Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

Συγκροτήθηκε σε Σώμα το Δ. Σ του Πυρσού

Συγκροτήθηκε σε σώμα σήμερα το απόγευμα στις 7 το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο του Πυρσού.
Στην πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου ο Πρόεδρος Νίκος Αντωναρόπουλος αφού καλωσόρισε τόσο τα παλιά όσο και τα τα νέα μέλη έκανε αναφορά στο πως λειτουργεί το Δ.Σ. του Πυρσού. αναφέρθηκε στην προηγούμενη τριετία και εξέφρασε την ελπίδα ότι το νέο διοικητικό συμβούλιο θα πάει πάρα πολύ καλά μιας και υπάρχει και νέο αίμα και διάθεση για να προσφερθεί έργο.
Η συνεδρίαση περιορίστηκε μόνο στον ορισμό του προέδρου, αντιπροέδρου και των υπολοίπων υπευθύνων των τμημάτων.

Το Νέο Δ. Σ. λοιπόν αποτελείται από τους: ......




Μετά τον ορισμό των Υπευθύνων ο Πρόεδρος Νίκος Αντωναρόπουλος για το καλό της πρώτης συνεδρίασης προσέφερε στο νέο Δ.Σ. καναπεδάκια και φυσικά Σαμπάνια.

Φωτογραφίες από τα μέλη παρατίθενται παρακάτω:







Eνημέρωση για δημοπρατήριο Φιλιατρών

Ενημέρωση για τη δημιουργία δημοπρατηρίου - τυποποιητηρίου στην περιοχή των Φιλιατρών θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η εκδήλωση διοργανώνεται από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας, το Δήμο Φιλιατρών και τον Αγροτικό Σύλλογο της πόλης, ώστε να υπάρξει περαιτέρω ενημέρωση του αγροτικού κόσμου από τους ειδικούς που θα έρθουν γι‘ αυτό τον σκοπό, σχετικά με τις διαδικασίες δημιουργίας αλλά και τον τρόπο λειτουργίας του δημοπρατηρίου.

Eκσυγχρονισμός ελαιοτριβείου της Βάλτας

Εκσυγχρονίζεται και αλλάζει λειτουργία από 3 σε 2 φάσεις, το υφιστάμενο ελαιουργείο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βάλτας στο Δήμο Γαργαλιάνων, δυναμικότητας 2,8 τόννων την ώρα.
Από το Τμήμα Περιβάλλοντος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας ανανεώθηκαν για 5 χρόνια οι περιβαλλοντικοί όροι για τη λειτουργία της μονάδας ως διφασικής.
Στην απόφαση ανανέωσης - έγκρισης επισημαίνεται: «Η αποθήκευση του ελαιοπυρηνολύματος 2 φάσεων θα γίνεται σε στεγανή δεξαμενή.
Η μεταφορά του ελαιοπυρηνολύματος 2 φάσεων από το χώρο αποθήκευσης στον τελικό χώρο διάθεσης θα γίνεται σύμφωνα με τους όρους και τις .......

προϋποθέσεις κατάλληλης και ασφαλούς μεταφοράς του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών.
Σε περίπτωση που οι μονάδες επεξεργασίας του ελαιοπυρηνολύματος δεν παραλαμβάνουν το παραγόμενο από το ελαιουργείο σας ελαιοπυρηνόλυμα, επιβάλλεται η διακοπή λειτουργίας του ελαιουργείου σας».

Πηγή: Ελευθερία

Η πείνα οδηγεί σε κλοπές τους οικονομικούς μετανάστες

Για τρίτη φορά μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα έπεσε θύμα κλοπής ο περιπτεράς Γρηγόρης Καπελούζος από τα Φιλιατρά.
Η λεία των κλεφτών και τις 3 φορές ήταν φαγώσιμα είδη, όπως κρουασάν και σοκολάτες. Μπορεί όμως τις 2 πρώτες φορές να του πήραν μερικά από τον πάγκο που έχει και τα αποθήκευε έξω από το περίπτερο - όμως το βράδυ της Τετάρτης του πήραν... ολόκληρο τον πάγκο με ό,τι φαγώσιμο και ψιλικό είχε μέσα.
Ο κ. Καπελούζος μιλώντας στην «Ε» αποδίδει τις κλοπές στους ......

αλλοδαπούς που βρίσκονται στην πόλη, στη φτώχεια που τους μαστίζει και στις οικονομικές τους δυσκολίες καθώς είναι περίοδος χωρίς πολλές δουλειές ενώ η συνεχής κακοκαιρία έχει επηρεάσει τη ζήτηση για εξωτερικές δουλειές στα κτήματα.

