Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Με "ταξίμετρο" οι δικηγόροι της Καλαμάτας.

ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΧΡΕΩΣΗ 50 ΕΥΡΩ

Με χρονοχρέωση θα προσφέρουν συμβουλές οι δικηγόροι της Καλαμάτας, σύμφωνα με απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου.
Η ελάχιστη χρέωση του πελάτη θα είναι 50 ευρώ ενώ η ωριαία αποζημίωση ορίζεται στα 100 ευρώ.
Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου ήταν ομόφωνη και σύμφωνα με την ανακοίνωση στηρίζεται στις διατάξεις του άρθρου 156 του Κώδικα Δικηγόρων.
Με την εφαρμογή της -σημειώνει ο Σύλλογος- οι δικηγόροι δεν θα αποτελούν πλέον τη μοναδική περίπτωση επαγγελματιών στην Ελλάδα, που προσφέρουν τις συμβουλές τους χωρίς, κατά κανόνα, να αμείβονται.

Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρεται: “Σε εποχή ραγδαίων .......

εξελίξεων και ποικίλων αλλαγών, η ανάγκη επαναπροσδιορισμού και οργάνωσης σε νέες συνθήκες του δικηγορικού επαγγέλματος, με ενίσχυση και της συμβουλευτικής δικηγορίας, επιβάλλουν, πέραν των άλλων, να μην παραμείνει η Ελλάδα, η χώρα, στην οποία οι δικηγόροι δεν αμείβονται συνήθως για την παροχή των νομικών συμβουλών τους.

Βιώνουμε τα προβλήματα στην άσκηση της δικηγορίας που οξύνονται καθημερινά, κυρίως λόγω του συνεχώς αυξανόμενου δικηγορικού πληθωρισμού.
Γνωρίζουμε τις αλλαγές που γίνονται ή αναμένονται, γι’ αυτό χρέος μας είναι να προγραμματίζουμε την αντιμετώπιση των προβλημάτων ανάλογα με τις εξελίξεις και όχι να αρκούμαστε σε διαπιστώσεις.
Η καθιέρωση του συστήματος της χρονοχρέωσης είναι υπόθεση που αφορά όλους αλλά κυρίως τις νέες και νέους δικηγόρους, την απόφασή μας δε αυτή οφείλουμε να υπερασπιστούμε.

Η παράβαση της παρούσης αποφάσεως θα επιφέρει πειθαρχικές συνέπειες για τους δικηγόρους”.

Πηγή: Ελευθερία

Συνάντηση Δράκου με Διευθυντές Α' Βάθμιας και Β' Βάθμιας εκπαίδευσης.

Συνάντηση με τους διευθυντές Α' Βάθμιας και Β' Βάθμιας εκπαίδευσης κ.κ. Λεωνίδα Οικονομίδη και Γεώργιο Σταματόπουλο είχε σήμερα το μεσημέρι ο Νομάρχης Μεσσηνίας κος Δημήτρης Δράκος παρουσία της Διευθύντριας Υγείας κας Κατερίνας Σπέντζουρα.

Σκοπός της συνάντησης τους ήταν η ενημέρωση του κ. Νομάρχη για την πορεία του προγράμματος ενημέρωσης των μαθητών και γονέων από πλευράς της εκπαιδευτικής κοινότητας και των αρμοδίων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.
Από την συζήτηση φάνηκε ότι το πρόγραμμα εξελίσσεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς και ότι πολύ σύντομα θα ολοκληρωθεί.
Ο κ. Νομάρχης σημείωσε ότι θα εκτιμηθεί η ..........

περιοδική επανάληψη της ενημέρωσης και θα ζητηθεί και η συνδρομή του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, ώστε να εμπλουτιστεί ακόμη περισσότερο η επιστημονική ομάδα, η οποία καλείται να δώσει πληροφορίες και συγκεκριμένες απαντήσεις σε ερωτήματα τα οποία θέτουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί..

Ο κ. Δράκος δήλωσε ευχαριστημένος από την πορεία αυτής της ενημερωτικής καμπάνιας και ότι η ΝΑΜ θα παρακολουθεί την εξέλιξή της, για να καλυφθούν τυχόν κενά ή καινούργιες απαιτήσεις. Υπογράμμισαν, δε, οι Διευθυντές, ότι υπάρχει καθημερινή ενημέρωση από τους Διευθυντές των Σχολείων στις Διευθύνσεις Α΄Βάθμιας και Β΄Βάθμιας Εκπαίδευσης αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, καταγράφονται όλες οι απουσίες καθημερινά, είτε οφείλονται σε γρίπη ή όχι και στη συνέχεια ενημερώνεται on line η Περιφέρεια και ακολούθως το Υπουργείο Παιδείας και τέλος αξιολογούνται οι περιπτώσεις από το ΕΚΕΠΥ, το οποίο έχει καθημερινά συνολική εικόνα για όλα τα σχολεία της χώρας.
Τέλος, ο κ. Νομάρχης συνεχάρη τους Διευθυντές Α΄Βάθμιας και Β΄Βάθμιας Εκπαίδευσης και δια αυτών τους παράγοντες της εκπαιδευτικής κοινότητας για την προσπάθεια που καταβάλλουν και ζήτησε να μεταφερθεί σε όλους το μήνυμα: «Να μην υποτιμηθεί κανένα περιστατικό».

Περιοδεία της Νάντιας Γιαννακοπούλου στην Πυλία. Το αυριανό της πρόγραμμα.

Τα χωριά του Δήμου Πύλου και πιο συγκεκριμένα Γλυφάδα, Παπούλια, Πλάτανο, Ίκλαινα, Ελαιόφυτο, Σχινόλακκα, Γιάλοβα, Πύλα, Μπαλοδημέικα, Κυνηγού, Καλλιθέα, Χωματάδα, Μεσοχώρι και Πήδασο, επισκέφτηκε την Τετάρτη η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου, ενώ το πρωί περιόδευσε στην πόλη της Καλαμάτας. Σε συζητήσεις που είχε με πολίτες η κ. Γιαννακοπούλου σημείωσε ότι «οι εκλογές της 4ης Οκτωβρίου είναι ευκαιρία για να πάμε μπροστά την Ελλάδα.

Μαζί με τη νέα γενιά, μαζί με τους αγρότες, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τις γυναίκες, τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, μπορούμε να καταφέρουμε να ξαναφέρουμε την αισιοδοξία, τη σιγουριά, την προοπτική».

Το αυριανό της πρόγραμμα: ......

Την Πέμπτη το πρωί η κ. Γιαννακοπούλου θα περιοδεύσει στην πόλη της Καλαμάτας ενώ αργότερα θα επισκεφθεί τα χωριά του Δήμου Χιλιοχωρίων και πιο συγκεκριμένα τα χωριά Μεσοπόταμο, Σουληνάρι, Κρεμμύδια, Χανδρινού, Κουκουνάρα και Στενωσιά.

Στις 8 μονάδες η διαφορά ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Θρίαμβο του ΠΑΣΟΚ, εκλογική κατάρρευση της ΝΔ προδιαγράφει η νέα δημοσκόπηση της Vprc που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Tvxs. Αν τα σημερινά δεδομένα επαληθευθούν στις κάλπες της 4ης Οκτωβρίου, το ΠΑΣΟΚ εκλέγει 159 βουλευτές και σχηματίζει με άνεση αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Ανάλυση του Στέλιου Κούλογλου.

