Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Ένα προς ένα τα ψέματα της κυβέρνησης

Η πιο κρίσιμη διαπραγμάτευση των τελευταίων δύο ετών βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες και η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί για ακόμη μια φορά να πείσει για την αξιοπιστία της, ξένους εταίρους και Έλληνες πολίτες.

Επί δύο χρόνια όμως ο κ. Παπανδρέου και οι συνεργάτες του δεν έκαναν τίποτε άλλο παρά να ψεύδονται δημιουργώντας μια σειρά από ανακολουθίες που μετέτρεψαν τη χώρα μας στον πιο αναξιόπιστο συνομιλητή.

Αναλυτικά τα ψέματα της Κυβέρνησης......

• Πριν τις εκλογές του 2009: «Λεφτά υπάρχουν».
Ενώ σε όλη τη Ευρώπη γνώριζαν ότι η Ελλάδα έχει τεράστιο πρόβλημα χρέους, το ΠΑΣΟΚ έταζε προεκλογικά στους Έλληνες... λαγούς με πετραχήλια

• Σε προεκλογική συνέντευξη: «Το ΔΝΤ δεν έχει τη φήμη ούτε για την κοινωνική του δικαιοσύνη ούτε για την αποτελεσματικότητά του. Μπορεί αυτή η χώρα να μαζέψει κάποια χρήματα, αλλά καταδικάζει τη χώρα αυτή σε μόνιμη βάση»

Μάιος 2010: Η Ελλάδα μπαίνει στο ΔΝΤ.

• Γιώργος Παπακωνσταντίνου: «Αν ληφθούν νέα μέτρα θα παραιτηθώ»

Ουδέποτε παραιτήθηκε, αλλά παραμένει υπουργός της κυβέρνησης σε νευραλγικό υπουργείο.

• Ο Ευάγγελος Βενιζέλος πριν αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομικών υποστήριζε σε κάθε του παρέμβαση ότι πρέπει να στηριχθεί η οικοδομή. ΄
Όταν ανέλαβε στο υπουργείο Οικονομικών μία από τις πρώτες του αποφάσεις ήταν να βάλει χαράτσι στα ακίνητα ισοπεδώνοντας κάθε επιχειρηματική σκέψη για ανέγερση νέων κτιρίων.

• 6 Απριλίου 2010, Γιώργος Παπακωνσταντίνου: «Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός».

Στα τέλη του ίδιου μήνα ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου από το Καστελόριζο όπου βρισκόταν ανακοίνωσε την είσοδο της Ελλάδας στον μηχανισμό!

• ΔΕΘ 2009: «Αν σήμερα παγώσουμε τους μισθούς θα παγώσουμε την αγορά, αν αυξήσουμε τους φόρους στη μεσαία τάξη, θα μειώσουμε την αγοραστική της δύναμη, θα βαθύνουμε την ύφεση, θα μειώσουμε τα έσοδα του κράτους και θα επέλθει ο φαύλος κύκλος της κατάρρευσης.
Δύο χρόνια τώρα έκανε όλα αυτά που απέρριπτε και τελικά έπεσε μέσα! Η ύφεση έχει βαθύνει, τα έσοδα του κράτους έχουν μειωθεί και η κατάρρευση είναι προ των πυλών.

• ΔΕΘ 2009: «Στήριξη του εισοδήματος με αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό. Δέσμευση μας: κανένα νέο φορολογικό βάρος στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα»
Πριν περάσουν έξι μήνες η κυβέρνηση αποφάσισε να μειώσει μισθούς και συντάξεις οριζοντίως βάζοντας την Ελλάδα, όπως είχε πει ο Σόρος, σε σπιράλ θανάτου.

• Όσων αφορά το θέμα των λαθρομεταναστών είχε υποστηρίξει πως η Νέα Δημοκρατία δεν εφαρμόζει το σύμφωνο επανεισδοχής που είχε υπογράψει ο ίδιος με τον τότε ομόλογό του κ. Ισμαήλ Τζέμ. Όταν έγινε κυβέρνηση ουδέποτε ούτε ο ίδιος εφάρμοσε το σύμφωνο.

• Αναφορικά με το νέο ασφαλιστικό ο κ. Παπανδρέου έχει πει: «Θέση μας είναι η μη αλλαγή των ορίων ηλικίας». Λίγο αργότερα ο ίδιος ανακοίνωσε την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης.

• Οκτώβριος 2010: «Ότι και να γίνει δεν πρόκειται να υπάρξει περεταίρω επιβάρυνση μισθωτών και συνταξιούχων. Καμία αύξηση φορολογικών συντελεστών πέραν όσων έχουμε δεσμευτεί».

Ιανουάριος του 2011: Ψαλίδι στους μισθούς των ΔΕΚΟ, ενιαίο μισθολόγιο που μειώνει μέχρι και 50% τους μισθούς και εφεδρεία.

Σεπτέμβριος 2011: Έκτακτη εισφορά ακινήτων από την οποία επιβαρύνεται κυρίως ο μισθωτός και ο συνταξιούχος. Επίσης μείωση αφορολόγητου.

newsbomb.gr

Ο καιρός της Πέμπτης 26 Οκτωβρίου





Τέλος στην Ελλάδα που ξέραμε – Μας βάζουν σε ''γύψο''- κηδεμονία καθώς αποκλειόμαστε για τουλάχιστον μία δεκαετία από τις αγορές

- Διαβάστε τι έχει ''κλειδώσει'' για τη χώρα μας και τι διαπραγματεύονται ακόμα
- Οριστικοποιείται το νέο μνημόνιο – Αναλαμβάνουν το χρέος με την εντολή ''βγάλτε τα πέρα χωρίς ελλείμματα''
- Το CNBC ανακοίνωσε πως συμφώνησαν για 50% – Κούρεμα πάνω από 60% ζητάει το ΔΝΤ
- ΤΟ NEWSIT ΟΛΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ

Η Ελλάδα σε κηδεμονία

Μπορεί να μην έχει ξεκαθαρίσει και να μην .........

ανακοινωθεί καν σήμερα το ύψος του κουρέματος αλλά πλέον μικρή σημασία θα έχει εαν θα είναι 50% ή 60%.
Γιατί γίνεται πλέον ολοκάθαρο πως από σήμερα η Ελλάδα αλλάζει σελίδα αποκτώντας και με τη βούλα κηδεμόνες-επιτρόπους, παραμένοντας αδύναμη-διασωληνωμένη για δεκαετίες στην ευρωζώνη χωρίς τη δυνατότητα να βγει στις αγορές.

Η Μέρκελ είπε χωρίς περιστροφές στη γερμανική Βουλή πως επιθυμεί μόνιμη επιτροπεία στη χώρα μας.
Το ύψος του κουρέματος μας θα το βρουν έστω και μετά από εξαντλητικές διαπραγματεύσεις.
Ταυτόχρονα θα συναποφασίσουν και το ύψος του νέου δανείου που θα μας δώσουν, για να μας κρατήσουν εν ζωή, αφού κουρελιάστηκαν οι ελπίδες μας να βγούμε στις αγορές πριν το 2021.

"Εμείς αναλαμβάνουμε το χρέος - Εσείς αναλαμβάνετε το έλλειμμα"

Το ευρωπαικό μήνυμα προς την Ελλάδα είναι κατηγορηματικό ''Καθαρίζουμε εμείς για το χρέος σας, μαθαίνετε πλέον να ζείτε χωρίς ελλείμματα από ΤΩΡΑ δημιουργώντας πια πρωτογενή πλεονάσματα''.

