Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Τσαφ Τσουφ Τσαφ Τσουφ. TOYYYYYYYYYT





Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Συνεδριάζει την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 18:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Κυπαρισσία το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τριφυλίας.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:.......

1. Συζήτηση και λήψη απόφασης για συγχωνεύσεις – καταργήσεις Σχολείων Α΄ Βάθμιας και Β΄/Βάθμιας Εκπαίδευσης.

2. Γνωμοδότηση επί του απολογισμού της Σχολικής Επιτροπής 1ου και 3ου Δημ. Σχολείων Κυπαρισσίας έτους 2010

3. Γνωμοδότηση επί του απολογισμού της Σχολικής Επιτροπής Γυμνασίου Κοπανακίου έτους 2010

4. Γνωμοδότηση επί του απολογισμού της Σχολικής Επιτροπής Γυμνασίου Κυπαρισσίας έτους 2010

5. Γνωμοδότηση επί του απολογισμού της Σχολικής Επιτροπής 1/Θ Νηπιαγωγείου Κοπανακίου έτους 2010

6. Γνωμοδότηση επί του απολογισμού της Σχολικής Επιτροπής 1ου Νηπιαγωγείου Κυπαρισσίας έτους 2010

7. Γνωμοδότηση επί του απολογισμού της Σχολικής Επιτροπής Δημοτικού Σχολείου Κοπανακίου έτους 2010

8. Γνωμοδότηση επί του απολογισμού της Σχολικής Επιτροπής 1ου ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ Κυπαρισσίας και 2ου ΣΕΚ Μεσσηνίας έτους 2010

9. Γνωμοδότηση επί του απολογισμού της Σχολικής Επιτροπής 2ου Νηπιαγωγείου Κυπαρισσίας έτους 2010

10. Ορισμός μελών Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.

11. Ορισμός μελών Δημ. Επιτροπής για τη δημιουργία κανονισμού λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου.

12. Έγκριση των αριθ. 10/2011 και 13/2011 αποφάσεων Οικονομικής Επιτροπής και Επιτροπής Ποιότητας ζωής Δήμου Τριφυλίας αντίστοιχα που αφορούν οικονομικούς όρους διεξαγωγής λαϊκής Αγοράς Τ. Κ. Κοπανακίου.

13. Έγκριση των αριθ. 14/2011 και 12/2011 αποφάσεων Οικονομικής Επιτροπής και Επιτροπής Ποιότητας ζωής Δήμου Τριφυλίας αντίστοιχα που αφορούν οικονομικούς όρους διεξαγωγής λαϊκής Αγοράς Τ. Κ. Κυπαρισσίας.

14. Έγκριση της αριθ. 19/2011 απόφασης της Οικ. Επιτροπής με θέμα ″Χρέωση ή μη προστίμων στην καταβολή Τ.Α.Π. κλπ. τελών λόγω λανθασμένων δηλώσεων περιουσιακών στοιχείων″.

15. Συγκρότηση Επιτροπών Δημ. συμβουλίου σχετικά με τη λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος του Δήμου.

16. Διαγραφή από τους βεβαιωτικούς καταλόγους ΤΑΠ ετών 2008,2009,2010 της Δ.Κ. Κυπαρισσίας του Μπέλντις Γιούργκεν – Γκουσταβ – Φραντς εκ παραδρομής χρεωθέντος.

17. Έγκριση πληρωμής δαπάνης προστίμου του ΙΚΑ στον πρώην Δήμο Αυλώνος.

18. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου "Κατασκευή δεξαμενής υδρομάστευσης εξωτερικού δικτύου και αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στο δ.δ. Καρυών".

19. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου "Ασφαλτοστρώσεις δρόμων Κυπαρισσίας (Αριθ. Μελ. 208/2004).

20. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου "Κατασκευή προστατευτικού τοιχίου αντιστήριξης παραλιακού δρόμου δ.δ. Καλού Νερού (Αριθ. Μελ. 186/2008).

21. Έγκριση Β2΄ φάσης μελέτης Γ.Π.Σ. Δ.Ε. Κυπαρισσίας.

22. Ορισμός μελών Επιτροπής καταλληλότητας άρθρου 7 Π.Δ/τος 270//81 για το έτος 2011

23. Χορήγηση άδειας στην Κοινοπραξία του Φιλιατρινού Φράγματος για χρήση νερού από την Τ.Κ. Χριστιάνων.

24. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου "Κατασκευή νέου αγωγού και κατάργηση υφισταμένου" του Δήμου Φιλιατρών.

25. Αίτηση – Ενημέρωση Προέδρου Τ.Κ. Αρμενιών για τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην Περιοχή Αφανόραχες Στασιού ανατολικά της Τ.Κ. Αρμενιών.

26. Aίτηση Σοφιανού Φανής κλπ για χορήγηση βεβαίωσης υπαγωγής των ακινήτων τους στον οικισμό Ραχών.

27. Αίτηση Γεωργιόπουλου Παναγιώτη για απαγόρευση χώρου στάθμευσης στη Δ.Κ. Γαργαλιάνων.

28. Μεταφορά ποσοστού ΚΗ΄ ψηφίσματος επί οικοδομικών αδειών στο Δήμο Τριφυλίας.

29. Εγγραφή του Δήμου Τριφυλίας ως συνδρομητή σε εφημερίδες, περιοδικά κλπ.

30. Ορισμός μελών Επιτροπής συντήρησης και επισκευής οχημάτων Δήμου Τριφυλίας για το έτος 2010

31. Ορισμός μελών Επιτροπής παραλαβής έργων προϋπολογισμού έως 6.925,80 ευρώ.

32. Ανασυγκρότηση Επιτροπής Κρίσεων Αυθαιρέτων κατασκευών αρμοδιότητας Πολεοδομίας Δήμου Τριφυλίας.

33. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου "Φωτισμός Σιντριβανιού" Δ.Ε. Φιλιατρών.

34. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου "Συντήρηση Μηχανημάτων αντλιοστασίων Δημοτικών Διαμερισμάτων" Δ.Ε. Φιλιατρών.

Αντώνης Σαμαράς στην πολιτική Επιτροπή: Σε κατάσταση ημιδιάλυσης η κυβέρνηση

Πολυμέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε μιλώντας στην συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας ο πρόεδρος του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς, κατηγορώντας την ότι έχει περιέλθει σε κατάσταση ημιδιάλυσης και ημιπαράλυσης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για «πολλαπλά και αλλεπάλληλα κρούσματα σύγχυσης και παλινωδιών», επικαλούμενος το «επικολυρικό δράμα», όπως είπε, που είδαμε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο με τις εξαγγελίες της Τρόικας, την εγκύκλιο για τους ημί-υπαίθριους που αποσύρθηκε πριν κυκλοφορήσει, τις δημόσιες διαφωνίες για το φορολογικό νομοσχέδιο, αλλά και τις παραιτήσεις Γενικών Γραμματέων υπουργείων.

«Κορυφαίος παράγοντας και ιστορικό στέλεχος του ίδιου του ΠΑΣΟΚ τα συνόψισε όλα ...........

αυτά με πέντε λέξεις: "Τρείς λαλούν και δυο χορεύουν". Συμφωνούμε απόλυτα. Έτσι ακριβώς είναι η κυβέρνηση», πρόσθεσε, επαναλαμβάνοντας ότι η θέση της ΝΔ ότι το μνημόνιο «δεν βγαίνει» επαληθεύεται.

Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής, που βρίσκεται σε εξέλιξη στα νέα γραφεία του κόμματος στη λεωφόρο Συγγρού, παραβρίσκεται και ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Ο πρώην πρωθυπουργός ξεναγήθηκε νωρίτερα στα νέα γραφεία από τον πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά, καθώς ήταν η πρώτη φορά που επισκέφθηκε το χώρο, αφού δεν είχε παραστεί κατά τα επίσημα εγκαίνια που έγιναν το βράδυ της Τετάρτης.

Αναλυτικά η ομιλία του

Κυρίες και κύριοι,

Σήμερα θέλω να σταθούμε σε δύο πράγματα, σε δύο κρίσιμες διαπιστώσεις. Από τις οποίες προκύπτει κι ένα σημαντικό πολιτικό συμπέρασμα:

* Η πρώτη διαπίστωση: Η κυβέρνηση έχει περιέλθει σε κατάσταση ημί-διάλυσης και ημί-παράλυσης.
Δεν πρόκειται απλώς για κάποιες αρρυθμίες κυβερνητικού έργου. Πρόκειται για πολλαπλά, μαζεμένα και αλλεπάλληλα κρούσματα σύγχυσης και παλινωδιών.