Η διαφορά ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα φτάνει για πρώτη φορά στο 8% ενώ στην προηγούμενη δημοσκόπηση που δημοσιεύσαμε την Παρασκευή η διαφορά βρισκότν στις 5,5 μονάδες.
Η νέα μέτρηση παίρνει υπ όψιν της την παρουσία του Γ.Παπανδρέου στην Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, που σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις εκτιμήθηκε θετικά από το εκλογικό σώμα.
Σε σύγκριση με την μέτρηση της Παρασκευής το ΠΑΣΟΚ κερδίζει έτσι 1,5% ανεβαίνοντας ........

από το 41 στο 42,5%. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις για τα ανώτερα και κατώτερα όρια εκλογικής επιροής , το ΠΑΣΟΚ έχει περιθώρια ανόδο με ανώτατο όριο το 45%.

Αντίστροφη πορεία ακολουθεί η ΝΔ που σημειώνει πτώση κατά μια ποσοσταιαία μονάδα, απο το 35,5 % της Παρασκευής στο 34,5% σημερα. Με βάση το ποσοστό αυτό η ΝΔ εκλέγει 92 βουλευτές. Το εκλογικό περιβάλλον που διαμορφώνεται είναι ιδιαίτερα δύσκολο για το κόμμα του κ. Καραμανλή. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Vprc το ποσοστο που διεκδικεί η ΝΔ κυμαίνεται από 32,4 έως 35,8%. Ακόμα δηλαδή και αν πιάσει το ανώτατο όριο, η ΝΔ θα έχει να παρουσιάσει το χειρότερο ποσοστό από την μεταπολίτευση του 1974. Κάτω απα αυτές τις συνθήκες η παραμονή του κ. Καραμανλή στην ηγεσία της ΝΔ θα είναι εξαιρετικά δύσκολη, αν όχι αδύνατη.

Στα υπόλοιπα κόμματα το ΚΚΕ φαίνεται να εξασφαλίζει την τρίτη θέση με ποσοστό 8,5 και 23 έδρες. Σε σύγκριση με την Παρασκευή το ΚΚΕ εμφανίζει άνοδο κατά μισή ποσοστιαία μονάδα. Αντίθετα ο ΛΑΟΣ σημειώνει πτώση μισής μονάδας πέφτοντας από το 6 στο 5,5%. (15 βουλευτές).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και εδώ τα όρια της ανώτερης και κατώτερης εκλογικής επιρροής. Το ανώτερο ποσοστό του ΛΑΟΣ φτάνει στο 6% πράγμα που του στερεί κάθε ελπίδα κατάκτησης της τρίτης θέσης. (το χαμηλότερο ποσοστό του ΚΚΕ εμφανίζεται να είναι το 7,1%). Για το τελικό ποσοστό του ΛΑΟΣ αλλά και του ΠΑΣΟΚ, ο απρόβλεπτος παράγοντας είναι οι πολιτικές εξελίξεις στο κυβερνητικό στρατοπεδο που εμφανίζει όλο και περισσότερα σημάδια κατάρρευσης.

Παρά την φθορά του από τα πρόσφατα ενδοπαραταξιακά προβλήματα, ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να σταθεροποιείται σε ένα ποσοστό 4%, που θα του έδινε 11 βουλευτικές έδρες Σύμφωνα μάλιστα τα όρια της ανώτερης και κατώτερης εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνά σε κάθε περίπτωση το φράγμα του 3% και θα εκπροσωπείται στην νέα Βουλή.

Το τελικό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των ΟΙκολόγων –Πράσινων που εμφανίζουν ένα ποσοστό κοντά στο 2,5% μένοντας –πάντα στις δημοσκοπήσεις- εκτός Κοινοβουλίου θα εξαρτηθεί πάντως τόσο από την προεκλογική εκστρατεία των δύο κομμάτων και την παρουσία τους στο debate όσο και στην πεποίηθηση που θα διαμορφωθεί στην κοινή γνώμη για τις πιθανότητες σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης μετά τις εκλογές. Αν μια κυμαινόμενη ομάδα ψηφοφόρων πιστέψει ότι το ΠΑΣΟΚ σχηματίζει σίγουρα αυτοδύναμη κυβέρνηση, τότε μπορεί να στραφει προς “χαλαρότερες επιλογές “ όπως του ΣΥΡΙΖΑ ή των ΟΙκολόγων-Πράσινων.

Σε αυτή την περίπτωση το ΠΑΣΟΚ θα πληρώσει την μεγάλη υπεροχή του στην πρώτη φάση της προεκλογικής εκστρατείας που ουσιαστικά τελειώνει με την απαγόρευση των δημοσκοπήσεων την Παρασκευή. Τότε θα δημοσιευθεί και το τέταρτο κύμα(διαβάστε το πρώτο και το δεύτερο κύμα) των μετρήσεων της Vprc που καταγράφουν όχι μόνο την πρόθεση ψήφου αλλά και τις πολιτικές ανακατατάξεις και μετατοπίσεις που σημειώθηκαν τις τελευταίες κρίσιμες εβδομάδες.

Πηγή: TVSX

Σεμινάρια για λογισμικά «Νέστωρ», «ωρολόγιο πρόγραμμα» ζητά η Α' ΕΛΜΕ Μεσσηνίας.

Την διοργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων στα απολύτως χρηστικά λογισμικά «Νέστωρ» , και «δ-βάσις» ζητά απο την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά και το υπουργείο Εθνικής Παιδείας και θρησκευμάτων ζητά με έγγραφο της η Α΄ΕΛΜΕ Μεσσηνίας.
Συγκεκριμένα το έγγραφο της Α' ΕΛΜΕ αναφέρει για το θέμα:


Η Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, διαπιστώνει ότι υπάρχει κενό στην επιμόρφωση των συναδέλφων σε απολύτως χρηστικά λογισμικά εκπαιδευτικής υποστήριξης, όπως λογισμικά κατασκευής ωρολογίου προγράμματος και –κυρίως- στο λογισμικό ολοκληρωμένης διαχείρισης βάσης δεδομένων («Νέστωρ» , «δ-βάσις»)
Καλούμε:
• Την Δ/ση Δ/βάθμιας Εκπαίδευσης να αναλάβει πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση διοργάνωσης ολιγόωρων σεμιναρίων για τα απλά υποστηρικτικά λογισμικά , κυρίως για Ωρολόγιο πρόγραμμα αλλά και για άλλα (λ.χ. Νομοθεσία, Μέντωρ)
• Το ΥΠΕΠΘ να διοργανώσει σεμινάρια μέσης διάρκειας για την ολοκληρωμένη και εις βάθος εκμάθηση του Νέστωρα.


Υποτροφία σε παιδιά αγροτών

Υποτροφία 4000 ευρώ θα δοθεί σε παιδιά αγροτών (σε κατά κύριο επάγγελμα γεωργούς, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και ψαράδες) που έχουν αριστεύσει σε σπουδές και συγκεντρώνουν ορισμένα κοινωνικά κριτήρια.

Σύμφωνα με την προκήρυξη που υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρης Χατζηγάκης οι υποτροφίες θα δοθούν σε όσους σπουδάζουν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ του εσωτερικού και του εξωτερικού σε αντικείμενο σχετικό με τον αγροτικό ......

τομέα και συγκεντρώνουν κοινωνικά κριτήρια, όπως το οικογενειακό εισόδημα, ο αριθμός τέκνων της οικογένειας και πιθανή αναπηρία του ίδιου του τέκνου ή των συγγενών του πρώτου βαθμού (από 67% και άνω).

