Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Πρόταση Κουσελά: Μέρος των εγγυήσεων στις τράπεζες να δοθούν σε εταιρείες που τους χρωστάει το Δημόσιο

57.000 επιχειρήσεις αδυνατούν να εξοφλήσουν τα δάνεια

Πρόβλημα ρευστότητας αντιμετωπίζουν δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις λόγω της ύφεσης αλλά και των οφειλών του Δημοσίου προς αυτές.

Σε ομιλία του στη Βουλή ο πρώην ..........

υφυπουργός Οικονομικών κ. Δημ. Κουσελάς ανέφερε ότι προκειμένου να ενισχυθεί η ρευστότητα πρέπει να υποχρεωθούν οι τράπεζες να παράσχουν χρηματοδότηση, τουλάχιστον σε εκείνους που το δημόσιο χρωστά, έχει βέβαιες και εκκαθαρισμένες οφειλές.

Σύμφωνα με τον ίδιο «δεν μπορεί την ώρα που το Δημόσιο χρωστά εκατομμύρια ευρώ, δεκάδες επιχειρήσεις να κλείνουν από έλλειψη ρευστότητας. Η πρόταση του κ. Κουσελά είναι μέρος των εγγυήσεων που θα πάρουν οι τράπεζες να διατεθούν για τον παραπάνω σκοπό.

Στους 57.000 ανέρχονται οι μικρομεσαίοι που αδυνατούν να αποπληρώσουν τα δάνεια που έχουν πάρει με την εγγύηση του ΤΕΜΠΜΕ, συνολικού ύψους 5,5 δισ. ευρώ. Σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) κ. Αλ. Παπαρσένο, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, κ. Π. Ραβάνης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκτυπωτικών Μέσων Επικοινωνίας Ελλάδος (ΣΕΜΕΕ) κ. Γρ. Κόκκορης πρότειναν την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των δανείων που έχει εγγυηθεί το ΤΕΜΠΜΕ Ι, καθώς και για το τμήμα των δανείων που δεν έχει λήξει.

Ειδικότερα πρότειναν το ληξιπρόθεσμο τμήμα των οφειλών των δανείων ΤΕΜΠΜΕ Ι, ΙΙ και ΙΙΙ καθώς και το άληκτο υπόλοιπό τους, να αναχρηματοδοτηθούν από τις τράπεζες με νέο δάνειο 10ετούς διάρκειας, μέσω του ΕΤΕΑΝ, να παραταθεί η περίοδος αποπληρωμής των χρεών ή να χορηγηθεί ουσιαστική περίοδος χάριτος στις επιχειρήσεις και να κληθούν όλοι οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων, ΓΣΕΒΕΕ, ΓΣΕΕ, ΚΕΕΕ και οι διοικήσεις των τραπεζών για να αποφασίσουν από κοινού να δοθεί οριστική λύση στο μεγάλο αυτό πρόβλημα.

Όπως, εξήγησαν η δύσκολη οικονομική συγκυρία επηρεάζει άμεσα τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις με αποτέλεσμα την οικονομική τους δυστοκία και την δυσκολία αποπληρωμής των παραπάνω οφειλών για αυτό και χρήζουν άμεσης βοήθειας και η πολιτεία είναι ανάγκη να σταθεί αρωγός τους.»

Το Βήμα

Επιστολή Νάντιας Γιαννακοπούλου προς το Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Απευθύνω σε εσάς αυτή την επιστολή, ως «καθ’ ύλην» αρμόδιο, αλλά και γιατί γνωρίζω το ενδιαφέρον και την ευαισθησία σας για την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας. Άλλωστε, αυτό είναι πασιφανές και από την πολύπλευρη δραστηριότητα που έχει αναπτύξει το Επιμελητήριο τα τελευταία, και όχι μόνο, χρόνια.

Με την επιστολή μου αυτή, και μετά τον ........

πρόσφατο ανασχηματισμό με στόχο την επανεκκίνηση της κυβερνητικής προσπάθειας, καλώ το Επιμελητήριο Μεσσηνίας να αναλάβει πρωτοβουλία για τη διοργάνωση ημερίδας με θέμα: «Οι αναπτυξιακές υποδομές της Μεσσηνίας και η πορεία ολοκλήρωσής τους». Ο κύριος σκοπός της ημερίδας που εισηγούμαι είναι ο συντονισμός των προσπαθειών και των δράσεων όλων των θεσμικών, εκλεγμένων φορέων της Μεσσηνίας (Βουλευτές, Δήμαρχοι, θεματικοί και τοπικοί Αντιπεριφερειάρχες, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Επαγγελματικές Ενώσεις και Σύλλογοι, Συνεταιρισμοί, Επιμελητήρια κ.α.). Η συζήτηση που έχει ανοίξει, πρόσφατα, με αφορμή το αεροδρόμιο της Τρίπολης είναι ενδεικτική της ανάγκης συστράτευσης όλων των φορέων προς την ενίσχυση, την αναβάθμιση και τη βέλτιστη αξιοποίηση των υπαρχουσών δομών της Μεσσηνίας προς όφελος της επιχειρηματικής, εμπορικής και τουριστικής ανάπτυξης όλης της Πελοποννήσου και του νομού μας, ιδιαίτερα.

Πρέπει πλέον να θεωρείται δεδομένο ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας και η ανάγκη δραστικής περιστολής των δαπανών έχει συγκεκριμένες επιπτώσεις και στη Μεσσηνία. Η μείωση των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και των τμημάτων του στην Καλαμάτα, οι συζητήσεις για ενδεχόμενη συρρίκνωση των τμημάτων του Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας και το ενδεχόμενο κλείσιμο του Κέντρου Διαβιβάσεων δημιουργούν νέα κοινωνικά και οικονομικά δεδομένα στην περιοχή. Πέραν της αναγκαιότητας ή μη των παραπάνω αλλαγών, το γεγονός είναι ότι η μείωση του αγοραστικού κοινού και της καταναλωτικής δύναμης της Μεσσηνίας, όπως φαίνεται, είναι αναπόφευκτη.

Από την άλλη, η ύπαρξη του αεροδρομίου και τριών εμπορικών λιμένων σε ολόκληρη τη Μεσσηνία και άλλων βασικών υποδομών μπορεί με συντονισμένες κινήσεις και διεκδικητικές δράσεις να αποτελέσουν το αντίβαρο στην μελλοντική κάμψη της επιχειρηματικής και οικονομικής δραστηριότητας στην περιοχή. Μάλιστα, καίριο ρόλο στο εγχείρημα, αναμφισβήτητα, θα παίξει η ολοκλήρωση των μεγάλων οδικών αξόνων που φτάνουν μέχρι τη Μεσσηνία. Η περάτωση του συνόλου του κεντρικού οδικού άξονα – από τα Παραδείσια μέχρι την Καλαμάτα, η ολοκλήρωση του δυτικού οδικού άξονα - από το λιμάνι της Πάτρας μέχρι την Τσακώνα -, η εξέλιξη του έργου του περιμετρικού της Καλαμάτας και η βελτίωση του τοπικού οδικού δικτύου μπορούν να δημιουργήσουν σοβαρές αναπτυξιακές συνθήκες και προϋποθέσεις για την περιοχή, να δημιουργήσουν συνθήκες επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου και να αντικρούσουν, γενικά, την εντεινόμενη ύφεση. Το ορθολογικό πλάνο, σύμφωνα με το οποίο έχουν σχεδιαστεί τα παραπάνω έργα, καθώς καθιστούν τη Μεσσηνία αφετηρία και απόληξη αγαθών και εμπορευμάτων που εισέρχονται και εξέρχονται στον ελλαδικό χώρο πρέπει να μην αφεθεί στην τύχη του.

Η ορθολογική αξιοποίηση των υπαρχουσών υποδομών, η λειτουργική διασύνδεσή τους και η αναβάθμιση και ολοκλήρωση των εξαγγελθέντων έργων μπορούν να βγάλουν τον τόπο μας μια ώρα αρχύτερα από την κρίση και να του προσδώσουν πρωτοφανή επιχειρηματική δυναμική. Η προσπάθεια αυτή, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια δεν πρέπει να επιτρέψουμε να υπονομευθεί από κανέναν. Η πολιτική εκπροσώπηση, ο επιχειρηματικός κόσμος της Μεσσηνίας, αλλά και κάθε Μεσσήνιος πολίτης πρέπει να απαιτήσουμε καθαρές απαντήσεις και λύσεις, οι οποίες θα βασίζονται στην δυνατότητα του τόπου μας να διεκδικήσει και να «παίξει» το δικό του ρόλο στο αναπτυξιακό πλάνο ολόκληρης της Πελοποννήσου. Σε συμπληρωματική και όχι ανταγωνιστική βάση.

