«Η Εράνη δεν ασχολείται με προπονητές άλλων ομάδων και πολύ περισσότερο όταν μιλάμε για το φιλικό σωματείο του Τέλου Άγρα» ήταν η έντονη αντίδραση του γενικού αρχηγού της Εράνης Παναγιώτη Σταθόπουλου, στο χθεσινό δημοσίευμα του «Θ» που ανέφερε ότι ...καλοβλέπουν Νίκο Κακαλέτρη στα Φιλιατρά και στο οποίο όμως διευκριζόταν ότι δεν υπάρχει καμία επαφή, γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο που και ο ίδιος επισημαίνει.
Πάντως η παρατήρηση του νεαρού παράγοντα της Εράνης ότι δεν υπάρχει καμία βιασύνη και το πιθανότερο είναι να μάθουμε το νέο προπονητή μετά από ένα 20ήμερο, θα λέγαμε ότι δίνει όλο το περιθώριο να ξεκαθαρίσουν οι σχέσεις Τέλου Άγρα-Κακαλέτρη, οπότε το όνομα του έμπειρου Καλαματιανού προπονητή να μπει κι επισήμως στη λίστα των υποψηφίων, που ούτως ή άλλως βέβαια περιλαμβάνει ήδη αρκετές περιπτώσεις.
Η αλήθεια είναι βέβαια ότι ο Νίκος Κακαλέτρης δεν ταιριάζει ακριβώς στο προφίλ που .....
σκιαγραφεί ο Παναγιώτης Σταθόπουλος, μεταφέροντας τα εξής:
«Δε βιαζόμαστε. Συζητάμε και θα συζητήσουμε με μεγάλη προσοχή προκειμένου να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος. Δε μας ενδιαφέρει να έχει ο νέος προπονητής περγαμηνές. Πάνω απ’ όλα θέλουμε να είναι σοβαρός άνθρωπος και να έχει χρόνο να δουλέψει με προσήλωση στην ομάδα, συναισθανόμενος την ιστορία που έχει η Εράνη».
Περιμένει την ΕΠΟ η Εράνη
Χωρίς να λείπουν οι ...ιδέες και κάποιες πρώτες επαφές με προπονητές-υποψήφιους για τον πάγκο της νέα περιόδου οι άνθρωποι της Εράνης κρατούν στάση αναμονή εν όψει των αποφάσεων της ΕΠΟ για τις αλλαγές σε Δ’-Γ’ Εθνική. Είναι κάτι που σίγουρα «φρενάρει» το σχεδιασμό όλων των ενδιαφερόμενων ομάδων και δεν πρόκειται να ξεκαθαρίσει πριν από το δεύτερο δεκαήμερο του μήνα, με σημείο αναφοράς την 13η Ιουνίου και την προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.
Σύμφωνα πάντως με τα διάφορα «σενάρια» που έχουν κατά καιρούς κυκλοφορήσει το πιθανότερο είναι ότι στο επόμενο πρωτάθλημα οι θέσεις υποβιβασμού θα είναι πολλές. Έτσι, ήδη στο μυαλό των Φιλιατρινών ο πήχης έχει ανέβει ψηλά, στοχεύοντας σε πρωταγωνιστικό ρόλο, όχι αναγκαστικά για την άνοδο στην επόμενη κατηγορία, αλλά τουλάχιστον για να μείνει η ομάδα μακριά από την σκληρή πραγματικότητα των τοπικών πρωταθλημάτων...
Ελάτε να αναπτύξουμε τις απόψεις μας για την ομάδα μας στο Φιλιατρά Forum.
Σχετικό θέμα έχει αναρτηθεί.
Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009
Απαντήσεις για την ανοικτή επιστολή των "Τερψιθιωτών" έδωσε αποκλειστικά στο Φιλιατρά News o Δήμαρχος Κυπαρισσίας.
Αποκλειστική συνέντευξη στο Φιλιατρά News παραχώρησε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας κος Γιώργος Σαμπαζιώτης σχετικά με την ανοικτή επιστολή που του απέστειλαν χθές το μεσημέρι οι «Τερψιθιώτες».
Σε ότι αφορά τους «Τερψιθιώτες» και την ανοικτή επιστολή τους, ο κος Σαμπαζιώτης είπε ξεκαθαρίζοντας ότι το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο δεν ασχολείται με οικισμούς. Δεν μπορεί να προτείνει οριοθέτηση οικισμών. Εχει αρμοδιότητα στο να ορίζει περιοχές για χρήση. Να ορίζει επεκτάσεις σχεδίων πόλεως και όχι οικισμών.