Την επιλογή θα κάνει ειδική επιτροπή που συγκροτείται με απόφαση του υπουργού.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Το Φιλιατρά news έψαξε στο Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων και βρήκε την προκήρυξη αλλά και την αίτηση που μπορούν να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι.

Την προκήρυξη θα την βρείτε πατώντας εδώ

Την αίτηση θα την βρείτε εδώ


Αφαίρεση Τατουάζ: Εως και 6.000 ευρώ κοστίζει το σβήσιμο ενός σχεδίου από το δέρμα

«Στο σώμα μου έχω ήδη δύο τατουάζ και θέλω να αφαιρέσω εκείνο που έχω συνέχεια στο οπτικό μου πεδίο, έναν πάνθηρα στο πόδι μου. Το σχέδιο αυτό έγινε για προσωπικούς λόγους όταν ήμουν μικρότερη και εκείνη την περίοδο της ζωής μου μπορώ να πω ότι με εντυπωσίαζε πολύ. Πλέον με κούρασε και στο σημείο αυτό θέλω να δω το δέρμα μου όπως παλιά».

Η κ. Βάλια Κανδηλιώτη είναι ιδιωτική υπάλληλος και στα 18 της χρόνια πήρε την απόφαση να κοσμήσει την πλάτη της με μία πεταλούδα ενώ κατά τη διάρκεια των φοιτητικών της χρόνων ολοκλήρωσε την αγάπη της για τα τατουάζ αποτυπώνοντας έναν μαύρο πάνθηρα στον πόδι.

Τέσσερα χρόνια μετά την απόκτηση του τελευταίου της τατουάζ, αποφάσισε ότι θέλει να κρατήσει μόνο το ένα και συγκεκριμένα εκείνο με το οποίο δεν έρχεται καθημερινά σε οπτική επαφή:
«Μεγαλώνοντας συνειδητοποιώ ότι δύο τατουάζ στο .........

σώμα μου είναι υπερβολή. Το σχέδιο στην πλάτη δεν με ενοχλεί και σκέφτομαι να το κρατήσω». Ο πόνος που μπορεί να προκληθεί κατά την αφαίρεση ενός τατουάζ δεν φοβίζει τόσο την 26χρονη Βάλια, όσο το κόστος και το αποτέλεσμα της διαδικασίας. «Έχω ενημερωθεί για διάφορες μεθόδους αλλά στη δική μου περίπτωση ταιριάζει το λέιζερ», αναφέρει και συμπληρώνει: «Στο παρελθόν είχα προσπαθήσει να αφαιρέσω μεγάλο μέρος του τατουάζ με μέθοδο που υποσχόταν ότι θα διέλυε το χρώμα του τατουάζ και σιγά σιγά θα το εξαφάνιζε. Το αποτέλεσμα δεν με ικανοποίησε και στο σημείο εκείνο δημιουργήθηκε μία γκρι μουτζούρα».

«Τα δύο τελευταία χρόνια η ζήτηση για αφαίρεση τατουάζ γίνεται όλο και πιο μεγάλη. Κυρίως επαγγελματικοί λόγοι οδηγούν τους πελάτες μου σε μία τέτοια απόφαση κι αυτό γιατί συνειδητοποιούν ότι δεν προσλαμβάνονται λόγω αυτών. Εξίσου συνηθισμένη, όμως, είναι η επιθυμία πολλών να αφαιρέσουν το όνομα ενός πρώην συντρόφου», λέει στα «ΝΕΑ» η αισθητικός Λίζα Ο΄ Κόνελ. «Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αποφασίζουν να αποτυπώσουν το όνομα του φίλου ή της φίλης τους και έρχονται αργότερα να το καλύψουν, ζωγραφίζοντας κάτι μεγαλύτερο πάνω από αυτό». Ο κ. Τάκης Καπεολδάσης, ιδιοκτήτης του Lisard Τattoo Studio επισημαίνει πως οι περισσότεροι πελάτες του λόγω της δουλειάς τους, δεν κάνουν τατουάζ σε εμφανή σημεία.

«Τα παλμικά λέιζερ είναι η ασφαλέστερη μέθοδος»

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ μεθόδους για την αφαίρεση τατουάζ είναι, σύμφωνα με την κ. Λία Παπαδαβίδ, δερματολόγο και λέκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών, τα παλμικά λέιζερ. «Με τα σύγχρονα παλμικά λέιζερ η αφαίρεση των τατουάζ είναι ασφαλής για το δέρμα» αναφέρει και προσθέτει ότι η συγκεκριμένη μέθοδος δεν προκαλεί πόνο, «αλλά μια μικρή αίσθηση τσιμπήματος».

«Η διάρκεια της αφαίρεσης με λέιζερ εξαρτάται από το χρώμα και το μέγεθος του τατουάζ. Ένα σχέδιο με κίτρινο ή κόκκινο χρώμα χρειάζεται τέσσερις με οκτώ εβδομάδες μέχρι την επόμενη θεραπεία» επισημαίνει η δερματολόγος και υπογραμμίζει ότι τις περισσότερες φορές το δέρμα επανέρχεται στην αρχική του μορφή. «Σπάνια μπορεί να υπάρξει κάποια ουλή. Μόνο εάν ο ασθενής δεν ακολουθήσει τη θεραπευτική διαδικασία που του υποδεικνύει ο γιατρός μπορεί να υπάρξει σημάδι».

Μύθος είναι κατά την κ. Παπαδαβίδ η άποψη ότι το λέιζερ αφαιρεί το μεγαλύτερο μέρος ενός τατουάζ και στη συνέχεια η χειρουργική επέμβαση είναι απαραίτητη για να εξαφανιστεί το υπόλοιπο. «Ή θα ακολουθήσει κάποιος τη μέθοδο των λέιζερ ή τη μέθοδο της πλαστικής. Πιο ασφαλής απ΄ όλες είναι τα λέιζερ γιατί δεν βλάπτουν το δέρμα, δεν πονάνε, έχουν σταδιακή βελτίωση και δεν αφήνουν σημάδια» σημειώνει.

«Κάποιες φορές, και ειδικότερα όταν υπάρχουν πολλά χρώματα στο τατουάζ, ίσως χρειαστεί συνδυασμός λέιζερ» επισημαίνει η κ. Παπαδαβίδ».

Νέα τεχνική
«Εισαγόμενη» μέθοδο αφαίρεσης τατουάζ από την Αμερική εφαρμόζει η ιδιοκτήτρια studio αισθητικής, κ. Κόνελ.

Ονομάζεται cream & skin.

Σύμφωνα με την αισθητικό, κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης διαδικασίας, αφού γίνει τοπική αναισθησία στο σημείο του τατουάζ, δημιουργείται ένα καινούργιο στο χρώμα του δέρματος, το οποίο δεσμεύει το ήδη υπάρχον μελάνι και το “τραβά” στην επιφάνεια. «Πάνω στην περιοχή γίνεται ένα νέο τατουάζ με την κρέμα αφαίρεσης μελάνης» αναφέρει η κ. Κόνελ και επισημαίνει ότι όσο μεγαλύτερο είναι ένα τατουάζ τόσο περισσότερος χρόνος χρειάζεται για την ολική αφαίρεσή του.

freefotos.gr

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Κομμάτια και θρύψαλα η Ν.Δ.

Κομμάτια και θρύψαλα κινδυνεύει να γίνει η Ν.Δ. καθ΄ οδόν προς τις κάλπες. Η ελεύθερη πτώση στις δημοσκοπήσεις και οι αποκλεισμοί από τα ψηφοδέλτια που άναψαν φωτιές, ιδίως εκείνος του Σ. Τσιτουρίδη, φέρνουν στο στόχαστρο της μεγάλης εσωκομματικής γκρίνιας τον Κ. Καραμανλή και τον Γ. Σουφλιά.

