Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Οι ποινές φυλάκισης για χρέη από 1€

Αν για ένα πράγμα υπάρχει συναίνεση μεταξύ των κομμάτων –τουλάχιστον σε επίπεδο ρητορικής- αυτό είναι η ανάγκη να περιοριστεί η φοροδιαφυγή. Έτσι, όποια κυβέρνηση και αν αναδειχτεί από την κάλπη της Κυριακής θεωρείται σχεδόν βεβαιο ότι θα χρησιμοποιήσει όλα τα όπλα που διαθέτει το οπλοστάσιο. Ποιο είναι το ισχυρότερο; Οι ποινές φυλάκισης.
Δείτε τι προβλέπεται αναλυτικά........

Ποινές για ληξιπρόθεσμα χρέη

Αξιοποιήστε την παράταση που δόθηκε για τη ρύθμιση των χρεών (κάντε κλικ εδώ για λεπτομέρειες) προκειμένου να μην έχετε μπλεξίματα. Ο νόμος προβλέπει:

• Ποινή φυλάκισης ενός έτους για χρέη από 5000 έως 10.000 ευρώ. Μέχρι και πριν από λίγους μήνες, δεν υπήρχε ποινή φυλάκισης για τόσο μικρές οφειλές. Βέβαια, μην νομίζετε ότι το δημόσιο δεν θα στραφεί στους μικροοφειλέτες καθώς εκεί κρύβονται οφειλές της τάξεως του 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ.

• Ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 6 μηνών (προσοχή στη λέξη τουλάχιστον ) για χρέη που κυμαίνονται από 10,000 έως 50.000 ευρώ. Μέχρι πρότινος, η ποινή φυλάκισης γι' αυτά τα επίπεδα ήταν τουλάχιστον τέσσερις μήνες.

• Ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ένα έτος –και όχι έξι μήνες όπως πριν- για οφειλές από 50.000 έως 150.000 ευρώ

• Για χρέη πάνω από 150.000 ευρώ, επιβάλλεται ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών ετών.

Μια λύση έχει ο οφειλέτης που θα συλληφθεί για να γλιτώσει της φυλακής τα σίδερα. Να εξοφλήσει πριν την εκδίκαση της υπόθεσης.

Προσοχή: για οφειλές άνω των 150.000 ευρώ οι εισαγγελείς εφετών και πρωτοδικών έχουν εντολή να ακολουθούν την αυτόφωρη διαδικασία γι' αυτό και βλέπετε τις συλλήψεις να αυξάνονται και να πληθύνονται το τελευταίο διάστημα.

Ποινές για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής στο εισόδημα

Υπάρχουν δύο κλίμακες

• Όταν τα ποσά της μη απόδοσης ή ανακριβούς απόδοσης φόρου εισοδήματος με την παράλειψη υποβολής δήλωσης ή υποβολής ανακριβούς δήλωσης είναι πάνω από 150.000 ευρώ επιβάλλεται κάθειρξη από 5 έως 20 χρόνια (προηγουμένως έφτανε στα 10 χρόνια).

• Για ποσά από 150000 έως 150.000 ευρώ ποινή φυλάκισης έναν χρόνο (όσο ήταν και προηγουμένως.

Έτσι, όσοι σκέφτεστε να μην υποβάλλετε τη φορολογική δήλωση, ξανασκεφτείτε το. Ακόμη και αν τα ποσά που θα προκύψουν από το εκκαθαριστικό σας είναι μικρότερα, θα έχετε σοβαρές συνέπειες τις οποίες μπορείτε να εντοπίσετε κάνοντας κλικ εδώ.


Ποινές για αδικήματα ΦΠΑ, παρακρατούμενων φόρων, τελών και εισφορών

Για παραβάσεις αυτής της κατοικίας που αξίζουν περισσότερα από 75.000 ευρώ, επιβάλλεται ποινή φυλάκισης από 5 έως 20 χρόνια

Ποινή φυλάκισης για θέματα ΦΠΑ μπορεί να επιβληθεί από το 1ο ευρώ. Αυτή φτάνει στις 10 ημέρες για οφειλε΄ς έως και 3000 ευρώ. Από 3000 έως 75000, η ποινή φτάνει στο ένα έτος.

