Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Πασχαλινές ευχές από τον Αγροτικό Σύλλογο Φιλιατρών




Γιώργος Ασημακόπουλος: Αυτονόητος ο σεβασμος στο κύρος της οργάνωσης. Ανοιχτές διαδικασίες εκλογών όπως το 2010

Θεσσαλονίκη, Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Προς: Γραμματέα Κεντρικής Επιτροπής ΟΝΝΕΔ
Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή ΟΝΝΕΔ

Κοιν.: Πρόεδρο ΟΝΝΕΔ
Μέλη ΟΝΝΕΔ


Η δημιουργία εντυπώσεων, ίντριγκας και πόλωσης, στο εσωτερικό της οργάνωσής μας, με ανυπόστατους ισχυρισμούς σχετικά με την υποψηφιότητά μου δεν εξυπηρετεί σε τίποτα παρά δυναμιτίζει αναίτια τη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου.

Ο σεβασμός του κύρους της οργάνωσής μας, η διαφύλαξη της .........

ενότητας και η διασφάλιση των δημοκρατικών θεσμών και διαδικασιών στο εσωτερικό της, είναι πράγμα αυτονόητο για κάθε έναν από εμάς. Για κάθε ΟΝΝΕΔίτη και για κάθε ΟΝΝΕΔίτισα που πραγματοποίησε τα πρώτα του βήματα στη ΔΑΠ ΝΔΦΚ, για κάθε ένα από εμάς που δίνει το παρόν στους καθημερινούς αγώνες της ΟΝΝΕΔ στην κοινωνία, για κάθε έναν από εμάς που σέβεται τις αρχές και τις αξίες της οργάνωσής.

Επειδή ακριβώς τα αυτονόητα δεν χρήζουν περαιτέρω ανάλυσης και ερμηνείας, στα πλαίσια της κοινής μας πεποίθησης για ένα καθαρό και δίκαιο αγώνα, καλώ τον ανθυποψήφιο μου, Σάκη Ιωαννίδη, να συμφωνήσουμε σε ένα κοινό πλαίσιο διεξαγωγής των διαδικασιών για τις επερχόμενες εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου της οργάνωσής μας. Τον καλώ να πορευθούμε τηρώντας τις ίδιες διαδικασίες με αυτές της προηγούμενης εκλογής προέδρου ΟΝΝΕΔ του 2010, οι οποίες διασφάλισαν τόσο την πλήρη διαφάνεια της διαδικασίας όσο και το εκλογικό αποτέλεσμα. Δεδομένου λοιπόν του μικρού χρονικού διαστήματος που μεσολαβεί μέχρι την ημέρα των εκλογών τον καλώ να προχωρήσουμε και να δεσμευτούμε άμεσα στα εξής παρακάτω ζητήματα, που αφορούν τη διαδικασία των εκλογών, αλλά και ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της βάσης της οργάνωσής μας που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στον αέρα.

α) Να διασφαλίσουμε τις ανοιχτές διαδικασίες ψηφοφορίας της βάσης της οργάνωσής μας με τη χρήση online συστήματος ψηφοφορίας και ταυτόχρονη εγγραφή των μελών στους καταλόγους της ΟΝΝΕΔ την ημέρα των εκλογών

β) Να δημιουργήσουμε μια επιτροπή εκλογών η οποία θα διασφαλίσει της διαδικασίες και θα απαρτίζεται από 4 άτομα. (2 άτομα από τη μεριά κάθε υποψηφίου)

γ) Να διασφαλίσουμε την τοποθέτηση καλπών σε κάθε νομό της χώρας, οι οποίες θα αυξάνονται ανάλογα με τον πληθυσμό.

δ) Να προχωρήσουμε σε προεγγραφές για τις ηλικίες 16 – 18

ε) Να προχωρήσουμε σε προεγγραφές για Κύπριους και Βορειοηπειρώτες

Οι παραπάνω διαδικασίες εφαρμόστηκαν πιστά στις εκλογές της οργάνωσής μας το 2010, διαφύλαξαν τη διαδικασία εκλογής και ανέδειξαν με διαφάνεια και χωρίς καμία σκιά τον σημερινό πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκο. Οποιαδήποτε απόκλιση από αυτές τις διαδικασίες ενδεχομένως να επηρεάσει την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών και ταυτόχρονα θα εγείρει σημαντικές απορίες και ερωτήματα.

