Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Σύλλογος Γονέων Τριών τέκνων Μεσσηνίας: Ξεκίνησε το πρόγρραμα δωρεάν διανομής Τροφίμων 2013

O Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Ν. Μεσσηνίας ενημερώνει τα μέλη του ότι το πρόγραμμα "ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 2013" έχει ξεκινήσει.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Τα τρόφιμα αυτά θα διανεμηθούν.........

σε τρίτεκνες οικογένειες που είναι εγγεγραμμένες στο σύλλογο εφόσον το οικογενειακό τους εισόδημα δεν ξεπερνά τις 20.500 ευρώ όταν έχουν και τα τρία τέκνα ανήλικα.

Δικαιούχοι των τροφίμων είναι και οι τρίτεκνοι που είναι εγγεγραμμένοι στο σύλλογο , ανεξάρτητα την ηλικία των γονέων και των τέκνων, με χαμηλότερο ωστόσο εισοδηματικό κριτήριο . Τα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβάλουν είναι τα εξής:

1. Φωτοτυπία οι ταυτότητες ή διαβατήριο

2.Θεωρημενο αντίγραφο το εκκαθαριστικό σημείωμα του έτους 2011 ή 2012

3. Υπεύθυνη δήλωση, αν δεν υποβάλει φορολογική δήλωση και θεωρημένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ.

4. Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

5.Αν κάποιο τέκνο είναι μέχρι 24 ετών χρειάζεται βεβαίωση σπουδών από τη σχολή ή βεβαίωση από τη μονάδα

6.Υπεύθυνη δήλωση για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα μέσω ενός φορέα υλοποίησης ( υπάρχει στο σύλλογο).

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν τα δικαιολογητικά στα γραφεία του συλλόγου μέχρι της 31Μαρτίου κάθε Τετάρτη 6μ.μ.- 8μ.μ. και Παρασκευή 6μ.μ-8μ.μ.Τηλ. επικοινωνίας: 6936834169

Πενήντα ευρώ η ψήφος και μια γουρνοπούλα…

ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΧΑΪΔΕΥΑΝ ΑΦΤΙΑ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΖΑΝ ΣΤΑΥΡΟΥΣ
Πενήντα ευρώ η ψήφος και μια γουρνοπούλα…

-Καταγγελίες τσιγγάνων στη χθεσινή σύσκεψη για την παραβατικότητα στο Διοικητήριο

-«Ψυχραιμία» συνέστησε ο αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας για να μην ξεφύγει η κατάσταση

Μέσα στην αίθουσα «Παναγιώτης Φωτέας» βρισκόταν σε.........

εξέλιξη η συζήτηση – συνεδρίαση για τα τελευταία φαινόμενα παραβατικότητας στη Μεσσηνία, ιδιαίτερα από την πλευρά των τσιγγάνων.

Έξω, στο διάδρομο, μια ομάδα τσιγγάνων, που παραβρέθηκε και στη σύσκεψη, μεταξύ αυτών και ο Α. Αναστασόπουλος, έκανε καταγγελίες: «Όταν μας αγόραζαν τις ψήφους μας για 50 ευρώ και μια γουρνοπούλα, ήμασταν καλοί και φιλήσυχοι.Τώρα, ξαφνικά οι τσιγγάνοι γίναμε εγκληματίες και επικίνδυνοι. Και δε σκέφτονται ότι το άδειο στομάχι θολώνει το μυαλό, ούτε τη ρήση του Δαυίδ που παρακαλεί το Θεό να μην τον κάνει φτωχό και αναγκαστεί να κλέψει για να φάει».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε μέσα στην αίθουσα και ο περιφερειακός διευθυντής του ΣΔΟΕ, Α. Κολεντζάκης: «Η παραβατικότητα είναι ένα φαινόμενο πολυσύνθετο και πολύπλευρο. Αν ο καθένας από τους εμπλεκόμενους φορείς κάνει σωστά τη δουλειά του, τότε δε θα υπάρξει πρόβλημα.
Πρέπει, όμως, και οι δήμαρχοι να σταματήσουν να βλέπουν τους τσιγγάνους σαν ένα τσουβάλι ψήφους.
Έπειτα, θα πρέπει να γνωρίζουμε όλοι ότι η παραβατικότητα για να ανθίσει απαιτεί τη συνεργασία. Δεν είναι μόνο οι τσιγγάνοι ένοχοι με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, ιδιαίτερα στον τομέα του λαθρεμπορίου».

