Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2009

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Screenshots από τα Windows 7

ΑΠΟΚΛEΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS

Δείτε Screenshots από το ολοκαίνουριο λειτουργικό της Microsoft με την επωνυμία Windows 7.

Είναι σε Beta έκδοση αλλά οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικό λειτουργικό ταχύτατο και γενικά είναι ότι καλύτερο έβγαλε η Microsoft.

Το λειτουργικό κατέβηκε από torrent (2,34 GB) εγκαταστάθηκε και σας το παρουσιάζουμε.

Σε επόμενη ανάρτηση θα σας δώσουμε πληροφορίες για την συμπεριφορά του νέου λειτουργικού

Τις εικόνες μας τις έστειλε ένας εξαιρετικός φίλος ο Κώστας Βέβες Ιδιοκτήτης εταιρίας Πληροφορικής

ΒΕΒΕΣ SERVICE Α.Ε.

www.veves.gr

Τηλ. 2761 0 24856

Κιν. 695 - 52 91 934

ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΜΟΝΟ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS

TO ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ Windows 7

Επιφάνεια εργασίας







My Computer (O υπολογιστής μου)





My Pictures (Οι φωτογραφίες μου)




Media Player 12




Control Panel (Πίνακας Ελέγχου)




Internet Explorer 8




EYXAΡIΣTOYME ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ BEBΕΣ ΑΕ

για την προσφορά της

ΒΕΒΕΣ SERVICE Α.Ε.

www.veves.gr

Τηλ. 2761 0 24856

Κιν. 695 - 52 91 934


MADE IN GREECE Η ΜΥΘΟΣ ΤΕΛΙΚΑ‏???

Άρθρο του Βασίλη Κίτσου ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο Φιλιατρά News και Φιλιατρά Forum.

Καθώς το 2009 Μπαίνει για τα καλά πλέον στην καθημερινή ζωή μας και ελπίζοντας για καλύτερες μέρες σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα στους φορείς του Νομούνα είναι πιο ενεργητικοί και δραστήριοι.
Όμως το 2008 άφησε μια ανοικτή πληγή,που κατά την προσωπική μου άποψη δύσκολα θα κλείσει ιδιαίτερα στον Ελαϊκό κόσμο.
Κάποιοι νόμισαν ότι δεν θα πάρουμε είδηση τι γίνεται και το πέρασαν σιωπηλά και υπόγεια χωρίς διαμαρτυρία εκτός από λίγες μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού.
Έλα όμως που υπάρχουν και κάποιοι που είναι πονηροί και υπεύθυνοι και το έβγαλαν στην φόρα.
Μιλάω για τον νόμο που ψηφίστηκε τον Αύγουστο με ισχύ την 16.11.2008 με θέμα την υποχρεωτική αναγραφή του τόπου παραγωγής και ελαιοποίησης του Ελαιοκάρπου και φυσικά προϊόντα ελαιολάδου.

Αναλυτικά:
Από τις 16.11.2008 υποχρεόνονται όλες οι συσκευασίες ελαιολάδου να αναγράφουν την προέλευση του ελαιολάδου και τον τόπο ελαιοποίησης και φυσικά την χώρα. Μιλάμε δηλαδή για το MADE IN GREECE.
Αυτό είναι κοινοτική οδηγία για όλες τις χώρες που παράγουν η συσκευάζουν ελαιόλαδα ή μείγματα ελαιολάδων.
Πρέπει να αναγράφουν από που προέρχονται οι Ελαιόκαρποι, την Χώρα ελαιοποίησης με την αναγραφόμενη σειρά αν είναι από διαφορετικές χώρες.

Στην Ιταλία εφαρμόζεται από 17.01.2009 με δύο χρόνια προσαρμογής, στην Ελλάδα με απόφαση των υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομικών, και ανάπτυξης με κοινή τους απόφαση ο συγκεκριμμένος νόμος δεν παίζει σε ισχύ.

Είχαμε μια ευκαιρία να καθαρίσουμε την αγορά, να την κάνουμε πιο υγιή και εμείς την πατήσαμε.
Αυτή δυστυχώς είναι η αγροτική πολιτική της Ελλάδας και ιδιαίτερα Ελαϊκή.
Πριν τα Χριστούγεννα η ομάδα του Φιλιατρά Forum,Φιλιατρά News ανάρτησε το πιο πάνω θέμα προς συζήτηση όπου έγινε μεγάλη ανταλλαγή απόψεων και θέσεων για το συγκεκριμένο νόμο.

