Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Iστοσελίδα του συνδυασμού «ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΙΣΟΡΡΟΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»‏

Ηλεκτρονική σελίδα στο διαδίκτυο απόκτησε ο συνδυασμός του υποψηφίου Δημάρχου Τριφυλίας κου Κώστα Κόλλια «ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΙΣΟΡΡΟΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ».

Η Διεύθυνση που μπορείτε αν την δείτε είναι http://www.trifilia-kollias.gr

Μέσα από αυτήν οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν καλύτερα τον υποψήφιο Δήμαρχο Τριφυλίας Κώστα Κόλλια μέσα από τη δράση του στο συνδικαλισμό, την πολιτική, τα ελληνικά γράμματα και τη συμμετοχή του στα δρώμενα της Τριφυλίας.
Μπορεί ακόμα να δει τα ονόματα των ...........

υποψηφίων συμβούλων, να διαβάσει συνεντεύξεις στον τύπο του κ. Κόλλια, και γενικά να πληροφορηθεί τα νέα που υπάρχουν για το συνδυασμό.

Οι επισκέπτες μπορούν να επικοινωνούν με το συνδυασμό στη διεύθυνση ekloges@trifilia-kollias.gr.
Το τηλέφωνο του εκλογικού κέντρου των Φιλιατρών είναι 27610-33129 ενώ η διεύθυνση στο Facebook «Τριφυλία Ισόρροπη Ανάπτυξη».

Δ' Εθνική 6ος Όμιλος. Τα αποτελέσματα της 5ης Αγωνιστικής

Ολυμπιακός Κεφαλονιάς

Σπάρτη

0-2

Πάμισος

Αστέρας Μαχαιράδου

1-0

Κυπαρισσία

Ζαβλάνι

2-0

Ατρόμητος Λάππα

Τριταϊκός

4-2

ΑΟ Κροκεών

Καλαμάτα

0-4

Αχαϊκή

Εθνικός Σαγέϊκων

1-0

Διαγόρας Βραχνέϊκων

Αστέρας Αμαλιάδας

0-0

Αχιλλέας Καμαρών

Εράνη Φιλιατρών

0-2

Ρεπό: Μεσσηνιακός



Ακολουθεί η βαθμολογία της 5ης Αγωνιστικής




1

Αστέρας Αμαλιάδας

13

2

Καλαμάτα

12

3

Αχαϊκή

12

4

Σπάρτη

11

5

Ατρόμητος Λάππα

10

6

Πάμισος

10

7

Εράνη Φιλιατρών

9

8

Αστέρας Μαχαιράδου

7

9

Αχιλλέας Καμαρών

7

10

Κυπαρισσία

6

11

Τριταϊκός

4

12

Μεσσηνιακός

4

13

ΑΟ Κροκεών

3

14

Διαγόρας Βραχνέϊκών

2

15

Ζαβλάνι

1

16

Εθνικός Σαγέϊκων

1

17

Ολυμπιακός Κεφαλονιάς

1



Χωρίς φιλάθλους το Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ

Οριστικά χωρίς την παρουσία των φιλάθλων του θα υποδεχτεί ο Παναθηναϊκός τον ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ, καθώς η δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ απέρριψε μέσα σε πέντε λεπτά την έφεση του Παναθηναϊκού στην αρχική ποινή για τιμωρία της έδρας του με μία αγωνιστική και 45.000 ευρώ πρόστιμο.

Και όλα αυτά γιατί οι οπαδοί των «πράσινων» δημιούργησαν επεισόδια στον αγώνα της ομάδας τους στην Καβάλα.

Από την πλευρά της η ΠΑΕ ............

Παναθηναϊκός προσπάθησε να ρίξει την ποινή μέσω της νομικής υπηρεσίας της, δηλαδή του κ. Κάρμη, ωστόσο, η Επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ ήταν ανένδοτη και μέσα σε 5 λεπτά εκδίκασης έληξε την διαδικασία απορρίπτοντας το αίτημα των «πράσινων».

Από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός πάντως, υπάρχουν παράπονα, καθώς πίστευαν πως θα έπρεπε να εξαντληθεί το περιθώριο του χρηματικού προστίμου, πριν προχωρήσει η ποινή σε τιμωρία της έδρας.

«Η συγκεκριμένη απόφαση είναι κεραυνός εν αιθρία. Επιχειρησιακά ήταν απαράδεκτη η σύλληψη ενός οπαδού και προκάλεσε τις αντιδράσεις των υπολοίπων. Δεν μπορούν να θεωρηθούν ως εκτεταμένα τα επεισόδια, αλλά ως μεμονωμένα, για τα οποία η ΠΑΕ δεν έχει ευθύνη. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε αντικειμενική ευθύνη εξαιτίας πράξεων η παραλείψεων της αστυνομίας. Έπρεπε να εξαντληθεί η διάταξη που προβλέπει μεγαλύτερο πρόστιμο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κάρμης.

Βέβαια δεν κατάφερε να αλλάξει τη γνώμη της επιτροπής και κατά συνέπεια την απόφαση, παρά τις προσπάθειες και του υπεύθυνου ασφαλείας της ομάδας, Θεόδωρου Γεωργόπουλου, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά πως «ήταν μηδαμινά τα επεισόδια και δεν επηρέασαν την ζωή της πόλης».