Πως θα το κάνουμε αυτό; Με μαρτυρική λιτότητα διαρκείας μας απαντούν. Τι σημαίνει αυτό;

Πως μας προστάζουν στην ουσία να περικόψουμε το βιοτικό μας επίπεδο και να τα βγάζουμε πέρα μόνοι μας. Αυτή τη φορά χωρίς δικαιολογίες, χωρίς αστερίσκους και υπεκφυγές, θα παίρνουμε τις σωτήριες τακτικές μας δόσεις μόνο εαν έχουμε ισοσκελισμένους προυπολογισμούς. Παγερά αδιάφοροι θα είναι στο εαν θα υπάρχουν χρήματα για τα σχολεία, τα νοσοκομεία και την ασφάλεια της χώρας μας. Ελπίδα διαφυγής καμία, η μόνιμη παρουσιά των τροικανών θα το εγγυηθεί αυτό.

"Κάθεται" στο 50% το κούρεμα;

Για αυτό και έρχεται σε δεύτερη μοίρα το τελικό υψος του κουρέματος για το οποίο ακόμα διαπραγματεύονται η Μέρκελ με τον Σαρκοζί, το ΔΝΤ και τους τραπεζίτες.Σύμφωνα πάντως με τις τελευταίες πληροφορίες το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο απαίτησε κούρεμα εως και 65%, ενώ από το CNBC διέρρευσε πως κλειδώνει το 50%.

Το παζάρι "χόντρυνε" γιατί όλοι θέλουν να διασφαλίσουν τα συμφέροντα τους εμφανίζοντας την Ελλάδα ως την αιτία κάθε κακού.
Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα από τη Γαλλία δεν υπάρχει, όπου ο Σαρκοζί θέλει να πάρει χρήματα από το ευρωπαικό ταμείο για να διασώσει τις γαλλικές τράπεζες με πρόσχημα την μόλυνση τους από ελληνικά ομόλογα.

Newsit

ΣΧΟΛΙΟ
Μάλλον ήρθε η ώρα πια..... Του Έλληνα ο Τράχηλος Ζυγό δεν υπομένει.

Συσκέψεις Αλευρά, με πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Καθηγητή Κοσμά Στυλιανίδη

Σήμερα, Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μεσσηνίας Π. Αλευρά με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Καθηγητής κ. Στυλιανίδη Κοσμά.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον πρόεδρο σχετικά με τα προβλήματα που προκύπτουν με τη στέγαση των κατοίκων της περιοχής καθώς και τις ενέργειες που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με σκοπό την αποζημίωση των πληγέντων.

Αύριο Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης ...........

μαζί με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, θα επισκεφθούν την πληγείσα περιοχή, ώστε ο πρόεδρος να αποκομίσει ιδία άποψη για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.

Θέαμα για τις κάμερες τα μαύρα περιβραχιόνια των καθηγητών, λέει το υπουργείο Παιδείας

Την ώρα που οι καθηγητές της ΟΛΜΕ «πλέκουν» τα μαύρα περιβραχιόνια, που θα φορούν στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και ετοιμάζουν το κείμενο με το επικαιροποιημένο «όχι» που αναμένεται να διαβάσουν την ημέρα εκείνη, το υπουργείο Παιδείας τους προειδοποιεί να… δείξουν τον «δέοντα σεβασμό».

Ο φόβος για γιουχαΐσματα και επεισόδια, οδήγησε το ΥΠΕΠΘ στην έκδοση της παρακάτω ανακοίνωσης:

«Η συνδικαλιστική ηγεσία των καθηγητών της .........

Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης επιδιώκει και προαναγγέλλει ενέργειες που αποσκοπούν στη δημιουργία τηλεοπτικών εντυπώσεων και μόνο. Η ιστορία πρέπει να είναι σεβαστή από όλους και η απόδοση τιμής δεν μπορεί να γίνεται θέαμα για τις κάμερες και παιχνίδι για το μικροκομματικό ανταγωνισμό».

Ο ΟΓΑ έκοψε συντάξεις σε ομογενείς της Αλβανίας λόγω δικαιολογητικών

Σε διακοπή της σύνταξης προχώρησε ο ΟΓΑ σε 3.050 περιπτώσεις ομογενών από την Αλβανία, επειδή δεν κατέθεσαν τα δικαιολογητικά που τους ζητήθηκαν μέσα στη νόμιμη προθεσμία. Τα παραπάνω κάνει γνωστά ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΛΑΟΣ Θανάση Πλεύρη.

Στο έγγραφο του ο Γιώργος Κουτρουμάνης θυμίζει ότι ο ΟΓΑ χορηγεί συντάξεις σε ασφαλισμένους του, Έλληνες και αλλοδαπούς, εφ'Α όσον συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις.

Αναφέρει, επίσης, ότι «ο ΟΓΑ, ως εντολοδόχος ειδικού λογαριασμού ..........

του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, χορηγεί σύνταξη ανασφάλιστου υπερήλικα, σε υπερήλικα, ανασφάλιστα οικονομικά αδύναμα άτομα, όταν διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα και δε λαμβάνουν τα ίδια, αλλά ούτε και οι σύζυγοί τους, σε περίπτωση εγγάμων, σύνταξη ή άλλο περιοδικό βοήθημα από οποιαδήποτε πηγή, μεγαλύτερη από τη βασική σύνταξη του ΟΓΑ (σύνταξη χωρίς εισφορές ν. 4169/61) που χορηγεί ο ΟΓΑ στον αγρότη (το ποσό της σύνταξης αυτής ανέρχεται σήμερα στα 360 ευρώ μηνιαίως). Η ίδια παροχή χορηγείται εκτός από τους Έλληνες υπηκόους και σε Έλληνες το γένος, που μένουν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα, ανεξάρτητα αν είναι η όχι Έλληνες υπήκοοι».

Όπως ενημερώνει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, «με αφορμή το νέο τρόπο πληρωμής όλων των παροχών του ΟΓΑ μέσω τραπεζικού λογαριασμού, καθώς και την ανάγκη επικαιροποίησης του Μητρώου Συνταξιούχων Ομογενών Ανασφάλιστων Υπερηλίκων, διενεργείται απογραφή και έλεγχος όλων των συνταξιούχων της κατηγορίας αυτής με χώρα γέννησης την Αλβανία».

Στο πλαίσιο του ελέγχου ζητήθηκαν, για την κατηγορία αυτή των συνταξιούχων, νέα στοιχεία όπως είναι η νέα αλβανική ταυτότητα και το αλβανικό βιομετρικό διαβατήριο, που είναι βασικά στοιχεία ταυτοποίησης προσώπων καθώς και πιστοποιητικά γέννησης και οικογενειακής κατάστασης.

Ο Γιώργος Κουτρουμάνης ενημερώνει ότι «μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία μηχανογράφησης του ΟΓΑ, έχουν υποβληθεί δικαιολογητικά από 17.130 περίπου συνταξιούχους ομογενείς από την Αλβανία. Από αυτές τις περιπτώσεις σε 3.050 έγινε διακοπή της σύνταξής τους επειδή δεν κατέθεσαν τα δικαιολογητικά που τους ζητήθηκαν μέσα στη νόμιμη προθεσμία».

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ στην ερώτηση που είχε απευθύνει στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης επικαλούνταν καταγγελίες για «παράνομη είσπραξη συντάξεων του ΟΓΑ από λαθρομετανάστες». Παρέθετε μάλιστα και 15 ονοματεπώνυμα αλλοδαπών που λαμβάνουν συντάξεις του ΟΓΑ, χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις. Ο Γιώργος Κουτρουμάνης στην απάντησή του διαβεβαιώνει τον Θανάση Πλεύρη ότι κανένας από τους αναφερόμενους δεν συνταξιοδοτείται παράνομα από τον ΟΓΑ.