Οι οικισμοί υπάγονται σε μια διαδικασία ενός νόμου του 1985 που αναφέρει ότι με πρωτοβουλία του ΠΕΧΩ του Νομού (δηλαδή της Μεσσηνίας) πρέπει να χωροθετηθούν όλοι οι οικισμοί προ του 1923.
Η Τερψιθέα είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση. Αν και έχουν εκδοθεί άδειες από την πολεοδομία Κυπαρισσίας οι οποίες είναι νομότυπες. Το περίγραμμα του οικισμού που έχουν στα χέρια τους οι .........
αρχές δεν είναι θεωρημένο από κάπου.
Υπάρχει μια παλιά απόφαση για την Τερψιθέα χωρίς να υπάρχει διάγραμμα. Έχουν εκδοθεί άδειες οικοδομής και κάποιες από αυτές έχουν χαρακτηριστεί από την πολεοδομία ως νόμιμες βασιζόμενο σε αυτό το πρόχειρο σκαρίφημα της περιοχής.
Αυτό σημαίνει ότι μια αναγκαιότητα από την πολεοδομία από το ΠΕΧΩ της Καλαμάτα είναι να λύσει το θέμα με τον οικισμό της Τρψιθέας.
Βάση της νομοθεσίας πρέπει να γίνει από την πολεοδομία μια ψηφιοποίηση των ιδιοκτησιών που αυτή την στιγμή αποκτούν ενιαίο οικοδομικό ιστό. Δηλαδή τα σπίτια να μην έχουν απόσταση μεγαλύτερη από 40-50 μέτρα μεταξύ τους. Κάνουν αυτοψία στον οικισμό και ξεκινούν την διαδικασία νέας οριοθέτησης. Αυτή η διαδικασία έχει ξεκινήσει από την Νομαρχία, δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, και λύνεται έτσι το θέμα.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ θέμα Γενικού πολεοδομικού σχεδίου. Έχουν κάνει όμως αυτοψία στον χώρο.
Αυτό θα γίνει και για τους οικισμούς Μεμί, Ροντακίου και Πλεμενιάνων.
Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα παραπάνω από το να ενοχλούμε τις υπηρεσίες ώστε να γίνει κάτι παραπάνω.
Η Τερψιθέα κατά πολύ μεγάλο ποσοστό είναι αγροτική περιοχή υψηλής παραγωγικότητας.
Παλιά η περιοχή ήταν περιοχή αγροτικής ανάπτυξης. Το 2006 με νόμο αποχαρακτηρίστηκαν περιοχές υψηλής Γεωργικής ανάπτυξης όσες περιοχές βρίσκονται 500 μέτρα από Εθνικούς οδικούς άξονες.
Αυτόματα η Τερψιθέα αποχαρακτηρίστηκε από ζώνη υψηλής αγροτικής ανάπτυξης. Είχαμε και προβλήματα με παραγωγούς που έλεγαν τι θα γίνει τώρα που αποχαρακτηριστήκαμε.
Για την παραλία του Βλάχου είπε ότι επειδή δεν είναι πλέον ζώνη υψηλής γεωργικής ανάπτυξης μπορεί πλέον κάποιος ιδιώτης να εγκαταστήσει εκεί και μια επιχείρηση Τουριστικής Ανάπτυξης.
Εμείς σαν Δήμος την παραλία του βλάχου την φροντίζουμε. Εξυπηρετεί την Τερψιθέα, την Σπηλιά την άλλη είσοδο απέναντι από τον κόμβο της Φαρακλάδας, Κάθε χρόνο την καθαρίζουμε την φροντίζουμε όσο μπορούμε.
Πάντως τις παραλίες προτιθέμεθα να τις αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο. Και με σωστή πρόσβαση και με καθαρισμό – φροντίδα όλο τον χρόνο.
Οι ασφαλτοστρώσεις πρέπει αν γίνουν και το έχουμε στο μυαλό μας να το κάνουμε.
