Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Παρουσίαση του Βιβλίου "Να φοβάσαι τον άνδρα..." στην Πάτρα απο τον Γρηγόρη Χαλιακόπουλο.

Το νέο του Βιβλίο "Να φοβάσαι τον άνδρα..." από τις εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ παρουσιάζει την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου και ώρα 7:30 μ.μ στην Πάτρα ο Δημοσιογράφος και Συγγραφέας Γρηγόρης Χαλιακόπουλος.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στο βιβλιοπωλείο "Discover" Πατρέως 30, Πάτρα • Τηλ.: 2610 624916
Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Δρ Πανεπιστημίου Σορβόνης,
ιστορικός συγγραφέας-δημοσιογράφος Φοίβος Οικονομίδης.
Αποσπάσματα από το βιβλίο του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου, θα ............

διαβάσουν οι ηθοποιοί Ανδριάνα Χαλκίδη και Χρήστος Μπαϊρακτάρης.

Π. Πικραμμένος: Αντισυνταγματικά τα νέα οριζόντια μέτρα – Να παρέμβει η Δικαιοσύνη!

Να θέσει η Δικαιοσύνη τη «θέσπιση ορίων στην ανεξέλεγκτη δράση της εξουσίας σε βάρος συγκεκριμένων ομάδων του πληθυσμού, οι οποίες αποτελούν και την πλειοψηφία των κατοίκων αυτής της χώρας», ζητά ευθέως ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός και τέως πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Παναγιώτης Πικραμμένος!

 «Ίσως έφτασε η ώρα το δικαστήριο να κάνει το .............

επόμενο βήμα κατά τον έλεγχο των νέων οριζόντιων μέτρων, εξαρτώντας τη νομιμότητα αυτών σε σχέση και με την τήρηση των λοιπών υποχρεώσεων που είχαν προβλεφθεί από τους εφαρμοστικούς των μνημονίων νόμους», τονίζει ο κ. Πικραμμένος θέτοντας σαφώς θέμα συνταγματικότητας των οριζόντιων μέτρων που περιλαμβάνονται στο δεύτερο Μνημόνιο.

Αναφερόμενος σε ομιλία του προς δικαστικούς, στην απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ (668/2012), που έκρινε συνταγματικές και νόμιμες τις περικοπές αποδοχών, συντάξεων, επιδομάτων κ.λπ. οι οποίες επιβλήθηκαν με το πρώτο Μνημόνιο, επισήμανε ότι το ΣτΕ , «δεν παρέλειψε να θέσει και τα όρια της δράσης του νομοθέτη, τόσο στην παρούσα όσο και σε μελλοντικές φάσεις της κρίσεως».

Και ο πρώην πρωθυπουργός κατέγραψε την προσωπική του ένσταση σημειώνοντας ότι «σε περιπτώσεις παρατεταμένης οικονομικής κρίσεως δύναται ο νομοθέτης να θεσπίσει μέτρα περιστολής δαπανών που συνεπάγονται οικονομική επιβάρυνση μεγάλων κατηγοριών του πληθυσμού, πλην η δυνατότητα αυτή έχει ως όριο την καθιερούμενη από το άρθρο 4 παράγραφος 5 του Συντάγματος αρχή της ισότητας στα δημόσια βάρη αναλόγως των δυνάμεων εκάστου, καθώς και την καθιερούμενη στο άρθρο 2 παράγραφος 1 του Συντάγματος αρχή του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

Όπως τόνισε στη συνέχεια, «τούτο σημαίνει ότι η επιβάρυνση αυτή πρέπει να κατανέμεται μεταξύ όλων των κατηγοριών, απασχολουμένων τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και των ασκούντων ελευθέριο επάγγελμα. Και τούτο διότι, εν όψει και της καθιερουμένης στο άρθρο 25 παράγραφος 4 του Συντάγματος αξιώσεως του κράτους να εκπληρώνουν όλοι οι πολίτες το χρέος της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης, δεν είναι επιτρεπτό η επιβάρυνση από τα μέτρα που λαμβάνονται προς αντιμετώπιση της δυσμενούς και παρατεταμένης οικονομικής συγκυρίας να κατανέμεται πάντοτε σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών, οι οποίοι, κατά κανόνα, είναι συνεπείς προς τις υποχρεώσεις τους, και να ευνοούνται άλλες κατηγορίες από την ασυνέπεια των οποίων -κυρίως στο πεδίο της εκπληρώσεως των φορολογικών τους υποχρεώσεων- προκαλείται σε μεγάλο ποσοστό η δυσμενής αυτή συγκυρία».

Σημείωσε ότι σε ανάλογες περιπτώσεις «το δικαστήριο ελέγχει σ' ένα πρώτο επίπεδο τη συμβατότητα μέσων και σκοπών, στη συνέχεια ελέγχει τη συνταγματικότητα των επίδικων κανόνων χρησιμοποιώντας, μάλιστα, ακόμη ένα "μηχανισμό διαρθρωτικής σύζευξης", ήτοι την αρχή της αναλογικότητας, περαιτέρω επισημαίνει το τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό κόστος της φοροδιαφυγής και τέλος λειτουργεί, κατά την ανάλυση του Habermas (Σ.σ.: Jurgen Habermas, Γερμανός κοινωνιολόγος), ως ένα μέσο αντιστροφής της πορείας των πραγμάτων με τη θέσπιση ορίων στην ανεξέλεγκτη δράση της εξουσίας σε βάρος συγκεκριμένων ομάδων του πληθυσμού, οι οποίες αποτελούν και την πλειοψηφία των κατοίκων αυτής της χώρας».

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣτΕ απηύθυνε σαφές μήνυμα προς τα μέλη του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου: «Ίσως έφτασε η ώρα το δικαστήριο να κάνει το επόμενο βήμα κατά τον έλεγχο των νέων οριζόντιων μέτρων, εξαρτώντας τη νομιμότητα αυτών σε σχέση και με την τήρηση των λοιπών υποχρεώσεων που είχαν προβλεφθεί από τους εφαρμοστικούς των μνημονίων νόμους».

Eklogika.gr

-

Οι φωτιές που μας ανάβει η Τρόικα δεν θα κάψουν μόνο την Ελλάδα..

Του Δημοσιογράφου Σωτήρη Ξενάκη.

Η απόφαση του πρωθυπουργού να εντατικοποιήσει τις διαβουλεύσεις με τους πολιτικούς ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κορυφαίους οικονομικούς παράγοντες, ίσως είναι το μόνο διέξοδο στο αδιέξοδο που φαίνεται να έχει οδηγήσει η εμμονή της Τρόικας για την επιβολή νέων εξοντωτικών μέτρων.

Οι τρεις διαπραγματευτές των δανειστών μας...........

με την ως τώρα στάση τους δείχνουν ότι το μόνο που δεν επιθυμούν είναι μια λογική συμφωνία. Οι διαρροές κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών που μετέχουν στις διαπραγματεύσεις πώς «ότι και να προτείνουμε αυτοί βρίσκουν κάτι και το τορπιλίζουν» αναδεικνύουν την προκλητική στάση των Τομσεν, Μαζουχ και Μορς.

Είναι λογικό πώς ακόμα και ο πλέον καλοπροαίρετος συνομιλητής τους αρχίζει να αμφιβάλει για τα πραγματικά τους κίνητρα, ειδικά του εκπροσώπου του ΔΝΤ ο οποίος αποτελεί το αγλάισμα της αδιαλλαξίας.

Όμως τα χρονικά περιθώρια για τη χώρα μας αρχίζουν πλέον να στενεύουν ασφυκτικά. Και το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι κατά πόσο η εμπρηστική τους στάση αποτελεί «άνωθεν» γραμμή ή υποκρύπτει κάτι άλλο.

Ο μόνος τρόπος για να απαντηθεί το ερώτημα είναι ο ίδιος ο κ. Σαμαράς να απευθυνθεί στους προϊσταμένους των τριών για να τους μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα στις διαπραγματεύσεις με το κλιμάκιο της Τρόικας. Και ταυτόχρονα να τους προειδοποιήσει ότι δεν πρέπει να ισοπεδώσουν εντελώς τους Έλληνες πολίτες και να μετατρέψουν τη χώρα μας σε μια επίγεια οικονομική κόλαση.

Να τους πει ο κ. Σαμαράς ότι όλα αυτά τα μέτρα που απαιτούν ,χωρίς ταυτόχρονα με κάποιο τρόπο να δίνουν μια ανάσα στη χώρα μας, είναι εξαιρετικά δύσκολο να περάσουν και παντελώς απίθανο να εφαρμοστούν.

Αν η Μέρκελ, ο Ολαντ, η Λαγκαρντ , ο Γιούνκερ κι ο Μόντι δεν το συνειδητοποιήσουν εγκαίρως , οι φωτιές της Ελληνικής κόλασης δεν θα περιοριστούν μέσα στα σύνορα μας . Και τότε, κακό και του δικού τους κεφαλιού...

iefimerida.gr

Ξεκινούν σήμερα οι "Ελεύθερες φωνές" στο Παλαιό Φάληρο και με Φιλιατρινό Ενδιαφέρον

Το Πολιτιστικό Κέντρο «ΦΛΟΙΣΒΟΣ» του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, που αποτελεί σύμβολο και σήμα κατατεθέν του Δήμου, ενώ χαρακτηρίζεται μνημείο που ανήκει στην ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά της περιοχής, φιλοξενεί την 5η κατά σειρά Εικαστική Έκθεση και Σειρά Πολιτισμικών Εκδηλώσεων της «ΤΕΧΝΟΣΦΑΙΡΑ» -Σύλλογος Ελλήνων Εικαστικών και Πολιτισμικών Δημιουργών-με τίτλο:

«ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΦΩΝΕΣ…»

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στην εκδήλωση αυτή υπάρχει και Φιλιατρινό ενδιαφέρον καθώς συμμετέχει και ένας νέος δημιουργός με καταγωγή από τα Φιλιατρά, ο δικός μας Γιώργος Τσώρος.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: από ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 2/10 έως ΔΕΥΤΕΡΑ 8/10/2012.
ΕΓΚΑΙΝΙΑ: ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 2/10/2012 7:30 μ.μ

Οι Εικαστικοί καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι:...........