Express

Παράταση για τους ημιυπαίθριους

«Παράθυρο» για χρονική παράταση της ρύθμισης για τους ημιυπαίθριους, που λήγει την προσεχή Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, ανοίγει το υπουργείο Περιβάλλοντος, μολονότι οι πολίτες θα μπορούν ακόμη και στη λήξη της προθεσμίας να καταθέτουν δηλώσεις, αφού (τουλάχιστον) ως τα τέλη Νοεμβρίου θα είναι σε ισχύ ο νόμος για τα αυθαίρετα.

Σήμερα οι αιτήσεις για τους ημιυπαίθριους φτάνουν ..........

τις 654.820, υπάρχουν όμως έντονες γκρίνιες και πιέσεις από μηχανικούς και τράπεζες να δοθεί νέα παράταση, κυρίως λόγω της εμπλοκής που δημιουργείται στις μεταβιβάσεις ακινήτων με την έκδοση του πιστοποιητικού ότι δεν υπάρχουν πολεοδομικές παραβάσεις.

Τα προβλήματα επεκτείνονται από τις καταλήψεις που παρατηρούνται τις τελευταίες μέρες στις πολεοδομίες. Όπως εκτιμάται, η παράταση θα διευκολύνει την εξυπηρέτηση των πολιτών που έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία των δηλώσεων.

Ανήμερα της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής που διακυβεύεται το μέλλον της χώρας και ολόκληρης της Ευρωζώνης, ο κ. Γιώργος Παπακωσταντίνου προσπάθησε να δώσει... παρηγοριά σε δράσεις για το περιβάλλον, προκειμένου να «χωνευτεί» η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τις δημοσιονομικές τρύπες από τα έσοδα του πράσινου ταμείου.

Την μέρα αυτή διάλεξε ο υπουργός για να ανακοινώσει τις περιορισμένες αναπτυξιακές παρεμβάσεις που θα χρηματοδοτήσουν τα έσοδα από τους ημιυπαίθριους και τα αυθαίρετα, οι οποίες θα ανέλθουν στο ποσό των 400 εκατ. ευρώ από τα προβλεπόμενα 4.000.000.000 ευρώ που υπολογίζεται να είναι να συνολικά διαθέσιμα του πράσινου ταμείου έως το 2014.

Τα 3,6 δισ. ευρώ που απομένουν «πιστώνονται» στον κρατικό προϋπολογισμό και προορίζονται για να καλύψουν δημοσιονομικούς στόχους.

Τα «ψίχουλα» των 400 εκατ. ευρώ είναι ότι απέμεινε από το «κούρεμα» του πράσινου ταμείου που δημιουργήθηκε για να «ισοφαρίσει» την περιβαλλοντική υποβάθμιση που προκαλούν διαχρονικά οι αυθαιρεσίες στον αστικό και εξωαστικό χώρο, αλλά που με πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Οικονομίας, το 95% των εσόδων του θα κατευθυνθεί στον κρατικό προϋπολογισμό.

Σήμερα, μαζί με την προίκα που είχε το πράσινο ταμείο από τα προηγούμενα χρόνια (ΕΤΕΡΠΣ, Ειδικός Φορέας Δασών κ.ά.) τα συνολικά διαθέσιμα ανέρχονται στο ένα δισ. ευρώ. Από αυτά το μεγαλύτερο μέρος προέρχεται από τους ημιυπαίθριους, που ως τις 20 Οκτωβρίου ήταν 650 εκατ. ευρώ.

«Δεν είναι ψίχουλα τα 400 εκατ. ευρώ για δράσεις που αφορούν το περιβάλλον και με βάση τις δημοσιονομικές ανάγκες της χώρας αυτό το διάστημα» δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο κ. Παπακωσταντίνου, τονίζοντας ότι έργα για το περιβάλλον προβλέπονται και από άλλα προγράμματα (π.χ ΕΠΕΡΡΑ).

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε στο θέμα της συνταγματικότητας που ανακύπτει από την στιγμή που η μερίδα του λέοντος των πόρων θα πάει στον κρατικό προϋπολογισμό και όχι στο πράσινο ταμείο, όπως προέβλεπε ο νόμος για τους ημιυπαίθριους με σκοπό τη δημιουργία περιβαλλοντικού ισοζυγίου.

«Το ΣτΕ μπορεί να είναι ευαίσθητο στην προστασία του περιβάλλοντος, συγχρόνως όμως αντιλαμβάνεται και τις ανάγκες της χώρας» σχολίασε ο υπουργός ΠΕΚΑ, αναφέροντας ότι οι πολίτες που θα ενταχθούν στη ρύθμιση δεν διατρέχουν κίνδυνο.

Ο κ. Παπακωσταντίνου, στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών δράσεων που θα ενταχθούν στο συνολικό πακέτο των 400 εκ. ευρώ με ορίζοντα τετραετίας εντάσσει άμεσα έργα 37 εκατ. ευρώ σε 14 περιοχές (απαλλοτριώσεις, κοινόχρηστοι χώροι κ.α) και άλλα 58 εκατ. ευρώ σε 32 περιοχές που θεωρούνται ώριμα να υλοποιηθούν. Επιπλέον θα χρηματοδοτηθούν ως το τέλος του έτους με ένα εκατ. ευρώ οι 28 φορείς διαχείρισης.

Πρώτο Θεμα

Ενισχύσεις 2,1 εκατ. ευρώ σε παραγωγούς των νομών Αρτας, Ηλείας, Μεσσηνίας και Θεσπρωτίας από τον ΕΛΓΑ

Κατατίθενται αύριο από τον ΕΛΓΑ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγών οικονομικές ενισχύσεις ύψους 2,1 εκατ. ευρώ.

Οι ενισχύσεις αφορούν στην ανασύσταση φυτικού κεφαλαίου, αποκατάσταση πάγιου κεφαλαίου και απώλεια παραγωγής που υπέστησαν οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις τους από τον παγετό του Α' τριμήνου του 2008.

Το μεγαλύτερο μέρος των ενισχύσεων αυτών αφορά .............

παραγωγούς κυρίως των νομών Αρτας, Ηλείας, Μεσσηνίας και Θεσπρωτίας.

Express.gr

Ερώτηση Κουσελά για την εγκληματικότητα στη Μεσσηνία.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ζητώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της σοβαρής αύξησης της εγκληματικότητας στην Τριφυλία – Πυλία – Μελιγαλά και γενικότερα σε περιοχές της Μεσσηνίας.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:..........

«Καθημερινά πληθαίνουν τα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου και οι καταγγελίες των πολιτών για τη σοβαρή αύξηση των παραβατικών συμπεριφορών και της εγκληματικότητας στην περιοχή της Τριφυλίας, όπως άλλωστε συμβαίνει και στις περιοχές Πυλίας, Μελιγαλά κτλ. Πρακτικά, κάθε μέρα σημειώνονται κρούσματα διαρρήξεων, κλοπών ή και ληστειών, ακόμα και ένοπλων, οποιαδήποτε ώρα του 24ωρου, σε οικίες, καταστήματα, τράπεζες, αγροικίες κλπ.

Οι πολίτες της Τριφυλίας και γενικότερα της Μεσσηνίας ζούν καθημερινά με το φόβο και την ανασφάλεια, ενω ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι, στην πλειοψηφία τους, κάτοικοι των ορεινών περιοχών.

