Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Χαλαζώνι Τριφυλίας: Φόβος, ανησυχία και ανασφάλεια…

Φόβος, ανησυχία και ανασφάλεια επικρατεί στο Χαλαζώνι Τριφυλίας μετά τη μυστηριώδη εξαφάνιση, από την προηγούμενη Πέμπτη, Αλβανού υπηκόου, ο οποίος τον τελευταίο καιρό διέμενε και εργαζόταν στο χωριό.

Η εξαφάνιση του Αλβανού έχει σοκάρει και αναστατώσει τους ντόπιους, οι οποίοι δεν μπορούν να πιστέψουν και να συνειδητοποιήσουν ότι «χάθηκε» έτσι ξαφνικά.
Μετά από αυτό, η ανασφάλεια έχει .........

χτυπήσει «κόκκινο» στο χωριό και, δικαίως, ζητούν περισσότερη και καλύτερη αστυνόμευση, διαρκή και συνεχή –συχνή έστω- παρουσία της Αστυνομίας, κάτι που, σύμφωνα και με τις δυνατότητες του Α.Τ. Φιλιατρών, θεωρείται πως μπορεί να γίνει.

Καμία εξέλιξη…

Σχετικά με την εξαφάνιση του Αλβανού, πάντως, δεν υπάρχει καμία απολύτως εξέλιξη. Όπως μας είπαν χθες από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατρών, επίσημα δεν έχει δηλωθεί εξαφάνιση, παρά μόνο ενημέρωση έχει γίνει, αφού ουδείς γνωρίζει τα στοιχεία του Αλβανού. Πιθανόν είναι οικονομικός μετανάστης, χωρίς «νόμιμα» χαρτιά, στη χώρα μας. Ωστόσο, «φως» στην υπόθεση, ενδεχομένως, θα μπορούσε να «πέσει» από το κινητό του τηλέφωνο και τις κλήσεις, αλλά μέχρι και χθες δεν είχε γίνει κάτι επ’ αυτού. Τουλάχιστον, οι Αστυνομικές Αρχές, πιθανώς με ενημέρωση και σύμφωνη γνώμη – εντολή εισαγγελέως, μέσω του κινητού τηλεφώνου θα μπορούσαν, έστω, να ενημερώσουν τους δικούς του, οι οποίοι, όπως μάθαμε ότι έλεγε ο ίδιος, βρίσκονται στην Αλβανία.

Θάρρος

Σπηλιά Τριφυλίας: Τον λήστεψαν στον ύπνο κουκουλοφόροι

Θύμα ληστείας τριών άγνωστων κουκουλοφόρων ανδρών έπεσε ο 56χρονος Θεόδωρος Σεκλός, στη Σπηλιά Τριφυλίας, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, ξημερώνοντας Παρασκευή, μέσα στο σπίτι του ενώ κοιμόταν.

Για να μπουν στο σπίτι που διαμένει ο 56χρονος, το οποίο βρίσκεται ακριβώς επάνω από ελαιοτριβείο που διατηρεί, οι τρεις άνδρες παραβίασαν μπαλκονόπορτα. Φτάνοντας στο δωμάτιό του, του επιτέθηκαν, με την απειλή μαχαιριού, ζητώντας επίμονα να τους δώσει τα λεφτά του. Όταν ο άτυχος 56χρονος τους είπε πως δεν έχει χρήματα στο σπίτι παρά μόνον κάτι λίγα στο παντελόνι που είχε ακουμπισμένο σε μια καρέκλα, αυτοί έψαξαν τις τσέπες.

Μόλις διαπίστωσαν πως δεν υπήρχαν πολλά ..........

χρήματα, τον απείλησαν με το μαχαίρι και άρχισαν να τον χτυπούν ενώ ένας τον κρατούσε. Στη συνέχεια, έκαναν άνω – κάτω το σπίτι για να βρουν χρήματα. Αξίζει να σημειωθεί πως οι δράστες είχαν κόψει και το καλώδιο του τηλεφώνου, ενώ, όπως μας ανέφερε ο 56χρονος, μιλούσαν καλά ελληνικά και ακούγονταν αποφασισμένοι.