ΑΜΑΡΑΝΤΟΥ Ν..ΧΛΟΗ, ΑΜΑΣΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ, ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΣΠΥΡΟΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ, ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΒΑΡΟΤΣΗ ΙΟΛΑΝΔΑ ΑΝΘΗ, ΒΙΛΛΙΩΤΗ ΜΑΡΙΑ, ΒΡΕΝΤΖΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ, ΓΑΖΕΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ΓΕΩΡΓΑΤΟΥ ΕΛΕΝΗ, ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ, ΓΚΙΟΚΑ ΕΥΓΕΝΙΑ, ΔΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ, ΔΙΑΚΟΣ ΣΑΚΗΣ, ΚΑΜΣΗ ΝΤΟΝΑ ΟΚΤΑΒΙΑ, ΚΑΡΑΔΗΜΟΥ ΕΛΕΝΗ, ΚΟΡΙΝΝΑ, ΚΟΡΜΑΛΗ ΟΛΓΑ, ΚΟΥΤΕΛΗΣ ΝΙΚΟΣ, ΚΩΣΤΟΓΙΑΝΝΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΛΕΟΝΙΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΜΑΛΙΑΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, ΜΑΜΑΛΗ ΦΩΤΕΙΝΗ, ΜΑΡΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΜΙΧΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΜΠΑΦΕ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, ΜΠΕΚΟΥ ΕΛΕΝΗ, ΜΠΟΥΡΓΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΞΗΡΟΓΙΑΝΝΗ ΒΙΟΛΕΤΤΑ, ΠΑΜΠΟΥΡΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ, ΠΑΡΤΑΛΗ ΚΑΙΤΗ, ΠΕΤΡΑΚΟΣ ΣΠΥΡΟΣ, ΡΕΒΕΝΑΚΗ ΖΩΗ, ΡΗΓΑΚΗ ΘΩΜΑΪΣ, ΣΙΔΕΡΗ ΜΑΡΙΑ, ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ – ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΣΚΟΥΡΤΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΤΑΛΙΑΔΩΡΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ, ΤΑΜΠΟΥΡΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΤΣΕΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ, ΤΣΙΑΤΑ ΑΛΙΚΗ, ΤΣΩΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΧΑΝΟΥΖΑ ΟΛΓΑ, ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΑΚΗ ΦΡΟΣΩ, ΧΡΥΣΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΧΩΡΕΜΗ.

……… Φιλική Συμμετοχή

ΑΡΑΠΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΓΕΩΡΓΑΣ ΣΠΥΡΟΣ, ΣΤΡΑΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Το πρόγραμμα των Πολιτισμικών Εκδηλώσεων που θα λάβει χώρα κατά την διάρκεια της Έκθεσης έχει ως εξής:

Τρίτη, 2/10/2012 7:30μμ.

Εγκαίνια της Έκθεσης.
Χαιρετισμό θα απευθύνουν: .o Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ και η Ποιήτρια, Στιχουργός, Αρθρογράφος ΝΙΚΗ-ΑΝΝΑ ΠΑΠΟΥΛΑΚΟΥ
Απονομή Βραβείων & Επαίνων Συμμετοχής από ΑΡΑΠΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟ, Εικαστικό, Διδάκτορα Φιλοσοφίας της Τέχνης, ΣΤΡΑΤΗ ΓΙΑΝΝΗ, Εικαστικό και ΤΑΜΠΟΥΡΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, Πρόεδρο του Συλλόγου, Εικαστικό.
Τραγούδι: η ΕΛΕΝΑ ΙΝΕΖ ΒΕΝΙΕΡΗ, Έντεχνο με Κιθάρα-

Τετάρτη, 3/10/2012 7:30-8:30μμ.

Παρουσίαση της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΚΩΣΤΑΚΗ, Οραματική Συγγραφέας, Ποιήτρια & Μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών.
Θέμα: « ΑΦΥΠΝΙΣΗ - Ένα Κοσμικό Ταξίδι στο Φώς..»
Ομιλητές: ΧΑΡΑ ΚΟΥΤΡΑ, Μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών, ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΡΑΠΗΣ, Καλλιτέχνης, Διδάκτορας της Φιλοσοφίας της Τέχνης, ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΚΛΑΒΑ - ΣΤΡΑΤΙΚΗ, Δημοσιογράφος και Σύμβουλος Πολιτισμού του Δήμου Χαϊδαρίου.
Απαγγελία Αποσπασμάτων από το μυθιστόρημα της Συγγραφέα «Το Ταξίδι της Ζωής Φέρνει Ελπίδες…», από την ΑΝΝΑ ΤΣΟΥΚΑΛΑ, Ηθοποιό.
Μουσική: ΜΙΜΗ ΤΟΥΜΠΑΝΗ, του Τμήματος Σπουδών Μουσικής Τεχνολογίας ΙΕΚ ΑΚΜΗ.
Συνομιλίακαι ερωτήσεις περί Εσωτερικής Αναζήτησης, Πνευματικότητας κα. μεταξύ ΚΟΙΝΟΥ και ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΚΩΣΤΑΚΗ,

Πέμπτη, 4/10/2012 7:30-8:30μμ.

Μουσικοποιητική Βραδιά με Ποίηση & Μουσική ΧΛΟΗΣ Ν. ΑΜΑΡΑΝΤΟΥ.
Απαγγελία: ΚΑΜΠΙΤΣΗ ΕΥΑ, ΚΑΣΤΑΝΙΑ ΜΑΡΙΑΝΝΑ, και ΚΥΡΙΤΣΗ ΒΑΡΒΑΡΑ, Ηθοποιοί.
Η Βραδιά θα πλαισιωθεί από Καλλιτεχνικές Δημιουργίες των Σπουδαστών Κομμωτικής Τέχνης και   Επαγγελμάτων Ομορφιάς του Εκπαιδευτικού Ομίλου «ΝΙΚΟΣ ΑΜΑΡΑΝΤΟΣ».
Μουσική: ΧΛΟΗ Ν. ΑΜΑΡΑΝΤΟΥ, Πιάνο.

Παρασκευή, 5/10/2012 7:30-8:30μμ.

Η Θεατρική Ομάδα " ΚΟΚΚΙΝΟ ΦΩΤΕΙΝΟ" θα ερμηνεύσει το Απριστούργημα του Γ.ΡΙΤΣΟΥ " Η ΣΟΝΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΛΗΝΟΦΩΤΟΣ".
Ερμηνεία: ΛΥΔΙΑ ,Ηθοποιός.
Μουσική: IRINA KNYAZEVA θα συνοδεύσει στο Πιάνο.
Το Δρώμενο Προλογίζει ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΜΗΣ,Βιοθεραπευτής-Χειροθέτης.
Η Θεατρική Ομάδα " ΚΟΚΚΙΝΟ ΦΩΤΕΙΝΟ" είναι η μοναδική που συνεργάζεται με Βιοθεραπευτή-Χειροθέτη κατά τα ΑΣΚΛΗΠΕΙΑΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ.

Σάββατο, 6/10/2012 7:30-8:30μμ.

Ο Συγγραφέας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ παρουσιάζει το Πρόσφατο Βιβλίο του «ΑΡΧΑΙΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ» από Εκδόσεις ΑΡΜΟΝΙΑ.
Ομιλητής: ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΑΟΥΜ, Συγγραφέας, Ιατρός.
Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η ΛΙΛΑ ΣΤΑΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ.
Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ θα συνομιλήσει με το ΚΟΙΝΟ.

Κυριακή, 7/10/2012 7:30-8:30μμ.

Παρουσίαση Ποιητικών Συλλογών των ΟΛΓΑΣ ΧΑΝΟΥΖΑ, Εικαστικός, Ποιήτρια και ΦΡΟΣΩΣ ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΑΚΗ, Εικαστικός, Ποιήτρια, η οποία θα κάνει 1η Παρουσίαση του Βιβλίου της «Δυτικά της Ελπίδας..» και του Μουσικού ΙΩΑΝΝΗ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗ, Εικαστικού, ο οποίος θα παρουσιάσει παράλληλα τραγούδια σε Μουσική Δική του, Στίχους των Ποιητριών και Άλλων Στιχουργών.
1ο «Η Αγάπη είναι Φως..», Μουσική και Ερμηνεία Ι. ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ, Στίχοι Ο. ΧΑΝΟΥΖΑ
2ο «Μεθυσμένα σ’Αγαπώ..», Μουσική ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ, Στίχοι Φ. ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΑΚΗ, Ερμηνεία ΕΛΕΝΑ ΙΝΕΖ ΒΕΝΙΕΡΗ.
Χορός: ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ ΚΥΘΡΑΙΩΤΟΥ, Δασκάλα Χορού Latin και Belly Dance.

Δευτέρα, 8/10/2012 7:30-8:30 μμ.

Συνομιλία «..Περί Τέχνης..» μεταξύ των ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΡΑΠΗ, ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΡΑΤΗ & ΚΟΙΝΟΥ.

ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ.

Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΕΛΕΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ.

ΩΡΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΠΡΩΙΝΑ: 10:00 π.μ.- 1:00 μ.μ
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΑ: 5:30 μ.μ.- 9:30 μ.μ.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


H Πρόεδρος της «Τεχνόσφαιρα» και Εικαστικός
Ταμπούρη Βασιλική



-

Γαργαλιάνοι: Γιορτάζουν τον Άγιο Διονύσιο Αρεοπαγίτη

Με λαμπρότητα εορτάζεται αύριο ο Πολιούχος των Γαργαλιάνων Άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομου.

Στο περιθώριο της θρησκευτικής εορτής διοργανώνεται στους Γαργαλιάνους το καθιερωμένο πανηγύρι της πόλης.
Η Δημοτική Αρχή έχει λάβει όλα τα μέτρα για............

την τήρηση της νομιμότητας και κατά τη διαδικασία παραχώρησης των θέσεων και κατά τη διεξαγωγή του πανηγυριού, με την συνεργασία και της αστυνομικής αρχής έτσι ώστε όλα να διεξαχθούν με την απόλυτη νομιμότητα και την απαιτούμενη ευταξία.