Η σημερινή αυτή επιστολή αποτελεί μια ανοιχτή πρόσκληση στον ανθυποψήφιό μου, Σάκη Ιωαννίδη, να προχωρήσουμε σε μια δέσμευση με ανοιχτές πόρτες και ενώπιον της βάσης της οργάνωσης μας, για την ορθή τήρηση των άνωθεν διαδικασιών.

Με εκτίμηση,
Γιώργος Ασημακόπουλος
Υποψήφιος Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ

Πασχαλινές ευχές από τον Δήμαρχο Πύλου Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη




Χειροτεχνίες και κατασκευές στην Κυπαρισσία




Επίσκεψη Αλευρά στα πατατοχώραφα της Μεσσήνης

Τα πατατοχώραφα στις περιοχές Μπουρνιάς και Μπούκα Μεσσήνης, όπου η συγκομιδή πατάτας εαρινής εσοδείας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς και αντάλλαξε απόψεις με παραγωγούς.

Ο κ. Αλευράς, ........

μετά το τέλος της περιοδείας του, δήλωσε ότι βρισκόμαστε περίπου στο 45-50% της συγκομιδής που αναλογεί σε ποσότητα 12.000 τόνων περίπου. Οι αποδόσεις είναι πολύ καλές και η εκτίμηση είναι ότι η φετινή εαρινή παραγωγή θα φθάσει τους 25.000 τόνους.
Γενικά η φετινή είναι μια πολύ καλή χρονιά για τη μεσσηνιακή πατάτα. Το προϊόν είναι άριστης ποιότητας και σ’ αυτό έπαιξαν ρόλο οι ιδανικές για την καλλιέργεια καιρικές συνθήκες που επικράτησαν, οι κατάλληλοι και στοχευμένοι χειρισμοί εκ μέρους των παραγωγών και η καλή συνεργασία τους με τις αρμόδιες υπηρεσιακές μονάδες της Π.Ε Μεσσηνίας. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη σημασία της καθημερινής παρουσίας αρμοδίων γεωπόνων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μεσσηνίας στα πατατοχώραφα και στα τυποποιητήρια, καθώς στη σημασία εφαρμογής του συστηματικού φυτοϋγειονομικού και ποιοτικού ελέγχου, με την ευθύνη της ανωτέρω Υπηρεσίας.

O κ. Αλευρά παρατήρησε ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση του προϊόντος, η οποία εν μέρει αποδίδεται και στις περιορισμένες εισαγωγές πατάτας, κυρίως από τρίτες χώρες, λόγω της ανόδου της τιμήσ παραγωγού στις χώρες αυτές, κάτι που αποδυνάμωσε το κίνητρο εισαγωγής. Παρ’ όλα αυτά, τόνισε ότι έχει δοθεί αυστηρή εντολή στο «Μικτό Κλιμάκιο Ελέγχου» για εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά, για την προστασία του προϊόντος και κυρίως του εισοδήματος του παραγωγού.
Τέλος, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η διαμορφούμενη, ευοίωνη προοπτική για την εμπορία του προϊόντος κατά τη φετινή περίοδο, θα αποτελέσει και ένα κίνητρο για την επέκταση της καλλιέργειας. Τόνισε δε ότι «πιστεύουμε ότι του χρόνου τα καλλιεργούμενα στρέμματα θα είναι περισσότερα. Στόχος πρέπει να είναι η καλλιέργεια να επανακάμψει, φθάνοντας τα 12.000 στρέμματα που είχαμε πριν 7-8 χρόνια, επ’ ωφελεία τόσο της απασχόλησης, όσο και του γεωργικού εισοδήματος»