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι των τσιγγάνων δεν παρέλειψαν να ζητήσουν εκ μέρους όλων τους «συγγνώμη» για όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα στη Μεσσήνη, και ιδιαίτερα για την απόπειρα διάρρηξης στο σπίτι του Παναγιώτη Δουρούμη την ώρα που κηδευόταν το παιδί του.
Κατά τ’ άλλα, στη διάρκεια της σύσκεψης, ο αστυνομικός διευθυντής, Βασίλης Γεωργακόπουλος, παραδέχτηκε ότι η κατάσταση το τελευταίο διάστημα είναι ιδιαίτερα τεταμένη, κάτι που αποδεικνύεται και από τους αριθμούς: το 2011, μόνο στο Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης, είχαν καταγραφεί 5 ληστείες και 241 κλοπές, και το 2012 καμία ληστεία αλλά 252 κλοπές.

Μέσα σε αυτό το κλίμα η κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών είναι άμεση, προκειμένου να επανέλθει η ηρεμία και το «κλονισμένο» αίσθημα ασφαλείας των πολιτών στη Μεσσήνη.

Ήδη επί τρεις ημέρες «χτενίζουν» την περιοχή 3 επιχειρησιακές ομάδες που έχουν συγκροτηθεί και, όπως σημειώθηκε από τον αστυνομικό διευθυντή, έχουν προληφθεί αρκετά περιστατικά.

Παράλληλα, όμως, ζήτησε «να πέσουν οι τόνοι», όσον αφορά στην παραβατικότητα των τσιγγάνων στη Μεσσήνη, τονίζοντας ότι υπάρχει κίνδυνος «να γίνει κάτι που θα είναι δυσάρεστο για όλους», εννοώντας προφανώς ότι η αυτοδικία, στην οποία ωθούνται κάτοικοι, θα οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Μάλιστα, σημείωσε ότι η άμεση αντίδραση της Αστυνομίας, μετά τα πρόσφατα γεγονότα στη Μεσσήνη, είχε ως αποτέλεσμα να προληφθούν άλλες καταστάσεις, για τις οποίες όμως δε θέλησε να γίνει σαφής.

Πάντως, προχθές τη νύχτα πολλά ακούστηκαν στη Μεσσήνη για περιπολούντες κουκουλοφόρους, όπως έγραψε σχετικά χθες και το «Θ».
Επιπρόσθετα, ο αστυνομικός διευθυντής παρατήρησε: «Νομίζω ότι αντιμετωπίζουμε το θέμα» και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι άμεσα θα επανέλθει η τάξη και θα εμπεδωθεί το αίσθημα της ασφάλειας στους κατοίκους.

Τέλος, υπογράμμισε ότι η καταστολή είναι αρμοδιότητα αποκλειστικά της Αστυνομίας, ενώ για την πρόληψη μπορούν να συμβάλουν οι οργανισμοί αυτοδιοίκησης.

Από εκεί και πέρα, η σύσκεψη στο Διοικητήριο, με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη, Παναγιώτη Αλευρά, έγινε παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Ντίνας Νικολάκου, δημάρχων της Μεσσηνίας και άλλων φορέων του νομού.

Ο δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος, τόνισε ότι το πρόβλημα της ανασφάλειας θα αντιμετωπιστεί με την ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στην περιοχή. Ζήτησε να ιδρυθεί Τμήμα Άμεσων Επιχειρήσεων για την καταστολή της παραβατικότητας, για το οποίο, μάλιστα, τόνισε ότι πρέπει έχει έδρα τη Μεσσήνη και δικαίωμα επέμβασης σε όλο το νομό.

Την ενίσχυση του αριθμού των αστυνομικών ζήτησαν και οι υπόλοιποι δήμαρχοι της περιοχής. Να σημειώσουμε εδώ ότι το Δήμο Πύλου- Νέστορος εκπροσώπησε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παν. Πετρόπουλος και το Δήμο Καλαμάτας ο δημοτικός σύμβουλος και πολιτικός προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας, Κ. Αθανασόπουλος.

Για το κλείσιμο του ρεπορτάζ, να σημειώσουμε την παρατήρηση του Στ. Βαλτζή, εκπροσώπου των επιχειρηματιών της ΒΙΠΕ Σπερχογείας: «Έχουμε κάνει δεκάδες συσκέψεις με το ίδιο θέμα στην ατζέντα. Ας ελπίσουμε, αυτή τη φορά, ότι όσα θα αποφασιστούν θα γίνουν πράξη…».

Θάρρος

Όλες οι αργίες του 2013! - Πολλά τα τριήμερα!