Η δημοσκοπική κατάρρευση της Ν.Δ., η οποία συνεχίζεται μέρα με τη μέρα, έχει «παγώσει» υπουργούς, βουλευτές και στελέχη, που φοβούνται ότι το κυβερνών κόμμα βρίσκεται πλέον αντιμέτωπο με μια εκλογική συντριβή. Στο παρασκήνιο αμφισβητείται έντονα η απόφαση του Πρωθυπουργού να επισπεύσει τις εκλογές, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που ο κομματικός μηχανισμός εμφανίζεται ανέτοιμος να σηκώσει το βάρος μιας προεκλογικής εκστρατείας.
«Αντί να αιφνιδιάσουμε το ΠΑΣΟΚ, έχουμε αιφνιδιαστεί εμείς...», σχολίαζε χθες ..........

προβεβλημένος υπουργός, ο οποίος παραδέχεται ότι η Ν.Δ. δείχνει από την ημέρα προκήρυξης των εκλογών «σημάδια διάλυσης».

Το εσωκομματικό κλίμα ήρθε να κάνει ακόμη χειρότερο η καρατόμηση των κ.κ. Τσιτουρίδη, Δούκα και Παυλίδη, όχι τόσο για τον αποκλεισμό των συγκεκριμένων στελεχών, αλλά τον τρόπο με τον οποίο έγινε. «Υποτίθεται ότι και οι αποκλεισμοί από τα ψηφοδέλτια θα ήταν ένα από τα ισχυρά χαρτιά μας. Αλλά οι χειρισμοί που έγιναν δημιουργούν περισσότερα προβλήματα», έλεγε ο ίδιος υπουργός, εκτιμώντας ότι η απόφαση για την καρατόμηση όσων θεωρούσε ο Πρωθυπουργός ότι «πλήγωσαν τον κόσμο της παράταξης» θα έπρεπε να γίνει αμέσως μετά την προκήρυξη των εκλογών και όχι με την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων. Όσα διαδραματίστηκαν προχθές το βράδυ στη Ρηγίλλης, με την έφοδο του κ. Τσιτουρίδη στο γραφείο του κ. Ζαγορίτη και τις βαριές καταγγελίες του για «παράδοση» του Μαξίμου στη «διαπλοκή», άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου στη Ν.Δ. Παράλληλα με την έντονη κριτική για τις πρόωρες κάλπες, τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιάς, ο οποίος ήταν εκ των βασικών εισηγητών της επίσπευσης των εκλογών, δέχονται βολές και για τους αποκλεισμούς.

Η σφοδρή αντεπίθεση του κ. Τσιτουρίδη, ο οποίος απέδωσε εμμέσως πλην σαφώς τον αποκλεισμό του σε παρέμβαση Σουφλιά, βρίσκει πρόθυμους ακροατές στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Πολλοί στη Ν.Δ. θεωρούν ότι η προσβλητική συμπεριφορά του πρώην υπουργού Απασχόλησης απέναντι στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ υπήρξε καταλυτική. Η ειρωνική κίνηση Τσιτουρίδη, μάλιστα, με το δάκτυλο στο αυτί για όσους «δεν άκουγαν» την οργή της κοινωνίας και εισηγούνταν πρόωρες κάλπες, κορυφαία κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν ότι εξόργισε τον Πρωθυπουργό και «κλείδωσε» προ τριών εβδομάδων την αποπομπή τού άλλοτε «λοχαγού» της Ν.Δ. από τον συνδυασμό του Κιλκίς.

Ζεσταίνουν τις μηχανές τους οι δελφίνοι

ΥΠΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ της δημοσκοπικής καθίζησης, τα περισσότερα στελέχη της Ν.Δ. έχουν αρχίσει να κινούνται με το βλέμμα στην «επόμενη ημέρα»- μαζί τους και οι επίδοξοι διάδοχοι του Κ. Καραμανλή, παρά τις διαβεβαιώσεις του ότι δεν σκοπεύει να αφήσει το τιμόνι της Ν.Δ.

«Δεν έχω πρόθεση να φύγω. Είμαι στην πρώτη γραμμή του αγώνα και εκεί θα μείνω...», ήταν το μήνυμα που έστειλε εκ νέου χθες το βράδυ, αλλά οι προϋποθέσεις που ο ίδιος θέτει («Να αισθάνομαι εγώ χρήσιμος και κυρίως να με θέλουν οι πολίτες που συνθέτουν τη Ν.Δ.», είπε στον ΑΝΤ1) ενισχύουν τη συζήτηση και τις κινήσεις στο εσωκομματικό παρασκήνιο σχετικά με τη διαδοχή. Κορυφαία κυβερνητικά στελέχη εμφανίζονται πεπεισμένα ότι το θέμα της αποχώρησης του κ. Καραμανλή θα τεθεί εκ των πραγμάτων, αν η Ν.Δ. καταρρεύσει στις κάλπες.

Εκτιμούν μάλιστα ότι μπροστά σε ένα ιδιαίτερα αρνητικό αποτέλεσμα η κίνηση για αλλαγή ηγεσίας θα γίνει πιθανότατα από τον ίδιο τον κ. Καραμανλή, ενώ κρίνουν ότι, ακόμη και στην περίπτωση της «μικρής» ήττας θα ζητήσει επιβεβαίωση της ηγεσίας του με έκτακτο συνέδριο.

Το προεκλογικό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί έχει αιφνιδιάσει τους γαλάζιους δελφίνους, οι οποίοι μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες θεωρούσαν ότι δεν πρόκειται να ανοίξει θέμα ηγεσίας στη Ν.Δ. τουλάχιστον έως την άνοιξη του 2010.

Από το περασμένο Σαββατοκύριακο, όμως, τα πράγματα άλλαξαν. Η εμφάνιση του κ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ που προκάλεσε νέο άνοιγμα της ψαλίδας στις δημοσκοπήσεις, αναγκάζει πλέον τόσο την κ. Μπακογιάννη όσο και τους κ.κ. Αντ. Σαμαρά και Δημ. Αβραμόπουλο να αλλάξουν βηματισμό για να μην χρειαστεί να βρεθούν απροετοίμαστοι.

Τις τελευταίες ημέρες στελέχη της λεγόμενης μητσοτακικής πτέρυγας έχουν αλλεπάλληλες συναντήσεις, ενώ προσεγγίζουν άλλα κομματικά στελέχη (μέλη Κεντρικής Επιτροπής, επιτελείς Νομαρχιακών κ.ά.) που περιμένουν τις εκλογές και τις αποφάσεις του κ. Καραμανλή.

Παράλληλα ισχυροί κομματικοί παράγοντες της Μεσσηνίας κινητοποιούνται για μια δυναμική επανεκλογή του κ. Αντ. Σαμαρά, ο οποίος διευρύνει πανελλαδικά τους διαύλους με τον πυρήνα των καραμανλικών στελεχών. Από την πλευρά του ο κ. Αβραμόπουλος ετοιμάζεται για σκληρή μάχη με την κ. Μπακογιάννη, γνωρίζοντας ότι η μονομαχία τους στην Α΄ Αθηνών θα είναι κρίσιμο τεστ και για την κούρσα της διαδοχής.