«Στις δωδεκάμισι η ώρα, όπως κοιμόμουνα, αισθάνθηκα τρεις ανθρώπους επάνω στο κεφάλι μου να μου λένε “πού είναι τα λεφτά σου…”. Ήταν σκοτάδι, καθώς είχαν σβήσει και το φως από το δίπλα δωμάτιο που το είχα αναμμένο… Ξυπνώντας, μέσα στην ταραχή μου, τους είπα πως έχω στο παντελόνι, στην καρέκλα, δίπλα…» μας ανέφερε το θύμα.
Όπως είπε ακόμη ο κ. Σεκλός, κάποια στιγμή έβγαλαν από ένα παντελόνι τη ζώνη και του έδεσαν τα χέρια πίσω, ενώ τον χτυπούσαν για να τους πει πού έχει και άλλα χρήματα. Τότε, «φοβήθηκα για την ίδια μου τη ζωή. Πονούσα από τα χτυπήματα και βογκούσα. Τους είπα πως δεν έχω χρήματα άλλα μαζί μου, στο σπίτι, να με αφήσουν και ας περνούσαν άλλη μέρα να τους έδινα αν τα είχαν ανάγκη. Τι να έκανα, τι να έλεγα; Φοβήθηκα για τη ζωή μου…».

Τραγική ειρωνεία της τύχης, πριν από λίγες μέρες ο 56χρονος «έχασε» τη μητέρα του. Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως τον Οκτώβριο του 2006 είχε πέσει πάλι θύμα ληστείας έξω από το σπίτι του, καθώς του είχαν στήσει καρτέρι δύο άγνωστοι αποσπώντας του αρκετά σημαντικό χρηματικό ποσό.
Έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών διεξάγει το Α.Τ. Κυπαρισσίας.

Θάρρος

Καταγγελία Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών για την ΕΑΣ Μεσσηνίας

καταγγελίοα γιοα την ΕΑΣ Μεσσηνίας εξέδωσε σήμερα ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών σχετικά με τις τιμές του ελαιολάδου λέγοντας ότι με τιμή στα 2,20 και 15 μέρες αποπληρωμή δεν μπορεί να υπάρξει ενδιαφέρον απο τους παραγωγούς για να γεμίσουν οι δεξαμενές των Φιλιατρών.

Αναλυτικά η καταγγελία στην ΕΑΣ Μεσσηνίας αναφέρει:

Από τον Σεπτέμβριο σας είχαμε ζητήσει με επιστολή μας να κάνετε ενέργειες που πρέπει για να παρέμβετε στην συγκέντρωση του ελαιολάδου.
Όχι μόνο δεν κάνατε καμία ουσιαστική παρέμβαση, στην περιοχή μας αλλά ούτε και αξιωθήκατε να απαντήσετε στο έγγραφο μας.

Ζητάμε συνεργασία των συμβουλίων του συλλόγου και της ΕΑΣ για να παλέψουμε καθένας από την μεριά του την λύση των προβλημάτων του ελαιολάδου.
Δεν μπορεί να μιλάτε για παρέμβαση προς όφελος του παραγωγού με τιμή 2,20 τα 4 δέκατα και πληρωμή σε 15 μέρες όταν το εμπόριο πληρώνει αμέσως και η τιμή αυτή είναι για τα 5 δέκατα.

Κύριοι της ΕΑΣ με τιμή 2,20 και 15 μέρες αποπληρωμή, δεν θέλετε να αγοράσετε.
Οι δεξαμενές που ανοίξατε στα Φιλιατρά, δεν γεμίζουν με αυτή της λογική και μην ζητάτε ευθύνες από τους Φιλιατρινούς παραγωγούς.

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος
Γιώργος Αλεξανδρόπουλος

Ο Γραμματέας
Ιωάννης Γριβοκωστόπουλος

Ευχές του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τριφυλίας

Τις ευχές του στο Νέο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τριφυλίας εκφράζει με επιστολή του ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών.

Η επιστολή του Συλλόγου αναφέρει:

Ευχόμαστε καλή θητεία στο νέο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Τριφυλίας.
Συγχαίρουμε επίσης τους συναδέλφουτς αγρότες μέλη του συλλόγου μας για την συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια της περιφέρειας Πελοποννήσου.
Πιστεύουμε σε μια καλή συνεργασία για το καλό της περιοχής.

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος
Γιώργος Αλεξανδρόπουλος

ο Γραμματέας
Ιωάννης Γριβοκωστόπουλος

Συνεδριάζει για την αποτίμηση των εκλογών η ΝΟΔΕ Μεσσηνίας

Εν μέσω θεωριών συνωμοσίας για αποσταθεροποίηση του κόμματος μετά την ίδρυση της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» της Ντόρας Μπακογιάννη, αλλά και του δυσμενούς κλίματος εξαιτίας της ήττας στις εκλογές για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, συνεδριάζει την Κυριακή το απόγευμα η ΝΟ.Δ.Ε. Μεσσηνίας. Κύριο θέμα της θα είναι, φυσικά, η αποτίμηση του πρόσφατου εκλογικού αποτελέσματος, τόσο στους Δήμους του νομού όσο και στην Περιφέρεια.

