Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Εγκαινιάστηκε ο σταθμός του ΕΚΑΒ στα Φιλιατρά. [ VIDEO ]

UPDATE VIDEO ΑΠΟ ΕΓΚΑΙΝΙΑ

Ρεπορτάζ του πρώην διαχειριστή μας.


Εγκαίνια στον νέο σταθμό τους ΕΚΑΒ στα Φιλιατρά πραγματοποιήθηκαν σήμερα το μεσημέρι στις 12 χοροστατούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσοστόμου.

Στα εγκαίνια παρόντες ήταν οι ........

Βουλευτές Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Κουσελάς Δημήτρης και Βουδούρης Οδυσσέας, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Γιάννης Ροτζιώκος, ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Κορμάς Παναγιώτης, ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Γκούμας Παναγιώτης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας κ. Μπόζος Πάνος, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου κ. Αποστολόπουλος Τάσος, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Μπακούρος ο οποίος εκπροσωπούσε τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη, ο Διοικητής του Κ.Α.Φ.Κ.Α. Φιλιατρών κ. Λεωνίδας Παρασκευόπουλος, ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλλιας, ο Αντιδήμαρχος Φιλιατρών κ. Αναστάσιος Πούλος, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Τριφυλίας και Δημοτικοί σύμβουλοι.

Στην εκδήλωση δεν παρευρέθηκαν λόγω κωλύματος η βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Γιαννακοπούλου, και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ο οποίος όμως εκπροσωπήθηκε από τον περιφερειακό σύμβουλο της Νέας Πελοποννήσου κ. Γιώργο Μπακούρο.
Επίσης αδικαιολόγητες απουσίες υπήρξαν από τους Βουλευτές της ΝΔ (Πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά) αλλά και του Βουλευτή της Ν.Δ. κ. Λαμπρόπουλου Ιωάννη, του τέως Νομάρχη Μεσσηνίας και νυν επικεφαλή της μείζονος μειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου Δημήτρη Δράκου αλλά και κανενός εκπροσώπου του. Έστω και του κ. Παναγιωτόπουλου.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Διοικητής του Κ.Α.Φ.Κ.Α Φιλιατρών κ. Λεωνίδας Παρασκευόπουλος αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους είπε ότι το έργο του σταθμού είναι πολύ σημαντικό και ευχαρίστησε το ΕΚΑΒ για την στέγαση του στο Κ.Α.Φ.Κ.Α.

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Γιάννης Ροτζιώκος δήλωσε ότι είναι εδώ γιατί πιστεύει πως στους 15 μήνες του Δ.Σ. υπάρχει μια εξαιρετική συνεργασία ανάμεσα στον αντιπρόεδρο κ. Κορμά και τον άλλον αντιπρόεδρο κ. Τζανετή.
Ευχαρίστησε τον γενικό γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης για την συνεργασία που είχαν για τα καινούρια ασθενοφόρα εκ των οποίων η περιφέρεια του θα πάρει 31 νέα ασθενοφόρα από τον διαγωνισμό που γίνεται υπό πλήρη διαφάνεια ανανεώνοντας τον στόλο από το 2004.
Ανακοίνωσε ότι το ΕΚΑΒ πήρε την ψηφιακή σύγκληση και θα οργανωθεί τηλεϊατρική – τηλεματική για καλύτερη διαγνωστική προσέγγιση.
Δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει μελέτη σε όλη την Ελλάδα ώστε να υπάρξει καλύτερη κατανομή σε ασθενοφόρα ανά πληθυσμό.
Τόνισε ότι η περιοχή της Τριφυλίας είχε την ανάγκη παρουσίας του ΕΚΑΒ και ο Παναγιώτης Κορμάς ο αντιπρόεδρος το είχε θέσει από την αρχή που ανέλαβε τα καθήκοντα του.

Ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Παναγιώτης Κορμάς δήλωσε ότι υπήρχε κενό στον χάρτη της Δυτικής Ελλάδας και αναφέρθηκε στο Τεχνικό κομμάτι της Υπηρεσίας.
Τόνισε την παρουσία του ΕΚΑΒ στην ξηρά στην θάλασσα και τον αέρα όπου διαθέτει μια ιατρική υπηρεσία που είναι πολύ αξιόμαχη και αξιόπιστη και τους διασώστες οι οποίοι δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό.
Οι άξονες – Πυλώνες της λειτουργίας του ΕΚΑΒ είναι τρείς όπως είπε ο κ. Κορμάς. Η άμεση πρόσβαση στο σημείο του συμβάντος, η ποιοτική και σωστή παροχή υπηρεσιών πρώτων βοηθειών, και η ασφαλής μεταφορά του ασθενούς στον υγειονομικό σταθμό αναφοράς που για την περιοχή της Τριφυλίας είναι το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
Με την έλευση του ΕΚΑΒ στα Φιλιατρά το νοσοκομείο της Κυπαρισσίας ισχυροποιείται και αναβαθμίζεται.

Ο σταθμός του ΕΚΑΒ στα Φιλιατρά θα λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως καλύπτοντας σε πρώτη φάση τα γεωγραφικά όρια του Δήμου Τριφυλίας.
Τα περιστατικά που θα διακομίσει θα είναι μέχρι το νοσοκομείο της Κυπαρισσίας το οποίο είναι ο υγειονομικός πυλώνας της περιοχής.
Περιστατικά που θα χρήζουν μεταφοράς σε άλλη υγειονομική μονάδα θα μεταφέρονται με ιδία μέσα του νοσοκομείου.
Ξεκαθάρισε σε κάθε περίπτωση ότι το ΕΚΑΒ δεν θα διακομίζει πουθενά αλλού εκτός από το νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
Έχουμε μέχρι αυτή την στιγμή περίπου στις 10 κλήσεις που σημαίνει ότι ο κόσμος το μαθαίνει σιγά σιγά.

Ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής περιφέρειας κ. Πάνος Γκούμας είπε ότι η σημερινή μέρα είναι πολύ μεγάλη για την Τριφυλία.
Είναι ένα έργο το οποίο θα ισχυροποιήσει το νοσοκομείο της Κυπαρισσίας και τόνισε ότι το Νοσοκομείο θα παραμείνει προσφέροντας υπηρεσίες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας αποτελώντας ένα λειτουργικό δίπολο με το ΕΚΑΒ.
Και παραίνεσε την διοίκηση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας να μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες των πολιτών.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Κυπαρισσίας κ. Πάνος Μπόζος χαρακτήρισε μια πολύ καλή μέρα για την Τριφυλία την σημερινή. Δημιουργείται σιγά σιγά στην Τριφυλία ένα σύγχρονο σύστημα υγείας. Το ΕΚΑΒ το ΚΑΦΚΑ τα Κέντρα Υγείας το Νοσοκομείο μπορούν να εγγυηθούν συνθήκες ασφάλειας για τους πολίτες.
Ο Σταθμός του ΕΚΑΒ είναι έργο του συμπολίτη μας Παναγιώτη Κορμά. Η Τριφυλία του το χρωστά. Ζήτησε από τους πολιτικούς να διαλυθούν τα μαύρα σύννεφα που έχουν μαζευτεί πάνω από το νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας από την πλευρά του τόνισε ότι χαίρεται για όσα ακούστηκαν και κυρίως για το ότι το ΕΚΑΒ θα διακομίζει τα περιστατικά στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
Αναφέρθηκε στον Δήμο την έκταση που καταλαμβάνει και ότι το νοσοκομείο Κυπαρισσίας πρέπει να παραμείνει ως είναι.
Επανέλαβε τα λεγόμενα του κ. Γκούμα ότι το νοσοκομείο πρέπει να παρέχει και δευτεροβάθμια φροντίδα. Ενώ ξεκαθάρισε ότι η τυχούσα υποβάθμιση του νοσοκομείου αποτελεί Casus belli για τον Δήμο Τριφυλίας.

Ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου κ. Αποστολόπουλος Τάσος είπε ότι αυτό που εγκαινιάζουμε έρχεται να ενισχύσει το νοσοκομείο της Κυπαρισσίας. Ζήτησε από τον Δήμαρχο Τριφυλίας να οργανώσει ένα κίνημα αγανακτισμένων ενάντια στα φακελάκια. Γιατί κόποι μιας ζωής σπαταλούνται σε μια βραδιά σε φακελάκια.

Ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Κουσελάς είπε ότι το ΕΚΑΒ στα Φιλιατρά έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό άμεσης ιατρικής βοήθειας στην Τριφυλία. Το θεώρησε επιβεβλημένο να γίνει το ΕΚΑΒ στα Φιλιατρά.
Αναφέρθηκε σε ένα ευρύτερο πάρκο υγείας το οποίο θα περιλαμβάνει το ΕΚΑΒ τα κέντρα Υγείας το ΚΑΦΚΑ. Οι υπηρεσίες υγείας αναβαθμίζονται και θα αναβαθμιστούν έτη περισσότερο γιατί το χρωστάμε στους πολίτες.

Ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Βουδούρης συνεχάρη όλους όσους συνέβαλαν ώστε να ξεκινήσει εδώ το ΕΚΑΒ
Το σημερινό γεγονός έχει ένα βαθύ πολιτικό νόημα. Μέσα σε μια κατάσταση οικονομικής κρίσης – ύφεσης όταν βάζουμε όλοι μαζί τα δυνατά μας μπορούμε να κάνουμε θετικά βήματα τα οποία πρέπει να μας οδηγήσει για όλα τα υπόλοιπα βήματα.
Δίνουμε μια μάχη για να παραμείνει νοσοκομείο το νοσοκομείο. Θέλουμε προτάσεις για την περεταίρω αναβάθμιση του νοσοκομείου.

Αμέσως μετά ακολούθησαν τα εγκαίνια των χώρων που στεγάζεται το ΕΚΑΒ.

Σας χρωστάμε ένα Video 40 περίπου λεπτών (δεν έχει ο λογαριασμός μας περιορισμό στα λεπτά που θα έχει ένα video που ανεβάζουμε) το οποίο θα σας δείξουμε μόλις ολοκληρωθεί το ανέβασμα του στο κανάλι του Φιλιατρά News στο Youtube όπου θα δείτε και θα ακούσετε τα πάντα. Το αρχείο είναι αρκετά μεγάλο 780ΜΒ οπότε θέλει αρκετό χρόνο..... Πιστεύουμε ότι αύριο το μεσημέρι θα είναι διαθέσιμο.
Ένα πληρέστατο video το οποίο τράβηξε και επεξεργάστηκε η ψυχή του blog μας ο πρώην διαχειριστής μας.
Ένα Video που μόνο το Φιλιατρά News είναι σε θέση να σας δείξει και κανένας άλλος.





Επίθεση χάκερς στο site της Βουλής...

Επίθεση από άγνωστο hacker δέχτηκε η ιστοσελίδα της Βουλής των Ελλήνων σύμφωνα με πληροφορία που μετέδωσε το «SecNews», το οποίο ειδικεύεται σε θέματα ίντερνετ και τεχνολογίας. Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα την... δημοσιοποίηση κωδικών πρόσβασης και δεδομένων της ιστοσελίδας του Κοινοβουλίου, που κοινοποιήθηκαν σε ιστοσελίδες ελεύθερης διανομής κειμένου..........
-Σύμφωνα με αναφορά σε ιστοσελίδα του εξωτερικού, η επίθεση υπογράφεται από την ομάδα “REAL DEMOCRACY REVERSE ENGINEERING“. Οι hackers έχουν αποκρύψει συγκεκριμένους χαρακτήρες από τους εκτεθειμένους κωδικούς, ώστε να μην είναι εφικτό σε τρίτους να χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα που κοινοποίησαν.



Δεν είναι σαφές πως ακριβώς πραγματοποιήθηκε η επίθεση, αν οφειλόταν σε συγκεκριμένη αδυναμία ή λάθος παραμετροποίηση του διακομιστή. Πάντως, η διαρροή περιλαμβάνει σημαντικό αρχείο ρυθμίσεων του διακομιστή που περιλαμβάνει και πλήθος κωδικών πρόσβασης διαχειριστή, όνομα εταιρείας κατασκευής του ιστοχώρου κ.α.