Από το… «επικολυρικό δράμα» που είδαμε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο με τις εξαγγελίες της Τρόικας για την ακίνητη περιουσία του Δημοσίου, τις καταγγελίες του κυβερνητικού εκπροσώπου, τις διαψεύσεις του υπουργού Οικονομικών, τις διαψεύσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού και τις… διαψεύσεις των διαψεύσεων του Πρωθυπουργού!

-- Μέχρι την εγκύκλιο για τους ημί-υπαίθριους που αποσύρθηκε πριν καλά-καλά κυκλοφορήσει. Αποκαλύπτοντας ότι στο υπέρ-υπουργείο, του υπέρ-συντονιστή υπουργού κανείς δεν γνωρίζει τι κάνει ο άλλος!

-- Μέχρι τις δημόσιες διαφωνίες κατά τη συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου για το ρόλο του Οικονομικού Εισαγγελέα στη δίωξη του Οικονομικού εγκλήματος.

-- Μέχρι τις παραιτήσεις Γενικών Γραμματέων υπουργείων και τις μόνιμες διαφωνίες μεταξύ της υπουργού Περιβάλλοντος και του υπουργού Υποδομών, με τελευταία αφορμή την πετρελαιοκίνηση.

Κορυφαίος παράγοντας και ιστορικό στέλεχος του ίδιου του ΠΑΣΟΚ τα συνόψισε όλα αυτά με πέντε λέξεις: «Τρείς λαλούν και δυό χορεύουν»!

Έτσι ακριβώς το είπε…
Συμφωνούμε απόλυτα. Έτσι ακριβώς είναι η κυβέρνηση:
Τρείς λαλούν και δυό χορεύουν!

Και η δεύτερη διαπίστωση: Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση δίνει αυτή την εικόνα της διάλυσης, η Νέα Δημοκρατία απέδειξε ότι έχει Σχέδιο. Ότι οι προτάσεις της πέρσι τον Ιούλιο ήταν σωστές, ήταν μπροστά από τα πράγματα, έχουν ήδη επαληθευθεί κι έρχονται σήμερα να το παραδεχθούν όσοι τότε τις αγνόησαν ή τις διαστρέβλωσαν.

-- Τι είπαμε εμείς πέρσι; Είπαμε ότι το Μνημόνιο δεν βγαίνει. Και κατηγορηθήκαμε γι’ αυτό. Όμως σήμερα όλοι παραδέχονται ότι είχαμε δίκιο…

-- Τι άλλο είπαμε πέρσι; Ότι ένα βασικό σφάλμα του Μνημονίου είναι ότι δεν φρενάρει, αντίθετα πολλαπλασιάζει το χρέος. Δεν σταματά τη δυναμική ελλειμμάτων -χρέους, την ενισχύει και την ανατροφοδοτεί. Και κατηγορηθήκαμε γι’ αυτό. Όμως σήμερα όλοι παραδέχονται ότι είχαμε δίκιο…
Και όταν το ΠΑΣΟΚ μας ζητούσε στήριξη, δεν ήθελε συναίνεση – ήθελε συνενοχή! Γιατί κατά βάθος δεν έχουν διάθεση συναίνεσης – έχουν φόβο ευθύνης!

-- Τι άλλο είπαμε πέρσι; Ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την αδρανή ακίνητη περιουσία του Δημοσίου, για να μειώσουμε απευθείας το χρέος και να για ανακουφιστούμε από τα βάρη της εξυπηρέτησής του. Αλλιώς δεν θα βγούμε ποτέ από τον φαύλο κύκλο της υπερχρέωσης. Και κατηγορηθήκαμε γι’ αυτό. Όμως σήμερα όλοι παραδέχονται ότι είχαμε δίκιο…

-- Τους είχαμε πει ότι η συνολική αντικειμενική αξία του δημοσίου είναι πάνω από 300 δισεκατομμύρια ευρώ, όσο περίπου το συνολικό μας χρέος.
Μας είπαν, στην αρχή, ότι δεν υπάρχει, τάχα, τόσο μεγάλη ακίνητη περιουσία…
Ύστερα, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός μιλώντας σε διεθνές ακροατήριο, στη Νέα Υόρκη, παραδέχθηκε ότι τα ακίνητα του Δημοσίου πράγματι ξεπερνούν τα 270 δισεκατομμύρια…