Κι εγώ σαν πολίτης και ελαιοπαραγωγός και ελαιοτριβέας του νομού Μεσσηνίας ρωτάω τα εξής:
Υπάρχουν σε αυτόν τον νομό βουλευτές να αντιδράσουν?? Έστω να κάνουν μια ερώτηση στην Βουλή.

Υπάρχει ΕΑΣ? Τότε ποια συμφέροντα υπερασπίζονται αυτοί? Μήπως των εμπόρων???


Δεν υπάρχει διεύθυνση Γεωργίας Μεσσηνίας και Τριφυλίας? Αλλά αυτοί κάνουν μια ζωή ότι δεν ξέρουν.


Δεν υπάρχει Επιμελητήριο? Αυτοί μόνο με τους δρόμους της Ελιάς ασχολούνται.

Τι να τους κάνουμε όταν θίγονται η ποιότητα και η προέλευση του Μεσσηνιακού Ελαιολάδου.


Δεν υπάρχει Νομαρχία? (Δόξα το θεό και Νομάρχη έχουμε και τέσσερις αντινομάρχες.)

Δεν υπάρχουν συνεταιρισμοί??? Τι κάνουν οι συνεταιριστές? Κοιμούνται?

Τελικά δεν υπάρχει κανένας να αντιδράσει γι αυτό???

Και ενώ θα έπρεπε να είμαστε στους δρόμους και να διαμαρτυρόμαστε οι φορείς του Νομού με πρώτο τον Νομάρχη έδιναν ευχές στα διάφορα έντυπα και όχι μόνο καμαρωτοί, σαν τα κοράκια για τον καινούριο χρόνο λες και ο χρόνος θα έκανε αυτά που έπρεπε να κάνουν αυτοί.

ΑΙΣΧΟΣ Κύριοι της Καλαμάτας και λυπάμαι γιατί μέρα με την μέρα ανακαλύπτω πιοί και τι ανθρωπάκια μας διοικούν.
Και κλείνοντας θέλω να σας στείλω και ένα μικρό μήνυμα.
Ότι η ομάδα μας από τα Φιλιατρά Mεσσηνίας αντιδρά γι αυτά τα οποία γίνονται και που εσείς δεν πήρατε χαμπάρι και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν καρεκλοκένταυρο είτε λέγεται υπουργός είτε λέγεται Νομάρχης να παίξει με αυτό το προϊόν που λέγεται ελαιόλαδο.

MESSINIAN FARM
BASILHS.G.KITSOS
DIRECTOR

ΣΧΟΛΙΟ
Παρακαλούνται οι Μεσσήνιοι Bloggers και τα Μεσσηνιακά Site να αναδημοσιεύσουν το θέμα.

Σε μαύρα χάλια ο δρόμος Βάλτας - Φιλιατρών

Εν αναμονή της πολυπόθητης δημοπρασίας που θα γίνει στις 13 Ιανουαρίου στη Νομαρχία Μεσσηνίας, για τη βελτίωση & συντήρηση του δρόμου Βάλτας - Γαργαλιάνων, σε μαύρα χάλια εξακολουθεί να βρίσκεται ο δρόμος Βάλτας - Φιλιατρών.
Πρόκειται για δρόμο μήκους περίπου 4,5 χλμ ο οποίος συναντά τον δρόμο Φιλιατρών - Χριστιάνων και τον οποίο χρησιμοποιούν οι κάτοικοι του χωριού προκειμένου να κατευθυνθούν στα Φιλιατρά.
Ο δρόμος ασφαλτοστρώθηκε πριν 25 χρόνια & από τότε ελάχιστες εργασίες συντήρησης έχουν γίνει. Το 60% περίπου του δρόμου βρίσκεται στα όρια του Δήμου Γαργαλιάνων και το υπόλοιπο 40% στα όρια του Δήμου Φιλιατρών.

