Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Κινητοποίηση αύριο για το ΙΚΑ Γαργαλιάνων και Φιλιατρών

Κινητοποίηση - κατάληψη θα κάνουν αύριο το πρωί πολίτες και φορείς των Γαργαλιάνων και των Φιλιατρών στο ΙΚΑ Γαργαλιάνων προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το επερχόμενο κλέισιμο των δυο υποκαταστημάτων.

Το έγγραφο που είδε το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες ημέρες και υπογράφεται απο τον Διοικητή του Ροβέρτο Σπυρόπουλο και το οποίο σας παραθέτουμε, έχει αναστατώσει τους πολίτες τόσο των Φιλιατρών όσο και των Γαργαλιάνων μιας αναιρεί τα όσα είχε υποσχεθεί ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης όταν πριν ένα χρόνο είχε τεθεί πάλι το θέμα με το κλείσιμο του ΙΚΑ.

Μάλιστα τότε την δέσμευση αυτή την είχε μεταφέρει ο τότε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κουσελάς ο οποίος σήμερα τηρεί σιγή ιχθύος.

Να υποθέσουμε ότι ο Υφυπουργός οικονομικών .........

είναι υπέρ του κλεισίματος των δυο υποκαταστημάτων;
Να υποθέσουμε ότι πλέον οι μάσκες έπεσαν και είδαμε το πρόσωπο που κρύβεται κάτω από την μάσκα;

Οι πολίτες θα πρέπει να αντιδράσουν. και θα αντιδράσουν στην καλλικρατική μανία της κυβέρνησης που με τον καλλικράτη εχει βαλθεί αν διαλύσει την Ελλάδα.

Μηνυμα της Νάντιας Γιαννακοπούλου για την ημέρα της γυναίκας

Εδώ και πολλές δεκαετίες, η σημερινή μέρα έχει καθιερωθεί ως ημέρα της γυναίκας. Παρά το γεγονός ότι οι γυναίκες του αναπτυγμένου κόσμου έχουν κατακτήσει πολλά από τα αιτήματα τους, ο εορτασμός της μέρας αυτής παραμένει πάντα επίκαιρος.

Έτσι, ενώ σε πολλές χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου, ακόμη καταπατούνται βάναυσα τα ανθρώπινα δικαιώματα των γυναικών, το αίτημα για πλήρη και ουσιαστική ισότητα των δύο φύλων σε παγκόσμιο επίπεδο παραμένει ανικανοποίητο.

Είναι γεγονός ότι η γυναίκα ακόμη αγωνίζεται .........

να κατακτήσει ισότιμη παρουσία στην κοινωνία και, εκτός της μητρότητας και της ουσιαστικής της συμμετοχής στα θεμέλια της οικογενειακής και κοινωνικής ευθύνης, διαδραματίζει δυναμικό ρόλο με την παρουσία της και τη δράση της. Βρίσκεται μπροστά στις εξελίξεις, βάλλεται το ίδιο και περισσότερο από τους άντρες από την οικονομική και κοινωνική κρίση, προσπαθώντας να αντιδράσει αποτελεσματικά για να κατακτήσει στόχους και να αναβαθμίσει το γυναικείο ρόλο.

Έχοντας τις εμπειρίες του χθες και βιώνοντας τα τεράστια προβλήματα του σήμερα, η γυναίκα αντιμετωπίζει με αβεβαιότητα το μέλλον, στοχεύοντας όμως όπως πάντα, σε δυναμικούς αγώνες για ένα καλύτερο αύριο. Στον αγώνα αυτό ο άντρας οφείλει να συνδράμει ως σύζυγος, σύντροφος, γιος. εργοδότης, συνοδοιπόρος με σεβασμό, αγάπη, κατανόηση και κοινό όραμα.

Συνέντευξη τύπου στο Κέντρο Περιβαλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας

Αύριο 9-3-2011 και ώρα 13.00 μ.μ. θα δοθεί Συνέντευξη Τύπου στο ΚΠΕ Καλαμάτας, σχετικά με το Σεμινάριο του Δικτύου ΕΛΙΑ – Πανελλήνια Συνάντηση Εκπαιδευτικών, μελών του Δικτύου ΕΛΙΑ, που θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα στις 11,12 και 13 Μαρτίου 2011.