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε, μετά τα παραπάνω, σας καλώ ως εκπρόσωπο του επιχειρηματικού και εμπορικού κόσμου της Μεσσηνίας να αναλάβετε την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της προαναφερόμενης ημερίδας, έτσι ώστε ο τόπος μας με τις πολλαπλές και πολύπλευρες δυνατότητές του και με τη συμμετοχή όλων των Μεσσήνιων να μπορέσει να διεκδικήσει και να αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κάθε αναπτυξιακή προοπτική με τις καλύτερες δυνατές υποδομές. Ιδιαίτερα, μάλιστα, μετά την εξαγγελθείσα επιτάχυνση του ΕΣΠΑ, την αύξηση της ευρωπαϊκής συμμετοχής στο 100% για τα μεγάλα έργα και τη δημιουργία έκτακτου προγράμματος χρηματοδότησης της ανάπτυξης, με πόρους των διαρθρωτικών ταμείων και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων η Μεσσηνία πρέπει να αξιοποιήσει στο έπακρο τις ευκαιρίες που «ανατέλλουν». Η διεκδίκηση και υλοποίηση των μελετών και τα, κατά καιρούς, εξαγγελθέντα μεγάλα έργα μπορούν να μας βγάλουν από τη δύσκολη καμπή που διανύουμε και να επιτύχουμε το αναπτυξιακό στοίχημα της περιοχής. Έχουμε χρέος προς τον τόπο μας να διεκδικήσουμε, όλοι μαζί, την υλοποίηση των υποδομών που έχουν προγραμματισθεί και βρίσκονται σε κατασκευαστική εξέλιξη στην περιοχή.

Με εκτίμηση,

Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου,

βουλευτής Μεσσηνίας

Νέο... ρεσιτάλ Πάγκαλου! [ HXHTIKO ]

Μάλλον δεν... εκτονώθηκε χθες στη Βουλή ο κ. Πάγκαλος. Ή έχει συσσωρευμένη ένταση από το γεγονός της συγκατοίκησης με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην... αντιπροεδρία.

Αλλιώς, δεν εξηγείται το γεγονός ότι πριν καν συμπληρωθούν 12 ώρες από την προκλητική προσέγγισή του για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης σήμερα το πρωί έριξε λάδι στη φωτιά.

Βγήκε να μιλήσει τηλεφωνικά στην .........

εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm και επιχείρησε να υπεραμυνθεί των χθεσινοβραδινών απόψεών του. Σε μία αποστροφή του λόγου του -και ουσιαστικά στην πρώτη ερώτηση- δεν έδειξε διατεθειμένος να «ανεχθεί» τον δημοσιογραφικό έλεγχο και... έκλεισε το τηλέφωνο!

Όλα κυλούσαν ομαλά στην πρωινή ραδιοφωνική συνέντευξη του Θεόδωρου Πάγκαλου στο Real FM 97.8, μέχρι τη στιγμή που ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έδειξε να ενοχλείται από τις ερωτήσεις του Νίκου Χατζηνικολάου.

"Απηχείτε τις θέσεις της Ν.Δ., κ. Χατζηνικολάου", είπε εμφανώς εκνευρισμένος ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ποιος είδε τον Χατζηνικολάου και δεν τον φοβήθηκε εκείνη την ώρα. "Δεν σας επιτρέπω. Κανένας στη δημοσιογραφική καριέρα μου δεν μου έχει πει κάτι τέτοιο", απάντησε ενοχλημένος.

Η συνομιλία δεν συνεχίστηκε, καθώς ο Θεόδωρος Πάγκαλος έκλεισε αιφνιδίως το τηλέφωνο.

Τα υβριστικά μηνύματα για τον Πάγκαλο έπεσαν βροχή στο ραδιοφωνικό σταθμό, αλλά ο Νίκος Χατζηνικολάου, προς τιμήν του, είπε από μικροφώνου ότι δεν θα διαβάσει κανένα μήνυμα εναντίον του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

Ακούστε το απόσπασμα από την Εκπομπή.



Νέα σενάρια για κεφαλικό φόρο και πετρέλαιο θέρμανσης

Την «κατά Βενιζέλο» εκδοχή του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος θα εξετάσουν σήμερα οι απεσταλμένοι της Τρόικας που από το πρωί θα έχουν απανωτές συσκέψεις στο υπουργείο Οικονομικών και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προκειμένου να διαπιστώσουν αν και τι μπορεί να αλλάξει από τα μέτρα που συμφώνησαν προ δεκαπενθημέρου με τον πρώην «τσάρο» κ.Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Το βελτιωμένο σχέδιο Βενιζέλου που ........

φαίνεται να κερδίζει έδαφος, θέλει τον κεφαλικό φόρο να επιβάλλεται από τα 12.000 ευρώ εισόδημα και άνω, αλλά να με πιο χαμηλούς συντελεστές (1% - 3%) και το κλιμάκιο με φόρο 1% να ξεκινά από τα 30.000 ευρώ, αντί τα 20.000 που αρχικά σχεδιαζόταν. Από εκεί και πάνω θα ισχύσουν οι κλίμακες που είχαν αρχικά προταθεί. Μειώνεται έτσι η επιβάρυνση από την έκτακτη εισφορά, για όσους έχουν μεσαία ή χαμηλά εισοδήματα.

Σε κάθε περίπτωση, όπως όλα δείχνουν, ο συντελεστής της έκτακτης εισφοράς θα υπολογίζεται επί του συνόλου του εισοδήματος. Δηλαδή ο φορολογούμενος που έχει εισόδημα 40.000 ευρώ θα επιβαρυνθεί με εισφορά 800 ευρώ και όχι με 360 ευρώ όπως θα προέκυπτε αν η εισφορά υπολογιζόταν με αφορολόγητο 12.000 ευρώ.

Τέλος… το τέλος ακινήτων

Εγκαταλείπεται όπως όλα δείχνουν και το σχέδιο για επιβολή νέου ειδικού τέλους ακινήτων που θα εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Ωστόσο, πιστοποιήθηκε η απόφαση για μείωση του αφορολογήτου ορίου του φόρου ακίνητης περιουσίας από τα 400.000 ευρώ στα 200.000 ευρώ.

Tο σχέδιο νόμου που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει ως αντιστάθμισμα στις απώλειες εσόδων από την μη εφαρμογή της εξίσωσης των φόρων την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 4,1 λεπτά το λίτρο. Από την αύξηση αυτή και την πρόσθετη επιβάρυνση του ΦΠΑ η μέση πρόσθετη επιβάρυνση ανά λίτρο θα είναι 5 λεπτά

Now24

Αχαϊα: Του έβγαλε μαχαίρι και προσπάθησε να τον βιάσει!

Θύμα ένα 13χρονο αγόρι που βρέθηκε αντιμέτωπο με έναν 25χρονο που κρατούσε μαχαίρι...

Όλα έγιναν το πρωί της Τρίτης (21-06-2011). Ένας 13χρονος αλλοδαπός κάλεσε σε βοήθεια αστυνομικά όργανα της Άμεσης Δράσης, κατά τη διάρκεια περιπολίας τους, κοντά στο λιμάνι της Πάτρας, στην περιοχή του Λούνα Πάρκ (Ακτή Δυμαίων).

Συγκεκριμένα ο 13χρονος υπέδειξε έναν ......

25χρονο αλλοδαπό, κατηγορώντας τον ως δράστη απόπειρας σεξουαλικής κακοποίησης εις βάρος του, υπό την απειλή μαχαιριού, όπως ανακοίνωσε πριν λίγο το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, ενώ το μαχαίρι κατασχέθηκε.

Newsit

ΣΧΟΛΙΟ
Σε λίγο θα μας ..... οι αλλοδαποί. Μήπως πλησιάζει η ώρα να πάρουμε ρόπαλα και να αρχίσουμε το κυνηγητό;

Το νευρικό γέλιο της Τσαπανίδου on air - Διακόπηκε η εκπομπή!