Πηγή: Βάλτα Τριφυλίας

Τριφυλία: Προβλήματα στις καλλιέργειες κηπευτικών από την υγρασία

Προβλήματα δημιουργεί στις καλλιέργειες κηπευτικών στην περιοχή της Τριφυλίας η αυξημένη υγρασία, λόγω των πολλών και συχνών βροχοπτώσεων που έχουν σημειωθεί.
Γι‘ αυτό και από το Τμήμα Φυτοπροστασίας της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Τριφυλίας συστήνεται αυξημένη προσοχή από τους παραγωγούς, προκειμένου να προστατέψουν τις καλλιέργειες τους σε μια περίοδο που οι φυτεύσεις στα θερμοκήπια είναι σε πλήρη εξέλιξη.
Ο υπεύθυνος Φυτοπροστασίας της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Τριφυλίας, γεωπόνος Αντώνης Παρασκευόπουλος, μας ενημερώνει:
«Αυτή την περίοδο έχουν ξεκινήσει οι φυτεύσεις και η καλλιεργητική περίοδος μέσα στα θερμοκήπια.

Ηδη οι μονάδες που διαθέτουν συστήματα θέρμανσης έχουν φυτευτεί και αυτό συνεχίζεται και στις υπόλοιπες που διαθέτουν αντιπαγετική προστασία.
Κατά κύριο λόγο καλλιεργούνται αγγούρια και σε μικρότερες ποσότητες ντομάτες και πιπεριές.
Αυτή την περίοδο όμως λόγω των καιρικών συνθηκών υπάρχει αυξημένη σχετική υγρασία, γι‘ αυτό οι παραγωγοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στις αρδεύσεις τους, που θα πρέπει να γίνονται μόνο όσο είναι απολύτως αναγκαίες.
Αυτό οι παραγωγοί μπορούν να το εκτιμήσουν είτε εμπειρικά είτε με τα ειδικά όργανα, τα τασίμετρα.


Οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών με την σχετικά υψηλή υγρασία έχουν δημιουργήσει ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη παθογόνων (μύκητες και βακτήρια), γι‘ αυτό χρειάζεται ρύθμιση των συνθηκών του περιβάλλοντος χώρου μέσα στα θερμοκήπια, αξιοποιώντας τα συστήματα θέρμανσης και εξαερισμού. Επίσης πρέπει να εξασφαλίζονται μέτρα υγιεινής, κρατώντας οι παραγωγοί καθαρά τα θερμοκήπια από ζιζάνια - και να μην κάνουν πυκνές φυτεύσεις.
Μετά τα κλαδέματα πρέπει να κάνουν τις κατάλληλες επεμβάσεις για προστασία από παθογόνα, όπως και να καθαρίζουν από ζιζάνια τους χώρους γύρω από τα θερμοκήπια, ενώ θα πρέπει να φροντίζουν την ορθολογική θρέψη των φυτών για την ανάπτυξη πλούσιου ριζικού συστήματος.

Από εκεί και πέρα πρέπει καθημερινά να παρακολουθούν τις καλλιέργειές τους και σε συνεργασία με τους γεωπόνους συμβούλους τους να κάνουν τις απαραίτητες επεμβάσεις, όπου κρίνεται αναγκαίο».
Οσον αφορά τις υπαίθριες καλλιέργειες, που κυρίως αυτή την εποχή είναι φυλλώδη λαχανικά, σημειώνει: «Στα φυλλώδη λαχανικά λόγω της υγρασίας θα πρέπει όπου κρίνεται αναγκαίο να γίνονται ψεκασμοί με χαλκούχα σκευάσματα.
Με ιδιαίτερη προσοχή όμως, καθώς θα πρέπει να τηρούνται οι οδηγίες και οι ημερομηνίες ψεκασμού/συγκομιδής (η οποία και πλησιάζει), καθώς δεν υπάρχουν πολλά εγκεκριμένα σκευάσματα».

Ο κ. Παρασκευόπουλος παρατηρεί ότι «στα φυλλώδη λαχανικά λόγω των πολλών βροχώνδεν έχουν πολλά νιτρικά, και καθώς τα εδάφη είναι αμμώδη και δεν συγκρατούν μεγάλες υγρασίες, δεν υπάρχουν πολλά προβλήματα με παθογόνα. Η τεχνική καλλιέργειας που ακολουθείται με την επίστρωση μαύρου πλαστικού κάτω από τα φυτά τα προστατεύει από προσβολές παθογόνων».

Πηγή: Ελευθερία

Διέξοδο σε νέες, αχανείς αγορές αναζητεί το ελαιόλαδο

Ιδιαίτερο βάρος σε δραστηριότητες προώθησης του ελαιολάδου σε αγορές χωρών, οι οποίες μόλις τα τελευταία χρόνια μπήκαν στην παραγωγή με σκοπό την εξισορρόπηση της προσφοράς – ζήτησης, δίδει το τελευταίο διάστημα το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου. Ινδίες, Κίνα, Ρωσία αλλά και Ιορδανία αποτελούν αγορές – «φιλέτα» για το ποιοτικό ελαιόλαδο, πόσο μάλλον το εξαιρετικής ποιότητας ελληνικό προϊόν.