Το μήνυμα που συνοδεύει την επίθεση απευθύνεται στους ψηφοφόρους των πολιτικών: «Το ξέρεις πως είναι ανίκανοι, αλλα τους ξαναβγάζεις. Τους βγάζεις γιατί είναι γιοί, ανηψιοί και κόρες. Γιατί έχεις μείνει ακόμα στον εθνικό διχασμό. Γιατί το λέει το κόμμα. Γιατί βολεύτηκες εσύ και το τεμπέλικο παιδί σου στο δημόσιο. Αλλα γιατί να νοιαστείς; Όλα πήγαιναν καλά. Τα είχες όλα. Τον φραπέ σου, την ομάδα σου, τα μεσημεριανάδικα σου και ένα βουλευτή να γλείφεις. Και τώρα πέφτεις απο τα σύννεφα…».


Παρακάτω, το μήνυμα αναφέρει: «Όταν έρθει η ώρα να ψηφίσεις, κάτσε στο σπιτι σου. Ασε εμενα να αποφασίσω για εμένα, χωρίς τον κομματικό σου “θόρυβο”. Γίνεστε τσαρλατάνοι οταν κόβετε με ευκολία τις συντάξεις των 400 ευρώ, αλλά τρέμετε μην χάσετε το κομμάτικο σας κράτος. Είναι εξοργιστικό να διαμαρτύρεστε για τα αυγά και τα γιαούρτια ως μορφή βίας, οταν τα ΜΑΤ σαπίζουν τον κόσμο στο ξύλο».

Δεν είναι σαφές αν η συγκεκριμένη επίθεση σχετίζεται με την διακήρυξη επιθέσεων από τους Anonymous εναντίον Ελληνικών στόχων, καθώς επίσης και αν οι hackers απέκτησαν πρόσβαση σε νευραλγικά δεδομένα/πληροφορίες ή άλλα εσωτερικά πληροφοριακά συστήματα του Κοινοβουλίου. Πάντως, όπως θυμίζει το «SecNews», η ιστοσελίδα της Βουλής σύμφωνα με πληροφορίες είχε κοστίσει πάνω από 1.000.000 €, ενώ πριν μερικές ημέρες είχε καταρρεύσει από αδιευκρίνιστους λόγους...

GKOUROU με GK !!!

ΣΥΝΤΑΓΜΑ -ΑΘΗΝΑ - ΕΛΛΑΔΑ -ΠΑΝΤΟΥ 2011


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ....ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕΙΣ......ΤΑ ΗΧΗΤΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΑ....-

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη με όλους τους Δημάρχους των ΠΕ Πελοποννήσου

Με τους Δημάρχους όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα συναντηθεί την Δευτέρα 11 Ιουλίου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης, στις 11:00.

Η συνάντηση πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με στόχο την ενημέρωση των δημάρχων για τις νέες προϋποθέσεις για περιφερειακή ανάπτυξη που προσφέρει η μεταφορά, από 1η Ιουλίου 2011, της αρμοδιότητας διαχείρισης του ΕΣΠΑ στις αιρετές Περιφέρειες.
Στην συνάντηση θα παρουσιαστούν σημαντικές ........

πτυχές που αφορούν το ΕΣΠΑ με στόχο τον καλύτερο συντονισμό των δράσεων για το άμεσο μέλλον, ώστε να αυξηθεί η αποδοτικότητα και η αποτελεσματικότητα ένταξης και υλοποίησης επενδύσεων σε αυτό.

Windows 8: Η public beta θα παρουσιαστεί στην CES 2012

Το επόμενο μεγάλο στοίχημα της Microsoft είναι σίγουρα το λειτουργικό σύστημα Windows 8 και οι νέες πληροφορίες θέλουν την εταιρία να ετομάζεται για την παρουσίαση της πρώτης public beta έκδοσης στην έκθεση CES 2012 (9 Ιανουαρίου)!

Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει το γεγονός ότι .........

η Microsoft δουλεύει πυρετωδώς για να έχει έτοιμη την τελική έκδοση Windows 8 πριν το τέλος του 2012, καθώς μέχρι πρότινος γνωρίζαμε ότι η public beta θα ήταν διαθέσιμη τον Σεπτέμβριο του επόμενου έτους, άρα η τελική πολύ αργότερα!

Φυσικά, είναι πολύ πιθανό ότι οι κατασκευάστριες εταιρίες θα έχουν στα χέρια τους την τελική έκδοση πολύ πριν λανσαριστεί στο ευρύ κοινό, και επομένως μέσα στο 2012 θα δούμε και τις πρώτες Windows 8 συσκευές!

techgear

Εντός Ιουλίου η επιστροφή του ειδικού φόρου πετρελαίου στους παραγωγούς

Μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα καταβληθεί η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου, ύψους 160 εκατ. ευρώ περίπου, στους δικαιούχους παραγωγούς, όπως ανακοίνωσε στο πλαίσιο σημερινής συνέντευξης Τύπου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης , Κώστας Σκανδαλίδης.