Τόσα χρόνια την έχουμε συνηθίσει να είναι ψύχραιμη στον τηλεοπτικό αέρα, ό,τι κι αν συμβαίνει. Ωστόσο σήμερα, μια συνέντευξη την έκανε να δακρύσει απ' τα γέλια on air και να μη μπορεί να σταματήσει με τίποτα! Ποιον είχε καλεσμένο;

Πολλοί από εσάς θα τον γνωρίζετε μέσω ........

διαδικτύου. Είναι ο άνθρωπος που κατασκεύασε τον καναπέ πρώτης και τελευταίας κατοικίας. Έναν καναπέ που γίνεται και... φέρετρο.

Ενώ τον είχε καλεσμένο στην εκπομπή λοιπόν, η Πόπη Τσαπανίδου άρχισε να γελάει νευρικά με τις ανατριχιαστικές περιγραφές του -πώς σε βάζουν μέσα στο φέρετρο κτλ...- με αποτέλεσμα να χρειαστεί να διακοπεί η εκπομπή της στον αέρα, για να μπορέσει να συνέλθει. Εδώ που τα λέμε, δεν είχε κι άδικο...



Και για εσάς που δεν έχετε υπόψη σας τη δουλειά του κυρίου... Δείτε το βίντεο που ανέβασε εκείνος στο διαδίκτυο, με τον καναπέ-φέρετρο, από όπου ξεκίνησαν όλα:



Zappit

Οριστικά λουκέτο στο Super Market Ατλάντικ

Χάθηκαν ακόμη και οι λιγοστές ελπίδες αφού και τυπικά πλέον η Ατλάντικ οδηγείται σε λουκέτο.

Μάλιστα πριν από λίγο η εταιρεία που είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο ανακοίνωσε την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου, η οποία βάζει οριστικά τέλος στη διαδικασία συνδιαλλαγής.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Ατλάντικ....

Η εταιρία ΑΤΛΑΝΤΙΚ Α.Ε., στο πλαίσιο της έγκαιρης και έγκυρης ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού, ενημερώνει ότι σήμερα 22/6/11 κοινοποιήθηκε η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (τμήμα εκούσιας δικαιοδοσίας), η οποία θέτει τέλος στη διαδικασία συνδιαλλαγής του άρθρου 99 του Ν. 3588/2007 και στην αποστολή του μεσολαβητή κ. Αθανασίου Λιάγκου.

Newsit

Όταν οι αντάρτες έγιναν ανταρτοπούλες…!!!!

Με μεγάλο ενδιαφέρων παρακολουθήσαμε την εξέλιξη της συνεδριάσης για την ψήφο εμπιστοσύνης στη βουλή για την κυβέρνηση Παπανδρέου.

Κάπου εκεί μέσα ήταν και τα 16 .......

ανταρτόπουλα που όπως αποδείχτηκε έγιναν όχι μόνο ανταρτοπούλες αλλά αρνάκια γάλακτος για να μην χάσουν την γραμμή Βενιζέλου ( αφου ήταν υπήκοοι στην μεριά του νέου Τσάρου) και μην χάσουν την κουταλίτσα μαζί με τα ζουμάκια. Είναι πολλά τα λεφτά Άρη για να αλλαξοπιστήσει κανείς και με τέτοια κρίση που θα βρούν δουλίτσα τα κακόμοιρα τα βουλευτάκια.

Έχουν όμως ξεχάσει την παράμετρο όχι Αγανακτισμένοι γενικά, αλλά την ομάδα «Αγανακτισμένοι ψηφοφόροι σας» που εκεί δεν περνάνε αυτά. Όταν θα πέσουν οι πρώτες από τους δικούς τους ψηφοφόρους στους νομούς τους τότε να δούμε τι δικαιολογία θα έχουν και ποιός θα τους σώσει;

Και από Κοκόρια έγινα κοτούλες….

Report24

Ημερίδα για την οικογενειακή κρίση στην Κυπαρισσία

Κλικ στην αφίσα





Η ομιλία του Οδυσσέα Βουδούρη στη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής για τη ψήφο εμπιστοσύνης

Ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, σήμερα καλούμαστε να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα Κυβέρνηση. Βέβαια οι ειδικές παρούσες περιστάσεις δίνουν σε αυτή την ψηφοφορία μια ιστορική σημασία όπου ο κάθε Βουλευτής προσωπικά θα αναλάβει την ευθύνη του. Είναι λοιπόν, απαραίτητο να εξηγήσει ο καθένας από εμάς το «γιατί» της ψήφου του.

Προσωπικά ανήκω σε αυτούς που στρατεύτηκαν στη μάχη για τη μεγάλη πολιτική ανατροπή στη χώρα μας το 2004 με το σύνθημα «Γιώργο, άλλαξέ τα όλα», όχι γιατί πίστευα ότι θα τα αλλάξουμε όλα επειδή έτσι το έλεγε ένα σύνθημα βέβαια, αλλά διότι πίστευα και πιστεύω ότι κάθε βαθύ και ριζικό πρέπει επιτέλους να αλλάξει σε αυτή τη χώρα.

Δεν έχω κομματικές περγαμηνές. Σέβομαι αυτούς .........

που τις έχουν. Παλεύω όμως για μια αλλαγή όπου η άσκηση της πολιτικής δεν θα είναι το προνόμιο μιας επαγγελματικής πολιτικής τάξης. Παλεύω για μια αλλαγή όπου στην άσκηση της εξουσίας θα συμμετέχουν και εθελοντές πολιτικοί, πολιτικοί που είναι πρώτα απ’ όλα ενεργοί πολίτες.

Αυτή ήταν και η επιδίωξή μου όταν ανέλαβα επικεφαλής της κίνησης του κινήματος «Κάθε μέρα πολίτης» το 2005. Ήταν μια πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου για να προωθήσουμε ακριβώς αυτό το οποίο σήμερα ζητούν οι λεγόμενοι «αγανακτισμένοι», μια άλλη μορφή δημοκρατίας πιο άμεση, πιο συμμετοχική.

Η αλήθεια είναι ότι δεν πετύχαμε τότε. Ίσως δεν ήταν ώριμη η κοινωνία, ίσως δεν ήμασταν έτοιμοι εμείς, ίσως εγώ προσωπικά έκανα λάθη. Πόσο δίκιο όμως, είχαμε για την ανάγκη να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι και πόσο μπροστά θα ήμασταν σήμερα αν είχαμε επιμείνει και αν είχαμε επιτύχει! Διότι, ποιο είναι σήμερα το κομβικό στοιχείο της επιτυχίας; Η συναίνεση βέβαια. Δεν μιλάω για τη συναίνεση σε επίπεδο κομματικών επιτελείων. Διότι σήμερα δυστυχώς όλα τα κόμματα είναι απαξιωμένα. Και είναι αμφίβολο αν η συνύπαρξή τους σε ένα κοινό κυβερνητικό σχήμα θα μπορούσε να παράξει αξιοπιστία.

Ακούσαμε τον κ. Σαμαρά να προσπαθεί να αποποιηθεί την ευθύνη του για την αποτυχία της διαπραγμάτευσης. Με μεγάλη δυσκολία όμως, κατάφερε να κρύψει την ανακούφιση του, μια υποβόσκουσα ανακούφιση που έλεγε «Ευτυχώς, η συναίνεση απέτυχε». Διότι όλη η στρατηγική του κ. Σαμαρά βασίζεται σε ένα στοίχημα: Στην κατάρρευση της Κυβέρνησης για να έρθει πάλι στην εξουσία η Νέα Δημοκρατία ως μονοκομματική κυβέρνηση, αγνοώντας βέβαια, το εθνικό συμφέρον.

Ο κ. Σαμαράς έπεσε και σε άλλες αντιφάσεις. Απέρριψε το δημοψήφισμα δήθεν ως διχαστικό. Μα, πιο δημοψήφισμα δεν είναι «διχαστικό»; Εκτός βέβαια από εκείνο για το οποίο έχουμε εκ των προτέρων αποφασίσει ότι θα ψηφίσουμε όλοι το ίδιο πράγμα. Σε αυτήν την περίπτωση βέβαια, γιατί να κάνουμε δημοψήφισμα. Αν είναι διχαστικό ένα δημοψήφισμα πώς δεν είναι διχαστικές οι εκλογές που ο κ. Σαμαράς προτάσσει εδώ και τώρα;

Αγαπητοί συνάδελφοι, πιστεύω ότι κάναμε λάθος και πρέπει να το παραδεχθούμε. Κάναμε λάθος, όχι επειδή επιδιώξαμε τη συναίνεση, αλλά επειδή πιστέψαμε ότι θα μπορούσε να την αποδεχθεί η Νέα Δημοκρατία, όσοι τουλάχιστον από εμάς το πίστεψαν. Λάθος κάναμε διότι με τον τρόπο αυτό δώσαμε στον κ. Σαμαρά ένα πολιτικό βάρος, το οποίο δεν έχει στην πραγματικότητα.