Πηγή: Ελευθερία

Λυμαίνεται η Μεσσηνία από σπείρα αλλοδαπών

Σπείρα αλλοδαπών που κινείται στο νομό Μεσσηνίας, “χτυπώντας“ καταστήματα, έδρασε τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη και στο Κατσαρού. Διέρρηξε 4 μαγαζιά, 2 καφενεία, μπακάλικο και ταβέρνα, κλέβοντας χρήματα, όσα υπήρχαν στα ταμεία.
Μπαίνουν στα καταστήματα, σπάζοντας κυρίως τους αφαλούς στις κλειδαριές, στις πόρτες εισόδου.

Σύμφωνα με άρθρο της Ελευθερίας, πρόκειται για τους ίδιους αλλοδαπούς που τις προηγούμενες νύχτες είχαν “χτυπήσει“ καταστήματα στην Πύλο και στην Καλλιθέα.
Στην Πύλο μάλιστα, εκτός από καταστήματα, κλοπή σημειώθηκε και στο κάστρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κλέφτες μπήκαν στην ακρόπολη του .......

κάστρου και αφού συγκέντρωσαν αυτά που τους ενδιέφεραν τα κατέβασαν, όπως εικάζεται, με σχοινιά από την πίσω μεριά του κάστρου και εξαφανίστηκαν.
Ερευνάται αν μένουν στη Μεσσηνία ή σε κάποιο γειτονικό νομό, στον οποίο επιστρέφουν 2 - 3 μέρες μετά τη δράση τους.

Πηγή: Mερόπη Μεσσηνίας

Συνεδριάζει σήμερα το Νέο Δ.Σ του "Πυρσού"

Σήμερα το απόγευμα στις 7 θα συνεδριάσει για πρώτη φορά το νεοεκλεγέν Διοικητικό συμβούλιο του Πυρσού που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της Κυριακής 15 Φεβρουαρίου 2009.

Αρχικά η συνεδρίαση είχε οριστεί για χθες Παρασκευή αλλά αναβλήθηκε για 24 ώρες λόγω απροόπτου συμβάντος.
Χαρακτηριστικό είναι η είσοδος τριών ολοκαίνουριων μελών στο Δ.Σ. που θα φέρουν νέες και φρέσκες ιδέες όσο στην δομή όσο και την διοίκηση.

Όπως και να έχει το θέμα η νέα τριετία που ξεκινά για τον πυρσό θα είναι καθοριστική για την πορεία του συλλόγου, μιας και το μεγαλύτερο έργο που θα γίνει είναι αυτό της ανακαίνισης της αίθουσας του κινηματογράφου αλλά και .........

η επέκταση προς τον νότο του κτηρίου.
Ένα άλλο θέμα που θα κληθεί να διαχειριστεί το νέο Διοικητικό Συμβούλιο είναι η ίδρυση και λειτουργία της βιβλιοθήκης και άλλα θέματα.

Έτοιμη για νέο τρίποντο η Νίκη Πλάτης

Έτοιμη για να πάρει ένα ακόμα τρίποντο που θα την διατηρήσει ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα, είναι η Νίκη Πλάτης.
Η ομάδα του Τάκη Παναγόπουλου όλη την εβδομάδα προπονήθηκε και δούλεψαν ως συνήθως συστήματα που τους έδειχνε ο προπονητής τους ώστε να αποδίδουν όσο καλύτερα γίνεται μέσα στο γήπεδο.

Με την ψυχολογία της ομάδας αφού η ομάδα μπαίνει στο γήπεδο και καθαρίζει από πολύ νωρίς τα παιχνίδια η Νίκη Πλάτης θα παραταχθεί έτοιμη απέναντι στην Αμφιθέα και θα επιδιώξει να πάρει ένα ακόμα τρίποντο.
Ο Τάκης Παναγόπουλος δεν αντιμετωπίζει απώλειες στην βασική του εντεκάδα και αναμένεται η Νίκη Πλάτης να κάνει για έναν ακόμα αγώνα αυτό που ξέρει τόσο καλά.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην βασική ενδεκάδα αναμένεται να ..........

παραταχθούν οι:
Βασιλόπουλος (τερματοφύλακας), Γκίνο, Κωσταντόπουλος, Αρβανιταντώνης, Σύλλας, Άλμπαν, ενω οι υπόλοιποι θα αποφασιστούν την τελευταία σχεδόν στιγμή.
O Aγώνας θα ξεκινήσει στις 4 το απόγευμα.

Πηγή: Νίκη Πλάτης

ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ Πολλά προβλήματα εν όψει Μεσσήνης

Μόνο με τις καλύτερες προϋποθέσεις δεν ετοιμάζεται για το ντέρμπι της Μεσσήνης η Εράνη.
Ο Σταύρος Αντωνόπουλος και ο νέος συνεργάτης του στον πάγκο, Ανδρέας Μητρόπουλος έχουν πολλά προβλήματα απουσιών και αυτό σίγουρα δυσχεραίνει την ούτως ή άλλως δύσκολη αποστολή.
Οι Φιλιατρινοί είναι αναγκασμένοι να παραταχθούν την Κυριακή χωρίς τον τιμωρημένο Παναγιωτίδη, τον Βαρούχα που δεν έχει αναρρώσει πλήρως μετά την επέμβαση σκωληκοειδίτιδας και τους Παναγιωτακόπουλο, Τσώνη που είναι τα «θύματα» της τελευταίας συνάντησης με το Ζαβλάνι.
Επιπλέον στην τελευταία σημερινή προπόνηση θα ξεκαθαρίσει η ........