Σύμφωνα με τον υπουργό, έχει ήδη .........

υπογραφεί η σχετική απόφαση προσδιορισμού των συντελεστών επιστροφής ΕΦΚΠ για το 2010 από τον υπουργό Οικονομικών και μετά τη δημοσίευση του ΦΕΚ αρχίζει η διαδικασία για την αποδέσμευση των πιστώσεων και η πληρωμή των δικαιούχων.

Παράλληλα ομαλά εξελίσσεται η επιστροφή του ΦΠΑ από τις κατά τόπους εφορίες της χώρας. Ο κ. Σκανδαλίδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο θέσπισης αγροτικού πετρελαίου, ενώ σημείωσε ότι επιπλέον 160 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν έως τα μέσα Αυγούστου σε παραγωγούς για υπόλοιπα επιδοτήσεων για το έτος 2010, εξισωτικές αποζημιώσεις, εθνικού αποθέματος κ.α.

Γνωστοποίησε επίσης πως από τον Οκτώβριο του 2010 έως και τον Ιούνιο φέτος, έχουν πληρωθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ενισχύσεις της τάξης των 3,150 δισ. ευρώ.

Οσον αφορά στη νέα ΚΑΠ ο υπουργός σημείωσε ότι η απώλεια πόρων για τη χώρα μας θα είναι μικρότερη απ' ότι μπορεί κάποιοι να υπολόγιζαν και θα κινείται στα επίπεδα του 3-4%, ποσοστό που μεταφράζεται σε απώλεια 70 εκατ. ευρώ το χρόνο περίπου.

Αναφερόμενος στην πορεία του νομοθετικού έργου του υπουργείου, ο κ. Σκανδαλίδης ανακοίνωσε ότι αύριο θα δοθεί στη δημοσιότητα το σχέδιο νόμου για τους συνεταιρισμούς μετά την έγκρισή του από την αρμόδια νομοπαρασκευαστική επιτροπή. Εως το τέλος του 2011 με βάση τις προβλέψεις του νομοσχεδίου, οι ΕΑΣ θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα γίνουν πρωτοβάθμιοι συνεταιρισμοί ή θα μετατραπούν σε αγροτικές εταιρικές συμπράξεις.

AΠΕ-ΜΠΕ

Η πρωινή είδηση που μας έκανε να ανατριχιάσουμε - Παιδάκι επέστρεψε από... προηγούμενη ζωή [ VIDEO ]

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!!! - ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ!!!!!

Συνέβη στην Σκοτία και το μάθαμε μέσω της εκπομπής "Elatte". Το παιδί ονομάζετε Κάμερον και από τα τρία του χρόνια, άρχισε να μιλάει στη μαμά του για μια... άλλη οικογένεια με την οποία ζούσε.

Η μητέρα ανησύχησε και πήγε το παιδί σε ένα ψυχιατρικό κέντρο.
Εκεί βρέθηκε κάποιος με όρεξη για έρευνα, ........

αντίστοιχη του ψυχιάτρου στην κινηματογραφική "Έκτη αίσθηση" και αποφάσισε να το ψάξει.

Όπως είπε το πρωί η Νάντια Μπουλέ, ο ψυχίατρος βρήκε τελικά το σπίτι που περιέγραφε το παιδάκι, το οποίο βρίσκεται στη νησί Μπάρα της Κορνουάλης και εκεί όντως ζούσε μια οικογένειά, ίδια με αυτή για την οποία μιλούσε ο μικρός.

Από τις φωτογραφίες που βρέθηκαν, ακόμα και ο σκύλος της οικογένειας ήταν ακριβώς όπως τον είχε περιγράψει το παιδί!

Το πάνελ του Elatte ανατρίχιασε με την είδηση, όπως βέβαια και πολλοί οι τηλεθεατές...

Δείτε το βίντεο:



Αχαϊα: Αγριεύουν οι βουλευτές της αφίσας- ''Δεν είμαστε εγκληματίες''!

