Σάββατο 9 Απριλίου 2011

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ- ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ

Μετά την επικίνδυνη ακινησία της νέας Περιφερειακής Αρχής στον νευραλγικό τομέα του τουρισμού, είδαμε συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε μία ιδιαίτερη δράση στη Μ. Βρετανία, η οποία διοργανώθηκε από τη δραστήρια Διευθύντρια του ΕΟΤ στη Βρετανία κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ .
Επιτέλους με τη συμμετοχή μας, ακούστηκε κάτι, έστω και καθυστερημένα για τη μοναδικότητα του προορισμού Πελοπόννησος, την ώρα που άλλες τουριστικές περιοχές της Ελλάδας, έχουν ήδη μπει δυνατά και στοχευμένα στην ανάδειξη των συγκριτικών τους πλεονεκτημάτων.

Αντιθέτως εμείς στην Πελοπόννησο, αντί για δράσεις, ..........

είδαμε να ακολουθείται μία απαξιωτική στάση απέναντι σε ότι καλό έγινε για να αναδειχθεί ο τόπος, την περίοδο των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.
Στην προσπάθεια απαξίωσης των πρωτοβουλιών μας, ακούσαμε βαριές και ανυπόστατες κατηγορίες από τους υπευθύνους αυτή την περίοδο να προωθήσουν τον τουρισμό, χωρίς όμως να ακούσουμε τίποτα για τις μελλοντικές δράσεις και τον σχεδιασμό τους, που θα βασίζεται στις νέες συνθήκες και ανάγκες του διευρυμένου πλέον γεωγραφικού χώρου που εκπροσωπούν.

Ακούσαμε τον κ. Τατούλη να μιλά για ΦΡΕΣΚΙΕΣ ιδέες κατά την παρουσίαση της δράσης στα ΜΜΕ και εκτός από την απορία μας, μας δημιουργήθηκε και ανησυχία για το μέλλον, διότι παρουσιάσθηκε παντελώς αδιάβαστος για το ότι εμφάνισε τη δράση αυτή ως καινοτόμα και πρωτοποριακή καίτοι στο παρελθόν από πολλές Περιφερειακές ενότητες, κατά την περίοδο των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, υπήρχαν συμμετοχές σε παρόμοιες, αλλά και σπουδαιότερες εκδηλώσεις.

Κι αν ο ίδιος δεν γνώριζε , για ποιο λόγο δεν προφυλάχθηκε από τους ορισθέντες ως υπευθύνους;
Αν γνώριζε, ίσως δεν επέτρεπε λανθασμένες αναφορές για τις πρωτοβουλίες των προκατόχων του, όπως για δήθεν προβολή του τουριστικού προϊόντος, μόνο μέσω των τουριστικών εκθέσεων.
Η πραγματικότητα βέβαια είναι τελείως διαφορετική, διότι σε πολλές Ευρωπαϊκές Χώρες, σε ξεχωριστές και ιδιαίτερες δράσεις σύμφωνα με στρατηγική μελέτη, προβλήθηκε πλειστάκις είτε το διατροφικό μας πρότυπο, είτε οι αρχαιολογικοί μας θησαυροί, είτε η πανέμορφη φύση μας.

Επειδή το διακύβευμα για τον Πελοποννησιακό λαό είναι πολύ μεγάλο, ερωτώ:
Βάσει ποιάς μελέτης προβλήθηκαν συγκεκριμένες περιοχές της Πελοποννησιακής γης και απορρίφθηκαν άλλες;
Βάσει ποίου σχεδιασμού π.χ. συμμετείχαμε σ αυτό το event και απορρίψαμε άλλα, όπως την παρουσία μας σε εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια των σπουδαίων τουριστικών εκθέσεων του Βερολίνου και της Μόσχας;

Βάσει ποίου σχεδιασμού προβλήθηκαν συγκεκριμένες μορφές τουρισμού όπως π.χ.θαλάσσιος, αρχαιολογικός, συνεδριακός και ορεινός;
Ποια εικόνα αναδείχθηκε για το σύνολο του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου;
Κρίμα, διότι διεφάνη ότι στον πανικό της απραξίας, έγιναν σπασμωδικές κινήσεις χωρίς σχεδιασμό στόχευση και προοπτική, όταν αυτή τη δύσκολη περίοδο για τον τόπο, όλοι έχουμε στρέψει το βλέμμα μας στη μοναδική αναπτυξιακή προοπτική μας, τον τουρισμό!!

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ -ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΟΥ

5 σχόλια:

  1. Θα θέλαμε να ρωτήσουμε την Κυρία Μπούζα, όταν ανέλαβε εκείνη τον τομέα του τουρισμού ως Νομαρχιακή σύμβουλος και αν δεν κάνουμε λάθος την προεδρία του τομέα της Τουριστικής προβολής, ήξερε τα πάντα; Δεν ήθελε λίγο διάστημα να προσαρμωστεί στον τομέα;
    Η νέα περιφερειακή διοίκηση, έχει κλείσει μόνο 3 μήνες ζωής σε μια περίοδο που το κράτος είναι στην κατάσταση που ξέρουμε και χωρίς χρηματοδότηση από την Κυβέρνηση.
    Και αντί να πείτε κυρία Μπουζα μας μια καλή κουβέντα, για το ξεκίνημα, βρήκατε την ευκαιρία να κάνετε κριτική λες και έχετε να αντιμετωπίσετε μια περιφερειακή διοίκηση με θητεία πάνω από 10 χρόνια ζωής.
    Κάνουμε λάθος;
    Πείτε και μια καλή κουβέντα κυρία Μπούζα μας. Οχι μόνο μιζέρια και γκρίνια.