-- Τους είχαμε πει ότι από το σύνολο της περιουσίας αυτής, μπορούσαμε σύντομα να βρούμε περί τα 50 δισεκατομμύρια ρευστότητας. Και μπορούσαμε να το κάνουμε, χωρίς ξεπούλημα και χωρίς απώλεια κυριότητας. Δηλαδή, χωρίς να πουλήσουμε.
Αυτές ακριβώς τις λέξεις είχαμε χρησιμοποιήσει: «Αξιοποίηση δεν σημαίνει εκποίηση». Και 50 δισεκατομμύρια μπορούμε σύντομα να τα βρούμε «χωρίς απώλεια κυριότητας».
Στην αρχή μας είπαν ότι ακόμα κι αν το σύνολο της περιουσίας του δημοσίου είναι τόσο όσο το είχαμε εμείς υπολογίσει - κι είχε παραδεχθεί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός - δεν μπορούμε να αποδεσμεύσουμε 50 δισεκατομμύρια.

Κι ήλθε την περασμένη Παρασκευή η ίδια η Τρόικα και παραδέχθηκε το ίδιο μέγεθος: 50 δισεκατομμύρια!
Και στην αρχή η κυβέρνηση προσυπέγραψε τη θέση αυτή.
Ύστερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατήγγειλε την Τρόικα σε… μεταμεσονύχτιο διάγγελμά του!
Ύστερα βγήκε η Τρόικα σε κυριακάτικες εφημερίδες και ζήτησε, όχι αξιοποίηση αλλά εκποίηση! Και μας υπέδειξε: πουλήστε κι εκείνο, πουλήστε και το άλλο, πουλήστε και το παρακάτω…

Κι ύστερα βγήκε ο Πρωθυπουργός και είπε… «δεν πουλάμε τίποτε»! Και θα βγάλουμε και νόμο που θα το απαγορεύει! Και θα το βάλουμε και στο Σύνταγμα…
Και πριν προλάβει να χαρεί την «υπερήφανη» δήλωσή του, αποκαλύψαμε ότι και στο αρχικό Μνημόνιο και σε όλες τις επικαιροποιημένες εκδοχές του η κυβέρνηση είχε προσυπογράψει την πώληση ακίνητης περιουσίας του δημοσίου!
Ο κ. Παπανδρέου λοιπόν, υποσχέθηκε ότι θα βγάλει νόμο που θα απαγορεύει εκείνο που ο ίδιος είχε ρητά και επανειλημμένως δεσμευτεί να κάνει.
Όμως, αν κάποιος Υπουργός ή Υφυπουργός του βγάλει εγκύκλιο που λέει τα αντίθετα; Ας σοβαρευτούμε.

Και μετά το άλλαξαν το «τροπάρι» κι άρχισαν να μας ρωτούν: γιατί δεν συμφωνούμε;
Αλλά ρωτώ: Με τι να συμφωνήσουμε;

-- Με την πρόταση της Τρόικας που ρητά ζητά εκποίηση περιουσίας, όταν εμείς είχαμε εξ αρχής αποκλείσει την εκποίηση;

-- Με την κυβέρνηση που και προσυπέγραψε τις θέσεις της Τρόικας, αλλά και τις… κατήγγειλε ταυτόχρονα; Που έχει δεσμευτεί να υλοποιήσει τις προτάσεις αυτές, αλλά κι έχει δεσμευτεί να βγάλει νόμο για να τις… απαγορεύει;
Στο κρίσιμο αυτό ζήτημα η κυβέρνηση τα είπε όλα! Και με το χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ! Και υπέρ και κατά! Και θα πουλήσει και δεν θα πουλήσει!

Η αλήθεια είναι άλλη και την ξέρουμε όλοι: Η Τρόικα κατάλαβε ότι το Μνημόνιο οδηγεί σε αδιέξοδο. Η Τρόικα κατάλαβε ότι αν δεν αξιοποιηθεί η δημόσια περιουσία δεν σπάει ο φαύλος κύκλος της υπερχρέωσης.
Μόνο που η Τρόικα ενδιαφέρεται πρωτίστως να καλύψει τα αδιέξοδα του Μνημονίου…
Ενώ εμείς ενδιαφερόμαστε να αξιοποιήσουμε την ακίνητη περιουσία του Δημοσίου για να απαλλαγούμε από την υπερχρέωση και από το Μνημόνιο.

