Τρίτη 4 Μαΐου 2010

...Απλά αυτήν την στιγμή το "σύστημα" λέει "Ελλάδα".

Η κατάρα του μονεταρισμού και πιο πολύ απ'όλα η ΑΙΤΙΑ του προβλήματος. Η αιτία του προβλήματος είναι το παραχωρηθέν στους "τραπεζικούς κύκλους" εκδοτικό προνόμιο (ενδεικτικά: εδώ και εδώ). Ο έλεγχος του χρήματος. Ούτε η επιχειρηματικότητα είναι φαύλη αφεαυτής, ούτε η ανάπτυξη, ούτε η ελεύθερη αγορά. Φαύλη είναι η άκριτη και χωρίς όρους παραχώρηση της εξουσίας στους λίγους. Η αδιαφανής δραστηριότητα τους. Η έλλειψη ελέγχου.

Η δυνατότητα τους να είναι κράτος εν κράτει, να μπορούν εν μία νυκτί να καταρρακώσουν την αξιοπρέπεια και αυτήν καθεαυτήν την υπόσταση κρατών ολόκληρων. Μας κρατούν όλους από εκεί που δεν γράφεται. Ανά πάσα στιγμή μπορούν να σταματούν να μας δανείζουν να ορίζουν τα επιτόκια δανεισμού μας, την ροή της χρηματοδότησης μας, το μέγεθος της, τα όρια της,το πόσα θα πληρώνουμε, πόσο θα δουλεύουμε, που θα τα δίνουμε κλπ. Κανένας πολιτικός δεν μπορεί...

να αντισταθεί σε αυτούς τους οικονομικούς τρομοκράτες. Η πολιτική είναι ένα χαριτωμένο πιόνι στα χέρια τους. Σήμερα είναι αύριο δεν είναι. Η πολιτική είναι μια εφήμερη χαριτωμένη περιπέτεια, την οποία "αξίζουν" μόνο οι επίορκοι και οι μειοδότες. Αυτοί επιβιώνουν. Οι σφουγγοκωλάριοι και οι οσφυοκάμπτες. Οι τσανακογλείφτες.

Η Ελλάδα μπήκε "ξαφνικά" στο στόχαστρο. Η Ελλάδα κρίνεται ανεπαρκής και αναξιόχρεη, όταν πχ η Ιαπωνία, την ίδια στιγμή έχει Χρέος προς ΑΕΠ άνω του 200%. Όταν η Ιταλία έχει άνω του 100%. Όταν η Ιρλανδία έχει αυξήσει το χρέος της προς ΑΕΠ κατά 300% τα τελευταία 3 χρόνια. Όταν στην Ισπανία η ανεργία αυξήθηκε κατά 40% σε 3 χρόνια και το χρέος καλπάζει. Και πάει λέγοντας. Απλά αυτήν την στιγμή το "σύστημα" λέει "Ελλάδα".

Τα κερδοσκοπικά πρεζόνια που έχουν ρίξει σε 20ετή αποπληθωρισμό την Ιαπωνία, που έχουν χρεοκοπήσει την Αργεντινή, που έχουν εκτινάξει τις τιμές των τροφίμων και του πετρελαίου με πρόσχημα την "ζήτηση" - που ποτέ δεν υπήρξε (Epicurus2day - Η κρίση της ζωής μας 12/11/2008)- που δημιούργησαν τη νομισματική κρίση της δεκαετίας του '90 με υπερπρωταγωνιστή τον πολύ κ. Sorros, απλά αυτήν την περίοδο έριξαν το κέρμα τους καταδώ. Μπορούν να μας πάνε όπου θέλουν. Βασανιστικά ή γρήγορα, με όποιον τρόπο επιλέξουν. Όσο αντέχαμε (δανειζόμενοι) αγοράζαμε τα πανάκριβα οπλικά τους συστήματα, τους βάζαμε συνεταίρους στις ομολογιακές μας εκδόσεις, τους εκχωρούσαμε τον εθνικό μας πλούτο, μας υποδείκνυαν την "ενδεδειγμένη οικονομική πολιτική", τους "κατάλληλους" πολιτικούς ηγέτες, τους "αρμόδιους συμβούλους". Μας αποκαλούν περιπαικτικά γουρούνια "PIGS" αλλά οι χοίροι γίνονται νόστιμο ζαμπόν, παρόλαυτά.

Σχεδόν όλοι οι ηγέτες της μεταπολίτευσης είναι Αμερικανόφερτοι. Η χούντα ήταν Αμερικανόφερτη. Όλες οι πολιτικές καμπάνιες "σκληρού ροκ" ήταν υπό την αιγίδα αμερικάνικων "image makers'. H πόλωση ήταν το όπιο του λαού. Ποτέ ο Έλληνας δεν αναρωτήθηκε. Πως και πλούτισαν τόσοι. Πως μπούκωσαν τόσα χρήματα. Πόσο θα άντεχε το δύσμοιρο κρατικό πορτοφόλι. Και με τι ανταλλάγματα;

Όλα είναι εδώ. Δεν υπάρχει καμία ανάγκη για ενημέρωση των προηγουμένων. Η κατάσταση είναι η ίδια και απαράλλακτη. Είναι διεθνής, δε.

Προς το παρόν μπορούμε να ακούμε τον κ.Λαζόπουλο να κηρύττει ως ένας νέος αριστερός προφήτης εκ Κολωνακίου, με ταρίφα κάποιων εκατομμυρίων Ευρώ, τον λόγο της αργυρώνητης αντίστασης. Αυτόν έχουμε, αυτόν εμπιστευόμαστε. Τον τηλεοπτικό μας Θεό. Τον τηλεοπτικό μας Δικαστή κ. Τριανταφυλλόπουλο. Τον τηλεοπτικό μας Ιμάμη κ. Χατζηνικολάου. Τον τηλεοπτικό μας Σάτυρο κ. Αναστασιάδη. Τους τηλεοπτικούς Μαγείρους, τους τηλεοπτικούς Αρλεκίνους, κοκ Με μια σατανική ομοιότητα, άπαντες. Είναι μπουκωμένοι μέχρι σκασμού. Όχι γιατί είναι αυτό που είναι (το οποίο είναι απόλυτα θεμιτό). Αλλά για να είναι αυτοί που είναι. Σκεφτείτε το. Στο πρόσωπο τους θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε. Απλά έτυχε να είναι κατάλληλοι για τους ρόλους. Οι πλέον κατάλληλοι. Και ακίνδυνοι, φυσικά.

Μπορούμε να διαβάζουμε, να ακούμε, να συμβουλευόμαστε τους φιλάργυρους, που βύζαξαν μέχρι τελευταίας σταγόνας την ισχνή αγελάδα του κρατικού κορβανά - και έτσι επιβίωσαν - να οδύρονται για την κακή μας τύχη. Όταν προ καιρού πολλοί εξ αυτών μας διαβεβαίωναν ότι δεν τρέχει τίποτα. Όλα ήταν θεωρίες συνωμοσίας και καταστροφολογία. Όλα ήταν ένα ψέμα.

Ας κοιταχτούμε λίγο στον καθρέφτη. Δεν είμαστε τόσο όμορφοι όσο νομίζουμε. Είμαστε συνυπεύθυνοι. Και όσοι ακόμα παραπληροφορούν, αγνοούν ή κόπτονται για τα αφεντικά τους είναι και κάτι ακόμα: επικίνδυνοι. Και απέναντι μας.

Ας αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Όσο μας αφορά εδώ, κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να υψώσουμε την μαύρη σημαία της αγωνίας και του δεν πάει παραπέρα.

Δρυός πεσούσης, όμως, πας ανήρ ξυλεύεται. Δυστυχώς.

Kαι τώρα στο 'δια ταύτα'. Τι συμβαίνει:

Οι ΗΠΑ υπήρξαν τα τελευταία 50 χρόνια ο αιμοδότης της παγκόσμιας οικονομίας. Η παγκόσμια οικονομία έγινε, με τον ένα ή "άλλο" τρόπο Αμερικανοκεντρική και αυτό φυσικά δεν είναι νέο για κανέναν σας, ελπίζω. Το δολάριο απέκτησε κεντρικό ρόλο ως αποθεματικό νόμισμα "reserve currency" ειδικά μετά την εγκατάλειψη του gold standard για το οποίο τόσο επιμείναμε παλιότερα (Epicurus2day - FED: Οι Banksters στο τιμόνι 16/10/2008). Κάποιοι εξέλαβαν την σχετική αρθρογραφία ως στήριξη στο μέταλλο και άλλα τινά. Τώρα λοιπόν, ας καταστεί ξεκάθαρο ότι η υπονόμευση του gold standard στις αρχές του '70, είχε ως μόνο στόχο και σκοπό την εξάπλωση της Pax Americana δια της επιβολής του δολαρίου. Σε όλες τις τράπεζες παγκόσμια τα δολαριακά αποθέματα ήταν σε πρώτο και σχεδόν αποκλειστικό 'πλάνο'.

Είναι προφανές ότι τούτο συνέβη καθότι, μεταξύ άλλων, οι "αγορές" πλημμύρισαν ανεξέλεγκτα με χρήματα τα οποία δεν είχαν αντίκρισμα. Ήταν 'legal tender' όπως έχουμε ξαναπεί και όντας αποσυνδεδεμένα από τον χρυσό, αυτό υπήρξε το δεύτερο πλεονέκτημα της αποσύνδεσης από το μέταλλο. Πλεονέκτημα για τους λίγους.