Κατά την 32η σύσκεψη της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Διεθνούς Συμβουλίου για το προϊόν, στη Μαδρίτη παρουσιάστηκε η διεθνής κατάσταση της αγοράς του ελαιολάδου και των επιτραπέζιων ελιών, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΣΕ για τα έτη 2006/07, 2007/08 και προβλέψεις 2008/09, αναφέρει στο paseges.gr ο υπεύθυνος της υπηρεσίας Αγροτικής Οικονομίας της ΠΑΣΕΓΕΣ, Θ. Βλουτής, που συμμετείχε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, μεταξύ άλλων, επισημαίνεται η αύξηση της παραγωγής ελαιολάδου αλλά και της κατανάλωσης με την παράλληλη όμως πτώση των τιμών παραγωγού τις τελευταίες δύο περιόδους 2006/07, 2007/08 ιδίως και η οποία συνεχίζεται και κυρίως όσον αφορά το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Για τις επιτραπέζιες ελιές εκτιμήθηκε αύξηση της παραγωγής, σταθερή σχετικά κατανάλωση και διακυμάνσεις των τιμών χωρίς μεγάλες διαφοροποιήσεις. Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε ότι υπάρχουν έγκυρες πληροφορίες για πτώση τιμών στην αρχή τουλάχιστον της περιόδου 2008/09 σε ορισμένες ειδικά κατηγορίες.

Το ΔΣΕ, όπως ειπώθηκε, ανέπτυξε διάφορες δραστηριότητες προώθησης του ελαιολάδου ειδικότερα σε χώρες οι οποίες τα τελευταία χρόνια μπήκαν στην παραγωγή με σκοπό την εξισορρόπηση της προσφοράς - ζήτησης, όπως οι Ινδίες, ενώ συνεχίζει τις δραστηριότητές του στον τομέα της καθιέρωσης προτύπων εμπορίας του ελαιολάδου και ειδικότερα των Οργανοληπτικών χαρακτηριστικών αλλά και την εκτέλεση προγραμμάτων Ποιοτικού Ελέγχου (Quality Control) σε χώρες όπως η ΗΠΑ, Καναδάς, Αυστραλία κλπ από όπου λαμβάνονται δείγματα προς εξέταση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις Ινδίες παρατηρήθηκε αύξηση της κατανάλωσης ελαιολάδου κατά 1% κι ενώ το πρόγραμμα προώθησης στην χώρα συνεχίζεται.
Αύξηση της παραγωγής ελαιολάδου είχαμε όμως και στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, ενώ στο Ισραήλ ζητείται υψηλής ποιότητας ελαιόλαδο.
Τα προγράμματα, τονίστηκε, προώθησης θα πρέπει να επικεντρωθούν στην Κίνα, Ρωσία και Ινδίες.
Ενδιαφέρον στοιχείο ότι, στην Ιορδανία η παραγωγή λόγω έλλειψης βροχών ήταν μόνο 25.000 τόνοι, οι δε τιμές πώλησης είναι υπερδιπλάσιες από ότι οι διεθνείς.

Στα πλαίσια της προώθησης του προϊόντος θα πρέπει να τονισθεί η διαφορά μεταξύ ελαιολάδου και σπορέλαιων και να εκπαιδευτούν - ενημερωθούν οι καταναλωτές., κατέληξαν οι συμμετέχοντες.

Πηγή: ΠΑΣΕΓΕΣ

Νομαρχία Μεσσηνίας: Αντιδράσεις για την εμμονή του νομάρχη στα ίδια πρόσωπα

Τις ευχαριστίες τους προς το νομάρχη για την επιλογή και τη δέσμευση ότι θα εργασθούν, έδωσαν αμέσως μετά τον ορισμό τους οι νέοι αντινομάρχες και τα νέα πρόσωπα στο νομαρχιακό σχήμα.
Την αντίθεσή του στην εμμονή του νομάρχη σε συγκεκριμένα πρόσωπα εξέφρασε και δημόσια ο νομαρχιακός σύμβουλος, γιατρός Γιώργος Στραβόλαιμος, διευκρινίζοντας ωστόσο πως παραμένει στην παράταξη και θα συνεχίσει να τη στηρίζει. Σε δηλώσεις του ο κ. Στραβόλαιμος ανέφερε ότι από το ψηφοδέλτιο του κ. Δράκου εκλέχθηκαν 19 ικανά και άξια άτομα. «Διαφώνησα με την τακτική του νομάρχη να ορίζει τα ίδια άτομα και αποποιήθηκα κάθε θέσης ευθύνης», σχολίασε λίγο μετά τη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