Συνελήφθη ο ληστής των ΕΛΤΑ Καλαμάτας

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ο Αλβανός κακοποιός που είχε ληστέψει τα ΕΛ.ΤΑ Καλαμάτας την 1η Φεβρουαρίου, ενώ τον κατέγραφαν οι κάμερες των… θαμώνων της αντικρινής καφετέριας! Μαζί του εντοπίστηκε και ένας Έλληνας συνεργός του, ο οποίος δεν είχε συμμετάσχει στην ληστεία της Καλαμάτας αλλά σε άλλη, σε τράπεζα της Ερμιόνης Αργολίδας που και αυτή είχε γίνει… on camera!

Η Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας που ερευνούσε την ληστεία του περασμένου καλοκαιριού, κατάφερε να εξιχνιάσει και τις δύο συλλαμβάνοντας τον 27χρονο Αλβανό επειδή δεν είχε άδεια παραμονής στη χώρα.
Από την εξέταση των βίντεο του κλειστού ..........

κυκλώματος της Εθνικής τράπεζας που είχαν καταγράψει καρέ- καρέ την ληστεία της 2ας Ιουλίου, διαπιστώθηκε ότι αυτός ήταν ο ένας από τους δύο κακοποιούς που δεν… φορούσαν κουκούλα!

Τότε, οι δύο δράστες είχαν αρπάξει 20.000 ευρώ και διέφυγαν με μηχανή μεγάλου κυβισμού. Οι αστυνομικοί βρήκαν και τα στοιχεία του 26χρονου Έλληνα που πήρε μέρος στην ληστεία, όμως δεν συνελήφθη αλλά σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

Στη συνέχεια της έρευνας, όμως, αποκαλύφθηκε ότι ο νεαρός αλλοδαπός ήταν ένας από τους δυο κουκουλοφόρους που εισέβαλαν πυροβολώντας στον αέρα στο υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. επτά μήνες αργότερα, άρπαξαν 2.000 ευρώ και διέφυγαν με μοτοσικλέτα. Όταν τους καταδίωξαν περιπολικά, άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών, εγκατέλειψαν τη μηχανή, επιβιβάστηκαν σε ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε συνεργός τους και διέφυγαν. Ο Αλβανός κακοποιός δεν αποκάλυψε την ταυτότητα των δύο συνεργών του στην ληστεία.

Δείτε το video της ληστείας



Πρώτο Θέμα

Το Δημόσιο θα δανείζεται για να επιδοτεί τη μείωση των διοδίων

Τα μελλοντικά έσοδα από τα διόδια θα δανείζεται με εγγύηση το Δημόσιο για τα επόμενα έξι χρόνια, και θα επιδοτεί τους εργολάβους να μειώσουν τις τιμές, σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία». Οι συμβάσεις του 2007 προβλέπουν ότι από το 2013, και σε ορισμένα έργα έως το 2022, το Δημόσιο θα εισπράττει μέρος των εσόδων από τα διόδια, που σε τιμές 2010 είχαν υπολογιστεί σε 23 δισ. ευρώ.

Στο μεταξύ, την Πέμπτη ολοκληρώνονται ..........

οι συναντήσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών με τους εκπροσώπους των αναδόχων, με στόχο τη σημαντική μείωση των τιμών σε τμήματα που είναι υπό κατασκευή και μικρότερη στα υπόλοιπα. Την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε η πρώτη τέτοια συνάντηση με του αρμόδιους του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος-Τρίπολη-Σπάρτη, ο οποίος στο κύριο τμήμα του αναμένεται να παραδοθεί στα τέλη του χρόνου. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, συμφωνήθηκαν μειώσεις της τάξης του 10-15% στα ήδη έτοιμα 130 χλμ.