συμμετοχή των Ζώκου, Ανδρεόπουλου και Κορμπή.

Πηγή: Θάρρος

Κατρακυλούν οι τιμές στο πετρέλαιο

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία καθώς η αγορά ανησυχεί για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας,παρά την άνοδο που κατέγραψε χθες η τιμή του αργού στη Νέα Υόρκη.

Στις πρωινές συναλλαγές ,η τιμή του ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Μαρτίου υποχωρούσε κατά 78 σεντς στα 38,70 δολάρια το βαρέλι.

Η τιμή του Μπρεντ για συμβόλαια παράδοσης Απριλίου υποχωρούσε επίσης κατά 43 σεντς στα 41,56 δολάρια το βαρέλι.

Χθες ,η τιμή του αργού αυξήθηκε σημαντικά κατά 14% στην .........

Νέα Υόρκη μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Ενέργειας για την μείωση των εβδομαδιαίων αποθεμάτων καυσίμων.

Το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας ανακοίνωσε χθες ότι -μετά από αρκετές εβδομάδες συνεχούς αύξησης -τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου μειώθηκαν κατά 200.000 βαρέλια και ανέρχονται σε 350,6 εκατομμύρια βαρέλια.

ΕΦΕΤ: Επικίνδυνες λιαστές ντομάτες

Βρέθηκαν κομμάτια σύρματος σε συσκευασίες λιαστής ντομάτας με αποτέλεσμα το προϊόν να είναι επικίνδυνο για κατανάλωση.
Όπως ανακοίνωσε ο ΕΦΕΤ, η επιχείριση «ΕΒΙΚ» ειδοποίησε τον Φορέα για την ύπαρξη των κομματιών σύρματος και ξεκινά την ανάκληση των ακόλουθων προϊόντων: ........

«Τοματάκι λιαστό "Βιολογικός Κύκλος" ΒΙΟ», σε συσκευασίες των 150 g, με ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 31.01.2010 και αριθμό παρτίδας ΙΑΝ10/777.
«Τοματάκι λιαστό "Ήλιος & Γη" ΒΙΟ», σε συσκευασίες των 150 g, με ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 31.01.2010 και αριθμό παρτίδας ΙΑΝ10/777.
«Τοματάκι λιαστό ΒΙΟ», σε συσκευασίες των 10 kg, με ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 31.12.2010 και αριθμό παρτίδας IAN10/777.
«Τοματάκι λιαστό ΒΙΟ», σε συσκευασίες των 10 kg, με ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 31.12.2010 και αριθμό παρτίδας Δ0777.
Η συνολική ποσότητα διακίνησης των ανωτέρω παρτίδων είναι 540 kg.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε από την «ΕΒΙΚ ΑΕ» την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την επιχείρηση, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές, που έχουν στην κατοχή τους το ανωτέρω προϊόν, να μην το χρησιμοποιούν.


Πηγή: Ημερησία

Μείωση ΦΠΑ στα αγροτικά μηχανήματα

Μείωση του συντελεστή Φ.Π.Α. στα αγροτικά μηχανήματα αποφάσισε χθες το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο μετά από έκθεση που υποβλήθηκε από την Κα Van Den Burg για τη διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.
To OK από την Ευρωπαϊκή επιτροπή, αποτελεί ένα ακόμα βήμα για την μείωση της φορολογίας στα αγροτικά μηχανήματα που αποτελεί και πάγιο αίτημα της Ελληνικής πλευράς.

Και ενώ το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο συμφώνησε στη μείωση του ΦΠΑ, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομίας.
Τα μέχρι τώρα δεδομένα, και οι πληροφορίες για την σχετική .........

πρόταση της - προεδρεύουσας - τσεχικής πλευράς, αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κ. Μπατζελή δήλωσε ότι «To Συμβούλιο Υπουργών Οικονομίας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του για την λήψη άμεσων ουσιαστικών μέτρων τόνωσης των τοπικών αγορών και κυρίως της υπαίθρου οι οποίες πλέον πλήττονται σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο».

Πηγή: Μετάφραση από Ξένη Εφημερίδα

Αγνωστοι διέρηξαν την ΕΑΣ Μεσσηνίας στην Πύλο

Άγνωστοι μπήκαν, από ανασφάλιστο παράθυρο τουαλέτας, στο υποκατάστημα της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας, στην Πύλο, παραβίασαν το χρηματοκιβώτιο και αφαίρεσαν 30.000 ευρώ.

Προανάκριση διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Πύλου.