Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

«Ναυάγησε» η διακομματική - Συνεχίζονται οι αποδοκιμασίες [ VIDEO ]

Με εντολή προς τους υπουργούς του για επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου «απαντά» ο Γ. Παπανδρέου στο βαρύ κλίμα που έχει δημιουργηθεί για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κυρίως πλέον στην περιφέρεια.

Ο πρωθυπουργός, σε ευρεία κυβερνητική ..........

σύσκεψη, περιέγραψε τη ραγδαία σύμπτυξη του πολιτικού χρόνου, τονίζοντας πως «κάθε μέρα πρέπει να έχει τα αποτελέσματα μίας εβδομάδας».

Η κυβέρνηση που δεν θέλει να ανοίξει ένα ακόμη μέτωπο μέσα σε αυτό το κλίμα, ανοίγει παράθυρο διαλόγου για το χρονοδιάγραμμα ψήφισης του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχε και η Α. Διαμαντοπούλου, εξετάστηκε το ενδεχόμενο να μετατεθεί η ψήφισή του στα τέλη Αυγούστου ή ακόμη και στις αρχές Σεπτεμβρίου, προκειμένου να υπάρξει διάλογος με τις εμπλεκόμενες πλευρές και τα κόμματα, με την επισήμανση, όμως, ότι αυτός ο χρόνος θα δοθεί από τη στιγμή που θα υπάρξουν συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες δεν θα αλλάζουν τη φιλοσοφία του νομοσχεδίου.

Το νομοσχέδιο, πάντως, όπως όλα δείχνουν θα συζητηθεί στο υπουργικό την προσεχή εβδομάδα και θα κατατεθεί στη βουλή εντός του Ιουλίου.

Η κυβέρνηση, όπως έδειξε και το ναυάγιο της πρωτοβουλίας για τη διακομματική επιτροπή για την πολιτική βία, έχει να αντιμετωπίσει και τη δυσπιστία των κομμάτων της αντιπολίτευσης. ΝΔ, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ απέρριψαν την πρόταση και μετά από συνεννόηση του κ. Παπανδρέου με τον πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο το θέμα μπαίνει στην ατζέντα της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Το κλίμα στις σχέσεις ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ παραμένει τεταμένο ενώ τη συζήτηση αναμένεται ότι θα φορτίσει ακόμη περισσότερο η χθεσινή δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης, Μ. Παπαϊωάννου, ο οποίος, αναφερόμενος στην πλατεία Συντάγματος, μίλησε για «τσαντίρια» που πρέπει να φύγουν γιατί «η εικόνα αυτή αδικεί την Αθήνα και την Ελλάδα» και ζήτησε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες εκ μέρους του Δημάρχου Αθηναίων, Γ. Καμίνη προκειμένου να απομακρυνθούν οι σκηνές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.