Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Ποδηλατοπορεία στην Κυπαρισσία από το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων.

ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΑΦΙΣΑ

Ποδηλατοπορεία οργανώνει το πρώτο σύστημα Ναυτοπροσκόπων Κυπαρισσίας την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012.

Στην εκδήλωση συμμετέχει και το σύστημα Ναυτοπροσκόπων Φιλιατρών.
Πληροφορίες μπορείτε να δείτε στην αφίσα δίπλα (κλίκ για μεγάλο μέγεθος)

Η συμμετοχή είναι Ελεύθερη και πληροφορίες μπορείτε να πάρετε από τα παρακάτω τηλέφωνα:

Για Κυπαρισσία:
Μαυροειδή Αμάντα
697 48 62 720

Για Φιλιατρά:
Παγάνης Τάκης
697 64 88 789


Ψηφιακή τηλεόραση και επιτήδειοι τεχνικοί που θα στοχεύουν στο πορτοφόλι σας.


Επαναφέρουμε μια πρόσφατη δημοσίευση, τροποποιώντας το κείμενο, τώρα που η ψηφιακή μπήκε και στην Μεσσηνία. Έστω και σαν συνδρομητική της Nova.
Το επαναφέρουμε για να ξέρετε τι θα κάνετε, τώρα που η ψηφιακή εκπομπή ακούμπησε και την Μεσσηνία μιας και από χθες Παρασκευή ξεκίνησε η ψηφιακή εκπομπή και στον νομό μας από την εταιρία NOVA με το πακέτο NOVA Επίγεια. Αλλά να γνωρίζετε και για λίγο αργότερα που θα έρθει και η Digea.
Πολλά περιμένουμε να αλλάξουν τώρα πια που έρχεται με γοργά βήματα η Ψηφιακή εκπομπή.
Αναμφισβήτητα με τον ερχομό της ψηφιακής τηλεόρασης θα έχουμε επιτέλους καθαρή εικόνα χειμώνα καλοκαίρι (όσοι αντιμετωπίζουμε προβλήματα λήψης με Ιταλία τα καλοκαίρια κυρίως) και χωρίς παρεμβολές.
Φυσικά για να μπορούμε να απολαύσουμε την ψηφιακή, θα πρέπει στην.............

τηλεόραση μας (αν δεν είναι πολύ καινούργια) να συνδέσουμε έναν ψηφιακό αποκωδικοποιητή με σύστημα MPEG4.

Και εξηγούμαστε.
Αν δεν διαθέτουμε σύγχρονη τηλεόραση, τότε χρειάζεται ένας απλός αποκωδικοποιητής τον οποίο μπορούμε πανεύκολα να συνδέσουμε με τη τηλεόραση χωρίς την κλήση ηλεκτρονικού για την σύνδεση.
Αλλά αυτό είναι κάτι που θα το δούμε όταν είναι να έρθει η ψηφιακή της Digea στην περιοχή μας. Καθώς πλησιάζουμε στην Ελεύθερη ψηφιακή εποχή, ΠΡΕΠΕΙ να αρχίσουμε να ενημερωνόμαστε σοβαρά έτσι ώστε να μην μπορεί κάποιος επιτήδειος κοιτάζοντας το πορτοφόλι σας και μόνο να προσπαθήσει να μας πουλήσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
Μην έχετε καμία απολύτως αμφιβολία ότι δεν θα βρεθούν ορισμένοι τεχνικοί που θα προσπαθήσουν να σας πουλήσουν και καμία καινούρια δήθεν ειδική κεραία για την λήψη του ψηφιακού σήματος. Φανείτε έξυπνοι και σε τέτοιες περιπτώσεις στείλτε τον από εκεί που ήρθε.

Και ενώ ακόμα η ψηφιακή εκπομπή μόλις έκανε τα πρώτα της βήματα και στην Μεσσηνία, ήδη κυκλοφορούν από πόρτα σε πόρτα διαφημιστικά φυλλάδια σε πολλά χρώματα στα οποία απεικονίζονται προϊόντα για την ψηφιακή τηλεόραση και κυρίως ΝΕΕΣ ΔΗΘΕΝ ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΕΡΑΙΕΣ για να λαμβάνετε το ψηφιακό σήμα.
Φυσικά ΟΥΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΚΑΛΩΔΙΑ.... (Εννοείται αυτό).
Φυλλάδια τεχνικών, που πλασάρουν στις σελίδες τους προϊόντα που στοχεύουν αποκλειστικά και μόνο στο άδειασμα της τσέπης σας, πατώντας στην άγνοια σας για το καινούριο που ήρθε - έρχεται.
Και αναφερόμαστε σε φυλλάδια που κυκλοφορούν γενικά και εκτός από αποκωδικοποιητές MPEG4 και πλασάρουν ΔΗΘΕΝ ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΕΡΑΙΕΣ για την λήψη του νέου σήματος.

