Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Απαγορευμένη διαφήμιση

Στην χώρα της «ελευθερίας» αυτή η διαφήμιση προβλήθηκε στο MTV μία μόνο φορά. Τελικά η ελευθερία υπάρχει, αρκεί να μην θίγονται τα κακώς κείμενα, τα οποία χαρακτηρίζονται έτσι γιατί αποκαλύπτουν των ωμή αλήθεια και τότε..., παρεμβαίνει ο μεγάλος «μπαμπάς» που προστατεύει την αποχαύνωση και βάζει την τάξη που θέλει.Οπως είπε Ο Henry Ford κάποτε: "Είναι αρκετά καλό ότι ο λαός αυτού του έθνους δεν αντιλαμβάνεται το τραπεζικό και χρηματηστηριακό...

μας σύστημα, διότι αν το καταλάβαινε, εγώ πιστεύω ότι θα γινόταν επανάσταση πριν από αύριο το πρωί" προφανώς ο άνθρωπος θα ήταν εκτός εαυτού δεδομένου ότι ήταν από τους ευνοούμενους αυτού του συστήματος.



Το χρήμα ως χρέος

Πώς το χρήμα δημιουργείται από το χρέος, μια εισαγωγή στη θεωρία του χρήματος...
Με άλλα λόγια πώς οι τραπεζίτες "δημιουργούν" χρήμα από το τίποτα κι έχουν στο ''χέρι'' τις κυβερνήσεις! Χρήσιμα και χρηστικά για να καταλάβουμε τι συμβαίνει γύρω και εναντίον μας... ή για ποιο λόγο όποτε το κεφάλαιο έχει πρόβλημα, το κράτος...

τρέχει, δανείζεται και βρίσκει αμέσως τα εκατομμύρια δολάρια ή ευρώ για να καλυφθούν οι ανάγκες των τραπεζών..
Παρακολουθείστε αυτά τα πέντε video. Θα σας συγκλονίσουν!!!

1/5


2/5


3/5


4/5


5/5


Η οικονομική κρίση, με λόγια της πιάτσας

Σκέψου ότι ζεις σε μια γειτονιά παλαιού τύπου.. Από αυτές που βλέπεις στις ασπρόμαυρες ελληνικές ταινίες, ας πούμε - Λατέρνα, Φτώχεια και Φιλότιμο φάση.
Έχεις τώρα σ´αυτή τη γειτονιά ένα μπακάλικο - το αφεντικό του μαγαζιού, κωλόχοντρος αντιπαθέστατος αλλά αναγκαίος επειδή φέρνει τα πάντα, παστέλια, μαντολάτα, απορρυπαντικά, τρόφιμα, τσιγάρα - διαθέτει και τηλέφωνο «δια το κοινόν». Έχει και ...υπαλλήλους διάφορους ο χοντρός - βάλτους κι αυτούς στην ιστορία. Τι κάνει λοιπόν ο χοντρός;
Αγοράζει κοψοχρονιά και πουλάει σε τσιμπημένες τιμές, κλέβει και στο ζύγι - κονομάει γενικώς. Και όσο κονομάει, τόσο αγοράζει κι όσο αγοράζει, τόσο πουλάει όλο κι ακριβότερα - κονομάει χοντρικώς.
Πουλώντας λιανικώς.
Έχει φτιάξει τώρα ο χοντρός ένα κομπόδεμα μεγαλύτερο...

από τη μπάκα του. Τι να το κάνει; Οι τράπεζες δε δίνουν καλά επιτόκια, με τοκογλυφίες δε θέλει να μπλέκει καθότι επίφοβα πράγματα, για την πάρτη του δε γουστάρει να ξοδέψει επειδή τυγχάνει ολιγαρκής καρμίρης ο χοντρός - σκέφτεται λοιπόν, σπάει την κεφάλα του, τι να το κάνει το μπαγιόκο. «Ρε δεν ανοίγω ακόμα ένα μπακάλικο - να κονομάω από δυο πάντες;» λέει στο τέλος.
Τώρα υπάρχουν δυο μπακάλικα στη γειτονιά, μόνο που οι τιμές δεν πέφτουν (μαλάκας είναι ο χοντρός να τις ρίξει; αφού μόνος του κάνει παιχνίδι), αντιθέτως, λόγω εξόδων της αναπτυσσόμενης επιχείρησης (του χοντρού), οι τιμές ανεβαίνουν. Τι γίνεται μετά;
Τι να γίνει; Μεροκαματιάρηδες οι άνθρωποι της γειτονιάς, δεν διαθέτουν κανένα μηχάνημα να κόβει αβέρτα χρήματα - οπότε δεν μπορούν πλέον να αγοράσουν τα εμπορεύματα του χοντρού. Πέφτουν τα έσοδα ανεβαίνουν τα έξοδα - τρελαίνεται ο χοντρός! Τι θ´απογίνει; Αποφασίζει να ανοίξει μπλοκάκι με βερεσέδια, καλύτερα να του χρωστάνε παρά να σαπίζει το εμπόρευμα στα ράφια. Αναθαρρεύουν λοιπόν οι μεροκαματιάρηδες της γειτονιάς κι αρχίζουν να ψωνίζουν όλο και περισσότερα με βερεσέ - το μπλοκάκι του χοντρού γίνεται κανονικός τηλεφωνικός κατάλογος.
Ξυπνάει, που λες, ένα πρωί ο χοντρός μέσα στον ιδρώτα. «Ρε τι γίνεται εδώ; Έχω καταντήσει να μου χρωστάνε μέχρι και τα καναρίνια το καναβούρι τους - που θα πάει αυτή η κατάσταση; Δεν έκανα καλά να ξανοιχτώ τόσο πολύ - άσε που ψυλλιάζομαι ότι οι μπαταξήδες της γειτονιάς δεν θα έχουν να με ξεχρεώσουν στον αιώνα τον άπαντα».
Τι σκαρφίζεται λοιπόν ο πούστης ο χοντρός; Πάει στον γερο-τσιφούτη της γειτονίας, τον σιχαμερό που δανείζει με τόκους δέκα φορές πάνω από το νόμιμο.