Η συναίνεση που μας χρειάζεται είναι συναίνεση με την κοινωνία. Αυτή η συναίνεση επιδιώκεται με δύο τρόπους: Πρώτος τρόπος, ένας ανασχηματισμός κοινωνικού ανοίγματος. Αυτό δεν έγινε. Έχω πει την άποψή μου γι’ αυτό και δεν έχει νόημα να επανέλθω. Μας απομένει λοιπόν, ο δεύτερος τρόπος, που είναι και ο σημαντικότερος, το περιεχόμενο της πολιτικής μας.

Βάζουμε στόχους: Ανάπτυξη10% μέχρι το 2015. Πρωτογενές πλεόνασμα το 2012. Μείωση του χρέους κατά δέκα τέσσερις μονάδες. Αυτοί είναι σωστοί, αλλά φιλόδοξοι στόχοι. Με ποιο κοινωνικό κόστος όμως; Πρέπει να διασφαλίσουμε την ελληνική κοινωνία ότι αυτοί οι στόχοι θα επιτευχθούν με όρους δικαιοσύνης και προστασίας των οικονομικά ασθενέστερων.

Παράλληλα, δηλαδή με την εφαρμογή του μνημονίου απαιτείται, λοιπόν, να συνάψουμε και ένα «κοινωνικό συμβόλαιο» με τον ελληνικό λαό, ένα συμβόλαιο το οποίο με συγκεκριμένους δείκτες θα δεσμεύει την Κυβέρνηση απέναντι στον ελληνικό λαό όπως έχει δεσμευθεί απέναντι στους διεθνείς οικονομικούς εταίρους. Πρέπει να δεσμευθούμε ότι η ανεργία θα συγκρατηθεί σε συγκεκριμένα πλαίσια, ότι τα μέτρα τα οποία θα πρέπει να πάρουμε δεν θα επιβαρύνουν ούτε κατά ένα ευρώ τους πολίτες, οι οποίοι ήδη βρίσκονται σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat στα όρια της φτώχειας. Το κοινωνικό συμβόλαιο πρέπει να είναι δέσμευση όχι απλός για τα μέτρα τα οποία θα πάρουμε, αλλά κυρίως για τα αποτελέσματά τους. Τότε θα γίνει ένα συμβόλαιο συναίνεσης με την κοινωνία.

Αγαπητοί συνάδελφοι, αναφορά μου στο ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι οι ιδέες και οι θέσεις του Γιώργου Παπανδρέου. Ο δρόμος όμως από το 2004 αποδείχθηκε πιο περίπλοκος από ότι πιστέψαμε, όπως και αυτός του Ομηρικού Οδυσσέα. Επειδή όμως υπάρχει Ιθάκη και επειδή πάντα έχω εμπιστοσύνη στη βούληση και στη ειλικρίνεια του Πρωθυπουργού δηλώνω ότι δίνω ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση την οποία όρισε.
Ευχαριστώ πολύ.

ΣΧΟΛΙΟ
Από το "Βλέπω σύντομα εκλογές" στην ολική επαναφορά......

Δωρεάν θεατρικά εισιτήρια από τον ΟΓΑ!

Ο ΟΓΑ ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο των δράσεων της «Αγροτικής Εστίας», θα εφαρμόσει για την φετινή θερινή περίοδο 2011 και χειμερινή περίοδο 2011-2012 το πρόγραμμα δωρεάν παροχής εισιτηρίων θεάτρου χωρίς κλήρωση ή οικονομική συμμετοχή των ενδιαφερομένων.
Δωρεάν θεατρικά εισιτήρια από τον ΟΓΑ!

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 100.000 ασφαλισμένους, συνταξιούχους του Οργανισμού καθώς και στα έμμεσα ασφαλισμένα μέλη.

Για τους δικαιούχους των προγραμμάτων, η ........

διανομή θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011 από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π) και θα συνεχιστεί μέχρις εξαντλήσεως τους.

Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής…

Δικαιούχοι του προγράμματος δωρεάν παροχής δελτίων θεάματος είναι:

1. Όλοι οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ

2. Οι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης του ΟΓΑ που είναι

ασφαλιστικά ενήμεροι

3. Οι έμμεσα ασφαλισμένοι του ΟΓΑ (σύζυγοι και παιδιά)

4. Επιζώντες (χήρες-ορφανά που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου ασφαλισμένου ή συνταξιούχου του ΟΓΑ)

Τα βιβλιάρια που πρέπει να προσκομίσουν:

• Βιβλιάριο υγείας του ΟΓΑ σε ισχύ (ατομικό και των προστατευόμενων μελών τους)

• Απόδειξη καταβολής εισφορών (για τους ασφαλισμένους)

• Ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων ή απόκομμα επιταγής σύνταξης (για τους συνταξιούχους)

• Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.

• Τα άτομα που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου ασφαλισμένου ή συνταξιούχου του ΟΓΑ θα πρέπει επιπλέον να προσκομίσουν την επιστολή που τους έχει στείλει ο ΟΓΑ.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΘΕΑΤΡΟΥ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται τα δελτία θεάματος μαζί με τον κατάλογο των συμβεβλημένων θεάτρων, από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π) όλης της χώρας, για μια πληθώρα θεατρικών παραστάσεων ελεύθερης επιλογής τους που θα δοθούν σε πόλεις των νομών της χώρας κατά τη θερινή θεατρική περίοδο 2011 και τη χειμερινή 2011-2012. Η διάθεση των εισιτηρίων θα γίνει με σειρά προτεραιότητας και μέχρι εξαντλήσεως των εισιτηρίων.

Επίσης ο ΟΓΑ, μέσω των προγραμμάτων δωρεάν παροχής εισιτηρίων θεάτρου της «Αγροτικής Εστίας», θα διαθέτει εισιτήρια και για παιδικές σκηνές.

Πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης και για τις μισθώσεις από 9 Ιουλίου

Επεκτείνεται και στις μισθώσεις ακινήτων από τις 9 Ιουλίου η υποχρεωτική έκδοση Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης, που εφαρμόζεται ήδη από την αρχή του χρόνου για τις αγοραπωλησίες.

Το πιστοποιητικό εκδίδεται από ενεργειακούς επιθεωρητές, κοστίζει 1 - 2 ευρώ ανά τ.μ. για τα σπίτια και 2,5 ευρώ ανά τ.μ. για τα λοιπά κτήρια, ενώ ο στόχος που εξυπηρετεί είναι να γνωρίζει ο αγοραστής ή ενοικιαστής πόση ενέργεια θα χρειάζεται να καταναλώνει για θέρμανση, ψύξη, φωτισμό, αερισμό κλπ.

Η Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων ........

ζήτησε ήδη από τη νέα ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής διετή αναβολή της έκδοσης ενεργειακών πιστοποιητικών για τις μισθώσεις, καθώς και κατάργηση (στο πλαίσιο της πολιτικής απελευθέρωσης των επαγγελμάτων) των ελάχιστων αμοιβών που προβλέπονται για τους ενεργειακούς επιθεωρητές.

Με τα τωρινά δεδομένα πάντως, όσοι νοικιάσουν ακίνητα μετά τις 9 Ιουλίου θα πρέπει να εξασφαλίσουν πρώτα το ενεργειακό πιστοποιητικό. Ο αριθμός πρωτοκόλλου του πιστοποιητικού πρέπει να αναφέρεται στο συμφωνητικό και η εφορία δεν θα θεωρεί τα συμβόλαια, αν ο ιδιοκτήτης δεν προσκομίζει αντίγραφο του πιστοποιητικού (αντίστοιχα στις αγοραπωλησίες οι συμβολαιογράφοι αναγράφουν στα συμβόλαια τον αριθμό πρωτοκόλλου του πιστοποιητικού και επισυνάπτουν ένα αντίγραφό του).