Καλούμε όχι μόνο τους συμπολίτες μας αλλά και όλους τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να επισκεφθούν την όμορφη πόλη μας και να συμμετάσχουν στις θρησκευτικές και άλλες εκδηλώσεις.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ
ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΑΝΔΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

«Ασύμμετρες Απειλές» και Κέντρα Λαθρομεταναστών…

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Πριν έξι μήνες, τον Μάρτιο του 2012 ο τότε Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ Χρυσοχοϊδης, που ανήκει στους 33 «επιβιώσαντες» την δοκιμασία των Εθνικών Εκλογών της 17ης Ιουνίου 2012 Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, είχε ανακοινώσει τη δημιουργία 30 «Κέντρων Φιλοξενίας Λαθρομεταναστών» σε 10 Περιφέρειες της Ελλάδας (εκτός των νησιών μας).

Εάν δεν με απατά η μνήμη μου, ένα από τα ..........

επιχειρήματα που είχε χρησιμοποιήσει ο κ Χρυσοχοϊδης ήταν και η δημιουργία περίπου 1,000 νέων θέσεων εργασίας σε κάθε περιοχή που θα εγκατασταθεί τέτοιο Κέντρο.
Το «δέλεαρ» πιθανής απασχόλησης σε μια εποχή τραγικά δραματικής ανεργίας «ακούγεται καλά» έστω και εάν ΔΕΝ ειπώθηκε με ποιες διαδικασίες και με ποια «κριτήρια» θα γίνουν οι σχετικές προσλήψεις…
Πάντως παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της FRONTEX, όπως όλοι μας μαθαίνουμε, η προσέλευση λαθρομεταναστών στην Ελλάδα (πολλοί λένε ότι είναι από τη Συρία) συνεχίζεται κανονικά.

Σε κάθε ένα από τα 30 αυτά Κέντρα, σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο του κ Χρυσοχοϊδη, ο αριθμός των φιλοξενουμένων λαθρομεταναστών θα έφτανε (ίσως και να ξεπερνούσε λίγο) τα 1000 (ΧΙΛΙΑ) άτομα.
Δηλαδή μιλούσε ο κ Χρυσοχοϊδης στο σχέδιό του (που δεν γνωρίζω εάν το συνεχίζει απαράλλακτο ή με κάποιες αλλαγές ο κ Δένδιας) για εγκατάσταση ενός ΤΑΓΜΑΤΟΣ ή ίσως αριθμητικά και ενός ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ νεαρών αλλοδαπών στην πλειοψηφία τους μουσουλμάνων λαθρομεταναστών σε 30 διαφορετικά σημεία της Ελληνικής Επικράτειας.

Δεν υποκρύπτει ΚΑΜΙΑ εθνοτικά ή θρησκευτικά μισαλλόδοξη διάθεση το σημερινό μου άρθρο και ΔΕΝ έχω λόγους να πιστεύω ότι κάθε λαθρομετανάστης είναι εν δυνάμει ένας πιθανός «αντάρτης πόλεων» κόντρα στους Έλληνες και την Ελλάδα…
Αλλά ΔΕΝ μπορώ να πιστέψω ότι και οι ΑΡΧΕΣ μας διαθέτουν ακριβή στοιχεία για τον κάθε λαθρομετανάστη που κυκλοφορεί ελεύθερα στο Κέντρο της Αθήνας και θα μεταφερθεί οσονούπω σε ένα από τα 30 «Κέντρα Φιλοξενίας Μεταναστών».
Υποθέτω, καλόπιστα, ότι οι άνθρωποι που κρατούν στα χέρια τους τις Τύχες του Έθνους τα έχουν σκεφτεί, και τα έχουν μελετήσει όλα και δεν υπάρχει ΟΥΔΕΙΣ λόγος για δική μας ανησυχία.

Στο μεταξύ, βέβαια, η «εγχώρια» τρόικα και μαζί ΟΛΟΙ οι Έλληνες αναμένουμε με αγωνία τις αντιδράσεις της «εισαγόμενης» τρόικας για τις περικοπές των αρχικά 11,5 δις ευρώ που τώρα αρχίζει να μοιάζει μάλλον με 14,5 δις ευρώ (ενώ βλέπουμε δυσκολίες αποδοχής μέτρων μερικών δις που προτείνει η «εγχώρια τρόικα» και μάλλον απορρίπτει η «εισαγόμενη τρόικα»).
Καθώς μπήκαμε ήδη στον Οκτώβριο μήνα και θα συζητηθεί στη Βουλή ο επόμενος ετήσιος προϋπολογισμός που αναμένεται να δημιουργήσει αρκετή ένταση κατά τη συζήτησή του και ιδιαίτερα κατά την ψήφισή του επέλεξα να θυμίσω στους φίλους αναγνώστες του blog το θέμα των Κέντρων Φιλοξενίας Λαθρομεταναστών που ζούνε στην Ελλάδα…

Βλέποντας πώς εξελίσσεται η «Ισλαμική Άνοιξη», παρακολουθώντας στις τηλεοπτικές μας οθόνες τις σκηνές όπου 3 ή 5 ή 8 άνδρες με ελαφρά όπλα πολεμούν τις Δυνάμεις της Εξουσίας (ιδιαίτερα εδώ και 18 μήνες στη Συρία) και έχοντας στο νου ότι ΟΛΑ μοιάζει να ανατρέπονται στα δεδομένα της νέας και δυναμικά εξελισσόμενης γεωπολιτικής στρατηγικής θέτω υπόψη σας και μερικά στοιχεία δημοσιευμένα στην ελληνική και αγγλόφωνη διαδικτυακή βιβλιογραφία.

Ο όρος «Ασύμμετρη απειλή» είναι σύγχρονος στρατιωτικός όρος που καθιερώθηκε κυρίως από στρατιωτικούς αναλυτές πολεμικών επιχειρήσεων μόλις στις δύο τελευταίες δεκαετίες. Ο όρος αυτός περιέχεται στα σενάρια νατοϊκών και εθνικών ασκήσεων καθώς και σε περιορισμένες κατά τόπους δραστηριότητες αμυντικής ανάπτυξης. Σήμερα λαμβάνεται σοβαρά υπόψη σε ανάπτυξη ειδικών μέτρων ασφαλείας.
Γενικά, ασύμμετρος θεωρείται ο πόλεμος που διενεργείται από οργανωμένες μη-συμβατικές ομάδες, βασίζεται στην αναίρεση των κανόνων του δικαίου και του δικαίου του πολέμου, ενώ χρησιμοποιεί κυρίως χαμηλού σχετικά κόστους όπλα και επιχειρησιακή δράση που προκαλεί όμως, δυσανάλογα, μεγάλου (ασύμμετρου) κόστους αποτελέσματα στον υπέρτερο αντίπαλο, τόσο σε ανθρώπινες ζωές και υλικό όσο και σε ψυχολογικό και κοινωνικό κόστος. Κύριος σκοπός του είναι η εξασθένιση/κάμψη της αποφασιστικότητας και της αποτελεσματικής χρήσης των συντελεστών ισχύος του υπέρτερου αντιπάλου.

Στις ασύμμετρες απειλές/συγκρούσεις συγκαταλέγονται ακόμη και οι επιθέσεις ανταρτών, τρομοκρατικών ομάδων ή άλλων οργανωμένων οντοτήτων που ενστερνίζονται τα ανωτέρω, και μπορεί να χρησιμοποιούν από συμβατικά ή αυτοσχέδια όπλα μέχρι όπλα μαζικής καταστροφής WMD (Weapons of Mass Destruction), πχ μικρά πυρηνικά (mini πυρηνικές βόμβες πλουτωνίου), ραδιολογικά (π.χ. dirty bombs), χημικά και βιολογικά όπλα. Ιστορικά, τέτοιες μεθόδους ακολούθησαν ασθενέστερες δυνάμεις εναντίον πολύ ισχυρότερων αντιπάλων (κυβερνήσεων κρατών ή πολυεθνικών οντοτήτων, πχ συλλογικών οργανισμών άμυνας και ασφάλειας).

Για να έχετε περισσότερη ενημέρωση διαβάστε:
http://en.wikipedia.org/wiki/Asymmetric_warfare

http://www.meforum.org/1696/asymmetrical-threat-concept-and-its-reflections

Πολιτικές του χθες για τις ανάγκες του σήμερα;

Γράφει η Αντωνία Μπούζα.

Ενώ ευρισκόμαστε σαν λαός στη δίνη της πρωτοφανούς κρίσης θεσμών, αξιών, προσδοκιών και αποτελεσματικότητας και παλεύουμε με νύχια και με δόντια να κρατήσουμε τη ψυχραιμία μας για να σταθούμε με αξιοπρέπεια στις δυσκολίες, τι εισπράττουμε;

Το βομβαρδισμό καθημερινά με ειδήσεις που το μόνο που κάνουν είναι να μας εξοργίζουν, να μας θυμώνουν και να μας απογοητεύουν.
Βόρβορος διαχέεται καθημερινά στην ειδησεογραφία εδώ και ...........


πολλά χρόνια, καθιστώντας τους Έλληνες πολίτες επιφυλακτικούς ακόμη και απέναντι στους έντιμους και ειλικρινείς πολιτικούς και κρατικούς λειτουργούς.

Για να κυβερνηθεί χρηστά η Χώρα, πρέπει οι εξουσίες που ορίζει το Σύνταγμα, όχι μόνο να υφίστανται, αλλά να λειτουργούν, να είναι διακριτές,αποτελεσματικές και δίκαιες.
Η νομοθετική εξουσία, η δικαστική και η εκτελεστική ,δυστυχώς έγιναν με το πέρασμα των χρόνων ένας αχταρμάς συγκοινωνούντων δοχείων ,με επικαλύψεις αρμοδιοτήτων, με εμφανή την ολιγωρία ή μερικές φορές τη σκοπιμότητα στις δράσεις και πρωτοβουλίες. Η κατάσταση αυτή γίνεται αντιληπτή από το λαό και τον ωθεί στην αγανάκτηση και στη γενίκευση της απαξίωσης .