Θανάσης Σαμέλης
Ο νέος γενικός γραμματέας Θανάσης Σαμέλης εξέφρασε την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες του προς το νομάρχη που τον επέλεξε για τη θέση αυτή. Δε δήλωσε προβληματισμένος που παραιτείται από σύμβουλος, προκειμένου να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα, λέγοντας ότι όποιος ασχολείται με τα κοινά προσαρμόζεται σε όποιον ρόλο τού ανατεθεί. Για τα κριτήρια με τα οποία πιστεύει ότι ο νομάρχης τον επέλεξε για τη θέση αυτή, είπε ότι είναι αξιοκρατικά αλλά και πολιτικά. Διευκρίνισε δε ότι εκφράζει το φιλελεύθερο χώρο και τον συνοδεύουν όλα όσα μπορεί να προσάψει κάποιος σε όσους ανήκουν κομματικά και πολιτικά σε ένα χώρο.

Στάθης Αναστασόπουλος
Σε δηλώσεις ο κ. Στ. Αναστασόπουλος τόνισε ότι θα συνεχίσει να εργάζεται σκληρά για την προώθηση των ζητημάτων της Μεσσηνίας. Χαρακτήρισε δε κρίσιμη την επόμενη περίοδο με την έναρξη της 4ης προγραμματικής περιόδου: «Έχουμε υποχρέωση να ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας και να διεκδικήσουμε όσα περισσότερα γίνεται και πιο σημαντικά να γίνουν στη Μεσσηνία».

Σωτήρης Παναγιωτόπουλος
Ο κ. Παναγιωτόπουλος ευχαρίστησε το νομάρχη που τον επέλεξε να παραμείνει στην αντινομαρχία, ενώ ευχαρίστησε και τα απερχόμενα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής.
Τόνισε δε ότι θα συνεχίσει να εργάζεται με σοβαρότητα και συνέπεια για την προώθηση και υλοποίηση των ζητημάτων που έχει αρμοδιότητα.
Παρατήρησε ακόμη ότι η ανάπτυξη της Μεσσηνίας είναι συνδεδεμένη με τον αγροτικό τομέα και χαρακτήρισε τη χρονιά που ξεκίνησε κρίσιμη για τους αγρότες.
Ως προτεραιότητες έθεσε τα ζητήματα της αποκατάστασης των πυρόπληκτων περιοχών, τη νομιμοποίηση κτηνοτροφικών μονάδων, το δημοπρατήριο Φιλιατρών, το παρατηρητήριο καταναλωτή, τους γυναικείους συνεταιρισμούς, τα εγγειοβελτιωτικά έργα, τον αγροτικό εξηλεκτρισμό και τις λιμνοδεξαμενές.
Επίσης, έθεσε ως ένα από τα πιο σημαντικά θέματα τη στρατηγική για το ελαιόλαδο, ενώ έχει και 3 στόχους: να γίνει πιο παραγωγική η Νομαρχιακή Επιτροπή, πιο λειτουργικές και αποτελεσματικές οι υπηρεσίες αρμοδιότητάς του και να αξιοποιηθούν όλα τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Άγγελος Κωτσιόπουλος
Με τη σειρά του και ο κ. Κωτσιόπουλος ευχαρίστησε το νομάρχη για την ανανέωση εμπιστοσύνης και υποσχέθηκε ότι θα αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις, ώστε να φανεί αντάξιος της επιλογής αυτής:
«Τη διετία που πέρασε έγιναν πολλά από την επιτροπή, ήδη έχει τελειώσει και θα έρθει προς ψήφιση η τροποποίηση του Οργανισμού και θα δώσει νέα πνοή στην αναδιάρθρωση Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας».

