Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

Κλιμακώνονται αυτή την εβδομάδα οι αντιδράσεις των συνδικάτων στις νέες ρυθμίσεις για τις εργασιακές σχέσεις, στο μέτρο της εφεδρείας και τις περικοπές μισθών και συντάξεων. Οι αντιδράσεις θα κορυφωθούν με την πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 19 Οκτωβρίου, ενώ συζητείται το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί απεργία στις ΔΕΚΟ στις 18 του μηνός.

Κινητοποιήσεις με διάφορες μορφές, έχουν .............

αποφασίσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας ομοσπονδίες της ΑΔΕΔΥ. Οι ομοσπονδίες προγραμματίζουν συλλαλητήριο για τις 10.00 π.μ. το πρωί του Σαββάτου και πορεία προς τη Βουλή.

Στάση εργασίας για αύριο Τρίτη από τις 11.30 έως τη λήξη του ωραρίου, έχει εξαγγείλει η ΠΟΕ ΟΤΑ, με συγκέντρωση στην Πλατεία Καραΐσκάκη και πορεία προς τη Βουλή. Οι εργαζόμενοι στους δήμους, πραγματοποίησαν σήμερα καταλήψεις δημοτικών κτιρίων, γκαράζ, δημαρχείων και Χ.Υ.Τ.Α. σε όλη τη χώρα.

Σε στάση εργασίας προχωρά την Πέμπτη από τις 11.00 έως τις 15.00 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.), ενώ την ίδια μέρα στη 1.00 μ.μ., η Ο.Λ.Μ.Ε. προγραμματίζει συλλαλητήριο στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή.

Απεργούν σήμερα και την Τετάρτη οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ενώ για την Τρίτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή έχουν προγραμματίσει στάσεις εργασίας.

Σε δεκαήμερη απεργία προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ απεργία διαρκείας ξεκίνησαν από σήμερα, οι εργαζόμενοι στην Διεύθυνση πληροφορικής της κοινωνικής ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ).

Από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου απεργούν οι εφοριακοί, και σε 10ήμερη απεργία προσανατολίζονται οι τελωνειακοί.

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, η μορφή και η διάρκεια των οποίων θα συγκεκριμενοποιηθεί κατά την αποψινή συνεδρίαση του προεδρείου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Πενθήμερη αποχή από 13 έως και 19-10-2011 προειδοποιούν ότι θα πραγματοποιήσουν από την ερχόμενη Πέμπτη, οι δικηγόροι όλης της χώρας εάν δεν υπάρξει δέσμευση του υπουργείου Δικαιοσύνης, πως δεν θα μεταφερθεί δικαστική ύλη στους συμβολαιογράφους.

Μήνυμα κλιμάκωσης από ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

Εξάλλου, μήνυμα κλιμάκωσης έστειλαν την Δευτέρα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησαν από κοινού οι δύο συνομοσπονδίες.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος υποστήριξε ότι οι κινητοποιήσεις θα ενταθούν με διάφορους τρόπους και η ΓΣΕΕ θα αναζητήσει τρόπους υποστήριξης των εργαζομένων εκεί που δεν υπάρχει σωματείο.

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του κ. Παναγόπουλου σε εξωθεσμικούς παράγοντες» τους οποίους απεκάλεσε «εθελόδουλους και σύγχρονους δοσίλογους» οι οποίοι «εφοδιάζουν την τρόικα με προτάσεις τις οποίες εν συνεχεία οι εκπρόσωποι των δανειστών απευθύνουν ως απαιτήσεις προς την Κυβέρνηση».

Στην ανάγκη του συντονισμού των δυνάμεων ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αναφέρθηκε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Γιώργος Τσικρικάς υποστηρίζοντας, ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιδράσουν στις προσπάθειες για τη δημιουργία αντιπαλότητας ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, εφόσον θίγονται εξίσου από τα μέτρα.

Αναφερόμενος δε στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας ο κ. Τσικρικάς, το χαρακτήρισε αντεργατικό και υποστήριξε ότι χιλιάδες έμπειροι υπάλληλοι οδηγούνται με τον τρόπο αυτό στην απόλυση.

Newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.