Την ίδια στιγμή, από τις 3 Μαρτίου ισχύει ο νόμος 3920/2011, που ορίζει ότι σε περίπτωση μη καταβολής διοδίων επιβάλλεται πρόστιμο 200 ευρώ, με το οποίο επιβαρύνεται «ο κύριος και ο οδηγός του οχήματος». Αυτό μπορεί να μειωθεί στο μισό αν καταβληθεί μέσα σε δέκα ημέρες. Αν δεν πληρωθεί η οφειλή κοινοποιείται στην Εφορία. «Η βεβαίωση της παράβασης γίνεται από τα αρμόδια αστυνομικά όργανα, που τη διαπιστώνουν αυτοπροσώπως», αναφέρει η διάταξη, που όμως δεν κάνει λόγο για κάμερες στους σταθμούς. Γεγονός που σημαίνει ότι η Τροχαία θα πρέπει να βρίσκεται μόνιμα στους σταθμούς διοδίων για να καταγράφει όσους αρνούνται να πληρώσουν.

Το κίνημα Δεν πληρώνω προσφεύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Από την πλευρά του, το κίνημα κατά των διοδίων ετοιμάζεται να προσφύγει στο ΣτΕ.
«Θα αξιοποιήσουμε τις διατάξεις του μόνου 390/2010 και υπολογίζουμε ότι σε ένα εξάμηνο θα έχουμε απόφαση του ΣτΕ για την επίμαχη διάταξη, την οποία θεωρούμε αντισυνταγματική», αναφέρει στην Ελευθεροτυπία ο αεροναυπηγός Τάκης Κουρής, από τη διαδημοτική επιτροπή της βορειο-ανατολικής Αττικής. Η επιτροπή είναι αποφασισμένη με την πρώτη βεβαίωση προστίμου να καταφύγει στα ένδικα μέσα. Ο νόμος του 2010 προβλέπει ότι μια υπόθεση μπορεί να παραπεμφθεί στο ΣτΕ αμέσως μετά το διοικητικό πρωτοδικείο.

Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν με το ενιαίο μισθολόγιο

Οι αυξήσεις, οι μειώσεις και οι ανατροπές

Μείωση των δημοσίων υπαλλήλων κατά 128.000 και περιορισμό του μισθολογικού κόστους μέχρι και 2,8 δισ. ευρώ έως το 2013 προβλέπει το… ευνοϊκό -όπως χαρακτηρίζεται- σε σενάριο για τις περικοπές στο δημόσιο που θα έρθουν ανεξάρτητα από το ενιαίο μισθολόγιο, που έτσι και αλλιώς τίθεται σε ισχύ το καλοκαίρι.

Στο ευνοϊκό σενάριο, υπολογίζεται ότι ο .........

αριθμός του τακτικού προσωπικού θα μειωθεί από 740.031 υπαλλήλους σήμερα, σε 611.545 το 2013. Δηλαδή 128.486 υπάλληλοι θα αποχωρήσουν, συμπιέζοντας κατά 11% το μισθολογικό κόστος, από 19,1 δισ. που βρίσκεται σήμερα, στα 16,3 δισ. το 2013.

Το ενιαίο μισθολόγιο θα εφαρμοστεί συμπληρωματικά στις μειώσεις προσωπικού και αποδοχών με στόχο να βάλει τέλος στο αλαλούμ των επιδομάτων στο δημόσιο. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 40% της μισθολογικής δαπάνης στο Δημόσιο αφορά την καταβολή επιδομάτων, υπερωριών και αποζημιώσεων. Δηλαδή από τα 18,6 εκατ. ευρώ, που δαπανά ο προϋπολογισμός ετησίως για τους µμισθούς τα 7,17 εκατ. ευρώ προορίζονται για παντός τύπου επιδόματα.

Οι αλλαγές θα επηρεάσουν και τα 15 ειδικά μισθολόγια στο δημόσιο που απολαμβάνουν δικαστές, καθηγητές ΑΕΙ και ΤΕΙ, γιατροί του ΕΣΥ, διπλωμάτες, μέλη των ενόπλων δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Οι υπάλληλοι αυτοί θα εξομοιωθούν μισθολογικά με τους συναδέλφους τους, που υπηρετούν σε διάφορα υπουργεία, χάνοντας έτσι κάποια επιπλέον επιδόματα, που λαμβάνουν σήμερα. Με τα ειδικά μισθολόγια, σήμερα ορισμένοι αμείβονται με ποσά από 3.500 έως 5.000 ευρώ.