«Γερο-Λαδά αδερφέ μου, σώσε με!» παρακαλάει ο χοντρός.
«Ξανοίχτηκα με τα βερεσέδια - κάνε κάτι να έρθω στα ίσα μου, γιατί οι προμηθευτές πιέζουν κι εγώ μόνο το μπλοκάκι έχω!» Ο τσιφούτης την έχει από καιρό ανθιστεί τη φτιάξη, καθότι παλιά πουτάνα στην οικονομική ανάλυση. Αγοράζει λοιπόν το μπλοκάκι του χοντρού (κοψοχρονιά φυσικά) και όλα μέλι-γάλα.
Τώρα, αυτό το μπλοκάκι με τα βερεσέδια πρέπει κάπως να κλείσει - αλλά ο τσιφούτης είναι λεπτοκαμωμένο άτομο, καχεκτικό και φιλάσθενο ας πούμε.
Φωνάζει λοιπόν κάτι καλόπαιδα της γειτονιάς, με πτυχία και περγαμηνές από τα καλλιτερα Σωφρονιστικά Ιδρύματα της χώρας και τους ξηγιέται. «Φέρτε μου τα φράγκα κι από ότι μαζεύετε, 2% δικά σας». Ξαμολιούνται τα παιδιά, απειλούν, δέρνουν, σπάνε κάτι μαζεύουν.. Φτιάχνει την πρώτη μπάζα ο τσιφούτης αλλά είναι ακόμα παθητικός. Το μπλοκάκι ούτε που αδυνάτισε καθόλου, τετράπαχο παραμένει.
Πάει λοιπόν στα δικαστήρια και τις αστυνομίες. «Βοηθήστε με, καλοί μου άνθρωποι, φτωχός είμαι, το κομπόδεμά μου δάνεισα και τώρα δε με πληρώνουν επειδής είμαι γέρος κι ανήμπορος!» Φιλότιμοι οι σταυρωτήδες κάνουνε μια έτσι και ξεσπιτώνουν ένα κάρο κόσμο, αφού οι έρημοι οι άνθρωποι δεν έχουν να πληρώσουν.
Κάθεται τώρα ο τσιφούτης και ξαναμετράει. Τι πήρε; Λίγα λεφτά και μπόλικα χαμόσπιτα. Ούτε καν τα χρήματα που έδωσε στον χοντρό μπακάλη δεν έπιασε, τραβάει τις αραιές τρίχες που του έχουν απομείνει ο τσιφούτης. «Πως την πάτησα με τον κανάγια! Που, ακόμα και σκλάβους να τους πουλήσω όσους είναι εδώ μέσα στο μπλοκάκι - τα λεφτά μου δεν θα τα βγάλω!»
Από την άλλη πλευρά ο μπακάλης έχει πέσει στα μαύρα πανιά. Γιατί όσα του έδωσε ο τσιφούτης δε φτάνουν ούτε για «ζήτω» - έχει ξανοιχτεί πολύ, έχει τιγκάρει τις αποθήκες σε εμπόρευμα, χρωστάει στους προμηθευτές και ο κόσμος δεν περνάει να ψωνίσει ούτε λουμίνια για το καντήλι.. Πώς να περάσουν; Αφού δεν τους έχει μείνει ούτε κεραμίδι να βάλουν πάνω από το χάλι τους, να μην τους βλέπουν τα σύννεφα και τους φτύνουν καταιγιστικά, που λέει ο λόγος. Αρχίζει λοιπόν τις απολύσεις ο μπακάλης - την πληρώνουν οι μπακαλόγατοι και το παράρτημα ειδών μπακαλικής, μπας και σωθεί η επιχείρηση.
Έχουμε τώρα έναν τσιφούτη στα πρόθυρα αυτοκτονίας, έναν μπακάλη στα πρόθυρα εμφράγματος και τους μεροκαματιάρηδες δυο-τρία χιλιόμετρα βαθύτερα από τα πρόθυρα, στα υστερόθυρα, Καθαρτηρίου και Κολάσεως γωνία, για την ακρίβεια. «Το νου σας τυριά, θα σας φαν´οι βλάχοι!» που λέει κι ο φιλόσοφος.
Επειδή όμως τέτοια πράγματα δεν πρέπει να συμβαίνουν σε μια ευυπόληπτη κοινωνία, παρεμβαίνει το κράτος, να βάλει τάξη. Γιατί άνευ τσιφούτη δεν κινείται το χρήμα, άνευ μπακάλη δεν εισάγονται φουά γκρα και άνευ μεροκαματιάρηδων δεν εισπράττονται φόροι για να αγοραστεί το φουά γκρα - με νιώθεις;
Ερώτηση: τι πρέπει να κάνει το κράτος στη συγκεκριμένη περίπτωση; Τι μέτρα πρέπει να πάρει; Απαντήστε και εισπράττετε τη βάσην ας πούμε, με ολίγη από μπούτι εισπράττετε και το δίπλωμα οικονομολόγου να το 'χετε, να πορεύεστε στους χαλεπούς καιρούς.
Απαντήσεις που δοθηκαν από τυχάρπαστους φωστήρες της μπακαλικής:
1. Μειώνει τους φόρους το κράτος, οπότε περισσεύουν χρήματα στους φτωχομπινέδες και ξεχρεώνουν το μπακάλη και τον τσιφούτη.
Σχόλιο: Αγαπητό μου παιδί, μάλλον διαβάζεις πολλές ιστορίες του Έκτορος Μαλό και της Μυρτώς Κοντοβά – δεν εξηγείται αλλιώς τόση απλοϊκότης! Και τι είναι ρε το κράτος, που θα μειώσει τους φόρους; Σύλλογος προστασίας αναξιοπαθούντων μισθωτών; Πως θα ζήσει το κράτος; Εδώ αυτά που παίρνει και δεν του φτάνουν - εσύ προτείνεις μείωση; Άσε που, αν περισσέψουν λεφτά στους φτωχους, σιγά μην πάνε να ξεχρεώσουν! Θα αγοράσουν ένα κάρο μαλακίες και θα βρεθούν ακόμα πιο χρεωμένοι - έτσι όπως ακριβώς κάνουν τα τελευταία χρόνια! Ξαναπέρνα το Σεπτέμβρη με τον κηδεμόνα σου αγαπητό μου παιδί.
2. Ξεχρεώνει το κράτος τα χρωστούμενα από την τσέπη του και τα κρατάει λίγα-λίγα από τα μισθά των φτωχώνε.
Σχόλιο: Από τον προηγούμενο αντέγραψες και άλλαξες λίγο το συμπέρασμα για να μη σε πάρουν είδηση; Ρε πανίβλακα, αφού και το κράτος από τον τσιφούτη δανείζεται, πού θα βρει λεφτά να τον ξεχρεώσει; Ξαναπέρνα τον Σεπτέμβρη χωρίς τον κηδεμόνα σου, έτσι κι αλλιώς θα ξανακοπεί λόγω αντιγραφής.
3. Αφήνει το κράτος τον τσιφούτη και τον χοντρό να ψοφήσουν επειδή κάνανε μαλακίες και ανοίγει ένα δικό του μπακάλικο μαζί με μια κρατική τσιφουτερί για να βολευτεί ο κοσμάκης.
Σχόλιο: Κατ' αρχάς η γλώσσα που χρησιμοποιείς δεν ταιριάζει σε επιστήμονα παύλα άνθρωπο. Κατά δεύτερον, αν ψοφήσει το κεφάλαιο ποιος θα χρηματοδοτεί τους βουλευτές να βουλεύονται και τους υπουργούς να υποεργάζονται; Κατά τρίτον, είσαι παλιοκομμούνι και η ιστορία σε έχει καταδικάσει στο πυρ το εξώτερον! Ξαναπέρνα το Σεπτέμβρη που θα έχει τελειώσει η τουριστική περίοδος και θα ξαναλειτουργήσουμε τη Μακρόνησο, να δούμε τι θα κάνουμε με σένα.
4. Αγοράζει το κράτος ένα ολοκαίνουργο τεφτέρι, λευκό σαν αθώα περιστερά και το δίνει στον χοντρό. Δίνει κι ένα στον τσιφούτη για να μη γκρινιάζει. Και τους λέει «μην ανησυχείτε, εγώ είμαι εδώ - γράψτε κατά βούληση, εγγυώμαι εγώ τα λεφτά σας».
Σχόλιο: Να συλληφθεί πάραυτα ο γράψας την παραπάνω τούφα και να του απαγγελθούν επιτόπου κατηγορίες περιύβρισης αρχής, παρακώλυσης συγκοινωνιών, σύστασης συμμορίας καθώς και κατανάλωσης ψυχότροπων ουσιών εν ώρα μαθήματος. Στο ξεκίνημα της παγκόσμιας κρίσης του χρηματοπιστωτικού συστήματος, σύμπασα η ανθρωπότης προσκύνησε τον προφήτη Γκόρντον Μπράουν που είχε την έμπνευση να «δανείσει» χρήματα στις τράπεζες, βάζοντας πόδι στους διοικητικούς τους μηχανισμούς, προκειμένου να εκτονωθεί η κρίση. Αυτό έγινε στην Αγγλία και οι ηγέτες των υπόλοιπων χωρών έσπευσαν να κάνουν το ίδιο. Σήμερα όλο και περισσότεροι πολιτικοί ηγέτες μπερδεύονται στο άκουσμα του παραπάνω ονόματος. Η συνήθης αντίδραση είναι του στυλ «Μπράουν; Άι θινκ χι ιζ εν οβερεστιμέιτεντ πλέιερ - ΑΕΚ Αθενς σουντ νοτ ρινιού χις κόντρακτ! Παντελής Μπράουν ιζ φορ δε μπάζα άι τελ γιου». Κοντολογίς, όλο και περισσότεροι θέλουν να ξεχάσουν τη μαλακία του Γκόρντονα του Καφέ. Γιατί;
Διότι το πρόβλημα ήταν το πλεόνασμα παραγωγής που κυκλοφόρησε στην αγορά και η οικονομική αδυναμία των καταναλωτών να το απορροφήσουν. Πράγμα το οποίο οδήγησε στην κυκλοφορία πλασματικού χρήματος μέσω του υπερδανεισμού. Που με τη σειρά του οδήγησε σε κατάρρευση των αγορών εφόσον το πλασματικό χρήμα δεν μπορεί με τίποτα να γίνει πραγματικό. Όταν έρχεσαι εσύ και λες ότι θα ρίξεις ΚΙ ΑΛΛΟ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ, για να διορθώσεις την κατάσταση - είσαι, το λιγότερο, μαστουρωμένος! Για περισσότερες πληροφορίες ξαναδιάβασε την απάντηση νο.4