Ένας καλός φίλος έβαλε κάτω όλες τις αργίες του 2013 και συνειδητοποίησε ότι τα τριήμερα δεν είναι και λίγα!
Σε αντίθεση με άλλες χρονιές που ακόμα και τα Χριστούγεννα έπεφταν σαββατοκύριακο, το 2013 προμηνύεται μια καλή χρονιά για... τους Έλληνες σε αυτό τον τομέα...

Ας δούμε τα τριήμερα του 2013....

18/3/2013 Καθαρά Δευτέρα

25/3/2013 Δευτέρα

05/05/2013 Πάσχα

24/06/2013 Αγίου Πνεύματος πάντα Δευτέρα

15/08/2013 Πέμπτη (δεν είναι άσχημο...)

28/10/2013 Δευτέρα

25/12/2013 Τετάρτη

01/01/2014 Τετάρτη

News it

Oλόκληρος ο κατάλογος με τις αποδείξεις που πρέπει να συλλέγουμε - Όλες οι εξαιρέσεις

Κατατέθηκε στη Βουλή η νομοθετική διάταξη που υποχρεώνει μισθωτούς και συνταξιούχους να συλλέγουν αποδείξεις προκειμένου να αποφύγουν το πρόστιμο του 22%.

Από τη διατύπωση ......

του νόμου, προκύπτει και ο πλήρης κατάλογος των αποδείξεων που μπορούμε να συγκεντρώνουμε όπως επίσης και οι αποδείξεις που εξαιρούνται και δεν αναγνωρίζονται.

Δείτε τους δύο αναλυτικούς πίνακες που ετοίμασε το fpress.gr.

Όπως είχε γίνει γνωστό εδώ και αρκετές ημέρες, το σύστημα των αποδείξεων, θα στηρίζεται στους ακόλουθους κανόνες:

1. Συλλέγουμε αποδείξεις που να αντιστοιχούν στο 25% του εισοδήματός μας
2. Το μέγιστο όριο είναι 10.500 ευρώ. Δηλαδή, αν το εισόδημά μας υπερβαίνει τις 42.000 ευρώ δεν χρειάζεται να συλλέγουμε περισσότερες αποδείξεις
3. Οι αποδείξεις ισχύουν κατ' άτομο, δηλαδή συγκεντρώνουμε διαφορετικά για το σύζυγο και διαφορετικά για τη σύζυγο
4.Οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν υποχρεούνται να συλλέγουν αποδείξεις
5. Εξαιρούνται επίσης οι δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν στο εξωτερικό όπως και οι ηλικιωμένοι που ζουν σε οίκο ευγηρίας
6. Δεκτές για πρώτη φορά γίνονται και οι αποδείξεις που έχουν εκδοθεί και σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι μόνο της Ελλάδας όπως συνέβαινε μέχρι τώρα
7. Για να γίνουν δεκτές οι αποδείξεις, πρέπει να έχουν συμπεριληφθεί στην εμπρόθεσμη δήλωση
8. Το πρόστιμο για τη μή συλλογή αποδείξεων, θα υπολογίζεται επί της διαφοράς "αποδείξεις που απαιτούνται μείον αποδείξεις που συγκεντρώθηκαν" και με συντελεστή 22%
9. Οι αποδείξεις δεν θα συμπεριλαμβάνονται στη φορολογική δήλωση και θα κρατούνται στο σπίτι σε περίπτωση που ζητηθούν από την εφορία για έλεγχο