Για τη μεν πρώτη περίπτωση δε φαίνεται να υπάρχουν αντιδράσεις, αφού η επικράτηση των υποψηφίων που στήριξε η Ν.Δ., με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, ήταν ολοκληρωτική.
Για την ήττα, όμως, στις περιφερειακές εκλογές αναμένεται να ακουστούν διάφορα. Από προσωπικές πικρίες μέχρι καταγγελίες για κομματική γραμμή σταυροδότησης μερικών υποψηφίων, όσο και για λάθη του κόμματος και του προέδρου Αντώνη Σαμαρά στις επιλογές των προσώπων.

Σε κάθε περίπτωση, αναμένεται να ..........

είναι μια ενδιαφέρουσα συνεδρίαση.

Θάρρος

Το Facebook θέλει να κατοχυρώσει ως trademark τη λέξη "face"

Το Facebook είναι έτοιμο να προβεί σε ενέργειες προκειμένου να αποκτήσει τα αποκλειστικά δικαιώματα χρήσης του όρου "face", σύμφωνα με νομικά έγγραφα που συμπληρώθηκαν την Τρίτη (23/11/2010).

Όπως αναφέρθηκε αρχικά από το TechCrunch, το γραφείο πατεντών και εμπορικών σημάτων των Η.Π.Α. έχει στείλει στο Facebook Ειδοποιητήριο Αποδοχής (Notice of Allowance), πράγμα που σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα παραχωρήσει στο site κοινωνικής δικτύωσης το δικαίωμα χρήσης της λέξης "face" ως εμπορικό σήμα, κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις.

Το είδος της αίτησης που κατέθεσε το .........

Facebook απαιτεί ότι η εταιρία θα παράσχει δήλωση (sworn statement) ότι προτίθεται να χρησιμοποιήσει αυτό το εμπορικό σήμα σε προϊόντα. Η εταιρία θα πρέπει να καταθέσει αυτή τη Δήλωση Χρήσης (Statement of Use) και μετά να χρησιμοποιήσει τη λέξη "face" για εμπορικούς σκοπούς, προτού στην πραγματικότητα λάβει την άδεια για την αποκλειστική χρήση του όρου. Δικηγόροι που ειδικεύονται σε θέματα πατεντών εκφράζουν τις αμφιβολίες τους ότι το Facebook θα καταφέρει όντως να αποκτήσει τα δικαιώματα για μια τόσο γενικευμένη λέξη.

Από τη στιγμή που το Facebook συμπληρώσει αυτά τα χαρτιά και χρησιμοποιήσει τη λέξη "face" για εμπορικούς σκοπούς, το γραφείο πατεντών και εμπορικών σημάτων των Η.Π.Α. θα παραχωρήσει το δικαίωμα χρήσης του εμπορικού σήματος για: "Υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών, δηλαδή, παροχή on-line chat rooms και bulletin boards για τη διακίνηση μηνυμάτων μεταξύ χρηστών υπολογιστών, το περιεχόμενο των οποίων θα είναι γενικού ενδιαφέροντος και θα έχει να κάνει με κοινωνικά και ψυχαγωγικά θέματα."

Μία περίπτωση όπου το Facebook έχει αποπειραθεί να απαγορεύσει τη χρήση του όρου "face" είναι αυτή της εφαρμογής πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου FaceCash. Ο Aaron Greenspan, πρόεδρος και CEO της Think Computer, της εταιρίας που ανέπτυξε το FaceCash, έλαβε τον Αύγουστο παράταση για να συμπληρώσει έγγραφο με το οποίο αντιτίθεται σε αυτή την προσπάθεια του Facebook να κατοχυρώσει τη λέξη "face". Δεν έχει σχολιάσει ακόμα αν όντως κατέθεσε αυτό το έγγραφο. Ο Greenspan, που ήταν κάποτε συμφοιτητής στο Harvard με το CEO του Facebook Mark Zuckerberg, ισχυρίστηκε ότι βοήθησε στην ανάπτυξη του γίγαντα κοινωνικής δικτύωσης. Η υπόθεση του FaceCash κατέληξε σε κάποιο συμβιβασμό μεταξύ των δύο μερών τον περασμένο χρόνο.