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΙΜΑΣ ΔΗΛΑΔΗ!

Οι δήθεν ειδικές αυτές κεραίες δεν είναι τίποτα περισσότερο από φύκια για μεταξωτές κορδέλες καθώς όχι μόνο δεν είναι ΕΙΔΙΚΕΣ όπως λένε αλλά δεν διαφέρουν σε τίποτα από τις κλασικές που ΉΔΗ ΕΧΟΥΜΕ. Μόνο στο σχήμα τους διαφέρουν αλλά λειτουργικά δεν κάνουν τίποτα απολύτως παραπάνω από ότι κάνουν και αυτές που ΗΔΗ ΕΧΟΥΜΕ.

Τέτοια φυλλάδια που διαφημίζουν δήθεν ειδικές κεραίες για την ψηφιακή τηλεόραση, στοχεύουν στο άδειασμα της τσέπης σας πετάξτε τα στα σκουπίδια. Στόχος τους είναι να σας ΥΠΕΡ-ΧΡΕΩΣΟΥΝ για υλικά που δεν διαφέρουν σε τίποτα από αυτά που ΗΔΗ ΕΧΟΥΜΕ.
Αν η κεραία μας τώρα είναι υπό διάλυση, (κοινώς χάρβαλο) μπορούμε να την αλλάξουμε και τώρα και να βάλουμε μια απλή κεραία όπως θα κάναμε αν δεν ερχόταν η ψηφιακή τηλεόραση. Μια απλή κεραία χρειαζόμαστε και ένα αποκωδικοποιητή -αν η τηλεόραση μας δεν διαθέτει ενσωματωμένο- και τίποτε άλλο.
Πως θα συντονίσετε τον αποκωδικοποιητή σας (για παλιές τηλεοράσεις) ή την τηλεόραση σας (για τις καινούριες που διαθέτουν ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή)? Ζητήστε την βοήθεια από το παιδί σας το εγγόνι σας, τον ανιψιό σας. Κάποιο νεαρό συγγενικό σας πρόσωπο τέλος πάντων.
Είναι πολύ εύκολο για αυτόν να σας το φτιάξει. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΦΕΡΕΤΕ ΤΕΧΝΙΚΟ και να τον πληρώσετε κοροϊδίστικα.

Προσέξτε μην πέσετε θύματα επιτήδειων. Προσέξτε μην παραδώσετε το πορτοφόλι σας σε τεχνικούς που θα σας πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες απλά για να σας το αδειάσουν.

Φροντίστε να ενημερωθείτε πριν πέσετε θύματα. Ρωτήστε, μπείτε στο διαδίκτυο και μάθετε πληροφορίες για την ψηφιακή τηλεόραση.
Διαβάστε πληροφορίες στους δυο ακόλουθους συνδέσμους: ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ 1 και ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ 2.
Θα βρείτε και θα λύσετε πολλές απορίες σας.

Και για να μην πουν κάποιοι ότι πως τα ξέρουμε όλα αυτά κλπ κλπ. Η Επίγεια ψηφιακή μπήκε σε πολλές περιοχές ακόμα και στην Αθήνα στο κέντρο εκπομπής Υμηττού.
Λέτε όλος αυτός ο κόσμος να έτρεξε να πάρει καινούρια κεραία δήθεν κατάλληλη για την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση;
Ας σοβαρευτούμε. Ασφαλώς και όχι. Δεν έτρεξαν να βάλουν καινούριες κεραίες. Συνεπώς δεν χρειάζεται και εσείς να βάλετε τις δήθεν "ειδικές για την ψηφιακή" που θα σας πλασάρουν "τεχνικοί" και που θα προσπαθήσουν να σας βάλουν το χέρι τους, βαθειά μέσα στο πορτοφόλι σας.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΥΣ. Καραδοκούν στην γωνία να σας αδειάσουν το πορτοφόλι πουλώντας σας κεραίες που στην ουσία είναι φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Nova Επίγεια και στη Μεσσηνία.


