Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

Ασθενής σεισμική δόνηση έγινε αισθητή τώρα στην Τριφυλία.

Νεότερα σε λίγο
.

UPDATE

4.6 R, 10 km Νότια της Μεγαλόπολης
Ωρα Συμβάντος: 10/10/2011, 22:07,

ΚΑΙ

3.8 R, 9 km Nότια της Μεγαλόπολης
Ωρα δευτερου Συμβάντος:10-10-2011, 22:15,




Υπεγράφησαν προεγκρίσεις για έργα σε Καλαμάτα, Μεσσήνη, Δροσιά, Κουρτάκι, Βλάση και Αγίους Αποστόλους

Ο κ. Τατούλης υπέγραψε την προέγκριση δημοπράτησης των έργων της Πλατείας της Καλαμάτας, της ύδρευσης του Δήμου Μεσσήνης, της ΔΕΥΑ Μεσσήνης και του δρόμου Δροσιά – Κουρτάκι – Βλάση – Άγιοι Απόστολοι.

Προετοιμάζονται επίσης, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, η είσοδος της Κορώνης, το τμήμα Τζάνε – Καλαμάκι του δρόμου Ριζόμυλος – Κορώνη, ο δρόμος Μεσσήνη – Βαλύρα, ο δρόμος Λάμπαινα – Αρχαία Μεσσήνη, το ορεινό οδικό δίκτυο του Ταϋγέτου και ο οδικός άξονας Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι. Πρόοδος υπάρχει και στο έργο του κόμβου του αεροδρομίου και του δρόμου του Ασπροχώματος. Συζητήθηκαν επίσης η συνέχιση των έργων στο Ανδρομονάστηρο, το έργο της Σαμαρίνας και ο οδικός άξονας Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη.

Για την περιοχή της Μάνης, η οποία παρουσιάζει ιδιαίτερα ..........

χαρακτηριστικά, ο Περιφερειάρχης δήλωσε ότι ο οδικός άξονα Γερολιμένα – Στούπα – Καρδαμύλη να προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα για την περιοχή και βρίσκεται ήδη υπό εξέταση.
Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε τέλος στην υδροδότηση της περιοχής της Μάνης και της Μεσσήνης από τον Άγιο Φλώρο.

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

Κλιμακώνονται αυτή την εβδομάδα οι αντιδράσεις των συνδικάτων στις νέες ρυθμίσεις για τις εργασιακές σχέσεις, στο μέτρο της εφεδρείας και τις περικοπές μισθών και συντάξεων. Οι αντιδράσεις θα κορυφωθούν με την πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 19 Οκτωβρίου, ενώ συζητείται το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί απεργία στις ΔΕΚΟ στις 18 του μηνός.

Κινητοποιήσεις με διάφορες μορφές, έχουν .............

αποφασίσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας ομοσπονδίες της ΑΔΕΔΥ. Οι ομοσπονδίες προγραμματίζουν συλλαλητήριο για τις 10.00 π.μ. το πρωί του Σαββάτου και πορεία προς τη Βουλή.

Στάση εργασίας για αύριο Τρίτη από τις 11.30 έως τη λήξη του ωραρίου, έχει εξαγγείλει η ΠΟΕ ΟΤΑ, με συγκέντρωση στην Πλατεία Καραΐσκάκη και πορεία προς τη Βουλή. Οι εργαζόμενοι στους δήμους, πραγματοποίησαν σήμερα καταλήψεις δημοτικών κτιρίων, γκαράζ, δημαρχείων και Χ.Υ.Τ.Α. σε όλη τη χώρα.

Σε στάση εργασίας προχωρά την Πέμπτη από τις 11.00 έως τις 15.00 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.), ενώ την ίδια μέρα στη 1.00 μ.μ., η Ο.Λ.Μ.Ε. προγραμματίζει συλλαλητήριο στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή.

Απεργούν σήμερα και την Τετάρτη οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ενώ για την Τρίτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή έχουν προγραμματίσει στάσεις εργασίας.

Σε δεκαήμερη απεργία προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ απεργία διαρκείας ξεκίνησαν από σήμερα, οι εργαζόμενοι στην Διεύθυνση πληροφορικής της κοινωνικής ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ).

Από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου απεργούν οι εφοριακοί, και σε 10ήμερη απεργία προσανατολίζονται οι τελωνειακοί.

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, η μορφή και η διάρκεια των οποίων θα συγκεκριμενοποιηθεί κατά την αποψινή συνεδρίαση του προεδρείου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Πενθήμερη αποχή από 13 έως και 19-10-2011 προειδοποιούν ότι θα πραγματοποιήσουν από την ερχόμενη Πέμπτη, οι δικηγόροι όλης της χώρας εάν δεν υπάρξει δέσμευση του υπουργείου Δικαιοσύνης, πως δεν θα μεταφερθεί δικαστική ύλη στους συμβολαιογράφους.

Μήνυμα κλιμάκωσης από ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

Εξάλλου, μήνυμα κλιμάκωσης έστειλαν την Δευτέρα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησαν από κοινού οι δύο συνομοσπονδίες.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος υποστήριξε ότι οι κινητοποιήσεις θα ενταθούν με διάφορους τρόπους και η ΓΣΕΕ θα αναζητήσει τρόπους υποστήριξης των εργαζομένων εκεί που δεν υπάρχει σωματείο.

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του κ. Παναγόπουλου σε εξωθεσμικούς παράγοντες» τους οποίους απεκάλεσε «εθελόδουλους και σύγχρονους δοσίλογους» οι οποίοι «εφοδιάζουν την τρόικα με προτάσεις τις οποίες εν συνεχεία οι εκπρόσωποι των δανειστών απευθύνουν ως απαιτήσεις προς την Κυβέρνηση».

Στην ανάγκη του συντονισμού των δυνάμεων ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αναφέρθηκε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Γιώργος Τσικρικάς υποστηρίζοντας, ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιδράσουν στις προσπάθειες για τη δημιουργία αντιπαλότητας ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, εφόσον θίγονται εξίσου από τα μέτρα.

Αναφερόμενος δε στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας ο κ. Τσικρικάς, το χαρακτήρισε αντεργατικό και υποστήριξε ότι χιλιάδες έμπειροι υπάλληλοι οδηγούνται με τον τρόπο αυτό στην απόλυση.

Newpost

271 σχολεία συνεχίζουν να τελούν υπό κατάληψη

Σε 271 σχολεία συνεχίζονται οι καταλήψεις, από 450 που ήταν την περασμένη Παρασκευή σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας.

Ενδεικτικά, στην Αττική 137 σχολεία ..........

βρίσκονται υπό κατάληψη, 25 στην Κρήτη, 21 στην Ήπειρο και 14 στην Κεντρική Μακεδονία.

ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΟ
Λειψά τα στοιχεία. Στην περιφέρεια Πελοποννήσου πόσα είναι υπο κατάληψη;

Αναδίπλωση Κουσελά για φοροφυγάδες

Αναδιπλώθηκε ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς σχετικά με το ζήτημα της λίστας των φοροφυγάδων. Όπως τόνισε στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, «δε δήλωσα ποτέ ότι διαθέτω λίστα με φοροφυγάδες πολύ περισσότερο ότι έδωσα τέτοια λίστα στο Μέγαρο Μαξίμου».

ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΟ
Τελικά έχει ή δεν έχει ο κ. Κουσελάς λίστα ..........

με 3.800 ονόματα μεγαλοφοροφυγάδων; Στις 6 Οκτωβρίου 2011 ο πρώην Υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς είχε δηλώσει στην εφημερίδα "Πρώτο θέμα" τη εξής φράση: “Έφυγα από την κυβέρνηση, επειδή κυνηγούσα τους μεγαλοοφειλέτες!” Αυτό τουλάχιστον έγραφε το Πρώτο θέμα. Δείτε το εδώ και μετά δείτε και εδώ

Μάλιστα εκείνο το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος μεταξύ των άλλων, έγραφε:
Λίγο αργότερα μάλιστα ο κ. Κουσελάς έλεγε στους δημοσιογράφους ότι μπορεί να αποδείξει τα λεγόμενά του καθώς διαθέτει λίστα 3.800 προσώπων που οφείλουν στο Δημόσιο άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ έκαστος, ενώ -πρόσθεσε- τα ποσά είναι εισπράξιμα. Διευκρίνισε δε, ότι δεν πρόκειται για τη λίστα των μεγαλοοφειλετών που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών και που περιλαμβάνει «μη εισπράξιμα» ποσά.

