Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012

Οι ποινές φυλάκισης για χρέη από 1€

Αν για ένα πράγμα υπάρχει συναίνεση μεταξύ των κομμάτων –τουλάχιστον σε επίπεδο ρητορικής- αυτό είναι η ανάγκη να περιοριστεί η φοροδιαφυγή. Έτσι, όποια κυβέρνηση και αν αναδειχτεί από την κάλπη της Κυριακής θεωρείται σχεδόν βεβαιο ότι θα χρησιμοποιήσει όλα τα όπλα που διαθέτει το οπλοστάσιο. Ποιο είναι το ισχυρότερο; Οι ποινές φυλάκισης.
Δείτε τι προβλέπεται αναλυτικά........

Ποινές για ληξιπρόθεσμα χρέη

Αξιοποιήστε την παράταση που δόθηκε για τη ρύθμιση των χρεών (κάντε κλικ εδώ για λεπτομέρειες) προκειμένου να μην έχετε μπλεξίματα. Ο νόμος προβλέπει:

• Ποινή φυλάκισης ενός έτους για χρέη από 5000 έως 10.000 ευρώ. Μέχρι και πριν από λίγους μήνες, δεν υπήρχε ποινή φυλάκισης για τόσο μικρές οφειλές. Βέβαια, μην νομίζετε ότι το δημόσιο δεν θα στραφεί στους μικροοφειλέτες καθώς εκεί κρύβονται οφειλές της τάξεως του 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ.

• Ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 6 μηνών (προσοχή στη λέξη τουλάχιστον ) για χρέη που κυμαίνονται από 10,000 έως 50.000 ευρώ. Μέχρι πρότινος, η ποινή φυλάκισης γι' αυτά τα επίπεδα ήταν τουλάχιστον τέσσερις μήνες.

• Ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ένα έτος –και όχι έξι μήνες όπως πριν- για οφειλές από 50.000 έως 150.000 ευρώ

• Για χρέη πάνω από 150.000 ευρώ, επιβάλλεται ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών ετών.

Μια λύση έχει ο οφειλέτης που θα συλληφθεί για να γλιτώσει της φυλακής τα σίδερα. Να εξοφλήσει πριν την εκδίκαση της υπόθεσης.

Προσοχή: για οφειλές άνω των 150.000 ευρώ οι εισαγγελείς εφετών και πρωτοδικών έχουν εντολή να ακολουθούν την αυτόφωρη διαδικασία γι' αυτό και βλέπετε τις συλλήψεις να αυξάνονται και να πληθύνονται το τελευταίο διάστημα.

Ποινές για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής στο εισόδημα

Υπάρχουν δύο κλίμακες

• Όταν τα ποσά της μη απόδοσης ή ανακριβούς απόδοσης φόρου εισοδήματος με την παράλειψη υποβολής δήλωσης ή υποβολής ανακριβούς δήλωσης είναι πάνω από 150.000 ευρώ επιβάλλεται κάθειρξη από 5 έως 20 χρόνια (προηγουμένως έφτανε στα 10 χρόνια).

• Για ποσά από 150000 έως 150.000 ευρώ ποινή φυλάκισης έναν χρόνο (όσο ήταν και προηγουμένως.

Έτσι, όσοι σκέφτεστε να μην υποβάλλετε τη φορολογική δήλωση, ξανασκεφτείτε το. Ακόμη και αν τα ποσά που θα προκύψουν από το εκκαθαριστικό σας είναι μικρότερα, θα έχετε σοβαρές συνέπειες τις οποίες μπορείτε να εντοπίσετε κάνοντας κλικ εδώ.


Ποινές για αδικήματα ΦΠΑ, παρακρατούμενων φόρων, τελών και εισφορών

Για παραβάσεις αυτής της κατοικίας που αξίζουν περισσότερα από 75.000 ευρώ, επιβάλλεται ποινή φυλάκισης από 5 έως 20 χρόνια

Ποινή φυλάκισης για θέματα ΦΠΑ μπορεί να επιβληθεί από το 1ο ευρώ. Αυτή φτάνει στις 10 ημέρες για οφειλε΄ς έως και 3000 ευρώ. Από 3000 έως 75000, η ποινή φτάνει στο ένα έτος.

Πλαστά και εικονικά τιμολόγια

Από το πρώτο ευρώ έως τα 3000 ευρώ, προβλέπεται φυλάκισης τριών μηνών

Από 3000 έως 150.000 ευρώ, φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους

Πάνω από 150.000 ευρώ, κάθειρξη από πέντε έως 20 χρόνια.

fpress

ΣΧΟΛΙΟ
Τους πολιτικούς που έκλεψαν τόσα χρόνια θα τους βαλουν φυλακή; Θα τους δημεύσουν τις περιουσίες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.