Πλαστά και εικονικά τιμολόγια

Από το πρώτο ευρώ έως τα 3000 ευρώ, προβλέπεται φυλάκισης τριών μηνών

Από 3000 έως 150.000 ευρώ, φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους

Πάνω από 150.000 ευρώ, κάθειρξη από πέντε έως 20 χρόνια.

fpress

ΣΧΟΛΙΟ
Τους πολιτικούς που έκλεψαν τόσα χρόνια θα τους βαλουν φυλακή; Θα τους δημεύσουν τις περιουσίες;

Αποτελέσματα που θα βγάλει η κάλπη στις 17 Ιουνίου

Μια τολμηρή πρόβλεψη από το matrix 24

Απομένουν λιγότερο από 100 ώρες για να ανοίξουν οι κάλπες της 17ης Ιουνίου.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου το πρώτο κόμμα θα επιτύχει ένα ποσοστό 28-30%.

Το ποσοστό του δεύτερου κόμματος θα είναι στο 26-27%.

Το τρίτο κόμμα θα είναι μεταξύ 9 και 11%.

Τα ποσοστά των δύο επόμενων κομμάτων θα ...........

κυμαίνονται στο 6-7%.

Και τα δύο επόμενα, το έκτο και το έβδομο, θα είναι κοντά στο συν-πλην 5%.

Οικολόγοι, ΛΑΟΣ και Μάνος-Τζήμερος μάλλον δεν θα κατορθώσουν, ούτε αυτή τη
φορά, να υπερβούν το όριο του 3%

Το σύνολο της αναντιπροσώπευτης ψήφου, των κομμάτων δηλαδή που δεν θα εκπροσωπούνται στη Βουλή, αναμένεται από το 19% να πέσει στο 9%.

Αυτά τουλάχιστον υποστηρίζουν δημοσκόποι, αναλυτές και κομματικά επιτελεία με βάση και τα τελευταία ευρήματα των μυστικών και κυλιόμενων δημοσκοπήσεων.

Και μάλλον δεν απέχουν πολύ από την αλήθεια, αφού λίγο έως πολύ αυτή είναι και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα την οποίαν εισπράττουμε όλοι μας στην καθημερινότητα.

Για λόγους τάξεως, σημειώνουμε τα ποσοστά (στρογγυλοποιημένα) που λαμβάνουν, βάσει χθεσινοβραδινών στοιχείων, χωρίς αναγωγή τα κόμματα που εισέρχονται στη Βουλή: 26 – 24 – 9 – 6 – 6 – 5 – 5.

Βεβαίως υπάρχει ένα ποσοστό ψηφοφόρων, της τάξεως του 12-14%, που δεν έχει ακόμη αποφασίσει και η τελική συμπεριφορά του ενδέχεται να επιφέρει ανατροπές, οι οποίες όμως είναι δύσκολο να ανατρέψουν τον νικητή της αναμέτρησης ή τον αριθμό των κομμάτων που θα εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο.

Μπορούν όμως να ανατρέψουν τη σειρά κατάταξης από τη θέση τρία και κάτω, κάτι που είναι σημαντικό για τον αριθμό των εδρών που θα λάβουν και κατ’ επέκτασιν για την δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης ή το χαρακτήρα που αυτή θα έχει.

Το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι ο δικομματισμός επανακάμπτει, με τον ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΠΑΣΟΚ.

Με το αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι, δυνητικά, οδηγούμεθα σε ένα είδος τρικομματισμού, αφού τρία κόμματα (Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) είχαν μικρές διαφορές, δύο έως τρεις μονάδες, μεταξύ τους.

Στις 6 Μαΐου Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσαν περίπου το 36% των ψήφων.

Τώρα τα δύο κόμματα, αθροιστικά, θα κινηθούν κοντά στην περιοχή του 60%.

Ο νέος δικομματισμός, με έντονα τα στοιχεία του διπολισμού, ανέτειλε πολύ ενωρίτερον από ότι αναμένονταν

Η ήττα του ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι ήταν στρατηγικού χαρακτήρα, αφού όχι μόνον δεν καταφέρνει να κρατηθεί κοντά στα δύο πρώτα κόμματα, αλλά το ποσοστό που θα λάβει τον Ιούνιο αναμένεται να είναι χειρότερο από αυτό του Μαΐου, και η εις βάρος του διαφορά από το πρώτο κόμμα μπορεί να εκτοξευθεί από τις 5,5 στις 20 μονάδες!!!