Η έκδοση πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης είναι υποχρεωτική μόνο για τις νέες συμβάσεις μίσθωσης (όχι για ανανεώσεις υφιστάμενων συμβάσεων) και εφαρμόζεται σε ακίνητα άνω των 50 τετραγωνικών. Εξαιρούνται επίσης τα κτίρια με χρήσεις βιομηχανίας, βιοτεχνίας, εργαστηρίου, αποθήκης, στάθμευσης αυτοκινήτων, καθώς και τα πρατήρια καυσίμων.

Με το πιστοποιητικό, το κτήριο κατατάσσεται σε βαθμίδα ενεργειακής απόδοσης, κάτι ανάλογο με την κατάταξη που ισχύει από χρόνια για τις ηλεκτρικές συσκευές. Επίσης, ο ενεργειακός επιθεωρητής υποβάλλει στο πιστοποιητικό και συστάσεις για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου.

Το κόστος έκδοσης πιστοποιητικών ενεργειακής απόδοσης είναι:

-Για επιθεώρηση ολόκληρης πολυκατοικίας 1 ευρώ ανά τετραγωνικό, με ελάχιστο κόστος 200 ευρώ.

-Για διαμέρισμα 2 ευρώ ανά τ.μ., ελάχιστο κόστος 150 ευρώ.

-Για μονοκατοικία 1,5 ευρώ ανά τ.μ., ελάχιστο κόστος 200 ευρώ.

-Για άλλες χρήσεις κτιρίων (π.χ. γραφεία) οι αμοιβές είναι 2,5 ευρώ ανά τ.μ. για επιφάνεια έως 1000 τ.μ. (ελάχιστο κόστος 300 ευρώ) και 1,5 ευρώ για τα επιπλέον (άνω των 1000 τ.μ.).

Οι αμοιβές αυτές είναι οι ελάχιστες και δεν περιλαμβάνουν ΦΠΑ Η Ομοσπονδία Ιδιοκτητών ζήτησε να καθιερωθούν οι προβλεπόμενες αμοιβές ως ανώτατες, για να προστατευθούν οι πολίτες, και όχι ως κατώτατες. Ζητά επίσης να αναβληθεί η εφαρμογή του ενεργειακού πιστοποιητικού στις μισθώσεις μέχρι το τέλος του έτους και από την επόμενη χρονιά να εφαρμοστεί τμηματικά, πρώτα για χώρους μεγάλων εμβαδών (π.χ. άνω των 500 τ.μ.) και στη συνέχεια για τις μισθώσεις μικρότερων ακινήτων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μητσοτάκης: Αν χρειαζόταν θα ψήφιζα το Μεσοπρόθεσμο – Αθανασιάδης: Δεν το ψηφίζω. [ VIDEO ]

Το πόσο έχουν θολώσει οι κομματικές γραμμές στο σημερινό πολιτικό σκηνικό κατεδείχθη την Τετάρτη στον ΣΚΑΪ και την "Πρώτη Γραμμή", με έναν κυβερνητικό βουλευτή να δηλώνει ότι θα καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, και έναν βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευτης να δηλώνει ότι θα το υπερψήφιζε, αν η κυβερνώσα παράταξη είχε οριακή πλειοψηφία στη Βουλή.
Ο λόγος για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ .........

Αλέξανδρο Αθανασιάδη και της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Αν ήταν η 151η η δική μου ψήφος θα ψήφιζα το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, αλλά έχουμε κυβερνητική πλειοψηφία» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ λίγες ώρες μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνηση.

«Ομολογία της κυβερνητικής αποτυχίας αποτελεί η αποχώρηση Παπακωνσταντίνου από το υπουργείο Οικονομικών ο κ. Βενιζέλος έχει καλύτερα δείγματα από τη διαχείριση της επικοινωνίας, θα δούμε ως προς τα αποτελέσματα» τόνισε. «Συμφωνούμε σε πολλά περισσότερα από όσα διαφωνούμε με την κυβέρνηση» τόνισε.

Για το κλίμα στη Βουλή κατά τη διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης ανέφερε ότι ήταν συναινετικό, μέχρι την άστοχη και απαράδεκτη, όπως την αποκάλεσε, δήλωση Πάγκαλου, αν χαρακτήρισε κάπως υπερβολική την αντίδρασή της ΝΔ να αποχωρήσει για λίγο από την αίθουσα.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι ένα τμήμα της κυβερνητικής πολιτικής δεν έχει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα και πρέπει να διορθωθεί αν τεθεί στην ατζέντα μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων και επιτευχθεί η διαπραγμάτευση.

Για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα δήλωσε ότι θα ψηφιστεί, αλλά προέβλεψε ότι δεν θα πετύχει τους στόχους του.

«Δεν ψηφίζω το Μεσοπρόθεσμο»
Σε παρέμβασή του στην «Πρώτη Γραμμή» ο κ. Αθανασιάδης, δήλωσε ότι δε θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα εμμένοντας στην άποψη του ότι δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ.

«Για εμένα δεν έχει αλλάξει τίποτε, δεν θα ψηφίσω το Μεσοπρόθεσμο, καθαρές κουβέντες» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασιάδης.

«Σε πάρα πολλά σημεία δεν διαφωνώ με την κυβέρνηση, αλλά εμμένω στην άποψή μου ότι κάποιες ΔΕΚΟ δεν πρέπει να πωληθούν» σημείωσε, αναφέροντας ακόμη την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΔΑΘ.

«Ουδέποτε είπα ότι θα καταψηφίσω το Μεσοπρόθεσμο»
«Ουδέποτε είπα ότι θα καταψηφίσω το Μεσοπρόθεσμο» δήλωσε από την πλευρά του ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος.

«Είμαι μέλος της ΓΕΝΟΠ, έχω τεκμηριωμένη αντίληψη για τη ΔΕΗ και πρότεινα να παραχωρηθεί το 17% σε στρατηγικό επενδυτή από τον Απρίλιο» σημείωσε ο υφυφπουργός.

Για τη στάση του κ. Αθανασιάδη είπε ότι διαφωνεί, τιμά όμως τη συνέπειά του.



ΣΚΑΪ.gr

Άλλα αντι άλλων......

Άλλες ώρες δημοσιεύει η ΔΕΗ για τις διακοπές ρεύματος και άλλες αναγράφει Μεσσηνιακό blog.

Για παράδειγμα η διακοπή ρεύματος για Γαργαλιάνους ήταν για τις 12:00 - 1 και το Μεσσηνιακό Blog έγραφε από 11:00 - 12:30.

Για Πύλου. Μεθώνης, Φοινικούντα η ΔΕΗ εχει ανακοινώσει δικαοπή ρεύματος από 13:00 - 14:00 και στο μεσσηνιακό Blog αναγράφει 12:30 - 14:00.

Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι οι διακοπές .......

θα είναι ωρίαίες. Η μιαμισι ώρα απο που προκύπτει;;;;

Παραπηροφόρηση; (Υπάρχει και σχετική εικόνα.)

Φιλιατρά News
Αυτό ξέρετε , αυτό εμπιστεύεστε.




-

Διακοπές ρεύματος για σήμερα 22 Ιουλίου 2011

Οι διακοπές που έχει πραγματοποιήσει ή ΔΕΗ για σήμερα το μεσημέρι είναι οι ακόλουθες:

ΜΕΣΣΗΝΙΑ

12:00 - 13:00 Πρώην Δήμος Γαργαλιάνων

13:00 - 14:00 Πύλος Μεθώνη Φοινικούντα


Ηλείας

12:00 - 13:00 Αγ. Γεώργιος, Παραλία Επιταλίου, Κρέστενα, Κυλλήνη, Κάτω Παναγιά

13:00 - 14:00 Δυτική Αμαλιάδα, Καρδαμά, Παραλία Κουρούτας, Δυτικά Λεχαινά, Αρετή, Λάππα, Κουρτέσι


Αρκαδίας

12:00 - 13:00 Μικρή ΒΙΠΕ, Τεγέα - Ρίζες - Κερασίτσα, Βλαχοκερασιά - Κερασέα, Καστρί - Αγ.Πέτρος - Ανω Δολιανά

13:00 - 14:00 Τρίπολη περιφερειακά, Μερκοβούνι, Σκόπη, Σάγκα, Νεστάνη, Σήραγγα Αρτεμησίου

Χρήματα σε νέους επιχειρηματίες

«Τρέχουν» και πάλι οι επιδοτήσεις από 1η Ιουλίου
Ενισχύσεις για προγράμματα νεανικής επιχειρηµατικότητας, ύψους 90 εκατ. ευρώ, που επιδοτούν µικρές και πολύ µικρές επιχειρήσεις και νέους έως 40 ετών, ξεκινούν την 1η Ιουλίου. Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων θα ολοκληρωθεί στις 31 Αυγούστου.