Δημήτρης Καφαντάρης
Ο νέος αντινομάρχης Κοινωνικών Θεμάτων Δημήτρης Καφαντάρης ευχαρίστησε το νομάρχη για την επιλογή. Η θέση του είναι ιδιαίτερα γνώριμη, αφού εκεί είχε ορισθεί ακριβώς πριν τον κ. Σαμέλη.
Όπως τόνισε, θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στα ζητήματα της κοινωνίας και των ανθρώπων, με κυρίαρχα την υγεία και την πρόνοια: «Χρειάζεται η προσφορά όλων μας σε ανθρώπους που μας έχουν ανάγκη. Θα εργασθώ με τα μέλη της επιτροπής, ώστε να δώσουμε μια νέα πνοή, που έχει ανάγκη ο τόπος. Ο κ. Σαμέλης συνέχισε το δικό μου έργο και εγώ αναλαμβάνω να το συνεχίσω».

Αντωνία Μπούζα
Τέλος, νέο πρόσωπο στο νομαρχιακό σχήμα είναι η Αντωνία Μπούζα, που αναλαμβάνει την Επιτροπή Τουρισμού. Σε δηλώσεις της, ευχαρίστησε το νομάρχη που της εμπιστεύτηκε έναν τόσο νευραλγικό τομέα της τοπικής οικονομίας και πρόσθεσε: «Ο τουρισμός είναι πυλώνας ανάπτυξης. Είναι χαρακτηριστική και η φράση του απερχόμενου υπουργού Τουρισμού κ. Σπηλιωτόπουλου, ότι ο τουρισμός είναι το οξυγόνο της οικονομίας μας. Θα προσπαθήσω με όλους τους αρμόδιους φορείς που μετέχουν στην επιτροπή για το καλύτερο. Προσδοκούμε στην περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού. Θα εργασθώ με συνέπεια για την υλοποίηση αυτού του στόχου».

Πηγή: Θάρρος

Μπαλοποιητές: «Στραβά μάτια» ζητά ο περιφερειάρχης

«Επί ξύλου κρεμάμενος» είναι στην ουσία ο σχεδιασμός του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Νικ. Αγγελόπουλου και, κατ’ επέκταση, της κυβέρνησης για την τοποθέτηση δεματοποιητών για τα απορρίμματα σε διάφορα σημεία της Πελοποννήσου.
Κι αυτό γιατί, όπως ομολογεί ο περιφερειάρχης σε έγγραφό του προς το νομάρχη Μεσσηνίας Δημ. Δράκο, οι διαδικασίες που απαιτούνται «είναι χρονοβόρες, με αποτέλεσμα να καθίσταται αναγκαία μικρή απόκλιση από το αρχικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης».
Ταυτόχρονα, του ζητά να επιδείξει τόσο ο ίδιος όσο και οι αρμόδιες υπηρεσίες, «κατανόηση και ανοχή μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών», με άλλα λόγια, δηλαδή, να κάνει «στραβά μάτια».

Μετέωρος ο σχεδιασμός

Κατά τ’ άλλα, όλα θα ήταν έτοιμα, σύμφωνα με όσα είχε δεσμευτεί προ μηνών ο υφυπουργός Εσωτερικών Αθαν. Νάκος στην Τρίπολη, να λειτουργήσουν έως τις 31 Δεκεμβρίου. Μια δέσμευση που εκ των πραγμάτων δεν μπορούσε να τηρηθεί, παρά μόνο αν όλες οι ενέργειες γίνονταν με ταχύτητες φωτός…
Αν επιχειρήσουμε να προσεγγίσουμε το θέμα της τοποθέτησης των δεματοποιητών απορριμμάτων, θα δούμε πως το τοπίο είναι «καθαρό» μόνο στην ενότητα της Καλαμάτας. Στην ενότητα της Μεσσήνης υπάρχει πρόβλημα με την τοποθέτηση του δεματοποιητή στη θέση «Καβάλα» του Δήμου Ιθώμης, καθώς έχουν εγερθεί αντιδράσεις από το Δήμο, την τοπική κοινωνία και το Μητροπολίτη Μεσσηνίας. Στην ενότητα της Πύλου υπάρχει ανάλογο πρόβλημα, ενώ «θολό» εξακολουθεί να παραμένει το τοπίο και στην ενότητα της Κυπαρισσίας, τόσο για το πού θα τοποθετηθεί ο δεματοποιητής, όσο και το πού θα τοποθετηθούν τα δεματοποιημένα απορρίμματα.

