Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Χθες στο χώρο του Νοσοκομείου. Φραστικό επεισόδιο του δημάρχου Παν. Νίκα με το διοικητή Γ. Μπέζο

Το γεγονός ότι οι σχέσεις του δημάρχου Καλαμάτας Παν. Νίκα με το διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, Γ. Μπέζου, δεν είναι στα καλύτερά τους, είναι γνωστό στους παροικούντες την Καλαμάτα.

Οι αιτίες φαίνεται να είναι πολλές. Κυριαρχεί, όπως όλα δείχνουν, η άρνηση του κ. Μπέζου να συνηγορήσει στην παράδοση στο Δήμο Καλαμάτας και του κτηρίου της καρδιολογικής κλινικής στο παλαιό νοσοκομείο, ώστε να επεκτείνει τις δημοτικές του υπηρεσίες ο κ. Νίκας.

Χθες, στη διάρκεια των εγκαινίων στο ...........

Νοσοκομείο Καλαμάτας, έλαβε χώρα ένα ακόμη επεισόδιο που… τέντωσε περισσότερο τις σχέσεις των δύο ανδρών. Κατά την εκδήλωση στο αμφιθέατρο, ο κ. Μπέζος ξέχασε στην αρχή της ομιλίας του να προσφωνήσει τους παριστάμενους δημάρχους, μεταξύ των οποίων εκείνος της Καλαμάτας.

Εκείνη τη στιγμή ακούστηκε από την αίθουσα η φωνή του αντιδημάρχου Δ. Μπούχαλη, που υπενθύμισε στον ομιλητή ότι στην αίθουσα βρίσκονται και αυτοί. Ο διοικητής του νοσοκομείου αποδέχτηκε την παράλειψή του και αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του και στους αιρετούς που προσπάθησαν τα τελευταία χρόνια από την πλευρά τους να ολοκληρωθεί η αναβάθμιση του νοσοκομείου.

Το μεγαλύτερο «σφάλμα», όμως, από οργανωτικής πλευράς φάνηκε ότι ήταν η μη πρόσκληση του κ. Νίκα να απευθύνει χαιρετισμό. Αυτό εξόργισε το δήμαρχο, ο οποίος μετά το πέρας της εκδήλωσης φέρεται να είπε στον κ. Μπέζο: «Με έγραψες στα παλιά σου τα παπούτσια», ενώ ως ένδειξη διαμαρτυρίας έφυγε από το κτήριο, χωρίς να παραβρεθεί στα εγκαίνια, μαζί με τους αντιδημάρχους που τον συνόδευαν.

Θάρρος

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Συνεδριάζει την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 3.30 μ.μ, στο «Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης» το περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στην 12η Τακτική του συνεδρίαση.

Την συνεδρίαση του περιφερειακού Συμβουλίου μπορείτε να την παρακολουθήσετε όσοι ενδιαφέρεστε την Τετάρτη το μεσημέρι και ωρα 15:30 ΖΩΝΤΑΝΑ μέσα από το Φιλιατρά News.

Στην πρόσκληση που υπογράφει ο πρόεδρος του περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πουλοκέφαλος περιλαμβάνονται τα εξής θέματα:............

1. Επικύρωση πρακτικών των 1ης και 2ης /2012 συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.

2. Επερώτηση του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Νίκου Γόντικα με θέμα: «Μέτρα ανακούφισης των πληγέντων αγροτών και κτηνοτρόφων».

3. Επερώτηση του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Αθανασίου Πετράκου με θέμα: «Προσωρινή φωτοσήμανση λιμένα Κορώνης».

4. Η θέση της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε σχέση με τις χαμηλές τιμές στα πορτοκάλια ποικιλίας «Valencia» και της λειτουργίας των Καρτέλ.
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: κ.κ. Γιώργος Πουλοκέφαλος, Ντία Τζανετέα και Κων/να Νικολάκου.

5. Έγκριση πρότασης αξιοποίησης πόρων του ΠΕΠ για την ενίσχυση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου μέσω της σύστασης «Περιφερειακού Ταμείου Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου».
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κων/να Νικολάκου.