Για τον βιολογικό καθαρισμό το σχέδιο παράδοσης είναι μέχρι το χειμώνα. Και μάλιστα τους πρώτους 12 μήνες θα λειτουργεί με ευθύνη της εταιρίας που το κατασκεύασε. Και αυτό είναι σημαντικό γιατί από την λειτουργία του θα μεταφερθεί η τεχνογνωσία στις υπηρεσίες του Δήμου.
Ο βιολογικός καθαρισμός με τις προδιαγραφές που έχει παράγει καθαρό νερό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άρδευση. Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για λάτρα σπιτιού, ντους κλπ κλπ.
Αυτό θα μπορεί αν γίνει αν η επεξεργασία του νερού γίνει τριτοβάθμια. Στον δικό μας βιολογικό προβλέπετε η επέκταση τους σε τριτοβάθμια επεξεργασία.
Το νερό που θα παράγεται με ένα δίκτυο άρδευσης θα πηγαίνει να αρδεύει τις καλλιέργειες της περιοχής.
Προτεραιότητα στην άρδευση της περιοχής δεν είναι στην Τερψιθέα, αλλά στην περιοχή της Γιαννίτσαινας. Και νομίζω ότι είναι ένα ανταποδοτικό όφελος για τους κατοίκους της περιοχής οι οποίοι δέχτηκαν τον βιολογικό εκεί.
Εφόσον προκύψει δυνατότητα άρδευσης της περιοχής της Τερψιθέας, γιατί όχι να μην μπει μέσα.
Ακούστε τι είπε ο Κος Σαμπαζιώτης για το θέμα.
Για το σημείο στην ανοικτή επιστολή που λεει:
(Μήπως έχουν τελικά δίκιο τα Φιλιατρά, τα οποία ισχυρίζονται ότι η Τερψιθέα καλό θα ήταν να ενταχθεί στο Δήμο τους για να απολαμβάνει και τα νερά, από το μελλοντικό Φράγμα;) ο Κος Σαμπαζιώτης είπε ότι είναι ένα έργο το οποίο αφορά όλη την περιοχή. Δεν γίνεται μόνο για την τοπική αυτοδιοίκηση των Φιλιατρών. Δεν θα είχε νόημα ένα τέτοιο έργο.
Ερωτώμενος από εμάς προς τι τότε η «σπόντα» αυτή ο κος Σαμπαζιώτης είπε ότι δεν ξέρει ποια είναι η σκέψη των συντακτών της επιστολής. Μας φάνηκε ενοχλημένος (τουλάχιστον αυτή την εικόνα μας έδωσε) αντικρούοντας την φράση των συντακτών της επιστολής για πιθανή ένταξη της Τερψιθέας στα Φιλιατρά με το επιχείρημα για τον Αγρίλη, λέγοντας ότι παλιότερα πολλοί Αγριλιώτες ζητούσαν την ένταξη του Αγρίλη στην Κυπαρισσία λόγω του ότι κάθε χρόνο ένα μέρος της Φροντίδας του Αγρίλη γινόταν από την Κυπαρισσία και μάλιστα άμεσα. Ζητούσαν κάτι σήμερα και την άλλη μέρα γινόταν είπε χαρακτηριστικά. Και συνέχισε λέγοντας ότι αυτό δεν έμπαινε σε μια διαδικασία αντέγκλησης με τον γειτονικό Δήμο Φιλιατρών ο οποίος είναι ένας αδερφικός Δήμος ο οποίος συνεργάζεται με τον Δήμο Κυπαρισσίας.
Αν μπαίνουμε σε λογικές που ίσχυαν παλιότερα ότι έχουμε μεταξύ μας αντιπαλότητα, εγώ δεν θα μπω και δεν θα συντηρήσω αυτές τις λογικές.
Για τον Δρόμο Φιλιατρά – Κυπαρισσία είπε ότι ο δρόμος αυτός κακώς παρελήφθη το 1998. Έγινε με το 2ο Κοινοτικό Πλαίσιο στήριξης. Εδώ κάναμε παρέμβαση λέγοντας ότι Δεν έχει γίνει επίσημο πρωτόκολλο παραλαβής – παράδοσης του Δρόμου γιατί είναι ανολοκλήρωτος. Εκκρεμεί να πέσει ένας ακόμα ασφαλτοτάπητας.