Επειδή εύλογα οι συμπολίτες μας απαιτούν περισσότερη και καλύτερη αυστυνόμευση, με αισθητή παρουσία και πυκνές περιπολίες της ΕΛ.ΑΣ στις πόλεις και στην ύπαιθρο, ώστε να εμπεδωθεί αίσθημα ασφάλειας και ευνομίας,

Επειδή, παρά τις πραγματικά μεγάλες και φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλει η υπάρχουσα αστυνομική δύναμη, είναι πλέον οφθαλμοφανές πως απαιτείται κατεπειγόντως καλύτερη κατανομή και κατάλληλη ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων σε μέσα και προσωπικό, ώστε να μπορούν να επιτελούν με πληρότητα το έργο τους, στην Τριφυλία και στις άλλες πληττόμενες περιοχές της Μεσσηνίας, θέμα που έχω επανειλημμένα θέσει με Ερωτήσεις μου στη Βουλή και παρεμβάσεις στα αρμόδια στελέχη της ΕΛ.ΑΣ,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

-Τι μέτρα θα πάρει για την άμεση ενίσχυση της αστυνόμευσης, τόσο στην Τριφυλία, όσο και στις λοιπές, σοβαρά δοκιμαζόμενες από τη σοβαρή αύξηση της εγκληματικότητας περιοχές της Μεσσηνίας;

- Πότε θα λειτουργήσει το τμήμα μεταγωγών στην Καλαμάτα, ώστε να απελευθερώσει δυνάμεις για καλύτερη αστυνόμευση της Μεσσηνίας;

- Πως και με ποιό τρόπο θα ενισχύσει την απαιτούμενη καθημερινή και πυκνή παρουσία της ΕΛΑΣ στις πόλεις, στην ύπαιθρο και στα ορεινά χωριά της Μεσσηνίας;»

Τρίπολη: Απάτη με πλαστά τιμολόγια αγροτικών προϊόντων αποκάλυψε το ΣΔΟΕ

Μεγάλη απάτη σε βάρος του Δημοσίου που σχετίζεται με την επιστροφή ΦΠΑ σε αγρότες ανακάλυψαν στελέχη του ΣΔΟΕ στην Πελοπόννησο.
Ο διευθυντής του ΣΔΟΕ Πελοποννήσου Νίκος Κολεντζάκης, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, αποκάλυψε ότι εντόπισαν το κύκλωμα διότι πολλοί αγρότες, κυρίως του ειδικού καθεστώτος, σε όλους τους νομούς της περιφέρειας Πελοποννήσου, εισέπρατταν τεράστια ποσά από επιστροφή ΦΠΑ, για παραγόμενα προϊόντα που δεν θα μπορούσαν ποτέ να έχουν παράγει, λόγω των λίγων στρεμμάτων γης που κατείχαν και καλλιεργούσαν.

Κατά τη διασταύρωση, μάλιστα, των ............

στοιχείων επιβεβαιώθηκε πλήρως η απάτη, αφού από τα τιμολόγια - δελτία αποστολής, που κατέθεταν οι αγρότες για να πάρουν την επιστροφή, εμφανιζόταν να έχει γίνει μεταφορά πολλών τόνων με αγροτικά προϊόντα σε φορτηγά που δεν μπορούσαν να σηκώσουν το φορτίο, αλλά και με αυτοκίνητα οι πινακίδες κυκλοφορίας των οποίων ανήκαν σε βυτιοφόρα.

Ανέφερε ακόμα ότι στο κόλπο είχαν μπει κι αλλοδαποί, και για παράδειγμα είπε ότι ανακάλυψαν Αλβανό να έχει καταθέσει τιμολόγια για να λάβει επιστροφή ΦΠΑ ύψους 70.000 ευρώ.

Οι καλλιεργητές αυτοί λοιπόν, παρουσίαζαν μια τεράστια εικονική παραγωγή, μέσα από τιμολόγια συγκεκριμένων εκδοτών - εμπόρων, με έδρα την Αθήνα, τη Θήβα, τον Κορυδαλλό, την Πέλλα, την Κέρκυρα και την Ηλεία.

Ο κ. Κολεντζάκης πρόσθεσε ότι η έρευνα του ΣΔΟΕ κινείται σε δύο επίπεδα. Πρώτον στοχεύουν στον εντοπισμό των εκδοτών των τιμολογίων και ήδη στοχοποίησαν εμπόρους στην Ηλεία, στους οποίους έχουν κατάσχει τους φορολογικούς μηχανισμούς και δεύτερον είπε ότι αυτή την περίοδο σε όλη την περιφέρεια Πελοποννήσου, πραγματοποιούνται εξονυχιστικοί έλεγχοι στους αγρότες που έχουν υποβάλλει αιτήσεις για επιστροφή ΦΠΑ με ποσά άνω των 3.000 ευρώ τα έτη 2009 και 2010, ενώ έχει σταματήσει η διαδικασία καταβολής χρημάτων έως ότου ολοκληρωθούν οι έλεγχοι.

Υπογράμμισε επίσης ότι το κύκλωμα αποσπούσε μεγάλα ποσά, που δεν είναι γνωστά ακόμη. Ενδεικτικά σημείωσε ότι μόνο στη Μεσσηνία 14 αγρότες κατέθεσαν εικονικά τιμολόγια για επιστροφή ΦΠΑ μέσω συνεταιρισμού, με το ποσό επιστροφής να φτάνει τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ και τέτοια τιμολόγια έχουν εντοπιστεί και στην Κορινθία και στη Λακωνία.

Ο διευθυντής του ΣΔΟΕ Πελοποννήσου επεσήμανε ότι τις τελευταίες ημέρες αρκετοί αγρότες, από τον θόρυβο που έχει προκύψει, έχουν παρουσιαστεί από μόνοι τους στις ΔΟΥ κι έχουν επιστρέψει μεγάλα ποσά.

Τέλος, κάλεσε τους αγρότες κι όσους έχουν εμπλακεί στην απάτη να γυρίσουν πίσω τα χρήματα και να συνεργαστούν με τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ, διότι έχουν στοχοποιηθεί και δεν θα ξεφύγουν, προειδοποιώντας τους παράλληλα ότι εκτός των ποινικών υπάρχουν και διοικητικές ευθύνες που θα τους καταλογιστούν.

Παράταση για επιστροφή ΦΠΑ σε αγρότες

ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ μέχρι 15 Νοεμβρίου 2011 η προθεσμία για την υποβολή των δικαιολογητικών επιστροφής του ΦΠΑ στους αγρότες, τα οποία αφορούν τις παραδόσεις αγροτικών προϊόντων και τις παροχές αγροτικών υπηρεσιών που πραγματοποιήθηκαν κατά τη χρήση 2010.

Πριν από τη διενέργεια της επιστροφής πραγματοποιείται σύντομος προληπτικός έλεγχος των καταχωρηθέντων στην αίτηση επιστροφής φορολογικών στοιχείων, λαμβάνοντας υπόψη πληροφορίες που διαθέτουν οι ΔΟΥ περί εκδοτών - ληπτών εικονικών ή πλαστών φορολογικών στοιχείων.

Στην περίπτωση που από τον έλεγχο αυτό διαπιστωθεί ότι ..........

στην αίτηση επιστροφής περιλαμβάνονται εικονικά ή πλαστά φορολογικά στοιχεία ή υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες, με βάση και τα στοιχεία της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος στην περίπτωση που η αίτηση επιστροφής υποβάλλεται στην αρμόδια για τη φορολογία του αγρότη ΔΟΥ, ότι τα αιτούμενα προς επιστροφή ποσά δεν ανταποκρίνονται σε πραγματικές συναλλαγές, εκδίδεται άμεσα εντολή για διενέργεια φορολογικού ελέγχου.

Η επιστροφή ενεργείται άμεσα εντός μηνός για τα φορολογικά στοιχεία που δεν κρίνονται εικονικά ή πλαστά.

Express

Σε τράπεζες και ΔΟΥ η πληρωμή των δόσεων

Με το αρχικό εκκαθαριστικό της έκτακτης εισφοράς και του τέλους επιτηδεύματος θα μπορούν να πληρώνουν οι φορολογούμενοι στις τράπεζες τη δεύτερη δόση εφόσον το ποσό της πληρωμής της πρώτης και της δεύτερης (δόσης) είναι το ίδιο.