6. Έγκριση σύναψης μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Ρυθμιστικής αρχής ενέργειας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου.

7. Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης με την «Πελοπόννησος Α.Ε. για την εκτέλεση του Υποέργου: Σύμβουλος ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης και υποστήριξης κατά την υλοποίηση /Υλοποίηση προγραμμάτων ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης των κατοίκων της πράξης: ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΑΔΑ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ», που εντάχθηκε στο Ε.Π. «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» 2007-2013, στον Άξονα Προτεραιότητας 04, Προστασία Εδαφικών Συστημάτων – Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων.
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κων/να Νικολάκου.

8. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας για το έργο με τίτλο: «Μελέτη δικτύου άρδευσης του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας από την περιοχή ΑΝΑΒΑΛΟΥ».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας.

9. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο με τίτλο: «Εκμετάλευση λατομείου αδρανών υλικών» ιδιοκτησίας Μαλλίρη Γεωργίου στη θέση ¨Κοκκινόβραχος¨ της ΔΕ Θουρίας του Δήμου Καλαμάτας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου.

10. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο με τίτλο: «Φωτοβολταϊκός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας» στη θέση ¨Σταφίδα¨ της Τ.Κ. Κουτρούφων του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας της ΠΕ Αρκαδίας, ιδιοκτησίας Γκαύρου Ηλία.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου.

11. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο με τίτλο: «Εκμετάλλευση λατομείου μαρμάρου» της εταιρείας ΟΝΥΧΟΜΑΡΜ ΕΠΕ στη θέση ¨Χέρωμα¨ της Τ.Κ. Καρναζέϊκων του Δήμου Ναυπλιέων ΠΕ Αργολίδας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου.

12. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο με τίτλο: «Εκμετάλευση λατομείου μαρμάρου» της εταιρείας ΜΑΡΜΥΚ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΕΠΕ στη θέση Ζυγός της Τ.Κ. Διδύμων του Δήμου Ερμιονίδας ΠΕ Αργολίδας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου.

13. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο με τίτλο: «Τουριστικό καταφύγιο Κοκκάλας» του Δήμου Ανατολικής Μάνης του ΠΕ Λακωνίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα

14. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) της δραστηριότητας: «Υφιστάμενο πυρηνελαιουργείο και γεώτρηση για βιομηχανική χρήση» της εταιρείας ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΑ ΓΥΘΕΙΟΥ ΑΕΒΕ στο 40 ο χλμ της Ε.Ο. Σπάρτης-Γυθείου του Δήμου Ανατολικής Μάνης της ΠΕ Λακωνίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου.

15. Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το Δήμο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων για το έργο με τίτλο: Συντήρηση – Αναβάθμιση αποχετευτικού δικτύου της ΔΕ Αγίων Θεοδώρων του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων της ΠΕ Κορινθίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γεώργιος Δέδες.

16. Γνωμοδότηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου με τίτλο: Τοπικές βελτιώσεις και τεχνικά έργα στο επαρχιακό δίκτυο Αρκαδίας, Τμήμα:Παράκαμψη Αράχωβας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας

17. Γνωμοδότηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων υφιστάμενης μονάδας, για προσθήκη των δραστηριοτήτων
«1. Δευτερογενής προσωρινή αποθήκευση χρησιμοποιούμενων συσσωρευτών μολύβδου-οξέος και
2. Απορρύπανσης και ανακύκλωση ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού (ΑΗΗΕ) της εταιρείας ΣΤΑΥΡΟΣ ΖΗΣΙΜΑΤΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. με διακριτικό τίτλο «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΡΚΑΔΙΑΣ Ο.Ε.» στη ΒΙ.ΠΕ Τρίπολης ΠΕ Αρκαδίας».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου

18. Γνωμοδότηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου με τίτλο: «Φωτοβολταϊκός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (Φ.Σ.Π.Η.Ε.), ισχύος 2,989 MW, στη θέση «Σταυρί Τ4» εκτός ορίων της Τ.Κ. Αγιωργητίκων, του Δ. Τρίπολης, της Π.Ε. Αρκαδίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου

19. Γνωμοδότηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου με τίτλο: «Φωτοβολταϊκός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (Φ.Σ.Π.Η.Ε.), ισχύος 2,989 MW, στη θέση «Σταυρί Τ7» εκτός ορίων της Τ.Κ. Αγιωργητίκων, του Δ. Τρίπολης, της Π.Ε. Αρκαδίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου

ΕΛΓΑ Νέα πληρωμή αποζημιώσεων στους αγρότες την Τρίτη

Την προσεχή Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου, ο ΕΛΓΑ θα καταβάλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 5.247 δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις συνολικού ύψους 4,2 εκατ. ευρώ περίπου, που αφορούν εκκαθαρίσεις ζημιών για τα έτη 2011 και 2012.

Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν ζημιές στη ..............

φυτική παραγωγή (ελιές, εσπεριδοειδή, χειμερινά κηπευτικά κ.λπ.) και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια, σε όλη την επικράτεια, αλλά κυρίως στους Νομούς Ηρακλείου, Χανίων, Αργολίδας, Λάρισας, Άρτας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Ηλείας και Πέλλας.

Θάρρος

Ξεκινά η νέα ακαδημαϊκή Χρονιά!..

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Από την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου, θα έρθουν και πάλι στο προσκήνιο χτυποκάρδια, αγωνίες, χαρές και προσδοκίες καθώς θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Την ίδια μέρα, εφόσον δεν έχουμε απεργία των Πανεπιστημιακών ή δεν βρίσκονται σε ΑΕΙ και ΤΕΙ Τμήματα υπό ΚΑΤΑΛΗΨΗ, αρχίζουν οι εγγραφές για τα παιδιά που πέτυχαν να κάνουν το όνειρο πραγματικότητα, στις φετινές εξετάσεις, και θα είναι «τα πρωτάκια» των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

Τι θα μπορούσα, όμως, και εγώ (όπως το ............

κάνω επί τρεις δεκαετίας) αλλά τώρα πια συνταξιούχος Πανεπιστημιακός δάσκαλος να καταθέσω από αυτό το blog – βήμα ως συμβουλές σε παιδιά, γονείς, συγγενείς και συναδέλφους μου με το ξεκίνημα της Νέας Χρονιάς;

Για τα «πρωτάκια» της πρωτοβάθμιας και τους γονείς τους τα χτυποκάρδια έχουν μέσα τους την ανυπέρβλητη γοητεία και δυσκολία του πώς θα αποχωρισθεί η μανούλα τον κανακάρη ή την κανακάρισσα της, πώς θα φανεί στα παιδιά ο κόσμος του σχολείου όπου θα πρέπει να υπακούσουν και να συμμορφωθούν σε νέους κανόνες, να μάθουν να συνυπάρχουν με ένα τσούρμο άλλα παιδάκια, να δεχθούν ότι δεν είναι ΟΛΑ δικά τους, ότι στο σχολείο ΔΕΝ πρόκειται να ικανοποιηθούν όλες οι επιθυμίες τους όπως συνέβαινε μέχρι τώρα στο σπίτι τους;
Η συμβουλή μου εδώ είναι απλή: ΑΠΟΓΑΛΑΚΤΙΣΜΟΣ!
Περισσότερο εσείς μαμάδες (αλλά και κάποιοι μπαμπάδες) κόψτε τον συμβολικό «ομφάλιο λώρο» και αφήστε το παιδί σας να ενταχθεί στην ομάδα, να απελευθερωθεί από την οίκο-οικείο-στρέφεια που άθελά μας εμείς οι πάντα συναισθηματικοί Έλληνες γονείς και μαζί μας το συγγενικό περιβάλλον καλλιεργούμε.

Τη νεότερη στην ηλικία και σχετικά άπειρη δασκάλα, αυτήν που θα κληθεί, όπως το θέλει και ο ποιητής μας, «να σμιλέψει ψυχές» θα συμβούλευα να μάθει ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ! Να μάθει να κρατά ίσες αποστάσεις καθώς θα σκύβει με αγάπη πάνω από όλα τα παιδιά, να ξεπεράσει τις δικές της ανθρώπινες υποκειμενικές αδυναμίες διαφορετικής, για οποιονδήποτε λόγο, αντιμετώπισης των παιδιών που η Πολιτεία της εμπιστεύθηκε.