Όταν το γιεν στην δεκαετία του '80 απείλησε το δολάριο, "ξαφνικά" η Ιαπωνική οικονομία κατέρρευσε.
Εσχάτως, το Ευρώ αναδείχθηκε ως ισχυρό νόμισμα. Την τελευταία δεκαετία υποκατέστησε το δολάριο σε αρκετές συναλλαγές και μετά από πολλά χρόνια, στα αποθεματικά, ειδικά των καταπιεσμένων ποικιλοτρόπως, "αναπτυσσόμενων χωρών". Η επί δεκαετίες ΕΠΙΒΟΛΗ του Αμερικάνικου νομίσματος στους απείθαρχους, με κάθε μέσο (δεν εννοώ φυσικά διπλωματικό), δημιούργησε αρκετά απωθημένα έναντι του οικονομικού τρομοκράτη, που στα πλαίσια της δικαίωσης των συμφερόντων των πολυεθνικών του, δεν δίστασε να αιματοκυλήσει την Οικουμένη. Αυτό όμως είναι συζήτηση για άλλη ώρα.

Την ίδια περίοδο που το Ευρώ έκανε τα πρώτα του βήματα, το δολάριο έχανε το 1/3 της δύναμης του, καθότι απομειώθηκε σταδιακά στα αποθέματά έναντι της σταθερής στήριξης που έτυχε το Ευρωπαϊκό νόμισμα. Όχι άσχημα για τα πρώτα χρόνια κυκλοφορίας ενός νέου νομίσματος... Πολύ άσχημα για κάποιους που θέλουν να πατάνε στον σβέρκο τους αντιρρησίες.
ολο το κείμενο εδω

Πρώτη η Ελλάδα στις αυξήσεις τιμών το 1ο τρίμηνο του 2010 στα είδη ευρείας κατανάλωσης και ιδιαίτερα στα καύσιμα

Σύμφωνα με δημοσιεύματα και μετρήσεις του 1ου τριμήνου του 2010, η Ελλάδα είναι πρώτη σε αυξήσεις τιμών προϊόντων ευρείας κατανάλωσης μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης. Το ίδιο διάστημα, ο πληθωρισμός κυμάνθηκε στο 2,3% τον Ιανουάριο, 2,8% τον Φεβρουάριο ενώ τον Μάρτιο κατέληξε στο 3,9%.

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα έχει φτάσει στην κορυφή του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης στην οποία ο πληθωρισμός, από 1% τον Ιανουάριο, έφτασε στο 1,4% τον Μάρτιο.
Σύμφωνα με αναλύσεις, την μεγαλύτερη αύξηση σε ποσοστό 50% καταγράφει η χώρα μας στις τιμές της βενζίνης, όταν ο μέσος όρος της Ευρωζώνης είναι 20%. Επιπλέον, στη χώρα μας παρουσιάζεται ραγδαία αύξηση στις τιμές του σιδηροδρόμου σε ποσοστό 36,6% όταν ο μέσος όρος στην Ευρωζώνη είναι 4,2%.
Στις οδικές μεταφορές η αύξηση ανήλθε στο ..........

20% όταν ο μέσος όρος είναι 2,7%. Στις υπηρεσίες μεταφορών η αύξηση είναι 10,9% όταν ο μέσος όρος είναι 2,7%. Στα είδη εστίασης, σε καφετέριες και εστιατόρια η αύξηση είναι 3% όταν ο μέσος όρος είναι 1,1%. Στις ασφάλειες μεταφορών η αύξηση άγγιξε το 10,9% όταν ο μέσος όρος είναι 4,8%. Επιπλέον, παρατηρούνται τεράστιες αυξήσεις σε πολλά ακόμα είδη και υπηρεσίες.

Ειδικότερα, η εκτίναξη στις τιμές των καυσίμων έχει συμπαρασύρει αλυσιδωτές ανατιμήσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες, ενώ οι νέες αυξήσεις στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης και στον ΦΠΑ αναμένεται να επιφέρουν νέες αυξήσεις. Κατόπιν αυτών,


Ερωτάται η κ. Υπουργός

1)Τί πρόκειται να πράξει η κυβέρνηση όχι μόνο για να συγκρατήσει, αλλά και να μειώσει τις τιμές των καυσίμων που αναμένεται να επιφέρουν μείωση τιμών και στα υπόλοιπα προϊόντα;

2)Με ποιό άλλο τρόπο σκοπεύει η κυβέρνηση, δεδομένης της οικονομικής συγκυρίας, να στηρίξει τη θέση του Έλληνα καταναλωτή απέναντι στους κερδοσκόπους και τα καρτέλ που λειτουργούν εις βάρος του;

Η ερωτώσα βουλευτής,

Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

"Καλλικράτης" Απόφαση για τον αριθμό των ΟΤΑ

Τα σενάρια συνωμοσιολογίας, αλλά και η «κολοκυθιά» - ως προς τον αριθμό των ΟΤΑ που θα πρέπει να προκύψουν για τη Μεσσηνία από το σχέδιο «Καλλικράτης» - ήταν τα κυριότερα στοιχεία της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΤΕΔΚ Μεσσηνίας, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο αμφιθέατρο «Αλεξ. Κουμουνδούρος».
Στην τετράωρης διάρκειας συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε προκειμένου να κατατεθούν απόψεις για το έκτακτο χθεσινό συνέδριο της ΚΕΔΚΕ, αποφασίστηκε τελικά να ζητηθεί η αύξηση των προβλεπόμενων ΟΤΑ και να γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων.

Πολλοί από τους ομιλητές επισήμαναν την .........

για τρία χρόνια αδράνεια της ΤΕΔΚ να διαμορφώσει συγκεκριμένη και τεκμηριωμένη πρόταση για τον ελάχιστο αριθμό δήμων που διεκδικεί η Μεσσηνία, ενώ δεν έλειψαν και οι εντάσεις με πρωταγωνιστές τον πρόεδρο της ΤΕΔΚ, δήμαρχο Καλαμάτας Παν. Νίκα, το δήμαρχο Λεύκτρου Ι. Μαραμπέα και τον αντιδήμαρχο Μεσσήνης Δημ. Δουρούμη.
Εκ των πραγμάτων, η συζήτηση για το χωροταξικό του «Καλλικράτη» επισκίασε τα θεσμικά αιτήματα.

Διαξιφισμοί

Κομματικές σκοπιμότητες, είδε ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Μεσσηνίας στην πρόταση του χωροταξικού, μιλώντας ασαφώς για «κομματικές μυστικοσυναντήσεις» και προτάσεις που έκαναν κάποιοι στον υπουργό Εσωτερικών, χωρίς να κατονομάσει έστω κι έναν από αυτούς. Υπεραμύνθηκε της εξειδικευμένης πρότασης του ΙΤΑ για τη Μεσσηνία (προέβλεπε από 6 έως 9 Δήμους), προσθέτοντας ότι ακολουθήθηκε πρόταση με «προχειρότητα, βιασύνη, υστεροβουλία και γενικότητα». Μίλησε επίσης για σκοπιμότητα και κομματική ιδιοτέλεια, επιρρίπτοντας τις ευθύνες για ό,τι έχει γίνει στο νομό (άγνωστα στελέχη του ΠΑΣΟΚ) κι όχι στον υπουργό (Εσωτερικών). Σύμφωνα με τις απόψεις του, η πρόταση της μεταρρύθμισης στηρίχθηκε στις επιταγές του ΔΝΤ.

Ισορροπημένη χαρακτήρισε την κατανομή, όπως και τον κατ’ αρχήν αριθμό των 6 ΟΤΑ» ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δήμο Καλαμάτας Διονύσης Αλευράς και μέλος στο Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ. Ο κ. Αλευράς απέρριψε τους ισχυρισμούς περί των προτάσεων του ΙΤΑ, οι οποίες ενώ ήταν γνωστές στην ΤΕΔΚ, δε στηρίχθηκαν, «ασχέτως αν λέμε άλλα τώρα», όπως υπογράμμισε.

Όπως είπε στη συνέχεια, «οι ακραίες φωνές περί ‘πράσινων ραπτομηχανών’ και ‘κοπτοραπτικής’ δεν εξυπηρετούν την τοπική αυτοδιοίκηση», ενώ επισήμανε ότι ο αριθμός των νέων ΟΤΑ είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς 70 επιστημόνων, οι οποίοι αξιολόγησαν δεδομένα με βάση και τους περιορισμούς του υπουργείου, που είχε θέσει ως οροφή τους 8 δήμους ανά νομό.
Ο κ. Αλευράς χαρακτήρισε, ακολούθως, νεοφανή την άποψη ότι η κατανομή υπαγορεύθηκε από το ΔΝΤ και επισήμανε ότι «σαφώς εξασφαλίζεται οικονομία, όμως η κρίση δεν οφείλεται στους ΟΤΑ». Τέλος, ζήτησε από τους παριστάμενους να αποφύγουν τις έξαλλες φωνές που θα πυροδοτήσουν το διάλογο.

Κατά των απόψεων του προέδρου της ΤΕΔΚ, τάχθηκε και το μέλος του Δ.Σ. της Γιάννης Αργυράκης, παρατηρώντας πως ακόμη και η πρόταση της τότε πλειοψηφίας του ΙΤΑ, προέβλεπε 6 Δήμους με έναν στην επαρχία Καλαμάτας και δύο στην Τριφυλία, ενώ η τωρινή πρόταση προβλέπει ένα Δήμο στην περιοχή της Τριφυλίας και δύο στην Καλαμάτα.