Εναλλακτικά και σε κάθε άλλη περίπτωση η πληρωμή μπορεί να γίνει και στις ΔΟΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών ........

μελετά το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση έως τις 11 Νοεμβρίου για την πληρωμή της δεύτερης δόσης του πολυεκκαθαριστικού.

ΣΚΑΪ

Π. Τατούλης: Όχι σε «γκετοποίηση» περιφέρειας από διάφορες συμμορίες

Ρητός και κατηγορηματικός ήταν ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, όσον αφορά στην ασφάλεια των πολιτών της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τη δημιουργία
διάφορων γκέτο: «Δε θα επιτρέψουμε τη δημιουργία και διατήρηση γκέτο στην Περιφέρειά μας», είπε με αφορμή τους Αθίγγανους και τους λαθρομετανάστες που δημιουργούν ιδιαίτερα προβλήματα στη Λακωνία.

«Θα τηρούνται οι νόμοι στην Π. Πελοποννήσου»

Ο Πέτρος Τατούλης, σε σύσκεψη στην περιφερειακή ..........

ενότητα Λακωνίας, με θέμα «Ασφάλεια των πολιτών της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ειδικά στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας», ανάμεσα στα άλλα στην εισήγησή του σημείωσε, αφού επανέλαβε τη δέσμευση το ίδιου και της νέας Διοίκησης:

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι η περιφέρεια που θα τηρούνται οι νόμοι για όλους και για όλα... τα θέματα που αφορούν την ασφάλεια των πολιτών της Περιφέρειας βρίσκονται σε πρώτη προτεραιότητα, γιατί αποτελούν θέματα κοινωνικής συνοχής», υπογράμμισε.

«Όλες οι κοινωνικές ομάδες έχουν και δικαιώματα και υποχρεώσεις»

«Η προσπάθειά μας, στο πλαίσιο ενός άδολου και ακομμάτιστου πατριωτισμού», συνέχισε ο περιφερειάρχης, «επισφραγίζεται από τη συνεργασία μας σε υψηλό επίπεδο με όλες τις δομές τις κοινωνίας υπέρ της νομιμότητας και της καλύτερης ποιότητας ζωής όλων των πολιτών μας». Ξεκαθάρισε, όμως, πως «όλες οι κοινωνικές ομάδες έχουν δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις».

«Τα προβλήματα κλοπών, ληστειών, βίας, ναρκωτικών, λαθρομετανάστευσης, οδικής ασφάλειας», σημείωσε στην συνέχεια, «είναι προβλήματα που απασχολούν έντονα την κοινωνία και η αιρετή περιφέρεια με συνέργειες και συνεργασίες με όλους του ΟΤΑ και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς θα προσπαθήσει να συμβάλλει στη σωστή διαχείρισή τους και να περιορίσει την εγκληματικότητα».

2 εκατ. ευρώ αρωγή στην ΕΛ.ΑΣ. από την Περιφέρεια

Ο Πέτρος Τατούλης ευχαρίστησε την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία που υπάρχει αλλά και στην αρωγή που εξασφάλισε η περιφέρεια για την υλικοτεχνική υποδομή ύψους 2 εκατ. ευρώ περίπου, η οποία έχει δοθεί στην Ελ.ΑΣ., με προμήθεια ειδικών οχημάτων και άλλου εξοπλισμού.

«Αντιλαμβανόμαστε τα προβλήματα και την αδυναμία της πολιτείας για να καλύψει ανάγκες υποδομών της ελληνικής αστυνομίας και κάνουμε ότι μπορούμε για να βοηθήσουμε», είπε.

Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη

Η σύσκεψη, που έγινε με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη, πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των αντιπεριφερειαρχών Αδαμαντίας Τζανετέα, Ντίνας Νικολάκου, Ανδρέα Πουλά, του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου Γεωργίου Πουλοκέφαλου, περιφερειακών συμβούλων από τη Λακωνία, του αστυνομικού διευθυντή Πελοποννήσου, ταξίαρχου Ηλία Γεωργόπουλου, του αστυνομικού διευθυντή Λακωνίας κ. Διαμαντίδη, των αστυνομικών διευθυντών Λακωνίας, του δημάρχου Σπάρτης Σταύρου Αργειτάκου και του δημάρχου Ελαφόνησου κ. Ψαρομμάτη.

Οι δήμαρχοι Σπάρτης και Ελαφόνησου και οι αντιδήμαρχοι όλων των δήμων Λακωνίας έκαναν αναφορά στα ιδιαίτερα προβλήματα της ΠΕ, και κυρίως για τους αθίγγανους και τους λαθρομετανάστες.

Ευχαριστίες από ΕΛ.ΑΣ.

Ο περιφερειακός διευθυντής της Αστυνομίας Ηλίας Γεωργόπουλος ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για τις αλλεπάλληλες συσκέψεις για την ασφάλεια των πολιτών και έκανε αναφορά στο γεγονός ότι η Λακωνία και η Αρκαδία βρίσκονται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα εγκληματικότητας.

Ευχαρίστησε την αιρετή περιφέρεια για τη βοήθεια στην υλικοτεχνική υποδομή και συνεργασία, επισημαίνοντας ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι η μοναδική περιφέρεια με τόσες συσκέψεις για την ασφάλεια των πολιτών και τόνισε ότι υπάρχει αισιοδοξία για το μέλλον για περαιτέρω μείωση της εγκληματικότητας και αύξηση της ασφάλειας των πολιτών.

Aftodioikisi.gr

Διευκρινίσεις του υπουργείου Οικονομικών για την επόμενη δόση της έκτακτης εισφοράς

Με το απόκομμα του εκκαθαριστικού σημειώματος ή το αποδεικτικό είσπραξης της 1ης δόσης (εφόσον το ποσό πληρωμής 1ης και 2ης δόσης είναι το ίδιο) μπορούν οι φορολογούμενοι να καταβάλουν την επόμενη δόση σε Τράπεζες και ΕΛΤΑ.

Εναλλακτικά και σε κάθε άλλη περίπτωση, η..........

πληρωμή μπορεί να γίνει στην ΔΟΥ.

in.gr

Ανακοίνωση για τα μέλη του Επιμελητηρίου

Η Εκλογική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας ανακοινώνει ότι κατά την συνεδρίαση της 26-10-2011 (αριθ. πρακτικού 3/26-10-2011), κυρώθηκαν οι Προσωρινοί Εκλογικοί Κατάλογοι και θα εκτεθούν στο κατάστημα του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας (πλατεία 23ης Μαρτίου –Καλαμάτα) από τις 31 Οκτωβρίου 2011 έως 2 Νοεμβρίου 2011.

Οι έχοντες αντιρρήσεις κατά των προσωρινών εκλογικών .........

καταλόγων δύνανται να υποβάλλουν ενστάσεις στην Εκλογική Επιτροπή, που κοινοποιούνται με Δικαστικό Επιμελητή, από τις 3 Νοεμβρίου 2011 έως και την 5 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 2.30 το μεσημέρι. (λήξη ωραρίου λειτουργίας των υπηρεσιών του Επιμελητηρίου).

Σας πληροφορούμε ότι η εκδίκαση των ενστάσεων θα γίνει από την Εκλογική Επιτροπή στις 7 Νοεμβρίου 2011 σε δημόσια συνεδρίαση και ώρα 3.30 το απόγευμα στο κατάστημα του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας (πλ. 23ης Μαρτίου, Καλαμάτα).

