Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Νέο exploit του IE9 θέτει σε κίνδυνο τα Windows 7 SP1

Ένα νέο exploit του IE9 παραβιάζει τα μέτρα ασφαλείας ακόμα και της ανανεωμένης έκδοσης των Windows 7, σύμφωνα με την Vupen, μία Γαλλική εταιρεία ασφαλείας.

Το epxloit χρησιμοποιεί μία αδυναμία του Internet Explorer 9 και παραβιάζει όλα τα ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας των Windows 7. Η τελευταία έκδοση του λειτουργικού της Microsoft, πλήρως ενημερωμένη με το Service Pack 1, είναι τρωτή. Το κενό ασφαλείας το ανέφερε η Γαλλική εταιρεία ασφαλείας Vupen, που παλαιότερα είχε επίσης βρει ένα κενό ασφαλείας στον IE8.

Η Vupen χαρακτηρίζει το exploit για τον IE9 ως αξιόπιστο, που σημαίνει ότι είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για τους χάκερ, που τους επιτρέπει να τρέξουν κακόβουλο κώδικα στα windows PC της επιλογής τους.
Το exploit καταφέρνει να παραβιάσει τα ..........

επιπλέον επίπεδα ασφαλείας των Windows, όπως το ASLR, DEP και το Sanbox (Ασφαλής Λειτουργία) του IE9.

"Το exploit χρησιμοποιεί 2 διαφορετικές αδυναμίες του λειτουργικού. Η μεν πρώτη πετυχαίνει την εκτέλεση αυθαίρετου κώδικα στο εσωτερικό του IE9 sandbox. Η δε δεύτερη προσπερνά το sandbox για να επιτύχει πλήρη και απρόσκοπτη εκτέλεση κώδικα," είπε στο Webwereld news site ο Διευθύνων Σύμβουλος της Vupen.

Το ρίσκο αυτού του exploit είναι μέχρι στιγμής περιορισμένο γιατί δεν έχει θεαθεί στο παγκόσμιο δίκτυο. Οι αδυναμίες αποκαλύφθηκαν από ερευνητές της vupen, όταν έφτιαξαν το δικό τους exploit. "Επιβεβαιώσαμε την εκμετάλευση της αδυναμίας και δημιουργήσαμε ένα exploit που δουλεύει σε Internet Explorer 9 των Windows 7 και Windows 7 SP1", είπε ο Bekra.

Ο Bekra τόνισε πως οι αδυναμίες αυτές δεν είναι γνωστές στο κοινό. "Πρόσβαση στον κώδικά μας και στην εκβάθους ανάλυση που κάναμε για την αδυναμία αυτή είναι περιορισμένη στους κυβερνητικούς με πελάτες μας, που χρησιμοποιούν αυτή την πληροφορία για να προστατέψουν τα σημαντικά συστήματά τους" είπε.

Ο IE9 δεν χρησιμοποιείται ευρέως από τις κυβερνήσεις, ούτε καν στις επιχειρήσεις. Ωστόσο, η αδυναμία δεν είναι περιορισμένη στην τελευταία έκδοση του browser της Microsoft. Το κενό ασφαλείας υπάρχει και στον IE8 και στον 7 αλλά και στον 6, για τους οποίους η vupen δεν έχει δημιουργήσει ένα exploit που να λειτουργεί.

"Το ελλάτωμα αυτό επηρεάζει τον Internet Explorer 9, 8, 7 και 6 και προέρχεται από ένα use-after-free σφάλμα στη 'mshtml.dll' βιβλιοθήκη κατά την επεξεργασία συγκεκριμένου συνδυασμού HTML και Javascript κώδικα". Η Vupen συμβουλεύει όλους τους IE χρήστες να απενεργοποιήσουν την Javascript ή να χρησιμοποιήσουν άλλο web Browser που να μην έχει αυτή την αδυναμία".

Ο exploit κώδικας της Vupen είναι αποτελεσματικός μόνο στον IE9, που τρέχει σε Windows 7 και σε Winodws Vista. Ο IE9 κυκλοφόρησε πρόσφατα και δεν είναι ακόμη διαθέσιμος μέσω του Windows Update. Η Microsoft θα αρχίσει την διάθεσή του στις ερχόμενες εβδομάδες. Ακριβής ημερομηνία για την διάθεση και την εγκατάσταση του τελευταίου Browser των Windows δεν έχει ακόμα αποκαλυφθεί.