Το ενιαίο μισθολόγιο φέρνει σημαντικές μειώσεις, έως και 15%, σε όσους λαμβάνουν αποδοχές άνω των 2.500 ευρώ μηνιαίως, δηλαδή τουλάχιστον 100.000 δημόσιοι υπάλληλοι ενώ χιλιάδες χαμηλόμισθοι με σημαντικά, τυπικά προσόντα θα δουν τις αποδοχές τους να αυξάνονται κατά 5%.

Ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας οι μισθολογικές ανισότητες στο Δημόσιο ξεκινούν από τα 850 ευρώ και φθάνουν μέχρι και τα 1.616 ευρώ το μήνα.

News Beast

Συναντήσεις Παπανδρέου - πολιτικών αρχηγών

Συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός, πριν από την αναχώρησή του, για το Παρίσι και στη συνέχεια τις Βρυξέλλες, όπου θα διεξαχθεί η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής.

Ο κ. Παπανδρέου, συναντάται τώρα με τον Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 2.15 το μεσημέρι με την Αλέκα Παπαρήγα, στις 3:30 με τον Γιώργο Καρατζαφέρη και στις 4. 45 με τον Αλέξη Τσίπρα.

Τα "ραντεβού", σύμφωνα με πληροφορίες, .........

κλείστηκαν την Πέμπτη το απόγευμα σε τηλεφωνικές επικοινωνίες, κατά την οποίες συνεργάτες του πρωθυπουργού ενημέρωσαν τους αρχηγούς των κομμάτων για την πρόθεση του κ. Παπανδρέου να συναντηθεί μαζί τους.

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε πάντως σε τηλεοπτικό σταθμό, ότι θα προσέλθει στο διάλογο αλλά δεν θα δώσει τη συναίνεσή της στις προτάσεις της κυβέρνησης.

Η 15χρονη που έστειλε τους ελεγκτές του ΟΑΣΘ για κούλουμα στο τμήμα

Κόντρα στην χούντα του Ρέππα και των μεγαλοεργολάβων που υπηρετεί.

Την Κυριακή σας είχαμε ένα θέμα από την Zougla.gr με μια 15χρονη που δεν πλήρωσε εισιτήριο στο λεωφορείο στην Θεσσαλονίκη και έστειλε τους ελεγκτές που την "τσάκωσαν" στο αστυνομικό τμήμα να κάνουν κούλουμα.

Στείλτε τους ΟΛΟΥΣ αυτούς που σας κάνουν τον καμπόσο, αυτόφορο. Η παρά τη θέληση σας κατακράτηση από ελεγκτή ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ και το αδίκημα ΑΥΤΟΦΟΡΟ ΚΑΙ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΟ. Δεν χρειάζεται μήνυση από πλευράς σας

Δείτε και το Video με την μαρτυρία της 15χρονης.





Ο χιονιάς σαρώνει τη χώρα -Απροετοίμαστος ο κρατικός μηχανισμός

ΔΕΙΤΕ LIVE ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ-ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ- ΔΥΝΑΤΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΠΝΕΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ- ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΩΝ ΛΑΜΙΑΣ

LIVE εικόνα

Δείτε LIVE εικόνα από τη Θεσσαλονίκη εδώ

Δείτε LIVE εικόνα από τα Τρίκαλα εδώ

Δείτε LIVE εικόνα από τα Ιωάννινα εδώ

Δείτε LIVE εικόνα από την Τρίπολη εδώ

Δείτε LIVE εικόνα από τη Λαμία εδώ

Δείτε LIVE εικόνα από την Πάρνηθα εδώ

Δείτε LIVE εικόνα από την Πεντέλη εδώ





Αλλαγές σε ΕΚΑΣ, μειώσεις εισφορών και μέτρα υπέρ ανέργων προωθεί το υπουργείο Εργασίας

Σε ευνοϊκές ρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό προχωρεί το υπουργείο Εργασίας, µε αλλαγές στην καταβολή του ΕΚΑΣ, µειώσεις ασφαλιστικών εισφορών και µέτρα υπέρ των ανέργων.

