Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

ΠΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΧΤΥΠΗΣΕΣ; Η ΑΠΡΟΚΛΗΤΗ – ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ.

ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΙ ΑΡΑΓΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ;

Το απρόσμενα βίαιο περιστατικό, έγινε σε δημόσιο χώρο, αφήνοντας έκπληκτους τόσο τα έξι άτομα που ευρίσκοντο εκείνη την ώρα στο κατάστημα , αλλά πολύ περισσότερο τον κ. Φώτη Παναγιωτακόπουλο, ο οποίος και νοσηλεύτηκε, με διάσειση στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

Το συμβάν προβλημάτισε όλους και, ελπίζουμε,.............

μάλλον και τον ίδιο το δράστη, μάλλον (λόγω του νόμου προστασίας των προσωπικών δεδομένων) τον φερόμενο ως δράστη Ι. Κ., διότι προφανώς αντιλήφθηκε ή θα αντιληφθεί με τον καιρό, ότι άδικα επιτέθηκε στον έκπληκτο θύμα και συμπολίτη του κ. Παναγιωτακόπουλο Φώτη, και θα αντιληφθεί επίσης ότι με την εξαφάνιση του για 48 ώρες, για να γλυτώσει το αυτόφωρο, δεν θα αποφύγει ούτε την κατακραυγή των συμπολιτών του, ούτε τις συνέπειες της πράξης του…

Άξια απορίας είναι επίσης και για τον κ. Φ. Παναγιωτακόπουλο η απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε, από τον Ι. Κ., τον οποίο δεν γνώριζε και ουδέποτε είχε ή διατηρούσε δοσοληψίες μαζί του.

Να τονίσουμε επίσης ότι ο κ. Φ. Παναγιωτακόπουλος, είναι Πρόεδρος του Περιβαλλοντικού – Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάννων και διατηρεί την ιστοσελίδα «ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΝΟΙ NEWS» www.gargalianoi.com

Τα πρώτα ερωτήματα λοιπόν που κάθε νοήμων άνθρωπος θα είχε, θεωρούμε ότι είναι :

Δεδομένου ότι ο φερόμενος ως δράστης, ο I. K., έχει σώας τας φρένας, τι τον ώθησε στη βίαιη αυτή ενέργειά του;;;
Υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί, πίσω από αυτή την ενέργεια του; Και αν ναι, ποιοι είναι αυτοί; Ο καθείς θα αναρωτιόταν, αν έξαφνα ορμούσε κάποιος έξαλλος και τον έστελνε στο νοσοκομείο με διάσειση …και χωρίς να τον γνωρίζει καν!!!

Σαφώς στην πορεία, λόγω των νόμιμων ενεργειών που έκανε το θύμα, θα υπάρξουν ίσως και άλλα πολλά και εύλογα ερωτήματα, και ελπίζουμε, και πολλές και διευκρινιστικές απαντήσεις, από τον φερόμενο ως δράστη Ι. Κ.

Βέβαιοι ότι η Δικαιοσύνη θα βρει και την αιτία και την αφορμή αλλά και την αλήθεια γενικότερα, αναμένουμε πάντα ως έντιμοι και ανιδιοτελείς δημότες, την απόφασή της.

Εδώ θα μας επιτρέψετε να επισημάνουμε την άμεση κινητοποίηση της Αστυνομικής Αρχής, αλλά και την τάχιστη ανταπόκριση του ΕΚΑΒ για την μεταφορά του κ. Παναγιωτακόπουλου στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας, και να ευχαριστήσουμε για το ενδιαφέρον και την όλη αντιμετώπιση του ιατρικού περιστατικού, τόσο το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό όσο και τον ίδιο το Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Μπόζο.

Η δημοσιογραφική ομάδα του «ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ NEWS».

«Καυτό» το διήμερο σε όλη τη χώρα, τους 39 βαθμούς θα αγγίξει ο υδράργυρος

Το καλοκαίρι μπήκε πια για τα καλά, με ηλιοφάνεια και πολύ ζέστη. Με τον υδράργυρο να αγγίζει ακόμα και τους 39 βαθμούς στα ηπειρωτικά της κεντρικής, νότιας, βόρειας και δυτικής Ελλάδας όσοι μπορέσουν να εξορμήσουν σε παραλίες και βουνά το Σαββατοκύριακο θα είναι σίγουρα οι τυχεροί...

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, στη Μακεδονία και στη Θράκη η θερμοκρασία θα ανέβει στους 38 βαθμούς, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη, στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο καθώς και στη Θεσσαλία, ανατολική Στερεά και ανατολική Πελοπόννησο έως 39 βαθμούς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ως 35 βαθμούς κελσίου.