Ο Κος Σαμπαζιώτης μας είπε ότι δεν ξέρει αν έχει γίνει το επίσημο ή το τελειωτικό πρωτόκολλο παραλαβής. Μας είπε ότι είχαν κάνει παρέμβαση στην περιφέρεια ρωτώντας για τους λόγους που ο δρόμος αυτός είναι σε αυτήν ην κατάσταση και οι αρμόδιες υπηρεσίες είχαν απαντήσει ότι προτίμησαν να κάνουν διαπλάτυνση του δρόμου και ο δεύτερος ασφαλτοτάπητας θα γίνει με άλλη εργολαβία. Από τότε μέχρι σήμερα έχουμε κάνει παρεμβάσεις με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου αλλα μέχρι σήμερα(!!!!!!!!!) απάντηση δεν έχουμε πάρει.
Τους εφιστούμε την προσοχή ότι ο δρόμος αυτός πρέπει να τακτοποιηθεί διότι ο δρόμος αυτός έχει καταγεγραμμένα πολλά ατυχήματα αρκετά από αυτά θανατηφόρα.
Από τα αρχεία της Τροχαίας έχουν καταγραφεί όλα τα τροχαία ατυχήματα από το βιβλίο ατυχημάτων της τροχαίας,
Εχουν τα στοιχεία στα χέρια τους που δείχνουν ότι ο δρόμος αυτός εχει πολύ βεβαρυμένο ιστορικό.
Απ΄ότι είπε ό Νομάρχης από τα πρώτα έγα του ΕΣΠΑ θα είναι η ολοκλήρωση αυτού του δρόμου με τον νέο τάπητα.
Θα γίνει ο τάπητας, ο φωτισμός και η απορροή των όμβριων που δεν υπάρχει.
Ρωτήθηκε ο Κος Σαμπαζιώτης για τον κόμβο της Φαρακλάδας που δημιουργείται. Επεσημάναμε την επικινδυνότητα του σημείου με τον τρόπο που κατασκευάζεται και εκφράσαμε τους φόβους μας ότι θα υπάρξουν θύματα σε αυτό το σημείο.
Ο Κος Σαμπαζιώτης μας είπε ότι ο κόμβος είχε σχεδιαστεί λάθος και με την επέμβαση μας εκείνη την στιγμή τροποποιήθηκε.
Είχαν βρει ένα γεφυράκι το οποίο ειχε κατασκευαστεί για να περνάνε τα λάστιχα των αρδεύσεων.
Θεωρήσανε ότι το γεφυράκι ήταν γεφυράκι που απορρέει νερά μεγάλης ποσότητας και είχαν σχεδιάσει να φτιάξουν ένα τεράστιο γεφύρι για να περάσουν τα νερά. Αλλα να πάνε που? Δεν υπήρχε αποδέκτης.
Παραμένει όμως το πρόβλημα των ομβρίων γιατί όταν κατασκευάστηκε ο δρόμος δεν υπήρχε μελέτη για τα όμβρια. Ή όπου είχε είχε αποσπασματικά.
Επιμείναμε και ρωτήσαμε τον κο Σαμαπζιώτη αν ήταν προτιμότερο να γίνει η παρέμβαση αυτή αλλά ΜΟΝΟ με διαγράμμιση και να αποφευχθεί η λύση αυτή για να μην προκληθούν ατυχήματα.
Ο Κος Σαμπαζιώτης είπε ότι οι μπάρες που θα τοποθετηθούν θα «σβήνουν» στον δρόμο.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Φιλιατρά News
Σε ότι αφορά τους «Τερψιθιώτες» και την ανοικτή επιστολή τους, ο κος Σαμπαζιώτης είπε ξεκαθαρίζοντας ότι το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο δεν ασχολείται με οικισμούς. Δεν μπορεί να προτείνει οριοθέτηση οικισμών. Εχει αρμοδιότητα στο να ορίζει περιοχές για χρήση. Να ορίζει επεκτάσεις σχεδίων πόλεως και όχι οικισμών.
Οι οικισμοί υπάγονται σε μια διαδικασία ενός νόμου του 1985 που αναφέρει ότι με πρωτοβουλία του ΠΕΧΩ του Νομού (δηλαδή της Μεσσηνίας) πρέπει να χωροθετηθούν όλοι οι οικισμοί προ του 1923.
Η Τερψιθέα είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση. Αν και έχουν εκδοθεί άδειες από την πολεοδομία Κυπαρισσίας οι οποίες είναι νομότυπες. Το περίγραμμα του οικισμού που έχουν στα χέρια τους οι .........