Έντονες αντιδράσεις από τον πολιτικό κόσμο του νομού Αχαΐας προκάλεσαν οι αφίσες με τις φωτογραφίες των τεσσάρων βουλευτών Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ και των δύο βουλευτών της Ν.Δ. που κυκλοφόρησαν στην Πάτρα και οι οποίες φέρουν τον τίτλο «κρίνονται ένοχοι»...

Στην αφίσα με τις φωτογραφίες των ........

βουλευτών του ΠΑΣΟΚ αναγράφεται ότι «κρίνονται ένοχοι επειδή ψήφισαν το μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο, προδίδοντας την βούληση των πολιτών και οδηγώντας τη χώρα σε νέα κατοχή».

Σε άλλη αφίσα, με τις φωτογραφίες των βουλευτών της Ν.Δ., αναγράφεται ότι «κρίνονται ένοχοι, επειδή ψήφισαν την υφαρπαγή της εθνικής μας περιουσίας, προδίδοντας την λαϊκή βούληση». Στο κάτω μέρος και των δύο αφισών υπάρχει αναφορά στις οικογένειες των έξι βουλευτών, που, όπως αναγράφεται, «κρίνονται συνένοχες», σημειώνοντας ότι, «αντιθέτως με την κόρη του βουλευτή Κουρουμπλή, οι οικογένειες των παραπάνω, βολεμένες στα προνόμια της βουλευτικής ιδιότητας, δέχθηκαν παθητικά την προδοσία της λαϊκής βούλησης».

Για προσπάθεια εκφοβισμού των βουλευτών μέσω της ασφάλειας των οικογενειών τους έκανε λόγο ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Σπηλιόπουλος. Δήλωσε επίσης πως είναι «απαράδεκτα πράγματα, φασιστική νοοτροπία που μας παραπέμπει σε άλλες εποχές. Οι βουλευτές δεν είναι επαγγελματίες και ορισμένοι θέλουν να τους χαρακτηρίσουν ότι είναι βολεμένοι. Αυτή η λογική δημιουργεί προβλήματα στο δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας μας».

Ο κ. Σπηλιόπουλος φρόντισε επίσης να αφήσει αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ... χωρίς όμως να τον κατονομάσει. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η βουλευτής Αχαϊας του ΠΑΣΟΚ Μαρία Κυριακοπούλου:

«Πιστεύω ότι χρειαζόμαστε τους πολιτικούς και τα κόμματα. Αυτό που έγινε υπονομεύει το κύρος των θεσμών. Έχω ονομάσει την κυβέρνηση, κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης. Εκτιμώ ότι πρέπει να προχωρήσουμε. Η κυβέρνηση έκανε μεγάλα βήματα...

Όταν στοχοποιούνται άνθρωποι, εγώ αυτό το ονομάζω υφέρποντα φασισμό. Δεν είμαι εγκληματίας, δεν έχω κάνει κάτι, εξοργίζομαι όμως με τέτοιες συμπεριφορές που δεν έχουν σχέση με την δημοκρατία. Αλίμονο αν καταντήσουμε ζούγκλα. Εδώ ισοπεδώνουμε τους θεσμούς και τους στοχοποιούμε».

«Ναυάγησε» η διακομματική - Συνεχίζονται οι αποδοκιμασίες [ VIDEO ]

Με εντολή προς τους υπουργούς του για επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου «απαντά» ο Γ. Παπανδρέου στο βαρύ κλίμα που έχει δημιουργηθεί για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κυρίως πλέον στην περιφέρεια.

Ο πρωθυπουργός, σε ευρεία κυβερνητική ..........

σύσκεψη, περιέγραψε τη ραγδαία σύμπτυξη του πολιτικού χρόνου, τονίζοντας πως «κάθε μέρα πρέπει να έχει τα αποτελέσματα μίας εβδομάδας».

Η κυβέρνηση που δεν θέλει να ανοίξει ένα ακόμη μέτωπο μέσα σε αυτό το κλίμα, ανοίγει παράθυρο διαλόγου για το χρονοδιάγραμμα ψήφισης του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχε και η Α. Διαμαντοπούλου, εξετάστηκε το ενδεχόμενο να μετατεθεί η ψήφισή του στα τέλη Αυγούστου ή ακόμη και στις αρχές Σεπτεμβρίου, προκειμένου να υπάρξει διάλογος με τις εμπλεκόμενες πλευρές και τα κόμματα, με την επισήμανση, όμως, ότι αυτός ο χρόνος θα δοθεί από τη στιγμή που θα υπάρξουν συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες δεν θα αλλάζουν τη φιλοσοφία του νομοσχεδίου.