Ατύχημα στην Χαλυβουργική. Τέσσερις οι τραυματίες

Σε ατύχημα οφείλεται σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της Πυροσβεστικής η πυρκαγιά και ο τραυματισμός τεσσάρων εργαζομένων στο εργοστάσιο Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο.

Όπως έγινε γνωστό από αρμόδιους αξιωματικούς, κατά τη μεταφορά μάγματος μετάλλου με πολύ μεγάλη θερμότητα από την υψικάμινο στα καλούπια, μέσω γερανογέφυρας, έσπασαν τα συρματόσχοινα του σιλό, που μετέφερε το μάγμα με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στο κτήριο της αποθήκης με τα λάδια.

Κατά την πτώση του άνοιξε το κάτω ..........

μέρος του σιλό με αποτέλεσμα να χυθεί έξω το πυρακτωμένο μέταλλο και να προκληθεί πυρκαγιά. Από κομμάτια του λιωμένου μετάλλου, που εκτινάχθηκαν υπέστη πολύ σοβαρά εγκαύματα, σε βαθμό 80%, 53χρονος εργαζόμενος και 30% 30χρονος συνάδελφός του ενώ εκδορές υπέστη ένας ακόμα και ένας τέταρτος έσπασε το πόδι του στην προσπάθειά του να απομακρυνθεί.

Οι τέσσερις τραυματίες διακομίσθηκαν στο Θριάσιο νοσοκομείο, όπου παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στους δύο τελευταίους και αποχώρησαν. Παραμένουν για νοσηλεία οι δύο εγκαυματίες εκ των οποίων ο 53χρονος είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι υπεύθυνοι του εργοστασίου κάλεσαν την Πυροσβεστική και επιτόπου έφθασαν δέκα οχήματα με 30 πυροσβέστες, οι οποίοι κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, που είχε ξεσπάσει, ενώ μέχρι αργά έκαναν ψύξη στον χώρο γύρω από το μάγμα, προκειμένου να μην υπάρξει επέκταση.

Οι τραυματίες είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο πριν φθάσει στον τόπο της πυρκαγιάς η πυροσβεστική. Για τα αίτια του ατυχήματος διενεργείται προανάκριση.

Express

Ευρωλίγκα. Στην ΕΡΤ οι αγώνες της. Αποχώρησε ο ΣΚΑΪ

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη της Ευρωλίγκα ο «ΣΚΑΪ» ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να μεταδώσει τους αγώνες της Ευρωλίγκα, κάτι που αντίθετα θα πράξει η «ΕΡΤ»!

Το παιχνίδι μεταξύ του Ολυμπιακού με τη Ρεάλ Μαδρίτης θα είναι το πρώτο που θα δείξει το κρατικό κανάλι, αλλά και το εναρκτήριο της διοργάνωσης.

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι πως ΣΚΑΪ και ΝΟVA υπέγραψαν το καλοκαίρι συμβόλαιο τετραετές τηλεοπτικό συμβόλαιο με την Ευρωλίγκα.

Η ανακοίνωση του ΣΚΑΪ .........

«Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ TV, μετά από πολυετή τηλεοπτική κάλυψη αγώνων μπάσκετ της Ευρωλίγκας, ανακοινώνει την αποχώρησή του από το συγκεκριμένο τηλεοπτικό και αθλητικό προϊόν.

Αυτό το γεγονός σε καμία περίπτωση δεν συνιστά αποστασιοποίηση του ομίλου ΣΚΑΪ από την Ευρωλίγκα και το μπάσκετ γενικότερα.

Μέσα από το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3, την ιστοσελίδα woop.gr και τις αθλητικές εκπομπές της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, θα προβάλλονται αγώνες και στιγμιότυπα της σημαντικής αθλητικής διοργάνωσης, στην οποία άλλωστε συμμετέχουν και σπουδαίες ελληνικές ομάδες».

Τελεσίγραφο από τους εστιάτορες - Θα αγνοήσουν τον αντικαπνιστικό νόμο

Ο αντικαπνιστικός νόμος ήταν η γουλιά που ξεχείλισες το ποτήρι για τα έσοδα των εστιατόρων

Για πρώτη φορά στην ιστορία τους οι εστιάτορες και τα συναφή επαγγέλματα ετοιμάζονται για απεργιακές κινητοποιήσεις ως αντίδραση σε μία σειρά γεγονότων που τους έχουν στεγνώσει οικονομικά και τους οδηγεί κατευθείαν στον οικονομικό μαρασμό.

Τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων συνεδρίασαν και προσανατολίζονται να απεργήσουν μέσα στον Οκτώβριο.
Όπως υποστηρίζουν έχει αυξηθεί κατά ..........

38% η φορολόγηση στα προϊόντα που πωλούν, κατά 25% έχει αυξηθεί το κόστος που πληρώνουν προς τις ΔΕΚΟ, ενώ ο αντικαπνιστικός νόμος έχει προκαλέσει μείωση του τζίρου κατά 25%.

Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση αποφάσισαν πως εάν μέχρι τις 17 του μήνα δεν τους έχει καλέσει ο αρμόδιος υπουργός ή δεν γίνει αναστολή του νόμου για δύο χρόνια τότε θα προχωρήσουν σε λευκή απεργία που στην ουσία σημαίνει πως θα επιτρέπουν το κάπνισμα.

Όλα αυτά τα παραπάνω έχουν φέρει τους εστιάτορες σε δεινή οικονομική θέση και ζητάνε να διακοπεί το μέτρο της απαγόρευσης του καπνίσματος και να συζητηθεί από την αρχή, ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν. Μία από τις προτάσεις που έχουν καταθέσει είναι να επιτρέπεται το κάπνισμα μία ημέρα την εβδομάδα.

Newsit

Άδεια Εκλογών: Η εγκύκλειος του ΥΠ.ΕΣ για την χορήγηση τους

Aδεια από μία μέχρι τρεις το πολύ εργάσιμες ημέρες χορηγείται στους τακτικούς υπαλλήλους του Δημοσίου, των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου, σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών.
Μία ημέρα άδεια χορηγείται σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση 100-200 χλμ. (200-400 χλμ. σε όσους εφαρμόζεται πενθήμερη εβδομάδα εργασίας).
Άδεια δύο ημερών για μετακίνηση 201-400 χλμ. (ή πάνω από 400 σε όσους εργάζονται πενθήμερο)
και άδεια τριών ημερών για όσους μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και πάνω ή σε νησιά.
Oι υπάλληλοι υποχρεούνται να ...............

προσκομίσουν βεβαίωση του προέδρου της εφορευτικής επιτροπής ότι συμμετείχαν στις εκλογές. Ο χρόνος της άδειας δεν συνυπολογίζεται στον χρόνο της κανονικής άδειας.

Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Aμυνας όλοι οι στρατευμένοι και των τριών κλάδων των Eνόπλων Δυνάμεων που υπό κανονικές συνθήκες επρόκειτο να απολυθούν από τις 4 έως τις 16 Νοεμβρίου 2010 απολύονται στις 4 Νοεμβρίου, προκειμένου να διευκολυνθούν εν όψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

Express

Ιερό πόλεμο κατά της κάρτας του πολίτη ετοιμάζει η Εκκλησία

Έτοιμη να ανοίξει πόλεμο με την Πολιτεία, κινούμενη στη γραμμή μερίδας των «σκληρών» μητροπολιτών και ιερέων που έχουν ήδη «αφορίσει» την κάρτα του πολίτη πριν ακόμη εκδοθεί, εμφανίζεται η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

Υιοθετώντας εν μέρει τις ενστάσεις των πιο «σκληρών», αποφάσισε την Τρίτη να αναθέσει σε δύο συνοδικές επιτροπές να μελετήσουν την κάρτα του πολίτη που σχεδιάζει η κυβέρνηση, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».

Όπως αποφάσισε η Σύνοδος, η Επιτροπή ..........

Δογµατικών και Νοµοκανονικών Ζητηµάτων και η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωµάτων θα µελετήσουν το ζήτηµα σε συνεργασία «µε ειδήµονες Καθηγητές των τοµέων της Ορθοδόξου Δογµατικής, του Συνταγµατικού Δικαίου και της Πληροφορικής». Στη συνέχεια θα υποβάλουν τις εισηγήσεις τους στη Σύνοδο.

Υπενθυµίζεται πως την περασµένη εβδοµάδα µητροπολίτες είχαν διατυπώσει ενστάσεις για την κάρτα στις συνεδριάσεις της Ιεραρχίας. Μάλιστα ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσµάς είχε στείλει επιστολή προς τη Σύνοδο και ζητούσε η έκδοση της κάρτας να αποτελέσει θέµα συζήτησης στην Ιεραρχία.

Στο ίδιο µήκος κύµατος και οι κληρικοί από τη Μητρόπολη Καλαβρύτων: στις αρχές του µήνα έβγαλαν ψήφισµα στο οποίο διατυπώνουν την ανησυχία τους για την κάρτα του πολίτη, που προορίζεται να αντικαταστήσει την αστυνοµική ταυτότητα από το 2011.

Μεταξύ των µητροπολιτών που διαφωνούν µε την καθιέρωση της κάρτας είναι και ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Ανθιµος. Την περασµένη εβδοµάδα σε κήρυγµά του είχε αναρωτηθεί αναφερόµενος στην κάρτα «τόσο πρέπει πλέον να προσκυνήσουµε την παγκοσµιοποίηση;».

Θέση εµµέσως κατά της κάρτας είχε πάρει την περασµένη Παρασκευή και συνολικά η Ιεραρχία. Με τον ισχυρισµό πως υπάρχει κίνδυνος αλλοίωσης και αλλοτρίωσης της πίστης και της εθνικής και κοινωνικής ζωής, είχε προαναγγείλει µε ανακοίνωσή της ότι θα µελετήσει σειρά θεµάτων, ανάµεσά τους και την κάρτα του πολίτη, προκειµένου να καταθέσει τις απόψεις της στα αρµόδια όργανα της Πολιτείας.

«Παραπέμπει στο 666»

Αντιδράσεις για την έκδοση της κάρτας του πολίτη έχουν διατυπώσει και οµάδες ιερέων και πιστών που ανήκουν στο συντηρητικό και σκληροπυρηνικό µπλοκ της Εκκλησίας.