Παραδέχεται καθυστέρηση υλοποίησης

Ωστόσο, στο έγγραφό του περιφερειάρχης με αριθμό πρωτοκόλλου 202/104, στις 7 Ιανουαρίου, αναφέρει στο νομάρχη Μεσσηνίας πως «η μεγάλη πλειοψηφία των ΟΤΑ του νομού έχει προχωρήσει στη λήψη αποφάσεων παύσης λειτουργίας των ενεργών τους ΧΑΔΑ σε συνάρτηση με τη λειτουργία δεματοποιητών και λήψης αδειών προσωρινής αποθήκευσης απορριμμάτων.
Όπως είναι γνωστό, για την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την οριστική παύση των ΧΑΔΑ, απαιτούνται: η εκπόνηση Τεχνικής Μελέτης Περιβαλλοντικής Αποκατάστασης, η χορήγηση άδειας αποκατάστασης από το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας, καθώς και η απόφαση παύσης ΧΑΔΑ από εσάς, σύμφωνα με τις εγκυκλίους […] καθώς επίσης και το έγγραφο […] του τμήματος διαχείρισης στερεών αποβλήτων του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με τους Δήμους, προωθεί τις πιο πάνω διαδικασίες και ειδικότερα, συντονίζει την εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών σε σύντομο χρονικό διάστημα. Παράλληλα, ολοκληρώνει τις διαδικασίες λήψης αδειών για την εγκατάσταση και λειτουργία των δεματοποιητών.
Γνωρίζετε ότι τόσο η διαδικασία εγκατάστασης και λειτουργίας των δεματοποιητών, όσο και η σύνταξη των απαιτούμενων μελετών αποκατάστασης ΧΑΔΑ είναι χρονοβόρες, με αποτέλεσμα να καθίσταται αναγκαία μικρή απόκλιση από το αρχικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου αυτού.
Για τους λόγους αυτούς, παρακαλούμε εσάς και τις αρμόδιες υπηρεσίες σας, μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών αυτών, να επιδείξετε κατανόηση και ανοχή».
Με το έγγραφο αυτό ο κ. Αγγελόπουλος συναινεί στο αίτημα που του διατύπωσε, κατά την τελευταία του συνεδρίαση για το 2008 το Δ.Σ. του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Μεσσηνίας.

Χώρος μπαλοποιητή στην Τριφυλία;

Κι ενώ όλα αυτά συμβαίνουν μεταξύ Τρίπολης και Καλαμάτας, στην περιοχή της Τριφυλίας μόλις χθες ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιτόπιας έρευνας για τον εντοπισμό χώρου εγκατάστασης του δεματοποιητή.
Ο χώρος που είχε προταθεί αρχικά κοντά στο Μουζάκι του Δήμου Γαργαλιάνων δεν έτυχε της αποδοχής της τοπικής κοινωνίας. Χθες και προχθές οι δήμαρχοι Φιλιατρών και Γαργαλιάνων Άλκης Ξύγκας και Στ. Καλοφωλιάς, οι εκπρόσωποι των δύο Δήμων στο Δ.Σ. του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Μεσσηνίας Χαρ. Παγάνης και Μιχ. Αποστολόπουλος, αλλά και οι πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων Χριστιάνων και Μουζακίου Χαρ. Καλογερόπουλος και Παν. Κυριακόπουλος, εξέτασαν ένα νέο χώρο που βρίσκεται στα όρια του Δήμου Φιλιατρών.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, είναι σε καλό σημείο, το έδαφος είναι επικλινές και δεν υπάρχει οπτική επαφή. Πρόκειται δε για δασική έκταση. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να εκδοθούν οι σχετικές άδειες και, κατά συνέπεια, θα υπάρξει σχετική καθυστέρηση.

Πηγή: Θάρρος

ΣΧΟΛΙΟ
Πρέπει να κατασταλάξουν ΟΡΙΣΤΙΚΑ και οι Κυπαρίσσιοι που θα γίνεται η εναπόθεση των μπαλοποιημένων απορριμάτων.
Και αυτό πρέπει να τελειώσει σύντομα.
Αποφάσισαν δεματοποίηση σε χώρο ανάμεσα Φιλιατρά - Γαργαλιάνοι και εναπόθεση σε χώρο της Κυπαρισσίας και Αυλώνα.
Έτσι έχει αποφασιστεί, έτσι πρέπει να γίνει.
Ελπίζουμε ότι δεν θα δούμε τις γνωστές μαϊμουδιές από τους Κυπαρίσσιους.