Πολυνίκης του θεσμού αναδεικνύεται η Εράνη

ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΓΙΑ 6η ΦΟΡΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 20ΕΤΙΑ

Σε πολυνίκη ομάδα όσον αφορά τις κατακτήσεις του κυπέλλου Μεσσηνίας αναδεικνύεται η Εράνη.
Η φετινή κυπελλούχος Μεσσηνίας κατέκτησε προχθές για 6η φορά τον τίτλο στο νομό, στις 9 συνολικά συμμετοχές που έχει σε τελικό. Εγινε έτσι η πρώτη ομάδα που το κερδίζει πιο πολλές φορές από όλες τις υπόλοιπες στη Μεσσηνία.

Από την περίοδο 1989-90 που ξεκινήσαμε να καταγράφουμε τους κυπελλούχους στο νομό, η Εράνη ξεκίνησε τις τρεις πρώτες φορές με ήττες το ταξίδι της στο θεσμό.
Στη συνέχεια όμως έχει καταφέρει στις 6 συμμετοχές της και με την προχθεσινή να βγει νικήτρια.
Την περίοδο 2000 - 2001 είχε αναμετρηθεί με τον προχθεσινό αντίπαλό της και ......

τότε τον είχε κερδίσει με 3-2.
Ολοι οι τελικοί που έχει συμμετάσχει είναι οι ακόλουθοι:
1989 - 90: Μιλτιάδης - Εράνη 2-1
1991 - 92: Απόλλωνας - Εράνη 2-1
1992 - 93: ΑΟ Μεσσήνης - Εράνη 2-1
1994 - 95: Εράνη - Ομόνοια 3-0,
2000 - 01: Εράνη - Μεσσηνιακός 3-2
2001 - 02: Εράνη - Πάμισος 2-0
2002 - 03: Εράνη - Πάμισος 0-0 (3-2 πεν.),
2003 - 04: Εράνη - Σπερχογεία 1-0.