Οι αντιδράσεις

Κυριότεροι θιγμένοι από τη γεωγραφική κατανομή δήλωσαν οι δήμαρχοι Γαργαλιάνων και Φιλιατρών, Σταύρος Καλοφωλιάς και Αλκης Ξύγκας. Ο κ. Καλοφωλιάς προειδοποίησε με σύσσωμη παραίτηση του Δημοτικού Συμβουλίου Γαργαλιάνων αν δεν υπάρξει και δεύτερος δήμος στην Τριφυλία, ενώ καταφέρθηκε, μεταξύ άλλων, εναντίον των βουλευτών, ιδίως αυτών με τριφυλιακή καταγωγή. Ο κ. Ξύγκας από την πλευρά του, υποστήριξε πως ο Δήμος του έχει κάθε λόγο να είναι έδρα Δήμου, προειδοποιώντας με τη σειρά του πως «τα Φιλιατρά, έστω και μόνα τους, θα αναζητήσουν τη λύση και θα τη βρουν».

Επιχειρηματολογία ίδια με αυτή που ανέπτυξε ο κ. Νίκας (για κοπτοραπτική και σκοπιμότητες), χρησιμοποίησε στην τοποθέτησή ο δήμαρχος Αίπειας Νικ. Αναστασόπουλος, σημειώνοντας ότι είναι απαράδεκτο να αποκόπτεται η ανατολική Πυλία
Ταυτόσημη ήταν και η θέση του δήμαρχου Πεταλιδίου Ηλία Κουτσοδημητρόπουλου, που πρότεινε ενιαίο Δήμο Ανατολικής Πυλίας με Κορώνη, Αίπεια, Πεταλίδι και Βουφράδα, με έδρα το Πεταλίδι.

Οι εντάσεις

Πλήρως ικανοποιημένος από τις εξελίξεις, δήλωσε ο δήμαρχος Λεύκτρου Ι. Μαραμπέας, λέγοντας, ανάμεσα σε άλλα για δικαίωση των αγώνων των Μανιατών από την αδικία που έγινε το 1937. Πρόσθεσε πως «ήρθε ο καιρός να αποκτήσει η Μάνη ξανά την αυτοτέλειά της, αλλά και η Πολιτεία να εκπληρώσει το χρέος της. και «εκπλήρωση από την πολιτεία του χρέους της» προς τη συγκεκριμένη περιοχή.
Ανέφερε πως οι Μανιάτες αγαπούν την Καλαμάτα, της οποίας μεγάλο μέρος του πληθυσμού της αποτελείται από αυτούς, όπως και ο δήμαρχός της. Σφοδρή ήταν η αντίδραση του κ. Νίκα, ο οποίος κεραυνοβόλησε το δήμαρχο Λεύκτρου, λέγοντας: «Αφήστε με εμένα έξω από αυτά, δεν είναι στο χαρακτήρα μου να συντάσσομαι με ακραίες λογικές. Δεν είμαι κάτι διαφορετικό Αγορεύετε λες κι είστε άλλη φυλή, ο προνομιούχος λαός», με τον κ. Μαραμπέα να ρίχνει ακόμη περισσότερο «λάδι στη φωτιά» λέγοντας ότι «είναι δικαίωμα του Π. Νίκα να απαρνείται τη μανιάτικη κληρονομιά του».

Κι αυτή ήταν η πρώτη διαμάχη, την οποία ακολούθησε άλλη μία αυτή με τον αντιδήμαρχο Μεσσήνης Δημ. Δουρούμη να προτείνει στον κ. Νίκα να ασχολείται με τα το πώς θα διοικήσει το Δήμο Καλαμάτας και να μην τον νοιάζει πως θα διοικηθεί η Μεσσήνη.
Δηκτική τοποθέτηση Μπασάκου
Τις απόψεις τους ανέπτυξαν σχεδόν όλοι οι παριστάμενοι. Από τις τοποθετήσεις των υπολοίπων καταγράφεται αυτή του δημάρχου Αβίας Παν. Μπασάκου, ο
οποίος άφησε να εννοηθεί ότι επιθυμούσε ο δήμος του να ενσωματωθεί
στο νέο Δήμο Καλαμάτας. Επισήμανε ότι θα πρέπει ο καθένας να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, δεδομένης και της άσχημης οικονομικής συγκυρίας. «Τους επόμενους μήνες θα γίνει κοσμογονία, ο κόσμος χάνει τις δουλειές του κι εμείς χοροπηδάμε εδώ μέσα δίνοντας την εντύπωση ότι νοιαζόμαστε μόνο για τις καρέκλες», είπε δηκτικά.

Κατά του «Καλλικράτη»

Διαφωνίες ως προς το χωροταξικό καταγράφηκαν και από τους υπόλοιπους ομιλητές, μεταξύ των οποίων οι δήμαρχοι Ιθώμης Κ. Γεωργακόπουλος, Αρφαρών Ανδ. Καραγιάννης, ο εκπρόσωπος του Δήμου Δωρίου Αντ. Τάκης, για τον οποίο ήταν ηχηρές οι αντιρρήσεις του επικεφαλής της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αριστ. Φωτόπουλου, με τον ισχυρισμό ότι ο κ. Τάκης έχει εκπέσει του αξιώματός του. Γενικότερου περιεχομένου ήταν η διαφωνία του δήμαρχου Αετού Δημ. Δριμή. Θα πρέπει να αναφερθεί και η άποψη του δήμαρχου Παπαφλέσσα Περ. Ψώνη, ο οποίος υπογράμμισε ότι οι ορεινές περιοχές αποτέλεσαν «τσόντες» των παραλιακών Δήμων.

Τοποθετήθηκαν επίσης οι δήμαρχοι Είρας Ι. Ααμόπουλος, Μελιγαλά Ελένη Αλειφέρη, Θουρίας Γ. Σκαλαίος, Νέστορος Τάσος Τσορώνης, Οιχαλίας Νικ. Μανιάτης, ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης, ο αντιδήμαρχος Μεθώνης Παν. Καρβέλας, ο δήμαρχος Ανδρούσας Μένης Παπαδόπουλος, ο δήμαρχος Ιθώμης Κ. Γεωργακόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Μεσσήνης Νικ. Τζώρτζης, , η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κυπαρισσίας Γιάννα Κωνσταντέλου, η οποία εκπροσώπησε τον πρόσφατα εγχειρισμένο δήμαρχο Γιώργο Σαμπαζιώτη, ο δημοτικός σύμβουλος Μεσσήνης Νικ. Τζώρτζης, ο επικεφαλής της μειοψηφίας στο Δήμο Βουφράδος Ι. Λεντούδης, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Ιθώμης Ευάγγ. Κάψιας, ο τέως δήμαρχος Είρας Βασ. Μαστραγγελόπουλος και ο επικεφαλής της μειοψηφίας στο Δ.Σ. Δωρίου Αριστ. Φωτόπουλος.

Πηγή: Θάρρος

Καταγγελία του ΠΑΜΕ για τη δημοτική αρχή Φιλιατρών

Για τρομοκρατία καταγγέλλει το ΠΑΜΕ τη δημοτική αρχή Φιλιατρών “σε συνεργασία με την Αστυνομία και ακροδεξιούς κύκλους” όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με αυτή, ο αντιδήμαρχος Φιλιατρών Αν. Παναγιωτόπουλος “μόλις έφτασε η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ που θα μοίραζε στους μετανάστες τα πράγματα που είχαν συγκεντρώσει οι εργαζόμενοι της Καλαμάτας, της επιτέθηκε απαιτώντας να αποχωρήσει από την πλατεία με αιτιολογίες, όπως: «δεν σας θέλουμε εδώ», «δεν πήρατε άδεια από εμάς», «οι μετανάστες βρωμίζουν την πλατεία» κ.λπ., και προκλητικά κάλεσε την Αστυνομία (η οποία αμέσως ανέλαβε δράση κάνοντας περιπολίες γύρω από την πλατεία) με στόχο να τρομοκρατήσει τους μετανάστες - εργάτες γης από την Αφρική”.

Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει “τους κάτοικους των Φιλιατρών που αψήφησαν τις ξενοφοβικές κορόνες .........

του αντιδημάρχου και των ομοίων του και έτρεξαν να υπερασπιστούν την πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ”, στηρίζει το αίτημα για κατώτερο μεροκάματο στα 25 ευρώ και καταγγέλλει ως υπεύθυνα για τα προβλήματα των αγροτών όλα τα κόμματα πλην ΚΚΕ.

Πηγή: Ελευθερία

Επίθεση της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας στην κυβέρνηση για Καλλικράτη και Ολύμπια οδό.

Για τιμωρία της Μεσσηνίας από την παρούσα κυβέρνηση κάνει λόγο η ΝΟΔΕ Μεσσηνίας σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με τον καλλικράτη αλλα και το τμήμα της Ολύμπιας Οδού Πύργος - Καλό Νερό.
Η ανακοίνωση κινείται με σφοδρότητα στην κυβέρνηση και ζητά από τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να παρέμβει για να συμπεριληφθεί και το τμήμα αυτό στην κατασκευή της οδικής αρτηρίας.
Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρονται: .........

«Με έκπληξη και οργή παρακολουθεί ο Μεσσηνιακός λαός την προσπάθεια της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να τον τιμωρήσει λόγω της επιλογής του να ψηφίζει κατά πλειοψηφία τη Νέα Δημοκρατία. Δεν εξηγείται αλλιώς. Με το σχέδιο "Καλλικράτης" δημιουργεί δήμους με συνενώσεις έχοντας αποκλειστικό γνώμονα να δίνουν κατά το δυνατόν την πλειοψηφία στο ΠΑΣΟΚ στη λογική των κομματικών σκοπιμοτήτων του.