Στην συνέχεια μιλώντας σε δημοσιογράφους ο ίδιος ο κ. Κουσελας παραδέχθηκε ότι είχε παραδώσει εδώ και μήνες στην τότε πολιτική ηγεσία (και στον πρωθυπουργό) λίστα με 3.800 φυσικά πρόσωπα που οφείλουν τουλάχιστον ένα εκατομμύριο ευρώ έκαστος στο Δημόσιο. «Κάθε φορά που το έλεγα μου απαντούσαν 'θα το δούμε'», προσθέτει.

Τι ισχύει τελικά; Λίστα υπάρχει ή δεν υπάρχει;

Μια προφητική επιστολή του Παναγιώτη Κατσίβελα

«Ζούσα σε μια χώρα, που δεν μπορούσα να πω τίποτα και πήγα σε μία χώρα που ότι και αν έλεγα δεν είχε αξία» Αλ. Σολζενίτσιν.

Αν οι εκσυγχρονιστές κυβερνήτες μας είχαν καταλάβει τι είχε γίνει στα Ίμια…..
Αν είχαν κάνει ειλικρινή αυτοκριτική για τις αδυναμίες και τα λάθη τους ….
Αν σταματούσαν τον μακάριο ύπνο και την αλαζονεία από την διαχείριση της εξουσίας…
Αν είχαν συνειδητοποιήσει τον τραγέλαφο της δημόσιας διοίκησης, που δημιούργησαν, που είναι ανίκανη και δεν αισθάνεται την υποχρέωση να διαφυλάξει ένα απόρρητο έγγραφο ή μια εισαγγελική έρευνα…

Αν είχαν καταλάβει το ποιόν των ανθρώπων της παραεξουσίας, που ο κάθε υπουργός κουβαλά κοντά του στη διοίκηση και τους χρησιμοποιεί σε διάφορες αποστολές…..
Αν μετά από κάθε αποτυχία δεν αναζητούσαν .....

άλλοθι για τα τραγικά λάθη και τις καταστροφικές αμέλειες ,στους συνήθεις ύποπτους και τον Αν. Σαμαρά….
Αν το πολιτικό εκδοτικό (ΜΜΕ) και οικονομικό κατεστημένο , που κατ΄ουσία διοικεί αυτό τον τόπο, προκειμένου ανεξέλεγκτα να διαχειρίζεται τόσο τα κοινοτικά κονδύλια όσο και τον εθνικό προϋπολογισμό και να διατηρεί τα σκανδαλώδη προνόμιά του….
Ίσως αυτός ο λαός να είχε τουλάχιστον την ελπίδα , ότι η κατρακύλα θα σταματούσε, ότι όλα ήταν ένα κακός εφιάλτης που πέρασε, ότι πάθαμε και μάθαμε.
Αλλά και τώρα τίποτα δεν λειτούργησε αφυπνιστικά. Ο πρωθυπουργός ήταν ανεύθυνος …είχε γρίπη.

… Δειλοί μοιραίοι και άβουλοι αντάμα ,,, ψυχροί διαχειριστές της πολιτικής και για αυτό ακριβώς άχρηστοι και ανίκανοι , έχουν την σκέψη τους στην πτώση της δημοτικότητας τους και την συσπείρωση των άλλων…
Δεκαετίες τώρα περιμένουμε να γίνει ,για μια φορά το σωστό και το αυτονόητο και μας έχει εξουθενώσει αυτή η προσμονή και η στέρφα ελπίδα . Κάθε τόσο προσπαθούμε να αρθρώσουμε την άποψή μας για αυτό ,που πρέπει να γίνει ,για το αυτονόητο που όλοι βλέπουμε μπροστά μας ….
Αρκεί να είχαμε ως κράτος , ως έθνος το ένστικτο της επιβίωσης και της απαραίτητης προετοιμασίας για το «κακό αύριο» που έρχεται, την οργάνωση για τις έκτακτες ανάγκες που θα παρουσιαστούν.
Σε τούτο τον τόπο τίποτα δεν προβλέπεται και τίποτα δεν σχεδιάζεται .Μια χώρα που είναι απροετοίμαστη , έτοιμη να πνιγεί στη πρώτη βροχή……

Μια χώρα χωρίς υποδομές , που όλο «διαγωνισμοί» γίνονται και προκηρύσσονται έργα , που ποτέ δεν ολοκληρώνονται παρά μόνο μετά από λαδώματα , σκάνδαλα και παράνομο πλουτισμό των «ημετέρων».
«Το δημόσιο ταμείο είναι θάλασσα θα πει ότι δεν ξέρει κολύμπι» έλεγε ο Σουρής αλλά πέραν από το ευφυολόγημα υπάρχει τραγωδία…
Μια χώρα που δεν παράγει τίποτα και όλοι γίναμε μεταπράτες του ευρωπαϊκού ονείρου σε ανατολίτικο παζάρι……
Ανύπαρκτη παιδεία, εκφυλισμένη στους δαιδάλους της σκέψης του κάθε απαίδευτου υπουργού, ανύπαρκτη έρευνα…

Και κανείς ποτέ δεν φταίει και κανείς δεν τιμωρείται . Γιατί ;
Σε αυτή την κατάσταση βρίσκεται η Ελλάδα σήμερα και οι κρατούντες κρύβουν τη ν αλήθεια και δεν τολμούν να την πουν ,όσο πιο ωμά γίνεται, ενεργώντας παράλληλα προς την ανάλογη κατεύθυνση . Εθελοτυφλούν ή κοροϊδεύουν συνειδητά;
Ζητούμενο η ανασυγκρότηση και η ανόρθωση της χώρας. Για να το κάνεις όμως αυτό , απαιτούνται ρήξεις.

Ρήξεις με συντεχνίες , ρήξεις με συμφέροντα, που δεν επιτρέπουν στη χώρα να αναπνεύσει, ρήξεις με ομάδες πολιτών, που αρνούνται να συμμορφωθούν με κάποιους ελάχιστους κανόνες κοινωνικής συμπεριφοράς , ρήξεις με εκβιαστές από όπου και αν προέρχονται… Ρήξη με το εκδοτικό κατεστημένο ,τους εργολάβους και τους προμηθευτές του δημοσίου…..
Ταυτόχρονα με τις ρήξεις, θα είναι αναγκαία και η διαδικασία ανασυγκρότησης ,πάνω σε βάσεις που δεν θα καθορίζονται ούτε από ρουσφέτια , ούτε από πιέσεις κάποιων οργανωμένων ομάδων. Ανασυγκρότηση στηριγμένη στις άξιες και υγιείς δυνάμεις του κράτους ,της εργασίας , της κοινωνίας , της δημιουργίας , της επιχείρησης, της παραγωγής…..

Η πολιτική των ρήξεων, μπορεί να γίνει μόνο από μια πολιτική ηγεσία δραστήρια και εμπνευσμένη , η οποία από την μία πλευρά θα είναι αποφασισμένη να φτάσει μέχρι το τέλος και αφετέρου θα μπορέσει να συσπειρώσει τις υγιείς δυνάμεις ,με γνώσεις και αίσθημα καθήκοντος. Σίγουρα δεν μπορεί να γίνει με κουρασμένες και ανήμπορες να δραστηριοποιηθούν ηγεσίες…….

Υ.Γ. Αυτό το σημείωμα μου, δημοσιεύτηκε στη φιλόξενη εφημερίδα «Ελευθερία» την 28-4-1999. Χρονικά η Ελλάδα κυβερνάται από το σύστημα Σημίτη. Είναι μετά τα γεγονότα στα Ίμια και το φιάσκο με τον Οτσαλάν. Η διαπλοκή συγκυβερνούσε τη χώρα και κατέτρωγαν και τα τελευταία θεμέλια της πατρίδας. Το χρηματιστήριο έτρεχε σαν τρελό και οι περισσότεροι ζούσαν με τις ψευδαισθήσεις τους…..

