα έγκυρα, κυμαίνεται στο 32% ή 86 έδρες.

Ακόμη, το ΚΚΕ στην πρόθεση ψήφου λαμβάνει 6,7% (με την αναγωγή 8,6% ή 23 έδρες), ο ΛΑΟΣ συγκεντρώνει 6,3% (8,1% ή 22 έδρες), ο ΣΥΡΙΖΑ 3,9% (4,9% ή 13 έδρες) και οι Οικολόγοι Πράσινοι 2,8% (3,5% ή 9 έδρες).

Η συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 84,9%, ενώ της ΝΔ 63,8%. Στην παράσταση νίκης, το 68,4% των πολιτών βλέπουν νίκη του ΠΑΣΟΚ.

Επιπλέον, «μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με τον κ. Παπανδρέου» από «μια κυβέρνηση της ΝΔ με τον κ. Καραμανλή» έχει προβάδισμα 68,4% ως προς την προτίμηση κόμματος για τη διακυβέρνηση της χώρας. Στο, δε, κρίσιμο θέμα της διαχείρισης της οικονομίας το ΠΑΣΟΚ με τον Γ.Παπανδρέου προηγείται με 32,5% έναντι 29,1%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, κυβερνήσεις συνεργασίας προτιμά η πλειοψηφία των πολιτών (53,1%), ενώ αυτοδύναμες κυβερνήσεις το 42,2%.

Πηγή: in.gr

Μήνυμα αναγνώστη.

Καλησπέρα σας.

Άκουσα τόσο το διάγγελμα του πρωθυπουργού όσο και τις δηλώσεις του Παπανδρέου.
Γιατί δεν βάλατε και την δήλωση της Αλέκας Παπαρήγα;;
Δεν έκανε δήλωση η συντρόφισσα Αλέκα;

Ευχαριστώ.

Απάντηση Φιλιατρά News

Eδώ και κάποιες δεκαετίες οι δηλώσεις της "συντρόφισσας" Αλέκας είναι ίδιες και απαράλλαχτες.
Ισχυρό ΚΚΕ, Χτύπημα ή χτυπήστε το δικομματισμό, αποδυναμώστε τους, κλπ κλπ ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΑ.

30 Χρόνια ακούω τα ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΑ. Λές και η "συντρόφισσα" Αλέκα έχει βάλει μια κασέτα (γιατί τότε υπήρχαν κασέτες) και λέει τα ίδια και τα ίδια.
Μια ακόμα επανάληψη έκανε η "συντρόφισσα" και χθές.
Καμία καινούρια πρόταση δεν ακούσαμε. 30 και βάλε χρόνια ακούμε τα ίδια λόγια. Κουραστήκαμε πια από την "συντρόφισσα".

Οταν θα πετάξει την 100.000 φορες παιγμένη κασέτα και πει κάτι διαφορετικό τότε να την βάλω.

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Κώστας Καραμανλής

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί στις 12 το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός για να ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών. Μία ώρα νωρίτερα θα συνεδριάσει, υπό την προεδρία του κ. Καραμανλή, το υπουργικό Συμβούλιο.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου θα μιλήσει το βράδυ σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στο Θησείο με την ευκαιρία της επετείου των 35 χρόνων από την ίδρυση του Κινήματος.

Η χώρα βρίσκεται μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, τόνισε ο κ. Καραμανλής στο χθεσινό διάγγελμά του και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, ζητώντας νωπή λαϊκή εντολή για την αντιμετώπισή της.

«Αν δεν δράσουμε άμεσα οι κίνδυνοι θα είναι μεγάλοι», προειδοποίησε ο κ. ............

Καραμανλής, κάνοντας λόγο για πολύ δύσκολο 2010.