«Θα μιλήσουμε» μετά τις εκλογές λένε ο κομμένοι

ΣΕ ΜΑΞΙΜΟΥ και Ρηγίλλης παρακολουθούν στενά πλέον κάθε κίνηση του κ. Τσιτουρίδη, αφήνοντας ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο της διαγραφής του από τη Ν.Δ. εάν συνεχίσει τις επιθέσεις. Ο πρώην υπουργός με επιστολή που απέστειλε χθες στον Πρωθυπουργό ζητεί «επαρκείς εξηγήσεις» για τον αποκλεισμό του, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα έχει προγραμματίσει συνάντηση με ψηφοφόρους του στη Θεσσαλονίκη, απειλώντας με «αποκαλύψεις».

Κατηγορηματικά πάντως διαψεύδει κάθε επαφή με τον ΛΑΟΣ και διαμηνύει ότι «ήταν, είναι και θα παραμείνει στη Ν.Δ.».

Με αιχμηρές δηλώσεις τους, οι κ.κ. Δούκας και ο Παυλίδης άφησαν να εννοηθεί ότι «θα μιλήσουν» μετά τις εκλογές, αλλά μέχρι τότε θα αποφύγουν κάθε ενέργεια που θα έβλαπτε το κόμμα.

«Προτιμώ να μη σχολιάσω τώρα την απόφαση να μην περιληφθώ στα ψηφοδέλτια του κόμματός μου. Το αποτέλεσμα θα κρίνει τις στρατηγικές επιλογές...», ανέφερε ο κ. Δούκας και προσέθεσε με νόημα ότι στις υποθέσεις που χειρίστηκε (όπως το Βατοπέδι) «δεν ενήργησε αυθαίρετα».

«Αποφεύγω, επί του παρόντος, να σχολιάσω την απόφαση της μη συμμετοχής μου στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στα Δωδεκάνησα και κυρίως δεν σχολιάζω τη διαδικασία που ακολουθήθηκε», σχολίασε ο κ. Παυλίδης. Προσέθεσε ωστόσο ότι οι «ομοϊδεάτες» του Δωδεκανήσιοι «απαιτούν εξηγήσεις γιατί τους αφαιρέθηκε το δικαίωμα να με κρίνουν και αυτοί, όπως έκαμαν οι συνάδελφοί μου στη Βουλή».

Δύο μέτρα και δύο σταθμά
Τριγμούς στο εσωτερικό της Ν.Δ.


προκαλεί και το ότι ο Πρωθυπουργός ακολούθησε δύο μέτρα και δύο σταθμά στην υπόθεση του Βατοπεδίου, καρατομώντας τον κ. Δούκα και διασώζοντας τους κ.κ. Μπασιάκο και Κοντό. Στην προσπάθεια να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις, ο κ. Καραμανλής ανέφερε χθες το βράδυ (στον ΑΝΤ1): «Ένας πολιτικός κρίνεται από όλα: πράξεις, παραλείψεις, χειρισμό θεμάτων, δηλώσεις, τοποθετήσεις. Όλα μαζί συνθέτουν μια συνολική πολιτική συμπεριφορά. Αυτό είναι το κριτήριο, αυτή είναι η απόφαση, την πήραμε, τέλος, προχωράμε...», επέμεινε ο Πρωθυπουργός.

Με αφορμή τους αποκλεισμούς, πάντως, σκληρή επίθεση στον Πρωθυπουργό εξαπέλυσε χθες και ο κ. Γ. Καρατζαφέρης. «Ο κ. Καραμανλής εκτέλεσε τους αδυνάτους και χάιδεψε τους ισχυρούς», ανέφερε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και προσέθεσε: «Δεν τόλμησε να αγγίξει τον κ. Σουφλιά που έκτισε χωρίς άδεια ή την κ. Μπακογιάννη και τον Κυρ. Μητσοτάκη που κουβάλησαν στα γραφεία τους και στα σπίτια τους τη μισή Siemens».

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Το ντους μπορεί να κάνει κακό στην υγεία σας

Το ντους μπορεί να κάνει κακό στην υγεία σας, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που αποκάλυψε ότι το "τηλέφωνο" του ντους -ακόμα και αν εξωτερικά δεν φαίνεται βρώμικο- μπορεί να είναι πηγή επικίνδυνων μικροβίων, που στέλνονται κατευθείαν πάνω στο πρόσωπο και το σώμα μας.


Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ, έδειξε ότι σχεδόν ένα στα τρία ντους "φιλοξενούν" υψηλά επίπεδα ενός μυκοβακτηρίου (Mycobacterium avium) που προσβάλλει τους πνεύμονες. Η συγκέντρωση του συγκεκριμένου μικροβίου στο 30% περίπου των ντους βρέθηκε να είναι 100 φορές μεγαλύτερη σε σχέση με το επίπεδό του στο τρεχούμενο νερό σε μια τυπική υδραυλική εγκατάσταση οικίας.

Το μυκοβακτήριο σχηματίζει ένα βιοφίλμ που προσκολλάται στο εσωτερικό μέρος της ..........

κεφαλής του ντους. Αυτό πιθανώς, κατά τους ερευνητές, εξηγεί γιατί τα τελευταία χρόνια έχουν παρατηρηθεί περισσότερες περιπτώσεις μόλυνσης των πνευμόνων στα άτομα εκείνα που κάνουν πολλά ντους.

Η μελέτη έγινε από επιστήμονες του πανεπιστημίου του Κολοράντο υπό τον καθηγητή Νόρμαν Πέις και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό PNAS της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ, σύμφωνα με το BBC και τα ξένα πρακτορεία.

Σύμφωνα με την έρευνα, το νερό που εκτινάζεται από το ντους, μπορεί να διαχέει στον αέρα σταγόνες νερού γεμάτες βακτήρια, που εύκολα, με την εισπνοή, διεισδύουν σε βάθος στους πνεύμονες. Ειδικά όσοι έχουν αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως οι ηλικιωμένοι, οι έγκυες και οι ασθενείς με διάφορες παθήσεις (π.χ. AIDS, καρκινοπαθείς), είναι πιο ευάλωτοι στην μόλυνση των πνευμόνων τους από το ντους, σε σχέση με όσους είναι υγιείς. Τα συμπτώματα από τη μόλυνση λόγω ντους περιλαμβάνουν αίσθημα κόπωσης, μόνιμο ξερόβηχα, δυσκολία αναπνοής, γενική αδυναμία κ.α.

Οι ερευνητές επίσης συμπέραναν ότι τα μικρόβια προτιμούν τα πλαστικά ντους, επειδή προσκολλώντας ευκολότερα σε αυτά, γι' αυτό τα μεταλλικά θεωρούνται πιο ασφαλή. Συνιστούν επίσης συχνό καθάρισμα των "τηλεφώνων" των ντους και περιοδική αλλαγή τους.

'Αλλες μελέτες έχουν ήδη δείξει ότι τα ντους -ειδικά τα κοινόχρηστα- δεν είναι "αθώα" και ότι μπορούν να εξαπλώσουν διάφορες παθήσεις, όπως ένα τύπο πνευμονίας ("νόσο των λεγεωναρίων").
Ανάλογους κινδύνους μπορούν να προκαλέσουν και οι πισίνες των "σπα", σύμφωνα με τη βρετανική Υπηρεσία Προστασίας της Υγείας.

Πηγή: Express

Απόσυρση Ι.Χ.: Μπαίνουν οι υπογραφές για την ισχύ του μέτρου

Στα χέρια του Προέδρου της Δημοκρατίας βρίσκεται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία προβλέπεται η νέα απόσυρση των ΙΧ.