Το συνολικό ποσό της ενίσχυσης στο .........

βάθος της πενταετίας για έναν νέο επιχειρηµατία που θα ενταχθεί στο πρόγραµµα, µπορεί να φτάσει µέχρι το ένα εκατοµµύριο ευρώ σε περίπτωση που γίνεται χρήση χρηµατοδοτικής µίσθωσης, ενώ σε περίπτωση µη χρήσης χρηµατοδοτικής µίσθωσης µπορεί να φτάσει µέχρι και τα 500.000 ευρώ.

Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να έχουν συσταθεί εντός του 2011. Τα είδη των ενισχύσεων αφορούν επιχορήγηση που συνίσταται στη δωρεάν παροχή από το ∆ηµόσιο χρηµατικού ποσού για την κάλυψη τµήµατος των ενισχυµένων δαπανών καθώς και ενίσχυση χρηµατοδοτικής µίσθωσης που συνίσταται στην κάλυψη από το ∆ηµόσιο τµήµατος των καταβαλλόµενων δόσεων χρηµατοδοτικής µίσθωσης εγκαταστάσεων και εξοπλισµού παραγωγής.

Το ύψος των ενισχύσεων δεν µπορεί να υπερβαίνει το100% του κόστους του επενδυτικού σχεδίου, ενώ οι ενισχύσεις θα δίνονται συνολικά κατά τα πρώτα πέντε έτη µετά την ίδρυση της επιχείρησης, υπό τον όρο ότι το κατ’ έτος χορηγούµενο ποσό δεν υπερβαίνει το 33% του συνόλου της χορηγούµενης ενίσχυσης.

Newsbeast

Εκδήλωση στην μνήμη του τ. Νομάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Φωτέα

Με την συμπλήρωση 13 ετών από την εκδημία του αείμνηστου Νομάρχη Μεσσηνίας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΦΩΤΕΑ, ο Δήμος Καλαμάτας και η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, σας προσκαλούν σε πνευματική εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011, ώρα 20.30 στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Στην εκδήλωση θα απονεμηθούν το ετήσιο ..........

Βραβείο Πολιτικού & Κοινωνικού Δοκιμίου και οι Υποτροφίες Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου εις μνήμη ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΦΩΤΕΑ.

Οδυσσέας Βουδούρης. Ο πολιτικός κολοτούμπας της Μεσσηνίας

Όταν κάνω τούμπα, τούμπα κολοτούμπα.....

Λόγια, λόγια κούφια λόγια, πυροτεχνήματα εντυπωσιασμού από ένα βουλευτή που έχει φανεί ελάχιστα ως βουλευτής στους 20 μήνες διακυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Αμέσως μετά τον ανασχηματισμό που έκανε ο πρωθυπουργός και που τελικώς έμεινε μπουκάλα (ίσως περίμενε κάποιο χαρτοφυλάκιο Υπουργείου) ο Οδυσσέας από τον κολλητό του ξεσπάθωσε σε δηλώσεις του τύπου: Ανασχηματισμός κομματικής αναδίπλωσης (Δελτίο τύπου του), Βλέπω άμεσα εκλογές (συνέντευξη σε ραδιόφωνο)
Τα αρνείστε κ. Οδυσσέα;

Χθές το βράδυ ο λαλήστατος Οδυσσέας Βουδούρης ........

μόλις ανέγνωσαν τον κατάλογο βουλευτών Μεσσηνίας και το όνομα Οδυσσέας Βουδούρης, εκείνος όρθιος φώναξε ΝΑΙ στην ψήφο εμπιστοσύνης και ξέχασε μονομιάς τι έλεγε τις προηγούμενες μέρες.
ΑΝ αυτό δεν είναι κολοτούμπα και μάλιστα βαρβάτη κολοτούμπα, τότε τι είναι;

Καλημέρα "άξιε" βουλευτή Μεσσηνίας Οδυσσέα Βουδούρη. Έχουμε τους βουλευτές που μας αξίζουν τελικά. Μαύρο στους Μαυρογιαλούρους.

Μήνυμα αναγνώστη. Εως πότε θα υπομένουμε τις διακοπές νερού;

Μόδα τείνει να γίνει στα Φιλιατρά η διακοπή νερού (όποτε γίνεται αυτή) από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.
Έτσι και σήμερα το πρωί ανακοινώθηκε από το δημαρχείο, η ανακοίνωση ότι λόγω βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης θα πραγματοποιηθεί διακοπή νερού από τις 9 έως τις 2 το μεσημέρι.

Αλήθεια πότε επιτέλους θα ........

τελειώνουμε με αυτήν την φάμπρικα των διακοπών;
Είναι απαράδεκτο να ταλαιπωρείται μια ολόκληρη πόλη για μια βλάβη σε ένα τάδε σημείο. Δεν υπάρχουν τομείς να απομονώνονται;
Κύριε Στάμο τι έχετε να πείτε;
Κύριε Πούλο εσείς έχετε να πείτε κάτι ως Αντιδήμαρχος;
Γιατί εγώ ως πολίτης της πόλης αυτής το μόνο που μπορώ να πω σε όλους όσους έχουν γίνει δήμαρχοι μέχρι και τον Δεκέμβρη του 2010 ένα ΑΙΣΧΟΣ κύριοι που ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΑΣ δεν έλυσε το πρόβλημα με την ταλαιπωρία μιας ολόκληρης πόλης.

ΑΙΣΧΟΣ.

Εκπτώσεις στην έκτακτη εισφορά, απόσυρση του τέλους ακινήτων, χαράτσια για τα «μπλοκάκια»

Πέρασε άνετα τον πρώτο «κάβο» του Ιουνίου η κυβέρνηση, εξασφαλίζοντας ψήφο εµπιστοσύνης χωρίς «διαρροές» κυβερνητικών βουλευτών.

Ωστόσο, τα δύσκολα είναι και πάλι µπροστά, καθώς ώς τα τέλη της επόµενης εβδοµάδας πρέπει να έχει ψηφιστεί και το Μεσοπρόθεσµο Πρόγραµµα, αλλά και ο εκτελεστικός του νόµος.

Η συνεδρίαση κόντεψε να τιναχτεί στον ........

αέρα από µία ατάκα του κ. Θόδωρου Πάγκαλου, ο οποίος άρχισε να µιλά για τη δηµοκρατία στη χώρα µας µε αρχή το 1981: έβγαλε τους νεοδηµοκράτες από τα ρούχα τους – και αµέσως µετά και τον Πρωθυπουργό, ο οποίος µάταια καλούσε τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να µην αποχωρήσουν από την αίθουσα της Ολοµέλειας. Ευτυχώς, σε λίγο επέστρεψαν.

Πάντως, µία – έστω και λελογισµένη – αισιοδοξία στο κυβερνητικό στρατόπεδο έφερε το κεντρικό πρόσωπο του ανασχηµατισµού, ο κ. Βαγγέλης Βενιζέλος, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε στη Βουλή, όταν έδωσε ρεσιτάλ για τον ορισµό της συναίνεσης, διαστέλλοντας το περιεχόµενό της.

Συναίνεση βρήκε ο νέος «τσάρος» από την τρόικα – που δέχεται να απαλύνει ή και να αφαιρέσει κάποια από τα «χαράτσια» του Μεσοπρόθεσµου Προγράµµατος.

Ωστόσο, δεν αποφεύγεται ένας καινούργιος λογαριασµός – ένας κεφαλικός φόρος – που θα αφορά αποκλειστικά τους ελεύθερους επαγγελµατίες.

Δυο ανάσες, για µισθωτούς και ιδιοκτήτες ακινήτων, αλλά και ένα χαράτσι για ελεύθερους επαγγελµατίες απέδωσε, σύµφωνα µε πληροφορίες, το λίφτινγκ του Μεσοπρόθεσµου Προγράµµατος (και του εκτελεστικού του νόµου) που έγινε τις τελευταίες ηµέρες, υπό τον νέο υπουργό Οικονοµικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.