Το νομοσχέδιο, πάντως, όπως όλα δείχνουν θα συζητηθεί στο υπουργικό την προσεχή εβδομάδα και θα κατατεθεί στη βουλή εντός του Ιουλίου.

Η κυβέρνηση, όπως έδειξε και το ναυάγιο της πρωτοβουλίας για τη διακομματική επιτροπή για την πολιτική βία, έχει να αντιμετωπίσει και τη δυσπιστία των κομμάτων της αντιπολίτευσης. ΝΔ, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ απέρριψαν την πρόταση και μετά από συνεννόηση του κ. Παπανδρέου με τον πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο το θέμα μπαίνει στην ατζέντα της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Το κλίμα στις σχέσεις ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ παραμένει τεταμένο ενώ τη συζήτηση αναμένεται ότι θα φορτίσει ακόμη περισσότερο η χθεσινή δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης, Μ. Παπαϊωάννου, ο οποίος, αναφερόμενος στην πλατεία Συντάγματος, μίλησε για «τσαντίρια» που πρέπει να φύγουν γιατί «η εικόνα αυτή αδικεί την Αθήνα και την Ελλάδα» και ζήτησε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες εκ μέρους του Δημάρχου Αθηναίων, Γ. Καμίνη προκειμένου να απομακρυνθούν οι σκηνές.



Τι προβλέπει η ρύθμιση για τα αυθαίρετα

Έως το τέλος του μήνα θα έχει καταρτιστεί το νομοσχέδιο για την οριστική λύση στο θέμα των αυθαιρέτων.

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα και τα όσα ανέφερε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος, η τακτοποίηση θα γίνει με συνταγή ημιυπαίθριων και οι ιδιοκτήτες θα καταβάλλουν το πρόστιμο, αποφεύγοντας την κατεδάφιση.

Σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου, μέσα .........

στις επόμενες 15 ημέρες θα κατατεθεί στο υπουργικό συμβούλιο η ρύθμιση για τα αυθαίρετα, η οποία θα είναι στα πρότυπα της αντίστοιχης για τους ημιυπαίθριους.

Η ρύθμιση δεν θα καλύπτει τις κατασκευές σε αιγιαλό, παραλία, δάση και προστατευόμενες περιοχές.

Όπως είπε ο υπουργός, η ρύθμιση θα προωθηθεί με τη συνταγή "καρότο και μαστίγιο".

Θα προβλέπει σημαντική μείωση των προστίμων που θα κυμαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες των εφημερίδων από 50% έως 80% σε σχέση με τα ισχύοντα, και θα είναι ανάλογα με την αντικειμενική αξία και την παλαιότητα του αυθαιρέτου.

Ο βασικός στόχος είναι να εισπραχθούν τα βεβαιωμένα πρόστιμα άλλα και να δοθεί κίνητρο για την προσέλκυση και των υπολοίπων ιδιοκτητών. Θα δοθεί ένα χρονικό περιθώριο μέσα στο οποίο οι ιδιοκτήτες θα καταβάλλουν το μειωμένο πρόστιμο και θα γλιτώνουν την κατεδάφιση, ενώ θα αποκτούν δικαίωμα μεταβίβασης για 30-40 χρόνια.

Για όσους δεν συμμορφώνονται ο κ. Παπακωνσταντίνου εξήγγειλε το «μαστίγιο», όπως είπε, το οποίο είναι η ενεργοποίηση της Ειδικής Υπηρεσίας Κατεδαφίσεων (ΕΥΚ) η οποία θα προχωρήσει σε κατεδαφίσεις αυθαίρετων αμέσως μετά την επιβολή των διοικητικών κυρώσεων και χωρίς ο ιδιοκτήτης του αυθαιρέτου να έχει το δικαίωμα προσφυγής στα πολιτικά δικαστήρια όπως γινόταν μέχρι τώρα.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 8ης Ιουλίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.