Η πορεία του Καλλικράτη στην Εκπομπή "Επικρίσεις" του BEST TV Καλαμάτας

Με το θέμα του Καλλικράτη, την πορεία του από τους Δήμους στην τωρινή κατάσταση ασχολήθηκε η χθεσινοβραδινή Εκπομπή του BEST TV Καλαμάτας "Επικρίσεις" με τον θέμη Κανελλόπουλο.
καλεσμένοι στην εκπομπή ήταν αυτοδιοικητικοί παράγοντες των Δήμων της Μεσσηνίας ανάμεσα τους και ο Αντιδήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Τσίγγανος.
Ηταν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση που αξίζει να την δείτε όσοι την χάσατε.
Δείτε το Video της Εκπομπής




Το χθεσινοβραδινό δελτίο Ειδσήσεων τουBEST TV Kαλαμάτας [ 25-4-2013 ]




Φιλιατρά: Συγκέντρωσαν τρόφιμα για το ΚΑΦΚΑ [ VIDEO ]

Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης συγκέντρωσαν με πρωτοβουλία που πήραν οι σύλλογοι των τριών Δημοτικών σχολείων των Φιλιατρών και τα παρέδωσαν στο ΚΑΦΚΑ σε μια κίνηση αλληλεγγύης.

Σε εποχές.........

δύσκολες σαν αυτή που περνάει η χώρα μας τέτοιες κινήσεις δίνουν το αισιόδοξο μήνυμα ότι οι ανθρώπινες αξίες δεν έχουν χαθεί από την κοινωνία εν αντιθέσι με το κράτος.
Τόσο τα παιδιά όσο και οι γονείς τους αγόρασαν τρόφιμα, τα συγκέντρωσαν και σήμερα το μεσημέρι τα παρέδωσαν στο ΚΑΦΚΑ συνοδευόμενοι από γονείς και δασκάλους μαθα΄λινοντας στην πράξη την κοινωνική προσφορά στον συνάνθρωπο μας.

Ενα ευχαριστώ για την κίνηση αυτή από την Νοσηλεύτρια Φωτεινή Μπαρμπαγιαννοπούλου ήταν η καλύτερη ανταμοιβή για όλους όσους συμνμετείχαν ενεργά σε αυτή την κίνηση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη στο ξεχασμένο από όλους ΚΦΑΚΑ.



Πασχαλινές ευχές από τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά




Σύντομη περιγραφή του έργου «Καθαίρεση ασφαλτοτάπητα λόγω βλαβών στο οδικό δίκτυο της πόλης και επανατοποθέτησή του» Δ.Κ. Φιλιατρών

Χθες το απόγευμα το Φιλιατρά News σας είχε ενημερώσει κατ' αποκλειστικότητα για την έγκριση της μελέτης για την συνολική ανάπλαση της Δεκατεσσάρων.

Σήμερα από την τεχνική υπηρεσία πήραμε μια επιστολή με περιγραφή του έργου που θα γίνει για να καταλάβετε τι παρεμβάσεις θα γίνουν.

Το παραπάνω έργο αφορά πράξη που είχε συμπεριληφθεί στο ......

εγκεκριμένο αναπτυξιακό Πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» με κωδικό 38141 στα πλαίσια του πρώην Δήμου Φιλιατρών και πρόκειται να υποβληθεί πρόταση ένταξής του για χρηματοδότηση από πιστώσεις του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα - Πελοπόννησος - Ιόνιοι Νήσοι 2007-2013» Άξονας Προτεραιότητας (2): «Υποδομές και Υπηρεσίες Προσπελασιμότητας Περιφέρειας Πελοποννήσου», Κωδικός Προτεραιότητας (23): Περιφερειακές / Τοπικές Οδοί, Κατηγορία Πράξεως (2302): «Βελτίωση / Κατασκευή / Αναβάθμιση / Ολοκλήρωση Περιφερειακών και Τοπικών Οδών», σύμφωνα με την με κωδικό 27 Πρόσκληση του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης: Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) Α.Ε.

Σύντομη περιγραφή του έργου
Το έργο περιλαμβάνει κυρίως την κατασκευή οδοστρωσίας και την ασφαλτόστρωση των οδών Φουρναράκη (από είσοδο πόλεως) - Ι. Μεταξά - Μεγάλου Αλεξάνδρου - Στρατ. Σταυριανοπούλου (συνολικού μήκους 1500 m περίπου), οι οποίες αποτελούν κύριοι οδικοί άξονες της πόλης των Φιλιατρών, με αποτέλεσμα να έχουν μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Η υλοποίηση του έργου έχει μεγάλη σημασία για την περιοχή, δεδομένου ότι θα συμβάλλει στην ομαλότερη κυκλοφορία των βαρέων κυρίως οχημάτων και την μείωση της ηχορύπανσης που προκαλείται από αυτά.