Οι διατάξεις αυτές, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», θα περιλαµβάνονται στο νοµοσχέδιο για την αναδιάρθρωση του ΣΕΠΕ (Σώµα Επιθεωρητών Εργασίας),το οποίο θα δοθεί σε δηµόσια διαβούλευση την Τετάρτη.

Οι αλλαγές περιλαμβάνουν τα εξής: ..........

ΕΚΑΣ: Αλλαγή του τρόπου υπολογισµού του επιδόματος, ώστε να λαµβάνεται υπόψη το σύνολο των εισοδηµάτων.Σήµερα λαµβάνονται υπόψη συγκεκριµένα εισοδήµατα (όπως µισθοί και συντάξεις), ενώ κάποια άλλα δεν υπολογίζονται (όπως είναι τα µερίσµατα από συµµετοχή σε Ανώνυµες Εταιρείες).

Αυτό έχει ως αποτέλεσµα να παρατηρούνται αδικίες, καθώς 20.000 συνταξιούχοι λαµβάνουν το επίδοµα, αν και έχουν εισοδήµατα άνω των 15.000 ευρώ.

Στόχος της νέας ρύθµισης είναι να αρθούν οι αδικίες στον τρόπο καταβολής της οικονοµικής ενίσχυσης που λαµβάνουν 350.000 συνταξιούχοι.

ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: Θα αναθεωρηθούν οι ρυθµίσεις για τους δηµοσίους υπαλλήλους που παίρνουν και τη σύνταξη του/της συζύγου. Οι αλλαγές αυτές αφορούν σε περίπου 50.000 άτοµα.

Σήµερα καταβάλλεται ολόκληρη η σύνταξη του ∆ηµοσίου, αλλά δίνεται µειωµένη η σύνταξη του ιδιωτικού τοµέα. Με τις νέες ρυθµίσεις ο συνταξιούχος θα µπορεί να επιλέξει ποια σύνταξη θα µειώνεται, ανάλογα µε το τι τον συµφέρει.

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΣΥΝΤΑΞΗ: Σε όλα τα ασφαλιστικά ταµεία θα εκδίδεται πρώτα συνταξιοδοτική πράξη µέχρι την τελική πράξη έκδοσης για την απονοµή της σύνταξης.

Θα εκδίδεται εντός 20 ηµερών από την κατάθεση της σχετικής αίτησης καιη αρχική σύνταξη θα χορηγείται εντός 30 ηµερών από την έκδοση της πρώτης συνταξιοδοτικής πράξης.

Υπολογίζεται πως η ρύθµιση θα αφορά 60.000 δικαιούχους ετησίως, ενώ σταδιακά θα επεκταθεί και στα επικουρικά ταµεία.

ΚΑΡΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Με την κάρτα θα απεικονίζεται ηλεκτρονικά η ώρα προσέλευσης και αποχώρησης του εργαζοµένου, καθώς και το ωράριο εργασίας. Η χρήση της καθιερώνεται από τον Ιούλιο του 2011, όπως προβλέπεται στο νοµοσχέδιο για την αναµόρφωση του ΣΕΠΕ.

∆ΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ: Καθιερώνεται η πλήρης ασφαλιστική κάλυψη 400.000 ανέργων και άλλων ευπαθών οµάδων. Από το προωθούµενο µέτρο θα ωφεληθούν όσοι είτε δεν έχουν δουλειά είτε απασχολούνται προσωρινά, µε αποτέλεσµα να µη συµπληρώνουν τον απαιτούµενο αριθµό ενσήµων για να έχουν περίθαλψη.