Δεν συμφωνεί με τις καταλήψεις στα σχολεία ο Άκης Κυριακουλόπουλος

Με τις καταλήψεις και τον αγώνα όπου δίνεται περάσατε σε όλους το μήνυμα σας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζεται στο σχολείο -εργαστήρι της προσωπικότητάς σας .

Οι καταλήψεις δεν επιλύουν το πρόβλημα αλλά αντίθετα προσθέτουν εμπόδια στον προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου και αποδυναμώνουν και φθείρουν τη μάχη που δίνετε καθημερινά με το χρόνο και τις αντοχές σας, για να ανταποκριθείτε στο πρόγραμμα της μαθησιακής διαδικασίας , με τα γνωστά όντως προβλήματα.
Σκεφθείτε τον συμμαθητή σας όπου ο γονιός του δεν ...........

έχει την οικονομική δυνατότητα να του προσφέρει το φροντιστήριο , πόσο δύσκολο θα είναι για αυτόν να αναπληρώσει τις χαμένες ώρες διδασκαλίας. Προσέξτε μην χάσετε το δίκιο σας .

Κυριακουλόπουλος Καλλινικος
Δημοτικός σύμβουλος Τριφυλίας

ΣΧΟΛΙΟ
Κυριε Κυριακουλόπουλε, εσείς στα μαθητικά σας χρόνια, κάνατε κατάληψη στο σχολείο σας;

Απίστευτος διάλογος Β. Παπανδρέου – Μ. Κεφαλογιάννη στη Βουλή

Καμαρώστε επίπεδο Τρούμπας στην βουλή από τους Εθνοπατέρες μας!!!

Οξύτατο φραστικό επεισόδιο με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς είχε στη Βουλή η πρόεδρος της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων Βάσω Παπανδρέου με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη.

Αναλυτικά, ο κ. Κεφαλογιάννης επέμενε να διακόπτει τους ομιλητές, με αποτέλεσμα να εισπράττει τις παρατηρήσεις της προέδρου, η οποία προφανώς έχασε την ψυχραιμία της και τον αποκάλεσε «τραμπούκο».
Από εκεί και πέρα ο διάλογος ξέφυγε από κάθε επίπεδο: ......

Κεφαλογιάννης: Θα γίνεις πρόεδρος καμιά φορά;
Β.Παπανδρέου:Τραμπούκος σαν εσένα δεν πρόκειται να γίνω
Κεφαλογιάννης: Απαράδεκτο. Να είστε σοβαρή αν δεν μπορείτε να διευθύνετε τη συζήτηση να σηκωθείτε να φύγετε από το έδρανο και να προεδρεύσει κάποιος άλλος. Είστε η χειρότερη πρόεδρος της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων.
Β.Παπανδρέου: Ό,τι λέει ο κ. Κεφαλογιάννης δεν με ενδιαφέρει.
Κεφαλογιάννης: Ούτε εμένα και δεν σας υπολογίζω καθόλου ότι υπάρχετε. Να είστε σοβαρή και όχι Βάσω Παπανδρέου.
Μ. Κεφαλογιάννης: «Θα σε πλακώσω»
Β. Παπανδρέου: «Δεν πας στο διάολο ρε μα_ _ _α»
Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Φίλιππος Σαχινίδης, ο οποίος ζήτησε να διαγραφούν τα όσα ειπώθηκαν από τα πρακτικά.
Κεφαλογιάννης: Είναι δυνατόν να λέει σε μένα "δεν πας στο διάολο ρε μα_ _ _α"

Β.Παπανδρέου: Δεν είναι δυνατόν να ανέχομαι εδώ μέσα απειλές και τσαμπουκάδες. Παρακαλώ τη ΝΔ να συγκρατήσετε το μέλος σας. Δεν είναι δυνατόν όταν είναι εδώ να δημιουργεί πάντα πρόβλημα.»

Opinion post

ΣΧΟΛΙΟ
Κατα τ' άλλα αυτοί αποφασίζουν για την τύχη του λαού!!

Νάντια Γιαννακοπούλου: Μεγάλη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του οδικού τμήματος Γαργαλιάνοι – Ρωμανού Μεσσηνίας

Το τμήμα Γαργαλιάνοι – Ρωμανού, μήκους περίπου 12 χιλιομέτρων του οδικού άξονα Κυπαρισσία – Φιλιατρά - Πύλος που θα ολοκληρώσει τη σύνδεση της βορειοδυτικής με τη νοτιοδυτική Μεσσηνία είναι ένα από τα πιο σημαντικά έργα του νομού που θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από τον Σεπτέμβριο του 2008. Έχει ενταχθεί στο Γ’ ΚΠΣ, αλλά τρία χρόνια μετά την αρχική προθεσμία ολοκλήρωσής του δεν έχει τελειώσει η υπόθεση των απαλλοτριώσεων και υπάρχουν συγκεκριμένα τμήματα κατά μήκος του, στα οποία ο ανάδοχος δεν μπορεί να κάνει εργασίες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα το έργο έχει σταματήσει εδώ και ...........

μήνες, παρότι έχει οργανωμένο και πλήρες εργοτάξιο. Ο ανάδοχος έχει κάνει αίτηση διάλυσης εργολαβίας και ζητεί πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ για απώλειες εσόδων, λόγω καθυστερήσεων και αδυναμιών υλοποίησης εργασιών, που δεν ήταν από υπαιτιότητά του, ζήτημα το οποίο βρίσκεται υπό διερεύνηση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η σύμβαση με τον ανάδοχο υπογράφηκε στις 26 Ιανουαρίου του 2007, με προϋπολογισμό 17,8 εκατομμύρια ευρώ. Το έργο έπρεπε να ολοκληρωθεί σε 600 ημέρες, δηλαδή στις 17 Σεπτεμβρίου του 2008. Ξεκίνησε, όμως, με μεγάλη καθυστέρηση, τον Οκτώβριο του 2007, με επιτάξεις σε λίγες όμως ιδιοκτησίες, ενώ η διαδικασία των απαλλοτριώσεων καθυστερούσε. Οι τελευταίες απαλλοτριώσεις εκδικάστηκαν το φετινό Μάιο μετά από 4 αναβολές σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, ενώ η απόφαση για τον ορισμό προσωρινής τιμής μονάδας ακόμα δεν έχει εκδοθεί.

Το έργο υλοποιήθηκε, τελικά, με αργούς ρυθμούς στο μεγαλύτερο μέρος του και λόγω καθυστερήσεων στις πληρωμές (ήταν έργο - γέφυρα από το Γ’ ΚΠΣ στο ΕΣΠΑ), από την Αρχαιολογική Υπηρεσία και από μετακινήσεις δικτύων της ΔΕΗ και άλλων οργανισμών, ενώ χρειάστηκε και συμπληρωματική σύμβαση, ύψους 1.344.000 ευρώ, οι εργασίες της οποίας έχουν υλοποιηθεί. Όσον αφορά τη σημερινή του εικόνα, το έργο σύμφωνα με ενημέρωση από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας έχει υλοποιηθεί κατά 70%. Κατόπιν αυτών,

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί

1. Γιατί καθυστέρησαν να εκδικαστούν οι σχετικές υποθέσεις και γιατί αναβλήθηκαν τέσσερις (4) φορές, με αποτέλεσμα ακόμη να μην υπάρχουν αποφάσεις, έστω για την προσωρινή τιμή μονάδας;

2. Πότε αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση ορισμού τιμής μονάδας των απαλλοτριώσεων που υπολείπονται και εκδικάστηκαν πρόσφατα;

3. Έχουν προϋπολογιστεί τα κονδύλια, έστω κατά προσέγγιση, για την αποζημίωση των ιδιοκτητών των κτημάτων που θα απαλλοτριωθούν;

Η ερωτώσα βουλευτής,

Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

Επίσκεψη στην Οιχαλία κλιμακείου της περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας

Με αφορμή τις δυο σεισμικές δονήσεις.

Μετά τις δύο νέες σεισμικές δονήσεις η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ντίνα Νικολάκου με κλιμάκιο Μηχανικών της ΔΤΕ της Π.Ε και ΤΑΣ Μεσσηνίας, επισκέφθηκαν την Δημοτική Ενότητα Κατσαρού του Δήμου Οιχαλίας.