Ισχυρίζονται ότι η κάρτα παραπέµπει στο... 666 και στην Αποκάλυψη. Οι οµάδες αυτές έχουν διοργανώσει ηµερίδες και συγκεντρώσεις κατά της κάρτας. Σε ένα μπλογκ µάλιστα µαζεύουν υπογραφές.

Από in.gr

Στα 70 λεπτά/λίτρο η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

Από τα 67 λεπτά το λίτρο θα ξεκινά η τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τις μεγάλες πόλεις της χώρας, με τη μέση τιμή να διαμορφώνεται στα 70 λεπτά, την ώρα που στην περιφέρεια και κυρίως στα νησιά, οι τιμές θα αγγίζουν τα 77 - 78 λεπτά το λίτρο.

Αυτά προκύπτουν από τις δηλώσεις που έκαναν σήμερα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων Χάρης Μαυράκης και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπόρων Υγρών Καυσίμων Αττικής Γιώργος Μασσαλής, μετά τη συνάντηση που είχαν με τον υφυπουργό Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά.
Οι αυξημένες τιμές στην περιφέρεια ..........

αποδίδονται σε υψηλότερα κόστη μεταφοράς, με βυτία ή / και πλοία.

Νωρίτερα, θετική ήταν έκβαση της συνάντησης του υφυπουργού με την Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος και πλέον η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης θα αρχίσει κανονικά από την Παρασκευή.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κουσελάς επανέλαβε ότι οι επιστροφές φόρου θα πιστώνονται στους λογαριασμούς των βενζινοπωλών σε διάστημα 2 ημερών ενώ από 1ης Ιανουαρίου του 2011, με την κατάθεση σχετικής τροπολογίας στη Βουλή, θα καταργηθεί η προκαταβολή του αυξημένου Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης από τους πρατηριούχους.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο υφυπουργός διευκρίνισε πως αυτό δεν σηματοδοτεί κατάργηση του "Ήφαιστου", δηλαδή του συστήματος μέσω του οποίου γίνονται σήμερα οι επιστροφές φόρου στους βενζινοπώλες, καθώς ο μηχανισμός θα διατηρηθεί για τον έλεγχο των παραστατικών πώλησης πετρελαίου που θα εξακολουθήσουν να υποβάλλουν οι πρατηριούχοι. «Σε όσους καθυστερούν να υποβάλουν τα δικαιολογητικά, θα αφαιρείται η άδεια διανομής πετρελαίου», υπογράμμισε ο υφυπουργός.

Ο κ. Κουσελάς τόνισε ακόμη ότι δεν τίθεται θέμα εξίσωσης των φόρων στα ντήζελ κίνησης και θέρμανσης, εφόσον δεν βρεθεί προηγουμένως μηχανισμός επιστροφής του επιπλέον φόρου στους δικαιούχους.

Επεσήμανε τέλος, ότι οι καθυστερήσεις στην επιστροφή του ΕΦΚ από την προηγούμενη χειμερινή περίοδο αφορούν μόνο 270 βενζινοπώλες, για ποσό ύψους 1 εκατ. ευρώ, οι οποίοι θα εισπράξουν τα χρήματά τους εφόσον προσκομίσουν φορολογική ενημερότητα.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κανονικά η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης

Κανονικά θα ξεκινήσει την Παρασκευή η διανομή πετρελαίου θέρμανσης στην αγορά, μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν κατά τη σημερινή τους συνάντηση, ο υφυπουργός Οικονομικών Δημ. Κουσελάς και η διοίκηση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας.

Η συμφωνία προβλέπει ότι οι επιστροφές φόρου προς τους βενζινοπώλες για τις ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης που διαθέτουν στην κατανάλωση, θα γίνονται σε διάστημα δυο ημερών, ενώ από 1ης Ιανουαρίου θα καταργηθεί η προκαταβολή του φόρου από τους πρατηριούχους.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας .......

Βενζινοπωλών Μιχάλης Κιούσης, επεσήμανε ότι η μείωση των ελάχιστων αποστάσεων μεταξύ πρατηρίων και χώρων συνάθροισης κοινού, που προωθείται με νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών, δημιουργεί ζητήματα ασφαλείας. Με τη μείωση των αποστάσεων ανοίγει ο δρόμος για την ίδρυση πρατηρίων καυσίμων από σουπερμάρκετ.

Σε εξέλιξη ήταν η συνάντηση του κ. Κουσελά με τη δεύτερη Ομοσπονδία του κλάδου, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηρίων Εμπόρων Καυσίμων.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δέσμευση Μ. Χρυσοχοΐδη για μείωση των τιμών

Τη διαβεβαίωση ότι οι τιμές στην αγορά θα έχουν πέσει μέχρι τα Χριστούγεννα έδωσε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Μ. Χρυσοχοΐδης, ενώ κάλεσε τις πολυεθνικές που καταφεύγουν σε υπερτιμολογήσεις αγαθών να συμμορφωθούν με το νόμο, διαμηνύοντας ότι διαφορετικά θα προσπαθήσει να τους εφαρμόσει ο ίδιος.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ...........