    Filiatrinos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mακριά από εμένα σκέψεις για μιζέρια και γκρίνια.Αφορμή για τη δημοσίευσή μου , ήταν ότι ο κ. Τατούλης εμφανίστηκε στα ΜΜΕ και μίλησε για φρέσκιες ιδέες , για πρωτοπορία , όραμα κλπ.
    Όφειλε να γνωρίζει ότι στο παρελθόν, σε τέτοιες και πολύ σπουδαιότερες ακόμη δράσεις , όχι μόνο η Μεσσηνία , αλλά και άλλες περιοχές της Πελοποννήσου είχαν αξιοσημείωτη παρουσία. Επίσης , επέτρεψε τη δημοσιοποίηση απόψεων που απέπνεαν διχασμό και μισσολοδοξία. Όταν η νέα Περιφερειακή Αρχή διεκδίκησε και κέρδισε την περιφερειακή εξουσία, υποτίθεται ότι είχε πρόγραμμα , έτοιμο να εφαρμοστεί. Αντί αυτού ,βλέπουμε να ψάχνονται στα τυφλά και να υπερτιμούν μία πολύ καλή κατά τα άλλα δράση στη Μ.Βρετανία που διοργάνωσε η πολύ καλή Διευθύντρια του ΕΟΤ εκεί.Τις σοβαρές προσπάθειες , έχουμε υποχρέωση να τις στηρίζουμε και να τις αναδεικνύουμε , διότι ο τόπος μας περιμένει πολλά από την ανάπτυξη του τουρισμού μας. Να είστε σίγουροι , ότι από πλευράς μου αυτό θα ισχύσει σε συντρέχουσα περίπτωση. Ευχαριστώ το φιλόξενο μπλογκ σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπημένη μου Φίλη Αντωνία. Και ξέρεις ότι το αγαπημένη μου το λεω γιατι το πιστεύω.

    Διάβασα ολοκληρη την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια και δεν σου κρύβω ότι χαιρομαι συγκαρτημένα όμως για την τελευταία σου φράση ότι "Τις σοβαρές προσπάθειες , έχουμε υποχρέωση να τις στηρίζουμε και να τις αναδεικνύουμε , διότι ο τόπος μας περιμένει πολλά από την ανάπτυξη του τουρισμού μας."

    ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΓΩ και το τονίζω πιστεύω στον Πέτρο Τατούλη. Και θεωρώ ότι έχει ένα σοβαρό όραμα για την Πελοπόννησο.
    Ενα όραμα που κανένας πολιτικός δεν είχε και να τα χάλια μας ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ.
    Εσυ αναμφισβήτητα υπήρξες η πλέον επιτυχημένη Πρόεδρος της πρώην Νομαρχιακής επιτροπής Τουριστικής προβολής της Μεσσηνίας και σου αξίζουν τα πιο θερμά συγχαρητήρια γιατι είναι επίτευγμα ΔΙΚΟΣ ΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ. Εσυ έτρεξες κατα βάσην, εσύ κίνησες γρανάζια για να πετύχεις πράγματα. Και το πέτυχες και μπράβο σου.

    Μια τέτοια πετυχημένη παρουσία σαν την δική σου Αντωνία μου έπρεπε να είναι ενεργή παρουσία εστω και ως συνεργασία για ενα καλό αποτέλεσμα. Δεν νομίζω ότι πρέπει να αναφέρω πράγματα. Στα εχω πει και ξέρεις πολυ καλα τις θέσεις μου.
    Θα συμφωνήσω με τον Filiatrino ότι η παρούσα διοίκηση έχει αναλάβει πολύ λίγο καιρό.
    Σε μια περίοδο κρίσης και με μια χώρα που ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΜΦΙΒΑΛΩ οτι εχει αποφύγει την χρεοκοπία.

    Ας κοιταξουμε ΟΛΟΙ μας να βοηθήσουμε την νεα αυτή διοίκηση σε αυτους τους δυσκολους καιρούς κρίσης που διανύουμε. ΕΣΥ ειδικά μπορείς να προσφέρεις πολλά στον τόπο. Στην Πριφέρεια Πελοποννήσου και στην Μεσσηνία. ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΔΗΛΑΔΗ ΕΠΙΠΕΔΟ. Τα υπολοιπα καποιοι φρόντισαν να τα διαλύσουν.
    Ελπίζω ότι έγινα κατανοητός, ειδικά από σενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αντε ρε παιδι μου να πληνης κανα πιατο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κυρία Μπούζα, ο Τατούλης ήταν η μόνη επιλογή ελπίδας για τη Πελοπόννησο...
    Σε πρώτη φάση ψηφίστηκε ως αντανάκλαση της δικής σας κακής θητείας -γενικότερα μιλώντας-, ενώ εκτιμώ και ελπίζω πως σε δεύτερη φάση θα λάβει θετικές ψήφους, λόγω της παραγωγής έργου που θα έχει να επιδείξει...
    Εσείς, είστε το παρελθόν (πολιτικά) και μάλιστα το κακό παρελθόν...
    Σαν η παράταξη που γνωρίσαμε επί 14 χρόνια
    Και κάτι επιπλέον!
    Είναι ίσως αγένεια να θεωρείτε πως μόνο εσείς έχετε άποψη και μπορείτε να μονοπωλείτε το ηλεκτρονικό αυτό περιβάλλον.
    Σαν άνθρωπος, φαίνεστε συμπαθέστατη και ενδεχομένως να είστε πολιτικά ικανότατη...
    Ας αφήσετε όμως το χρόνο να αποφασίσει, κάνοντας βέβαια κάποιες παρεμβάσεις.
    Με εκτίμηση.
    Καλό σας βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.