Τα καλά νέα είναι ότι διευρύνονται τα κλιµάκια εισοδήµατος,επί των οποίων θα επιβάλλεται ηεισφορά αλληλεγγύης, µε αποτέλεσµα το βάρος να µετριάζεται για ορισµένες κατηγορίες εισοδηµάτων, ενώ εγκαταλείφθηκε το σχέδιο για επιβολή και νέου τέλους ακινήτων µέσωλογαριασµού της ΔΕΗ.

Οι πληροφορίες σε ό,τι αφορά τη λεγόµενη εισφορά αλληλεγγύης αναφέρουν ότι το πρώτο κλιµάκιο που θα επιβαρυνθεί µε συντελεστή 1% θα αφορά εισοδήµατα 12.000 - 24.000 ευρώ αντί των 20.000 ευρώ που είχε αναφερθεί αρχικά, ενώ για το επόµενο κλιµάκιο, µε συντελεστή2%, υπήρχαν πληροφορίες ότι θαανέβαινε ώς τις 65.000 ευρώ, αντίτου αρχικού σχεδίου για 50.000 ευρώ.

Τα υψηλότερα εισοδήµατα θα επιβαρύνονται µε 3%. Η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης προβλέπεται να ισχύσει ώς το 2015.

Σε αντιστάθµισµα τωνδυο αυτών υπαναχωρήσεων το οικονοµικό επιτελείο προσανατολίζεται τώρα στην επιβολή ενός ελάχιστου φόρου επιτηδεύµατος σε όλους τους ελεύθερους επαγγελµατίες. Σύµφωνα µε πληροφορίες, ο φόρος αυτός θα είναι της τάξης των 300 ευρώ και θα συµψηφίζεται µε τον φόρο που επιβαρύνει τον κάθε ελεύθερο επαγγελµατία. Ετσι,πρακτικά, θα επιβαρύνει µόνο όσους δηλώνουνεισόδηµα κάτω από το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώκαι ίσως λίγο παραπάνω.

Επίσης, καταργείται το µπόνους των αποδείξεων το οποίο µπορούσαν να εξασφαλίσουν όσοι συγκέντρωναν αποδείξειςπου υπερέβαιναν το αφορολόγητοκαι έφτανανώς 15.000 ευρώ.

Τέλος, µέση λύση επελέγη τελικά σε ό,τι αφορά το πετρέλαιο θέρµανσης. Συγκεκριµένα, δεν θα εξισωθεί µεν ο ειδικός φόρος κατανάλωσης µε αυτόν του πετρελαίου κίνησης,αλλά θα αυξηθεί από 21 ευρώ στο χιλιόλιτρο σε 60 ευρώ το χιλιόλιτρο, κάτι που θα επιβαρύνει κατά 5 λεπτά το λίτρο του πετρελαίου.

Στο υπουργείο Οικονοµικών βρισκόταν χθες αντιπροσωπεία της τρόικας για να ελέγξει ότι το τελικό αποτέλεσµα είναι το ίδιο µε αυτό που είχε αρχικά υπολογισθεί, δηλαδή 28,3 δισ. ευρώ για την περίοδο 2011-2015, εκ των οποίων τα 6,5 δισ. για φέτος. Εκτός από τα παραπάνω µέτρα, στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσµου προβλέπονται, µεταξύ άλλων, τα εξής:

n Μείωση του αφορολόγητου ορίου για την επιβολή φόρου ακίνητης περιουσίας στις 200.000 ευρώ.

n Αύξηση των τελών κυκλοφορίας κατά 10%.

n Αύξηση των τεκµηρίων διαβίωσης. n Καθιέρωση τεκµηρίων επιτηδεύµατος για τουςελεύθερους επαγγελµατίες.

n Εκτακτη εισφορά σε πισίνες, αυτοκίνητα µεγάλου κυβισµού, ακίνητα µεγάλης αξίας και σκάφη.

TA NEA

Γιάννης Λαμπρόπουλος: Στον Εισαγγελέα για φαρμακευτικές εταιρίες και Ερρίκος Ντυνάν [ VIDEO ]

16-06-2011 ημ.Τρίτη στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, ο Γιάννης Λαμπρόπουλος πάντα επίκαιρος και δυναμικός, για πολλοστή-επαναλαμβανόμενη φορά και με τον πλέον επίσημο τρόπο ζητά να παρέμβει η δικαιοσύνη ( για τις αλόγιστες φαρμακευτικές δαπάνες και για Ερρίκος Ντυνάν ) και να υποστούν τις κυρώσεις του νόμου για τη λεηλατηση του δημόσιου χρήματος.

Οι συνεχιζόμενοι αγώνες στον πολιτικό .....

στίβο για τα προβλήματα της Χώρας και του Νομού από το 1989, μακριά από εξαρτήσεις μικροκομματικών και οικονομικών μηχανισμών προϋποθέτει πολυετή εμπειρία στα κοινά, ανιδιοτελή & αγωνιστική προσφορά στην πολιτική και καθοριστική συμβολή στα μεγάλα έργα για την Μεσσηνία, όπου από την αρχή σχολιάζονταν ακυρωτικά:

(1) Κέντρο Διαβιβάσεων

(2) Πίστα Αγώνων – Παλαιό αεροδρόμιο Μεσσήνης, ένας δοκιμαστικός αγώνας πραγματοποιήθηκε ύστερα από έντονες πιέσεις του κ.Λαμπροπουλου σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης όσο σε Υπουργείο Άμυνας και Υπ. Πολιτισμού, όλα τα ξενοδοχεία ανακοίνωσαν πληρότητα 100%.

Μέτα από λίγες μέρες κλάπηκε ολόκληρος ο ηλεκτρολογικός-ηλεκτρονικός εξοπλισμός και βανδαλιστηκαν ολοσχερώς οι κύριες και βοηθητικές εγκαταστάσεις για την διεξαγωγή των αγώνων.

(3) Αυτοκινητόδρομος Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα, ευτυχώς που είχαν επισπευτεί και ολοκληρωθεί στο 75% οι εργασίες κατασκευής έως τα τέλη του 2009, ώστε να μην συμφέρει κανέναν παράγοντα να ακυρώσει το έργο, αλλά να παραδοθεί για να έχει έσοδα.

Ο κ.Λαμπροπουλος πολλές φορές έχει επαναλάβει ότι "Ποτέ στα τόσα χρόνια της πολιτικής μου διαδρομής δεν υπήρξα χειροκροτητής" αλλά [όπως βλέπουμε στο βίντεο 1-Κατά της Διαφθοράς] αυστηρός επικριτής στους φακελακιδες, τους ανεπάγγελτους της πολιτικής ζωής, τους διαπλεκομενους και τους λαϊκιστές(ήταν ο πρώτος πολιτικός που εισηγήθηκε την δήμευση των περιουσιών για τους πολιτικούς και για άλλους, που δεν δικαιολογούνται από το πόθεν εσχες ).

Δημήτριος Κρεμαστινος(Πρόεδρος της Επιτροπής): Ναι, αλλά όταν θέλει κάποιος τα πρακτικά της Επιτροπής , πρέπει να ερωτάται γιατί τα θέλει, με ένα απλό διαβιβαστικό.



Απελευθέρωση για τις «καταλήξεις» των ιστοσελίδων

MIA νέα επανάσταση θα ξεκινήσει το 2012 στον παγκόσμιο ιστό (Web), καθώς η διοίκηση της Διαδικτυακής Εταιρίας Ονοματοδοσίας και Αριθμοδότησης (ICANN) ανακοίνωσε χθες την πλήρη απελευθέρωση των καταλήξεων στις διευθύνσεις του διαδικτύου. Μέχρι σήμερα η κατάληξη μιας ιστοσελίδας μπορούσε να είναι «.com», «.org», «.net» και συντομογραφίες χωρών (.eu, .gr κ.ά.).

Από τώρα και στο εξής η κατάληξη ...........