Το Facebook έχει εξαπολύσει επίσης επιθέσεις εναντίων ιστοσελίδων που χρησιμοποιούν τη λέξη "book". Τον Αύγουστο μήνυσε το site Teachbook.com, το οποίο ισχυρίζεται ότι είναι απλά μια κοινότητα καθηγητών. Ο γίγαντας κοινωνικής δικτύωσης υποχρέωσε και το ταξιδιωτικό site PlaceBook να αλλάξει το όνομά του σε TripTrace το καλοκαίρι που μας πέρασε.

Κανένας εκπρόσωπος του Facebook δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής την είδηση.

Το Facebook είναι έτοιμο να προβεί σε ενέργειες προκειμένου να αποκτήσει τα αποκλειστικά δικαιώματα χρήσης του όρου "face", σύμφωνα με νομικά έγγραφα που συμπληρώθηκαν την Τρίτη (23/11/2010).

Όπως αναφέρθηκε αρχικά από το TechCrunch, το γραφείο πατεντών και εμπορικών σημάτων των Η.Π.Α. έχει στείλει στο Facebook Ειδοποιητήριο Αποδοχής (Notice of Allowance), πράγμα που σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα παραχωρήσει στο site κοινωνικής δικτύωσης το δικαίωμα χρήσης της λέξης "face" ως εμπορικό σήμα, κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις.

Το είδος της αίτησης που κατέθεσε το Facebook απαιτεί ότι η εταιρία θα παράσχει δήλωση (sworn statement) ότι προτίθεται να χρησιμοποιήσει αυτό το εμπορικό σήμα σε προϊόντα. Η εταιρία θα πρέπει να καταθέσει αυτή τη Δήλωση Χρήσης (Statement of Use) και μετά να χρησιμοποιήσει τη λέξη "face" για εμπορικούς σκοπούς, προτού στην πραγματικότητα λάβει την άδεια για την αποκλειστική χρήση του όρου. Δικηγόροι που ειδικεύονται σε θέματα πατεντών εκφράζουν τις αμφιβολίες τους ότι το Facebook θα καταφέρει όντως να αποκτήσει τα δικαιώματα για μια τόσο γενικευμένη λέξη.

Από τη στιγμή που το Facebook συμπληρώσει αυτά τα χαρτιά και χρησιμοποιήσει τη λέξη "face" για εμπορικούς σκοπούς, το γραφείο πατεντών και εμπορικών σημάτων των Η.Π.Α. θα παραχωρήσει το δικαίωμα χρήσης του εμπορικού σήματος για: "Υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών, δηλαδή, παροχή on-line chat rooms και bulletin boards για τη διακίνηση μηνυμάτων μεταξύ χρηστών υπολογιστών, το περιεχόμενο των οποίων θα είναι γενικού ενδιαφέροντος και θα έχει να κάνει με κοινωνικά και ψυχαγωγικά θέματα."

Μία περίπτωση όπου το Facebook έχει αποπειραθεί να απαγορεύσει τη χρήση του όρου "face" είναι αυτή της εφαρμογής πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου FaceCash. Ο Aaron Greenspan, πρόεδρος και CEO της Think Computer, της εταιρίας που ανέπτυξε το FaceCash, έλαβε τον Αύγουστο παράταση για να συμπληρώσει έγγραφο με το οποίο αντιτίθεται σε αυτή την προσπάθεια του Facebook να κατοχυρώσει τη λέξη "face". Δεν έχει σχολιάσει ακόμα αν όντως κατέθεσε αυτό το έγγραφο. Ο Greenspan, που ήταν κάποτε συμφοιτητής στο Harvard με το CEO του Facebook Mark Zuckerberg, ισχυρίστηκε ότι βοήθησε στην ανάπτυξη του γίγαντα κοινωνικής δικτύωσης. Η υπόθεση του FaceCash κατέληξε σε κάποιο συμβιβασμό μεταξύ των δύο μερών τον περασμένο χρόνο.

Το Facebook έχει εξαπολύσει επίσης επιθέσεις εναντίων ιστοσελίδων που χρησιμοποιούν τη λέξη "book". Τον Αύγουστο μήνυσε το site Teachbook.com, το οποίο ισχυρίζεται ότι είναι απλά μια κοινότητα καθηγητών. Ο γίγαντας κοινωνικής δικτύωσης υποχρέωσε και το ταξιδιωτικό site PlaceBook να αλλάξει το όνομά του σε TripTrace το καλοκαίρι που μας πέρασε.

