Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Νάντια Γιαννακοπούλου. Αλλαγές στη διαδικασία ενεργοποίησης δικαιωμάτων αγροτών

Σύμφωνα με πρόσφατες ανακοινώσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων των αγροτών στις κοινοτικές επιδοτήσεις θα ξεκινήσει φέτος από τις 15 Απριλίου, ενώ αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Μαΐου, ώστε από τα μέσα Οκτωβρίου να ξεκινήσει η καταβολή των επιδοτήσεων στους δικαιούχους».

Μεταξύ άλλων, ανακοινώθηκε ότι στη διαδικασία ενεργοποίησης των δικαιωμάτων θα προκύψουν αλλαγές. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι σε μια εβδομάδα θα ξεκινήσει η διαδικασία, δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ενημέρωση στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών όσον αφορά αυτές τις συγκεκριμένες αλλαγές που θα γίνουν στον τρόπο ενεργοποίησης.

Αξιοσημείωτο, βέβαια, είναι το γεγονός ότι για πρώτη ..........

φορά τα τελευταία χρόνια μπαίνουν σε τόσο στέρεες βάσεις, τόσο φιλόδοξες προβλέψεις για την έγκαιρη ολοκλήρωση της διαδικασίας και, συνεπώς, την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας αγροτικών αποζημιώσεων ώστε ο αγροτικός κόσμος να μην ασχολείται με τα αυτονόητα αλλά με την παραγωγή και το εμπόριο των προϊόντων του.

Έχοντας υπ’ όψιν ότι οι αγρότες πρέπει να προχωρήσουν στον προγραμματισμό - υπολογισμό των επιδοτήσεών τους, ώστε όντως να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία στις 15 Μαΐου, σύμφωνα με τις προθέσεις του Υπουργείου,

Ερωτάται η κ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
1. Είναι δυνατή η έγκαιρη αποσαφήνιση των αλλαγών που σχεδιάζει το Υπουργείο;
2. Επαληθεύεται η μέχρι πρότινος δεδηλωμένη πρόθεση του Υπουργείου να μην επιβαρυνθούν με έξοδα ενεργοποίησης των δικαιωμάτων τους οι κατ’ επάγγελμα αγρότες;

Το πρόβλημα με το Γυμνάσιο Μερόπης έγινε ρεπορτάζ στην Μεσσηνιακή εφημερίδα «Θάρρος».

Στις 8 Απριλίου το blog Μερόπη Μεσσηνίας ανέδειξε με ανάρτηση του ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει με το Γυμνάσιο Μερόπης και την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στους χώρους Υγιεινής του σχολείου στο τμήμα το οποίο δεν λειτουργεί.

Εμείς το αναδημοσιεύσαμε το θέμα από το Blog της Μερόπης και σήμερα η Μεσσηνιακή εφημερίδα ......

«Θάρρος» ασχολήθηκε με το πρόβλημα που ανέδειξε το τοπικό Blog κάνοντας ρεπορτάζ και παίρνοντας απαντήσεις στο πρόβλημα αυτό.

Εμείς σαν Φιλιατρά Νews δίνουμε τα εύσημα στην Μεσσηνιακή εφημερίδα «Θάρρος» που παίρνει θέματα που αναδεικνύουν οι Μεσσήνιοι Bloggers και κάνουν ρεπορτάζ βοηθώντας και εκείνοι από την πλευρά τους την ανάδειξη των προβλημάτων και μέσω της εφημερίδας.
Μπράβο και πάλι Μπράβο στο «Θάρρος».

2η διακήρυξη για την ανάπλαση του Δημοτικού Σχολείου Βάλτας

Άγονος κρίθηκε ο πρώτος διαγωνισμός που έγινε για την ανάπλαση και επισκευή του Δημοτικού Σχολείου Βάλτας στις 9 Μαρτίου 2010. Κατόπιν αυτού ο Δήμος Γαργαλιάνων προκηρύσσει νέο διαγωνισμό για την επιλογή αναδόχου και τα κύρια σημεία της διακήρυξης έχουν ως εξής:

Ο Δήμαρχος του Δήμου Γαργαλιάνων διακηρύσσει την επιλογή αναδόχου, με ανοικτή διαδικασία, με το σύστημα προσφοράς με επιμέρους ποσοστά έκπτωσης κατά ομάδες τιμών σε συμπληρωμένο τιμολόγιο ομαδοποιημένων τιμών της υπηρεσίας και έλεγχο ομαλότητας άρθρο 6 του Ν. 3669/08 για την εκτέλεση του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ - ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΤΗΡΙΟΥ τ. ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΑΛΤΑΣ».

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι .........

61.680,00 ευρώ και η προσφορά που θα υποβληθεί θα αφορά στο σύνολο του έργου. Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στα γραφεία του Δήμου Γαργαλιάνων (Β. Γεωργίου Β’ 37) την 27η του μηνός Απριλίου του έτους 2010 και ημέρα Τρίτη, ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής Διαγωνισμού. Ως ώρα λήξης κατάθεσης των προσφορών ορίζεται η 10 π.μ. Το έργο χρηματοδοτείται από Πιστώσεις του Δημοτικού Προϋπολογισμού 2010 και συγκεκριμένα από πιστώσεις του Προγράμματος ΣΑΤΑ.

Για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό πρέπει να κατατεθούν από κάθε διαγωνιζόμενο, εγγυητικές επιστολές, συνολικού ποσού 1.020 ευρώ (~2%) του προϋπολογισμού, χωρίς αναθεώρηση και ΦΠΑ. Ο χρόνος ισχύος της οικονομικής προσφοράς ορίζεται σε ΕΞΙ (6) ΜΗΝΕΣ από την ημερομηνία κατάθεσής της.
Η συνολική προθεσμία περαίωσης του έργου ορίζεται σε ΔΥΟ (2) ΜΗΝΕΣ για την ολοκλήρωση των εργασιών. Το σφραγισμένο έντυπο Οικονομικής Προσφοράς, το οποίο θα συμπληρώσουν οι διαγωνιζόμενοι, για την προσφορά τους, καθώς και τα τεύχη δημοπράτησης διατίθενται από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Γαργαλιάνων, οδός Βασιλέως Γεωργίου Β’ 37, Πληροφορίες Ηλίας Σκουτέρης τηλ. 2763 360228 και fax: 2763 360238.

Πηγή: Βάλτα Τριφυλίας

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 10ης Απριλίου 2010

ele10.jpg (769 KB) 8arr10.jpg (213 KB)



Διέρρηξαν καφεπαντοπωλείο στην Μεταμόρφωση Μεσσηνίας.

Χρυσές δουλειές έκαναν άγνωστοι διαρρήκτες το ξημέρωμα στην Μεταμόρφωση .Τις μεταμεσονύχτιες ώρες εξουδετερώνοντας το σύστημα συναγερμού που διέθετε το συγκεκριμένο Καφεπαντοπωλείο παραβίασαν την κεντρική πόρτα του καταστήματος και …σήκωσαν κονσέρβες ,ρύζια , μακαρόνια πήραν κούτες γεμάτες τσιγάρα ,ποτά και αποχωρώντας πήραν μαζί τους και το …συρτάρι της ταμειακής μηχανής με όσες εισπράξεις περιείχε .

Ο καταστηματάρχης εκτιμά ότι το σύνολο της .........

ζημιάς που υπέστη υπερβαίνει τις 3.000 ευρώ από μια πρώτη εκτίμηση που έχει κάνει.
Ερευνες για τον εντοπισμό και σύλληψη των δραστών ενεργεί το Α/Τ Πύλου .

Πηγή: Μεταμόρφωση Μεσσηνίας