Για τους συναδέλφους της μέσης εκπαίδευσης οι συμβουλές μου υποχρεωτικά επικεντρώνονται στο ιδιόμορφα απαιτητικό θέμα της εφηβείας που ταλανίζει κάθε γενιά. Οι έφηβοι δεν αντιμετωπίζουν μόνο τις εγγενείς στα μαθήματα απαιτήσεις και δυσκολίες αλλά παράλληλα με ιδιαίτερη έμφαση απαιτήσεις ψυχοκοινωνικές καθώς οδεύουν από την παιδική στην εφηβική ηλικία. Στο κρίσιμο σταυροδρόμι της εφηβείας αρχίζουν οι υποκειμενικές δυσκολίες της αποδοχής ή απόρριψης του μυοσκελετικού και ψυχοσυναισθηματικού τους ΕΓΩ που ταυτίζεται με το πώς το ίδιο το παιδί “ βλέπει” τον εαυτό του, πώς νομίζει ότι το βλέπουν οι άλλοι και κατά πόσο αισθάνεται ότι αυτό που ΕΙΝΑΙ βρίσκεται μέσα ή έξω από τα πρότυπα που το κοινωνικό σύστημα καθιερώνει και προβάλλει με τα ΜΜΕ.

Η συμβουλή μου προς τους γονείς περικλείεται σε μια απλή αλλά ταυτόχρονα απαιτητική έννοια ..ΥΠΟΜΟΝΗ.
Στους λιγότερο έμπειρους συναδέλφους της Μέσης εκπαίδευσης θα συνιστούσα να επιδείχνουν στον σύγχρονο έφηβο ΑΓΑΠΗ και ΑΝΟΧΗ την ίδια στιγμή που θα απαιτούν και προσήλωση σε κάποια πλαίσια ευπρέπειας. Στα παιδιά-μαθητές συνιστώ περισσότερη προσπάθεια για δημιουργικότητα και προσήλωση στην επίτευξη στόχων.
Για γονείς παιδιών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης οι συμβουλές μου αφορούν στις αυξημένες προσδοκίες που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα ιδιαίτερα στην Ελλάδα της τρόικα και την δραματικά συρρικνωμένη ελληνική οικονομία.

Η αλήθεια ήταν και παραμένει, βέβαια, ότι σε ΑΕΙ και ΤΕΙ προετοιμάζονται τα αυριανά στελέχη και οι ηγέτες του κοινωνικού-οικονομικού μας συστήματος. Το πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ δεν εξασφαλίζει την επιθυμητή θέση εργασίας αλλά αποτελεί το ΚΛΕΙΔΙ με το οποίο οι σημερινοί φοιτητές και φοιτήτριες και αυριανοί πτυχιούχοι θα ανοίξουν την πόρτα της δικής τους προσωπικής κοινωνικής, οικονομικής και επαγγελματικής αποκατάστασης και εξέλιξης.

Και οι συνάδελφοί μου «δάσκαλοι» σε ΑΕΙ και ΤΕΙ απαιτείται (όσο και αν μου θυμώσουν οι ιδιοκτήτες καφετεριών εγώ θα το πω) να επαναφέρουν τα παιδιά στα πανεπιστημιακά αμφιθέατρα και στις αίθουσες διδασκαλίας.
Να συνεχίσουν άοκνα και δημιουργικά τις καλές προσπάθειες για παραγωγική ζεύξη των γνώσεων και δεξιοτήτων που προσφέρει η τριτοβάθμια εκπαίδευση με τις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας.

