Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Επίσκεψη από παιδιά του ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών στην ΑΜΚΕ Φιλιατρινούλα.

Του Πρώην Διαχειριστή μας.

Ένα πολύ όμορφο και ευχάριστο πρωϊνό πέρασαν χθες Παρασκευή κάποια από τα παιδιά που φιλοξενούνται στο ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών επισκεπτόμενα την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Φιλιατρινούλα» συνοδεία δυο υπαλλήλων του ΚΑΦΚΑ (δεν έχουν σημασία τα ονόματα).

Τα παιδιά από την σημερινή τους επίσκεψη χάρηκαν πολύ, και αυτό είχε ζωγραφιστεί στα προσωπάκια τους.
Εκείνα με τον τρόπο τους έδειξαν το πόσο ...............

ευχαριστήθηκαν από την επίσκεψη και την φιλοξενία που ένιωσαν.
Η Πρόεδρος της Εταιρίας κ. Ελένη Μακρή αφού τα καλωσόρισε τους πρόσφερε εδέσματα, καφέ και χυμούς και έκατσε μαζί τους να μιλήσει με τα παιδιά να τους φερθεί πολύ φιλικά και να τα κάνει να νιώσουν λίγο άνετα και λίγη ζεστασιά.

Μιλώντας στο Φιλιατρά News η πρόεδρος της εταιρίας κ. Ελένη Μακρή μας είπε ότι κάλεσε τα παιδιά για δεύτερη φορά στον χώρο της Φιλιατρινούλας να τα κεράσει καφέ, χυμούς, πίτες γλυκίσματα, τυρόπιτες χορτόπιτες.
Όπως μας επισήμανε η Κ. Μακρή τα παιδιά αυτά έχουν ανάγκη από την υποστήριξη γενικά όλων μας, έχουν ανάγκη από την αγάπη μας, την κουβεντούλα και γενικά την συμπαράσταση μας.
Σε ερώτηση μας για το πώς αποφάσισε να κάνει μια τέτοια κίνηση η κ. Μακρή είπε ότι αυτός είναι ο στόχος και ο σκοπός της Φιλιατρινούλας. Να βοηθάει εκεί που υπάρχει πρόβλημα.
Και όχι μόνο στα παιδιά του ΚΑΦΚΑ αλλά και σε οικογένεια, μοναχικό άτομο, σε κάθε άτομο που έχει ιδιαίτερη ανάγκη και ιδιαίτερο πρόβλημα.
Με ότι δυνάμεις έχει η Φιλιατρινούλα προσφέρει χωρίς αυτό να γίνεται σημαία και διαφήμιση ή κάποια ανακοίνωση.

Συνεχίζοντας η κ. Μακρή μας είπε ότι παρατηρεί πως ακόμα και στην επαρχία ο κόσμος έχει απομακρυνθεί από τον συνάνθρωπο, και έκανε έκκληση στον κόσμο να αφουγκραστεί την διπλανή τους πόρτα που υπάρχει πρόβλημα. Και να βοηθάνε με οποιονδήποτε τρόπο μπορούν. Ακόμα και με ηθική συμπαράσταση.

Συνεχίζοντας η κ Μακρή είπε ότι σήμερα είδα πόσο ευχαριστήθηκαν αυτά τα παιδιά με αυτό το δίωρο που έκατσαν εδώ, προτείνω να έρχονται εδώ μια φορά την εβδομάδα αλλά προτρέπω και τον καθένα να αφιερώσει λίγη ώρα σε αυτά τα παιδιά. Να πηγαίνουν και σε άλλους χώρους μια φορά την εβδομάδα. Δηλαδή να καλύπτουν όλη την εβδομάδα τους. Όπως πάνε κάθε Κυριακή στην Εκκλησία και αυτό είναι πάρα πολύ όμορφο.
Αυτά τα παιδιά ζητάνε κάτι απλά πραγματάκια. Είναι σαν τα μωρά. Ζητάνε μια καραμέλα, ένα δακτυλιδάκι, ένα βραχιολάκι….. Μπορούμε όλοι να προσφέρουμε σε αυτά τα παιδιά. Να τους προσφέρουμε λίγη χαρά κάτι ιδιαίτερο… Μπορούμε.

Δίπλα μας υπάρχουν άνθρωποι με ανάγκες. Μπορούμε να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπο δίπλα μας, αρκεί να το θέλουμε.

4 σχόλια:

  1. Ο "Πρώην" ο νυν και αην!
    Γεια σου ρε ...Πρώην, με τα ωραια σου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην δίνετε σημασία. Ο γνωστός ψυχοπαθής με τον πρώην μας εμφανίστηκε πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για όλα φτεν΄ οι γκόμενες
    οι ΠΡΩΗΝ
    κι οι επόμενες
    και γενικός …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ...ΚΑΙ ΕΔΩ ΑΜΚΕ ΠΩΣ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΕΣ ;ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ;ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ;ΚΑΙ ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΤΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.