Real, ο κ. Χρυσοχοΐδης, παραδέχθηκε ότι έχει διαμορφωθεί ένα πολύ υψηλό επίπεδο τιμών στη χώρα και απέδωσε το γεγονός αυτό στην ανυπαρξία καταναλωτικού κινήματος, αλλά κυρίως στη μέθοδο που λειτουργούν οι μηχανισμοί της αγοράς, που –όπως είπε- είναι άναρχος, με αποτέλεσμα να διαμορφώνει ο καθένας τις τιμές με έναν τρόπο που είναι τελικώς παράνομος.

Εξήγησε εν συνεχεία ότι το υψηλό επίπεδο των τιμών στο καλάθι της νοικοκυράς, «οφείλεται στο γεγονός ότι κυρίως πολυεθνικές επιχειρήσεις που δρουν στην Ελλάδα αλλά και σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, πωλούν τα προϊόντα τους υπερτιμολογημένα από 20-30%. «Αυτό έγινε ανεκτό από την πολιτεία για πάρα πολλά χρόνια και δεν μπορεί να συνεχίσει. Σε αυτό το ζήτημα, πρέπει να εφαρμοστούν οι νόμοι», τόνισε και πρόσθεσε ότι η δική του αποστολή, ως πολιτικού, είναι να προσπαθήσει να εφαρμόσει τους νόμους.

Ο υπουργός δεν έκρυψε την ανησυχία του για την αύξηση του τιμάριθμου, η οποία σε μεγάλο βαθμό υποστήριξε ότι οφείλεται στις αυξήσεις σε ΔΕΗ, συγκοινωνίες, κρατικές και ημικρατικές ΔΕΚΟ. Χαρακτήρισε πάντως δικαιολογημένους τους «φόρους και τις αυξήσεις στα τιμολόγια που αποφασίστηκαν από το κράτος, καθώς όπως ανέφερε, «υπάρχει θέμα εσόδων και δεν υπήρχε άλλος τρόπος σε αυτή τη φάση τουλάχιστον που το κράτος είναι ανοργάνωτο να συγκεντρωθούν χρήματα άμεσα».

Αναγνώρισε ακόμη ότι το γεγονός αυτό πολλές φορές έχει και αντίθετες επιπτώσεις όσον αφορά στην κατανάλωση, η οποία πέφτει, γιατί ακριβαίνουν τα πράγματα, άρα μειώνεται η αγοραστική δύναμη των ανθρώπων και συνέχισε: «Από την άλλη πλευρά υπάρχει το θέμα των ΔΕΚΟ, οι οποίες ασκούν ένα κοινωνικό έργο. Οι αστικές συγκοινωνίες για παράδειγμα στην Αθήνα, έχουν ένα κοινωνικό έργο και μάλιστα πάρα πολύ σημαντικό και πιστεύω ότι ποτέ δεν πρέπει να χαθούν. Πρέπει να είναι υγιείς».

Τάχθηκε επίσης κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, λέγοντας ότι «ορισμένα πράγματα δεν πρέπει να φύγουν από τα χέρια της κοινωνίας». «Υπάρχουν ορισμένα πράγματα τα οποία πρέπει να παραμείνουν στα κοινωνικά χέρια, χρειάζεται ωστόσο, να δούμε με ποιον τρόπο, η απελευθέρωση της ενέργειας η οποία θα γίνει, θα έχει θετικές συνέπειες και στις επιχειρήσεις και στην κοινωνία. Και το τονίζω, διότι τα πολλά χρόνια που πέρασαν, όχι μόνο της ΝΔ, η απελευθέρωση της ενέργειας λειτούργησε υπέρ των επιχειρήσεων και όχι υπέρ της ΔΕΗ [DEHr.AT] Σχετικά άρθρα και της κοινωνίας», παρατήρησε.

Λέξη κλειδί η ανάπτυξη

Ο κ. Χρυσοχοΐδης χαρακτήρισε λέξη κλειδί για την έξοδο από την ύφεση την ανάπτυξη και ανέφερε ότι στην κατεύθυνση αυτή θα κατατεθεί το προσεχές διάστημα ο αναπτυξιακός νόμος.

«Δεν βγαίνει αν συλλέγουμε μόνο φόρους και τελικώς υπάρχει μία διαδικασία περικοπής των δαπανών. Δεν μπορούμε να ζήσουμε και να επιβιώσουμε ως χώρα έτσι. Η λέξη κλειδί και απάντηση είναι ανάπτυξη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε ωστόσο τις αντικειμενικές δυσκολίες που παρουσιάζονται στον αναπτυξιακό τομέα και στην προσέλκυση επενδύσεων λόγω της ύφεσης. «Αυτή τη στιγμή, κανένας μεγάλος επενδυτής, ιδιώτης, από μόνος του, δεν θα έρθει να επενδύσει στην Ελλάδα. Έρχονται οι Κινέζοι, γιατί είναι μία απόφαση της κυβέρνησής τους, είναι μία πολιτική απόφαση, θέλουν στρατηγικά να χρησιμοποιήσουν τη χώρα για την Ευρώπη, έρχονται οι Άραβες, γιατί και αυτοί έχουν πάρει κάποιες πολιτικές αποφάσεις σε σχέση με την Ευρώπη, ή την περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Είναι δύσκολο σε μία χώρα η οποία δεν έχει ακόμη κριθεί στα μάτια τους η διάσωσή της, να έρθουν», επισήμανε.