ΑΝΑΤΡΟΦΗ ΠΑΙ∆ΙΩΝ: Για τις ασφαλισµένες µητέρες σε όλα τα Ταµεία -πλην ∆ηµοσίου- θα προβλέπεται η αναγνώριση µε εξαγορά (180 ευρώ τον µήνα) έως πέντε πλασµατικών ετών για την ανατροφή παιδιών ανεξαρτήτως έτους γέννησης των παιδιών (µε βάση την ισχύουσα νοµοθεσία τα έτη αναγνωρίζονταν δωρεάν αλλά αφορούσαν παιδιά που γεννήθηκαν µετά το 2000).

in.gr

Χιόνι στην κεντρική Πελοπόννησο

Χιονίζει σε όλη την κεντρική Πελοπόννησο από τις 9:00 το βράδυ της Δευτέρας, ακόμα και μέσα στην Τρίπολη. Στα ορεινά της Κορινθίας και της Αρκαδίας η χιονόπτωση είναι πολύ πιο έντονη. Το εθνικό οδικό δίκτυο είναι ανοικτό και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Συνεργεία εκχιονισμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου και των Δήμων βρίσκονται σε ετοιμότητα να επέμβουν προκειμένου το βασικό οδικό δίκτυο να μείνει ανοικτό.

Η Πολιτική Προστασία και οι αρχές ..........

καλούν τους οδηγούς να μην κάνουν άσκοπες μετακινήσεις, να μετακινούνται αφού υπάρχει απόλυτη ανάγκη, ειδικά τις νυχτερινές ώρες και να είναι απαραίτητα εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.

8η Μαρτίου ...Επειδή τίποτα δεν είναι δεδομένο....

Η 8η Μαρτίου έχει πλέον καθιερωθεί στη συνείδηση της κοινωνίας των πολιτών ,σε ολόκληρο τον κόσμο ως «Ημέρα της Γυναίκας».

Κάθε χρόνο εκπρόσωποι συλλόγων ,φορέων και αρχών, αποστέλλουν μηνύματα συμπαράστασης στις γυναίκες, θέλοντας να λειτουργήσουν υποστηρικτικά στις προσπάθειες που καταβάλλουν για να ανταποκριθούν με τον καλύτερο τρόπο στις οικογενειακές τους υποχρεώσεις, να γίνουν αποδεκτές στην εργασία, στα κοινά, στην κοινωνία γενικώτερα και να τυγχάνουν της ισότιμης μεταχείρισης σε όλους τους τομείς δράσης τους.

Όλα αυτά καλοδεχούμενα και χρήσιμα, αλλά οι .........

γυναίκες στη σημερινή εποχή, όλα αυτά ήδη με αγώνες χρόνων, λίγο- πολύ τα έχουν δρομολογήσει.

Αυτό που μένει να επιλυθεί άμεσα και είναι το σημαντικότερο, είναι να εξευρεθεί τρόπος, να μειωθούν οι τρομακτικοί δείκτες ανεργίας που μαστίζουν τις γυναίκες, στις οποίες η ανεργία ανήλθε στο 17% από 13,3% το Νοέμβριο του 2009 και τις οδηγεί κυριολεκτικά σε απόγνωση.
Αναγκαίο είναι ακόμη, να υπάρξουν για τις γυναίκες περισσότερες ευκαιρίες στην επαγγελματική κατάρτιση και ισότιμη συμμετοχή τους στις επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις.

Αυτά και πολλά άλλα, όπως η άνιση μισθολογική μεταχείριση, τα ελλείμματα της Πολιτείας στην υποστήριξη της εργαζόμενης μητέρας και η περιορισμένη αναλογία συμμετοχής των γυναικών σε πολιτικά και διοικητικά αξιώματα, απασχολούν κυρίως τις γυναίκες στις ανεπτυγμένες κοινωνίες.
Σε λιγότερο αναπτυγμένες κοινωνίες, οι ανάγκες των γυναικών δυστυχώς αφορούν ακόμη και σήμερα τα στοιχειώδη όπως μόρφωση, δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό, ακόμη και την ίδια την επιβίωση.
Όλα τα παραπάνω μία απλή ημέρα δεν τα επιλύει, συμβάλλει όμως στον προβληματισμό και στη σωστότερη διαχείριση του αύριο, με στόχευση τις ανάγκες και τις αγωνίες των γυναικών για ένα καλύτερο μέλλον.-

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Κάθε μέρα είναι η μέρα της γυναίκας. Μια φορά το χρόνο, όμως, την τιμούν ! Στις 8 Μαρτίου γιορτάζει η γυναίκα, η κόρη, η σύζυγος, η μάνα. Η γυναίκα της Ελλάδας, της Ευρώπης, του κόσμου. Η γυναίκα της καριέρας και η άνεργη. Η φίλη, η σύζυγος η ερωμένη.