Εχει πάρει 5 κύπελλα

Ο Κώστας Παναγιωτακόπουλος, σκόρερ στον προχθεσινό τελικό, έχει πάρει 5 φορές κύπελλο στην ποδοσφαιρική του καριέρα, οι τρεις μαζί με τη χθεσινή είναι με την Εράνη, ενώ έχει πάρει και δύο στην Ηλεία με τον Αστέρα Αμαλιάδας και τον Ηλειακό Λεχαινών.
Με την Εράνη εκτός από τον προχθεσινό τίτλο, έχει πάρει και τους άλλους δύο στους τελικούς την περίοδο 2002-03 με αντίπαλο τον Πάμισο και την επόμενη σεζόν 2003-04 με αντίπαλο τη Σπερχογεία.
Ο έμπειρος επιθετικός μίλησε για το παιχνίδι, το γκολ που έβαλε, τους τίτλους που έχει κερδίσει, αλλά και για τη συνέχεια, με δηλώσεις του χθες στην "Ε":
«Πιστεύω ότι κερδίσαμε δίκαια τον τίτλο του κυπελλούχου Μεσσηνίας. Είχαμε ευκαιρίες και εμείς και ο Μεσσηνιακός, αλλά εμείς κατορθώσαμε να σκοράρουμε και να πάρουμε το κύπελλο.
Σίγουρα για έναν ποδοσφαιριστή όσο περισσότερα κύπελλα κερδίσει είναι τιμή γιατί έτσι βλέπει οι προσπάθειες που κάνει στον αγωνιστικό χώρο, να ανταμείβονται.
Αυτό κάνει καλό στον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, αλλά και στην ομάδα που αγωνίζεται.
Εκείνο που έχω να πω για την αναμέτρηση είναι ότι κάναμε ένα καλό παιχνίδι σε γενικές γραμμές και οι δύο ομάδες.
Οπως έχω ξαναπεί το κάθε γκολ έχει τη δική του αξία. Αλλες φορές σου δίνει μια νίκη και άλλες φορές όπως συνέβη χθες (σ.σ. προχθές) ένα κύπελλο.
Θα προσπαθήσω να βάλω και άλλα γκολ έτσι ώστε να μπορέσει η ομάδα να πετύχει το στόχο της παραμονής, αλλά και να μην αλλάξουμε το γκολ αυτό που μας χάρισε ένα τρόπαιο με κάτι άλλο.
Ευελπιστώ το επόμενο γκολ να είναι στα Βραχνέικα και να πάρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα, που θα μας βοηθήσει και στη συνέχεια του πρωταθλήματος».

«Αξίζαμε τη νίκη» λέει Παπαθεοδοσίου

Ενας από τους παράγοντες της Εράνης, που δουλεύει αθόρυβα εδώ και χρόνια, προσπαθώντας από το πόστο που έχει αναλάβει να λειτουργούν όλα άψογα, που σίγουρα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και “ψυχή“ της ομάδας, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του φιλιατρινού συλλόγου Βασίλης Παπαθεοδοσίου, μας μίλησε για τον τελικό:
«Πρώτα απ‘ όλα θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες των δύο ομάδων που συμμετείχαν στον αγώνα. Επίσης στην ΕΠΣΜ για την άριστη διοργάνωση, καθώς ήταν μια εκδήλωση, η οποία δεν είχε να ζηλέψει σε τίποτα ανάλογες μεγάλες διοργανώσεις που έχουν γίνει πανελλαδικά.
Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και ευχαρίστησαν όλους όσοι βρέθηκαν στο αθλητικό κέντρο της ΕΠΣΜ και παρακολούθησαν τις προσπάθειές τους.
Σε ό,τι αφορά το παιχνίδι νομίζω ότι η Εράνη άξιζε που κέρδισε το παιχνίδι και η νίκη αυτή ανεβάζει την ψυχολογία της ομάδας για τη δύσκολη συνέχεια που έχουμε».
Η διοίκηση της Εράνης, η τεχνική ηγεσία και οι ποδοσφαιριστές της, δεν ξέχασαν μέσα στη χαρά τους για την κατάκτηση του κυπέλλου Μεσσηνίας τον άτυχο παίκτης του Μεσσηνιακού Γιάννη Ξαρχάκο, ο οποίος υπέστη εξάρθρωση ωμοπλάτης, λίγα λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα.
Μέσω της “Ε“ εύχονται στον ποδοσφαιριστή των “πράσινων“ περαστικά, γρήγορη ανάρρωση και σύντομα επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους.

Κυριακή στα Βραχνέικα

Στο δημοτικό γήπεδο των Βραχνέικων, θα γίνει τελικά ο κυριακάτικος αγώνας της Εράνης με τον τοπικό Διαγόρα. Σε αυτή την απόφαση προχώρησε η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ, όπως έκανε γνωστό με χθεσινή της ανακοίνωση.

Πηγή: Ελευθερία

Λαϊκός ήρωας στα Φιλιατρά... ο Ντίνος Παναγιωτακόπουλος

Διανύει την τρίτη του χρονιά στην Εράνη και έχει προλάβει να γίνει... λαϊκός ήρωας στα Φιλιατρά.
Είναι αυτός άλλωστε που έχει κληθεί με επιτυχία να βγάλει πολλές φορές τα... κάστανα από τη φωτιά και τα έχει καταφέρει.
Ο λόγος φυσικά για τον Ντίνο Παναγιωτακόπουλο, τον αγαπημένο "κοντό" των Φιλιατρινών.
Ο "μίστερ γκολ" μίλησε για μια ακόμη φορά προχθές και με ένα πανέμορφο γκολ χάρισε στην ομάδα του το κύπελλο Μεσσηνίας, λίγα λεπτά προτού ο τελικός με τον Μεσσηνιακό πάει στην παράταση.
Ηταν ο τρίτος τελικός που συμμετέχει ο 32χρονος άσος με τη φανέλα της Εράνης και έχει καταφέρει να κάνει το "3 στα 3".
Τις δύο προηγούμενες φορές είχε αντιμετωπίσει στον τελικό τον Πάμισο Μεσσήνης και τη Σπερχογεία.
Ο Παναγιωτακόπουλος, που κατάγεται από το Κολλύρι Πύργου Ηλείας και έκανε το πρώτο του δελτίο στην ΑΕΚ Πύργου, έχει γνωρίσει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο με τις φανέλες του Πανηλειακού και του Λεωνιδίου.
Μετά πέρασε από τον ΠΑΟ Βάρδας, τον Αστέρα Αμαλιάδας, τον Ηλειακό Λεχαινών, την ........