Άγριο κράξιμο στον Πάνο Μπεγλίτη και Γιάννη Μαγκριώτη. [ VIDEO ]

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής μετατράπηκε η δοξολογία στον Αγιο Δημήτριο της Θεσσαλονίκης, ανήμερα της εορτής του πολιούχου της συμπρωτεύουσας.

Δεκάδες πολίτες αποδοκίμασαν τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Μπεγλίτη ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση, αλλά και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη όπως επίσης και τον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννη Μαγκριώτη.

Εκτός από αποδοκιμασίες και συνθήματα εναντίον .........

των υπουργών και της κυβέρνησης, οι αγανακτισμένοι που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τον ιερό ναό έκαναν και τη γνωστή χειρονομία με τα πέντε δάκτυλα της παλάμης ανοικτά...

Οι συγκεντρωμένοι φωνάζοντας το σύνθημα "κλέφτες κλέφτες" υποδέχθηκαν τον Πάνο Μπεγλίτη στην πρωινή δοξολογία για τον πολιούχο άγιο της πόλης. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τα "άκουσε" και από τον μητροπολίτη Άνθιμο ο οποίος ζήτησε την επαναλειτουργία του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης ενώ από άμβωνος εκτίμησε πως "φτάσαμε εδώ και από δικά μας λάθη αλλά και από λάθη των μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών" και δήλωσε ότι "δεν θέλουμε άλλα αφεντικά στην πατρίδια μας".

Επέστησε την προσοχή του υπουργού Άμυνας στην Μακεδονία και στην Θράκη λέγοντας πως "οι κάτοικοι ζητούν να έχουμε τα μάτια μας 14 για τις κινήσεις των γειτονικών χωρών" και τόνισε ότι "δεν επιτρέπεται να κοιτάμε απαθείς αλλά πρέπει να εκφράσουμε τις αντιρρήσεις μας και να προτάξουμε τα στήθη μας". Ο Γιάννης Μπουτάρης και ο Γιάννης Μαγκριώτης κατά την προσέλευσή τους στον ιερό ναό αποδοκιμάστηκαν έντονα από τους συγκεντρωμένους.



Πρώτο Θέμα

Φραμακοποιοί: Προσφέυγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το ωράριο

Αίτηση ακύρωσης και αναστολής εκτέλεσης της απόφασης για το «άνοιγμα« του ωραρίου των φαρμακείων κατέθεσε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας ταυτόχρονα να χορηγηθεί προσωρινή διαταγή αναστολής εκτέλεσης της απόφασης που προσβλήθηκε.

Όπως τονίζει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, η απελευθέρωση στο ωράριο αντίκειται στις συνταγματικές διατάξεις που κατοχυρώνουν την προστασία της υγείας, καθώς και στον ισότιμο ανταγωνισμό.

Επίσης, αντιβαίνει στις διατάξεις του νόμου για .........

τον «Καλλικράτη», οι οποίες προβλέπουν αρμοδιότητα των δήμων για τον καθορισμό του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων.

Newpost

Την Κυριακή γυρίζουμε τα ρολόγια μας μία ώρα πίσω.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

Αλλάζει από τα ξημερώματα της Κυριακής 30 Οκτωβρίου η ώρα καθώς λήγει το μέτρο της εφαρμογής της Θερινής ώρας και μπαίνουμε πλέον στην χειμερινή.
Αυτό σημαίνει ότι στις 4 τα ξημερώματα γυρνάμε τα ρολόγια μας μία ώρα πίσω να δείχνουν 3.

Το μέτρο αυτό, που θα ισχύσει από τις ...........

30 Οκτωβρίου μέχρι την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου (25/3/2012) και εφαρμόζεται σε όλα τα κράτη - μέλη της Ευρωπαικής Ένωσης, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Ευρωπαικού Συμβουλίου.

"Δεν θα είναι ο Παπανδρέου πρωθυπουργός μέχρι τα Χριστούγεννα"

Απαισιόδοξος για όσα πρόκειται να συμβούν το επόμενο διάστημα εμφανίστηκε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, μιλώντας στον Flash και το Νίκο Ευαγγελάτο.

"Η Ελλάδα είναι παραμελημένη και εγκατελελειμένη, η Ευρώπη βρίσκεται προ της διάλυσης. Όταν τσακώνονται τα βουβάλια πνίγονται τα βατράχια", είπε ο κ. Καρατζαφέρης.

Πρόσθεσε ότι θα κάνει πόλεμο για να πάμε με ..........

180 ψήφους στην Βουλή.

Όταν ρωτήθηκε αν η κυβέρνηση θα αντέξει μέχρι τα Χριστούγεννα είπε: "Μέχρι τα νικολοβάρβαρα θα έχουμε αλλαγές."

Στο ερώτημα ποιός θα μπορούσε να μπει στην θέση του κ. Παπανδρέου είπε: "Θα μπορούσε να είναι ο Αβραμόπουλος, ο Αλέκος Παπαδόπουλος ή ένας μεγάλος τραπεζίτης."

Newsit

Έπιασε τον άντρα της να κάνει σεξ με τους φίλους του!

Εδώ και μία εβδομάδα, το κουτσομπολιό πάει σύννεφο σε μια επαρχιακή πόλη της Εύβοιας.

Όπως αναφέρει το evianews.com πριν από λίγες ημέρες τρεις ευυπόληπτοι πολίτες, βρέθηκαν στο σπίτι του ενός με σκοπό να ικανοποιήσουν τις σεξουαλικές τους ορμές.

Το σπίτι ήταν άδειο μιας και η γυναίκα του ενός ..........

δούλευε και δεν είχε ακόμα επιστρέψει. Για κακή τους τύχη όμως, η γυναίκα έτυχε να γυρίσει νωρίτερα στο σπίτι…

«Γύρισα αγάπη μου» είπε με το που άνοιξε την πόρτα… αλλά έμεινε εμβρόντητη βλέποντας τον άντρα της σε άσεμνη στάση. Το τί έγινε, δεν περιγράφεται. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι φωνές ακούστηκαν μέχρι την παραλία.

Οι δύο φίλοι έφυγαν κακήν κακώς από το σπίτι και μάλιστα μισόγυμνοι…

Οι κάτοικοι της περιοχής μάλιστα αναφέρονται στο «καυτό» περιστατικό λέγοντας αστειευόμενοι «Το ΔΝΤ μας έφερε και τρένο»!

All day news

Νέα Δημοκρατία: «Κυβέρνηση σε πανικό»

Σε πανικό, πιστεύει η Συγγρού πως βρίσκεται το κυβερνητικό επιτελείο, μετά τη Βαβέλ του προηγούμενου εικοσιτετράωρου, σχετικά με το πώς θα έρθει προς ψήφιση στη βουλή, η νέα συμφωνία των Βρυξελλών.

Την ώρα που το τοπίο μοιάζει πια να ξεκαθαρίζει, με την κυβέρνηση να αφήνει πια να εννοηθεί πως θα απαιτηθούν τελικά 151 και όχι 180 ψήφοι, στελέχη της ΝΔ, είναι πια πεπεισμένα πως η κυβέρνηση στερείται κάθε συντονισμού αλλά και πως επιχειρεί να εκμεταλλευθεί κάθε διαδικασία, για επικοινωνιακούς λόγους.

Συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, σχολιάζουν μάλιστα ...........

δεικτικά πως είναι η δεύτερη φορά που ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης και τσάρος της Οικονομίας, Ευάγγελος Βενιζέλος, ζητά αυξημένη πλειοψηφία, αφού υπέρ μιας τέτοιας θέσης είχε ταχθεί –σε αντίθεση με την επιθυμία Παπανδρέου- και πριν την ψήφιση του Μεσοπροθέσμου προγράμματος.