αρχές δεν είναι θεωρημένο από κάπου.
Υπάρχει μια παλιά απόφαση για την Τερψιθέα χωρίς να υπάρχει διάγραμμα. Έχουν εκδοθεί άδειες οικοδομής και κάποιες από αυτές έχουν χαρακτηριστεί από την πολεοδομία ως νόμιμες βασιζόμενο σε αυτό το πρόχειρο σκαρίφημα της περιοχής.
Αυτό σημαίνει ότι μια αναγκαιότητα από την πολεοδομία από το ΠΕΧΩ της Καλαμάτα είναι να λύσει το θέμα με τον οικισμό της Τρψιθέας.
Βάση της νομοθεσίας πρέπει να γίνει από την πολεοδομία μια ψηφιοποίηση των ιδιοκτησιών που αυτή την στιγμή αποκτούν ενιαίο οικοδομικό ιστό. Δηλαδή τα σπίτια να μην έχουν απόσταση μεγαλύτερη από 40-50 μέτρα μεταξύ τους. Κάνουν αυτοψία στον οικισμό και ξεκινούν την διαδικασία νέας οριοθέτησης. Αυτή η διαδικασία έχει ξεκινήσει από την Νομαρχία, δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, και λύνεται έτσι το θέμα.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ θέμα Γενικού πολεοδομικού σχεδίου. Έχουν κάνει όμως αυτοψία στον χώρο.
Αυτό θα γίνει και για τους οικισμούς Μεμί, Ροντακίου και Πλεμενιάνων.
Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα παραπάνω από το να ενοχλούμε τις υπηρεσίες ώστε να γίνει κάτι παραπάνω.
Η Τερψιθέα κατά πολύ μεγάλο ποσοστό είναι αγροτική περιοχή υψηλής παραγωγικότητας.
Παλιά η περιοχή ήταν περιοχή αγροτικής ανάπτυξης. Το 2006 με νόμο αποχαρακτηρίστηκαν περιοχές υψηλής Γεωργικής ανάπτυξης όσες περιοχές βρίσκονται 500 μέτρα από Εθνικούς οδικούς άξονες.
Αυτόματα η Τερψιθέα αποχαρακτηρίστηκε από ζώνη υψηλής αγροτικής ανάπτυξης. Είχαμε και προβλήματα με παραγωγούς που έλεγαν τι θα γίνει τώρα που αποχαρακτηριστήκαμε.
Για την παραλία του Βλάχου είπε ότι επειδή δεν είναι πλέον ζώνη υψηλής γεωργικής ανάπτυξης μπορεί πλέον κάποιος ιδιώτης να εγκαταστήσει εκεί και μια επιχείρηση Τουριστικής Ανάπτυξης.
Εμείς σαν Δήμος την παραλία του βλάχου την φροντίζουμε. Εξυπηρετεί την Τερψιθέα, την Σπηλιά την άλλη είσοδο απέναντι από τον κόμβο της Φαρακλάδας, Κάθε χρόνο την καθαρίζουμε την φροντίζουμε όσο μπορούμε.
Πάντως τις παραλίες προτιθέμεθα να τις αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο. Και με σωστή πρόσβαση και με καθαρισμό – φροντίδα όλο τον χρόνο.
Οι ασφαλτοστρώσεις πρέπει αν γίνουν και το έχουμε στο μυαλό μας να το κάνουμε.
Για τον βιολογικό καθαρισμό το σχέδιο παράδοσης είναι μέχρι το χειμώνα. Και μάλιστα τους πρώτους 12 μήνες θα λειτουργεί με ευθύνη της εταιρίας που το κατασκεύασε. Και αυτό είναι σημαντικό γιατί από την λειτουργία του θα μεταφερθεί η τεχνογνωσία στις υπηρεσίες του Δήμου.
Ο βιολογικός καθαρισμός με τις προδιαγραφές που έχει παράγει καθαρό νερό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άρδευση. Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για λάτρα σπιτιού, ντους κλπ κλπ.
Αυτό θα μπορεί αν γίνει αν η επεξεργασία του νερού γίνει τριτοβάθμια. Στον δικό μας βιολογικό προβλέπετε η επέκταση τους σε τριτοβάθμια επεξεργασία.
Το νερό που θα παράγεται με ένα δίκτυο άρδευσης θα πηγαίνει να αρδεύει τις καλλιέργειες της περιοχής.