Αισιοδοξία για τις εξαγωγές

Από την άλλη εξέφρασε την αισιοδοξία του για τον τομέα των εξαγωγών, εκτιμώντας ότι «πολύ σύντομα θα έχουμε μία θεαματική αύξηση», ενώ αναφέρθηκε και στις καινοτομίες που προωθεί η κυβέρνηση για τη δημιουργία χρηματοδοτικών ταμείων. «Ρίχνουμε λεφτά στην αγορά και μαζί με τις τράπεζες, δημιουργούμε μία μόχλευση, κρατικών χρημάτων από το ΕΣΠΑ και τραπεζικών πόρων», σημείωσε.

Αναφερόμενος τέλος στα λουκέτα που μπαίνουν στην αγορά, ο υπουργός τόνισε πως ένα μεγάλο ποσοστό επιχειρήσεων, περίπου 25% θα κλείσει και το ίδιο διάστημα θα ανοίξει ένα ποσοστό 10-15%. «Το ζήτημα είναι να μην χαθούν επιχειρήσεις που μπορούν να σωθούν και δεν σώζονται γιατί δεν χρηματοδοτούνται από τις τράπεζες, δηλαδή είναι υγιείς επιχειρήσεις και χάνονται επειδή υπάρχει αυτή η στενότητα του χρήματος στην αγορά», κατέληξε.

Ρυθμίσεις για τη διευκόλυνση ένταξης δικαιούχων στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ

Η υποβολή αιτήσεων για ένταξη στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) για όλες τις κατηγορίες δικαιούχων καταναλωτών συνεχίζεται κανονικά, τονίζει το υπουργείο Περιβάλλοντος σε ανακοίνωσή του και παρέχει διευκρινίσεις για τους δικαιούχους που δεν έχουν το λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος στο όνομα τους.

Ειδικότερα για την περίπτωση τους ισχύουν τα παρακάτω μέτρα:

* Στις περιπτώσεις συζύγων δεν ...........

απαιτείται αλλαγή λογαριασμού από το όνομα του ενός στο όνομα του άλλου ανεξάρτητα ποιος από τους δύο είναι δικαιούχος

* Στην περίπτωση αλλαγής ονόματος λογαριασμού μεταξύ μελών της ίδιας οικογένειας θα μεταφέρεται η προκαταβολή από τον παλιό στο νέο πελάτη χωρίς καμία επιβάρυνση.

* Στις λοιπές περιπτώσεις που απαιτείται προκαταβολή η αίτηση για ένταξη στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο γίνεται άμεσα αποδεκτή, η δε όποια προκαταβολή δεν καταβάλλεται κατά την υποβολή της αίτησης αλλά σε έξι ισόποσες άτοκες διμηνιαίες δόσεις μέσω των λογαριασμών

* Εάν απαιτείται υποβολή νέας Υπεύθυνης Δήλωσης Ηλεκτρολόγου Εγκαταστάτη (ΥΔΕ) λόγω του ότι έχουν παρέλθει 14 έτη από την υποβολή της προηγούμενης, αυτή μπορεί να υποβληθεί σε διάστημα 6 μηνών από την αλλαγή του ονόματος του λογαριασμού. Σημειώνεται ότι κατά νόμο υπόχρεος για την υποβολή είναι ο ιδιοκτήτης της ηλεκτρικής εγκατάστασης.

Παράλληλα, σημειώνεται στην ανακοίνωση, το ΥΠΕΚΑ μελετά τη δυνατότητα για περαιτέρω ρυθμίσεις σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία στην κατεύθυνση απαλοιφής τυχόν γραφειοκρατικών εμποδίων, για να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη εφαρμογή του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου.

«Περαιτέρω μελετώνται επίσης μέτρα με στόχο τη μείωση των όποιων επιβαρύνσεων για τις παραπάνω περιπτώσεις» προσθέτει το υπουργείο.

Διευκρινίζεται ότι «οι μειώσεις κατά 10% ή 20% αναφέρονται στη σημερινή τιμή του Οικιακού Τιμολογίου. Οι όποιες μεταβολές ισχύσουν για τις λοιπές κατηγορίες καταναλωτών δεν εφαρμόζονται στους δικαιούχους του ΚΟΤ».

»Έτσι η τιμή του Κοινωνικού Τιμολογίου από 1/1/2011 θα είναι μικρότερη κατά πολύ μεγαλύτερο ποσοστό σε σχέση με το Οικιακό Τιμολόγιο που θα ισχύει για τις αντίστοιχες χρεώσεις των λοιπών καταναλωτών (της τάξης του 20% ως 30% μικρότερη)».

in.gr

Διατροφική βόμβα για τα παιδιά μας: Μετά από 6 μήνες το burger των Mac Donald's δεν αλλοιώθηκε!

Τελικά τι βάζουμε στο στομάχι μας; Μάλλον σκουπίδια αλλά και ότι άλλο φανταστείτε μας σερβίρουν τα περισσότερα φαστ φουντ καταστήματα. Το ρεπορτάζ βρετανικής εφημερίδας τρομάζει.