Παρά το ότι η δυσαρέσκεια διογκώνεται και οι πολίτες ζητούν δικαιοσύνη και ξεκαθάρισμα, τα κέντρα εξουσίας σφυρίζουν αδιάφορα!
Ή δεν έχουν κατανοήσει την κρισιμότητα της κατάστασης ή θεωρούν ότι με κάποιο τρόπο θα διαχειρισθούν ως συνήθως την αγανάκτηση του λαού, για να συνεχίσουν ακάθεκτοι το ίδιο βιολί.
Ακούμε για λίστες που χάνονται, λίστες που διαρρέουν ,offshore που παρουσιάζονται κι ενώ οσμή σκανδάλων υπάρχει στην κοινωνία, στη δημόσια διοίκηση και στην πολιτική, ο νεποτισμός και η αναξιοκρατία συνθέτουν το πάζλ της παρακμής .
Χάθηκε το μέτρο, χάθηκε η «τσίπα» με λίγα λόγια!

Ακόμη όμως ελπίζουν οι Έλληνες, ακόμη περιμένουν από κάπου να πιαστούν για να συνεχίσουν με δυσκολίες μεν, με αξιοπρέπεια δε!
Οι πολιτικές δυνάμεις με εμφανή αδυναμία διαλόγου, συγκλήσεων, κοινής πορείας και κατανόησης του διακυβεύματος, απογοητεύουν .
Βλέπουμε τις αντιπολιτεύσεις κυρίως να καραδοκούν για το λάθος ή την αβλεψία, για να αντιπολιτευθούν, αναθεματίζοντας κάθε πρωτοβουλία, θεωρώντας ότι πράττουν το καθήκον τους απλώς περιγράφοντας τη δυστυχία μας.
Εν τω μεταξύ συνεχίζεται αδιάκοπα το «κατόπιν δικών μου ενεργειών» που παραπέμπει σε ένα χρεοκοπημένο και απαξιωμένο τρόπον του «πολιτεύεσθαι»
Πρόσφατο παράδειγμα η περίπτωση του αιτήματος της ρύθμισης για τα μη εγγυημένα πυρόπληκτα δάνεια.

Αυτό που μετράει για τους πολίτες είναι η επίλυση του ζητήματος που τους απασχολεί και όχι ποιος φώναξε περισσότερο για να κερδίσει σε δημοφιλία.
Αν η ενέργεια του βουλευτή Μεσσηνίας κ.Πετράκου με την ανακίνηση του θέματος των δανείων των πυροπλήκτων, ενίσχυσε τις φωνές και των άλλων θεσμικών και μη παραγόντων που είχαν εξίσου ενδιαφερθεί, με αποτέλεσμα με ουσιαστική παρέμβασή της η Κυβέρνηση ,που εξ΄αρχής είχε σταθεί υπέρ των πυροπλήκτων, επιλύσει το θέμα, τότε το όφελος θα είναι μεγάλο για τους πολίτες και αυτό μετράει πάνω απ΄όλα!
Η κάθαρση, η αποτελεσματικότητα , η αξιοκρατία και η δικαιοσύνη, πρέπει να είναι το ζητούμενο για όλους πλέον.

Φυσικά αυτό αφορά κυρίως τον κοινοβουλευτισμό που οφείλει σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, να αλλάξει πια τακτική .
Οι «ερωτησούλες» για εσωτερική κατανάλωση και δήθεν δείγμα ενδιαφέροντος, δεν πείθουν .
Ιδίως στη Μεσσηνία ζήσαμε στιγμές απείρου κάλλους με τη «βιομηχανία» ερωτήσεων της πρώην βουλευτού κ.Γιαννακοπούλου και του κ.Κουσελά και όχι μόνον, για να είμαι δίκαιη και φτάσαμε να αναρωτιόμαστε.
Τι προσέφεραν;Τι κέρδισε από αυτήν τη στρεβλή κατεύθυνση του κοινοβουλευτισμού ο τόπος; Τίποτα !

Αντιθέτως βλέπουμε να ψηφίζονται σημαντικοί για τη ζωή μας νόμοι, να περνούν μεταμεσονύκτιες τροπολογίες που επηρεάζουν το αύριό μας και από τους εκπροσώπους μας να παρευρίσκονται ελάχιστοι , ενώ άλλοι να θεωρούν ως ύψιστο κοινοβουλευτικό τους καθήκον την παρουσία τους στις κοινωνικές εκδηλώσεις της εκλογικής τους περιφέρειας.
Το μείζον όμως, είναι η ψήφιση δίκαιων νόμων , που θα συντηρήσουν την ευνομία και θα λειτουργούν προς όφελος της κοινωνίας.

Συνέργεια, αλληλοσυμπλήρωση και ουσιαστική άσκηση των κοινοβουλευτικών καθηκόντων έχει ανάγκη ο σύγχρονος Έλληνας από τους εκπροσώπους του στο Κοινοβούλιο και όχι βιομηχανία ερωτήσεων για «στάχτη» στα μάτια μας.
Μακάρι όλα ν΄αλλάξουν!

Ενημέρωση Αλευρά γιαθέματα του μοσυικού σχολείου

Tον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Παναγιώτη Αλευρά επισκέφτηκαν σήμερα 2 Οκτωβρίου 2012, στο γραφείο του, μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, παρουσία εκπαιδευτικών και μαθητών.

Στη συνάντηση κατέθεσαν ψήφισμα με τις θέσεις και τις προτάσεις τους αναφορικά με το θέμα της μεταφοράς των μαθητών των Μουσικών Σχολείων και της ανάθεσης αυτού στους Δήμους , όπως προβλέπεται σήμερα, λόγω Καλλικράτη.

Ενημέρωσαν τον Αντιπεριφερειάρχη ότι η ισχύουσα............

Κοινή Υπουργική Απόφαση αδυνατεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, αφήνοντας στον αέρα μαθητές και γονείς ,οι οποίοι βρίσκονται σε αδυναμία να μεταφέρουν τα παιδιά τους, σε εποχές ιδιαίτερα δύσκολες για όλους.
Επίσης, ζήτησαν από τον Αντιπεριφερειάρχη την άμεση παρέμβασή του και την υποστήριξη του αιτήματός τους, που είναι η τροποποίηση της Κ.Υ.Α , ώστε όλα τα Μουσικά Σχολεία, να συμπεριληφθούν ως διαδημοτικά – υπερτοπικά ‘ειδικά’ σχολεία , μαζί με τα ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ στις διαδικασίες για την προκήρυξη και ανάθεση του μεταφορικού έργου που τα αφορούν , χωρίς τους περιορισμούς της απόστασης από τη σχολική μονάδα, όπως ισχύει για τις ΣΜΕΑ. Μια τέτοια τροποποίηση είναι ιδιαιτέρως αναγκαία για το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας , που είναι και το μοναδικό καλλιτεχνικό σχολείο στο Νομό μας.

Ο κ. Αλευράς τόνισε τον ιδιαίτερο ρόλο που διαδραματίζει το εν λόγω σχολείο στο Νομό, ότι αποτελεί κοιτίδα παιδείας και πολιτισμού και ότι πρέπει να ξεπεραστούν τέτοιου είδους προβλήματα που δυσχεραίνουν μαθητές , εκπαιδευτικούς και γονείς, δημιουργούν ανασφάλεια και αβεβαιότητα και επηρεάζουν αρνητικά το εκπαιδευτικό έργο και το δημόσιο χαρακτήρα του Σχολείου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Για αυτό τους διαβεβαίωσε ότι συμπαρίσταται στις θέσεις τους και ότι θα διαβιβάσει το αίτημά τους προς τις κεντρικές υπηρεσίες των συναρμόδιων Υπουργείων , προκειμένου να βρεθεί μια οριστική λύση στο θέμα αυτό ,ούτως ώστε το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας να συνεχίσει απρόσκοπτα το σημαντικό έργο του.

Σκάνδαλο με το χαράτσι Οι πλούσιοι πληρώνουν λιγότερα!

Τα σχόλια είναι περιττά. Δείτε το ρεπορτάζ και τις αποκαλύψεις της ΝΕΤ και βγάλετε συμπέρασμα.



Πληρώνονται οι συμβασιούχοι της Κοινωφελούς Εργασίας

ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΝ. ΝΙΚΑ

Μέχρι την Πέμπτη θα πληρωθούν οι 5μηνίτες του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας. Αυτή τη διαβεβαίωση έδωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ύστερα από σχετική ενημέρωση που είχε από το υπουργείο Εργασίας και τον ΟΑΕΔ.
Οι εργαζόμενοι με 5μηνη σύμβαση είναι ...........

απλήρωτοι επί δυόμισι μήνες και βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση, καθώς πρόκειται για ανέργους που σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν να καλύψουν ούτε τα καύσιμά τους για να πάνε στη δουλειά.

Το πρόγραμμα υλοποιείται, σε ό,τι αφορά τους Δήμους της Μεσσηνίας και τα νομικά τους πρόσωπα, από τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Οι Δρόμοι της Ελιάς», η οποία έχει και την ευθύνη να ενημερώνει τους εργαζόμενους για την καθυστέρηση της μισθοδοσίας τους.
Πάντως, συμβασιούχοι επισκέφθηκαν χθες το δήμαρχο Καλαμάτας, μίλησαν για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και εκείνος, σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, «ύστερα από επικοινωνία που είχε, τους διαβεβαίωσε ότι μέχρι την προσεχή Πέμπτη θα εξοφληθούν (υπουργείο/ΟΑΕΔ)».

Θάρρος

Ενημέρωση για την τρίτη ηλικία χθες στο ΚΑΠΗ Φιλιατρών

Ενημερωτική καμπάνια για την τρίτη ηλικία έκανε χθες το πρωί το προσωπικό του ΚΑΠΗ Φιλιατρών, στο πλαίσιο της δράσης του για την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων! Από τραπεζάκι που είχαν στήσει στο «Ρολόι», μπροστά στο πάρκο, στην είσοδο του δημοτικού καταστήματος Φιλιατρών, η ψυχολόγος Βίκυ Βασιλαδιώτη, η κοινωνική λειτουργός Μαρία Κυριακοπούλου, η φυσικοθεραπεύτρια Νίκη Ανδρώνη και η νοσηλεύτρια Αθανασία Αβδίκου διένειμαν έντυπο υλικό για την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, καθώς και με πληροφορίες για το θεσμό των ΚΑΠΗ, τις δράσεις - τα προγράμματα του ΚΑΠΗ Φιλιατρών και συμβουλές για τη φροντίδα ηλικιωμένων ατόμων. Παράλληλα, ενημέρωναν τον κόσμο για θέματα των ηλικιωμένων και τις κοινωνικές υπηρεσίες που προφέρει το ΚΑΠΗ Φιλιατρών, ενώ συζητούσαν για προβλήματα που τους απασχολούν.