Η Νέα Δημοκρατία καταφέρνει να μαζέψει τα κομμάτια της, εδραιώνει τη θέση της ως βασικός πόλος της Κεντροδεξιάς, όπως ισχυροποιεί την ηγετική του θέση και ο Αντώνης Σαμαράς αφού του παρέχεται, μέσα από το εκλογικό αποτέλεσμα, η δυνατότητα, σε δεύτερη φάση, να επανενώσει, με όρους κυβερνητικής εξουσίας, τη συντηρητική παράταξη.

Προς νέα παράταση για τα αυθαίρετα

Ενα βήμα πριν από την 4η διαδοχική παράταση για τα αυθαίρετα βρίσκεται το υπουργείο Περιβάλλοντος. Πρόθεσή του είναι μια ολιγόμηνη παράταση, η διάρκεια της οποίας θα διευκρινιστεί τις επόμενες ημέρες. Η ρύθμιση για την «τακτοποίηση» αυθαιρέτων ολοκληρώνει τον κύκλο της στις 30 Ιουνίου και η νέα ημερομηνία είναι πιθανόν να οριστεί για τον Σεπτέμβριο.

Εν τω μεταξύ, μετατέθηκε χρονικά και η.............

λειτουργία του δεύτερου σταδίου ηλεκτρονικής υποβολής δικαιολογητικών για την «τακτοποίηση» αυθαιρέτων, προκειμένου το υπουργείο να ρυθμίσει διάφορα εκκρεμή ζητήματα.

isthmos.gr

EURO2012. Το ανέκδοτο που τρελαίνει Έλληνες, Ισπανούς και... Γερμανούς!

Στο διαδίκτυο και δη στα socia media κυκλοφορεί ανέκδοτο (twitter, facebook) από το EURO που τρελαίνει κόσμο!

Και αφορά και την Ελλάδα, αν και η... κατάληξη θεωρείται ενδιαφέρουσα!

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ:...........

Η Ελλάδα, κέρδισε το EURO του 2004. Χρεοκόπησε!

Η Ισπανία κέρδισε το EURO του 2008. Χρεοκόπησε!

ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΤΡΕΛΑΝΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΗΚΩΣΕ ΤΟ ΦΕΤΟΣ!

Ληξηπρόθεσμες οφειλές: Εως 29 Ιουνίου οι αιτήσεις για ρύθμιση

Νέα παράταση – διευκόλυνση σε χιλιάδες ληξιπρόθεσμους οφειλέτες προκειμένου να ενταχθούν στη ρύθμιση που έχει θεσπιστεί αποφάσισε να δώσει σήμερα το υπουργείο Οικονομικών λίγη ώρα μετά το κλείσιμο των εφοριών και τη λήξη της προηγούμενης προθεσμίας υπαγωγής.

Σύμφωνα με την απόφαση του αρμόδιου...........

υπουργού κ. Γ. Ζανιά, παρατείνεται έως τις 29 Ιουνίου 2012 η προθεσμία υποβολής αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών. Η παράταση αφορά σε οφειλές οι οποίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες μέχρι και τις 29 Φεβρουαρίου 2012.

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Οικονομικών δείχνει να πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα την πρόσφατη εγκύκλιο που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα ο γενικός διευθυντής φορολογικών ελέγχων και με την οποία καλούσε όλες τις εφορίες να προχωρήσουν σε άμεση κινητοποίηση για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών με βασικά εργαλεία τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ζανιάς, με στόχο την άμεση είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών, έδωσε εντολή για να προχωρήσουν μία σειρά διασταυρώσεις και να δοθούν στοιχεία στις εφορίες προκειμένου να μην ξεφύγει κανείς.

Η διασταύρωση αφορά:
α) Φορολογούμενους που έχουν ζητήσει την υπαγωγή τους στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα

β) Των 1500 μεγαλύτερων οφειλετών

γ) Λοιπών οφειλετών μεσαίας κατηγορίας.

Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι η διασταύρωση πραγματοποιείται με βάση στοιχεία δεδομένων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών και αφορούν σε τραπεζικά εμβάσματα στο εξωτερικό των τελευταίων δύο ετών, σε ακίνητα που υπάρχουν στο στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και σε τόκους των καταθέσεων στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τις εντολές που έχει δώσει ο υπουργός Οικονομικών, σε περίπτωση ευρημάτων από τη διασταύρωση θα γίνει άμεση ενεργοποίηση της αμοιβαίας συνδρομής στην είσπραξη απαιτήσεων μεταξύ κρατών μελών της Ε.Ε. (όπως ορίζεται με την ενσωμάτωση της Οδηγίας 2010/24/ΕΕ στο ελληνικό δίκαιο ν.4072/86Α΄ 11/4/2012) και θα ζητηθεί η είσπραξη ή η λήψη εξασφαλιστικών μέτρων για τους υπόχρεους που είναι εγκατεστημένοι στο εξωτερικό ή διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία σε αυτό, για οφειλές τους υπέρ του ελληνικού Δημοσίου.

Εξάλλου, την Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012 και ώρα 14.00, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών υπό τον Υπουργό, κ. Γ. Ζανιά με τους Προϊσταμένους των μεγαλύτερων ΔΟΥ και με αντικείμενο την εξέταση της προόδου των θεμάτων που συζητήθηκαν κατά τις επισκέψεις σε ΔΟΥ την 28/05/2012 και κατά τη συνάντηση στις 30/05/2012, όπως: αποτελέσματα υλοποίησης διασταυρώσεων οφειλετών, προσωρινοί έλεγχοι Φ.Π.Α., ενέργειες ΔΟΥ σε σχέση με ελεγχθείσες υποθέσεις φορολογουμένων μεγάλου πλούτου και μεγάλης ακίνητης περιουσίας.

ΒΗΜΑ

Ιάσων Μανωλόπουλος: «Η δραχμή είναι ήδη εδώ»

H δραχμή είναι ήδη εδώ, υπογραμμίζει ο Ιάσων Μανωλόπουλος, ο Έλληνας διαχειριστής του hedge fund Dromeus Capital Group, που έγραψε το βιβλίο "Το επαχθές χρέος της Ελλάδας", μιλώντας στο Bloomberg.

"Η Ελλάδα έχει ήδη επιστρέψει εν μέρει στη δραχμή" σημειώνει. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, για τον ιδιωτικό τομέα "η υποτίμηση είναι ήδη γεγονός έως κάποιο βαθμό.
Οι μισθοί έχουν υποχωρήσει κατά ............

35% και η φορολογία έχει ανέβει. Οπότε, το διαθέσιμο εισόδημα έχει ήδη υποχωρήσει κατά 50% τουλάχιστον. Τα ενοίκια έχουν υποχωρήσει κατά 35-40%".

Όπως αναφέρει ο κ. Μανωλόπουλος, "ο ιδιωτικός τομέας λειτουργεί ήδη σε περιβάλλον δραχμής. Η κυβέρνηση πάλι, όχι. Αν δείτε τις κρατικές δαπάνες, συνεχίζουν να ενισχύονται. Τι τύπου λιτότητα είναι αυτή, όταν ο λογαριασμός για τους μισθούς και τις συντάξεις του Δημοσίου συνεχίζει να αυξάνεται;".

Ο κ. Μανωλόπουλος εκτιμά ότι τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα, ιδίως για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους του δημόσιου τομέα, ενώ περιμένει ακόμη ελλείψεις σε καύσιμα και μπλακ άουτ.

Ο ίδιος εκτιμά, με βάση τις δημοσκοπήσεις, ότι πρώτο κόμμα στις εκλογές θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ και υπάρχει πιθανότητα να σχηματίσει κυβέρνηση.

"Το χαρτί που παίζουν εδώ και δυο χρόνια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι 'ψηφίστε μας ή θα έλθει η καταστροφή'. Όμως ο κόσμος κουράστηκε και δεν το πιστεύει... Οι άνεργοι λένε 'ας ψηφίσω κάτι διαφορετικό αφού η ζωή μου είναι ήδη κατεστραμμένη'".