Με Κινηματογραφικές Πρεμιέρες και Μεγάλες Αθλητικές Διοργανώσεις!

Ξεκίνησε από χθες Παρασκευή 9 Νοεμβρίου και στην Μεσσηνία η ψηφιακή εκπομπή της NOVA Επίγεια.
Σύμφωνα με δελτίο τύπου του καταστήματος Forthnet Καλαμάτας το πρόγραμμα που εκπέμπεται ήδη περιλαμβάνει:...........

Κινηματογραφικό περιεχόμενο

Απολαύστε αποκλειστικά όλες τις μεγάλες ταινίες του Hollywood σε Α' τηλεοπτική προβολή χωρίς διακοπές για διαφημίσεις!
25 κινηματογραφικές πρεμιέρες κάθε μήνα!
Εκατοντάδες πρόσφατες κινηματογραφικές επιτυχίες κάθε μήνα, 24 ώρες το 24ωρο!
Οι πιο επιτυχημένες ξένες σειρές σε αποκλειστική Α' προβολή: Game of Thrones, CSI, Mentalist, NCIS και πολλές άλλες!

Αθλητικό περιεχόμενο
Ζήστε τον παλμό των ΝΤΕΡΜΠΥ της Superleague ΟΠΑΠ και δείτε!
Τους 4 από τους 8 αγώνες κάθε Αγωνιστικής από την ελληνική Superleague ΟΠΑΠ!
Επιλεγμένους αγώνες από το συναρπαστικότερο πρωτάθλημα της Ευρώπης, την Premier League (Αγγλικό πρωτάθλημα)!
Αναμετρήσεις ξένων ομάδων από τις κορυφαίες συλλογικές διοργανώσεις : UEFA Champions League & UEFA Europa League!
Κορυφαία καθημερινή αθλητική ενημέρωση από το μεγαλύτερο επιτελείο αθλητικών συντακτών και τους εγκυρότερους αθλητικούς συντάκτες με όλες τις αθλητικές εκπομπές της Nova!
Μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις από όλα τα Sport!

Παιδικό περιεχόμενο και άλλα :

Εκπληκτικό παιδικό πρόγραμμα από το μοναδικό Disney XD κρατάει καθημερινά συντροφιά στους μικρούς μας φίλους!
Και βέβαια ΟΛΑ τα ελεύθερα επίγεια ψηφιακά κανάλια!*

Αστυνομικό τμήμα Φιλιατρών: Επείγουσα ανακοίνωση που αφορά κατόχους κυνηγετικών όπλων με ληγμένες άδειες κατοχής

7η (ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ) ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ - ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΣΕ 10 μέρες λήγει η προθεσμία. Μην το αμελείτε.


Το αρχηγείο της Ελληνικής αστυνομίας διαπίστωσε και απέστειλε στην υπηρεσία μας ονομαστική κατάσταση που περιλαμβάνει 300 κατόχους κυνηγετικών όπλων οι οποίοι έχουν εφοδιαστεί με άδειες κατοχής κυνηγετικού όπλου από το Α.Τ. Φιλιατρών, πλην όμως αυτές έχουν λήξει χωρίς μέχρι σήμερα οι κάτοχοι τους να έχουν προβεί στην ανανέωση τους.

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούνται όλοι οι ...........

κάτοχοι κυνηγετικών όπλων οι οποίοι κατέχουν ληγμένες άδειες κατοχής, να προσέρχονται καθημερινά κατά τις πρωϊνές ώρες γραφείου και μέχρι 20/11/2012 στον Γραμματέα της υπηρεσίας μας κ. Φωτόπουλο Αθανάσιο, προκειμένου να καταθέσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ανανέωση των αδειών τους.

Εφιστάται η προσοχή καθόσον μετά την παρέλευση της προαναφερθείσας ημερομηνίας όσοι κάτοχοι κυνηγετικών όπλων δεν έχουν ενεργήσει προκειμένου να ανανεωθούν οι άδειες τους θα εφαρμοστούν εις βάρος τους οι διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας.

Πληροφορίες δίνονται και τηλεφωνικώς καθημερινά κατα τις ώρες 07:30 - 15:00 στα τηλέφωνα 2761032563 και 2761032312 από τον ανωτέρω Γραμματέα.

Μεσσήνη: Σύλλελήφθη για ναρκωτικά

Συνελήφθη, χθες (9-11-2012) το πρωί, στην Μεσσήνη Μεσσηνίας, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, ένας (1) 42χρονος ημεδαπός, για ναρκωτικά. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του 42χρονου, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν, τα εξής:.........


• Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους -70- γραμμαρίων.

• Μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

• Δύο (2) κινητά τηλέφωνα.

• Το χρηματικό ποσό των -94- ευρώ.

Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, σε βάρος 38χρονης αλλοδαπής, υπηκόου Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, για υπόθαλψη εγκληματία. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας. Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

ΕΡΤ

Από Δευτέρα το επίδομα Θέρμανσης

Ρυθμίστηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες και από την Δευτέρα θα μπορούν οι πολίτες να καταθέτουν τις αιτήσεις τους για την καταβολή του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης.

Ο Γενικός γραμματέας πληροφοριακών συστημάτων Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΜΕGA τόνισε ότι η καταβολή των χρημάτων θα ξεκινήσει στο τέλος Νοεμβρίου ενώ υπάρχει ειδική ρύθμιση για όσους δεν υπέβαλαν φορολογική δήλωση έτσι ώστε να μπορούν να υποβάλουν αίτηση.

Όσον αφορά στις πολυκατοικίες η επιδότηση θα............

δίνεται με την αγορά του πετρελαίου θέρμανσης.

Πηγή: Από την Δευτέρα ξεκινούν οι αιτήσεις για την καταβολή επιδόματος θέρμανσης | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/75979#ixzz2Bp5bVPVV

iefimerida

Το Twitter άλλαξε χιλιάδες κωδικούς χρηστών

Ένα περίεργο e-mail έλαβαν πολλοί χρήστες του Twitter, το οποίο τους καλούσε να αλλάξουν άμεσα τον κωδικό τους. Αντίθετα με άλλες περιπτώσεις όπου τέτοια μηνύματα συνήθως είναι ψεύτικα, αυτή τη φορά ο κίνδυνος φαινόταν πως ήταν υπαρκτός.

Αρχικά, φήμες ήθελαν τα e-mail να είχαν ...........

αποσταλεί λόγω μαζικής παραβίασης πολλών λογαριασμών. Η ίδια η υπηρεσία ανακοίνωσε πως άλλαξε κατά λάθος τους κωδικούς, ενώ η αλήθεια φαίνεται πως είναι κάπου στη μέση.

Το e-mail έγραφε πως «το Twitter πιστεύει πως ο λογαριασμός σας ενδέχεται να έχει παραβιαστεί από μια ιστοσελίδα ή υπηρεσία που δεν σχετίζεται με το Twitter». Συνήθως τέτοια μηνύματα στέλνονται μόνο μετά από τη μαζική παραβίαση πολλών λογαριασμών, όπως εξηγεί το TweetSmarter, γι’ αυτό και αμέσως διαδόθηκαν οι ανάλογες φήμες.

Η ίδια η εταιρεία όμως ανακοίνωσε πως η αλλαγή των κωδικών έγινε κατά λάθος, επιβεβαιώνοντας όμως πως κάποιοι λογαριασμοί παραβιάστηκαν.
«Επαναφέραμε κατά λάθος κωδικούς πρόσβασης σε μεγάλο αριθμό λογαριασμών, πολύ μεγαλύτερο από αυτούς που παραβιάστηκαν» αναφέρει στην ανακοίνωση του το Twitter. «Ζητούμε συγγνώμη για την όποια ταλαιπωρία ή σύγχυση μπορεί να προκάλεσε αυτό».

Οι χρήστες που έλαβαν αντίστοιχο e-mail θα πρέπει άμεσα να αλλάξουν τον κωδικό τους, ενώ όσοι δεν μπορούν να συνδεθούν στην υπηρεσία θα πρέπει να κάνουν reset τον κωδικό τους από την ιστοσελίδα twitter.com.

Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε πρόβλημα να συνδεθείτε στην υπηρεσία και δεν έχετε λάβει τέτοιο e-mail, μην ξεχάσετε να ελέγξετε τους φακέλους «spam» ή «junk».