Όλα ξεκίνησαν πριν από έξι μήνες σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Daily Mail. Η φωτορεπόρτερ της εφημερίδας, Σάλι Ντέιβις πήγε πριν από 6 μήνες σε ένα κατάστημα McDonald's και αγόρασε ένα Happy Meal. Δηλαδή ένα μπέργκερ με πατάτες που σερβίρεται στα παιδιά.

Πήγε λοιπόν στο διαμέρισμα της και ..........

αποφάσισε να το φωτογραφίσει. Το βάζει σε ένα πιάτο και βγάζει την πρώτη φωτογραφία με ημερομηνία 10 Απριλίου του 2010. Αυτό έκανε κάθε μέρα και για 6 μήνες δηλαδή μέχρι πριν από λίγες μέρες.

Έντρομη είδε πως το μπέργκερ και οι πατάτες δεν άλλαξαν καθόλου. Ούτε λίγη μούχλα δεν έκανε ούτε καν αλλοιώθηκαν. Και αυτό που την τρόμαξε περισσότερο είναι ότι, όταν έδωσε το μπέργκερ στα σκυλιά της αυτά γύρισαν από την άλλη αγνοώντας τα κανονικά.
“Δεν το πίστευα. Όταν είδα ότι ακόμη και τα σκυλιά αγνόησαν αυτό το φαγητό τρόμαξα. Και το χειρότερο είναι ότι αυτά τα μπέργκερ σερβίρονται στα παιδιά. Φανταστείτε τι τρώμε εμείς οι μεγάλοι. Σκεφτείτε τι περιέχουν μέσα αυτά τα πράγματα που δεν έχουν πάθει τίποτα μετά από έξι μήνες”, είπε η Σάλι στην εφημερίδα. “Μάλιστα μετά από τόσο καιρό δεν μύριζε καν χαλασμένο”, πρόσθεσε η Σάλι.

Τελικά τι τρώμε κάθε μέρα και το χειρότερο τι δίνουμε στα παιδιά μας να τρώνε....

Newsit

Ποιοί εξαιρούνται από τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο είναι 10 - 20 % χαμηλότερο σε σχέση με το κανονικό τιμολόγιο της ΔΕΗ...

Εξαιρούνται από τις αυξήσεις στα οικιακά τιμολόγια της ΔΕΗ, που θα ισχύσουν από 1ης Ιανουαρίου 2011, οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής μαζί με ρυθμίσεις για τη διευκόλυνση των δικαιούχων στην περίπτωση που το "ρολόι" της ΔΕΗ δεν είναι στο όνομά τους.

Το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο είναι ..........

10 - 20 % χαμηλότερο σε σχέση με το κανονικό τιμολόγιο της ΔΕΗ και ισχύει για όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα κάτω από το αφορολόγητο όριο, άνεργους και ΑΜΕΑ που θα υποβάλουν τη σχετική αίτηση στη ΔΕΗ. Το ΥΠΕΚΑ διευκρίνισε σήμερα ότι οι μειώσεις 10% ή 20% αναφέρονται στη σημερινή τιμή του Οικιακού Τιμολογίου και ότι οι όποιες μεταβολές ισχύσουν για τις λοιπές κατηγορίες καταναλωτών δεν εφαρμόζονται στους δικαιούχους του ΚΟΤ. Έτσι η έκπτωση του Κοινωνικού Τιμολογίου από 1/1/2011, δεδομένου ότι οι αυξήσεις στα οικιακά τιμολόγια κυμαίνονται μέχρι 10 % θα διαμορφωθεί στο 20 - 30 %.

Για τους δικαιούχους που δεν έχουν το λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος στο όνομα τους, ισχύουν τα παρακάτω μέτρα:

-Στις περιπτώσεις συζύγων δεν απαιτείται αλλαγή λογαριασμού από το όνομα του ενός στο όνομα του άλλου ανεξάρτητα ποιος από τους δύο είναι δικαιούχος

-Στην περίπτωση αλλαγής ονόματος λογαριασμού μεταξύ μελών της ιδίας οικογένειας θα μεταφέρεται η προκαταβολή από τον παλιό στο νέο πελάτη χωρίς καμία επιβάρυνση.

-Στις λοιπές περιπτώσεις που απαιτείται προκαταβολή η αίτηση για ένταξη στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο γίνεται άμεσα αποδεκτή, η δε όποια προκαταβολή δεν καταβάλλεται κατά την υποβολή της αίτησης αλλά σε έξι ισόποσες άτοκες διμηνιαίες δόσεις μέσω των λογαριασμών

-Εάν απαιτείται υποβολή νέας Υπεύθυνης Δήλωσης Ηλεκτρολόγου Εγκαταστάτη εφόσον έχουν περάσει 14 χρόνια από την υποβολή της προηγούμενης, αυτή μπορεί να υποβληθεί σε διάστημα 6 μηνών από την αλλαγή του ονόματος του λογαριασμού. Σημειώνεται ότι κατά νόμο υπόχρεος για την υποβολή είναι ο ιδιοκτήτης της ηλεκτρικής εγκατάστασης.

Το ΥΠΕΚΑ επεξεργάζεται μέτρα για τη μείωση της γραφειοκρατίας και τον περιορισμό των επιβαρύνσεων στις περιπτώσεις αυτές.