Με αυτή ρυθμίζονται επίσης και τα νέα τέλη κυκλοφορίας, τα οποία γίνονται ακριβότερα για τα παλιάς τεχνολογίας αυτοκίνητα. Εφόσον εξεταστεί η Πράξη από την νομική υπηρεσία της Προεδρίας αναμένεται να υπογραφεί από τον κ. Κ. Παπούλια. Ακολούθως, η απόσυρση θα είναι νόμος του κράτους και θα ξεκινήσει η εφαρμογή της.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αντιπροσωπείες ......

αυτοκινήτων είναι ήδη έτοιμες για να εξυπηρετήσουν το κοινό, καθώς, το περιεχόμενο της Πράξης ήταν γνωστό εδώ και καιρό, μετά τις σχετικές ανακοινώσεις που είχαν γίνει από το αρμόδιο υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ.

Πηγή: Ημερησία

Αναίτια επίθεση με σουγιά στην Καλαμάτα

Άνδρας 49 ετών επιτέθηκε αναίτια με σουγιά σε 37χρονη γυναίκα στην Καλαμάτα και την τραυμάτισε.
Ο δράστης συνελήφθη στην οδό Φαρών καθώς τραυμάτισε ελαφρά στο πόδι την 37χρονη ρουμανικής καταγωγής κατά την διέλευσή της από την περιοχή.

Ο δράστης, που και στο παρελθόν απασχόλησε την ..........

αστυνομία για παρόμοια περίπτωση, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Καλαμάτας.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φυτεία Χασίς ανακαλύφθηκε στην Καλαμάτα.

Φυτεία χασίς αποτελούμενη από είκοσι δενδρύλλια ύψους 1,5 έως 2,5 μέτρων, εντόπισαν και εκρίζωσαν το πρωί άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας σε χωριό του Δ. Αριστομένη.
Τα φυτά κατασχέθηκαν και αναζητείται ο χασισοκαλλιεργητής.


Προβλήματα με την Ηλεκτρονική Αλληλογραφία αναφέρει η Α' ΕΛΜΕ Μεσσηνίας

Προβλήματα και παράπονα λαμβάνει η Α΄ΕΛΜΕ Μεσσηνίας απο συναδέλφους εκπαιδευτικούς στην ηλεκτρονική αλληλογραφία των σχολείων.
Στα πλαίαια αυτού το προβλήματος, η Α' ΕΛΜΕ Μεσσηνίας εξέδωσε ανακοίνωση με παραινέσεις και συμβουλές αρχειοθέτησης των μηνυμάτων ηλεκτρονικής Αλληλογραφίας.

Η ανακοίννωση της Α' ΕΛΜΕ έχει ως εξής:........


Με αφορμή παράπονα συναδέλφων, σχετικά με την λειτουργική αξιοποίηση της ηλεκτρονικής επικοινωνίας των σχολείων (αναζήτηση αποθήκευση) το ΔΣ της Α΄ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, ζητά:,πως για όλα τα αποστελλόμενα μηνύματα μέσω Ηλ.Ταχ/μείου, τηρούνται τα εξής που προάγουν την ευκολία και την λειτουργικότητα.
• Πλήρης τίτλος και περιεκτικός στα αποστελλόμενα μηνύματα , εμπεριέχων τις λέξεις –κλειδιά του μηνύματος.
• Όλα τα επισυναπτόμενα έγγραφα, να έχουν πλήρεις τίτλους με Ελληνικούς χαρακτήρες, με το θέμα του εγγράφου, ανεξαρτήτως εάν ο πρωταρχικός αποστολέας έχει στείλει ελλιπή ονομασία εγγράφου ή με Γρίγκλις κτλ.
• Να λειτουργήσει από φέτος λίστα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας με βάση δεδομένων που να περιέχει στοιχεία ανά συνάδελφο, ανά σχολείο, ανά ειδικότητα, ανά διεύθυνση , ανά τύπο σχολείου κτλ, έτσι ώστε όλοι οι συνάδελφοι που επιθυμούν να εντάσσονται στην λίστα , όπου με επιλογή της «κρυφής κοινοποίησης» να ενημερώνονται αποτελεσματικά και να εξαλειφθούν άπαξ δια παντός φαινόμενα μη ενημέρωσης που προάγουν δυσπιστία μεταξύ συναδέλφων και διοίκησης.

Ηλεκτρονική κοινωνική δικτύωση

Με αυτό τον όρο εννοούμε το σύνολο των ηλεκτρονικών μέσων που χρησιμοποιούνται για την επικοινωνία ανθρώπων μέσω διαδικτυου. +Τέτοια ήδη γνωστά μέσα είναι η ηλεκτρονική συνομιλία (chat), το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail).
Τον τελευταίο καιρό άνθηση γνωρίζουν τα ιστολογια (blogs) που είναι η τήρηση ενός δημόσιου ημερολογίου Web η ενός προσωπικού δελτίου ενημέρωσης στο ιντερνετ, καθώς και η δημιουργία προσωπικών ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης.

Μια ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης είναι μια τοποθεσία στο διαδικτυο όπου ένας χρήστης χρησιμοποιώντας σε συνδυασμό τις προαναφερόμενες υπηρεσίες μπορεί να παρουσιάσει τον εαυτό του και να χτίσει ένα προσωπικό δίκτυο το οποίο θα τον συνδέει ηλεκτρονικά με άλλους χρήστες του διαδικτυου.

Τι κάνουν τα παιδιά στις ιστοσελίδες τους.......

Τα τελευταία χρόνια οι προσωπικές ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης( MySpace, Friendster, Facebook ) γνωρίζουν έκρηξη ιδιαίτερα μεταξύ των εφήβων η και νεώτερων παιδιών. Τι κάνουν όμως τα παιδιά στις ιστοσελίδες τους; Με αυτές τις υπηρεσίες τα παιδιά μπορούν να συμπληρώνουν φόρμες προσωπικών στοιχείων που περιλαμβάνουν φωτογραφίες, βίντεο και προσωπικά στοιχεία, όπως το πλήρες ονοματεπώνυμο, τον τόπο κατοικίας και τους αριθμούς κινητών τηλεφώνων.

Τα παιδιά χρησιμοποιούν τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης για να συνδέονται με αλλά παιδιά που βρίσκονται στην άλλη άκρη του κόσμου και με παιδιά που συναντούν κάθε μέσα στους διαδρόμους του σχολείου, για να κάνουν φίλους η να συζητούν καθημερινά θέματα με ήδη υπάρχοντες φίλους η ακόμα και για να φλερτάρουν. Η κοινωνική δικτύωση μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να εκφράσουν τα συναισθήματα τους η ακόμα και να ελέγχουν ανεπίσημα τα άλλα παιδιά που συναντούν στα πάρτι η στο σχολείο. Έπειτα από τα παραπάνω είναι φυσικό να δημιουργείται ανησυχία σε γονείς για τους πιθανούς κινδύνους που διατρέχουν τα παιδιά. Δυστυχώς τα στοιχεία που δημοσιεύουν τα παιδιά στις ιστοσελίδες τους, μπορούν να τα κάνουν ευάλωτα σε όσους καραδοκούν.