Προσωπικά δεν κρύβω ότι πάντα υπεράσπιζα τη διασύνδεση της Ανώτατης Παιδείας με την αγορά εργασίας αλλά ταυτόχρονα αρνιόμουν την υποτέλεια στην αγορά.
Σε μια τόσο οδυνηρή και τραγική και για εμάς αλλά και τα παιδιά μας οικονομική συγκυρία απαιτείται ΑΕΙ και ΤΕΙ να συνδέσουν δημιουργικά τις προοπτικές του 21ου αιώνα με όλα τα γνωστικά αντικείμενα και τα ήδη κορεσμένα με πληθώρα πτυχιούχων και όσα, έστω ελάχιστα, παραμένουν ακόμη ακόρεστα…
Παιδιά της Ελλάδας, καλή ακαδημαϊκή χρονιά, γεμάτη με ελπίδα και με υγεία!…

Επίσκεψη από παιδιά του ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών στην ΑΜΚΕ Φιλιατρινούλα.

Του Πρώην Διαχειριστή μας.

Ένα πολύ όμορφο και ευχάριστο πρωϊνό πέρασαν χθες Παρασκευή κάποια από τα παιδιά που φιλοξενούνται στο ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών επισκεπτόμενα την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Φιλιατρινούλα» συνοδεία δυο υπαλλήλων του ΚΑΦΚΑ (δεν έχουν σημασία τα ονόματα).

Τα παιδιά από την σημερινή τους επίσκεψη χάρηκαν πολύ, και αυτό είχε ζωγραφιστεί στα προσωπάκια τους.
Εκείνα με τον τρόπο τους έδειξαν το πόσο ...............

ευχαριστήθηκαν από την επίσκεψη και την φιλοξενία που ένιωσαν.
Η Πρόεδρος της Εταιρίας κ. Ελένη Μακρή αφού τα καλωσόρισε τους πρόσφερε εδέσματα, καφέ και χυμούς και έκατσε μαζί τους να μιλήσει με τα παιδιά να τους φερθεί πολύ φιλικά και να τα κάνει να νιώσουν λίγο άνετα και λίγη ζεστασιά.

Μιλώντας στο Φιλιατρά News η πρόεδρος της εταιρίας κ. Ελένη Μακρή μας είπε ότι κάλεσε τα παιδιά για δεύτερη φορά στον χώρο της Φιλιατρινούλας να τα κεράσει καφέ, χυμούς, πίτες γλυκίσματα, τυρόπιτες χορτόπιτες.
Όπως μας επισήμανε η Κ. Μακρή τα παιδιά αυτά έχουν ανάγκη από την υποστήριξη γενικά όλων μας, έχουν ανάγκη από την αγάπη μας, την κουβεντούλα και γενικά την συμπαράσταση μας.
Σε ερώτηση μας για το πώς αποφάσισε να κάνει μια τέτοια κίνηση η κ. Μακρή είπε ότι αυτός είναι ο στόχος και ο σκοπός της Φιλιατρινούλας. Να βοηθάει εκεί που υπάρχει πρόβλημα.
Και όχι μόνο στα παιδιά του ΚΑΦΚΑ αλλά και σε οικογένεια, μοναχικό άτομο, σε κάθε άτομο που έχει ιδιαίτερη ανάγκη και ιδιαίτερο πρόβλημα.
Με ότι δυνάμεις έχει η Φιλιατρινούλα προσφέρει χωρίς αυτό να γίνεται σημαία και διαφήμιση ή κάποια ανακοίνωση.

Συνεχίζοντας η κ. Μακρή μας είπε ότι παρατηρεί πως ακόμα και στην επαρχία ο κόσμος έχει απομακρυνθεί από τον συνάνθρωπο, και έκανε έκκληση στον κόσμο να αφουγκραστεί την διπλανή τους πόρτα που υπάρχει πρόβλημα. Και να βοηθάνε με οποιονδήποτε τρόπο μπορούν. Ακόμα και με ηθική συμπαράσταση.

Συνεχίζοντας η κ Μακρή είπε ότι σήμερα είδα πόσο ευχαριστήθηκαν αυτά τα παιδιά με αυτό το δίωρο που έκατσαν εδώ, προτείνω να έρχονται εδώ μια φορά την εβδομάδα αλλά προτρέπω και τον καθένα να αφιερώσει λίγη ώρα σε αυτά τα παιδιά. Να πηγαίνουν και σε άλλους χώρους μια φορά την εβδομάδα. Δηλαδή να καλύπτουν όλη την εβδομάδα τους. Όπως πάνε κάθε Κυριακή στην Εκκλησία και αυτό είναι πάρα πολύ όμορφο.
Αυτά τα παιδιά ζητάνε κάτι απλά πραγματάκια. Είναι σαν τα μωρά. Ζητάνε μια καραμέλα, ένα δακτυλιδάκι, ένα βραχιολάκι….. Μπορούμε όλοι να προσφέρουμε σε αυτά τα παιδιά. Να τους προσφέρουμε λίγη χαρά κάτι ιδιαίτερο… Μπορούμε.