Ακόμα και αν δεν λάβατε το μήνυμα και δεν έχετε πρόβλημα να μπείτε στον λογαριασμό σας, ίσως θα ήταν καλή ιδέα να αλλάξετε τον κωδικό σας έτσι κι αλλιώς.

techit.gr

Οι ευεργετικές ιδιότητες του μελιού

Το μέλι έχει υψηλή ενεργειακή και θρεπτική αξία. Αποτελείται σε ποσοστό 77-78% περίπου από σάκχαρα κυρίως γλυκόζη και φρουκτόζη, 14-18% νερό και είναι άμεσα απορροφήσιμο από τον ανθρώπινο οργανισμό. Επίσης, περιέχει διάφορα... οργανικά οξέα, μεταλλικά στοιχεία, ένζυμα, βιταμίνες κ.α. Αποτελεί βασικό προϊόν στη μελισσοκομία και είναι πολύτιμος σύμμαχος του ανθρώπινου οργανισμού.

Λόγω του σιδήρου που περιέχει βοηθάει στη .............

γρήγορη αποκατάσταση της υγείας σε περιπτώσεις αναιμίας και η υψηλή του περιεκτικότητα σε χολίνη δρα ευεργετικά σε άτομα που υποφέρουν από δυσκοιλιότητα. Έχει αντισηπτικές ιδιότητες, αντιμικροβιακή δράση και αυξάνει το ρυθμό λειτουργίας της καρδιάς. Αποτελεί πολύτιμο μέσο προστασίας κατά των ελκών του στομάχου, είναι διουρητικό και βοηθά στον ταχύτερο μεταβολισμό του οινοπνεύματος με αποτέλεσμα να απαλλάσσετε κανείς γρηγορότερα από την κατάσταση μέθης.

Είναι απολύτως εφικτό να το προσθέσουμε στο διαιτολόγιο μας σε καθημερινή βάση ακόμα και σε άτομα που έχουν ενταχθεί σε πρόγραμμα απώλειας βάρους αφού αποδίδει μόλις 4 θερμίδες ανά γραμμάριο. Παρακάτω αναφέρονται διάφορα είδη Ελληνικού μελιού και η θερμιδική τους αξία ανά κιλό σύμφωνα με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Εργαστήριο Μελισσοκομίας/Τμήμα Γεωπονίας.

Είδη Μελιού Θερμιδική αξία ανά κιλό

Πευκόμελο 3080 kcal/kg

Πορτοκαλιάς 3299 kcal/kg

Βαμβακιού 3300 kcal/kg

Θυμαριού 3515 kcal/kg

Ελάτου 3422 kcal/kg

Ερείκης 3521 kcal/kg

Ηλίανθου 3755 kcal/kg

NewsNow

Διάθεση ληγμένων τροφίμων από τα Super Market

Άρθρο του Ομότιμου Καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Πάνου Αθανασόπουλου στο Φιλιατρά News.

Με τη νέα αγορανομική διάταξη επιτρέπεται από τα καταστήματα η πώληση ληγμένων τροφίμων σε χωριστό χώρο και χαμηλότερη τιμή. Η είδηση προκάλεσε ανησυχία στους καταναλωτές και συζητήσεις στα ΜΜΕ οι οποίες δεν ενημέρωσαν αλλά μάλλον δημιούργησαν σύγχυση. Στο παρόν σημείωμα γίνεται προσπάθεια να διευκρινιστούν τα πράγματα.

Συγκεκριμένα:............

1. Η διάταξη δεν αφορά τα ευαλοίωτα τρόφιμα, όπως παστεριωμένο γάλα, γιαούρτι, κλπ,
2. Η παράταση στο χρόνο πωλήσεως είναι ανάλογη με το χρόνο ζωής του τροφίμου, ο οποίος προκύπτει από τη δήλωση του χρόνου λήξεως και από τον τρόπο που αυτός αναγράφεται πάνω στη συσκευασία.
α. Όταν στη δήλωση λήξεως του χρόνου ζωής αναφέρεται ημέρα και μήνας, επιτρέπεται τα τρόφιμα να πωλούνται μέχρι και μία εβδομάδα μετά τη λήξη.
β. Αν η δήλωση της ημερομηνίας λήξεως γίνεται με ημέρα και έτος τότε επιτρέπεται να πωλούνται μέχρι και ένα μήνα μετά τη λήξη,
γ. Τέλος αν στη συσκευασία αναφέρεται η λήξη μόνο με έτος η επιτρεπόμενη παράταση φθάνει τους τρεις μήνες.

Στον καταναλωτή δημιουργούνται κάποια ερωτήματα, όπως:
1. Πόσο ασφαλή είναι αυτά τα ληγμένα τρόφιμα;
Απάντηση: είναι το ίδιο ασφαλή όσο και τα μη ληγμένα

2. Γιατί να αγοράσω ληγμένο τρόφιμο;
Απάντηση: γιατί θα είναι αρκετά φθηνότερο, χωρίς να μειονεκτεί του μη ληγμένου.