Πώς να προστατεύσετε τα παιδιά

Υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να βοηθήσετε τα παιδιά σας να χρησιμοποιούν τοποθεσίες ηλεκτρονικής κοινωνικής δικτύωσης με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Φτιάξτε μαζί ένα κατάλογο με κανόνες (οικογενειακό συμβόλαιο) για τη χρήση του ιντερνετ στο σπίτι.
Φροντίστε τα παιδιά να εφαρμόζουν τους ηλικιακούς περιορισμούς στην τοποθεσία. Η συνιστώμενη ηλικία για την εγγραφή σε τοποθεσίες Web κοινωνικής δικτύωσης είναι συνήθως μετά τα 13 χρόνια. Οι υπηρεσίες δεν αποτρέπουν τα παιδιά μικρότερης ηλικίας να εγγραφούν.
Εξοικειωθείτε οι ίδιοι με την τοποθεσια που σκεφτεται να χρησημοποιεισει το παιδι σας και διαβαστε προσεκτικα την πολιτικη προστασιας προσωπικων δεδομενων και τον κωδικα συμπεριφορας. (συμβουλες για ασφαλή ιστολογία για γονείς και παιδιά.)
Επιμένετε τα παιδιά σας να μην συναντήσουν προσωπικά κάποιο πρόσωπο με το οποίο επικοινωνούν αποκλειστικά μέσω ιντερνετ (διαδικτιακοι διαφθορείς). Ενθαρρύνετε τα να επικοινωνούν αποκλειστικά με πρόσωπα που έχουν γνωρίσει από κοντά.
Φροντίστε ώστε τα παιδιά σας να μην χρησιμοποιούν το πλήρες ονοματεπώνυμο τους αλλά κάποιο ψευδώνυμο. Μην επιτρέψετε στα παιδιά σας να δημοσιεύουν το πλήρες ονοματεπώνυμο των φίλων τους.

Φροντίστε να μην δημοσιευτούν στο προφίλ του παιδιού σας άλλα στοιχεία με βάση τα οποία μπορεί να αναγνωριστεί. Π.χ. την πόλη όπου ζει το σχολείο που πηγαίνει κ.λ.π.
Σκεφθείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια τοποθεσία που να μην είναι τόσο ανοικτή. Ορισμένες τοποθεσίες κοινωνικής δικτύωσης σας επιτρέπουν να ρυθμίζετε την πρόσβαση μόνο σε γνωστούς του παιδιού σας (MSN Spaces).
Να ελέγχετε προσεκτικά το περιεχόμενο των φωτογραφιών. Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να μην δημοσιεύουν δικές τους φωτογραφίες η φωτογραφίες των φίλων τους που να περιέχουν λεπτομέρειες που αναγνωρίζονται εύκολα, όπως ταμπέλες δρόμων, πινακίδες αυτοκίνητων η το όνομα του σχολείου τους σε μπλουζάκι η ακόμα χειρότερα το όνομα τους σε μπλουζάκι.
Προειδοποιείστε το παιδί σας για την έκφραση συναισθημάτων σε ξένους. Τα παιδιά χρησιμοποιούν τις τοποθεσίες Web κοινωνικής δικτύωσης για να γράφουν άρθρα και ποιήματα, στα οποία συχνά εκφράζουν έντονα το συναίσθημα τους. Εξηγείστε στα παιδιά σας ότι οι διαφθορείς συχνά αναζητούν τα παιδιά που είναι κοινωνικά ευάλωτα.
Συζητήστε με τα παιδιά σας για τις εμπειρίες τους. Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να σας ενημερώνουν αν συναντήσουν σε μια από αυτές τις τοποθεσίες κάτι που θα τα κάνει να νοιώσουν άσχημα η ότι απειλούνται. Διατηρείστε την ψυχραιμία σας και υπενθυμίστε στα παιδιά σας ότι δεν θα τιμωρηθούν εάν σας ενημερώσουν για οτιδήποτε.

Διαγράψτε τη σελίδα του παιδιού σας. Αν τα παιδιά σας αρνηθούν να εφαρμόσουν τους κανόνες που ορίσατε για να τα προστατέψετε, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την τοποθεσία Web κοινωνικής δικτύωσης και να ζητήσετε να διαγραφεί η σελίδα.
Απόλυτη προστασία δεν υπάρχει. Τα παιδιά μπορούν να σπάσουν τις ασφαλιστικές μας δικλείδες με πρόσθετες τεχνικές γνώσεις είτε να τις παρακάμψουν πηγαίνοντας για παράδειγμα σε κάποιο φίλο τους η σε ένα ιντερνετ καφέ.

Η καλύτερη προστασία έγκειται στην ενημέρωση του γονιού και στη σχέση του με το παιδί.

Η απαγόρευση της πρόσβασης των παιδιών στον υπολογιστή κάνει τον γονέα γραφικό και το μόνο που μπορεί να πετύχει είναι να ωθήσει τα παιδιά προς την κατεύθυνση αυτή.

Σωστή αντιμετώπιση είναι η ενημέρωση. Μαθαίνω πριν και μαζί με τα παιδιά για τα παιδιά.



ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΣΕΛΗΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ-ΡΑΔΙΟΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ


Η λίστα Υποψηφίων Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην Μεσσηνία

Οι Υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ Στην Μεσσηνία είναι οι κάτωθι: .......


ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΓΚΟΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ του

ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Νικολάου

ΜΑΘΙΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ του

ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΤΙΝΟΣ του

ΠΕΤΡΑΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Κωνσταντίνου

ΧΑΛΒΑΤΣΙΩΤΗΣ ΤΑΚΗΣ

ΨΑΡΕΑ ΕΛΕΝΗ

Η Λίστα υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ 2009

Ανακοινώθηκαν οι λίστες υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για όλη την Ελλάδα.
Απουσιάζει το "Επικρατείας".

Κατεβάστε τη λίστα με τους υποψηφίους ανα την Ελλάδα.



Μεσσηνία: Καταστροφή καλλιεργειών από τις βροχοπτώσεις

Καταστροφή στο 80% της φετεινής σοδειάς σε ελαιόδεντρα και σταφύλια στο νομό Μεσσηνίας προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών. Μετά τις καταστροφές του 2007, οι παραγωγοί του νομού ευελπιστούσαν να ορθοποδήσουν φέτος αλλά...

τα καιρικά φαινόμενα δεν βοήθησαν. Τώρα, ζητούν τη στήριξη της Πολιτείας.
Ναυτεμπορική




ΝΑΝΤΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: ΔΕΝ ΕΦΗΣΥΧΑΖΟΥΜΕ, Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ

Στην πόλη της Καλαμάτας ήταν το πρωί της Τρίτης η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου ενώ αργότερα πραγματοποίησε συναντήσεις με πολιτικούς της φίλους στο γραφείο της. Η κ. Γιαννακοπούλου μεταξύ άλλων είπε: «Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε ούτε στιγμή. Έχουμε μπροστά μας σχεδόν 3 εβδομάδες και πρέπει να δίνουμε παντού τον αγώνα για νίκη του ΠΑΣΟΚ. Για να αλλάξει πορεία η χώρα, για να ξανακοιτάξουμε με αισιοδοξία το μέλλον.

Το βράδυ της ίδιας μέρας η κ. Γιαννακοπούλου παρευρέθηκε στη μεγαλειώδη συγκέντρωση στην Τρίπολη για την ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Α. Παπανδρέου.

Σήμερα Τετάρτη η υποψηφία βουλευτής και μέλος του ......

Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ θα βρίσκεται στην πόλη της Καλαμάτας, ενώ το απόγευμα θα περιοδεύσει στα χωριά του Δήμου Πύλου και πιο συγκεκριμένα στη Γλυφάδα, στα Παπούλια, στον Πλάτανο, στην Ίκλαινα, στο Ελαιόφυτο, στη Σχινόλακα, στη Γιάλοβα, στην Πύλα , στα Μπαλοδημέικα και στου Κυνηγού.