Έκπτωση στο φοιτητικό εισιτήριο

Ενημέρωση πραγματοποίησε χθες ο Σύλλογος Μεσσηνίων Φοιτητών (ΣΥΜΕΦ) μαζί με τη Διοίκηση του ΚΤΕΛ Μεσσηνίας προς τα ΜΜΕ, με θέμα την έκπτωση στο εισιτήριο των φοιτητών για τα δρομολόγια από Καλαμάτα προς Πάτρα και Αθήνα και από Κυπαρισσία προς Αθήνα.

Αυτή την πολύ σημαντική συμφωνία που προχώρησε ο ΣΥΜΕΦ με τη Διοίκηση του ΚΤΕΛ παρουσίασαν αναλυτικά, σε συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα συνεδριάσεων του υπεραστικού ΚΤΕΛ Μεσσηνίας, ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Γιώργος Πετρουλάκης, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΜΕΦ Ηλίας Γιαννακέας και ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων Νίκος Τζάνος.
Τον λόγο πρώτος πήρε ο Ηλίας Γιαννακέας, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Πριν λίγες ημέρες είχαμε μια συνάντηση το Διοικητικό Συμβούλιο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ με τον Σύλλογο Μεσσηνίων Φοιτητών και από την πρώτη στιγμή καταλάβαμε ότι, πρόκειται για έναν δραστήριο Σύλλογο, που έχει ως γνώμονα την εξυπηρέτηση κατά τον καλύτερο τρόπο των φοιτητών μας των Μεσσήνιων φοιτητών που σπουδάζουν σε Αθήνα και Πάτρα.


Έτσι κι εμείς από την πλευρά μας σαν τη μεταφορική εταιρεία του Νομού που θέλουμε να στεκόμαστε πάντα δίπλα σε όλους και ιδιαιτέρα στους φοιτητές κάναμε μια μεγάλη συζήτηση με τα παιδιά και αποφασίσαμε να τους καταθέσουμε ένα πακέτο μεταφοράς που αφορά στα μέλη του Συλλόγου τους κυρίως για τριήμερα, αργίες και κατά την έναρξη αλλά και τη λήξη της φοιτητικής χρονιάς. Ένα πακέτο που θα τους βοηθήσει, ώστε να έχουν μια καλύτερη, ποιοτικότερη και οικονομικότερη εξυπηρέτηση».
Τέλος, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και να συγχαρεί τα μέλη του Συλλόγου για τις ενέργειες και για τις δραστηριότητές τους.


Ύστερα από το καλωσόρισμα του Ηλία Γιαννακέα αλλά και τη μικρή αναφορά του στον λόγο της συνέντευξης Τύπου τον λόγο πήρε ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΜΕΦ, κ. Νίκος Τζάνος
«Ο Σύλλογος Μεσσηνίων Φοιτητών με μοναδικό γνώμονα δράσης του την εξυπηρέτηση των δικαιωμάτων των Μεσσήνιων Φοιτητών όλης της χώρας πραγματοποίησε συνάντηση με τη Διοίκηση του ΚΤΕΛ Μεσσηνίας και συμφώνησε τα μέλη του Συλλόγου μας να τυγχάνουν επιπλέον οικονομικής διευκόλυνσης κατά τις περιόδους που οι μετακινήσεις τους είναι αυξημένες, όπως τις εορτές των Χριστουγέννων, του Πάσχα, στις αργίες που ακολουθεί η προηγείται Σαββατοκύριακο, καθώς και με τη λήξη των εξεταστικών περιόδων, όπου πολλοί φοιτητές επιστρέφουν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους».


Τα δρομολόγια μέχρι στιγμής στα οποία θα υπάρχει η οικονομικότερη τιμή είναι από Καλαμάτα προς Πάτρα και Αθήνα και από Κυπαρισσία προς Αθήνα, ενώ αναμένεται η ρύθμιση από τον Σύλλογο και για τους υπόλοιπους προορισμούς των Μεσσήνιων Φοιτητών.
Τέλος, η οικονομική αυτή διευκόλυνση, που προβλέπεται για τα μέλη του ΣΥΜΕΦ, θα παρέχεται μέσω ειδικής κάρτας, η οποία θα χορηγείται μόνο από τον Σύλλογο και θα ανανεώνεται κάθε χρόνο.

Πηγή: Επικαιρότητα