Με πρωτοβουλία της η κ. Αντιπεριφερειάρχη ..........

επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ κ. Στυλιανιδη και αύριο το πρωί θα βρίσκεται κλιμάκιο του ΟΑΣΠ, από μηχανικούς για την πλήρη καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών.

Επίσης θα συμμετέχουν οι κ.κ. Ευθυμίος Λέκκας, Καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Πρόγνωσης Σεισμών, Αντιπροέδρου του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας και ο Δρ. Αθανασίος Γκανάς του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ο Καιρός για αύριο Τρίτη 11 Οκτωβρίου





Βενιζέλος: "Το επίπεδο ζωής των Ελλήνων πάει πίσω 7 χρόνια"

Επιστρέφουν στο 2004 τα εισοδήματα των πολιτών

«Δυστυχώς τα εισοδήματα, το επίπεδο ζωής θα γυρίσουν πίσω στο 2004!». Αυτό ανέφερε δίχως περιστολές ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος στα μέλη της επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, λίγη ώρα μετά την λήξη των προγραμματισμένων συναντήσεων με την Τρόικα.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι «αν δεν σπάσουμε ..........

την φούσκα, αν δεν διαλύσουμε την ψευδαίσθηση που είχε δημιουργηθεί στην ελληνική κοινωνία δεν θα καταφέρουμε. Η κατάσταση είναι ρευστή. Η ΕΕ δεν μπορεί να πάρει εύκολα και ξεκάθαρα λύσεις οριστικές. Ο πολίτης έχει κουραστεί να παρακολουθεί μια κρίση που δεν τελειώνει ποτέ. Από το 2008 παρατηρούμε την κρίση σε διαφορετικές φάσεις…».

Επιπροσθέτως, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και την ΕΕ γίνονται δίχως να «να έχουν επιβληθεί θεσμικοί περιορισμοί» και άφησε να εννοηθεί ότι αυτό περιορίζει και την προστασία της αξιοπρέπειας μιας χώρας.

Επισήμανε ότι «όταν ζητάς, όταν έχεις ανάγκη είσαι σε δυσμενή θέση… Και δεν συγκινείται εύκολα ο πολίτης των βαλτικών χωρών ή της ανατολικής Ευρώπης από τις θυσίες του ελληνικού λαού.. Είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώσουμε αναδρομικό κόστος για δικά μας λάθη και ελλείψεις».

Συνάντηση Λαμπρόπουλου με Τατούλη για τα οδικά έργα στην Μεσσηνία

Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη στα γραφεία της περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη είχε σήμερα Δευτέρα ο Βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος.

Οι δυο άντρες συζήτησαν για τα έργα που αφορούν το Νομό Μεσσηνίας.
Ο κ. Τατούλης υποσχέθηκε την ένταξη για βελτίωση των δρόμων: .........


• Μεσσήνη – Βαλύρα και Λάμπαινα – Αρχαία Μεσσήνη
• Ριζόμυλος – Καλαμάκι
• Ριζόμυλος – Μεθώνη
• Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι
• Καλαμάτα – προς Μάνη
• Ελληνοεκκλησιά – Ανδρομονάστηρο

Στην συνάντηση επίσης συζήτησαν για την συνέχιση των έργων στο Ανδρομονάστηρο, την ένταξη της Σαμαρίνας, τα έργα και τον φωτισμό του Κάστρου της Ανδρούσας.

Ο κ. Λαμπρόπουλος ευχαρίστησε τον κ. Τατούλη για τον πολύ καλό και στοχευμένο σχεδιασμό που για πρώτη φορά γίνεται για το Νομό Μεσσηνίας από την Αυτοδιοίκηση.
Τα έργα αυτά μαζί με την περάτωση του κεντρικού οδικού άξονα Κορίνθου – Τριπόλεως – Καλαμάτας θα αλλάξουν και θα απογειώσουν αναπτυξιακά το Νομό μας.
Στη συζήτηση συμμετείχαν και οι Δήμαρχοι Καλαμάτας και Μεσσήνης κ.κ. Παναγιώτης Νίκας και Ευστάθιος Αναστασόπουλος που έθεσαν και άλλα θέματα που αφορούν τους Δήμους τους . -

Μεσσηνία: 25 σπίτια κρίνονται ακατοίκητα μετά από σεισμούς

Η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου έχει ζητήσει να σταλούν τουλάχιστον 15 λυόμενες κατοικίες για την άμεση στέγαση των οικογενειών.

Ζημιές στο χωριό Κατσαρού του δήμου Οιχαλίας, έχουν προκαλέσει οι σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν σήμερα, Δευτέρα, το πρωί στην Άνω Μεσσηνία.

Το καμπαναριό στην εκκλησία του χωριού έχει .....

πάρει κλίση, ρωγμές έχουν υποστεί και τα τέσσερα καφενεία στην πλατεία, ενώ ακατοίκητα έχουν χαρακτηριστεί 25 σπίτια.

Συνεργεία μηχανικών του δήμου Οιχαλίας, της περιφέρειας Πελοποννήσου και του ΤΑΣ βρίσκονται εκεί και πραγματοποιούν ελέγχους.

Η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Ντίνα Νικολάκου, από του Κατσαρού, δήλωσε ότι επικοινώνησε με το υπουργείο Υποδομών και έχει ζητήσει να σταλούν τουλάχιστον 15 λυόμενες κατοικίες, οι οποίες αναμένεται να φθάσουν έως το βράδυ, για την άμεση στέγαση ισάριθμων οικογενειών, τα σπίτια των οποίων έχουν χαρακτηριστεί ακατοίκητα.

Η αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε ότι υπάρχει επικοινωνία με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, ΟΑΣΠ, και, όπως την ενημέρωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού, Κ. Στυλιανίδης, αύριο το πρωί ειδικό κλιμάκιο θα βρίσκεται στην περιοχή.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται από συνεργεία μηχανικών.

Καθημερινή

Η φάρσα του Μητσικώστα σε Γιώργο και Φαίη

"Καλή αρχή να 'χετε Γιώργο και Φαίη" είπε η ... φωνή του Νίκου Χατζηνικολάου

Ενώ συνέχισε να καλημερίζει και τις καλεσμένες της εκπομπής καταλήγωντας στα της εκπομπής και το πως αυτή θα συμβαδίσει με την ραδιοφωνική εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα στον Real.

"Εύχομαι Γιώργο να μην κοιμάσαι το .......

μεσημέρι στην Ελεάννα Τρυφίδου. Αν και έχω να προτείνω ένα concept... Να κάνεις ραδιοφωνικό πρωινό με την Φαίη... ή μάλλον θα το κάνουμε απογευματινό. Θα λέγεται "Απογευματινό mou" είπε ο Γιώργος Μητσικώστας που συνέχιζε να υποδύεται τον Νίκο Χατζηνικολάου.

"Και το μωρό μου ποιος θα το μεγαλώσει Νίκο;" είπε γελώντας ο Γιώργος Λιάγκας.

Τις ευχές του όμως στην παρέα του Πρωινού έδωσε και ο... Επίτιμος - ωραίο ποδαρικό! - αποκαλύπτωντας ότι πρόκειται για τον ταλαντούχο στις μιμήσεις Γιώργο Μητσικώστα.

Δείτε την φάρσα του Μητσικώστα:



Παγκόσμιος ξεσηκωμός για «αληθινή δημοκρατία» στις 15 Οκτώβρη [ VIDEO ]

Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου άνθρωποι σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης θα βγουν στους δρόμους των πόλεων και θα διαδηλώσουν για τα δικαιώματά τους και για «αληθινή δημοκρατία».

Από την Αμερική μέχρι την Ασία και από την Αφρική μέχρι την Ευρώπη ο κόσμος ξεσηκώνεται και οργανώνεται διαδηλώνοντας ειρηνικά.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του κινήματος .......

«ενωμένοι για την παγκόσμια αλλαγή» οι εξουσία εξυπηρετεί τα συμφέροντα μιας ολιγαρχίας, αγνοώντας τη θέληση της πλειοψηφίας και το κοινωνικό και περιβαλλοντικό κόστος που αυτή καλείται να πληρώσει.

«Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση πρέπει να τελειώσει. Ενωμένοι με μία φωνή. Θα αφήσουμε τους πολιτικούς και τις οικονομικές ελίτ που εκείνοι “υπηρετούν” να αποφασίζουν για το μέλλον μας; Δεν είμαστε αγαθά στα χέρια των πολιτικών και των τραπεζιτών που μας εκπροσωπούν.

Στις 15 Οκτωβρίου θα συναντηθούμε στους δρόμους για να ξεκινήσουμε την παγκόσμια αλλαγή που όλοι θέλουμε. Θα διαδηλώσουμε ειρηνικά, θα συζητήσουμε και θα οργανωθούμε μέχρι να το πετύχουμε.

Ήρθε ο καιρός να ενωθούμε. Ήρθε ο καιρός να μας ακούσουν».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: 15october.net



Newsbeast

Τροχαίο- μυστήριο του Αλέξη Κούγια

Yπονοούμενα για δολιοφθορά με στόχο την εξόντωση του, αφήνει ο Αλέξης Κούγιας με δελτίο τύπου που εξέδωσε, στο οποίο αναφέρεται σε «περίεργο» ατύχημα που είχε με το αυτοκίνητο του στην Εθνική Αθηνών-Λαμίας.

Ο πρόεδρος της Παναχαϊκής, πρόσωπο-κλειδί στην αποκάλυψη των στημένων αγώνων του ποδοσφαίρου αλλά και καταδικασμένος ο ίδιος με 5 χρόνια αποκλεισμού από κάθε δικαίωμα στο ποδόσφαιρο για στημένο αγώνα της Παναχαϊκής, επιστρέφοντας από σημαντικό ραντεβού έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί.

Ο πρόεδρος της πατρινής ΠΑΕ, εξέδωσε την εξής σχετική ανακοίνωση: ..........

«Επιστρέφοντας από πολύ σοβαρό ραντεβού που είχε στη Θήβα ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή κ. Αλέξιος Κούγιας έπεσε θύμα σοβαρού τροχαίου ατυχήματος.Συγκεκριμένα, οδηγώντας το Audi R8 αυτοκίνητό του το οποίο είναι ενός έτους καινούργιο και με ελάχιστα χιλιόμετρα ,έσπασε το ακρόμπαρο του δεξιού πίσω τροχού ενώ κινείτο επί της εθνικής οδού Λαμίας-Αθηνών. Αποτέλεσμα του ατυχήματος ήταν το αυτοκίνητο να κάνει περιστροφές μέσα στο δρόμο και ευτυχώς να ακινητοποιηθεί δέκα πόντους από τις μπαριέρες. Το ατύχημα έγινε μπροστά σε περιπολικό της τροχαίας εθνικών οδών και θεωρήθηκε περίεργο αφού το συγκεκριμένο αυτοκίνητο θεωρείται υψίστης ασφαλείας. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή δεν έπαθε το παραμικρό και γερανός της τροχαίας το μετέφερε στο συνεργείο της Audi που βρίσκεται πολύ κοντά στα διόδια Αφιδνών για να ελεγχθεί από πραγματογνώμονα. Κατά τον ιδιοκτήτη του εξουσιοδοτημένου συνεργείου Νίκο Ρόρη η συγκεκριμένη ζημιά θεωρείται απίθανο να εξηγηθεί τεχνικά...Αύριο θα γίνει πραγματογνωμοσύνη επί του αυτοκινήτου και θα υπάρξει ανακοίνωση».

lifo.gr

Εκκρεμεί η δημοσίευση στο Διαδίκτυο των περιουσιακών στοιχείων αιρετών στους δήμους

Η απροθυμία των αιρετών να προσκομίσουν τα απαιτούμενα στοιχεία και σε κάποιες περιπτώσεις η καθυστέρηση των δήμων να ολοκληρώσουν την κατασκευή των ιστοσελίδων τους, ευθύνεται εν πολλοίς στη μη εφαρμογή διάταξης του Καλλικράτη που υποχρεώνει τους αιρετούς άρχοντες να αναρτούν στο Διαδίκτυο τις δηλώσεις περιουσιακής τους κατάστασης.

Πρόκειται για την εφαρμογή διάταξης του ..........

Ν. 3852/2010 που ορίζει ότι ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι, τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής σε κάθε δήμο, είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν ετήσια δήλωση για την περιουσιακή τους κατάσταση και να τη δημοσιοποιούν με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του δήμου.

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή και απευθύνθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών, ζητώντας να ενημερωθεί αν όλοι οι δήμοι έχουν τηρήσει την υποχρέωση ανάρτησης στο Διαδίκτυο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης. Τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν σταδιακά στο υπουργείο Εσωτερικών και εν συνεχεία εστάλησαν από τον υπουργό Χάρη Καστανίδη στη Βουλή, δείχνουν ωστόσο ότι πολλοί αιρετοί δεν έχουν ανταποκριθεί στην εκ του νόμου υποχρέωση δημοσιοποίησης της δήλωσης περιουσιακής τους κατάστασης.

Από τα έγγραφα που διαβιβάστηκαν στη Βουλή προκύπτει ότι σε πολλές περιπτώσεις είτε οι δήμαρχοι επικαλούνται τις καθυστερήσεις στην τεχνική ολοκλήρωση των ιστοσελίδων των δήμων τους και δηλώνουν ότι αυτές βρίσκονται σε φάση κατασκευής είτε απλώς ενημερώνουν ότι κάποιοι υπόχρεοι δεν έχουν ανταποκριθεί στην υποχρέωση τους και δεν έχουν προσκομίσει τα απαιτούμενα στοιχεία στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου.

Ανάμεσα στους δήμους που δεν έχουν δημοσιοποιηθεί οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης όλων των υπόχρεων είναι και ο Δήμος Αθηναίων. Σε έγγραφο του γενικού γραμματέα του Δήμου Αθηναίων Θεόδωρου Λιβάνιου, με ημερομηνία αποστολής την 12.09.2011, αναφέρεται ότι μέχρι τούδε μόνον ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης και ακόμη 14 υπόχρεοι έχουν αναρτήσει στο Διαδίκτυο δήλωση περιουσιακής κατάστασης για το έτος 2011.

Υπάρχουν όμως και 20 αιρετοί που ήταν υποχρεωμένοι να αναρτήσουν τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης στην ιστοσελίδα και δεν το έχουν πράξει. Εκτός από τον κ. Καμίνη, στη δημοσιοποίηση της περιουσιακής τους κατάστασης έχουν προβεί οι αντιδήμαρχοι Αγγελική Αντωνοπούλου, Άγγελος Αντωνόπουλος, Αναστάσιος Αβραντίνης, Ανδρέας Βαρελάς, Εύα Κοντοσταθάκου και Νίκος Κόκκινος, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ευγένιος Κολλάτος, Νίκος Βαφειάδης, Φώτης Ιγνατίου, Ελένη Κατσούλη, Αθανάσιος Σπυράκος, Γιώργος Δημόπουλος, Γιώργος Μπρούλιας.

Στην ιστοσελίδα του δήμου Αθηναίων δεν έχουν αναρτήσει, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του δήμου, τη δήλωση περιουσιακής τους κατάστασης οι υπόχρεοι Σουλτάνα Σπυροπούλου, Άννα Φιλίνη, Νέλλη-Κανέλλα Παπαχελά, Καλλιόπη Γιαννοπούλου, Στυλιανός Λάμπρου, Φίλιππος Δραγούμης, Ιωάννα Γεννηματά, Μαρία Κουβέλη, Μαρία Κανελλοπούλου, Βασιλική Τριφύλλη, Ηλίας Ψινάκης, Γιώργος Αναγνωστόπουλος, Φώτης Προβατάς, Γιώργος Αποστολόπουλος, Χρήστος Τεντόμας, Εμμανουήλ Δανδουλάκης, Νικόλαος Μιχαλολιάκος, Αικατερίνη Δωρή, Ελένη Πορτάλιου, Δημήτριος Κωνσταντάρας.