Το πάχος του οδοστρώματος θα είναι συνολικά 0,50 m, αποτελούμενο από ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας πάχους 0,05 m με χρήση κοινής ασφάλτου, βάση πάχους 0,20 m και υπόβαση πάχους 0,25 m, η οποία θα περιλαμβάνει και το φρεζαρισμένο υλικό.
Για να επιτευχθεί πιο γρήγορη απορροή των ομβρίων υδάτων θα εφαρμοστεί εγκάρσια κλίση (επίκλιση) της οδού -2,50% από τον άξονα προς τα ρείθρα (δικλινής διατομή), ώστε να κατευθύνονται τα όμβρια ύδατα προς τα ρείθρα και κατόπιν να οδηγούνται στα φρεάτια υδροσυλλογής που υφίστανται σε αρκετές διασταυρώσεις.
Επιπλέον, στις οδούς αυτές τα ρειθροκράσπεδα παρουσιάζουν καθιζήσεις και σε ορισμένα τμήματα απουσιάζουν, γι’ αυτό προτείνεται να γίνει αντικατάστασή τους με νέα, καθώς και βελτίωση των προβληματικών πεζοδρομίων.

Στον κοινόχρηστο χώρο του ιερού ναού της Παναγίας, προτείνεται να γίνει επέκταση του πεζοδρομίου της εισόδου του ναού, να κατασκευαστεί νησίδα κυκλικής πορείας των οχημάτων, καθώς και να τοποθετηθούν φωτιστικά σώματα πέριξ του χώρου αυτού, για τον καλύτερο ηλεκτροφωτισμό του.
Το έργο περιλαμβάνει επιπλέον και την σήμανση με πλευρικές πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες, την διαγράμμιση του οδοστρώματος, την τοποθέτηση μεταλλικών εμποδίων στάθμευσης στο πεζοδρόμιο προέκτασης της εισόδου του ιερού ναού Παναγίας και στον κυκλοφοριακό κόμβο, καθώς και εργασίες πρασίνου στον κυκλοφοριακό κόμβο (νησίδα).

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 493.121,91 €.

Έρχεται τσουχτερό χαράτσι για φωτοβολταϊκά σε στέγες

Έκτακτη εισφορά και για τα φωτοβολταϊκά στις στέγες σχεδιάζει το ΥΠΕΚΑ.

Όπως αναφέρει η “Καθημερινή”, σε πρώτη φάση εξετάζεται εισφορά της τάξης του 10 – 15% (με δυνατότητα εξαίρεσης για όσους διαθέτουν χαμηλό εισόδημα), ώστε να ενισχυθεί ο ΛΑΓΗΕ, που παρουσιάζει σοβαρά ελλείμματα, με 30 – 35 εκατ. ευρώ ετησίως

Ο συνολικός τζίρος από φωτοβολταϊκά στις στέγες ανέρχεται ......

σε περίπου 300 εκατ. ευρώ ετησίως και δεν υπόκειται σε φορολογία.

Η υψηλή εγγυημένη τιμή σε συνδυασμό με το χαμηλό κόστος εγκατάστασης προσέλκυσε πλήθος οικιακών καταναλωτών, με αποτέλεσμα μέχρι το τέλος του 2012 η συνολική ισχύς των φωτοβολταϊκών στις στέγες να φτάσει τα 297,8 MW.

Τα οικιακά φωτοβολταϊκά είχαν εξαιρεθεί από την έκτακτη εισφορά, ωστόσο η διόγκωση του ελλείμματος υποχρεώνει την κυβέρνηση να επεκτείνει το μέτρο και σε αυτή την κατηγορία.

Σημειώνεται ότι ήδη δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ, το οποίο περιλαμβάνει σειρά μέτρων για το κλείσιμο της μαύρης τρύπας.