Κυπαρισσία και φυσικά την Εράνη.
Το καλοκαίρι που οι "πράσινοι" τον απέκτησαν, πολλοί είχαν αντιρρήσεις υποστηρίζοντας πως η ηλικία του δεν θα του επιτρέψει να κάνει την διαφορά στην κατηγορία.
Αυτός όμως με τη φετινή του παρουσία έχει βαλθεί να τους διαψεύσει όλους και φυσικά έχει ανταποδώσει την εμπιστοσύνη που του έδειξαν οι διοικούντες της Εράνης.
Στο πρωτάθλημα, όπως γράφαμε και σε χθεσινό μας σχόλιο, (δίχως να ξέρουμε πως σκόραρε και στον τελικό του κυπέλλου) έχει πετύχει 10 γκολ και είναι πρώτος σκόρερ του ομίλου.
Δεν είναι όμως μόνο τα γκολ, αλλά η όλη του παρουσία μέσα και έξω από το γήπεδο.
Γι' αυτό και στα Φιλιατρά πίνουν... νερό στο όνομα του "κοντού"!

Πηγή: Ελευθερία

ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ - ΦΙΛΙΑΤΡΑ - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ Ημερίδες ενημέρωσης αγροτών από Ενωση και ΠΑΣΕΓΕΣ

Ημερίδες ενημέρωσης των αγροτών σε συνεργασία με την ΠΑΣΕΓΕΣ, οργανώνει η ΕΑΣ Μεσσηνίας σε Γαργαλιάνους, Φιλιατρά και Κυπαρισσία.

Στους Γαργαλιάνους η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 22 Μαρτίου στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και θα αρχίσει στις 7 το βράδυ.
Θα μιλήσουν σε αυτή: ...........

O πρόεδρος της Ενωσης Β. Κοζομπόλης για τον Κοινοτικό κανονισμό που αφορά τη χρηματοδότηση προγραμμάτων ελαιουργικών φορέων.
Ο φοροτεχνικός Κ. Αναστασόπουλος για φορολογικά θέματα των αγροτών.
Ο οικονομολόγος Φ. Σκουλαρίκης για ασφαλιστικά θέματα, μικρά σχέδια βελτίωσης και εγκατάσταση νέων αγροτών.
Ο μηχανολόγος μηχανικός Μ. Σμύρης για επενδυτικά προγράμματα που ενδιαφέρουν τους αγρότες της Μεσσηνίας.

Στα Φιλιατρά η εκδήλωση θα γίνει τη Δευτέρα 23 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα του Συλλόγου “Πυρσός”, ενώ στην Κυπαρισσία την Τρίτη 24 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα στο ξενοδοχείο “Κανελλάκης”. Αυτές οι δύο ημερίδες θα έχουν θέμα “Περιβαλλοντικά φιλική διαχείριση και αξιοποίηση χρησιμοποιημένων αγροτικών πλαστικών”.

Πηγή: Ελευθερία

Πέρασε ο προϋπολογισμός κατά πλειοψηφία στην Κυπαρισσία

Αντιδράσεις από την Αντιπολίτευση που μιλά για «ΤΡΥΠΕΣ» κι ελλείμματα - Κατά πλειοψηφία, με «εντάσεις» και «ενστάσεις», «πέρασε» χθες το μεσημέρι από τη Δημαρχιακή Επιτροπή Κυπαρισσίας ο προϋπολογισμός του Δήμου για το 2009.

Κι αυτό, μετά από ένα τριήμερο έντονου παρασκηνίου για να αλλάξουν άποψη οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι της Συμπολίτευσης, οι οποίοι στην πρώτη συζήτηση, τη Δευτέρα, είχαν αντιδράσει σφόδρα και είχαν ασκήσει έντονη κριτική στον δήμαρχο Κυπαρισσίας, γιατί δεν συμπεριελάμβανε στον προϋπολογισμό το ψηφισθέν Τεχνικό Πρόγραμμα στο σύνολό του, αλλά είχε κάνει από μόνος του, αυθαίρετες τροποποιήσεις, κάτι που μπορεί να γίνει μόνο ύστερα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σύμφωνα με το Άρθρο 208 του Δ.Κ.Κ., βγάζοντας έξω έργα και δράσεις που ξεπερνούν τις 300.00 ευρώ!

Χθες το μεσημέρι οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι, Θεόδωρος Γκρίτζαλης και .........

Δημήτρης Χρονόπουλος, όπως και η Πηνειώ Βασιλοπούλου μαζί με τον δήμαρχο και πρόεδρο της Δημαρχιακής Επιτροπής ψήφισαν θετικά για το σχέδιο του προϋπολογισμού, ενώ ο εκπρόσωπος της Αντιπολίτευσης δημοτικός σύμβουλος της Α.ΔΗ.Κ., Σωτήρης Γιαννόπουλος, το καταψήφισε, δίδοντας μάλιστα και γραπτώς την τοποθέτηση -μειοψηφία του, εμμένοντας στις διαφωνίες που είχε εκφράσει και στη συζήτηση της Δευτέρας για τις τεράστιες οφειλές, για τις οποίες δεν έλαβε επαρκείς και πειστικές απαντήσεις, καθώς και για τις αυθαίρετες τροποποιήσεις, αλλαγές και περικοπές που έγιναν στο Τεχνικό Πρόγραμμα!