Στον αντίποδα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, προς ενημέρωση του υπουργείου Εσωτερικών, απέστειλε έγγραφο σύμφωνα με το οποίο όλοι οι υπόχρεοι έχουν αναρτήσει τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης.

Ενδεικτικά και σύμφωνα με το πλήθος εγγράφων που έχουν διαβιβαστεί στη Βουλή, στον δήμο Φυλής οι αιρετοί που είναι υποχρεωμένοι να αναρτήσουν δήλωση περιουσιακής κατάστασης έχουν αποστείλει ερώτημα στην Αρχή Προστασίας Προσωπικού Χαρακτήρα και μέχρι την απάντηση της αρχής δεν αναρτούν τις δηλώσεις.

Ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου δηλώνει ότι με την υποβολή των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου «θωρακίζεται η διαφάνεια κατά τη διοίκηση των δημοτικών πραγμάτων», ενώ η διάταξη του Καλλικράτη για τη δημοσιοποίηση με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του δήμου, «είναι ατελής ως προς τη διαδικασία», καθώς δεν διευκρινίζονται οι ειδικότεροι όροι της ανάρτησης, ο χρόνος, η διάρκεια της και οι έννομες συνέπειες από την παράλειψή της.

Στον δήμο Κηφισιάς μόνον ο δήμαρχος έχει αναρτήσει στο Διαδίκτυο τη δήλωση περιουσιακής του κατάστασης, το ίδιο και στο δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης. Υπάρχουν όμως και αιρετοί, σύμφωνα με το έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή, οι οποίοι δεν προσκόμισαν καν τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης στο δημοτικό κατάστημα γιατί «αντιτίθενται στην τακτική της ανάρτησης τους στην ιστοσελίδα του Δήμου Πολυγύρου».

Στον δήμο Προσοτσάνης 11 αιρετοί δεν τήρησαν τη διαδικασία του Ν. 3852/2010, ανάμεσα τους αντιδήμαρχοι και τακτικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Μεταξύ των δήμων που ορισμένοι αιρετοί δεν ανήρτησαν τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης είναι και ο δήμος Περιστερίου, αν και μέχρι στιγμής έχουν αναρτηθεί οι δηλώσεις του δημάρχου, των αντιδημάρχων και μελών της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής.

Στον δήμο Καρύστου όλοι οι αιρετοί έχουν υποβάλει ετήσια δήλωση περιουσιακής κατάστασης η οποία όμως δεν έχει αναρτηθεί στο Διαδίκτυο διότι, σύμφωνα με υπεύθυνη δήλωσή τους, «δεν επιθυμούν τη δημοσιοποίηση των προσωπικών δεδομένων τους».

Ανάμεσα στα έγγραφα που διαβιβάστηκαν στη Βουλή υπάρχει και έγγραφο αντιδημάρχου από δήμο στη Μακεδονία που δηλώνει ότι τα περιουσιακά του στοιχεία τα έχει αποκτήσει από την εργασία του και «επειδή οι καιροί που διανύουμε είναι ιδιαίτερα δύσκολοι και η δημοσιοποίησή τους μπορεί να προκαλέσει ιδιαίτερους κινδύνους», εφιστά την προσοχή των αρμοδίων και τους καθιστά υπεύθυνους έναντι οποιασδήποτε βλάβης υποστεί.

in.gr

Στον αέρα 900.000 συντάξεις του ΙΚΑ

Στον αέρα κινδυνεύουν να μείνουν 900.000 συνταξιούχοι του ΙΚΑ, καθώς η διοίκηση του Ταμείου αδυνατεί να δεσμευτεί για την καταβολή των συντάξεων σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν εξασφαλίσει την έκτη δόση.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος επεσήμανε ότι δεν μπορεί να απαντήσει αν θα πληρωθούν οι συντάξεις στην περίπτωση που η χώρα δεν λάβει τη δόση από την τρόικα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο διοικητής του ΙΚΑ, ο ..........

σχεδιασμός του ιδρύματος είναι να κλείσει η χρονιά χωρίς να αλλάξει ο προγραμματισμός στις ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων, όμως αυτό ενδέχεται να αλλάξει το 2012.

Σημειώνεται ότι τώρα οι συντάξεις καταβάλλονται 10 μέρες πριν το κλείσιμο του μήνα.

Μνημείο Πεσόντων Φιλιατρινών Αεροπόρων

Στα πλαίσια της δράσης του άτυπου Συλλόγου των Φιλιατρινών Αεροπόρων ευρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να πληροφορήσω τους εν ενεργεία και εν αποστρατεία Συναδέλφους για την κατασκευή από τον Δήμο Φιλιατρών ενός Μνημείου Πεσόντων Φιλιατρινών Αεροπόρων μετά από αίτηση του του Συλλόγου μας.

Για όσους δεν γνωρίζουν το θέμα ας μου επιτραπεί να παραθέσω ιστορικά τα γεγονότα.
Στις 10 Ιανουαρίου 2009 έστειλα επιστολή στο ..........

Δήμο Φιλιατρών με αίτημα την ονομασία ανωνύμου οδού σε "ΟΔΟΣ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΩΝ" ή την ονομασία ανωνύμου πλατείας σε "ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΩΝ" και κατασκευή Μνημείου Πεσόντων Φιλιατρινών Αεροπόρων για να τιμήσουμε τους πεσόντες συναδέλφους Ανθσγό (Ι) Ανδριανόπουλο Γεώργιο, Ανθσγό (Ι) Πανταζόπουλο Γεώργιο και Ίκαρο Τσούτσια Σπύρο.

Τελικά το θέμα ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο απο τον Πρόεδρο του Δ.Σ. στις 17 Μαρτίου 2009 και αποφασίσθηκε ομόφωνα με την υπ΄αριθμόν 54/2009 απόφαση η ονομασία της Πλατείας στη συμβολή των οδών Δεκατεσσάρων και Λιμεναριού σε "ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΩΝ" και κατασκευή μνημείου στη ίδια πλατεία με την τοποθέτηση ενός UHT (Unit Horizontial Tail) αεροσκάφους Α-7.
Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας συμφώνησε με τα κατατεθέντα σχέδια κατασκευής του μνημείου και διέθεσε το UHT από την 116 Πτέρυγας Μάχης. Το UHT παρελήφθει από τον τότε Αντιδήμαρχο Τάσο Παναγιωτόπουλο και αναμένεται η αποπεράτωση του μνημείου.

Το ποσοστό ολοκλήρωσης του μνημείου ευρίσκεται στο 90% από το καλοκαίρι του 2010 και απαιτείται η κατασκευή και τοποθέτηση της μαρμάρινης πλάκας με τα ονόματα και ολοκλήρωση της διευθέτησης του περιβάλλοντα χώρου. Η καθυστέρηση της ολοκλήρωσης του μνημείου είναι αιτία να γίνεται χώρος διαμονής μεταναστών, και την αποδίδω στα γνωστά προβλήματα του Καλλικράτη αλλά το ποσό είναι ασήμαντο εμπρός στο καθήκον για απότιση φόρου τιμής της Πολιτείας προς τους πεσόντες για την Πατρίδα Φιλιατρινούς Αεροπόρους

Ο Δήμος Φιλιατρών (τώρα Τριφυλίας) σε συνεργασία με την Διεύθυνση Α5 του ΓΕΑ θα κάνει τα αποκαλυπτήρια με κάθε επισημότητα. Η ημερομηνία θα γνωστοποιηθεί έγκαιρα σε όλους τους συναδέλφους.