Δίπλα μας υπάρχουν άνθρωποι με ανάγκες. Μπορούμε να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπο δίπλα μας, αρκεί να το θέλουμε.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 8ης Σεπτεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο θάρρος της Μεσσηνίας

ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Εγκαίνια με διαμαρτυρίες και γιουχαΐσματα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του υπουργού Υγείας Αν. Λυκουρέντζου για τον αξονικό – μαγνητικό τομογράφο και τη μονάδα του ΟΚΑΝΑ


Δύο όψεις είχε η χθεσινή επίσκεψη του υπουργού Υγείας, ...........

Α. Λυκουρέντζου, στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Από τη μια πλευρά είναι το θετικό γεγονός. Η ενίσχυση του νοσοκομείου με νέα υπερσύγχρονα μηχανήματα και η λειτουργία θεραπευτικής μονάδας ασφαλώς θα συμβάλουν στη βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρονται.

Από την άλλη πλευρά, όμως, ο κ. Λυκουρέντζος βρήκε στην είσοδο του νοσοκομείου να τον περιμένουν οργισμένοι εργαζόμενοι, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, οι οποίοι με τον τρόπο αυτό έδειξαν το θυμό τους για την πολιτική που εφαρμόζει και η σημερινή κυβέρνηση στο χώρο της Υγείας, με τις δραστικές περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα και παροχές.

Ο υπουργός δέχτηκε τις διαμαρτυρίες σιωπηλός και μόνο αργότερα στην τοποθέτησή του, κατά την τελετή των εγκαινίων, μίλησε για τη δύσκολη οικονομική κατάσταση και τις αποφάσεις που επιβάλλεται να παρθούν, προκειμένου να σωθεί το… καράβι.

Διαβάστε στην ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ του υπουργού Υγείας στην Καλαμάτα και όσα έγιναν χθες στο Νοσοκομείο (εγκαίνια τομογράφων, διαμαρτυρίες και δεσμεύσεις) προβάλλονται σήμερα στο πρώτο θέμα της «ΦΩΝΗΣ».
Διαβάστε ακόμη:
● ΣΤΟ «ΚΟΚΚΙΝΟ» η εγκληματικότητα στην Πελοπόννησο με 694 συλλήψεις για σοβαρά και συνήθη αδικήματα.
● ΔΥΝΑΜΙΚΗ παρουσία από τους ένστολους της Μεσσηνίας στη μεγάλη συγκέντρωση της Αθήνας. Αστυνομικοί, Λιμενικοί και Πυροσβέστες έδωσαν δυναμικό παρών.
● ΑΦΙΕΡΩΜΑ με οπτικοακουστικό υλικό από τον ΕΟΣ Καλαμάτας για τον Ελληνικό Ορεινό Χώρο τη Δευτέρα το βράδυ στο αμφιθέατρο του κάστρου.
● ΟΜΟΦΩΝΑ και επίσημα η Αβία ζητεί να ενταχθεί στο Δήμο Καλαμάτας, στο πλαίσιο των προτάσεων για αναθεώρηση του «Καλλικράτη».
● ΦΟΥΝΤΩΣΑΝ κυριολεκτικά Τριφυλία και Οιχαλία με 19 φωτιές σε 3 ημέρες. Αν αυτό δεν θεμελιώνει υποψίες για εμπρησμό, τι άλλο να υποθέσει κανείς;
● ΕΠΕΜΕΙΝΕ ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας και στα προφορικά για τη διατήρηση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας κατά τη χθεσινή συνάντησή του με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέτζο, ο οποίος ωστόσο δεσμεύτηκε να απαντήσει στα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας της Τριφυλίας.
● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.


● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!