Στην τοποθέτησή του ο κ. Γιαννόπουλος σημείωσε: «Διαβάζοντας προσεκτικά κάποιος το σχέδιο του προϋπολογισμού που συζητάμε σαν Δημαρχιακή Επιτροπή, διαπιστώνει ότι, πρόκειται για “εικονικό” προϋπολογισμό που έχει στόχο να καλύψει τρύπες και ελλείμματα αλλά και τις ανάγκες της Δημοτικής Αρχής, όπως φαίνεται, για εξυπηρέτηση πελατειακών σχέσεων, ρουσφετολογικών δοσοληψιών και σκοπιμοτήτων… Από την πρώτη συζήτηση που είχαμε στη Δ.Ε. τη Δευτέρα 16 Μαρτίου αναφέρθηκα στις πολύ μεγάλες οφειλές του Δήμου και ζήτησα να μας δώσει ο κ. δήμαρχος αναλυτικές εξηγήσεις γι’ αυτές και μάλιστα εγγράφως.
Ακόμη, μαζί και με τους άλλους συναδέλφους - μέλη της Δ.Ε. σημειώσαμε την αυθαίρετη τροποποίηση - αλλαγή του Τεχνικού Προγράμματος, χωρίς απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπως ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων ορίζει.
Δυστυχώς, ούτε οι εξηγήσεις που έδωσε ο κ. δήμαρχος με πείθουν και δεν μπορώ και δεν δικαιούμαι να νομιμοποιήσω καραμπινάτες αυθαιρεσίες, παρατυπίες και παρανομίες, που ο ίδιος ομολόγησε, όπως δεν μπορώ να συμφωνήσω στην αυθαίρετη τροποποίηση - αλλαγή του Τεχνικού Προγράμματος.
Θυμίζω ότι, από την συζήτηση του πρώτου κιόλας προϋπολογισμού, αυτής της Δημοτικής περιόδου, είχα πει ότι, η Δημοτική Αρχή, δεν έχει πάρει λευκή επιταγή για να διαχειριστεί όπως νομίζει τα χρήματα του φορολογούμενου δημότη, δεν μπορεί και δεν δικαιούται να ασκεί ανεξέλεγκτα διοίκηση και οικονομική διαχείριση, πρέπει να λογοδοτεί στους πολίτες και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Είχα πει για αδιαφανή και εν κρυπτώ διαχείριση του δημοτικού χρήματος. Είχα πει για αυθαιρεσίες και για δημοτική διοίκηση που γράφει στα παλιά της τα παπούτσια τους Νόμους του Κράτους και τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων.
Ό,τι είχα πει, επιβεβαιώνεται. Σε αυτή την πολιτική με σκιές, γκρίζα σύννεφα, υποψίες, σοβαρές ενδείξεις που τείνουν να γίνουν αποδείξεις και ασπρόμαυρο χρήμα, δεν μπορώ να συναινέσω και είμαι κατηγορηματικά αντίθετος… Ζητώ, Α) να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο η τροποποίηση - αλλαγή του Τεχνικού Προγράμματος και Β) να ενημερωθεί αναλυτικά το Σώμα για τις οφειλές, ποιες είναι, πού και πώς έγιναν κ.λπ. Και, μετά από τις αποφάσεις που θα λάβει επί αυτών το Δημοτικό Συμβούλιο, εδώ είμαστε να προχωρήσουμε με τον προϋπολογισμό».

Σημειώνουμε ότι, ούτε στη χθεσινή συζήτηση, όπως και τη Δευτέρα, δεν υπήρξε κάποια συγκεκριμένη εισήγηση από την πλευρά του κ. Σαμπαζιώτη για τον προϋπολογισμό, ενώ στις ερωτήσεις που του τέθηκαν για τις οφειλές που αγγίζουν το 1,3 εκατ. ευρώ, αναγκάστηκε να ομολογήσει «κυνικά» πως οι περισσότερες από αυτές αφορούν άλλα έργα από αυτά για τα οποία έχουν κοπεί τα τιμολόγια με διάφορες προφάσεις εν αμαρτίαις! Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που δήμαρχος ομολογεί ότι, άλλα έργα έγιναν, αλλού κι αλλιώς και γι’ άλλα, τελείως άσχετα, κόβονται τα τιμολόγια για να πληρωθούν, χωρίς να υπάρχει, έστω, ενημέρωση, αν όχι και σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου!

Πηγή: Επικαιρότητα

ΣΧΟΛΙΟ
οι Κυπαρίσσιοι ονειρεύονταν (τρομάρα τους και συμφορά τους) να γίνει ένας Δήμος Τριφυλίας με έδρα την Κυπαρισσία.
Αυτοί δεν είναι ικανοί να διαχειριστούν σωστά τα οικονομικά τους και θα διοικούσαν ΟΛΟΚΛΗΡΗ Τριφυλία????
Αυτοί καταχρέωσαν το Δήμο τους. Φανταστείτε τι θα γίνονταν στις υπόλοιπες πόλεις που θα άνηκαν διοικητικά στην Κυπαρισσία. Θα ερήμωνε όλη η πρώην Επαρχία Τριφυλίας.
Κάτι ήξεραν στο Καλό Νερό που στον πρώτο Καποδίστρια δεν θέλανε να ακούσουν καν για Κυπαρισσία.
Τους είχαν πάρει πρέφα φαίνεται.


Συστατικό του καρπουζιού δρα όπως το Viagra.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα παρουσίασε τον Ιούνιο του 2007 Γνωστό ΕΓΚΥΡΟΤΑΤΟ Αμερικάνικο περιοδικό.
Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσίευμα το Καρπούζι περιέχει μια ουσία που δρα στον ανθρώπινο οργανισμό όπως ακριβώς δρα και το γνωστό μπλε χαπάκι το Viagra.

Βρήκαμε το άρθρο αυτό στο Διαδίκτυο το μεταφράσαμε ολόκληρο και σας παρουσιάζουμε τα πολύ βασικά του σημεία (καθώς στο άρθρο αυτό περιλαμβάνονται αρκετές επιστημονικές λεπτομέρειες).
Το άρθρο ξεκινά με τα γνωστά θρεπτικά συστατικά που .......

περιέχει το καρπούζι και οι ευεργετικές δράσεις του στον οργανισμό. Και συνεχίσει:
Όταν καταναλώνεται μια μεγάλη ποσότητα καρπουζιού, αυτό έχει την δυνατότητα να τονώσει την κυκλοφορία του αίματος. Περίπου αυτό κάνει και το Viagra, ανακοίνωσαν Αμερικανοί γεωπόνοι. Πάντως μην ελπίζετε ότι τα "πυροτεχνήματα" και οι νύχτες των "μεγάλων επιδόσεων" θα κρατήσουν όλη νύχτα, διευκρινίζουν...

Το καρπούζι περιέχει μια ουσία που εμμέσως προκαλεί αγγειοδιαστολή, όπως το γνωστό φάρμακο κατά της στυτικής δυσλειτουργίας, δείχνει μελέτη του Κέντρου Βελτίωσης Φρούτων και Λαχανικών του Πανεπιστημίου Texas A&M.