Λίγα λόγια για τους πεσόντες Συναδέλφους από το ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΦΥΛΛΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ της Β4

Ο Ανθσγός (Ι) Ανδριανόπουλος Γεώργιος του Ιωάννη και της Ελένης γεννηθείς έτος 1933 εγγεγραμμένος στα μητρώα του Δήμου Φιλιατρών.
01-04-54 Κατετάγη μαθητής στη Σ.Α (ΕΚΕΧ)
10-11-55 Ονομάσθηκε Έφεδρος Ανθσγός (Ι)
15-08-58 Μονιμοποιήθηκε Ανθσγός (Ι)
14-05-59 Φονεύθηκε σε αεροπορικό ατύχημα

Ο Ανθσγός (Ι) Πανταζόπουλος Γεώργιος του Κων/νου και της Τούλας γεννηθείς έτος 1934 εγγεγραμμένος στα μητρώα του Δήμου Φιλιατρών.
02-04-56 Κατετάγη μαθητής στη Σ.Α (ΕΚΕΧ)
22-03-58 Ονομάσθηκε Έφεδρος Ανθσγός (Ι)
26-04-60 Φονεύθηκε σε αεροπορικό ατύχημα

Ο Ίκαρος Τσούτσιας Σπυρίδων του Χαραλάμπους γεννηθείς έτος 1927 εγγεγραμμένος στα μητρώα του Δήμου Φιλιατρών.
Εισήλθε στη Σχολή Ικάρων το έτος 1947
15-07-48 Φονεύθηκε σε αεροπορικό ατύχημα

Τι αλλάζει στις φοροαπαλλαγές

Στο μέτωπο των φοροαπαλλαγών, οι εκπτώσεις είναι πλέον μόνο από το φόρο και όχι από το εισόδημα. Σε σχέση με πέρυσι περιορίζονται στο μισό και αντί για 20% εκπίπτει από το φόρο το 10% ενώ καταργήθηκε η έκπτωση φόρου για τα δικηγορικά έξοδα.

Οι αποδείξεις από τους δικηγόρους θα μετρούν στις αποδείξεις που απαιτούνται για το αφορολόγητο όριο. Η περικοπή των φοροαπαλλαγών σε συνδυασμό με το μειωμένο αφορολόγητο όριο και τη νέα φορολογική κλίμακα αυξάνει ακόμη περισσότερο τη φορολογική επιβάρυνση για όλους τους φορολογούμενους.

Με τις νέες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου: ...........

1. Έξοδα ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης: Εκπίπτει από το φόρο το 10% της δαπάνης και έως 3.000 ευρώ.

2. Ενοίκια κύριας κατοικίας και παιδιών που σπουδάζουν σε άλλη πόλη: Εκπίπτει από το φόρο το 10% και έως 100 ευρώ.

3. Δίδακτρα για ιδιαίτερα μαθήματα ή για φροντιστήρια: Έκπτωση από το φόρο το 10% της δαπάνης και έως 100 ευρώ. Το ποσό της κάθε δαπάνης των περιπτώσεων β) και γ), η οποία υπολογίζεται αθροιστικά και για τους δύο συζύγους, μειώνει το φόρο μόνο εφόσον έχει περιληφθεί στην αρχική δήλωση και μερίζεται μεταξύ των συζύγων ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος του καθενός που φορολογείται με τις γενικές διατάξεις, όπως αυτό δηλώθηκε με την αρχική δήλωση ή συμπληρωματική μέχρι τη λήξη της προθεσμίας.

4. Τόκοι στεγαστικού δανείου απόκτησης πρώτης κατοικίας: Έκπτωση από το φόρο 10% της δαπάνης ανεξάρτητα από το χρόνο σύναψης του στεγαστικού δανείου και του χρόνου χορήγησης της προκαταβολής. Το ποσοστό της μείωσης υπολογίζεται στους τόκους που αντιστοιχούν στο τμήμα του δανείου ως 200.000 ευρώ και εφαρμόζεται για τόκους που καταβάλλονται από την 1η Ιανουαρίου του 2011 και μετά. Η ίδια έκπτωση φόρου ισχύει και για τα στεγαστικά δάνεια που χορηγούνται για αναστήλωση, επισκευή, συντήρηση ή εξωραϊσμό διατηρητέων κτισμάτων, καθώς και κτισμάτων που βρίσκονται σε περιοχές χαρακτηριζόμενες παραδοσιακά τμήματα πόλεων ή παραδοσιακοί οικισμοί.

5. Ασφάλιστρα ζωής: Έκπτωση φόρου 10% του ποσού της ετήσιας δαπάνης που καταβάλλει ο φορολογούμενος για ασφάλιστρα ασφαλίσεων ζωής, θανάτου, προσωπικών ατυχημάτων και ασθένειας για την ασφάλιση του ίδιου, της συζύγου του και των τέκνων που τους βαρύνουν σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος. Το ποσό της δαπάνης ασφαλίστρων, επί του οποίου υπολογίζεται η μείωση, δεν μπορεί να υπερβεί τα 1.200 ευρώ για άγαμο και τα 2.400 ευρώ για οικογένεια. Δηλαδή η ανώτατη έκπτωση φόρου φθάνει τα 120 ευρώ για τον άγαμο και τα 240 ευρώ για την οικογένεια.

6. Διατροφή από τον έναν σύζυγο στον άλλον: Το 10% της διατροφής με το ποσό της μείωσης του φόρου να μην μπορεί να υπερβεί τα 1.500 ευρώ.

7. Ασφαλιστικές εισφορές: Μείωση φόρου 10% της δαπάνης και έως 1.000 ευρώ.

8. Δαπάνες ενεργειακής αναβάθμισης ακινήτων: Εκπίπτει από το φόρο το 10% της δαπάνης για επεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης ακινήτου. Το ποσό της δαπάνης επί της οποίας υπολογίζεται η μείωση δεν μπορεί να υπερβεί το ποσό των 3.000 ευρώ κατά συνέπεια μέγιστη μείωση φόρου 300 ευρώ.

Απώλειες έως 1.200 ευρώ με το νέο μισθολόγιο

Σημαντικές ανατροπές στο μισθολογικό καθεστώς χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων φέρνει η εισαγωγή του Ενιαίου Μισθολογίου. Με την εφαρμογή του από τον αμέσως επόμενο μήνα, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν τις αποδοχές τους να μειώνονται σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και έως τα 1.200 ευρώ. Προβλέπεται αύξηση των εισαγωγικών μισθών, η οποία όμως εξανεμίζεται από την κατάργηση των επιδομάτων.

Προκειμένου να γίνουν κατανοητές οι μειώσεις .......

μισθών που έρχονται για όλους μπορεί να «εξετάσει» το νέο καθεστώς για ένα εργαζόμενο ίδιων προσόντων και χρόνων υπηρεσίας σε διαφορετικά υπουργεία πριν και μετά το νέο μισθολόγιο. Έτσι, ένας υπάλληλος Y.E. με 14 χρόνια υπηρεσίας με το νέο καθεστώς θα λαμβάνει 1.006 ευρώ ανεξαρτήτως υπουργείου, ενώ μέχρι τώρα ελάμβανε 1.116 στο υπουργείο Άμυνας, 1.183 στο υπουργείο Eξωτερικών, 1.236 στο Πολιτισμού, 1.277 στο Eργασίας, 1.301 στο Yποδομών, 1.495 στο Δικαιοσύνης και 2.102 στο Oικονομικών. Aντίστοιχα, ένας υπάλληλος ΔE με 14 χρόνια θα λαμβάνει τώρα ανεξαρτήτως υπουργείου 1.248 ευρώ, ενώ μέχρι τώρα ελάμβανε 1.277 στο Eθνικής Άμυνας, 1.489 στο Eξωτερικών, 1.397 στο Πολιτισμού, 1.438 στο Eργασίας, 1.462 στο Yποδομών, 1.661 στο Δικαιοσύνης και 2.381 στο Oικονομικών.

Σε μία νέα πραγματικότητα καλούνται να ζήσουν πλέον εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς μέσω της εισαγωγής του νέου βαθμολογίου - μισθολογίου θα δουν τις αποδοχές τους από τον επόμενο μήνα να μειώνονται έως και το μισό. Yπάρχουν χαρακτηριστικές περιπτώσεις που η μείωση θα ξεπεράσει τα 1.200 ευρώ. Aρκεί να αναφέρουμε ότι λόγω επιδομάτων ένας πρωτοδιόριστος πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στο υπουργείο Oικονομικών μέχρι σήμερα λάμβανε μηνιαίως 2.076 ευρώ, ενώ ένας υπάλληλος του υπουργείου Eθνικής Άμυνας της ίδιας κατηγορίας μετά από 33 έτη υπηρεσίας είχε ως μηνιαίες απολαβές 1.908 ευρώ.