Οι αποδείξεις που αναγνωρίζονται

Ο πίνακας που ακολουθεί, περιλαμβάνει όλες τις αποδείξεις που μπορούμε να εντάξουμε στο "καλάθι". Ο νόμος θα ακολουθεί στο εξής τις κατηγορίες της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής:ΟΜΑΔΑ 1
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΜΗ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΠΟΤΑ
1
Διατροφή
2
Δημητριακά και παρασκευάσματα
3
Κρέατα
4
Ψάρια
5
Γαλακτοκομικά και αυγά
6
Έλαια και λίπη
7
Φρούτα
8
Λαχανικά
9
Ζάχαρη-σοκολάτες-γλυκά-παγωτά
10
Λοιπά τρόφιμα
11
Καφές-κακάο-τσάι
12
Μεταλλικό νερό
ΟΜΑΔΑ 2
ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΠΝΟΣ
1
Οινοπνευματώδη ποτά
2
Κρασιά
3
Μπύρες
4
Καπνός
ΟΜΑΔΑ 3
ΕΝΔΥΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΔΗΣΗ
1
Υφάσματα
2
Ενδύματα
3
Λοιπά είδη ένδυσης και εξαρτήματα
4
Στεγνό καθάρισμα και επιδιόρθωση ενδυμάτων
5
Είδη υπόδησης
ΟΜΑΔΑ 4
ΣΤΕΓΑΣΗ
1
Είδη επισκευής και συντήρησης κατοικίας
2
Υπηρεσίες επισκευής και συντήρησης κατοικίας
ΟΜΑΔΑ 5
ΔΙΑΡΚΗ ΑΓΑΘΑ-ΕΙΔΗ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
1
Έπιπλα και φωτιστικά
2
Καλύμματα δαπέδου
3
Λευκά είδη
4
Οικιακές συσκευές
5
Επισκευές οικιακών συσκευών
6
Υαλικά, επιτραπέζια σκεύη και σκεύη οικιακής χρήσης
7
Εργαλεία και εξοπλισμός για το σπίτι και τον κήπο
8
Είδη άμεσης κατανάλωσης νοικοκυριού
9
Οικιακές υπηρεσίες, υπηρεσίες οικιακής μέριμνας
ΟΜΑΔΑ 7
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
1
Ανταλλακτικά αυτοκινήτου
2
Καύσιμα-Λιπαντικά
3
Συντήρηση και επισκευή αυτοκινήτου-μοτοσυκλέτας
4
Μεταφορές πραγμάτων
ΟΜΑΔΑ 9
ΑΝΑΨΥΧΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
1
Ραδιο CD-Τηλεοράσεις-DVD
2
Ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές-βιντεοκάμερες
3
Ηλεκτρονικοί υπολογιστές
4
Μέσα εγγραφής ήχου και εικόνας
5
Επισκευές οπρικοακουστικών συσκευών
6
Μουσικά όργανα
7
Άνθη-Κατοικίδια ζώα
8
Παιχνίδια
9
Είδη αθλήσεως και εξοχής
10
Τροφές και υπηρεσίες για ζώα
11
Αθλητικές δραστηριότητες και ελεύθερου χρόνου
12
Πολιτιστικές δραστηριότητες
13
Βιβλία
14
Εφημερίδες-περιοδικά
15
Γραφική ύλη-σχολικά είδη
16
Πακέτο διακοπών
ΟΜΑΔΑ 10
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
1
δίδακτρα φροντιστηρίων και ξένων γλωσσών
ΟΜΑΔΑ 11
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ-ΚΑΦΕ-ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
1
Εστιατόρια-ζαχαροπλαστεία-καφενεία-κυλικεία
2
Έξοδα ξενοδοχείων
ΟΜΑΔΑ 12
ΑΛΛΑ ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
1
Κουρεία-Κομμωτήρια
2
Είδη ατομικής φροντίδας
3
Προσωπικά είδη
4
Κοσμήματα-ρολόγια
5
Είδη ταξιδίου, είδη καπνιστού
6
Οικονομικές υπηρεσίες


Στον επόμενο πίνακα, αναλύονται οι αποδείξεις που εξαιρούνται. Εκτός από τις περυσινές που ήταν γνωστές έως σήμερα, θα δούμε και μια καινούργια: τα φάρμακαΟΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ
1
Ενοίκια
2
Ύδρευση
3
Δημοτικά τέλη
4
Αποχέτευση
5
Υπηρεσίες κοινοχρήστων
6
Ηλεκτρισμός
7
Υγραέριο-φυσικό αέριο
8
Πετρέλαιο
9
Στερεά καύσιμα
10
Ζεστό νερό, ατμός και πάγος
11
Φάρμακα
12
Φαρμακευτικά προϊόντα και θεραπευτικές συσκευές
13
Ιατρικές, οδοντιατρικές και παραϊατρικές υπηρεσίες
14
Νοσοκομειακή περίθαλψη
15
Αγορά αυτοκινήτων
16
Αγορά μοτοποδηλάτων και ποδηλάτων
17
Υπεραστικά τρένα
18
Ταξί-υπεραστικά λεωφορεία
19
Αεροπλάνα
20
Πλοία
21
Αστικές συγκοινωνίες
22
Ταχυδρομικές υπηρεσίες
23
Τηλεφωνικός εξοπλισμός
24
Τηλεφωνικές υπηρεσίες
25
Δίδακτρα σχολείων
26
ασφάλιστρα κατοικίας
27
Ασφάλιστρα υγείΑς
28
Ασφάλιστρα μεταφορών
29
Άλλες ασφαλίσεις

Finacial Press