Η ουσία κιτρουλίνη του φρούτου μετατρέπεται από τα ένζυμα του σώματος στο αμινοξύ αργινίνη, το οποίο με τη σειρά του αυξάνει τα επίπεδα του μονοξειδίου του αζώτου στο αίμα. Το μονοξείδιο του αζώτου χαλαρώνει τα αγγεία και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.
Η αγγειοδιασταλτική δράση του καρπουζιού θα μπορούσε επίσης να βοηθά στην υπέρταση και τη στηθάγχη.

«Το καρπούζι μπορεί να μην έχει την ειδική οργανική δράση του Viagra, είναι όμως καλός τρόπος για τη χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων χωρίς παρενέργειες» δήλωσε ο Bibou Patil, επικεφαλής της έρευνας που χρηματοδοτείται από το αμερικανικό υπουργείο Γεωργίας.

Οι ερευνητές υπολογίζουν ότι για να αυξήσει κανείς τα επίπεδα της αργινίνης στον οργανισμό του θα πρέπει να καταναλώσει σχεδόν ενάμισι λίτρο καρπουζιού, δηλαδή περίπου ενάμισι κιλό.
Είναι μια αρκετά μεγάλη ποσότητα που θα μπορούσε να οδηγήσει σε άλλα προβλήματα, καθώς το καρπούζι είναι διουρητικό.

Για καλύτερα αποτελέσματα,μπορείτε να φάτε τη φλούδα του καρπουζιού, που περιέχει 60% περισσότερη κιτρουλίνη, ή ακόμα και φύτρο καρυδιού, το οποίο όμως είναι δυσεύρετο και πικρό.

Μετάφραση: Φιλιατρά News

Καρπούζι - Viagra, λοιπόν!!! Και να 'ναι και Τριφυλίας....!!! Για να μην πω Καρπούζι Φιλιατρών.
Γλυκό, παραδοσιακό, αγνό, με καταγωγή από ευγενικές Tριφυλιακές ποικιλίες αρίστης ποιότητος και... "turbo"!!!
Είδατε ο Τάκης ο καρπουζάκης????
Τσάμπα κάνουμε ολόκληρη γιορτή στον Αγρίλη Φιλιατρών για το καρπούζι Τριφυλίας???

Microsoft: Κυκλοφόρησε επίσημα ο νέος Internet Explorer 8

Η επίσημη έκδοση του Internet Explorer 8 της Microsoft ξεκίνησε την κυκλοφορία της σήμερα. Έναν χρόνο μετά την κυκλοφορία της πρώτης beta έκδοσης και σχεδόν δύο μήνες μετά την Release Candidate 1 έκδοση η Microsoft παρέδωσε τους χρήστες του διαδικτύου την τελική έκδοση. Πρόκειται για την σημαντικότερη από το 2006 ανανέωση browser της εταιρείας με πολλές βελτιώσεις στην ασφάλεια και σε λειτουργίες όπως οι Accelerators, Slices και οι οπτικοποιημένες προτάσεις αναζήτησης.

Όπως είναι προφανές ο Internet Explorer 8 έχει κάνει σημαντικά βήματα στην λειτουργία στην σταθερότητα και στον περιορισμό των bugs σε σχέση με τον προκάτοχο του.
Ο επικεφαλής της ομάδας που δημιούργησε τον IE8, ο Dean Hachamovitch παρουσίασε τον .......

νέο browser από το βήμα του συνεδρίου MIX09 (Web Design and Development Conference).

Να σημειωθεί πως ο IE8 έρχεται σε μία χρονική συγκυρία όπου η Microsoft συνεχίζει να χάνει μερίδιο στην σχετική αγορά τόσο από τον Firefox όσο και από τον Safari, πέφτοντας από το προ τετραετίας εντυπωσιακό 91% στο μόλις 67% σήμερα.

Ο νέος Internet Εxplorer διατίθεται για τα εξής λειτουργικά συστήματα σε 25 διαφορετικές γλώσσες:

* Windows XP
* Windows XP/2003 64-bit
* Windows Server 2003
* Windows Vista/Server 2008
* Windows Vista/Server 2008 64-bit


Τα Windows 7 beta απουσιάζουν από την λίστα όποτε όσοι τα χρησιμοποιούν θα πρέπει να αρκεστούν στην pre-release candidate έκδοση προς το παρόν.

Mπορείτε να κατεβάσετε τον νέο browser από το επίσημο site της Microsoft

Πηγή: Αdslgr

Windows 7 RTM τον Οκτώβριο

Τα φετινά Χριστούγεννα ίσως έχουμε την επίσημη πρώτη του νέου λειτουργικού συστήματος της Microsoft, τα Windows 7!

Η Microsoft πρόκειται να φέρει τα Windows 7, μέσα στον Οκτώβριο του 2009. Μέσω ενός webcast, η Microsoft εξέφρασε την πρόθεση της να παραδώσει την πρώτη έκδοση του λειτουργικού της συστήματος Windows 7, στους κατασκευαστές (την RTM έκδοση δηλαδή). Η πρόθεση της είναι να φέρει την RTM των Windows 7, 3 χρόνια μετά την RTM έκδοση των Windows Vista που έγινε τον Οκτώβριο του 2006.

Σε webcast στο Microsoft developers network, o Windows Kernel γκουρού Mark Russinovich αναφέρθηκε και σε ορισμένα νέα χαρακτηριστικά του λειτουργικού όπως η ...........

κατά πολύ καλύτερη ενεργειακή διαχείριση, η ορθότερη εκτέλεση των εφαρμογών, η αυξημένη σε σχέση με τα Windows Vista συνολική επίδοση των Windows 7 και η καλύτερη εικόνα του λειτουργικού, στην συμβατότητα με τις περιφερειακές συσκευές, κομμάτι στο οποίο έπασχαν για μεγάλο χρονικό διάστημα τα Windows Vista.

Η Mozilla αποκαλύπτει τα μυστικά του Firefox 3.2

Νέα χαρακτηριστικά όπως το Ubiquity και το Prism πρόκειται να προστεθούν στην επόμενη έκδοση του Firefox 3.2.

H Mozilla πρόκειται να προσθέσει το Ubiquity, χαρακτηριστικό που δημιουργήθηκε στο Mozilla Labs, το οποίο επιτρέπει την πληκτρολόγηση κανονικών φράσεων απο το χρήστη, προκειμένου να εκτελεστούν συγκεκριμένες εργασίες του browser.