Αλλά δεν σταματούν εκεί. Μιλάνε πάντα με αριθμούς και με τη λογική τους ότι στην Ελλάδα πρέπει να ευημερούν οι αριθμοί και όχι οι άνθρωποι.
Προσπαθούν βάναυσα και απαράδεκτα, χωρίς φραγμούς και ασύστολα, να κρατήσουν τη Μεσσηνία μακριά από την πρόοδο και την ανάπτυξη, για λόγους που μόνο αυτοί γνωρίζουν, μια και η "υποτιμημένη" Μεσσηνία μπορεί να είναι "βορά" στα χέρια ημετέρων.
Είναι πολιτική ντροπή ακόμα και η συζήτηση από τους αρμοδίους της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της ακύρωσης της κατασκευής του τμήματος Πύργος - Καλό Νερό της Ολυμπίας Οδού.
Κόβουν με το "έτσι θέλω" την κεντρική αρτηρία της καρδιάς της Μεσσηνίας από τη Νοτιοδυτική Ελλάδα και από την πύλη της Ευρώπης που είναι το λιμάνι της Πάτρας, χωρίς κανένα ουσιαστικό επιχείρημα και καθιστούν εν γνώσει τους τη Μεσσηνία σε φτωχό συγγενή της Πελοποννήσου και ολόκληρη την περιοχή σε μαρασμό.

Όλοι γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. είχε ολοκληρώσει τη σύμβαση παραχώρησης του έργου, η οποία κυρώθηκε το 2007 από το ελληνικό Κοινοβούλιο.
Σήμερα, τολμούν και πάλι οι ερασιτέχνες της πολιτικής και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, να μας λένε με προκλητικό μάλιστα τρόπο, ότι ουσιαστικά καταργούν το τμήμα του δρόμου από Πύργο μέχρι Καλό Νερό με "αστείους" κατά τα άλλα χαρακτηρισμούς, όπως, ότι η απόφαση για κατάργηση του συγκεκριμένου τμήματος προήλθε λόγω των αντιδράσεων των "συντρόφων τους" Ηλείων παραγόντων και -άκουσον, άκουσον!!- ότι οι Μεσσήνιοι θα εξυπηρετούνται από τον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης - Καλαμάτας.
Είναι σαφές ότι υποτιμούν τη νοημοσύνη των Μεσσήνιων!

Η ΝΟΔΕ Μεσσηνίας καταγγέλλει στο μεσσηνιακό λαό αυτές τις άστοχες πολιτικές ενέργειες, ενέργειες και πράξεις που είναι σίγουρο ότι μόνο μαρασμό θα φέρουν στο νομό μας και θα αποτελέσουν φραγή και ανυπέρβλητο εμπόδιο στην ανάπτυξή του σε όλους τους τομείς. Ζητάμε την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού, ώστε να τηρηθεί η συγκεκριμένη σύμβαση όπως ψηφίστηκε από τη Βουλή το 2007 και να προχωρήσει κανονικά η κατασκευή όλων των τμημάτων του οδικού άξονα, τηρώντας στο ακέραιο το εγκριθέν χρονοδιάγραμμα κατασκευής του έργου καθώς και την εφαρμογή της διεθνούς πρακτικής της «μηδενικής λύσης» στον Καϊάφα.

Οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα σηματοδοτήσει αντιδράσεις και κινητοποιήσεις και ενεργώντας πρώτα ως Μεσσήνιοι, δηλώνουμε ότι δεν θα λείψει κανείς από αυτόν τον αγώνα για να ανατραπούν τα σχέδια της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και να μην καταδικαστεί ο νομός μας σε θάνατο.
Τέλος, καλούμε όλες τις υγιείς πολιτικές δυνάμεις του νομού μας, τους βουλευτές των κομμάτων, τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες, κ.λπ. σε άμεση κινητοποίηση για να μην περάσουν τα σχέδιά τους και τα όποια συμφέροντα ενδεχομένως κρύβονται πίσω από αυτά».

Συνάντηση βουλευτών και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών για την Ολυμπία Οδό.

Σε σημερινή επικοινωνία του Βουλευτή Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρη Κουσελά με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Ρέππα, για το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει για το έργο της Ολυμπίας οδού, ορίστηκε συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου με τους βουλευτές του Νομού και τη Ν.Α.Μ. Η συνάντηση θα γίνει στο Υπουργείο, την Πέμπτη 6 Μαϊου, στις 4.00 το απόγευμα. ‘
Οπως δήλωσε ο κ. Κουσελάς, «στη συνάντηση αυτή θα επιδιώξουμε να ξεπεραστούν τα υφιστάμενα προβλήματα και να διασφαλίσουμε την υλοποίηση του έργου, που είναι ζωτικής σημασίας για τη Μεσσηνία, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. »

Επίλυση πολεοδομικών εκκρεμοτήτων Δήμου Κυπαρισσίας

Ο κ. Κουσελάς, ανταποκρινόμενος σε ομόφωνο αίτημα της ......

Δημοτικής Αρχής της Κυπαρισσίας, επικοινώνησε σήμερα εκ νέου με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Θάνο Μωραϊτη, ο οποίος του ανακοίνωσε την έγκριση της πολεοδομικής μελέτης για την επέκταση της Πολεοδομικής Ενότητας (ΠΕ) 2 του Δήμου Κυπαρισσίας. Με την έγκριση αυτή λύνεται ένα σοβαρό θέμα, που αφορά στην περιοχή Νότια της Κυπαρισσίας, (Αμαθούντα μέχρι Ε.Ο. Κυπαρισσίας-Φιλιατρών), το οποίο εκκρεμούσε επί 13 χρόνια.

Στα 65 έτη διατηρείται το όριο συνταξιοδότησης

Ανάχωμα στο κύμα παραιτήσεων στο Δημόσιο επιχειρεί να βάλει του υπουργείο Εργασίας με νομοθετική ρύθμιση στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο, βάσει της οποίας θα επιτρέπεται η ανάκληση της παραίτησης.

Για όσους φοβήθηκαν τις φήμες και οδηγήθηκαν σε παραιτήσεις, με ρύθμιση στο νόμο που κατατίθεται στη Βουλή επιτρέπουμε την ανάκληση της παραίτησης με τη ρητή διατύπωση ότι διατηρούν όσα συνταξιοδοτικά δικαιώματα έχουν κατοχυρώσει, μέχρι τη συνταξιοδότησή τους με τους σημερινούς όρους, ανέφερε ο κ. Λοβέρδος σε συνέντευξη Τύπου.

Παράλληλα ο υπουργός Εργασίας γνωστοποίησε ........

ότι το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης παραμένει στα 65 έτη. «Καταφέραμε να διατηρήσουμε το όριο στα 65 έτη», δήλωσε αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με Ε.Ε. και ΔΝΤ

Για το ΛΑΦΚΑ ο υπουργός Εργασίας διευκρίνισε ότι η παρακράτηση θα ισχύσει για τις κύριες συντάξεις άνω των 1.400 ευρώ.

Επίσης, ο υπουργός ανακοίνωσε την αύξηση του ποσοστού απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα από 2% σε 4% (μηνιαίως) για επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 20 άτομα προσωπικό.

Όσον αφορά το ύψος της αποζημίωσης, τη μέθοδο και τον τρόπο καταβολής τους, αυτά θα ρυθμιστούν με Προεδρικό Διάταγμα μετά από πρόταση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας. Σκέψη του υπουργείου είναι να μη διαφοροποιηθεί το ύψος της αποζημίωσης, αλλά να καταβληθεί μέσα σε ένα εξάμηνο χωρίς προκαταβολή.

Σχετικά με τον κατώτατο μισθό, ο υπουργός Εργασίας διευκρίνισε πως υπάρχει πρόβλεψη μαθητείας ενός έτους με μικρότερη αμοιβή που θα καλύπτει ο ΟΑΕΔ

Τέλος, ο κ. Λοβέρδος ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται θέμα κατάργησης των συλλογικών διαπραγματεύσεων.
Όποιος νομίζει ότι η συλλογική διαπραγμάτευση μπορεί να καταργηθεί με νόμο, αγνοεί το γεγονός ότι προστατεύεται από τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη, επεσήμανε.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Την Πέμπτη το συνέδριο της ΕΝΑΕ για τον «Καλλικράτη»

Την Πέμπτη 6 Μαϊου και όχι Τετάρτη, όπως αρχικά είχε οριστεί αρχικά, ξεκινά τις εργασίες του το Συνέδριο της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος ΕΝΑΕ, για τον «Καλλικράτη».

Η διαδικασία θα αρχίσει στις 9 το πρωί στο ξενοδοχείο «Ιμπίριαλ» και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της ίδιας μέρας.
Η αλλαγή αποφασίστηκε, λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Πηγή: Ναυτεμπορική



Αμεση η συγκρότηση Εξεταστικής για την οικονομία

Στην άμεση συγκρότηση της εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εξεταστικών για τις υποθέσεις Βατοπεδίου και Siemens προχωρά η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής.

«Θα υπάρξει εξεταστική επιτροπή για την οικονομία, για να φανεί και να καταδειχτεί ποιοι ήταν αυτοί που οδήγησαν τη χώρα μας σε αυτό το επίπεδο και ποιοι είναι υπεύθυνοι για την αναγκαιότητα επιβολής τέτοιων μέτρων, όπως είναι τα σημερινά», υπογράμμισε ο κ. Πεταλωτής.

«Είναι προτεραιότητά μας να ολοκληρωθεί η ........

διερεύνηση της υπόθεσης για την οικονομία και για το ποιοι έφταιξαν», πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι «η εξυγίανση που επιθυμεί η κοινωνία ξεκίνησε και έπρεπε να ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό, από τους ίδιους του πολιτικούς».

Επιπλέον, ο κ. Πεταλωτής τόνισε πως είναι σαφές ότι θα εξεταστούν οι ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης.