3. Τι χρειάζεται να προσέχω;
Απάντηση:
α. Τα ληγμένα τρόφιμα να πωλούνται σε χωριστό ράφι.
β. Τόσο στα ληγμένα όσο και στα μη ληγμένα ελέγχουμε μακροσκοπικά τα τρόφιμα ώστε να μην έχουν μούχλες, έντομα και δυσάρεστη οσμή.

ΠΡΟΣΟΧΗ: η ημερομηνία λήξεως ισχύει όσο το τρόφιμο ευρίσκεται στη συσκευασία του. Αν ανοίξει η συσκευασία θα πρέπει να καταναλωθεί το συντομότερο δυνατόν.

Θα μπορούσαμε να απαντήσουμε και σε συγκεκριμένα ερωτήματα καταναλωτών

ΠΑΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Ομ. Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών,
Τέως Δ-ντης Εργαστηρίου Ποιοτικού Ελέγχου και Ασφάλειας Τροφίμων

Κυπαρισσία: Συνάντηση του Δημάρχου Τριφυλίας με Β’ ΕΛΜΕ και Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης [ VIDEO ]

Με τους προέδρους και Μέλη της Β’ ΕΛΜΕ και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τριφυλίας συναντήθηκε χθες το απόγευμα της Παρασκευής στο γραφείο του στο Δημαρχείο Κυπαρισσίας ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας και συζήτησαν θέματα που απασχολούν τις σχολικές μονάδες και προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουν για τη λειτουργία τους.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες και οι: ............

Αντιδήμαρχος Παιδείας και πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Γιάννης Μερκούρης, ο πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιάννης Ρούσσης, ο πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαράλαμπος Παγάνης, ο πρόεδρος της Β' ΕΛΜΕ κ. Βίτσας Θεόδωρος, ο Πρόεδρος του Συλλόγοπυ Εκπαιδευτικών Α' Βάθμιας Εκπαίδευσης Τριφυλίας κ. Νικόλαος Τζώνης, η αντιπρόεδρος της Α' Βάθμιας εκπαίδευσης και νηπιαγωγός κ. Στυλιανού Δέσποινα, Τα μέλη της ΕΛΜΕ Μεσσηνίας κ.κ. Κιουρή Χαρά, Πανόποπουλος Δημήτρης, και Κωφίδου Θεοδώρα.

Ο κ. δήμαρχος τους ευχαρίστησε για την παρουσία και τους ζήτησε να συντονίσουν τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, με δεδομένη την κρίση και την οικονομική κατάσταση, που είναι για όλους δύσκολη με τα μέτρα και τις περικοπές. Τόνισε πως τα χρήματα για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων δεν προέρχονται από τον προϋπολογισμό του δήμου, αλλά από επιχορηγήσεις του κράτους και αυτές έχουν περικοπεί δραματικά.

Στη συζήτηση που έγινε οι καθηγητές και οι δάσκαλοι των συνδικαλιστικών φορέων ρώτησαν για τις οφειλές που έχουν τα σχολεία καθώς και τι θα γίνει με την προμήθεια πετρελαίου. Είπαν πως απαιτείται επιθετική πολιτική για την αντιμετώπιση κι επίλυση των προβλημάτων και τόνισαν πως δεν μπορούν συνέχεια να ζητούν οικονομική ενίσχυση και συνδρομή από τους γονείς καθώς, πια, δεν αντέχουν να ανταπεξέλθουν και έτσι όπως πάει η κατάσταση, στο τέλος, θα γίνουν επαίτες για να λειτουργούν τα σχολεία.

Τέθηκαν τα προβλήματα του Επαγγελματικού Λυκείου, από έλλειψη υλικών, η χρήση του λεωφορείου του δήμου για ανάγκες σχολείων καθώς και τα προβλήματα με τις κατανομές των επιχορηγήσεων στα σχολεία κ.α.