Το Prism ειναι ένα χαρακτηριστικό που εισήγαγε για πρώτη φορά η Google στον δικό της browser Google Chrome. Το Prism επιτρέπει την μετατροπή εφαρμογών web σε ψευδοεφαρμογές desktop, οι οποίες εν συνεχεία μπορούν να εκτελεστούν από το περιβάλλον των Windows.
Σε αντίθεση όμως με την πρακτική της Google που δημιουργεί ξεχωριστό process για .........

κάθε tab του Google Chrome, η Mozilla θα αφήσει τα πράγματα ως έχουν.
Οι υπέυθυνοι για τον Firefox θεωρούν πως κάτι τέτοιο λειτουργεί εις βάρος του χρήστη μίας και καταναλώνεται πολύ περισσότερη μνήμη απ’ όση χρειάζεται, ακόμα και αν σε συγκεκριμένες συνθήκες το χαρακτηριστικό αυτό οδηγεί σε μεγαλύτερη σταθερότητα για τον browser.

Προς το παρόν δεν ειναι γνωστή η ημερομηνία διάθεσης του Firefox 3.2 αν και δεν είναι ακόμα σίγουρο αν θα υπάρχει έκδοση 3.2 ή απευθείας Firefox 4.

Η Google παρουσιάζει τα Chrome Experiments



Μία σειρά από 19 διαφορετικές web εφαρμογές αποφάσισε να παρουσιάζει η Google προκειμένου να δείξει στην πράξη της ιδιαίτερες δυνατότητες της πανίσχυρης μηχανής JavaScript που διαθέτει ο Google Chrome.

Στην σελίδα http://www.chromeexperiments.com/, ο επισκέπτης μπορεί να δοκιμάσει τις .......

δυνατότητες του Google Chrome browser σε ολοκαίνουργιες εφαρμογές JavaScript και να διαπιστώσει την δυναμική και τις ευκαιρίες που δίνει ο Google Chrome για την ανάπτυξη δημιουργικών ιστοσελίδων που θα εντυπωσιάσουν με την πρωτοτυπία αλλά και την ταχύτητα που μπορεί να προσφέρει ο Google Chrome.

Οι 19 εφαρμογές στο Chrome Experiments είναι σχεδιασμένες για τον Google Chrome αλλά μπορείτε να δοκιμάσετε την τύχη σας και με browsers όπως ο Mozilla Firefox ή ο Microsoft Explorer.

Μην σας πτοήσει το χιουμοριστικό μήνυμα της Google, που προειδοποιεί για το υψηλό ρίσκο που παίρνετε θέτοντας τον ανυποψίαστο browser σας (εκτός του Google Chrome) στα εξοντωτικά πειράματα της, και δείτε τις διαφορές που μπορεί να προκύψουν απο browser σε browser.

Διεθνές Συνέδριο «Web Science Conference 2009»

Πριν από 20 χρόνια στα εργαστήρια του CERN δημιουργήθηκε ο Παγκόσμιος Ιστός και γρήγορα έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μας ζωής. O τιμημένος με βραβείο Turing, ερευνητής, Ιωσήφ Σηφάκης μιλά στο tvxs για το ρόλο της Eλλάδας στη θεμελίωση της επιστήμης του web.

Σήμερα, ο εφευρέτης του Web, Sir Tim Berners-Lee μιλά για την ανάγκη θεμελίωσης της επιστήμης που θα εξετάζει τις κοινωνικοτεχνικές του προεκτάσεις. Τα θεμέλια της επιστήμης αυτής μπαίνουν εδώ στην Ελλάδας στο πρώτο διεθνές συνέδριο επιστήμης του Παγκοσμίου Ιστού.

Γιατί κάνουμε αγορές, δημιουργούμε φιλίες, φλερτάρουμε και ενεργοποιούμαστε πολιτικά μέσω του Διαδικτύου;
Σε τι συνίσταται η σκοτεινή πλευρά του web και πως μπορεί να αυτή να ελεγχθεί χωρίς .........

να χαθεί ο δημοκρατικός του χαρακτήρας.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου που διοργανώνεται από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού σε συνεργασία με το Web Science Research Initiative από 18 έως 20 Μαρτίου, επιστήμονες που δραστηριοποιούνται στους τομείς της κοινωνιολογίας, της πληροφορικής και της ψυχολογίας θα ανταλλάξουν απόψεις πάνω στον τρόπο που το Web επηρεάζει τις καθημερινές μας πρακτικές αλλά και το επιστημονικό πεδίο.

Οι θεματικές που θα εξεταστούν σχετίζονται με όλες σχεδόν τις εκφάνσεις του παγκόσμιου ιστού και των εφαρμογών του, αρχίζοντας από την επιχειρηματικότητα και φτάνοντας μέχρι θέματα ασφάλειας.

Σημαντικό μέρος των εργασιών του συνεδρίου θα αφιερωθεί στην κοινωνική πλευρά του Διαδικτύου, την αξιοπιστία της online πληροφορίας αλλά και το κατά πόσο ο Παγκόσμιος Ιστός μπορεί να είναι δημοκρατικός την ώρα που εταιρείες, χώρες και άλλοι φορείς προσπαθούν να το ελέγξουν και να το λογοκρίνουν αντιλαμβανόμενοι τη μεγάλη του δυναμική.

Την πρώτη ημέρα του συνεδρίου, την έναρξη του οποίου κήρυξε ο υπουργός πολιτισμού, Αντώνης Σαμαράς, ξεχώρισε η ομιλία του Tim Berners-Lee, o οποίος παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, ανέφερε ότι αναγκάστηκε να εφεύρει το web γιατί ήταν πολύ εκνευριστικό να μην μπορεί να βρει όλες τις πληροφορίες που χρειαζόταν σε ένα μέρος! Τέλος, έκλεισε την ομιλία του κάνοντας αναφορά στο Ίδρυμα που έχει θεμελιώσει μαζί με άλλους ερευνητές και συνεργάτες, το οποίο έχει σκοπό να προσφέρει ίσα δικαιώματα πρόσβασης σε όλους ανεξαρτήτως εθνικότητας, οικονομικής κατάστασης και πολιτιστικού υποβάθρου.