Είπε ακόμη ότι «θα πρέπει να απαξιώνουμε τις πολιτικές και όχι τους πολιτικούς ως πρόσωπα συλλήβδην» και ότι θα πρέπει να καταγραφεί και μέσα από τις εξεταστικές ποιοι πολιτικοί έχουν παρανομήσει, για να τους καταλογιστούν ευθύνες.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι οι υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα από μια εξεταστική για την οικονομία, αλλά μόνο όσοι ενέχονται ή ευθύνονται για παραλείψεις ή πράξεις, που έβλαψαν το δημόσιο συμφέρον.

«Δεν θα αφήσουμε να παραγραφούν και δικονομικά και ουσιαστικά ευθύνες πολιτικών προσώπων», ξεκαθάρισε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι η κυβέρνηση εργάζεται για την εξυγίανση του δημόσιου βίου σε δύο επίπεδα, τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο κρατικών λειτουργών και δημοσίων υπαλλήλων, «ώστε να εκλείψουν φαινόμενα διαφθοράς, χρηματισμού, παράνομου πλουτισμού και προνομιακών χειρισμών», που προέρχονται από αυτούς.

Όσον αφορά το πολιτικό επίπεδο, ο κ. Πεταλωτής υπενθύμισε ότι σε ανύποπτο χρόνο η κυβέρνηση απευθύνθηκε στους πολίτες, τονίζοντας την ανάγκη να κινηθούν οι διαδικασίες για τη σύσταση εξεταστικών επιτροπών για όλα τα θέματα που πλήγωσαν το πολιτικό σύστημα και απαξίωσαν την πολιτική στα μάτια των πολιτών και πως τότε είχε κατηγορηθεί για αποπροσανατολισμό.

«Δίνουμε πρώτοι το παράδειγμα, ότι επιθυμούμε την πλήρη διαλεύκανση όλων αυτών των υποθέσεων - είναι ο μόνος τρόπος να κερδίσουμε και πάλι την εμπιστοσύνη των πολιτών», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σχετικά με το εάν η κυβέρνηση σκέφτεται αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι υπάρχουν συνταγματικά ζητήματα, τα οποία εξετάζονται και ότι είναι σαφές ότι «εμείς θέλουμε και οι υπουργοί και οι πολιτικοί να έχουν την ίδια συμπεριφορά με τον Έλληνα πολίτη». Πρόσθεσε ωστόσο ότι κάποιες εγγυήσεις παρέχονται ούτως ή άλλως από το Σύνταγμα, «ώστε να μην γίνουμε απέραντο δικαστήριο πολιτικών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

MIΛΑΝΕ ΓΙΑ ΧΡΕΟΣ!!!!!! ΑΥΤΟΙ?

Σύμφωνα με στοιχεία του Δ.Ν.Τ. το χρέος της Ελλάδας (δημόσιο και ιδιωτικό) είναι στο 179% του Α.Ε.Π. Ας δούμε λίγο τα χρέη (δημόσια και ιδιωτικά) των άλλων χωρών:
Ιαπωνία: 197,2% του Α.Ε.Π.
Ολλανδία: 234%
Ιρλανδία: 222%
Βέλγιο: 219%
Ισπανία: 207%
Πορτογαλία: 197%
Ιταλία: 194%
Μέσος όρος για Ε.Ε.: 175% του ευρωπαϊκού Α.Ε.Π.


Ποια είναι η Ελληνική «ιδιαιτερότητα»;
Η Ελλάδα λοιπόν κάνει την πρωτοτυπία να μεταφέρει τα χρέη του ιδιωτικού τομέα στο δημόσιο. Γιατί το Ελληνικό κράτος όχι μόνο κάνει τα στραβά μάτια σε μια σειρά από ανοιχτές παρανομίες (π.χ. εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία) αλλά στερεί προκλητικά από το δημόσιο τους βασικούς του πόρους, προτιμώντας να φαίνεται ένα χρεοκοπημένο κράτος παρά ένας ανίκανος ιδιωτικός τομέας. Κι όλα...
-
αυτά χωρίς να αναφερθούμε στις κάθε τύπου επιδοτήσεις
Μόνο από τις offshore εταιρίες χάνονται κάθε χρόνο 6 δις έσοδα για το κράτος (Νέα, 11/05/2009). Χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός οικονομικών Γ. Αγαπητός αναφέρει στην Ελευθεροτυπία της 20/02: «…τα μη εισπραττόμενα φορολογικά έξοδα υπερβαίνουν το 40% των εισπραττόμενων». Σύμφωνα με στοιχεία του Ο.Ο.Σ.Α. το 25% της παραγωγής στην Ελλάδα διακινείται χωρίς παραστατικά με αποτέλεσμα το κράτος να χάνει τόσα λεφτά, ώστε αν τα έπαιρνε «…θα επέτρεπαν ακόμη και το μηδενισμό του δημόσιου χρέους μέσα σε λίγα χρόνια» (Ελευθεροτυπία, 20/02)
Σύμφωνα με τον Θ. Πελαγίδη, Καθηγητή της Οικονομικής Ανάλυσης στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς
«Στην Ελλάδα, το χρέος του κράτους αντικατοπτρίζει και τις αδυναμίες του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας που δεν μπορεί να είναι ανταγωνιστικός με διεθνείς όρους. Το κράτος έτσι παίρνει πάνω του και μέρος του ιδιωτικού χρέους, γεγονός το οποίο αντικατοπτρίζει και την αδυναμία του ιδιωτικού τομέα να πάρει τις ευθύνες του, να είναι διεθνώς ανταγωνιστικός χωρίς την κρατική προστασία και χρέωση.»
(http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=81857)

«Το Ελληνικό δημόσιο είναι διογκωμένο»
Σύμφωνα με στοιχεία του I.L.O. (International Labour Organization) στην Ελλάδα οι δημόσιοι υπάλληλοι αποτελούν το 22,3% των εργαζομένων την ίδια στιγμή που στην Γαλλία είναι το 30%, στην Σουηδία 34%, Ολλανδία 27%, Αγγλία 20%, Γερμανία 14%.
Τα παραπάνω στοιχεία περιλαμβάνουν τον στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και στην λίστα των χωρών της Ε.Ε. η Ελλάδα βρίσκεται περίπου στο μέσον!
Η διόγκωση λοιπόν του δημοσίου είναι πέρα για πέρα πλαστή και ουσιαστικά χρησιμοποιούν την λειτουργικότητα του δημόσιου τομέα προκειμένου να πείσουν τον κόσμο ότι είναι διογκωμένος. Δεν έχει όμως παρά να ρίξει κανείς μια απλή ματιά στις μετατάξεις και τις αποσπάσεις για να δει το μηχανισμό «αξιοποίησης» των υπαλλήλων και τις ευθύνες γι αυτήν. Αλλά δεν μιλάμε μόνο για «εξυπηρετήσεις»: Χαρακτηριστική η περίπτωση υπουργείου που προσέλαβε 250 υπαλλήλους στα Κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης (μέσω Α.Σ.Ε.Π.) χωρίς να έχει προνοήσει ΚΑΝ να νοικιάσει χώρο εργασίας γι αυτούς!! Η οργάνωση όμως των διευθύνσεων/οργανισμών/υπουργείων δεν είναι θέμα των δήθεν περισσευούμενων υπαλλήλων, αλλά των αδρά αμειβόμενων στελεχών και των πολιτικών τους προϊσταμένων. Αν αύριο λοιπόν απελευθερωθούν οι απολύσεις τα «στελέχη» αυτά μαζί με τους πολιτικούς τους προϊσταμένους θα εισηγηθούν την χρησιμότητά μας ως εργαζόμενοι, θα εισηγηθούν για την δική μας δουλειά, σύνταξη, ζωή!