Σημειώνουμε πως την πρωτοβουλία για τη συγκεκριμένη δράση και την ..............

επιμέλεια των εντύπων είχαν η ψυχολόγος και η κοινωνική λειτουργός του Κέντρου.
Μιλώντας στο «Θ» η ψυχολόγος Βίκυ Βασιλαδιώτη σημείωσε: «Τα άτομα της τρίτης ηλικίας ανήκουν σε μια ευαίσθητη ηλικιακά ομάδα και πολλές φορές, πέρα από τα προβλήματα υγείας, αντιμετωπίζουν και άλλου είδους προβλήματα, όπως είναι η μοναξιά, η απομόνωση και ο κοινωνικός στιγματισμός. Μέσα από αυτή την εκδήλωση προσπαθούμε να δώσουμε ένα θετικό μήνυμα και να πούμε ότι ένας άνθρωπος, ανεξάρτητα από τα χρόνια που έχει, μπορεί να μείνει κοινωνικά και κινητά δραστήριος, να έχει μια καλή ποιότητα ζωής και να έχει μια ενεργό συμμετοχή στην κοινωνία!».

Με τη σειρά της, η κοινωνική λειτουργός, Μαρία Κυριακοπούλου, αναφερόμενη στο ΚΑΠΗ Φιλιατρών, επισήμανε: «Σκοπός του ΚΑΠΗ είναι η ενημέρωση, η πρόληψη, η ευαισθητοποίηση, η συμμετοχή σε προγράμματα και δράσεις δημιουργικής απασχόλησης, συνεργασίας και πνευματικής καλλιέργειας, ώστε τα μέλη μας να είναι ενεργά και δραστήρια μέλη της κοινωνίας!». Στο χώρο που διεξήχθη η ενημερωτική καμπάνια συναντήσαμε τον αντιπρόεδρο του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης -Αθλητισμού του Δήμου Τριφυλίας, στον οποίο υπάγεται το ΚΑΠΗ, Χαράλαμπο Παγάνη, ο οποίος δήλωσε σχετικά: «Είναι μια ξεχωριστή μέρα η 1η Οκτωβρίου, καθώς είναι αφιερωμένη στην τρίτη ηλικία. Όλοι οφείλουμε πάρα πολλά στην τρίτη ηλικία, γιατί από τις γιαγιάδες και τους παππούδες μεγαλώσαμε, γιατί μας γαλούχησαν σαν χαρακτήρες, αλλά και γιατί μας έδωσαν εκείνα τα εφόδια ώστε από μικρή ηλικία να θεμελιώσουμε ένα χαρακτήρα που αργότερα θα είχε να δώσει στην κοινωνία περισσότερα και όχι να πάρει από αυτή».

Η μοναδική μόνιμη υπάλληλος του ΚΑΠΗ, προϊσταμένη του Κέντρου, κοινωνική λειτουργός Δήμητρα Τέλιου, τόνισε: «Σήμερα οφείλουμε όλοι να δώσουμε μία υπόσχεση στους ηλικιωμένους, ότι ο καθένας μας, μέσα από το ρόλο που έχει, θα σταθεί δίπλα τους, σε κάθε τους προσπάθεια, ώστε να είναι πάντα ζωντανοί, δραστήριοι και χρήσιμοι στην κοινωνία μας!».

Το τραπέζι των μελών του ΚΑΠΗ

Τη δική τους γιορτή, για την τρίτη ηλικία, έκαναν χθες το μεσημέρι τα μέλη του ΚΑΠΗ Φιλιατρών στο εντευκτήριο του Κέντρου! Μια γιορτή την οποία διοργάνωσαν μετά από πρωτοβουλία που ανέλαβαν μόνοι τους και έκαναν με δικά τους, αποκλειστικά, έξοδα. Φαγητά, ποτά, αναψυκτικά, γλυκά, όλα φτιαγμένα ή αγορασμένα από τα ίδια τα μέλη, χωρίς την οικονομική συνδρομή ή ενίσχυση του Δήμου Τριφυλίας, από τον οποίο και έχουν πολλά παράπονα! Γι’ αυτό, άλλωστε, στην όμορφη γιορτή τους δεν προσκάλεσαν κανέναν από τη Δημοτική Αρχή και το Φορέα Κοινωνικής Προστασίας, παρά μόνο τον αντιπρόεδρό του και πρώην πρόεδρο του ΚΑΠΗ, Χαράλαμπο Παγάνη και το προσωπικό του Κέντρου. Για, δε, το προσωπικό, εκφράστηκαν με τα καλύτερα λόγια για τη συνεργασία που έχουν και τις υπηρεσίες που προσφέρει, παρ’ όλο που ο Δήμος δε στηρίζει εμπράκτως τη λειτουργία του Κέντρου. Άλλωστε, θυμίζουμε, υπηρετεί μόνο μία μόνιμη υπάλληλος και πριν από δύο μήνες αυτό ενισχύθηκε με προσωπικό κοινωφελούς εργασίας, για πέντε μήνες, από τους «Δρόμους της Ελιάς».

Θάρρος

Τιμή "φωτιά", με το επίδομα να είναι "πάγος"

350 ευρώ περίπου η επιβάρυνση για μια κατοικία 80 τ.μ. στη Μεσσηνία

Πολύ βαθιά θα πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη όσοι τολμήσουν φέτος να επιλέξουν πετρέλαιο θέρμανσης για να ζεσταθούν. Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε εξίσωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στο 80% του φόρου που επιβάλλεται στο πετρέλαιο κίνησης, γεγονός που σημαίνει ότι από τις 15 Οκτωβρίου η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα κάνει άλμα στο 1,40-1,50 ευρώ, από 91 λεπτά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
Η εξίσωση των φόρων θα συνοδεύεται από .............

επιστροφή της διαφοράς του φόρου, που αναλογεί σε περίπου 30 λεπτά ανά λίτρο κατανάλωσης (από τα 60 ευρώ το χιλιόλιτρο πέρυσι ο φόρος θα ανέβει στα 330 ευρώ) για όσους καταναλωτές πληρούν σειρά κριτηρίων και με ανώτατο όριο κατανάλωσης.

Ακριβώς στο όριο κατανάλωσης κρύβεται η παγίδα των επιβαρύνσεων, δεδομένου ότι σε ορισμένες περιοχές οι καταναλώσεις πετρελαίου που απαιτούνται για θέρμανση είναι αισθητά υψηλότερες από το πλαφόν που έχει επιβληθεί.
Ανάλογες επιβαρύνσεις αναμένονται και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, καθώς, ιδίως για παλιά σπίτια χωρίς μόνωση, οι ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης που ανοίγουν το δρόμο των επιστροφών είναι χαμηλότερες από τις απαιτούμενες για επαρκή ζεστασιά.
Δικαιούχοι θα είναι όσοι έχουν ατομικό εισόδημα έως 14.000 ευρώ. Για οικογένεια χωρίς παιδιά το εισοδηματικό όριο διαμορφώνεται σε 23.350 ευρώ, ποσό που προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για καθένα από τα τρία πρώτα προστατευόμενα τέκνα.

Ακίνητη περιουσία: Η αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας του δικαιούχου δε θα πρέπει να υπερβαίνει τα 100.000 ευρώ για τον άγαμο ή τα 150.000 ευρώ για τον έγγαμο.
Επιφάνεια: Το όριο τίθεται στα 120 τ.μ. πρώτης κατοικίας, χωρίς να σημαίνει ότι φορολογούμενος με σπίτι 140 τ.μ., για παράδειγμα, θα εξαιρείται των επιστροφών. Θα δικαιούται επιστροφή φόρου για το πετρέλαιο θέρμανσης που απαιτείται για το τμήμα των 120 τ.μ., εφόσον βεβαίως καλύπτει και τα υπόλοιπα κριτήρια.
Τεκμήρια: Απευθείας εξαιρούνται από τις επιστροφές όσοι έχουν στην κατοχή τους πισίνες, σκάφη αναψυχής, αεροσκάφη, ελικόπτερα και γενικότερα περιουσιακά στοιχεία τα οποία αποτελούν τεκμήρια.

Εφόσον κανείς δικαιούται επιστροφή φόρου, το ύψος της θα προσδιορίζεται μετά το χωρισμό της χώρας σε τέσσερις ζώνες. Σε αυτές έχουν καθοριστεί μέγιστες καταναλώσεις επί των οποίων υπάρχει δικαίωμα επιστροφής. Δεν μπορεί, για παράδειγμα, κάποιος φορολογούμενος στη Μεσσηνία να υποβάλει παραστατικά αγοράς πετρελαίου θέρμανσης 5 τόνων, διότι στη συγκεκριμένη περιοχή δικαιούται επιστροφή φόρου για κατανάλωση έως 600 λίτρα και η μέγιστη επιστροφή φόρου φτάνει στα 180 ευρώ.

Παράδειγμα για Μεσσηνία

Για να γίνουν περισσότερο κατανοητά τα παραπάνω, υποθέτουμε ότι μια οικογένεια στη Μεσσηνία διαμένει σε κατοικία 80 τετραγωνικών μέτρων. Η περυσινή κατανάλωση ήταν 800 λίτρα, με κόστος 728 ευρώ. Φέτος με τις αυξήσεις των τιμών το κόστος θα φτάσει στα 1.200 ευρώ, αύξηση 472 ευρώ. Η επιστροφή φόρου θα είναι 120 ευρώ για τα 400 λίτρα (80 τ.μ. επί 5 λίτρα/τ.μ.). Έτσι, η καθαρή επιβάρυνση που προκύπτει θα είναι 352 ευρώ.

Θάρρος

Συνάντηση Αλευρά - Κατσούλα για θέματα της ΕΑΣ Μεσσηνίας

Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Παν. Αλευράς είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δ.Σ της ΕΑΣ Μεσσηνίας κ. Κατσούλα και το μέλος του Δ.Σ. κ. Αντωνόπουλο και αντάλλαξαν απόψεις πάνω σε θέματα που αφορούν στην πορεία της Ένωσης, κάτω από τις τρέχουσες συνθήκες και άλλα θέματα του πρωτογενούς τομέα του νομού.
Ιδιαίτερα συζήτησαν για την παραγωγή προϊόντων ............