Σε περίπτωση κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μανωλόπουλος εκτιμά ότι το επόμενο δίμηνο "θα είναι ένα παιχνίδι γάτας με το ποντίκι με την τρόικα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα υιοθετήσει μια στάση του τύπου 'ας δούμε εάν ο Τσίπρας θα κρατήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις', που δεν νομίζω ότι θα το κάνει. Δεν είναι ο Τσε Γκεβάρα".

"Εάν παίξει το παιχνίδι σκληρά, η ΕΕ θα πιέσει για νέα κυβέρνηση συνεργασίας. Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν, θα ψάξουν μια τακτική έξοδο της Ελλάδας εντός του πρώτου εξαμήνου του 2013. Αυτό είναι άλλωστε και το βασικό σενάριο. Και οι δυο πλευρές αντιλαμβάνονται ότι η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί".

Πρώτο Θέμα

Βάσεις 2012: Οι εκτιμήσεις ανά επιστημονικό πεδίο

Εν αναμονή της γνωστοποίησης των βαθμολογικών τους επιδόσεων βρίσκονται χιλιάδες υποψήφιοι που συμμετείχαν στις Πανελλήνιες 2012.

Τα αποτελέσματα των γραπτών εξετάσεων θα ανακοινωθούν το τελευταίο πενθήμερο του Ιουνίου, ωστόσο η αρχική εικόνα δείχνει πτώση των βάσεων 2012, όχι όμως σε όλα τα επιστημονικά πεδία.

Όπως αναφέρει το «ΕΘΝΟΣ», η δυσκολία ..........

των θεμάτων σε πολλά μαθήματα- «κλειδιά», αλλά και τα στοιχεία που έρχονται από τα βαθμολογικά κέντρα τείνουν σε πτώση των βάσεων σε πολλά πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα.

Ο αριθμός των εισακτέων είναι αυξημένος σε σχέση με πέρυσι. Ειδικότερα, θα εισαχθούν 76.094 υποψήφιοι, από τους οποίους οι 44.381 θα μπουν σε πανεπιστήμια και οι 31.713 σε τεχνολογικά ιδρύματα.

Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα δείχνουν:

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ

Οι επιδόσεις των υποψηφίων στη Φυσική και τα Μαθηματικά είναι σαφώς χειρότερες από τις ήδη κακές περσινές.

Τρεις στους τέσσερις δεν κατάφεραν να πιάσουν τη βάση, ενώ το περιβόητο ερώτημα Γ4 απάντησε μόλις τo 7% των υποψηφίων.

ΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ

Σε Μαθηματικά και Φυσική καταγράφεται « πανωλεθρία», στη Χημεία δεν φαίνονται μεγάλες αλλαγές σε σχέση με πέρσι, ενώ καλύτερες είναι οι επιδόσεις στη Βιολογία.

ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ

Σε Λατινικά και Αρχαία είναι λίγο καλύτερες οι επιδόσεις, ενώ στη Νεοελληνική Λογοτεχνία και Ιστορία οι βαθμολογίες θα κυμανθούν στα περσινά επίπεδα ή θα είναι και οριακά χαμηλότερες.

Οι τάσεις των βάσεων ανά πεδίο:

1ο Πεδίο: Μικρή πτώση των βάσεων στα τμήματα μεσαίων βαθμολογιών και οριακή πτώση στα υψηλόβαθμα.

Η μείωση των θέσεων στις περιζήτητες Παιδαγωγικές σχολές θα αυξήσει τον ανταγωνισμό και ενδεχομένως να κρατήσει τις βάσεις στα περσινά επίπεδα.

Οριακή κάμψη αναμένεται στα Νομικά τμήματα.

2ο Πεδίο: Σημαντική κάμψη στα πολυτεχνικά τμήματα ακόμη και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου θα πρέπει να αναμένουν οι φετινοί υποψήφιοι.

Ακόμη μεγαλύτερη θα είναι η πτώση στις λεγόμενε «καθηγητικές» σχολές.