Ο IE9 σήμερα έχει 3.6% μερίδιο αγοράς στους Windows 7 χρήστες, σύμφωνα με τα στοιχεία από την εταιρεία ερευνών NetApplications. Τα Windows 7 έχουν παγκόσμιο μερίδιο αγοράς σχεδόν 25%. Τα Windows XP ακόμα και σήμερα έχουν μεγαλύτερο ποσοστό.

Μετρημένο σε όλο το φάσμα των χρηστών προσωπικών υπολογιστών, το μερίδιο του IE9 είναι μόλις 1.04%, σύμφωνα με την NetApplications. Μία άλλη εταιρεία ερευνών, η StatCounter δεν συμπεριλαμβάνει καν τον IE9 ως ξεχωριστό browser στα στοιχεία της, ανταυτού τον τοποθετεί στην κατηγορία "other".

Ραντεβού με την... Εφορία θα έχουν λιποτάκτες και ανυπότακτοι

Πρόστιμα 6.000 ευρώ για ανυπότακτους και λιποτάκτες προβλέπει κοινή κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Άμυνας, κ. Ευ.Βενιζέλου και Οικονομικών, κ. Γ.Παπακωνσταντίνου, η οποία φέρνει και αλλαγές και για τους αντιρρησίες συνείδησης.

Σύμφωνα με την απόφαση, η οποία ...........

δημοσιεύθηκε την Τετάρτη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β' 517/2011), οι ανυπότακτοι καλούνται να καταβάλλουν πρόστιμο 6.000 ευρώ, οι έφεδροι ανυπότακτοι - δηλαδή όσοι κληθούν σε άσκηση και δεν μεταβούν- 1.000 ευρώ, ενώ οι λιποτάκτες θα πληρώνουν 1.000 ευρώ για κάθε μήνα λιποταξίας, έως το ποσό των 6.000 ευρώ.

Επίσης, με άλλη απόφαση ορίζεται πρόστιμο 90 ευρώ για εφέδρους που δεν τηρούν ελάσσονες στρατιωτικές υποχρεώσεις.

Σύμφωνα με τρίτη απόφαση των δύο υπουργών, οι αντιρρησίες συνείδησης που κάνουν εναλλακτική θητεία και έχουν συμπληρώσει το 35ο έτος της ηλικίας τους, για να εξαγοράσουν το υπόλοιπο του χρόνου τους, θα καταβάλλουν 810 ευρώ για κάθε μήνα.

Τυχόν πρόσθετες στρατιωτικές υποχρεώσεις εξαγοράζονται εφάπαξ πριν ή ταυτόχρονα με την καταβολή της πρώτης δόσης (εάν πρόκειται για τμηματική εξαγορά του υπόλοιπου χρόνου) ή με την καταβολή ολόκληρου του ποσού, εάν πρόκειται για εφάπαξ εξαγορά.

Όσοι θα απολύονται οριστικά, μετά την εκπλήρωση εναλλακτικής θητείας πέντε μηνών, εξαγοράζουν εφάπαξ το υπόλοιπο της εναλλακτικής υπηρεσίες που απομένει. Αυτοί που επιθυμούν τμηματική καταβολή του ποσού, υποβάλλουν σχετική υπεύθυνη δήλωση στο αρμόδιο στρατολογικό γραφείο, με την οποία καθορίζουν τον επιθυμητό αριθμό δόσεων

Τα στρατολογικά γραφεία, στη συνέχεια, προσδιορίζουν την διάρκεια του εξαγοράσιμου υπολοίπου και το ποσό που αναλογεί για την εξαγορά, αλλά και των αριθμό των δόσεων και την προθεσμία καταβολής τους. Για όσους θα ήταν υπόχρεοι πλήρους θητείας, εάν υπηρετούσαν ενόπλως, η τμηματική καταβολή ορίζεται σε τέσσερις δόσεις, ενώ για τους μειωμένης θητείας στρατεύσιμους, οι δόσεις θα είναι τρεις (υπόχρεοι υπηρεσίας εννέα μηνών) ή δύο (υπόχρεοι υπηρεσίας έξι μηνών).