Αφού κατηγόρησε τον κ. Γιώργο Παπανδρέου πως «με τον εκβιασμό του για την προεδρική εκλογή οδηγεί τη χώρα σε μακρά προεκλογική περιόδο», τόνισε πως η χώρα δεν αντέχει προεκλογική περίοδο μέχρι το Φεβρουάριο.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως το ζητούμενο δεν είναι η απόδοση ευθυνών, «αλλά το πώς θα υπερβούμε τα προβλήματα τα δύο δύσκολα χρόνια που έρχονται» και αναφέρθηκε σε τρεις προκλήσεις: την επιβολή αυστηρού ελέγχου στις δημόσιες δαπάνες, τον «πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής» και τις διαρθρωτικές αλλαγές, που όπως ανέφερε, διασφαλίζουν την οικονομική ανάπτυξη.

Στόχος μου ήταν όλα αυτά να προχωρήσουν και να εφαρμοστούν ως το τέλος της κυβερνητικής θητείας, δεν υπάρχει όμως το κατάλληλο περιβάλλον, συμπλήρωσε, κατηγορώντας γι' αυτό τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει δηλώσει ότι θα προκαλέσει εκλογές με αφορμή την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας, με τον εκβιασμό του για την προεδρική εκλογή οδηγεί τη χώρα σε μακρά προεκλογική περίοδο, εξήγησε.

Γ. Παπανδρέου: Η κυβέρνηση κατέρρευσε

«Ηρθε η ώρα για μια νέα αρχή, μια νέα πορεία, η κυβέρνηση κατέρρευσε κάτω από το βάρος των αδιεξόδων τα οποία η ίδια δημιούργησε», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

«Ο τόπος έχει ανάγκη εθνικής ανάτασης», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συνέχισε: «Eμείς προτείνουμε λύσεις αξιόπιστες και δίκαιες... Η δική μας πρόταση χτίζει ένα μεγάλο όραμα που μπορούμε να κάνουμε πράξη όλοι μαζί». «H Eλλάδα δεν μπορεί να περιμένει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου.

«Ο ελληνικός λαός έδωσε δύο φορές εντολή εμπιστοσύνης στη σημερινή κυβέρνηση η οποία αυτή την εντολή όχι μόνο δεν την τίμησε, αλλά ακόμα και αυτονόητες αρχές και αξίες δεν τήρησε. Έχει η ίδια αποκλειστικά την ευθύνη για την βαριά κρίση που περνά σήμερα η χώρα», υπογράμμισε.

«Ο τόπος έχει ανάγκη εθνικής ανάτασης», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Τώρα είναι η ώρα να πάμε μπροστά. Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει».

Ο κ. Παπανδρέου επιτέθηκε στην κυβέρνηση κατηγορώντας την πως «η νεοσυντηρητική επιλογή πελατειακής και αδιαφανούς διαχείρισης διακυβέρνησης», την οποία ακολούθησε «μας έφερε στη σημερινή τραγική για τη χώρα κρίση».

Αντέταξε ένα «σχέδιο ανάπτυξης και εξόδου από τη σημερινή κρίση που μαστίζει τη ζωή των πολιτών», επισημαίνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ «έχει τη γνώση, την πολιτική βούληση, ξέρει τα προβλήματα και έχει προτείνει λύσεις εφικτές και δίκαιες που σέβονται το βιός και τις ελπίδες του ελληνικού λαού και υπηρετούν τον πολίτη και όχι μικροκομματικά ή ισχυρά συμφέροντα των λίγων».

Πρόσθεσε δε ότι το Κίνημα έχει επίσης τη «δύναμη και την τόλμη να συγκρουστεί με κάθε κατεστημένο που κρατά τη χώρα καθηλωμένη».

«Η δική μας πρόταση χτίζει ένα μεγάλο όραμα που μπορούμε να κάνουμε πράξη όλοι μαζί», τόνισε και κάλεσε τους πολίτες να συμβάλουν «σε μια μεγαλη εθνική προσπάθεια, σε μια νέα ενότητα των Ελλήνων για το μέλλον», εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι «μαζί μπορούμε και μαζί θα πετύχουμε».

Πηγή: Ναυτεμπορική

Πρωτοσέλιδα Μεσσηνιακού Τύπου της 3ης Σεπτεμβρίου 2009

Free Image Hosting Free Image Hosting Free Image Hosting