«Οι Έλληνες δεν δουλεύουν»
Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat οι Έλληνες εργαζόμενοι εργάζονται κατά μέσο όρο 42 ώρες την εβδομάδα έναντι 40,3 ωρών που είναι ο μέσος όρος στην Ε.Ε. Αν λοιπόν ψάχνουμε για «τεμπέληδες» καλύτερα να πάμε πιο βόρεια όπου οι Σουηδοί (38,1), Δανοί (38) Φιλανδοί (37,8) κλπ. φαίνεται να τεμπελιάζουν πολύ για τα δεδομένα του Πρετεντέρη.
Γιατί λοιπόν είναι μειωμένη η παραγωγικότητα;
Το πρόβλημα και πάλι βρίσκεται στον ιδιωτικό τομέα: ΔΕΝ κάνει καμία τεχνολογική βελτίωση, δεν αναλαμβάνει το κόστος του εκσυγχρονισμού του και στηρίζεται στο χαμηλό μεροκάματο, το οποίο για να εξασφαλίσει πηγαίνει πλέον ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ σε χώρες των Βαλκανίων.
Ως ανταπόδοση, τα κέρδη του από το εξωτερικό…παραμένουν στο εξωτερικό, σε off-shore εταιρίες και τράπεζες. Μάλιστα για να δείξουν την ευγνωμοσύνη τους (ειδικά) οι τράπεζες προς το δημόσιο, όχι μόνο κερδοσκοπούν με το χρέος του δημοσίου μέσα από την γνωστή κομπίνα με την ΕΚΤ (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα), αλλά προτρέπουν εδώ και χρόνια τους «σημαντικούς» πελάτες τους να βγάλουν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό σε αφορολόγητους off shore παραδείσους που ιδρύουν οι…ΙΔΙΕΣ!!!! (Ελευθεροτυπία 3/05/2002)
Σε αυτούς δόθηκαν τα 12 δις «σωτηρίας» και εγγυήθηκαν άλλα 16!!! Αυτά και άλλα πολλά μπορούμε να γράψουμε για την σημερινή πραγματικότητα, όμως όλα θα συγκλίνουν προς μία απλή αλήθεια:
Σήμερα δεν γίνεται απλά μια τεράστια αναδιανομή πλούτου από τους φτωχότερους προς τους πλουσιότερους, αλλά και τίθενται οι βάσεις για την διαιώνιση της ουσιαστικής εξαθλίωσης τόσο για την δική μας όσο και για τις επόμενες γενεές.
Όσοι πιστεύουν ότι είναι απλά μια μπόρα που θα περάσει θ’ απογοητευθούν, όχι γιατί τίποτε δεν μπορεί να αλλάξει, αλλά γιατί τίποτε δεν μπορεί να αλλάξει δίχως την δική μας συμμετοχή. Με τους σημερινούς όρους η ανοχή δεν είναι απλά συνενοχή, είναι ενεργός συμμετοχή στην καταστροφή της ζωής μας. Η ελπίδα έχει νόημα όταν έχει μια βάση. Δεν έχουμε δικαίωμα να καταστρέφουμε την βάση κρατώντας μια μάταιη ελπίδα.
Δεν μας ζητούν να δουλέψουμε περισσότερο.
Δεν μας ζητούν να μαζέψουμε τα έξοδά μας
Δεν μας ζητούν να κάνουμε κάποιες θυσίες για το κοινό καλό
Δεν μας ζητούν να στερηθούμε για τα παιδιά μας
Ζητούν τις ζωές μας και τις ζωές των γενιών που έρχονται.
Όσοι θεωρούν τα παραπάνω μεγάλα λόγια ή λαϊκίστικες ρητορείες θα δουν και στην πράξη ότι κάποια παραμύθια έχουν άσχημο τέλος.
Μόνο που στην πραγματική ζωή ευθυνόμαστε κι εμείς γι αυτό.


Μήνυμα αναγνώστη: Δήμος Τέλος Άγρας.

Αγαπητοί φίλοι των Γαργαλιάνων, με δεδομένη προϋπόθεση τον πληθυσμό για ανεξάρτητο δήμο Καλλικράτη, τις 12.000 κατοίκους, δεν γίνεται ούτε τα Φιλιατρά, ούτε οι Γαργαλιάνοι να γίνουν καλλικρατικοί Δήμοι.

Έτσι έχω να προτείνω ένα Δήμο Φιλιατρών - Γαργαλιάνων με όνομα Τέλος Άγρας και έδρα τα Φιλιατρά, μοίρασμα όλων των υπηρεσιών ακριβώς στην μέση, ώστε να μην αδικηθεί καμία από τις δύο πόλεις.
Ακούστε τι ειπώθηκε σε κλειστό κύκλο πολιτικών της Κυπαρισσίας, παραμονές της έκδοσης του τελικού σχεδίου:
"Πρέπει να πάρουμε στην Κυπαρισσία τα Φιλιατρά .........

και τους Γαργαλιάνους γιατι αλλιώς πεθάναμε. Από τα χωριά τι πόρους να έχεις;"

Πρέπει να βγούμε στους δρόμους, να μην περάσει με τίποτα το υποβουλιμιαίο σχέδιο των πουλημένων όπως αποδεικνύεται πολιτικών μας.

Μην επιτρέψουμε την επανάληψη της κλοπής του νοσοκομείου από τα Φιλιατρά.
Τα όρια του Δήμου όπως είναι με το τωρινό σχέδιο απέχουν 70 χιλιόμετρα. Πως να διοικηθεί τέτοιος δήμος;
Αυτοί στην Κυπαρισσία έχουν το θράσος να βγάζουν και γλώσσα και να λένε τα Φιλιατρά και οι Γαργαλιάνοι να τους αφήσουν ήσυχους, πολύ τους ζαλίσανε, με τις αντιδράσεις τους. Εμπρός στον αγώνα να μείνει μόνη της με τα χωριά της η Κυπαρισσία.

Μην ανεχτούμε άλλη κοροϊδία απο τους πολιτικούς μας.
Δεν καταφερόμαστε εναντίον κανενός. Υποστηρίζουμε το δίκιο μας.
Αν υπογραφεί το σχέδιο, θα μείνει ες αεί.....

Γιάννης Σ.

Για 3η φορά έπεσε θύμα hacker η σελίδα του Δήμου Φιλιατρών.

Για 3η φορά η σελίδα του Δήμου Φιλιατρών πέφτει θύμα επίθεσης Hacker αυτή την φορά με ισλαμική προέλευση.
Η πρώτη φορά που η σελίδα της πόλης μας έπεσε λόγω hacker ήταν στις 8 Ιουλίου 2009
Φαίνεται η σελίδα του Δήμου μας έχει πολλά κενά ασφαλείας και αυτό θα έπρεπε να το δει σοβαρά η εταιρία που την κατασκεύασε και να κλείσει όλες τις "τρύπες".



Νάντια Γιαννακοπούλου: Πρώτοι οι πολιτικοί πρέπει να βάλουμε πλάτη στα δύσκολα

Σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη, για την πλειονότητα του ελληνικού λαού, οικονομική συγκυρία, είναι απαραίτητο το πολιτικό σύστημα να επιδείξει ότι όλοι οι πολίτες, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον βουλευτή μέχρι τον αγρότη, τον εργάτη, το μισθωτό και τον συνταξιούχο, είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.

Όταν τα λαϊκά στρώματα της κοινωνίας μας δοκιμάζονται και πλήττονται από τα νέα μέτρα και ζητείται η συνδρομή τους για τη διάσωση της χώρας, οι βουλευτές αλλά και το σύνολο του πολιτικού κόσμου οφείλουν να συμβάλλουν τα μέγιστα στην εφαρμογή πλαισίου ισονομίας και ισοπολιτείας, στην αναλογική κατανομή των οικονομικών βαρών και τη λειτουργία του κράτους.

Η επιβολή οικονομικών μέτρων στους βουλευτές με βρίσκει απολύτως ........

σύμφωνη και συνιστά μονόδρομο στην κατεύθυνση της αποκατάστασης της αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της δημοκρατικής νομιμότητας.
Εν μέσω αυτής της δοκιμασίας για την κοινωνική συνοχή, το Κοινοβούλιο και το πολιτικό σύστημα, συλλήβδην, έχει υποχρέωση να δώσει πρώτο το παράδειγμα.

Δήμαρχοι ΝΔ: Χωρίς αλλαγές απορρίπτουμε τον Καλλικράτη.

Να συνεχίσουν τον διάλογο, υπενθυμίζοντας ωστόσο ότι «το νομοσχέδιο ως έχει δεν μπορεί να γίνει δεκτό» αποφάσισαν οι δήμαρχοι της ΝΔ στην ΚΕΔΚΕ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ ελήφθη ομόφωνη απόφαση να συνεχιστεί ο διάλογος με το υπουργείο στο πλαίσιο διαβούλευσης 15 ημερών, ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Νικήτας Κακλαμάνης, πιεζόμενος από τους «σκληρούς» της παράταξής του δημάρχους Θεσσαλονίκης και Αμπελοκήπων Βασίλης Παπαγεωργόπουλο και Λάζαρο Κυρίζογλου ζήτησε να διεξαχθεί και δεύτερη ψηφοφορία, προκειμένου η ΚΕΔΚΕ να δηλώσει ρητά και κατηγορηματικά ότι το ν/σ δεν μπορεί να γίνει δεκτό ως έχει.
Πράγματι η ψηφοφορία διεξήχθη αλλά σε αυτήν δεν συμμετείχαν οι δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ.

Επί της ουσίας, οι δήμαρχοι ζητούν κυρίως: ......

- Να ισχύσει το επαγγελματικό ασυμβίβαστο σε δήμους τουλάχιστον 50.000 κατοίκων και όχι 10.000 που προβλέπει το ν/σ

- Σε δήμους άνω των 100.000 κατοίκων που συνενώνονται με άλλους μικρότερους, οι δημοτικοί σύμβουλοι να εκλέγονται ενιαία από τον (παλαιό) δήμο ο οποίος τώρα θα αποτελεί δημοτικό διαμέρισμα του νέου και όχι από τα παλαιά δημοτικά του διαμερίσματα (κοινότητες με τον «Καλλικράτη»), όπως προβλέπει το νομοσχέδιο.

- Η διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική μετά την κατάργηση του ΕΣΔΚΝΑ να γίνεται, κυρίως, από τους δημάρχους που συλλέγουν και τα χρήματα και όχι από τον περιφερειάρχη.

Παράλληλα οι δήμαρχοι της ΝΔ θέτουν και το θέμα της κοστολόγησης των αρμοδιοτήτων που μεταβιβάζονται στους δήμους.

«Κάνουμε αγώνα υπέρ της Ελλάδας»

Οι υπεύθυνοι της γερμανικής εφημερίδας «Ηandelsblatt» άρχισαν «καμπάνια αλληλεγγύης»
Καμπάνια για την αγορά ελληνικών ομολόγων ξεκίνησε η μεγαλύτερη οικονομική εφημερίδα στον γερμανόφωνο χώρο, «Ηandelsblatt», παροτρύνοντας τους αναγνώστες της να στηρίξουν την Ελλάδα για να σώσουν το ευρώ.