Οι αντιρρησίες συνείδησης που έχουν συμπληρώσει το 35ο έτος της ηλικίας τους και έχουν εκπληρώσει τρεις μήνες εναλλακτικής θητείας, μπορούν να εξαγοράσουν το υπόλοιπο της υπηρεσίας ως εξής:

- Όσοι εκπληρώνουν εναλλακτική υπηρεσία, οποτεδήποτε μετά τη συμπλήρωση δύο μηνών και 15 ημερών χρόνου υπηρεσίας

- Όσοι έχουν απολυθεί προσωρινά και έχουν εκπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο εναλλακτικής υπηρεσίας, οποτεδήποτε κατά τη διάρκεια της νόμιμης παραμονής εκτός του φορέα

ΕΣΗΕΑ: Ναι στις ραδιοτηλεοράσεις, όχι στις εφημερίδες

Με μία κίνηση που υπονομεύει ειδικά τις εφημερίδες, το διασωματειακό των συνδικάτων του Τύπου και η ΕΣΗΕΑ αποφάσισαν εκτάκτως το απόγευμα της Παρασκευής να παρατείνουν μόνο για τις εφημερίδες (!) κατά έξι ώρες την τετραήμερη απεργία που θα έληγε κανονικά στις 06:00 της Δευτέρας.

Η απόφαση αποσκοπεί στο να εμποδίσει την κυκλοφορία των εφημερίδων το μεσημέρι της Δευτέρας, όπως είχε προαναγγελθεί.
Με τον τρόπο αυτό, τα έντυπα μέσα ενημέρωσης ..........

στερούνται τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με τους αναγνώστες τους, την ίδια ώρα που τα ηλεκτρονικά μέσα (τηλεόραση, ραδιόφωνο, κλπ) θα βρίσκονται «στον αέρα» από τις 6 το πρωί της Δευτέρας, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Η διακριτική αυτή μεταχείριση σε βάρος των εφημερίδων, που θεωρούνται η σπονδυλική στήλη της ελληνικής δημοσιογραφίας, προκαλεί ερωτηματικά και αντιδράσεις μεταξύ των επαγγελματιών του χώρου.

Μετά από όλα αυτά, όλες οι εφημερίδες, δεν θα κυκλοφορήσουν τη Δευτέρα.

Ένοπλη ληστεία σε Γεωργικό Συνεταιρισμό

Δύο δράστες με την απειλή όπλων εισέβαλαν στα γραφεία και αφού αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 950 ευρώ, εξαφανίστηκαν.

Η ληστεία σημειώθηκε χθες το πρωί στo Γεωργικό Συνεταιρισμό στην περιοχή Νεοχωρίου - Λεύκτρου στην Στούπα Μεσσηνίας.

Η Αστυνομία διεξάγει έρευνα για ..........

τον εντοπισμό των δραστών.

Αξονικός τομογράφος στο νοσοκομείο Καλαμάτας

Ενεκρίθη η αγορά και τοποθέτηση αξονικού τομογράφου στο νοσοκομείο Καλαμάτας, με απόφαση του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Νικόλαου Πολύζου.

Η απόφαση αναλυτικά: ..........

«Εγκρίνουμε την υλοποίηση του έργου Προμήθεια αξονικού τομογράφου 16 τομών του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, προϋπολογιζόμενης δαπάνης πεντακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ (550.000,00), συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.. Στη σύνθεσή του ο αξονικός τομογράφος θα περιλαμβάνει εγχυτή, UPS και σύστημα φωτογράφησης εκτύπωσης.

Πηγή χρηματοδότησης της προμήθειας του εν λόγω εξοπλισμού θα είναι οι πόροι του ΕΣΠΑ 2007-2013 και οι διαδικασίες υλοποίησής της θα ξεκινήσουν μετά την έκδοση σχετικής απόφασης ένταξης πράξης στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοποννήσου. Η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας, στην οποία κοινοποιείται η παρούσα απόφαση, να προβεί σε ενέργειες

Δεντροφύτεψη αύριο το πρωί στον προφήτη Ηλία Γαργαλιάνων

Δεντροφύτευση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Απριλίου 2011 και ώρα 10 το πρωί στο αλσύλιο του Προφήτη Ηλία στους Γαργαλιάνους με μέριμνά της Δημοτικής ενότητας αλλά και των συλλόγων της περιοχής.



ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ- ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ

Μετά την επικίνδυνη ακινησία της νέας Περιφερειακής Αρχής στον νευραλγικό τομέα του τουρισμού, είδαμε συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε μία ιδιαίτερη δράση στη Μ. Βρετανία, η οποία διοργανώθηκε από τη δραστήρια Διευθύντρια του ΕΟΤ στη Βρετανία κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ .
Επιτέλους με τη συμμετοχή μας, ακούστηκε κάτι, έστω και καθυστερημένα για τη μοναδικότητα του προορισμού Πελοπόννησος, την ώρα που άλλες τουριστικές περιοχές της Ελλάδας, έχουν ήδη μπει δυνατά και στοχευμένα στην ανάδειξη των συγκριτικών τους πλεονεκτημάτων.

Αντιθέτως εμείς στην Πελοπόννησο, αντί για δράσεις, ..........

είδαμε να ακολουθείται μία απαξιωτική στάση απέναντι σε ότι καλό έγινε για να αναδειχθεί ο τόπος, την περίοδο των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.
Στην προσπάθεια απαξίωσης των πρωτοβουλιών μας, ακούσαμε βαριές και ανυπόστατες κατηγορίες από τους υπευθύνους αυτή την περίοδο να προωθήσουν τον τουρισμό, χωρίς όμως να ακούσουμε τίποτα για τις μελλοντικές δράσεις και τον σχεδιασμό τους, που θα βασίζεται στις νέες συνθήκες και ανάγκες του διευρυμένου πλέον γεωγραφικού χώρου που εκπροσωπούν.

Ακούσαμε τον κ. Τατούλη να μιλά για ΦΡΕΣΚΙΕΣ ιδέες κατά την παρουσίαση της δράσης στα ΜΜΕ και εκτός από την απορία μας, μας δημιουργήθηκε και ανησυχία για το μέλλον, διότι παρουσιάσθηκε παντελώς αδιάβαστος για το ότι εμφάνισε τη δράση αυτή ως καινοτόμα και πρωτοποριακή καίτοι στο παρελθόν από πολλές Περιφερειακές ενότητες, κατά την περίοδο των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, υπήρχαν συμμετοχές σε παρόμοιες, αλλά και σπουδαιότερες εκδηλώσεις.

Κι αν ο ίδιος δεν γνώριζε , για ποιο λόγο δεν προφυλάχθηκε από τους ορισθέντες ως υπευθύνους;
Αν γνώριζε, ίσως δεν επέτρεπε λανθασμένες αναφορές για τις πρωτοβουλίες των προκατόχων του, όπως για δήθεν προβολή του τουριστικού προϊόντος, μόνο μέσω των τουριστικών εκθέσεων.
Η πραγματικότητα βέβαια είναι τελείως διαφορετική, διότι σε πολλές Ευρωπαϊκές Χώρες, σε ξεχωριστές και ιδιαίτερες δράσεις σύμφωνα με στρατηγική μελέτη, προβλήθηκε πλειστάκις είτε το διατροφικό μας πρότυπο, είτε οι αρχαιολογικοί μας θησαυροί, είτε η πανέμορφη φύση μας.

Επειδή το διακύβευμα για τον Πελοποννησιακό λαό είναι πολύ μεγάλο, ερωτώ:
Βάσει ποιάς μελέτης προβλήθηκαν συγκεκριμένες περιοχές της Πελοποννησιακής γης και απορρίφθηκαν άλλες;
Βάσει ποίου σχεδιασμού π.χ. συμμετείχαμε σ αυτό το event και απορρίψαμε άλλα, όπως την παρουσία μας σε εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια των σπουδαίων τουριστικών εκθέσεων του Βερολίνου και της Μόσχας;

Βάσει ποίου σχεδιασμού προβλήθηκαν συγκεκριμένες μορφές τουρισμού όπως π.χ.θαλάσσιος, αρχαιολογικός, συνεδριακός και ορεινός;
Ποια εικόνα αναδείχθηκε για το σύνολο του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου;
Κρίμα, διότι διεφάνη ότι στον πανικό της απραξίας, έγιναν σπασμωδικές κινήσεις χωρίς σχεδιασμό στόχευση και προοπτική, όταν αυτή τη δύσκολη περίοδο για τον τόπο, όλοι έχουμε στρέψει το βλέμμα μας στη μοναδική αναπτυξιακή προοπτική μας, τον τουρισμό!!

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ -ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΟΥ

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 9ης Απριλίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.