Μετά από συζήτηση, που τέθηκαν αναλυτικά προβλήματα των σχολείων, συναποφάσισαν ο δήμαρχος να παρέμβει στη ΔΕΥΑΚΥ , για να απαλλαγούν τα σχολεία της Κυπαρισσίας από χρεώσεις και οφειλές νερού, αφού ήταν τα μοναδικά σχολεία που πλήρωναν νερό και τώρα δεν έχουν να πληρώσουν, να γίνει παρέμβαση στη ΔΕΗ για ειδικό τιμολόγιο στα σχολεία, να υπάρξει κοινωνική αλληλεγγύη με πρόσκληση σε κατέχοντες για ενίσχυση των σχολείων, για το Επαγγελματικό Λύκειο να αναζητήσει ο δήμαρχος «χορηγούς» για τα υλικά που απαιτούνται για τη λειτουργία του, να είναι διαρκής ο διάλογος με την εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα.

Ανοιχτό έμεινε το θέμα της καλύτερης κατανομής των πιστώσεων στις σχολικές μονάδες.

Ο δήμαρχος πρότεινε να γίνουν συναυλίες με τις Φιλαρμονικές Κυπαρισσίας, Γαργαλιάνων και του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών, σε Κυπαρισσία, Γαργαλιάνους και Φιλιατρά για ενίσχυση των σχολείων, κάτι που θα συζητήσουν στα Διοικητικά Συμβούλια της Β’ ΕΛΜΕ και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και θα του απαντήσουν.

Δείτε το σχετικό Video του συνεργάτη μας.



Προσπαθεί να ευτελίσει τις περιφέρειες η Κυβέρνηση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας στην σημερινή του συνεδρίαση ενέκρινε ομόφωνα την ακόλουθη πολιτική απόφαση:

«H στοχευμένη και καιροσκοπική επίθεση που μεθοδεύεται ενάντια στις Περιφέρειες της χώρας από την Κυβέρνηση, θα μας βρει ως αιρετές Περιφέρειες απέναντι.
Η προσπάθεια ευτελισμού του Περιφερειακού Συμβουλίου απομειώνει τον ίδιο τον θεσμό και εξυπηρετεί πολιτικές στοχεύσεις, που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τη δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας.

Καλούμε την Κυβέρνηση να μιλήσει ξεκάθαρα.

Αν έχει την τόλμη να πει απερίφραστα ότι .......

επιδιώκει την κατάλυση του θεσμού, που έχει συμβάλει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον στην εθνική προσπάθεια, ας το πράξει.
Θα πρόκειται ωστόσο για μια κατάργηση, η οποία θα υπακούει στη λογική του πολιτικού κατεστημένου για αυτοσυντήρηση, ενώ ταυτόχρονα, θα διαψεύδει τις μεγαλόπρεπες και άνευ ουσίας ρητορείες όσων δημόσια αναφέρονται στις Περιφέρειες, «ως τον ακρογωνιαίο λίθο της ανάπτυξης», την ίδια στιγμή που απεργάζονται ιδιοτελή σχέδια για την κατάργησή τους.

Οι Περιφερειακές Αρχές της χώρας είμαστε εκλεγμένες από τον Ελληνικό λαό και δεν θα επιτρέψουμε σε καμμία περίπτωση την αντιδημοκρατική αυτή εκτροπή.
Το άλλοθι της Τρόικας και των δήθεν απαιτήσεών της καθρεφτίζει είτε την ανικανότητα της πολιτικής ηγεσίας, είτε την λυσσαλέα μάχη του αποτυχημένου πολιτικού κατεστημένου.
Και στις δύο περιπτώσεις, οι Εκπρόσωποι των Περιφερειών είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπίσουμε το θεσμό.»

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ MOTOCROSS Στον αγώνα Scramble στη Βέροια ο Γιώργος Σπύρης

Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου ο Μεσσήνιος πρωταθλητής της Μεσσηνιακής Ομάδας Motocross στο Scramble, Γιώργος Σπύρης θα λάβει μέρος στον μοναδικό φετινό αγώνα του αθλήματος που θα γίνει στη Βέροια.

Ένας αγώνας με πολλές συμμετοχές και υψηλό ανταγωνισμό, αν αναλογιστεί κανείς πως λαμβάνουν μέρος όλοι οι πρωταθλητές και πιο γρήγοροι αναβάτες της Ελλάδας οι οποίοι θα αναδείξουν τους κορυφαίους της χρονιάς στις κατηγορίες S1 και S2.
Πρόκειται για μια πίστα εξαιρετικά δύσκολη κι έναν αγώνα διάρκειας 2μισή ωρών, όπου ο κάθε γύρος έχει απόσταση 5μιση χλμ.

Ο περσινός κορυφαίος αναβάτης στην Πελοπόννησο και ...........