Προτεραιότητα στην άρδευση της περιοχής δεν είναι στην Τερψιθέα, αλλά στην περιοχή της Γιαννίτσαινας. Και νομίζω ότι είναι ένα ανταποδοτικό όφελος για τους κατοίκους της περιοχής οι οποίοι δέχτηκαν τον βιολογικό εκεί.
Εφόσον προκύψει δυνατότητα άρδευσης της περιοχής της Τερψιθέας, γιατί όχι να μην μπει μέσα.
Ακούστε τι είπε ο Κος Σαμπαζιώτης για το θέμα.
Για το σημείο στην ανοικτή επιστολή που λεει:
(Μήπως έχουν τελικά δίκιο τα Φιλιατρά, τα οποία ισχυρίζονται ότι η Τερψιθέα καλό θα ήταν να ενταχθεί στο Δήμο τους για να απολαμβάνει και τα νερά, από το μελλοντικό Φράγμα;) ο Κος Σαμπαζιώτης είπε ότι είναι ένα έργο το οποίο αφορά όλη την περιοχή. Δεν γίνεται μόνο για την τοπική αυτοδιοίκηση των Φιλιατρών. Δεν θα είχε νόημα ένα τέτοιο έργο.
Ερωτώμενος από εμάς προς τι τότε η «σπόντα» αυτή ο κος Σαμπαζιώτης είπε ότι δεν ξέρει ποια είναι η σκέψη των συντακτών της επιστολής. Μας φάνηκε ενοχλημένος (τουλάχιστον αυτή την εικόνα μας έδωσε) αντικρούοντας την φράση των συντακτών της επιστολής για πιθανή ένταξη της Τερψιθέας στα Φιλιατρά με το επιχείρημα για τον Αγρίλη, λέγοντας ότι παλιότερα πολλοί Αγριλιώτες ζητούσαν την ένταξη του Αγρίλη στην Κυπαρισσία λόγω του ότι κάθε χρόνο ένα μέρος της Φροντίδας του Αγρίλη γινόταν από την Κυπαρισσία και μάλιστα άμεσα. Ζητούσαν κάτι σήμερα και την άλλη μέρα γινόταν είπε χαρακτηριστικά. Και συνέχισε λέγοντας ότι αυτό δεν έμπαινε σε μια διαδικασία αντέγκλησης με τον γειτονικό Δήμο Φιλιατρών ο οποίος είναι ένας αδερφικός Δήμος ο οποίος συνεργάζεται με τον Δήμο Κυπαρισσίας.
Αν μπαίνουμε σε λογικές που ίσχυαν παλιότερα ότι έχουμε μεταξύ μας αντιπαλότητα, εγώ δεν θα μπω και δεν θα συντηρήσω αυτές τις λογικές.
Για τον Δρόμο Φιλιατρά – Κυπαρισσία είπε ότι ο δρόμος αυτός κακώς παρελήφθη το 1998. Έγινε με το 2ο Κοινοτικό Πλαίσιο στήριξης. Εδώ κάναμε παρέμβαση λέγοντας ότι Δεν έχει γίνει επίσημο πρωτόκολλο παραλαβής – παράδοσης του Δρόμου γιατί είναι ανολοκλήρωτος. Εκκρεμεί να πέσει ένας ακόμα ασφαλτοτάπητας.
Ο Κος Σαμπαζιώτης μας είπε ότι δεν ξέρει αν έχει γίνει το επίσημο ή το τελειωτικό πρωτόκολλο παραλαβής. Μας είπε ότι είχαν κάνει παρέμβαση στην περιφέρεια ρωτώντας για τους λόγους που ο δρόμος αυτός είναι σε αυτήν ην κατάσταση και οι αρμόδιες υπηρεσίες είχαν απαντήσει ότι προτίμησαν να κάνουν διαπλάτυνση του δρόμου και ο δεύτερος ασφαλτοτάπητας θα γίνει με άλλη εργολαβία. Από τότε μέχρι σήμερα έχουμε κάνει παρεμβάσεις με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου αλλα μέχρι σήμερα(!!!!!!!!!) απάντηση δεν έχουμε πάρει.
Τους εφιστούμε την προσοχή ότι ο δρόμος αυτός πρέπει να τακτοποιηθεί διότι ο δρόμος αυτός έχει καταγεγραμμένα πολλά ατυχήματα αρκετά από αυτά θανατηφόρα.