υψηλής προστιθέμενης αξίας και πιστοποιημένης ποιότητας, τα οποία μπορεί και πρέπει να αποτελέσουν τον κύριο άξονα ανάπτυξης της ελληνικής γεωργίας στο άμεσο μέλλον. Ένα τέτοιο προϊόν εθνικής σημασίας είναι και οι ελιές “Καλαμάτα ΠΟΠ” (ΦΕΚ 871/26-11-93).

Οι εκπρόσωποι της ΕΑΣ Μεσσηνίας ενημέρωσαν τον κ. Αντιπεριφερειάρχη για τη συνάντηση που είχαν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, σχετικά με την επέκταση της Προστατευόμενης Ονομασίας ελιές “Καλαμάτα ΠΟΠ”, πέραν της Μεσσηνίας, στις όμορες περιοχές της Λακωνίας, της νότιας Ηλείας και του Άστρους Κυνουρίας στην Αρκαδία.
Επίσης συζήτησαν το θέμα της τυποποίησης του προϊόντος εντός ή εκτός των γεωγραφικών ορίων ισχύος της Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης.
Τονίστηκε ιδιαίτερα ότι ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΤΕ κ. Γεωργούδης τοποθετήθηκε στη συνάντηση υπέρ του εθνικού ΠΟΠ, που θα περιλαμβάνει και την Αιτωλοακαρνανία και τη Φθιώτιδα, μαζί φυσικά με τη ζώνη καλλιέργειας της ελιάς Καλαμών στη νότια Πελοπόννησο, εκτιμώντας πως «ίσως τελικά, εμπορικά για την Ελλάδα αυτή να ήταν η καλύτερη λύση».

Ο Αντιπεριφερειάρχης ξεκαθάρισε ότι διαφωνεί με αυτήν την άποψη και συντάσσεται με τις θέσεις των ΕΑΣ Μεσσηνίας και Λακωνίας, δηλαδή ότι το όνομα ελιές “Καλαμάτα ΠΟΠ” θα πρέπει να αναφέρεται σε περιορισμένη γεωγραφική έκταση και παραγωγή του εκλεκτού αυτού προϊόντος, ώστε η κατάσταση να είναι ελεγχόμενη, διαφορετικά κινδυνεύει να χρησιμοποιηθεί απεριόριστα από Έλληνες και ξένους διακινητές.
Άλλωστε είναι γνωστό ότι οι ονομασίες προέλευσης αποτελούν στοιχεία ταυτότητας ενός προϊόντος που προέρχεται από έναν δεδομένο εδαφικό χώρο. Με αυτές πιστοποιείται ο δεσμός μεταξύ μίας δεδομένης φήμης ή χαρακτηριστικό του προϊόντος και της γεωγραφικής προέλευσής του.

Ο κ. Αλευράς επεσήμανε δε ότι η νέα ζώνη που θα προκύψει μπορεί να δώσει μια κρίσιμη μάζα προϊόντος που θα αντιστοιχεί τουλάχιστον στο 40% της πανελλήνιας παραγωγής ελιάς ποικιλίας Καλαμών, δηλαδή περί τους 16.000 τόνους σε σύνολο 40.000 τόνων σε πανελλήνιο επίπεδο.

Τέλος λόγω της σοβαρότητας του θέματος συμφωνήθηκε να κληθεί ο μελετητής προκειμένου να συνδιαμορφωθούν οι τελικές προτάσεις.
Πέραν αυτού, η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας με τις αρμόδιες Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής, και σε συνεργασία με την ΕΑΣ Μεσσηνίας, σχεδιάζει την οργάνωση ημερίδας για την Κορινθιακή σταφίδα που αποτελεί ένα ελπιδοφόρο αγροτικό προϊόν του νομού μας, που συμβάλλει και σήμερα σημαντικά στην τοπική οικονομία.

Καφετζόπουλος κατά Σεραφείμ για πεολειχία..

«Kinky και γεμάτη ψευδοεπιστημονικές αρλούμπες» χαρακτήρισε ο Αντώνης Καφετζόπουλος την ανακοίνωση του Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ σχετικά με το στοματικό σεξ ως υπεύθυνο για εμφάνιση καρκίνου στο κεφάλι και το λαιμό.

«Kinky ανακοίνωση του Μητροπολίτη Πειραιώς ............

κκ Σεραφείμ (γεμάτη, όπως συνηθίζει, ψευδοεπιστημονικές αρλούμπες)» έγραψε χαρακτηριστικά ο δημοφιλής ηθοποιός απαντώντας στο γνωστό άρθρο που θέλει το στοματικό σεξ να υπεύθυνο για την δημιουργία καρκίνου στο κεφάλι και το λαιμό και το οποίο αναδημοσιεύτηκε στην επίσημη διαδικτυακή σελίδα της Μητρόπολης.

Σχετικά θέματα:

Μητροπολίτης Πειραιώς: "Χυδαία πράξη η πεολειχία"!

Χαμός στο twitter με τον Πειραιώς Σεραφείμ και το στοματικό sex

Αντιστέκεται η Πύλος στο κλείσιμο της ΔΟΥ

Χαμός γίνεται με τον «Καλλικράτη» στις εφορίες και κυρίως με το σε ποιες πόλεις θα καταργηθούν οι ΔΟΥ.

Η (μικρή) Πύλος, πάντως, «αντιστέκεται» ως ..........

δυσπρό­σιτη και πατρίδα του πρωθυπουργού βεβαίως, βεβαί­ως…

Οι συναυλίες στην Κορώνη συνεχίζονται.

Όσο το … καλοκαίρι συνεχίζεται η Κίνηση Πολιτών τ. δήμου Κορώνης συνεχίζει τις πολιτιστικές δραστηριότητές της με ελεύθερη είσοδο. Το Σάββατο 6 Οκτωβρίου στις 20:15, στην Ελεήστρια, θα πραγματοποιηθεί συναυλία της μικτής χορωδίας του Μουσικού Ομίλου “ΟΡΦΕΥΣ” Καλαμάτας.
Η χορωδία αποτελείται από 40 περίπου μέλη και...........

το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολύ γνωστά ελληνικά τραγούδια των Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Λοΐζου, Ξαρχάκου, Ανδριόπουλου και άλλων συνθετών με τη συνοδεία πιάνου.

Επίσης θα ακουστούν δυο έργα κλασσικού ρεπερτορίου από την πιανίστα Βέρα Στραβοπόδη.
Διευθύνει ο μαέστρος Ιβάν Μάτζαρης
Από 8 έως 12 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν άλλες 2 συναυλίες με την ορχήστρα της γερμανικής σχολής “Ensemble d' Accord” και στο τέλος Οκτώβρη μια ελληνική και μια γερμανική βραδιά.

Οι ημερομηνίες, οι ώρες έναρξης αλλά και ο τόπος διεξαγωγής (ανάλογα και με τα «κέφια» του καιρού) θα ανακοινωθούν τις αμέσως επόμενες μέρες.
Ενημέρωση θα υπάρχει και από την ιστοσελίδα www.korone.gr

'Εμπάργκο' και από τις κλινικές στον ΕΟΠΥΥ

Προειδοποίηση προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ότι θα σταματήσουν από τις 8 Οκτωβρίου να δέχονται ασφαλισμένους του, απηύθυναν την Τρίτη οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κλινικών.

Η προειδοποίησή τους θα πραγματοποιηθεί, εάν δεν εξοφληθούν οι οφειλές του Οργανισμού προς τα μέλη του για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο του 2012.

Σε αυτή την περίπτωση, οι ασφαλισμένοι θα .............

καταβάλλουν το 100% της αξίας των παρεχομένων υπηρεσιών, βάσει του κρατικού τιμολογίου και στη συνέχεια θα διεκδικούν τα χρήματά τους από τον ΕΟΠΥΥ.

Οι κινητοποιήσεις θα είναι πενθήμερης διάρκειας, δηλαδή η πρώτη θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου. Η συνέχειά της θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις που ενδεχομένως προκύψουν.

Αγωγές

Οι εκπρόσωποι των κλινικών προχωρούν, παράλληλα, σε αγωγές για τη διεκδίκηση των οφειλών που έχουν τα ασφαλιστικά Ταμεία προς τις κλινικές για την περίοδο 2007 - 2011, τα οποία ανέρχονται στα 780 εκατομμύρια ευρώ, μαζί με τις προσαυξήσεις.

Οι αγωγές θα υποβληθούν μέσα στον Οκτώβριο, προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος παραγραφής των χρεών.

'Οι αποφάσεις ελήφθησαν υπό το βάρος των δυσβάσταχτων για τις επιχειρήσεις οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους παρόχους υπηρεσιών ιδιωτικής Υγείας', τόνισαν την Τρίτη ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών κ. Ανδρέας Καρταπάνης, το μέλος του συμβουλίου κ. Βασίλης Μπαρδής, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών κ. Γρηγόρης Σαραφιανός, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων κ. Γιώργος Βουγιούκας και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας κ. Λεωνίδας Αναγνώστου.

Χρέη

Οι εκπρόσωποι των κλινικών υπογράμμισαν ότι οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τους παρόχους της ιδιωτικής Υγείας έως τον περασμένο Δεκέμβριο αγγίζουν τα 800 εκατομμύρια ευρώ.

Οφείλονται, δηλαδή, δεδουλευμένες απαιτήσεις τουλάχιστον 36 μηνών.

Οι οφειλές του 2012 ανέρχονται στο ποσόν των 200 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς οι κλινικές έχουν πληρωθεί έως και τον Απρίλιο.

Κάθε μήνα, προστίθενται περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ, ενώ εκκρεμεί η απόδοση του παρακρατηθέντος 10% των αμοιβών τους από τον Ιανουάριο του 2012.

iatroinet

Η νέα σύνθεση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

Νέα σύνθεση για το Επιμελητήριο Μεσσηνίας προέκυψε μετά από την την χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και μετά από ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε.
Το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο που προέκυψε από την ψηφοφορία είναι το εξής:


Πρόεδρος: Μανιάτης Δημήτριος
Α’ Αντιπρόεδρος: Βασιλόπουλος Παναγιώτης
Β’ Αντιπρόεδρος: Μπομπόνης Θεόδωρος
Γενικός Γραμματέας: Σαραντέας Σωτήριος
Οικονομικός Επόπτης: Ανδριανόπουλος Παναγιώτης

«Μαϊμού» συνταξιούχοι του ΟΓΑ στην Ηλεία

Περιπτώσεις «μαϊμού» συνταξιούχων του ΟΓΑ διερευνά το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας...