θα μπορεί να είναι οποιαδήποτε λέξη επιλέξει κάποιος οργανισμός, εταιρία ή φορέας. Για παράδειγμα «.τράπεζα» ή «.εστιατόριο». «Είναι η αρχή μιας εντελώς νέας φάσης για το διαδίκτυο» δήλωσε ο Πίτερ Ντανγκέιτ Θρας, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ICANN. Η απόφαση, που ανακοινώθηκε σε συνάντηση της ICANN στη Σιγκαπούρη, θεωρείται η σημαντικότερη αλλαγή στο διαδίκτυο από τα εγκαίνια του ονόματος χώρου .com, το 1984. Μόνο ένα από τα 13 μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ICANN ψήφισε κατά της αλλαγής.

Σύμφωνα με την ICANN: α. τα νέα ονόματα χώρου θα μπορούν να καταχωρούνται σε οποιαδήποτε γλώσσα, β. οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καταθέτουν αιτήσεις για 90 ημέρες, αρχίζοντας από τις 12 Ιανουαρίου 2012, γ. αιτήσεις μπορούν να καταθέτουν εταιρίες, οργανισμοί και φορείς, όχι όμως και ιδιώτες. Οι κανονισμοί για την έγκριση νέων ονομάτων χώρου έχουν έκταση 360 σελίδων και το κόστος για την κατάθεση κάθε αίτησης, ανεξαρτήτως του αν θα γίνει τελικά δεκτή, ανέρχεται σε 185.000 δολάρια.

Το υψηλό τίμημα εξασφαλίζει τη χρηματοδότηση του προγράμματος για τις νέες καταλήξεις. Θα αποτρέπει επίσης τους καιροσκόπους που σπεύδουν να κατοχυρώσουν πολύτιμες διευθύνσεις για να τις πουλήσουν αργότερα σε όσους πράγματι ενδιαφέρονται.

Ημερησία

Αποτελέσματα εκκαθάρισης φορολογικής δήλωσης έτους 2011, μέσω internet

Προκειμένου να ενημερωθείτε για την εκκαθάριση της φορολογικής σας δήλωσης για το οικονομικό έτος 2011 (εισοδήματα 2010), μέσω διαδικτύου, πατήστε το παρακάτω link της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών (TaxisNet).

Πατήστε είσοδος και μετά εισάγετε τον .........

Αριθμό φορολογικού μητρώου που σας ενδιαφέρει για να μάθετε άμεσα το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης. H υπηρεσία είναι διαθέσιμη ανεξαρτήτως του τρόπου υποβολής της Φορολογικής σας Δήλωσης (στη Δ.Ο.Υ. ή μέσω διαδικτύου).

Ενημέρωση Εκκαθάρισης φορολογικών δηλώσεων έτους 2011


Προσοχή: Σε περίπτωση που πλοηγήστε με browser internet explorer ή με firefox, είναι πολύ πιθανό να εμφανιστεί το μήνυμα: There is a problem with this website's security certificate. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν έχει ανανεωθεί το πιστοποιητικό ασφαλείας της σελίδας. Πατήστε το link Continue to this website (not recommended).


Από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών ανακοινώθηκε τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011, ότι η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) αποστέλλει στους φορολογούμενους την πέμπτη σειρά 574.455 εκκαθαριστικών σημειωμάτων για φορολογικές δηλώσεις του 2011, από την οποία προκύπτει ότι τα πιστωτικά εκκαθαριστικά ( επιστροφές φόρου) ανέρχονται στο 39,79% του συνόλου, έναντι 18,26% των χρεωστικών και 41,75% των μηδενικών. Από τα 574.455 εκκαθαριστικά , τα 401.756 δηλαδή ποσοστό 69,94% επέχουν θέση φορολογικής ενημερότητας, ενώ έγινε επεξεργασία 594.297 δηλώσεων εκ των οποίων 476.822 υπεβλήθησαν μέσω Internet και 117.475 μέσω των Δ.Ο.Υ.

Συνολικά έως τώρα έχουν αποσταλεί 2.221.078 εκκαθαριστικά σημειώματα για τις φορολογικές δηλώσεις του 2011, εκ των οποίων τα 39,74% είναι πιστωτικά, τα 18,47% είναι χρεωστικά και τα 41,79% είναι μηδενικά. Το συνολικό ποσό των επιστροφών φόρων ανέρχεται σε 782.421 ευρώ έναντι 1.052.919.697
ευρώ που είναι οι καταβολές φόρου που προκύπτουν από τα χρεωστικά σημειώματα.

Σημειώνεται οτι οι αυξημένες επιστροφές φόρου οφείλονται στη νέα φορολογικη κλίμακα που προβλέπει ελαφρύνσεις για χαμηλά εισοδήματα αλλά σε μεγάλο βαθμό, στο γεγονός οτι πολλοί φορολογούμενοι έχουν εγγράψει στις φορολογικές τους δηλώσεις αποδείξεις δαπανών 15.000, που είναι το ανώτατο όριο προκειμένου να κερδίσουν το μέγιστο όφελος απο το αφορολόγητο ποσό εισοδήματος.

Απο την πλευρά του, το υπουργείο Οικονομικών έχει προειδοποιήσει οτι θα πραγματιοποιήσει ελέγχους για να εξακριβώσει την αξιοπιστία των δηλώσεων αυτών και οτι θα επιβληθουν οι αυστηρές κυρώσεις του νόμου για τους παραβάτες. Σημειώνεται οτι οι έλεγχοι του υπουργείου θα αφορούν και επιστροφές φόρου χαμηλότερες των 1.500 ευρώ ανά φορολογούμενο.

Ημερησία

Καθορισμός διαδικασίας εξασφάλισης ισοσκελισμένου προϋπολογισμού ΟΤΑ

Στον καθορισμό της διαδικασίας για την εξασφάλιση ισοσκελισμένου προϋπολογισμού των ΟΤΑ, προχώρησε η κυβέρνηση, με Κοινή Υπουργική Απόφαση, που υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης (πριν ακόμη γίνει ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης από τον πρωθυπουργό) και ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, ......

σε περίπτωση που κατά την κατάρτιση του προϋπολογισμού των ΟΤΑ, αποκλειστικά για το έτος 2011, διαπιστώνεται ότι είναι αδύνατη η ισοσκέλισή του, λόγω της ανεπάρκειας των εσόδων για την κάλυψη των χρεών, το ποσό που αντιστοιχεί στο ύψος της διαφοράς αυτής καλύπτεται νομίμως με την εγγραφή ποσού αντίστοιχου ύψους από έσοδα από δανεισμό (παρ. 1ε, άρθρου 49, ν. 3943/2011, για την αποπληρωμή χρεών.

Επισημαίνεται, ότι το ύψος του παραπάνω ποσού προκύπτει από τη διαφορά του ύψους των νομοθετημένων εσόδων, όπως αυτά προσδιορίζονται με βάση τα πραγματικά στοιχεία απόδοσής τους και του ύψους των νόμιμων δαπανών, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται αποκλειστικά και μόνο δαπάνες ανελαστικού χαρακτήρα.

Σημειώνεται δε, ότι η πράξη ψήφισης του προϋπολογισμού συνιστά ταυτόχρονα έγκριση για τη σύναψη δανείου η οποία λαμβάνεται με την πλειοψηφία που απαιτείται για τη ψήφιση του προϋπολογισμού.

Στην ΚΥΑ προβλέπεται δε, ότι η εξασφάλιση του ποσού αυτού πραγματοποιείται είτε με συνομολόγηση δανείου στο πλαίσιο της ένταξης του ΟΤΑ στο Ειδικό Πρόγραμμα Εξυγίανσης του άρθρου 262 του ν.3852/2010, είτε, εφόσον εξασφαλιστεί η συνομολόγηση αντίστοιχου δανείου έως την 30/06/2011, κατά τα οριζόμενα ως προς τους περιορισμούς του σχετικού νόμου (εδάφιο β΄ της παραγράφου 11 του άρθρου 18 του ν. 3870/2010).

Ημερησία

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 22ας Ιουνίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.








Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση. [ VIDEO ]

Μόλις ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψήφων για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Το αποτέλεσμα: ..........

Ψήφισαν: 298
Άκυρα: 0
Λευκά: 0
Ναι ψήφισαν 155 Βουλευτές
Οχι ψήφισαν 143 Βουλευτές

Δείτε το Video



Ναι και οι 3 βουλευτές μας....

Μόλις τώρα οι τρεις βουλευτές Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ (Κουσελάς, Γιαννακοπούλου, Βουδούρης) είπαν ΝΑΙ στην ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Οχι ψήφισαν οι Σαμαράς και Λαμπρόπουλος