Οι άνεμοι σε όλη την Ελλάδα θα έχουν .............

βόρειες διευθύνσεις ως 6 μποφόρ.

Στην Αττική, το βοριαδάκι ευεργετεί κυρίως όσους βρίσκονται σε ανατολικές ή βορειοανατολικές παραλίες, όπου η θερμοκρασία δε θα ξεπεράσει τους 33 βαθμούς.

Επίσης, «προνομιούχοι» θεωρούνται οι κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου και της Κρήτης, μιας και το θερμόμετρο θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς, με εξαίρεση τη νότια Κρήτη, όπου θα φτάσει τους 34 βαθμούς.

Στα βορειοδυτικά της Μακεδονίας και της Ηπείρου ενδέχεται να σημειωθούν βροχοπτώσεις.

Πάντως εδώ σε εμάς στην περιοχή μας δηλαδή, η μέγιστη θερμοκρασία μπορεί να φτάσει τους 32 με 33 άντε 34 βαθμούς σύμφωνα με το deltiokairou.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ


Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή


Το χθεσινοβραδινό Δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας της 22-6-2012




16 χρόνια χωρίς τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Σαν σήμερα πριν 15 χρόνια και συγκεκριμένα στις 23 Ιουνίου του 1996 πέθανε ο Ανδρέας Παπανδρέου, ένας πραγματικός πολιτικός ηγέτης, κάτι το οποίο του αναγνωρίζουν φίλοι και εχθροί.

Ένας πολιτικός που με το σύνθημα της "Αλλαγής" έβαλε την δική του ανεξίτηλη σφραγίδα στην σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας.

Γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 1919, στη Χίο. Γιος του αείμνηστου Γεωργίου Παπανδρέου και της Σοφίας Μινέικο.

1941: Μετά την αποφυλάκιση του από την .........

Ασφάλεια όπου κρατήθηκε και βασανίστηκε κατά το διάστημα της δικτατορίας του Μεταξά, τριτοετής τότε της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, αναχωρεί για τις Η.Π.Α. και ακολουθεί πανεπιστημιακή σταδιοδρομία.
1943-44: Kατετάγη εθελοντής στον Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ
1943: Ανακηρύσσεται Διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ. Η πανεπιστημιακή του εξέλιξη:
1942-43: Βοηθός Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ
1943-47: Υφηγητής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ
1946-47: Υφηγητής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ
1947-50: Ομότιμος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότας
1950-51: Ομότιμος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Νορθγουέστερν
1951-55: Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότας
1955-63: Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας (Μπέρκλεϊ)
1956-59: Κοσμήτωρ της Οικονομικής Σχολής του ίδιου Πανεπιστημίου.
Το 1959 επιστρέφει για ένα χρόνο στην Ελλάδα, στα πλαίσια ερευνητικής αναπτυξιακής οικονομικής αποστολής.
Τον επόμενο χρόνο 1961 , διορίζεται Πρόεδρος του Δ.Σ.και Γενικός Επιστημονικός Διευθυντής του Κέντρου Οικονομικών Ερευνών και ταυτόχρονα σύμβουλος της Τράπεζας της Ελλάδας (1961-62).
Η πολιτική του σταδιοδρομία αρχίζει το Φεβρουάριο του 1964 , με την εκλογή του ως Βουλευτή Αχαΐας του Κόμματος της Ένωσης Κέντρου, της οποίας ηγείτο ο Γεώργιος Παπανδρέου στις εκλογές της 16.2.1964 .

Μετά την νίκη της Ένωσης Κέντρου, διορίζεται αρχικά Υπουργός Προεδρίας της Κυβέρνησης και τον ίδιο χρόνο Αναπληρωτής Υπουργός Συντονισμού ( 1964-65 ). Συνοδεύει τον πατέρα του στο δύσκολο ταξίδι στις ΗΠΑ, όπου ο πρόεδρος Τζόνσον προσπάθησε να επιβάλει διμερείς ελληνοτουρκικές συνομιλίες για το Κυπριακό με στόχο την κατοχύρωση των τουρκικών συμφερόντων.
Όταν κηρύσσεται η δικτατορία των συνταγματαρχών, τον Απρίλιο του 1967 , συλλαμβάνεται και τον επόμενο χρόνο αποφυλακίζεται και πηγαίνει στο εξωτερικό.
Στις 15 Ιανουαρίου του 1968 αναχωρεί για το Παρίσι και έπειτα εγκαθίσταται στη Σουηδία και μετά στον Καναδά.