μετά την σχετική εντολή που δόθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

Η σχετική έρευνα ξεκίνησε μετά από εντολή ............

που διαβίβασε στους κατά τόπους Εισαγγελείς ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, καθώς πριν από ένα μήνα περίπου ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης, προσκόμισε νέα στοιχεία στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τις συντάξεις «μαϊμού» στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που διενεργείται για το θέμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε ολόκληρη την Ηλεία έχουν εντοπιστεί 40 ονόματα συνταξιούχων του ΟΓΑ που δεν απογράφηκαν στην τελευταία απογραφή και κατά μία έννοια θεωρούνται «μαϊμού» συνταξιούχοι.

Στο Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας, σύμφωνα με το patrisnews.com έχουν διαβιβαστεί δέκα φάκελοι με τα αντίστοιχα ονόματα συνταξιούχων από την Αμαλιάδα και την ευρύτερη περιοχή του κάμπου που ελάμβαναν τα παράνομα επιδόματα.

Η έρευνα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι ορισμένες περιπτώσεις που περιλαμβάνονται μεταξύ των δέκα ονομάτων, διαμένουν στο εξωτερικό αυτή τη στιγμή, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις συνταξιούχων που έχουν πεθάνει και πλέον εξετάζονται διεξοδικά όλα τα στοιχεία για να διαπιστωθεί εάν κάποιοι συνέχισαν να λαμβάνουν τις συντάξεις των αποθανόντων.

Η έρευνα αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο προσεχές διάστημα και τα στοιχεία θα αποσταλούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αμαλιάδας και από εκεί θα διαβιβαστούν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Difer news

«Πρωταθλήτρια» στην ακρίβεια η Ελλάδα – Αποκλίσεις μέχρι και 30% στις τιμές!

Η Ελλάδα παραμένει μία από τις ακριβότερες χώρες της Ευρώπης παρά την οικονομική ύφεση που σαρώνει την οικονομία, αναγνωρίζει και το υπουργείο Ανάπτυξης, προσθέτοντας ότι η κατάσταση στο επίπεδο των τιμών είναι πολύ χειρότερη από την αναμενόμενη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat στη ............

διάρκεια του 2011 η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση της ΕΕ σε ό,τι αφορά τις τιμές σε γαλακτοκομικά και αβγά με απόκλιση τιμών 31,5% σε σχέση με το μέσο όρο της ΕΕ, ενώ το 2010 ήταν στη δεύτερη.

Στα έλαια και τα λίπη βρίσκεται στην έβδομη με απόκλιση τιμών από την ΕΕ με 15,7% και το 2010 ήταν στην τέταρτη με 18,7%.

Στα ψάρια η χώρα μας το 2011 ήταν στην έκτη θέση όπως και το 2010 με απόκλιση 12,4% και 11,3%, αντίστοχα.

Στο ψωμί και τα δημητριακά το 2011 ήταν στην όγδοη θέση με 15,8% υψηλότερες τιμές από την ΕΕ και το 2010 ήταν στην έβδομη με 17,4%.

Στα μη αλκοολούχα ποτά το 2011 η Ελλάδα ήταν στην δέκατη θέση με 9,4% απόκλιση τιμών και το 2010 στην ένατη με 11,6%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα κρέατα και τα οπωροκηπευτικά η Ελλάδα είναι στις τελευταίες θέσεις της ΕΕ.

Στα είδη ένδυσης το 2011 η Ελλάδα ήταν στην έβδομη θέση με 3,1% απόκλιση και το 2010 στην πέμπτη με 6,6%.

Στα έπιπλα και τα χαλιά η Ελλάδα το 2011 είχε την ενδέκατη θέση με 1,2% και το 2010 στην πέμπτη θέση με 6,4% σε σχέση με την ΕΕ.

Η Ελλάδα είναι στην υψηλότερη θέση στους υπολογιστές με 18,7% απόκλιση από τον κοινοτικό μέσο όρο και το 2010 ήταν στην τρίτη με 9,3%.

Η εξέλιξη των τιμών των τροφίμων αποδίδεται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης όπως αναφέρει το newpost.gr, στις υψηλές τιμές παραγωγού και τη διατροφική κρίση, αλλά και στις παθογένειες και τις δυσλειτουργίες που υπάρχουν στην ελληνική αγορά, όπως είναι η δυσκολία στις μεταφορές, η γραφειοκρατία και η υψηλή φορολογία.

Market Beast

Από την 1η Ιανουαρίου 2013 οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις

Το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού «μαρτυρά» ότι το πακέτο των μέτρων, τουλάχιστον στο κομμάτι που αφορά στους μισθωτούς και στους συνταξιούχους, θα είναι εμπροσθοβαρές.

Ο λογαριασμός των μέτρων ανεβαίνει στα 7,8 δισεκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων, πάνω από πέντε δις. ευρώ θα προέλθουν από περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. Σαφής αναφορά γίνεται και για την αύξηση των ορίων ηλικίας κατά δύο έτη, σύμφωνα με το fpress.gr

Ο πίνακας με τα μέτρα που εγγράφονται στον .............

προϋπολογισμό του 2013, έχει ως εξής:
1. Αναδιάρθρωση δημόσιου τομέα: 483 εκατ. ευρώ
2. Αναδιάρθρωση τοπικής αυτοδιοίκησης 100 εκατ. ευρώ
3. Μισθολογική δαπάνη: 1.100 εκατ. ευρώ
4, Δαπάνη για συντάξεις: 3.799 εκατ. ευρώ
5. Κοινωνικά επιδόματα: 347 εκατ. ευρώ
6. Υγειονομική περίθαλψη: 803 εκατ. ευρώ
7. Εθνική Άμυνα: 304 εκατ. ευρώ
8. Παιδεία: 132 εκατ. ευρώ
9. Εξορθολογισμός ΔΕΚΟ: 241 εκατ. ευρώ

Σύνολο επίδρασης στο σκέλος των δαπανών: 7.308 εκατ. ευρώ.

Στο σκέλος των εσόδων, ως πρόσθετα μέτρα εγγράφεται το ποσό των 492 εκατ. ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος, εκτιμάται ότι θα προέλθει από τον εξορθολογισμό των οικογενειακών επιδομάτων, μέτρο που μπορεί να αποφέρει 427 εκατ. ευρώ.

Τι ακριβώς εννοεί με την έννοια «εξορθολογισμός οικογενειακών επιδομάτων» το υπουργείο Οικονομικών; Θα είναι η κατάργηση του πρόσθετου αφορολογήτου για τους μισθωτούς και συνταξιούχους με παιδιά; Αυτό θα μπορούσε να έχει δημοσιονομικό όφελος στο σκέλος των εσόδων. Μήπως το υπουργείο αναφέρεται στη θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων για την καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων μέσω του ΟΓΑ; Αυτό το κονδύλι, περιλαμβάνεται και στο σκέλος των δαπανών.

Πάντως, οι φόροι που προβλέπεται να εισπραχτούν το 2013, θα είναι μειωμένοι σε σχέση με το 2012. Το υπουργείο Οικονομικών παραδέχεται ότι τα σκληρά μέτρα λιτότητας, θα έχουν αρνητική επίπτωση στα έσοδα.

Από τους έμμεσους φόρους (ΦΠΑ, φόροι κατανάλωσης κλπ) αναμένεται να εισπραχτούν 25,193 δισεκατομμύρια ευρώ έναντι 26,27 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2012. Από τους άμεσους φόρους, τα έσοδα θα διαμορφωθούν στα 20,25 δισεκατομμύρια ευρώ έναντι 20,767 το 2012

MarketBeast

ΣΟΚ! Στα 1,50 ευρώ το λίτρο πετρελαίου θέρμανσης

Η πώληση του πετρελαίου θέρμανσης και η τιμή του αναμένεται να διαμορφωθεί στα 1,48 με 1,50 ευρώ το λίτρο ενώ πέρυσι ήταν 0,90-0,92 ευρώ.

Χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά θα κληθούν να βάλουν πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να πληρώσουν για τη θέρμανση τους, με τη θέρμανση να είναι αυξημένη κατά 60% συγκριτικά με πέρυσι, αναφέρει το newsbomb.gr

Η φετινή επιβάρυνση αποδίδεται στην αύξηση του...........

Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης στο 80% του πετρελαίου κίνησης. Δηλαδή ο ΕΦΚ, από τα 60 ευρώ ανά χίλια λίτρα, θα ανέβει στα 330 ευρώ και όχι στα 412 ευρώ.

Σύμφωνα με το «Εθνος», το κόστος θέρμανσης στην Αττική και σε νότιες περιοχές της χώρας στη διάρκεια του χειμώνα θα είναι σε σχέση με πέρυσι υψηλότερο από 116 ευρώ για μία οικογένεια που μένει σε γκαρσονιέρα μέχρι και 4.060 ευρώ για τους ενοίκους μιας πολυκατοικίας στην Αθήνα. Η αντίστοιχη επιβάρυνση για τις περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας είναι από 208 ευρώ έως 7.308 ευρώ.

Περιφερειάρχης Υγείας ορίστηκε ο Τ. Κατσίβελας

Περιφερειάρχης Υγείας ορίστηκε ο Τάκης Κατσίβελας γιατρός από τους Γαργαλιάνους. Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας, ο κ. Κατσίβελας ορίστηκε διοικητής στην 6η ΥΠΕ Πελοποννήσου - Ιονίων Νήσων - Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας.
Υποδιοικητές ορίστηκαν ο ............

Τάκης Αντωνακόπουλος (πρώην βουλευτής) και η Λένα Αλμπάνη.