3ο Πεδίο: Οι καλύτερες επιδόσεις των υποψηφίων στην Βιολογία, που είναι μάθημα αυξημένης βαρύτητας, δείχνει ότι οι βάσεις στις ιατρικές σχολές θα παραμείνουν σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Ωστόσο ίσως υποχωρήσουν ελαφρώς τα επαρχιακά τμήματα, λόγω των κακών επιδόσεων στα υπόλοιπα μαθήματα.

4ο Πεδίο: Το μάθημα «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας» προβλέπεται ότι θα απογειώσει τα ποσοστά των αριστούχων.

Ωστόσο ειδικοί αναλυτές εκτιμούν ότι τα περιζήτητα τμήματα της επαρχίας θα υποχωρήσουν, όπως και τα τμήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων.

«Αχταρμάς» κατάντησε η πολιτική μας ζωή!..

Άρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Στην ψυχοκοινωνική θεωρία αποτελεί είναι αποδεκτό ότι η χάραξη ορίων και ο προσδιορισμός κάποιων στοιχείων αποδεκτής ατομικής και συλ
λογικής συμπεριφοράς είναι απαραίτητα για τη θεμελίωση "πλαισίων αναφο
ράς" που απορρέουν από το πλέγμα των γραπτών και άγραφων νόμων που τα διέπουν και από τη φύση των δεδομένων δομών και θεσμών που στοιχειοθετούν την κοινά αποδεκτή συστοιχία ηθών και εθίμων.

Το ελληνικό κοινωνικό σύστημα ακολουθούσε το ...........

παραπάνω σχήμα αλλά αυτό δεν φαίνεται να ισχύει πια στις μέρες μας πράγμα που το οφείλουμε κατά κύριο λόγο στον τέως Πρωθυπουργό μας κ Γεώργιο Παπανδρέου, γιο του γεννήτορα του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου, άν και ο Σαλονικιός καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου διάδοχός του στην Προεδρία του ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι τα πάει πολύ καλά στο σύστημα του «φάσξω και…αντιφάσκω!»

Δεν αποτελεί ιστορικά χειροπιαστή απόδειξη αυτής της θέσης η ανιστόρητη φιλελευθεροποίηση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που που προέκυψε από τις εκλογές του 2009 και ενώ υποτίθεται ότι αντιμαχόταν ουσιαστικά ευνόησε το κέρδος, πίεσε προς την υπερκατανάλωση και λειτούργησε με σαφείς καπιταλιστικές μεθόδους συναλλαγής και συμβίωσης; Και ήταν, να πάρει η ευχή, Κυβέρνηση Σοσιαλιστών προερχόμενη κατ΄όνομα από το κόμμα που ενσάρκωνε, έλεγαν, τη σοσιαλιστική θεωρία της κοινωνικής δικαιοσύνης και της δικαίωσης του αγώνα των εργαζομένων τάξεων απέναντι στο.. μεγάλο Κεφάλαιο και την Ευρωπαϊκή Ενωση του Μάαστριχτ που, αναμφίβολα, αφού ευδοκίμησε στην πρώτη 8ετία του «Σημιτικού» ΠΑΣΟΚ συνέχισε να ευδοκιμεί και με τον κ Γεώργιο Ανδρέα Παπανδρέου που αφού «παρέδωσε» την Ελλάδα στην τρόικα του ΔΝΤ παρέδωσε κλειδιά και δακτυλίδι στον κ Βενιζέλο…Και ο κ Βενιζέλος πήγε στα «Σαλόνια της Ευρώπης» ως Τσάρος της Ελληνικής Οικονομίας, και συνυπέγραψε με τον κ Σαμαρά (της «Νέας» Ν.Δ.) Μνημόνια, συμβάσεις και προγράμματα λιτότητας

Στην πατρίδα μας οι σχέσεις Κράτους πολίτη ήταν ανέκαθεν όχι μόνο δυσλειτουργικές, αλλά ίσως θα πρέπει, επι τέλους, να τις δούμε και σαν εντυπωσιακά...ψυχοπαθολογικές. Η ψυχοπαθολογική συμπτωματολογία αυτής της σχέσης συνίσταται στην κραυγαλέα αντίφαση της συμπεριφοράς του πολίτη απέναντι στο ελληνικό Κράτος.