Θα γίνει τελικά το πανηγύρι στους Γαργαλιάνους

Θα πραγματοποιηθεί τελικά το πανηγύρι στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας.
Αυτό ανακοινώθηκε απο τον σύνδεσμο μικροπωλητών μετα απο ανακοίνωση τους που εξέδωσαν.
Θα πρέπει να πουμε ότι αρχικά είχε προταθεί να ματαιωθεί για φέτος μιας και οι ημερομηνίες της εμποροπανήγυρης και των εκλογών συμπίπτουν.

Ομως αυτό δεν έγινε δεκτό από μεγάλο αριθμό πολιτών των Γαργαλιάνων καθότι το θεωρούν θεσμό, αλλα δεν έγινε δεκτό ούτε και από το όσο και από το συνδικάτο μικροπωλητών.

Η ανακοίνωση του συνδικάτου μικροπωλητών αναφέρει Χαρακτηριστικά:.......

"Η εμποροπανήγυρις των Γαργαλιάνων, τελικά θα λάβει χώρα από 03 έως και 09 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ."

Ακριβό μου... κινητό! Σε ισχύ ο νέος φόρος

Ακριβά θα πληρώνουν από σήμερα τις κλήσεις από τα κινητά τους οι κάτοχοι καρτοκινητών καθώς, όλες οι κάρτες ανανέωσης του χρόνου ομιλίας οι οποίες θα πωλούνται στο εξής θα περιλαμβάνουν το νέο χαράτσι του 12% που ψήφισε η κυβέρνηση το καλοκαίρι.

Πρόκειται για το ειδικό τέλος κινητής τηλεφωνίας, το οποίο για πρώτη φορά θα επιβληθεί και στους κατόχους καρτοκινητών με αποτέλεσμα να μειώσει σημαντικά τον προαγορασμένο χρόνο ομιλίας. Ουσιαστικά το ειδικό τέλος επιβάλλεται επί της αξίας του χρόνου ομιλίας με αποτέλεσμα ο χρήστης ουσιαστικά να παραπλανάται ως προς το χρόνο που προαγοράζει.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η κάρτα των 10 ευρώ, καθώς στο εξής ο κάτοχός της θα έχει στη διάθεσή του χρόνο ομιλιας αξίας 6,9 λεπτών.
Αντίστοιχα στην κάρτα των 15 ευρώ ο «καθαρός» χρόνος ομιλίας θα είναι αξίας ...........

10,35 λεπτών. Ουσιαστικά ο καταναλωτής θα παίρνει πραγματική αξία μειωμένη σε ποσοστό 31% (19% ΦΠΑ + 12% ειδικό τέλος).

Δεν είναι τυχαίο ότι λόγω του νέου φόρου, ο οποίος μειώνει σημαντικά το χρόνο ομιλίας, μία εκ των τριών εταιριών κινητής τηλεφωνίας προχώρησε στην κατάργηση των καρτών ανανέωσης των 3 και 9 ευρώ. Από τη νέα φορολογία, σύμφωνα με τα στοιχεία των εταιριών κινητής τηλεφωνίας πλήττονται κυρίως τα χαμηλά στρώματα και οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες καθώς οι κάτοχοι των καρτοκινητών είναι σε ποσοστό 53% φοιτητές και ηλικιωμένοι και σε ποσοστό 57% άτομα ασθενέστερου οικονομικού επιπέδου.

Ο νόμος για τη νέα «φοροεπιδρομή» στα κινητά ισχύει από τον περασμένο Αύγουστο. Ωστόσο κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου, η οποία έληξε χθες, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας είχαν τη δυνατότητα να κυκλοφορούν παράλληλα με τις νέες κάρτες (προ του φόρου) και τις παλαιές. Να σημειωθεί ότι όσοι χρήστες έχουν αγοράσει κάρτες χωρίς το νέο φόρο μπορούν να τις ενεργοποιήσουν και μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου χωρίς να επιβαρυνθούν. Αντίθετα, όσοι αγοράζουν κάρτες από σήμερα πληρώνουν κανονικά το νέο φόρο εκτός αν υπάρχουν αποθέματα στα σημεία πώλησης.

Οι εταιρείες κινητής ενημερώνουν τους καταναλωτές με προηχογραφημένα μηνύματα κατά τη διαδικασία ανανέωσης του χρόνου ομιλίας και με αποστολή γραπτών μηνυμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα υφίστανται περίπου 13,5 εκατομμύρια συνδέσεις καρτοκινητών εκ των οποίων ενεργές έστω και για μία φορά υπήρξαν 9 εκατομμύρια.

Πηγή: Ημερησία

K. Καραμανλής: Δική μου η απόφαση για τα ψηφοδέλτια

Η απόφαση για τα ψηφοδέλτια ήταν δική μου, «χωρίς να έχει επιρροή κανενός» ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι η απόφασή του αξιολογούσε συνολικές πολιτικές διαδρομές και συμπεριφορές, ενώ σχετικά με το κριτήριο επιλογής των υποψηφίων επεσήμανε πως «ένας πολιτικός κρίνεται από όλα: πράξεις, παραλείψεις, χειρισμό θεμάτων, δηλώσεις, τοποθετήσεις. Όλα μαζί λοιπόν συνθέτουν μια συνολική πολιτική συμπεριφορά. Αυτό είναι το κριτήριο, αυτή είναι η απόφαση, την πήραμε την απόφαση, τέλος, προχωράμε».

Ερωτηθείς για τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δίνουν σαφές προβάδισμα στο ..........

ΠΑΣΟΚ επανέλαβε την πεποίθησή του πως η ΝΔ μπορεί να κερδίσει τις εκλογές, εκτιμώντας πως το ΠΑΣΟΚ δεν έχει δυναμική.

Αναφερόμενος στην οικονομία σημείωσε για άλλη μία φορά πως για την αντιμετώπιση του χρέους χρειάζονται τρεις πολιτικές: σφίξιμο στις δημόσιες δαπάνες, πόλεμος στη φοροδιαφυγή και μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, όπως άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων. Στη συνέχεια επέκρινε εκ νέου τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για τις εξαγγελίες του στη ΔΕΘ κάνοντας λόγο για ευχάριστες συνταγές, απλοχεριά, και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.

Ερωτηθείς για τη φοροδιαφυγή, σημείωσε μεταξύ άλλων, πως ο αποτελεσματικότερος τρόπος να το χτυπήσεις αυτό, είναι με πραγματικά δίκαια, όχι υπερβολικά τεκμήρια διαβίωσης και επιτέθηκε εκ νέου στο ΠΑΣΟΚ: «Από την άλλη πλευρά ακούμε με ασάφεια ένα νεφελώδες πράγμα για ένα ενιαίο φορολογικό σύστημα».

Υπεραμυνόμενος της ρύθμισης του ΕΤΑΚ, αφού τόνισε πως έχει ληφθεί πρόνοια για τα χαμηλά εισοδήματα, υπογράμμισε πως η κατάργησή του και η επαναφορά του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας που λέει το ΠΑΣΟΚ σημαίνει ετήσια απώλεια τουλάχιστον 800 εκατομμυρίων.

Τέλος, απαντώντας στο ερώτημα αν σε περίπτωση ήττας θα αποχωρήσει επανέλαβε πως δεν έχει πρόθεση να φύγει. «Είμαι στην πρώτη γραμμή του αγώνα και εκεί θα μείνω» σημείωσε.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Πρωτοσέλιδα Μεσσηνιακού τύπου της 16ης Σεπτεμβρίου 2009

Ele16.jpg (703 KB) 8arr16.jpg (218 KB) foni16.jpg (200 KB)