Κανένας εκπρόσωπος του Facebook δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής την είδηση.

CNNMoney.com

Μήνυμα αναγνωστη: Ένα ευχαριστώ στην Αστυνομία των Φιλιατρών

Θα ήθελα μέσα από το Φιλιατρά News να ευχαριστήσω τους Άνδρες του Αστυνομικού τμήματος Φιλιατρών για την ακεραιότητα του χαρακτήρα τους αλλά και την εξυπηρετικότητα τους.
Ήμουν στις εκλογές στα Φιλιατρά για να ψηφίσω και χρειάστηκα να χαρτί από το αστυνομικό τμήμα.
Τα παιδιά αμέσως με εξυπηρέτησαν και παρά το προχωρημένο της ώρας κατάφερα να ψηφίσω μια ώρα πριν τις 7 το απόγευμα.

Τους ευχαριστώ πολύ για την ............

κατανόηση και για την εξυπηρέτηση.
Τους εύχομαι να είναι πάντα καλά με τις οικογένειες τους.

*Τα στοιχεία του αναγνώστη είναι στην διάθεση μας και σεβόμαστε ότι δεν ήθελε να γραφτεί το όνομα του.

Συμβουλές εξοικονόμησης ενέργειας για ζεστό νερό

Η κατανάλωση ενέργειας για την παραγωγή ζεστού νερού (μπάνιο, πλύσιμο, κλπ) αντιπροσωπεύει ένα σοβαρό ποσοστό (περίπου 10-15%) επί της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας στα κτήρια (κατοικίες, ξενοδοχεία, νοσοκομεία κλπ).

Για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης χρησιμοποιούνται κυρίως πετρέλαιο ή φυσικό αέριο (μπόιλερ συνδεδεμένο με λέβητα), ηλεκτρισμός (ηλεκτρικός θερμοσίφωνας) και ηλιακή ενέργεια (Ηλιακοί θερμοσίφωνες ή Κεντρικά Ηλιακά Συστήματα).

Η εφαρμογή των παρακάτω μέτρων μπορεί .........

να αποφέρει σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας και καυσίμων για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης:

Ο θερμοστάτης του μπόιλερ να ρυθμίζεται στους 50-55 °C ενώ του ηλεκτρικού θερμοσίφωνα στους 45-50 °C.
Να ανάβετε τον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα ανάλογα με τις ανάγκες σας και να μην μένει αναμμένος άσκοπα. Συνήθως μισή ώρα αρκεί για να ζεσταθεί το νερό.

Προτιμάτε το ντους από το να γεμίζετε την μπανιέρα. Ξοδεύετε 3 φορές λιγότερο ρεύμα και νερό.
Μην αφήνετε τις βρύσες να στάζουν και το νερό να τρέχει άσκοπα.

Για το πλύσιμο των πιάτων προτιμάται να χρησιμοποιείτε πλυντήριο πιάτων. Καταναλώνετε πολύ λιγότερη ενέργεια και νερό.

Προτιμήστε ένα ηλιακό θερμοσίφωνα αντί ενός ηλεκτρικού.
Ιδιαίτερα όσον αφορά τους ηλιακούς θερμοσίφωνες παρέχουν:

1. Ζεστό νερό χρήσης σχεδόν δωρεάν. Μία τυπική οικιακή εγκατάσταση εξοικονομεί περίπου 1400 kWh ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως. Αυτή η ποσότητα ενέργειας αντιστοιχεί σε τουλάχιστον 70% των ετήσιων αναγκών μίας τετραμελούς οικογένειας σε ζεστό νερό.

2. Άμεση παροχή ζεστού νερού στη βρύση (ιδιαίτερα στις εγκαταστάσεις που συνδέονται με το σύστημα θέρμανσης)

3. Οικονομικό όφελος για τον χρήστη. Στην διάρκεια ζωής του συστήματος ο χρήστης όχι μόνο παίρνει πίσω τα χρήματά του, αλλά έχει και σημαντικό οικονομικό όφελος.

4. Σημαντική εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας και χρημάτων όταν γίνεται χρήση πλυντηρίων (πιάτων και ρούχων) τεχνολογίας Hot Fill που παρέχουν την δυνατότητα σύνδεσης με την παροχή ζεστού νερού.

5. Προστασία του περιβάλλοντος (με χρήση «πράσινης» ηλιακής ενέργειας).

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 27ης Νοεμβρίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.