«Υπάρχει κάτι πιο όμορφο από την .........

γυναίκα ;» αναρωτιόμαστε και στις 8 Μαρτίου την τιμούμε με ξεχωριστό τρόπο. Οι γυναίκες στην Ελλάδα έχουν αποδείξει ότι ξέρουν να διεκδικούν αλλά και να διασκεδάζουν. Έγινε, πλέον, «παράδοση» την «Μέρα της Γυναίκας» γυναικείες συντροφιές να επιλεγούν τους δικούς τους τρόπους για έξοδο. Άλλωστε και η διασκέδαση είναι "γένους θηλυκού".

Κάθε χρόνο τιμάμε την 8η Μάρτη, ως ημέρα μνήμης αγώνων του γυναικείου κινήματος, ως ημέρα αποτίμησης των κατακτήσεων των γυναικών και ως αφετηρία νέων στόχων σε κυβερνητικό, πολιτικό, κοινωνικό και ατομικό επίπεδο για την ουσιαστική κατοχύρωση της Ισότητας των δύο φύλων σε όλες τις εκφράσεις της ζωής.
Το γυναικείο κίνημα καταγράφεται από πολιτικούς και ιστορικούς αναλυτές ως το πλέον πετυχημένο, ανατρεπτικό, προοδευτικό κίνημα του 20ου αιώνα.
Κατά κοινή ομολογία ο 21ος αιώνας χαράζει ως ο αιώνας της καταξίωσης και της ανάδειξης του κοινωνικού φύλου των γυναικών. Της ανάδειξης που σημαίνει ισοτιμία, ισότητα, συμπληρωματικότητα, αλληλοσεβασμό, ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα και για τα δύο φύλα.
Σημαίνει απελευθέρωση των δημιουργικών δυνατοτήτων των γυναικών για την ατομική τους ολοκλήρωση, σε όφελος της κοινωνίας και των δημοκρατικών θεσμών
Στις 8 Μάρτη :

· Το 1857 οι ράφτρες και οι υφάντρες της Νέας Υόρκης κατέβηκαν στους δρόμους απαιτώντας μείωση των εξαντλητικών ωρών εργασίας - από 16 σε 10 ώρες την ημέρα, ωράριο που οι άντρες είχαν ήδη κατακτήσει πριν από 17 χρόνια - και ζητώντας ίσα μεροκάματα με τους άντρες όπως και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς. Η εξέγερση αυτή πνίγηκε στο αίμα ύστερα από βίαιη επίθεση της αστυνομίας.

· Το 1910 η Κλάρα Τσέτκιν, διεθνής αγωνιστική φυσιογνωμία του εργατικού και γυναικείου κινήματος, κατά τη διάρκεια του παγκόσμιου Συνεδρίου Σοσιαλιστριών στην Κοπεγχάγη, πρότεινε να καθιερωθεί η 8 του Μάρτη "ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ". Για να εκφράσουμε "είπε" την αλληλεγγύη και την αγάπη για Ειρήνη που μας ενώνει και να διαδηλώσουμε τη συνεχή διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας". Και ακόμα πρόσθεσε ότι, "την ημερομηνία αυτή πρέπει οι συνδικαλιστικές οργανώσεις να συμπεριλάβουν στις εκδηλώσεις τους και τη διοργάνωση μιας ημέρας των γυναικών, που σε πρώτη φάση θα διεκδικεί το δικαίωμα της ψήφου των γυναικών και η εκδήλωση αυτή θα πρέπει να πάρει διεθνή χαρακτήρα".

· Το 1977 ο ΟΗΕ στη Γενική του Συνέλευση καθιέρωσε την Ημέρα της Γυναίκας, ως Ημέρα για τα Δικαιώματα της Γυναίκας και τη Διεθνή Ειρήνη.

Στην ημέρα της γυναίκας έχει αφιερώσει σήμερα η Google το λογότυπο της.