Ετσι, τη στιγμή που οι Ελληνες κάθε νέας γενιάς εθίζονταν στο να θεωρούν το Κράτος ως «καταπιεστικό, φορομπηχτικό, υδροκέφαλο, ψυχρό αφεντικό» ταυτόχρονα κοινωνικοποιούσαμε τις νεώτερες γενιές να προσβλέπουν σε αυτό το δυσλειτουργικό Κράτος ως «τον καλό πατέρα, τον πιό σίγουρο εργοδότη, μιά παροιμιακή αγελάδα που πάντα περίμενε την ενααλλαγή από Μπλε σε Πράσινη και από Πράσινη σε Μπλε Κυβέρνηση για να αρμεχτεί από τα...δικά της παιδιά!»

Με άλλα λόγια, γενιά μετά από γενιά, οι νεο-Ελληνες αναπτύξαμε τη σχιζοτυπική συμπεριφορά, σαδομαζοχιστικών τάσεων, όπου περιμέναμε να ευνοηθούμε από το Κράτος που αντιμετωπίζαμε με καχυποψία αλλά και με εμφανή συμπτώματα παράνοιας άσχετα με το που στεκόμασταν ιδεολογικά!
Να αποφασίσουμε οι Έλληνες τι σημαίνει Αριστερός, τι σημαίνει Καπιταλιστής, τι σημαίνει Σοσιαλιστής, τι σημαίνει Φιλελεύθερος…
Αφού δημιουργήσαμε πολιτικό «αχταρμά» με την ψήφο μας στις 6 Μαίου, δείξαμε έμπρακτα στους Ευρωπαίους πως πράγματι είναι «περίεργο» να τους λέμε ότι 70 στους εκατό θέλουμε Ευρώ και Ευρωζώνη και την ίδια στιγμή μπροστά στην κάλπη 70 στους εκατό να ψηφίζουμε κόντρα στο Ευρώ και την ευρωζώνη!..

Προλαβαίνω κάποιους που θα αντιτάξουν ότι Θέλουμε το Ευρώ αλλά ΔΕΝ θέλουμε αυτές τις «κατάπτυστες αποικιοκρατικές συμβάσεις, συμφωνίες και μνημόνια», λέγοντας ότι οι αριθμοί ΜΙΛΑΝΕ ξεκάθαρα:
Παρά τη δραματική λιτότητα παραμένοντας στο ευρώ ούτε ανταγωνιστικοί μπορούμε να γίνουμε, ούτε να τελειώσουμε πληρώνοντας τόκους και χρέη στα επόμενα 15-20 χρόνια, ούτε και να δούμε την πολυπόθητη και «θρυλική» πλέον…Ανάπτυξη!
Στις 17η Ιουνίου πρέπει να αποφασίσουμε εάν θέλουμε:
«ευρώ και λιτότητα» ή «δραχμή και λιτότητα», γιατί και σκύλος χορτάτος και πίτα ολόκληρη ΔΕΝ γίνεται όταν αντιμετωπίζεις το κλασικό δίλημμα: «μπρος γκρεμός και πίσω…ρέμα!»
Οδεύοντας, όμως, προς την επίσημη ΠΤΩΧΕΥΣΗ μη ρωτάτε σε ποιόν να χρεώσουμε τον Εθνικό μας...ΑΧΤΑΡΜΑ:
Κοιτάξτε στον…Καθρέπτη!

Ο Γιάννης Λαμπρόπουλος στο ΝΕΤ Καλαμάτας




Κρυφές Δημοσκοπήσεις. Τι δείχνουν; Πάμε για συγκυβέρνηση;

Μικρό προβάδισμα της ΝΔ δείχνουν όλα τα κυλιόμενα γκάλοπ που σαρώνει στις ηλικίες 55+ και κυρίως σε συνταξιούχους και αγρότες. Χαρακτηριστικό είναι οτι σε αυτές τις ηλικίες παίρνει ποσοστά πάνω απο 50% ενώ ακολουθεί το πασοκ με 30%.
Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ σαρώνει στις μικρότερες ηλικίες και κυρίως σε μισθωτούς και άνεργους....

Ενα άλλο χαρακτηριστικό των τελευταίων ..............