Απώλειες έως 1.200 ευρώ με το νέο μισθολόγιο

Mε τα νέα δεδομένα, η «αδικία» διορθώνεται, καθώς ο μισθός του μεν πρώτου διαμορφώνεται στα 1.092 ευρώ, ενώ του δεύτερου στα 1.906. Συνολικά το υπουργείο Oικονομικών βρισκόταν από 38%-41% πάνω από το μέσο όρο αναλόγως της κατηγορίας για ένα νεοδιόριστο, διαφορά που έφθανε μέχρι και 64% για έναν εργαζόμενο με 33 έτη υπηρεσίας.

Επιδόματα όπως... τύχει

«Πολύπλοκη και κατακερματισμένη», ήταν η περιγραφή που χρησιμοποιείτο για την επιδοματική πολιτική, με δεδομένο ότι αναπτύχθηκε χωρίς σύστημα και στρατηγική και δίχως να λαμβάνει υπόψη της τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας. Tο σύνολο των επιδομάτων δεν διαφοροποιούνταν βάσει ποιοτικών κριτηρίων, όπως είναι τα τυπικά προσόντα και οι δεξιότητες των υπαλλήλων, η σύνδεση της αμοιβής με την εργασία, το σύστημα αξιολόγησης των υπαλλήλων, η σπουδαιότητα του ρόλου ή της θέσης που ασκούν. Xαρακτηριστικό είναι το κίνητρο απόδοσης, η χορήγηση του οποίου φαίνεται ότι δεν εξυπηρετεί το σκοπό του, δεδομένου ότι καταβάλλεται σε όλους τους υπαλλήλους ανεξάρτητα από την αξιολόγηση της απόδοσής τους.

Aντιθέτως μοναδικό κριτήριο για τη χορήγηση των επιδομάτων φαίνεται να είναι η ενίσχυση των αμοιβών των υπαλλήλων. H έλλειψη συστήματος συσχέτισης των επιδομάτων με τα παραγόμενα αποτελέσματα οδήγησε σταδιακά σε εμφάνιση ανισότητας μεταξύ των αμοιβών που χορηγούνται από κάθε υπουργείο τόσο ως προς το ύψος αυτών όσο και ως προς τα κριτήρια που χρησιμοποιούνται για τη χορήγησή τους.

Eίναι γεγονός πως με το νέο μισθολόγιο οι στρεβλώσεις αυτές ανήκουν στο παρελθόν. Γεγονός, επίσης, είναι όμως ότι για τους περισσότερους οι απολαβές θα είναι «ψαλιδισμένες». Σε πρώτη ανάγνωση ο εισαγωγικός μισθός για τους υπαλλήλους Yποχρεωτικής Eκπαίδευσης θα έχει αύξησης της τάξεως του 8,8%, για τους υπαλλήλους Δευτεροβάθμιας 3,2%, για τους υπαλλήλους Tεχνολογικής 9,5% και για τους υπαλλήλους Πανεπιστημιακής 9,9%. Όπως παρατηρούν στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης, όμως, η «αύξηση» που εισάγεται στους εισαγωγικούς μισθούς όλων των εκπαιδευτικών κατηγοριών στην ουσία εξανεμίζεται μέσω της πλήρους κατάργησης σχεδόν του συνόλου των επιδομάτων που δίδονταν. Aρκεί να αναφέρουμε πως υπήρχαν 184 ειδικά και τακτικά επιδόματα και στο εξής θα δίδονται μόνο τέσσερα συν εκείνο της απόδοσης, το οποίο, όμως, εξαρτάται πλήρως από την αξιολόγηση και την επίτευξη 90% και άνω συγκεκριμένων στόχων που θα τεθούν.

Nέο βαθμολόγιο

Σαρωτικές αλλαγές στη ζωή των δημοσίων υπαλλήλων, όμως, θα φέρει και το νέο βαθμολόγιο, το οποίο στην ουσία συνδέει το μισθό με την παραγωγικότητα και περνά τις όποιες προαγωγές από τη βάσανο των υπηρεσιακών συμβουλίων. H αυστηρή ποσόστωση, δε, που θεσπίζεται κυρίως για την άνοδο στα ανώτερα βαθμολογικά - μισθολογικά κλιμάκια, καθιστά σαφές πως η εξέλιξη ενός υπαλλήλου δεν είναι πλέον καθόλου δεδομένη, αφού δεν εξαρτάται από κριτήρια παλαιότητας.

Σημειώνουμε απλά ότι μόλις το 20% των υπαλλήλων θα κατορθώνει να φθάσει στο βαθμό A΄. Σε συνδυασμό με τη θέσπιση του «κρατικού» υπαλλήλου, που «απελευθερώνει» τις μετακινήσεις σε όλες υπηρεσίες των υπουργείων και των αποκεντρωμένων διοικήσεων με κοινή απόφαση του υπουργού Διοικητικής Mεταρρύθμισης και των αρμόδιων κατά περίπτωση υπουργών των υπηρεσιών προέλευσης και υποδοχής των υπαλλήλων, η κακώς εννοούμενη «σταθερότητα» στον εργασιακό βίο των εργαζομένων στο Δημόσιο αποτελεί παρελθόν. Όπως σημειώνεται και στο σκεπτικό του νέου νόμου, η υφιστάμενη «ιδιαίτερα υψηλή εργασιακή ασφάλεια, έχει αποσυνδεθεί από την έννοια του υγιούς εργασιακού ανταγωνισμού και συνδέεται ευθέως με εντεινόμενα φαινόμενα δυσκαμψίας τόσο στη λήψη αποφάσεων όσο και στην παροχή υπηρεσιών».

Συνέπεια αυτού ήταν μία «εντεινόμενη αδυναμία να ευθυγραμμιστεί ο δημόσιος τομέας με σύγχρονες τάσεις της αγοράς». Zητούμενο, πάντως, παραμένει αν οι νέες ρυθμίσεις θα λειτουργήσουν στην κατεύθυνση της απαλλαγής της Διοίκησης από αυτά τα φαινόμενα, δημιουργώντας ανταγωνιστικά στελέχη, ή απλώς θα περιορισθούν σε μία προσπάθεια μείωσης του λειτουργικού κόστους της κρατικής μηχανής.

Ημερησία

Ερχονται μισθοί 530 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα, με απώλειες σοκ 5,5 δισ. από το πολυνομοσχέδιο

Εν μια νυκτί τα νοικοκυριά έχασαν 5,5 δισ. ευρώ από τη νέα καταιγίδα του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή την περασμένη Πέμπτη και προβλέπει δραστικές μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις και «φορολογική αφαίμαξη» για όλα τα φυσικά πρόσωπα.

Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού........

Λογιστηρίου του Κράτους, οι δημόσιοι υπάλληλοι χάνουν 2 δισ. ευρώ από το νέο μισθολόγιο, οι συνταξιούχοι άλλα 1,4 δισ. ευρώ από τις περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, ενώ πάνω από 5,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα κληθούν να καταβάλουν επιπλέον φόρους ύψους 2 δισ. ευρώ λόγω της μείωσης του αφορολόγητου ορίου, των αλλαγών στην κλίμακα φορολογίας εισοδήματος και του ψαλιδίσματος όλων των φοροαπαλλαγών. Για όσους τεθούν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας υπολογίζεται ότι οι απώλειες στις αποδοχές τους θα είναι τουλάχιστον 85 εκατ.

Με βάση τα παραπάνω, κάθε νοικοκυριό χάνει 1.400 ευρώ κατά μέσον όρο, ενώ αν συνυπολογισθούν και τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου του Ιουνίου οι απώλειες ξεπερνούν τα 2.000 ευρώ. Συνολικά από τον Φεβρουάριο του 2010 μέχρι σήμερα οι πολίτες έχουν καταβάλει 31 δισ. ευρώ στον βωμό της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα

Την εβδομάδα από 10 Οκτωβρίου έως 16 Οκτωβρίου 2011 εφημερεύει το φαρμακείο:

Βασίλη Παπαθεοδοσίου

Tηλ: 2761 - 0 - 32229
Κιν. 693 - 2337104


ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν κάθε Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγουν ξημερώματα της άλλης Δευτέρας στις 07:59 το πρωί.



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 10ης Οκτωβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.




Για τις Αθηναϊκές εφημερίδες πατήστε εδώ