Από τα αρχεία της Τροχαίας έχουν καταγραφεί όλα τα τροχαία ατυχήματα από το βιβλίο ατυχημάτων της τροχαίας,
Εχουν τα στοιχεία στα χέρια τους που δείχνουν ότι ο δρόμος αυτός εχει πολύ βεβαρυμένο ιστορικό.
Απ΄ότι είπε ό Νομάρχης από τα πρώτα έγα του ΕΣΠΑ θα είναι η ολοκλήρωση αυτού του δρόμου με τον νέο τάπητα.
Θα γίνει ο τάπητας, ο φωτισμός και η απορροή των όμβριων που δεν υπάρχει.
Ρωτήθηκε ο Κος Σαμπαζιώτης για τον κόμβο της Φαρακλάδας που δημιουργείται. Επεσημάναμε την επικινδυνότητα του σημείου με τον τρόπο που κατασκευάζεται και εκφράσαμε τους φόβους μας ότι θα υπάρξουν θύματα σε αυτό το σημείο.
Ο Κος Σαμπαζιώτης μας είπε ότι ο κόμβος είχε σχεδιαστεί λάθος και με την επέμβαση μας εκείνη την στιγμή τροποποιήθηκε.
Είχαν βρει ένα γεφυράκι το οποίο ειχε κατασκευαστεί για να περνάνε τα λάστιχα των αρδεύσεων.
Θεωρήσανε ότι το γεφυράκι ήταν γεφυράκι που απορρέει νερά μεγάλης ποσότητας και είχαν σχεδιάσει να φτιάξουν ένα τεράστιο γεφύρι για να περάσουν τα νερά. Αλλα να πάνε που? Δεν υπήρχε αποδέκτης.
Παραμένει όμως το πρόβλημα των ομβρίων γιατί όταν κατασκευάστηκε ο δρόμος δεν υπήρχε μελέτη για τα όμβρια. Ή όπου είχε είχε αποσπασματικά.
Επιμείναμε και ρωτήσαμε τον κο Σαμαπζιώτη αν ήταν προτιμότερο να γίνει η παρέμβαση αυτή αλλά ΜΟΝΟ με διαγράμμιση και να αποφευχθεί η λύση αυτή για να μην προκληθούν ατυχήματα.
Ο Κος Σαμπαζιώτης είπε ότι οι μπάρες που θα τοποθετηθούν θα «σβήνουν» στον δρόμο.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Φιλιατρά News
Γρίπη των χοίρων: Εβδομο κρούσμα στην Ελλάδα
Νέο περιστατικό της νέας γρίπης (Η1Ν1) -το έβδομο στη χώρα- εντοπίστηκε στην Ελλάδα την Τετάρτη. Πρόκειται για μια γυναίκα ηλικίας 28 ετών, η οποία επέστρεψε από τη Βοστόνη.
Η ασθενής τελεί κάτω από ιατρικό έλεγχο και ακολουθεί τις προβλεπόμενες διαδικασίες.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, το ΕΚΕΠΥ και το ΚΕΕΛΠΝΟ και όλος ο τομέας Υγείας βρίσκονται σε εγρήγορση και αντιμετωπίζουν όλες τις περιπτώσεις.
Την Τρίτη ανακοινώθηκε από το υπουργείο ότι .......
εντοπίστηκε και νέο κρούσμα της γρίπης σε 24χρονο άνδρα, ο οποίος επέστρεψε πρόσφατα από το Λονδίνο.΄
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει ανακοινώσει ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην κήρυξη πανδημίας του ιού της νέας γρίπης.
Η ασθενής τελεί κάτω από ιατρικό έλεγχο και ακολουθεί τις προβλεπόμενες διαδικασίες.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, το ΕΚΕΠΥ και το ΚΕΕΛΠΝΟ και όλος ο τομέας Υγείας βρίσκονται σε εγρήγορση και αντιμετωπίζουν όλες τις περιπτώσεις.
Την Τρίτη ανακοινώθηκε από το υπουργείο ότι .......
εντοπίστηκε και νέο κρούσμα της γρίπης σε 24χρονο άνδρα, ο οποίος επέστρεψε πρόσφατα από το Λονδίνο.΄
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει ανακοινώσει ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην κήρυξη πανδημίας του ιού της νέας γρίπης.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)