Η«Ηandelsblatt» κυκλοφόρησε χθες με πρωτοσέλιδο την επιστολή του αρχισυντάκτη-διευθυντή της Γκάμπορ Στάινγαρτ με τίτλο «Η Γερμανία βοηθά!» πλαισιωμένη από δηλώσεις στήριξης και αγοράς ελληνικών ομολόγων από σημαίνουσες προσωπικότητες του πολιτικού και οικονομικού χώρου της Γερμανίας. «Η αποχώρηση των 11 εκατομμυρίων Ελλήνων από την ΟΝΕ, η οποία συζητήθηκε ακόμα και από πολιτικούς των κομμάτων της γερμανικής κυβέρνησης, θα σήμαινε την αρχή του τέλους της σημερινής Ενωσης. Μια τέτοια εξέλιξη δεν είναι προς...

το συμφέρον- οικονομικό αλλά και πολιτικό - της Γερμανίας», τονίζει η εφημερίδα. Πρόκειται για «ένα μήνυμα συνυπευθυνότητας, ακόμα και με την ανάληψη ενός μη αμφισβητήσιμου οικονομικού κινδύνου. Για τον λόγο αυτό την Παρασκευή παρήγγειλα ελληνικά κρατικά ομόλογα αξίας 5.000 ευρώ», σημειώνει ο υπογράφων.

Η «Ηandelsblatt» πηγαίνει κόντρα στο κλίμα λαϊκίστικης εκμετάλλευσης της ελληνικής κρίσης από ορισμένα ΜΜΕ στη Γερμανία, όπως και το τελευταίο τεύχος του «Focus» που κυκλοφόρησε χθες με το άγαλμα της Αφροδίτης, αλλά αυτή τη φορά με χέρι επαίτη.

«Βλέπουμε με ανησυχία ότι η διογκούμενη δυσφορία στη Γερμανία αλλά και στην Ευρώπη για τα δισεκατομμύρια της βοήθειας στην Ελλάδα παίρνει όλο και περισσότερο εθνικιστικές διαστάσεις», είπε στα «ΝΕΑ» ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας στο Βερολίνο Ντάνιελ Γκότφαρτ για την πρωτοβουλία. Η δυσφορία αυτή αξιοποιείται για «ύβρεις» εναντίον των Ελλήνων και τοποθετήσεις που ζητούν την έξοδο της Ελλάδας από την ΟΝΕ και την επάνοδο στη δραχμή. «Είναι άκρως σοβινιστική, λαϊκίστικη, κοντόθωρη και από οικονομική σκοπιά ανόητη τοποθέτηση, που έδειχνε να παίρνει το πάνω χέρι», λέει ο Ντ. Γκότφαρτ. Και παρόλη την κριτική στην Ελλάδα, όπως στο θέμα των παραποιημένων στατιστικών στοιχείων, η εφημερίδα αποφάσισε να αντισταθεί στο κλίμα αυτό, μετά και την απόφαση για τη στήριξη της Ελλάδας, αναζητώντας εκείνους που θα ήταν πρόθυμοι να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα.

Η ανταπόκριση στο κάλεσμα της εφημερίδας ήταν σημαντική. «Για πρώτη φορά στη ζωή μου αγοράζω κρατικά ομόλογα, διότι πρέπει να σταθούμε αλληλέγγυοι» γράφει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Χανς Αϊχελ. Ο επίσης πρώην υπουργός Οικονομικών Μάνφρεντ Λάνσταϊν δηλώνει ότι «αγοράζει ελληνικά ομόλογα ως μήνυμα κατά της υπεροψίας με την οποία ορισμένοι αντιμετωπίζουν τους έλληνες εταίρους». Μεταξύ των υποστηρικτών είναι ο πρώην σύμβουλος της γερμανικής κυβέρνησης Μπερτ Ρίρουπ, ο πρόεδρος του Δ.Σ. της RWΕ Γιούργκεν Γκρόσμαν, ο πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της Werder Βremen Βίλι Λέμκε. Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Βalsen GmbΗ Βέρνερ Μπάλσεν αγοράζει 100.000 ευρώ σε ελληνικά ομόλογα «διότι δεν πρέπει να αφήσουμε τη χώρα στους κερδοσκόπους, ενώ ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Deutsche Βank Βόλφγκανγκ Κιρς δηλώνει: «Εχω ελληνικά ομόλογα γιατί πιστεύω στην ευρωπαϊκή ιδέα». Στο σημερινό φύλλο φιλοξενείται μία σελίδα με αντιδράσεις αναγνωστών, καθώς «δεχτήκαμε εκατοντάδες mails, τα περισσότερα θετικά, αλλά φυσικά δεν είναι όλοι της ίδιας άποψης», λέει ο Ντ. Γκότφαρτ.

Στους υποστηρικτές της Ελλάδας τοποθετεί τον εαυτό του και ο πρόεδρος του Οικονομικού Ινστιτούτου του Μονάχου καθηγητής Χανς Βέρνερ Ζιν, ο οποίος μέχρι πρότινος μιλούσε για «βαρέλι χωρίς πάτο». Μιλώντας στα «ΝΕΑ» ο καθηγητής Ζιν εξήγησε ότι «η Γερμανία φοβάται αν η Ελλάδα θα είναι σε θέση να επιστρέψει τις πιστώσεις, γι΄ αυτό και ζήτησε επιπρόσθετη ασφάλεια. Αλλά οι πιστώσεις θα χορηγηθούν και ελπίζω ότι η Ελλάδα θα είναι σε θέση να επιστρέψει σε υγιείς συνθήκες εκλαμβάνοντας τη βοήθεια ως αυτοβοήθεια».

Ρόμπα έκαναν την Ευγενία Μανωλίδου οι Ράδιο Αρβύλα. [ VIDEO ]

Πολύ καθωσπρεπισμός κοκκίνισμα, ντροπή έχει πιάσει τον τελευταίο καιρό την Μπουμπούκα Ευγενία Μανωλίδου σύζυγο του Άδωνη Γεωργιάδη Βουλευτή του ΛΑΟΣ.
Η Κα Μανωλίδου στο reality "Ελλάδα έχεις ταλέντο" έχει φανεί πολλές φορές να ντρέπεται γι αυτό που βλέπει γι αυτό που ακούει με αποτέλεσμα να κοκκινίζει απο ντροπή και να αντιδρά ως μυξοπαρθένα.

Φαίνεται ότι η Κα Μανωλίδου ΞΕΧΑΣΕ τις ερωτήσεις .........

που έκανε στο άλλο ελεεινό και τρισάθλιο reality "Η στιγμή της αλήθειας".
Αυτά είδαν οι Ράδιο Αρβυλα και δεν άντεξαν τα παλικάρια και έριξαν κράξιμο στην Μπουμπόυκα σύζυγο του Μπουμπούκου (Ευγενία Μανωλίδου, σύζυγο του Άδωνη Γεωργιάδη)

Αλήθεια βρε Μπουμπούκα. Τότε στην στιγμή της Αλήθειας δεν ντρεπόσουν να κάνεις τέτοιου είδους ερωτήσεις περί sex και πως το κάνανε τα παιδιά που ήρθαν στην τότε εκπομπή σου και ντρέπεσαι τώρα???


Δείτε το video με το κράξιμο των Ράδιο Αρβύλα στην Μπουμπούκα



Ξεκίνησε η 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ. Σε απεργιακό κλοιό η χώρα λόγω των επώδυνων μέτρων

Το δημόσιο κατεβάζει ρολά από σήμερα κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν χθες οι εργαζόμενοι στους Δήμους.

Η σημερινή απεργία είναι το πρώτο τεστ καταγραφής της κοινωνικής δυναμικής και της δυνατότητας των εργαζομένων να αποτρέψουν τη βίαιη μείωση του βιοτικού τους επιπέδου.
Τα μέτρα που ανακοίνωσε προχθές η κυβέρνηση καίτοι αναμενόμενα, έχουν προκαλέσει οργή στους κόλπους των μισθωτών και συνταξιούχων.
Οργή που εκδηλώνεται τόσο στις κατ' ιδίαν .........

συζητήσεις τους, όσο και στις δηλώσεις που κάποιοι εξ αυτών κάνουν στα ΜΜΕ. Τα τελευταία εικοσιτράωρα το διαδίκτυο κατακλύζεται από επιστολές διαμαρτυρίας εργαζομένων που δηλώνουν ότι δεν δέχονται τα μέτρα λιτότητας και ζητούν το λογαρισμό να πληρώσουν εκείνοι που προκάλεσαν το πρόβλημα. Το ζητούμενο των σημερινών και αυριανών κινητοποιήσεων είναι αν αυτή η οργή θα μπορέσει να λάβει μαζικά συλλογικα χαρακτηριστικά και να καταγραφεί στα ποσοστά ανεργίας και στον όγκο των συγκεντρώσεων που έχουν προγραμματιστεί για αύριο. Σήμερα απεργούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς είναι η πρώτη ημέρα της 48ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ. Αύριο στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν η ΓΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕ, νεκρώνοντας τον ιδιωτικό τομέα, αλλά και την αγορά, καθώς θα παραμείνουν κλειστά και τα καταστήματα.

Συγκεκριμένα, σήμερα Τρίτη απεργεί ο δημόσιος τομέας (ΑΔΕΔΥ), οι δάσκαλοι (ΔΟΕ), οι καθηγητές γυμνασίων και λυκείων (ΟΛΜΕ) και το ΕΚΑΒ. Την απεργία τους συνεχίζουν και οι εργαζόμενοι στους δήμους (ΠΟΕ-ΟΤΑ).

Αύριο Τετάρτη απεργεί για δεύτερη ημέρα ο δημόσιος τομέας, οι δάσκαλοι, οι καθηγητές και το ΕΚΑΒ. Επίσης, 24ωρη απεργία έχουν κηρύξει η ΟΤΟΕ (εργαζόμενοι στις τράπεζες), η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).