8ος στην Ελλάδα, Γιώργος Σπύρης αγωνίζεται στην κατηγορία S1 και όπως υποστηρίζει προσδοκεί στο καλύτερο: «Με μεγάλη ανυπομονησία περίμενα τον μεγάλο τελικό του αγωνίσματος, όπου θα κριθούν οι πρωταθλητές της Ελλάδος. Είμαι σε πολύ καλή φόρμα και με την ψυχολογία μου ανεβασμένη και προσδοκώ σε ό,τι το καλύτερο».

● Η Μεσσηνιακή Ομάδα Motocross ευχαριστεί όλους τους χορηγούς της και ειδικότερα ο Μεσσήνιος πρωταθλητής Γιώργος Σπύρης ευχαριστεί θερμά έναν από τους πρώτους - από το 2003- και σταθερούς χορηγούς του, το Ψητοπωλείο «Καλοφαγάς» για την υποστήριξή του.

ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 10ης Νοεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

«Γλυκός θάνατος» για 5.000 διαβητικούς στη Μεσσηνία

Κραυγή αγωνίας από τους γιατρούς για τους διαβητικούς ..............

μετά την εφαρμογή των νέων μέτρων. Εκτιμούν ότι η αύξηση της συμμετοχής τους στα φάρμακα θα έχει ως αποτέλεσμα να μη συμμορφώνονται στις θεραπείες τους. Κι αυτό θα επιφέρει, σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη «Η Γλυκιά Μεσσηνία», αλλά της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, Αθανασία Καρούνου, σοβαρά κι ανυπέρβλητα προβλήματα σε περισσότερα από 5.000 άτομα μόνο στο Νομό Μεσσηνίας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, Ανδρέας Μελιδώνης και ο αντιπρόεδρος Αντώνης Λέπουρας, σε συνέντευξη Τύπου, επισήμαναν ότι οι διαβητικοί έχουν, ανάλογα με τον τύπο του διαβήτη, μηδενική ή 10% συμμετοχή στα φάρμακα που σχετίζονται άμεσα με την πάθησή τους. Στα φάρμακα που λαμβάνουν απαραιτήτως για την αντιμετώπιση διαφόρων επιπλοκών (χοληστερίνη, υπέρταση κ.λπ.) καταβάλλουν συμμετοχή 25%.

Διαβάστε στην ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ το «κούρεμα» της Ολυμπίας Οδού με το επικρατέστερο σενάριο να κάνει λόγο για κατασκευή της μέχρι την Πάτρα.
Όλα δείχνουν ότι για τα έργα των συμβάσεων παραχώρησης κυριαρχεί η λογική να κουρευτούν κάποια για να μη χαθούν όλα!
Στον αντίποδα η Τσακώνα παραμένει φυλακισμένη στα λουκέτα, αφού και χθες δεν δημοσιεύτηκε η απόφαση του Ελεγκτικού.
Αυτό είναι το σημερινό πρώτο θέμα της «ΦΩΝΗΣ» στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:
• ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ οι ετοιμασίες στο στρατόπεδο της Καλαμάτας. Αναγκαίες είναι οι αποσπάσεις στρατιωτικών στελεχών άμεσα για να λειτουργήσει το ΚΕΝ από τον καινούργιο χρόνο.
• ΑΠΩΛΕΙΕΣ μόλις 2-2,5 ευρώ/στρέμμα στον εθνικό μέσο όρο επιδοτήσεων, επιστρέφει στην Ελλάδα η νέα ΚΑΠ μετά το 2013. Παρ’ ότι οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί τα ρεπορτάζ της «Φ» επιβεβαιώνονται, όπως προέκυψε στη χθεσινή επιτυχημένη εσπερίδα των Γεωπόνων στην Καλαμάτα.
• ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ νεκροί και τραυματίες τον Οκτώβριο στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Πελοποννήσου σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τροχαίας.
• ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στην απόπειρα της κυβέρνησης για ουσιαστική κατάργηση των αιρετών Περιφερειών αποφάσισε το Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.
• ΕΥΘΥΝΕΣ στον πρ. δήμαρχο Αίπειας Νικ. Αναστασόπουλο, καταλογίζει ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος για την απόρριψη ένταξης στο ΕΣΠΑ του κέντρου Υγείας Αίπειας.
• Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Μεσσηνίας της ΝΔ Δημ. Σαμπαζιώτης με άρθρο του εξηγεί «Γιατί θα ψηφίσει τον Προϋπολογισμό του 2013».

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!