γκάλοπ δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο στο σύνολο των μεγάλων αστικών κέντρων (Αττική,Θεσσαλονίκη,Πάτρα κλπ.) πράγμα που όμως δεν αρκεί καθώς η ΝΔ έχει μεγάλα ποσοστά στην περιφέρεια που μαστίζετε λιγότερο απο την ανεργία και τα οικονομικά προβλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από τα επιτελεία των κομμάτων, τα αποτελέσματα των κυλιόμενων δημοσκοπήσεων δείχνουν μάχη ψήφο με ψήφο, χωρίς κανείς να μπορεί να προδικάσει το τελικό αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με το μέσο όρο κυλιόμενων δημοσκοπήσεων ο ΣΥΡΙΖΑ στο Λεκανοπέδιο από το 21,02% του Μαΐου πάει στο 25,50%, ενώ η Ν.Δ. από το 13,15 πηγαίνει στο 18,30%. Δηλαδή η διαφορά από το 7,9% πέφτει στο 7,2%, ενώ οι ειδικοί εκτιμούν ότι για να βγει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αυξήσει τη διαφορά κοντά στο 10%, πράγμα δύσκολο αλλά σε οχι απίθανο αφού οι αναποφάσιστοι ξεπερνάνε το 10%.

Στις 5 περιφέρειες της Αττικής, ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί βραχεία κεφαλή. Η ΝΔ αυξάνει τα ποσοστά της, κλείνοντας έτσι την ψαλίδα, ενώ αξιοσημείωτη είναι η συρρίκνωση των ποσοστών των υπόλοιπων κομμάτων. Δεν αποκλείεται μάλιστα, εάν η ΝΔ «πάρει» την Α΄Αθήνας και το Υπόλοιπο Αττικής, να χάσει την έδρα στη Β΄Πειραιά το πασοκ .

Αναλυτικά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιτελείων, στην Α’ Αθήνας η Ν.Δ. από το 15,76% του Μαΐου πάει στο 22% και ο ΣΥΡΙΖΑ από το 19,11% στο 22,5%. Στη Β’ Αθήνας από το 12,4% η Ν.Δ. πάει στο 17% και ο ΣΥΡΙΖΑ από το 21,82% στο 27%. Στην Α’ Πειραιά από το 16,66% η Ν.Δ. πάει στο 21,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ από το 19% πάει στο 23%. Στη Β’ Πειραιά η Ν.Δ. από το 9,77% πάει μόλις στο 12,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύεται από το 23,85% στο 30%.

Αντίστροφη είναι η τάση στο Υπόλοιπο Αττικής. Εδώ το άλμα το κάνει η Ν.Δ. που από το 13,7% πάει στο 21%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει μόνον 2,5 μονάδες και από το 19,40% φτάνει στο 22%. Οι δημοσκόποι δεν αποκλείουν στην Α’ Αθήνας και στο Υπόλοιπο Αττικής να επικρατήσει έστω και οριακά η Ν.Δ. Πιθανώς αυτό να φέρει αλλαγές και στις έδρες, ενώ το ΠΑΣΟΚ ενδέχεται να μείνει χωρίς έδρα και στη Β’ Πειραιά.

Συγκεντρωτικά με βάση τα νούμερα που δίνουν τα επιτελεία των κομμάτων, δείχνουν την ΝΔ πρώτη με διαφορά απο 1 έως 3 μονάδες, διαφορά που όμως είναι στα όρια του στατιστικού λάθους, το ΠΑΣΟΚ να είναι πολύ κοντά σε μονοψήφιο νούμερο, η Χρυσή Αυγή να έχει εντυπωσιακή άνοδο τις τελευταίες ημέρες και τα υπόλοιπα κόμματα να χάνουν απο λίγο έως πολύ.

Εαν επαληθευτούν οι κρυφες δημοσκοπήσεις, τότε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μαζί βγάζουν τουλάχιστον 170 έδρες, κάτι που σημαίνει οτι θα μπορούν άνετα να σχηματίσουν κυβέρνηση οι δύο τους, χωρίς καν την συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ σε περίπτωση που ο Κουβέλης αλλάξει γνώμη.

tro-ma-ktiko

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 13ης Ιουνίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.