Οι νέες ρυθμίσεις προβλέπουν αύξηση της έκτακτης εισφοράς από το εύρος του 25% – 35% στο εύρος του 37% – 40% για φωτοβολταϊκούς σταθμούς, αλλά και πάγωμα της αγοράς φωτοβολταϊκών μέχρι το τέλος του 2013.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 26ης Απριλίου 2013




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Παρέμβαση του περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας για την απόληξη της Ολυμπίας Οδού
Στην Πάτρα το 2015, στην Τσακώνα πότε;


Πολύ λάδι και τηγανίτα τίποτα. Με αυτή τη λαϊκή ρήση θα .......

μπορούσε να παρομοιάσει κάποιος το χθεσινό επικοινωνιακό «σώου» της τρικομματικής κυβέρνησης, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, που επισκέφτηκε εργοτάξια της υποτιθέμενης «Ολυμπίας Οδού», η οποία, αντί στην Τσακώνα, όπως προβλέπει η Σύμβαση που ψήφισε η Ελληνική Βουλή, θα σταματήσει στην Πάτρα και μετά έχει… ο Θεός. Μάλιστα, κανείς από τους παρευρισκόμενους πολιτικούς δεν είπε μία λέξη για την απόληξη του δρόμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΟΜΠΡΕΛΑ προστασίας στη Natura 2000 του Κυπαρισσιακού Κόλπου, με αιχμή το δάσος και την παραλία της Ελαίας, προτίθεται να ανοίξει η Πολιτεία, θεσπίζοντας κανόνες και όρους για την περιοχή που θα καθορίζουν και την κατεύθυνση της ανάπτυξης.
Αυτό προέκυψε από την χθεσινή σύσκεψη στο Δημαρχείο Κυπαρισσίας, μετά από πρωτοβουλία του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μαν. Αγγελάκα με τη συμμετοχή της περιφέρειας του ΥΠΕΚΑ, του Δήμου και Φορέων.
Αντίθετα η προχθεσινή πολύωρη συνάντηση στο Δημαρχείο με το Δημοτικό Συμβούλιο σε συνεδρίαση και τη συμμετοχή φορέων και θεσμικών εκπροσώπων, χρήσιμη μεν ατελέσφορη δε. Η υπόθεση με τις αυθαιρεσίες στην Ελαία είναι ανοιχτό ζήτημα προς διερεύνηση.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ» στην πρώτη σελίδα της οποίας ξεχωρίζουμε και τα θέματα:
• ΣΑΜΑΡΑΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ και ΔΗΜΑΡ χθες στην Ολυμπία Οδό για την επανένταξη των έργων, που σηματοδοτούν επανεκκίνηση της οικονομίας. Αντίδραση Πετράκου που μιλάει για φιέστα ώστε να κρύψουν το «κούρεμα» του αυτοκινητόδρομου.
• ΜΑΝΙΑΤΗΣ-ΑΛΕΥΡΑΣ τα είπαν χθες για τις εξαγωγές.
• ΜΕ ΤΟΝ ΥΠ.ΕΞ. της Βοζνίας –Ερζεγοβίνης συναντήθηκε ο Δημ. Σαμπαζιώτης, ως πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας της Ελλάδας.
• ΜΗΝΥΜΑ από τον δήμαρχο Μεσσήνης για το Διεθνές Φεστιβάλ Μαθητών Θεάτρου Αρχαίου Δράματος. Ιστορική πρωτεύουσα του Δήμου η Αρχαία Μεσσήνη.
• «ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ» συνέχεια από τον Λυκούργο Γαϊτανάρο για τα «έργα και ημέρες» της Χούντας, που επιμένει ότι ήταν επανάσταση.
• ΔΗΛΩΣΗ ΚΟΥΣΕΛΑ: «Ουδέποτε έδωσα εντολή να παγώσει έλεγχος σε βάρος οποιασδήποτε εταιρείας».

• ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ: Η «ΦΩΝΗ» σας ταξιδεύει… Με 1 κουπόνια ένα μαγευτικό 4ήμερο ταξίδι. Διαβάστε λεπτομέρειες

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!