Τον Φεβρουάριου του 1968 ιδρύει το Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα ( ΠΑΚ ), του οποίου γίνεται αρχηγός και το οποίο αναπτύσσει σημαντική δράση μέχρι την πτώση του δικτατορικού καθεστώτος, τον Ιούλιο του 1974.
Το 1968-69 είναι Καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης και από το 1969 μέχρι το 1974 Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Γιορκ (Υork) στο Τορόντο.
Το 1970-71 διδάσκει και στο Πανεπιστήμιο του Michigan, σαν επισκέπτης, έως ότου πολιτική πίεση από την Αμερικανική κυβέρνηση αναγκάζει το πανεπιστήμιο να αθετήσει το συμβόλαιο της με τον Ανδρέα Παπανδρέου
Μόλις αποκαθίσταται η Δημοκρατία στην Ελλάδα, επιστρέφει από την εξορία και στις 3 Σεπτεμβρίου του 1974 , ιδρύει το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, το ΠΑ.ΣΟ.Κ., του οποίου γίνεται και Πρόεδρος.

Στις πρώτες εκλογές μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, που διενεργούνται το Νοέμβριο του 1974 , το ΠΑ.ΣΟ.Κ. εκπροσωπείται με λίγους Βουλευτές (15 έδρες, 13,5% των ψήφων).
Στις επόμενες εκλογές (Νοέμβριος 1977 ), το ΠΑ.ΣΟ.Κ.κάνει ένα πρώτο σημαντικό άλμα, αφού διπλασιάζει τη δύναμή του (από 13,5% σε 25%) και γίνεται το πρώτο κόμμα της Αντιπολίτευσης με 93 Βουλευτές και ο Πρόεδρος του, Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Στις εκλογές της 18ης Οκτωβρίου 1981 , το ΠΑ.ΣΟ.Κ. κατεβαίνει με το σύνθημα της Αλλαγής, και γνωρίζει ένα πραγματικό θρίαμβο, αναδεικνύοντας 173 Βουλευτές (48%).
Ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. σχηματίζει Κυβέρνηση η οποία ορκίζεται στις 21 Οκτωβρίου 1981 . Στην Κυβέρνηση αυτή, ο Ανδρέας Παπανδρέου αναλαμβάνει, εκτός από Πρωθυπουργός και το Υπουργείο Εθνικής ʼμυνας.

Στις εκλογές του 1985 το ΠΑ.ΣΟ.Κ. εκλέγεται και πάλι πρώτο κόμμα αναδεικνύοντας 161 Βουλευτές (45,82%).
Στις εκλογές του 18 Ιουνίου του 1989 το ΠΑ.ΣΟ.Κ. παίρνει 39.15% (125 έδρες) στις εκλογές.

Στις 21 Σεπτεμβρίου του 1989 παραπέμπεται στο Ειδικό δικαστήριο (ΝΔ-ΣΥΝ) για υποκλοπές της ΕΥΠ, και στις 28 Σεπτεμβρίου παραπέμπεται στο Ειδικό δικαστήριο κατηγορούμενος γιά το σκάνδαλο Κοσκωτά.

Στις επαναληπτικές εκλογές της 5 Νοεμβρίου το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ανεβάζει το ποσοστό του στα 40.7% με 128 έδρες. Στις εθνικές εκλογές στις 8 Απριλίου του 1990 παίρνει 38.6% με 123 έδρες. Ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. γίνεται Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Στις 11 Μαρτίου του 1990 αρχίζει η δίκη Κοσκωτά-Τράπεζας Κρήτης και στις 17 Ιανουαρίου 1991 ο Ανδρέας Παπανδρέου αθωώνεται από το Ειδικό Δικαστήριο.

Στις 11 Οκτωβρίου του 1993 το ΠΑΣΟΚ έρχεται και πάλι στην εξουσία, με 48% και 170 έδρες.

Στις 23 Απριλίου του 1994 επισκέπτεται τον Λευκό Οίκο γιά πρώτη φορά ως πρωθυπουργός, προσκεκλημμένος από τον πρόεδρο Κλίντον.
Στις 20 Νοεμβρίου του 1995 εισάγεται στο Ωνάσειο και στις 15 Ιανουαρίου του 1996 υπογράφει την επιστολή παραίτησης.

Στις 23 Ιουνίου 1996 ο Ανδρέας Παπανδρέου χάνει τη μάχη με το θάνατο, μετά από οξύ ισχαιμικό επεισόδιο στο σπίτι του στην Εκάλη. Η σωρός του μεταφέρεται στη Μητρόπολη Αθηνών και εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα.
Κηδεύεται στις 26 Ιουνίου 1996 μέσα σε κοσμοπλημμύρα με τιμές αρχηγού κράτους"

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 23ης Ιουνίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.