Σε αυτή τη λογική, πολλοί είναι εκείνοι που αμφισβητούν, τις διαβεβαιώσεις Μόσιαλου, ότι οι προχθεσινές διαρροές Βενιζέλου, ήταν σε απόλυτη συνεννόηση με τον πρωθυπουργό.

Κάποιοι μάλιστα, εκτιμούν πως η κυβέρνηση «αμήχανη», ως «παρατηρητής των αποφάσεων», έχει χάσει τον έλεγχο, μη καταφέρνοντας πια να αποδώσει ούτε «στα θέατρα που προσπαθεί να στήσει».

Σε κάθε περίπτωση, στη Συγγρού τονίζουν πως η μόνη λύση είναι οι εκλογές αφού το κόστος τους θα είναι πολύ μικρότερο από το κόστος παραμονής του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.

«Η Επανεκκίνηση της Οικονομίας είναι το ζητούμενο. Μετά από δύο χρόνια λανθασμένης πολιτικής και απουσίας της κυβέρνησης από κάθε διαπραγμάτευση, φτάσαμε ως εδώ. Ο κόσμος πρέπει να βρει την ευκαιρία να δηλώσει τη διαφωνία του σε αυτή τη λάθος συνταγή», τόνιζε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνοντας πως η αξιωματική αντιπολίτευση είναι έτοιμη να επαναδιαπραγματευθεί.

Στο «στρατόπεδο» Σαμαρά, οι περισσότερες συζητήσεις εστιάζουν πάντως στην ουσία των γεγονότων. Αν και τα αρμόδια στελέχη αποφεύγουν ακόμη να τοποθετηθούν επί συγκεκριμένου ποσοστού «κουρέματος», αναμένοντας τις τελικές αποφάσεις, ωστόσο δεν κρύβουν την ανησυχία τους για την επερχόμενη συμφωνία, τονίζοντας πως το μείγμα της πολιτικής χρειάζεται άμεσα αλλαγή.

Newscode

Προβληματισμός στην κυβέρνηση ενόψει των παρελάσεων

Έντονο προβληματισμό στο εσωτερικό της κυβέρνησης προκαλούν οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, καθώς αναμένεται να υπάρξουν αντιδράσεις των πολιτών κατά των μέτρων οικονομικής πολιτικής.

Για το λόγο αυτό, η παρουσία κυβερνητικών στελεχών θα είναι περιορισμένη.

Ως είθισται, στη μαθητική παρέλαση της Αθήνας, ............

εκπρόσωπος της κυβέρνησης θα είναι η υπουργός Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου, ενώ στη μεγάλη παρέλαση της Θεσσαλονίκης, εκπρόσωπος της κυβέρνησης ορίστηκε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης.

Πολλοί βέβαια είναι οι υπουργοί που θα αποφύγουν εντελώς να παρευρεθούν σε παρέλαση, ενώ παρόμοια στάση αναμένεται να κρατήσει πλήθος βουλευτών.

Newscode

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων κατά τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου

1. Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011 για το ρεύμα εξόδου και από ώρα 16:00 έως 21:00 θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις :

α) Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών – Κορίνθου – Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου).

β) Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης, από ..........

τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410).

γ) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.

δ) Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).

2. Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011 για το ρεύμα εισόδου και από 15:00 έως 21:00 ώρας θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις :

α) Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου)

β) Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής, Σκοτίνας (Χ.Θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).

γ) Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.

δ) Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

3. Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας:

α) Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια, τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής Τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν ζώντα ζώα, παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια, κρέας και ευπαθή προϊόντα, εφόσον το ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.

β) Τα φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.

γ) Τα φορτηγά αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) και Φ.Ι.Χ. ψυγεία που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.

δ) Τα φορτηγά που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.

ε) Τα φορτηγά σιλοφόρα αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) που μεταφέρουν έτοιμο σκυρόδερμα, στο τμήμα της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Πατρών από τα Διόδια Ρίου έως το Δρέπανο, στο ρεύμα προς Αθήνα.

στ) Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε, Φυσικό Αέριο κ.λπ) όταν κινούνται για αποκαταστάσεις εκτάκτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.

ΣΚΑΪ

«Καμπανάκι» για τις επαναλήψεις προβολών από το ΕΣΡ

Την παρέμβαση του ΕΣΡ προκάλεσε η εικόνα που παρουσιάζουν τα προγράμματα των τηλεοπτικών σειρών. Η ανεξάρτητη αρχή προχώρησε χθες στην έκδοση Υπόδειξης προς τις τηλεοπτικές επιχειρήσεις, στις οποίες επισημαίνει ότι αποτελεί υποχρέωσή τους, βάσει νόμου, η παραγωγή νέου προγράμματος.

Αφορμή για την κίνηση αυτή στάθηκε το γεγονός ..........

ότι αρκετά κανάλια, ακόμα και τα μεγάλα, καλύπτουν το πρόγραμμά τους με επαναλήψεις, σε μια προσπάθεια μείωσης του κόστους, δεδομένης της αρνητικής κατάστασης που επικρατεί στην αγορά.

Όπως ανέφεραν στελέχη της τηλεοπτικής αγοράς στη «Ν», η παρούσα κατάσταση επιβάλλει περικοπές κόστους της τάξης του 30%. Αν δεν γίνει περικοπή στο πρόγραμμα -το οποίο αποτελεί και το βασικότερο κόστος για ένα κανάλι- θα πρέπει κανείς να στραφεί αλλού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Υπενθυμίζεται ότι τη φετινή χρονιά ακόμα και οι δυο βασικοί παίκτες της εγχώριας τηλεοπτικής αγοράς παρουσιάζουν μεν νέα τηλεοπτικά προϊόντα, τα αντλούν ωστόσο από φθηνότερες αγορές, όπως η γειτονική Τουρκία σε μια προσπάθεια μείωσης του κόστους.

Η διαφημιστική δαπάνη

Επισημαίνεται ότι η συρρίκνωση στην τηλεοπτική διαφήμιση τον τελευταίο ενάμιση χρόνο είναι τέτοια που δεν μπορεί να καλυφθεί από έναν ή δύο μήνες θετικών αποτελεσμάτων.

Από το τέλος του 2009, η τηλεοπτική αγορά έχει απώλειες της τάξης των 200 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση (-40%).

Χρόνια Πολλά Δημήτρη - Δήμητρα

Το Φιλιατρά News εύχεται ολόψυχα στου εορτάζοντες και εορτάζουσες:



Γλύκων, Γλυκός, Δημήτριος, Δημήτρης, Δημητρός, Δήμος, Μίμης, Δημητράκης, Τζίμης, Τζιμάκος, Μήτσος, Μητσάκος, Μήτρος, Λεπτίνα, Λέπτινος, Δήμητρα, Δημητρούλα, Δημητρία, Μιμή, Μιμίκα, Ντίμι

Χρόνια πολλά, Πολύχρονοι και ευτυχισμένοι.




Ο Βενιζέλος έχει… 180 λόγους να γίνουν εκλογές. Ο Γιώργος;

Κάποιες σημαντικές αποφάσεις, καλό είναι να λαμβάνονται με ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή. Όμως… ει δυνατόν- που λέει και ο Βενιζέλος. Αυτό δεν σημαίνει ότι 151 ψήφοι δεν είναι αρκετές. Ακόμα και για πολύ σημαντικές αποφάσεις. Αυτό προβλέπει το Σύνταγμα.

Η απαίτηση λοιπόν να κυρωθεί από 180 βουλευτές η νέα δανειακή σύμβαση- με δυο λόγια, είναι Συνταγματική εκτροπή- το γνωρίζει ο Βενιζέλος.
Ωστόσο, δεν δίστασε να ρίξει στο τραπέζι των ..........