Ακόμη, απεργούν οι μηχανικοί, οι δημοσιογράφοι σε όλα τα μέσα ενημέρωσης και οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και τον Προαστιακό.

Κλειστά θα είναι την Τετάρτη τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις, καθώς στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν η ΓΣΒΕΕ (βιοτέχνες) και η ΕΣΕΕ (έμποροι).

Ναι στο ασυμβίβαστο των δημάρχων, λένε οι βουλευτές.

Να μην υποχωρήσει στο θέμα του επαγγελματικού ασυμβίβαστου για τους δημάρχους (το ν/σ προβλέπει ασυμβίβαστο για δημάρχους σε δήμους άνω των 10.000 κατοίκων αλλά η ΚΕΔΚΕ ζητά να αυξηθεί σε άνω των 50.000 ζήτησαν οι βουλευτές από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της αρμόδιας επιτροπής για τον «Καλλικράτη». Μάλιστα, όπως έλεγαν σε συζητήσεις τους πολλοί από αυτούς, απαντώντας στο επιχείρημα περί κατάργησης του επαγγελματικού ασυμβίβαστου των βουλευτών, "ο δήμαρχος είναι εκτελεστική εξουσία όπως ο υπουργός που έχει ασυμβίβαστο".
Προσέθεταν δε ότι δεν προβλέπεται ασυμβίβαστο ........

για τους δημοτικούς συμβούλους που έχουν τον ρόλο των βουλευτών στο δήμο.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Ραγκούσης χαρακτήρισε τον «Καλλικράτη» «μεγάλη αναγκαία τομή», επαναλαμβάνοντας ότι εντάσσεται στα πλαίσια των προεκλογικών δεσμεύσεων του ΠΑΣΟΚ για την ανασυγκρότηση ενός κράτους σπάταλου, αναποτελεσματικού και πελατειακού.

Παράλληλα σημείωσε ότι το συγκεκριμένο διοικητικό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα «εισέρχεται στη τελευταία του φάση» και δήλωσε ανοικτός σε προτάσεις και ιδέες καθώς, όπως είπε, «η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι η διαβούλευση δεν είναι για αυτήν τυπική διαδικασία, αλλά ένα πολύτιμο εργαλείο. Θα περιμένουμε και τις τελικές απόψεις από το συνέδριο της ΚΕΔΚΕ και της ΕΝΑΕ τις επόμενες μέρες για να διαμορφώσουμε το τελικό νομοσχέδιο. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι από το άρθρο ένα έως το τελευταίο, τίθενται στη κρίση σας. Είναι ορθάνοιχτες όλες οι διατάξεις. Οι απόψεις και οι προτάσεις που έγιναν και θα γίνουν για να αντιμετωπιστούν ορισμένα θέματα με διαφορετικό τρόπο, θα ληφθούν υπόψη», πρόσθεσε ο κ. Ραγκούσης.

Από την πλευρά τους, όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης εστίασαν, μεταξύ άλλων, την κριτική τους στην ασαφή, όπως την χαρακτήρισαν, οικονομική διάσταση του μεταρρυθμιστικού διοικητικού εγχειρήματος. Μίλησαν επίσης για ασάφειες στο χωροταξικό σχεδιασμό και στις αρμοδιότητες, ενώ εξέφρασαν αντιρρήσεις στο χρόνο που κατατίθεται το σχέδιο νόμου.

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Χρήστος Ζώης, αμφισβήτησε ότι θα υπάρξει εξοικονόμηση πόρων ύψους 1,8 δισ. ευρώ από την εφαρμογή του Καλλικράτη και κάλεσε τον υπουργό Εσωτερικών να καταθέσει τεκμηριωμένες μελέτες με συγκεκριμένα στοιχεία και νούμερα.

Πηγή: Αυτοδιοίκηση.gr

Ο Ραγκούσης για τον "Καλλικράτη"

«Μεγάλη αναγκαία τομή» χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για τον «Καλλικράτη» ο υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννης Ραγκούσης, ενημερώνοντας σχετικά την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Παράλληλα σημείωσε ότι το συγκεκριμένο διοικητικό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα «εισέρχεται στη τελευταία του φάση» ενώ δήλωσε ανοικτός σε προτάσεις και ιδέες καθώς, όπως είπε, «η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι η διαβούλευση δεν είναι για αυτήν τυπική διαδικασία, αλλά ένα πολύτιμο εργαλείο».

Ο κ. Ραγκούσης επανέλαβε ότι το «σχέδιο ........

Καλλικράτης» εντάσσεται στα πλαίσια των προεκλογικών δεσμεύσεων του ΠΑΣΟΚ για την ανασυγκρότηση ενός κράτους σπάταλου, αναποτελεσματικού και πελατειακού.

«Στόχος μας είναι να υπάρχει μια ισχυρή αυτοδιοίκηση, οι δήμοι να γίνουν πραγματικά "κυβερνεία", να έχουμε ένα κράτος νοικοκύρη, αποκεντρωμένο και σύγχρονο, που πάνω από όλα θα σέβεται τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών.

Ακόμα, χαρακτήρισε «κρίσιμη τομή την εξυγίανση των υπερχρεωμένων δήμων» και έδωσε έμφαση στην εξοικονόμηση πόρων από τις δραστικές συνενώσεις, λέγοντας ότι «θα εξοικονομηθούν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ το χρόνο».

«Θα περιμένουμε και τις τελικές απόψεις από το συνέδριο της ΚΕΔΚΕ και της ΕΝΑΕ τις επόμενες μέρες για να διαμορφώσουμε το τελικό νομοσχέδιο.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι από το άρθρο ένα έως το τελευταίο, τίθενται στη κρίση σας. Είναι ορθάνοιχτες όλες οι διατάξεις. Οι απόψεις και οι προτάσεις που έγιναν και θα γίνουν για να αντιμετωπιστούν ορισμένα θέματα με διαφορετικό τρόπο, θα ληφθούν υπόψη», διαβεβαίωσε ο κ. Ραγκούσης.

Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης εστίασαν, μεταξύ άλλων, την κριτική τους στην ασαφή, όπως την χαρακτήρισαν, οικονομική διάσταση του μεταρρυθμιστικού διοικητικού εγχειρήματος ενώ έγινε λόγος και για ασάφειες στο χωροταξικό σχεδιασμό και στις αρμοδιότητες.

Παράλληλα εξέφρασαν αντιρρήσεις στο χρόνο που κατατίθεται το σχέδιο νόμου.

Ο εκπρόσωπος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Χρήστος Ζώης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έφερε ένα νομοσχέδιο που αφορά τη διοικητική μεταρρύθμιση, την οποία πράγματι έχει ανάγκη η χώρα, χωρίς να έχει προηγηθεί διαβούλευση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και πρόσθεσε ότι ΕΝΑΕ και ΚΕΔΚΕ ετοιμάζονται να το γυρίζουν πίσω.

Ακόμα αμφισβήτησε ότι θα υπάρξει εξοικονόμηση πόρων ύψους 1,8 δισ. ευρώ από την εφαρμογή του Καλλικράτη και κάλεσε τον υπουργό Εσωτερικών να καταθέσει τεκμηριωμένες μελέτες με συγκεκριμένα στοιχεία και νούμερα.

Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Παπακωνσταντίνου, εξέφρασε την αντίθεση του κόμματος του στο νομοσχέδιο, τονίζοντας ότι σηματοδοτεί την ισχυροποίηση του κρατικού μηχανισμού και την ενδυνάμωση του συγκεντρωτισμού, ενώ την ίδια ώρα θα τσαλαπατηθούν οι σταθερές εργασιακές σχέσεις και θα ψαλιδιστούν τα ασφαλιστικά δικαιώματα.

Ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Παύλος Μαρκάκης, κατηγόρησε μεταξύ άλλων την κυβέρνηση ότι με τη δυνατότητα που δίνει στους μετανάστες να ψηφίζουν στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, θέλει να αλλοιώσει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης έκανε λόγο για συγκεχυμένες αρμοδιότητες και αοριστίες στα θέματα της χρηματοδότησης, της κοστολόγησης και της εξοικονόμησης πόρων.

«Η θέση της ΝΔ είναι αρνητική και απορρίπτουμε το νομοσχέδιο, όχι γιατί δεν είναι αναγκαία η διοικητική μεταρρύθμιση αλλά γιατί έρχεται κάτω από αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα αποτύχει το εγχείρημα του ΠΑΣΟΚ», υποστήριξε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης, τόνισε την ανάγκη να υπάρξουν συγκεκριμένες αποσαφηνίσεις τόσο για τις αρμοδιότητες όσο και στο θέμα της κοστολόγησης.

Πηγή: Zougla.gr

Συνέδριο ΕΝΑΕ. Πιθανόν να είναι μονοήμερο λόγω απεργίας.

Μονοήμερο είναι πιθανόν να είναι και το έκτακτο συνέδριο της ΕΝΑΕ που είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων πρόκειται να συζητηθεί σχετική πρόταση του επικεφαλής του «Αυτοδιοικητικού Κινήματος» Γιάννη Μίχα ο οποίος ζητά λόγω αφενός της αυριανής απεργίας ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ στην οποία συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι αλλά και του γεγονότος ότι θεωρεί ότι μία ημέρα επαρκεί για την συζήτηση, να πραγματοποιηθεί μόνο την Πέμπτη 6 Μαΐου.

Πάντως, μετά τους δημάρχους και οι νομάρχες της ΝΔ φαίνεται .........

ότι ετοιμάζονται να απορρίψουν τον «Καλλικράτη»

Πηγή: Αυτοδιοίκηση.gr

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 4ης Μαΐου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.