Newsit

Γιατρούς ψάχνει το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Κάνουν αίτηση για διορισμό, αλλά δεν τον αποδέχονται!

Θέσεις σε γιατρούς προσφέρει το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, αλλά οι γιατροί δεν πηγαίνουν. Το περίεργο είναι ότι, ενώ κάνουν αίτηση για τη θέση και εγκρίνεται η πρόσληψή τους, στη συνέχεια δηλώνουν ότι δεν αποδέχονται το διορισμό!

Ακόμη πιο περίεργο είναι ότι οι περιπτώσεις αυτές δεν αφορούν μόνο γιατρούς που μένουν σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, οπότε ίσως βλέπουν δύσκολο το να μετακομίσουν, αλλά και ντόπιους.
Γιατί, άραγε, ιδιώτης γιατρός, ο οποίος ............

μένει στην περιοχή του νοσοκομείου που αναζητά προσωπικό, κάνει αίτηση για διορισμό, αλλά, όταν εγκρίνεται, δεν τον αποδέχεται, με αποτέλεσμα να μένει κενή η θέση;

Κρίσιμες ειδικότητες

«Λείπουν κρίσιμες ειδικότητες, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας» λέει ο διοικητής του Πάνος Μπόζος. «Ένας δεύτερος καρδιολόγος, ένας μικροβιολόγος, ένας ορθοπαιδικός, θα έδιναν ώθηση στο ίδρυμα. Η καλύτερη στελέχωση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας θα ευνοούσε και τα γειτονικά νοσοκομεία, γιατί τώρα, επειδή δεν εφημερεύουμε, αναγκαζόμαστε να στέλνουμε περιστατικά στα άλλα επιβαρύνοντάς τα» σημειώνει ο κ. Μπόζος, ενώ προσθέτει ότι έγιναν κρίσεις για παθολόγο, μικροβιολόγο και καρδιολόγο, οι οποίοι είχαν κάνει αίτηση για τις θέσεις, και μόλις οι διορισμοί τους εγκρίθηκαν, είπαν ότι δεν έρχονται.

«Φυσικά υπάρχουν και επαναλαμβανόμενες προκηρύξεις, για τις οποίες δεν εκδηλώνεται καν ενδιαφέρον. Είναι επίσης περίεργο που νέα παιδιά, γιατροί οι οποίοι ξεκινούν τώρα, δε θέλουν να έρθουν να δουλέψουν στην περιφέρεια».

Το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και στη στελέχωση με νοσηλευτικό προσωπικό. «Ούτε νοσηλεύτριες έρχονται, παρότι ακούμε τόσα για ανεργία γύρω μας. Εγκρίθηκε η πρόσληψη νοσηλεύτριας, την ειδοποιήσαμε, αλλά δεν ήρθε».

Θάρρος

ΥΠ.ΕΣ.: «Ψαλίδι» 40% στο εκλογικό επίδομα

Σε μείωση κατά 20% του ύψους του εκλογικού επιδόματος, κατά 27% των δικαιούχων και κατά 41,7% του συνολικού κονδυλίου προχωρά με απόφασή του ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από την Υπουργική Απόφαση το 2009 έλαβαν το επίδομα ύψους 2600 € μικτά κατά μέσο όρο, 7769 υπάλληλοι και η συνολική δαπάνη ήταν 20.199.000 €.
Φέτος τα 2080 μικτά κατά μέσο όρο ...........

(μείωση κατά 20%) θα τα λάβουν 5658 υπάλληλοι (δηλαδή, λιγότεροι κατά 2111 άτομα ή κατά 27%) και η συνολική δαπάνη θα είναι 11.768.640 (μείωση 41,7%)

Αντίστοιχη μείωση (20%) θα υπάρξει στην αποζημίωση των εφόρων της δικαστικής αρχής (από 1085 σε 868) και στην αποζημίωση των εκλογικών αντιπροσώπων (από 945 σε 756).

Όπως αναφέρει η απόφαση, συγκροτούνται, για το χρονικό διάστημα από 11/10 έως 19/11/2010, ειδικά συνεργεία προσφοράς έκτακτης εκλογικής εργασίας, πέραν του κανονικού ωραρίου απασχόλησης των εργασίμων ημερών και κατά τις αργίες και τις νυχτερινές ώρες, με ειδική εκλογική αποζημίωση, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών, κατά την προπαρασκευή, διεξαγωγή, συγκέντρωση, μετάδοση και έκδοση των αποτελεσμάτων των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών.

Στα ανωτέρω ειδικά εκλογικά συνεργεία μετέχουν υπάλληλοι της Κεντρικής Υπηρεσίας του υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΥΠΕΣΑΗΔ), της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διοίκησης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΓΓΔΔΗΔ),της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ), του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), του Εθνικού Τυπογραφείου, των Περιφερειών και των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων της Χώρας, συμπεριλαμβανομένων και υπαλλήλων λοιπών υπηρεσιών που σχετίζονται άμεσα με την προπαρασκευή και διεξαγωγή των εκλογών.

Για να διαβάσετε το πλήρες κείμενο της Υ.Α. κάντε κλικ εδώ

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 13ης Οκτωβρίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.