πολιτικών αρχηγών το ενδεχόμενο να απαιτηθεί αυτή η διευρυμένη πλειοψηφία. Να απαιτηθεί- σημειώνουμε, όχι να είναι ευκταία.

Πλειοψηφία 180 βουλευτών με τη ΝΔ να δηλώνει ότι δεν θα συναινέσει σε τέτοιου είδους κόλπα, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε κάλπες. Και κάλπες με το σημερινό πολιτικό κλίμα, σημαίνουν ήττα του ΠΑΣΟΚ με διαφορά, είτε γίνει πριν από αυτές δημοψήφισμα (άλλη φαεινή ιδέα αυτή) είτε όχι.

Γράφω εκλογές και βλέπω τον Βενιζέλο στο Ζάππειο- αυτό προφανώς ονειρεύεται και ο ίδιος. Δεν το λέει μόνον ο γράφων, χθες το έλεγε η συντριπτική πλειοψηφία των υπουργών και των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Το έλεγαν και πολλοί από τους ενοίκους του Μεγάρου Μαξίμου, τονίζοντας ότι η πλειοψηφία των 180 βουλευτών, δεν μπορεί να είναι προαπαιτούμενο για την έγκριση της νέας σύμβασης και προσθέτοντας ότι τελικά δεν θα είναι.

Σε αυτό το μήκος κύματος κινήθηκε και η δήλωση του Άγγελου Τόλκα αργά χθες το βράδυ. «Οι αποφάσεις που θα συμφωνηθούν θα κυρωθούν από το Ελληνικό Κοινοβούλιο», είπε χωρίς να αναφέρει τίποτα περί πλειοψηφίας και συνέχισε: «Στο πλαίσιο αυτό, η συναίνεση και από άλλες πολιτικές δυνάμεις είναι στάση εθνικής ευθύνης και ενισχύει ακόμα περισσότερο την διαπραγματευτική θέση της χώρας».

Ο Γιώργος λένε στο Μαξίμου, πιστεύει (σ.σ. ακόμα) ότι μπορεί να βγούμε από το οικονομικό τέλμα και το τελευταίο που σκέφτεται είναι οι εκλογές. Λογικό ακούγεται.

Το ερώτημα όμως είναι γιατί έχει δώσει τόσο πολύ γήπεδο στον Βενιζέλο. Άσχετα αν αυτός είναι άμπαλος…

Newpost

Άγριο παζάρι στις Βρυξέλλες- Δεν έχει «κλειδώσει» η απόφαση για το κούρεμα

Κλιμακώνονται οι κρισιμότερες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες για το ποσοστό του ελληνικού κουρέματος αλλά και την πολυμέτωπη κρίση χρέους στο ευρώ.
Αβεβαιότητα κυριαρχεί σχετικά με το ενδεχόμενο να μην υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις από την Σύνοδο Κορυφής για το ακριβές ποσό απομείωσης της αξίας των ελληνικών ομολόγων.

Η ακύρωση των προγραμματισμένων για σήμερα .........

το πρωί Eurogroup και Ecofin αποτελεί εξάλλου ισχυρή ένδειξη ότι δεν υπάρχει συμφωνία για το συνολικό πακέτο αντιμετώπισης της κρίσης.

Αξιωματούχοι της ζώνης του Ευρώ σημειώνουν ότι ακόμη κι αν δεν υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις οι ηγέτες της ΕΕ θα συμφωνήσουν σε κάποιες βασικές κατευθυντήριες γραμμές με τις διαπραγματεύσεις να συνεχίζονται και τις επόμενες ημέρες.

Οι ηγεσίες «ίσως να υποδηλώσουν το επιθυμητό επίπεδο (του κουρέματος) ανακοινώνοντας το ύψος της βοήθειας που θα λάβει η Ελλάδα από τον κρατικό τομέα και τον στόχο για το ύψος του Δημοσίου χρέους ως ποσοστού του ΑΕΠ το 2020» αναφέρουν. Σημειώνουν μάλιστα στο Reuters ότι δεν αποκλείεται εντός των επόμενων ημερών να διεξαχθεί η συνεδρίαση του Ecofin προκειμένου να συζητηθούν τα αποτελέσματα της Συνόδου.

Οι συγκλίνουσες πληροφορίες κάνουν λόγο για «κούρεμα» 50-60% στο χρέος που κατέχουν ιδιώτες, εν μέσω έντονων αντιδράσεων από τις τράπεζες οι οποίες ζητούν την απευθείας ενίσχυση τους από τον EFSF. Ενδεικτική είναι και η απόρρητη γερμανική έκθεση που είδε το φως της δημοσιότητας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τρίτη από τονεπικεφαλής της Ομάδας των Φιλελευθέρων Γκυ Φέρχοφσταντ και κάνει λόγο για κούρεμα ύψους 60% με αυστηρό πρόγραμμα και χρονοδιάγραμμα.

Οι κυρίαρχες απόψεις

Το γερμανικό στρατόπεδο
Σκληρή αναδιάρθρωση με απομείωση 60%. Ενεργοποίηση των CDS αφού θα έχει προκληθεί πιστωτικό γεγονός

Στρατόπεδο Γαλλίας - Κομισιόν - λόμπι τραπεζών
Η Γαλλία ανησυχεί για τον EFSF και τη στήριξη των γαλλικών τραπεζών. Η ομάδα αυτή ζητά απομείωση έως και 40% ή και λίγο παραπάνω με παράλληλες εγγυήσεις από το μηχανισμό στήριξης.

Σκληρό πόκερ παίζεται στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με τους τραπεζίτες.
Ο Τσάρλς Νταλάρα ο οποίος εκπροσωπεί τις τράπεζες το βράδυ της Δευτέρας με γραπτή του δήλωση (την οποία διένειμε το γραφείο τύπου του IIF στην Ουάσινγκτον) ξεκαθάρισε ότι «υπάρχουν όρια σε αυτό που μπορεί να θεωρηθεί ως εθελοντικό» προσθέτοντας ότι «μια προσέγγιση που δεν θα βασιζόταν στη συνεργασία και θα αφορούσε μονομερείς ενέργειες θα ισοδυναμούσε με χρεοκοπία, γεγονός που θα απομόνωνε την ελληνική οικονομία από τις διεθνείς αγορές επί πολλά έτη».

Οι συζητήσεις με τους ιδιώτες επενδυτές που διακρατούν ελληνικό χρέος «είναι πολύ δύσκολες, και το θέμα της μείωσης του ελληνικού χρέους θα μπορούσε να αποτελέσει ένα από τα πιο δύσκολα σημεία της συνόδου» ανέφερε στο Reuters μία από τις πηγές.

Σε αγκάθι επίσης έχει εξελιχθεί το πρόγραμμα της ΕΚΤ για αγορές ομολόγων χωρών που αντιμετωπίζουν προβλήματα.
Την Τρίτη, αναφορές έκαναν λόγο για πρόβλεψη στο ανακοινωθέν της Συνόδου που θα στήριζε τα «μη συμβατικά μέτρα της ΕΚΤ», συμπεριλαμβανομένης της αγοράς χρεογράφων. Σε αυτό αντέδρασε σχεδόν αμέσως το Βερολίνο, με τη Γερμανίδα καγκελάριο να δηλώνει σε δημοσιογράφους πως «αυτή η πρόταση, ο τρόπος με τον οποίο διατυπώνεται τώρα, δεν είναι αποδεκτός από την Γερμανία».

«Διαπραγματευόμαστε για να λάβουμε δήλωση από την ΕΚΤ για το τι θέλει να κάνει αυτή» συμπλήρωσε η Μέρκελ. Στο πρόγραμμα της ΕΚΤ αντιτίθεντο εξ αρχής Γερμανοί αξιωματούχοι.

Newpost / in.gr

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 26ης Οκτωβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.





Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.