ΕΥΘΕΩΣ Το «τζέρτζελο» με τα δάνεια στα πυρόπληκτα, η «παράγκα» και οι παραφυάδες…

Του ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΑΜΟΥΛΗ

ΟΤΑΝ επί 15 χρόνια η «ΦΩΝΗ» έδινε τη μάχη, δυστυχώς με ελάχιστους θεσμικούς συμπαραστάτες, κατά των τραπεζών στο πλευρό χιλιάδων δανειοληπτών, θυμάτων της τοκογλυφικής πρακτικής των τραπεζών, κάποιοι πολιτικοί τε και δημοσιογράφοι, «εδώ στο Νότο» σφύριζαν αδιάφορα γιατί είχαν εύκολη και προνομιακή πρόσβαση στα γκισέ τους, ροκανίζοντας επιδοτήσεις και ευνοϊκές δανειοδοτήσεις από το σύστημα της διαπλοκής που γέννησε τη διαφθορά και την κραιπάλη και οδήγησε τη χώρα στο γκρεμό.

Τώρα που αυτοί οι ίδιοι οι προνομιούχοι του «συστήματος», το ............

οποίο δεν υπάρχει πια, έχουν το πρόβλημα, προσπαθούν να μας πείσουν ότι το μείζον αυτή τη στιγμή για τη χώρα είναι η υπόθεση κάποιων χιλιάδων «πυροδανείων» που δεν είχαν την εγγύηση του δημοσίου και για τεχνικούς, αλλά κυρίως για λόγους ρευστότητας, προς το παρόν οι Τράπεζες αρνούνται να προβούν σε ευνοϊκές ρυθμίσεις και αναστολές, παρ’ ότι έχουν δεδομένη την πρωθυπουργική, αλλά και την ευρύτερη πολιτική βούληση να επιλυθεί το πρόβλημα και να τύχουν όλοι οι δανειολήπτες της ίδιας αντιμετώπισης, όπως είναι το σωστό και δίκαιο.

Το μείζον για τη χώρα αυτή την εβδομάδα είναι οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις (τελικός γύρος) με την τρόικα για το «ελληνικό ζήτημα» και σε καμία περίπτωση δεν μπήκαμε σε «εβδομάδα εξελίξεων για τα πυροδάνεια», επειδή έτσι το αποφάσισε κάποια πολιτικοδημοσιογραφική παράγκα στη Μεσσηνία.
Το μείζον είναι μέχρι τις 8 Οκτωβρίου να έχει κλείσει η διαπραγμάτευση και να υπάρχει στο Eurogroup η τελική συμφωνία για τα μέτρα, με στόχο την απόφαση για εκκίνηση των διαδικασιών απελευθέρωσης της χρηματοδότησης.
Το μέγιστο για τη χώρα είναι μέχρι τις 18 Οκτωβρίου να έχει στα χέρια του ο Μεσσήνιος πρωθυπουργός όλα τα όπλα της διαπραγμάτευσης, αλλά να έχει διαμορφωθεί ευνοϊκό κλίμα και συμμαχίες τέτοιες που θα επιτρέψουν την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.

Αυτές είναι οι προτεραιότητες, τις οποίες σαφώς έχει προδιαγράψει ο ίδιος ο πρωθυπουργός για να αποτραπούν οι κίνδυνοι περαιτέρω επιδείνωσης της κατάστασης που θα οδηγούσε τη χώρα σε απόλυτο οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο.
Χωρίς τη συνέχιση της χρηματοδότησης η ελληνική οικονομία αναπότρεπτα θα υποστεί ασφυξία, οπότε οι όποιες επι μέρους ρυθμίσεις οφειλών, δανείων ή πυροδανείων αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό, με την οποία σε καμία περίπτωση δεν θα σβήσει η… φωτιά που θα φθάσει μέχρι τα μπατζάκια όλων!
Εντάξει, είπαμε «παράγκα» και χειραγώγηση προς ίδιον όφελος (κομματικό και οικονομικοεπικοινωνιακό) αλλά μέχρι ενός σημείου. Δεν αντιλαμβάνονται οι εμπνευστές και οι παραφυάδες τους, που είδαν μόνο το τυρί και όχι τη φάκα, ότι κινδυνεύουν να γελοιοποιηθούν από τις εμμονές του «παραγκάρχη» και του Συριζαίου πολιτικού εκπροσώπου του;

Άλλωστε είναι γνωστό στην πολιτική και τη δημοσιογραφία ότι το timing είναι βασική «συνιστώσα» της σοβαρότητας και της εγκυρότητας. Αν η εκτροπή από αυτά τα όρια, θεωρηθεί λάθος επιλογή ή σκοπιμότητα υποκινούμενη από ταπεινά κίνητρα (υπάρχουν και τέτοια στην παράγκα), η επιμονή (έστω και σε απολογητικό ύφος όπως το χθεσινό) συνιστά πολιτικοδημοσιογραφικό ακρωτηριασμό. Όμως η εμμονή στο να θέλει κάποιος να βγει και από πάνω, πέρα από πολιτική και επικοινωνιακή ανοησία, ενέχει και όλα τα στοιχεία της άκαμπτης και ακραίας βλακείας! Επειδή ακριβώς αυτοί οι Τύποι είναι ανίκητοι, αποτελούν τον υπ’ αριθμόν ένα κίνδυνο (κατά τας γραφάς) για το δημόσιο βίο.
Συμπέρασμα: Προέχει τώρα η πολιτικοοικονομική λύση του δράματος που εδώ και τρία χρόνια ζει η Ελλάδα.

Τα υπόλοιπα στις αστικές δημοκρατίες ρυθμίζονται και αυτορυθμίζονται από την Πολιτεία, την Κοινωνία και την Οικονομία, πλην των καταστάσεων πλήρους απορρύθμισης, στις οποίες αναλαμβάνουν ενεργό δράση άλλοι πιο εξειδικευμένοι επιστήμονες.

ΘΑΝ. ΤΣΑΜΟΥΛΗΣ

Υ.Γ.: Είχα γράψει το σημείωμα πριν από τη συνέντευξη Τύπου του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θαν. Πετράκου, με την οποία ουσιαστικά επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς μας και επιμένει στο πολιτικοεπικοινωνιακό «τζέρτζελο». Εδώ πάντως ισχύει το γνωστό: Εδώ ο κόσμος καίγεται… η «Ελευθερία» και ο Πετράκος ΣΥΡΙΖΑ χτενίζονται!!!

Το χθεσινοβραδινό δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 1/10/2012 ]



Βούλγαρος κατηγορείται για βιασμό 13χρονης στα Φιλιατρά

Για βιασμό ενός 13χρονου κοριτσιού βουλγαρικής καταγωγής κατηγορείται ένας 43χρονος Βούλγαρος, τον οποίο παρέδωσαν οι οικείοι του χθες μετά τα μεσάνυχτα στο Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατρών. Μάλιστα ο Βούλγαρος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ήταν σε άσχημη κατάσταση πιθανότατα εξαιτίας ξυλοδαρμού, ενώ λόγω της σοβαρότητας διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, οι .............

γονείς του ανήλικου κοριτσιού που μένουν στα Φιλιατρά, κατηγορούν τον 43χρονο -που μένει επίσης στα Φιλιατρά- ότι πριν 10 μέρες βίασε την κόρη τους. Μάλιστα χρειάστηκε να περάσει αυτό το χρονικό διάστημα για να αποκαλυφθεί το γεγονός, όπως υποστηρίζουν, αφού ο 43χρονος απειλούσε και εκβίαζε το μικρό κορίτσι να μην πει τίποτα.

Ωστόσο, απ' ό,τι φαίνεται προχθές οι απειλές έγιναν αντιληπτές από συγγενικό πρόσωπο της μικρής και έτσι αποκαλύφθηκε τι είχε γίνει.
Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, οι οικείοι της 13χρονης εντόπισαν τον 43χρονο, ο οποίος μάλιστα ήταν και γνωστός της οικογένειας, και αφού τον ξυλοφόρτωσαν άγρια, τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατρών. Λόγω της κατάστασής του όμως οδηγήθηκε στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και από εκεί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου και νοσηλεύεται.

Η όλη υπόθεση και οι καταγγελίες ερευνώνται από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατρών που έχει παραγγείλει ιατροδικαστική έκθεση τόσο για την 13χρονη -την οποία χθες αναμενόταν να εξετάσει γυναικολόγος- όσο και για τον 43χρονο, από τον οποίο εφόσον η υγεία του το επιτρέψει αναμένεται να πάρουν κατάθεση.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 2ας Οκτωβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στη ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ και οικονομικό έγκλημα ήρθε χθες στο..........

φως με τις επ’ αυτοφώρω συλλήψεις σκουπιδοεργολάβων φορτηγών που έθαβαν σκουπίδια της Τρίπολης στο Δήμο Μεγαλόπολης. Σύσκεψη στην Περιφέρεια και έκρηξη Τατούλη κατά της μαφίας των σκουπιδιών.
ΑΥΤΟ είναι το πρώτο θέμα της «ΦΩΝΗΣ» στο πρωτοσέλιδο της οποίας διαβάζουμε:
● ΣΥΝΕΧΕΙΑ στο σίριαλ με τη ρύθμιση δανείων στις πυρόπληκτες περιοχές. Συνέντευξη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θαν. Πετράκου με πολλές αιχμές, σκληρή απάντηση του προέδρου της ΝΟΔΕ Περικλή Μαντά.
Αρθρο του διευθυντή της «Φ» Θαν. Τσαμούλη για το πολιτικοεπικοινωνιακό «τζέρτζελο» και τους πρωταγωνιστές του σίριαλ.
● ΒΡΕΘΗΚΕ ΛΥΣΗ και την Πέμπτη θα πληρωθούν οι απλήρωτοι του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, μέσω των «Δρόμων της Ελιάς».
● ΡΥΘΜΙΣΗ-ΑΝΑΣΑ για τους Δήμους στα δάνεια από το Ταμείο Παρακαταθηκών.
● ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ στην 6η ΥΠΕ τοποθετήθηκε ο γιατρός Παναγιώτης Κατσίβελας και πρόεδρος της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας ο Χρήστος Γιάνναρης.
● ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ εκδήλωση στην Κυπαρισσία για τη ζωή και το έργο του Όμηρου Πέλλα (Οδυσσέα Γιαννόπουλου).
● ΝΕΑ διάκριση της Costa Navarino σε Διεθνή Διαγωνισμό.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!