Υπάρχουν και κάποιοι που – καλόπιστα τις περισσότερες φορές – μας ρωτούν: Γιατί εσείς αποκλείετε την πώληση δημόσιας ακίνητης περιουσίας;

Η απάντηση είναι απλή: Το κράτος δεν είναι όπως κάθε ιδιώτης. Το κράτος μπορεί να δημιουργήσει υπεραξία στη γη και στα ακίνητά του νομοθετώντας!
Μπορεί να ορίσει χρήσεις και συντελεστές εκμετάλλευσης. Μπορεί για παράδειγμα, ακόμα και ξεχασμένες εκτάσεις, να τις μετατρέψει σε «φιλέτα». Γι’ αυτό, το κράτος είναι προτιμότερο να αξιοποιήσει επενδυτικά ή εμπορικά τα ακίνητά του, κι όχι να τα πουλήσει. Κι ιδιαίτερα σε τέτοια περίοδο…
Επενδυτική αξιοποίηση είναι τα ΣΔΙΤ.

Εμπορική αξιοποίηση είναι η ενοικίαση, οι μισθώσεις, οι μακροχρόνιες μισθώσεις, τα leasing. Όλα αυτά σου επιτρέπουν να βγάζεις εισόδημα από ακίνητα που, ως τώρα, είναι ερειπωμένα ή εγκαταλειμμένα, τα έχουν καταπατήσει ή απειλούν να τα καταπατήσουν…

Από το κράτος εξαρτάται απολύτως να τα «καθαρίσει» και να αναδείξει την αξία τους. Κι όταν το κάνει μπορεί να προεισπράξει, με πολλούς τρόπους, μέρος από τα μελλοντικά έσοδά τους, χωρίς να χάσει την κυριότητά τους. Κι έτσι να βρει και το ρευστό που χρειάζεται τώρα και να τα κρατήσει.
Με πολλούς τρόπους μάλιστα. Όπως είναι η «προχρηματοδότηση», δηλαδή το bridge financing, που από τις 7 Ιουλίου το έχουμε αναφέρει κι αυτό…
Ή όπως είναι τα Αμοιβαία Κεφάλαια Ακινήτων και οι εταιρίες Holding Ακινήτων…

Γι’ αυτό, δεν πουλάμε! Δεν είμαστε «κολλημένοι» σε στερεότυπα. Υπάρχουν ισχυρά επιχειρήματα υπέρ του να τα αξιοποιήσουμε χωρίς να πουλήσουμε.
Αλλά να τα αξιοποιήσουμε! Όχι να τα αφήσουμε να ερημώνουν, να απαξιώνονται, να τα νέμονται σφετεριστές ή να τα εποφθαλμιούν καταπατητές.

Συνολική στρατηγική προτείναμε, ήδη, από τις 7 Ιουλίου πέρσι: Να τα προστατέψουμε, να τα ανακτήσουμε, να τα αξιοποιήσουμε και να τα κάνουμε όπλο για να καταπολεμήσουμε το χρέος και να βγούμε από την κρίση και τα αδιέξοδα του Μνημονίου.

Εμείς αναδείξαμε το θέμα της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου. Και το επιβάλαμε στην πολιτική ατζέντα. Και δείξαμε ότι έχουμε λύσεις. Και ότι ήμασταν μπροστά και στις διαπιστώσεις και στις προτάσεις.

Και δεν κάνουμε ούτε πίσω ούτε πλάγια. Ξέρουμε που πάμε και προχωράμε μπροστά. Και δεν μας βγάζουν από το δρόμο μας…

Αλλά δεν μπορούν ούτε να καταλάβουν αυτά που λέμε, ούτε να κάνουν αυτά που τους υποδεικνύουμε.

Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα που έμαθε πολύ καλά να μοιράζει υποσχέσεις και παροχές από δανεικά. Τώρα που διαψεύστηκαν οι υποσχέσεις, τώρα που δεν υπάρχουν πια δανεικά για να τα μοιράσει, αποδείχθηκε ότι το μόνο που μπορούσε να κάνει είναι να «παραδώσει τα κλειδιά της χώρας» και να κάνει ό,τι του λένε.

Εμείς, επιμένουμε στο Σχέδιό μας. Επιμένουμε στις προτάσεις μας. Και μετά την Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής στα τέλη Μαρτίου, μέσα στον Απρίλιο, θα εμφανίσουμε επικαιροποιημένο το Σχέδιό μας. Το «Ζάππειο-ΙΙ».
Ήδη, το ετοιμάζουμε.
Την ίδια στρατηγική εξόδου από την κρίση με Ανάκαμψη και Ανάπτυξη.
Την ίδια στρατηγική αποδέσμευσης από το Μνημόνιο μιαν ώρα αρχύτερα.
Και προτάσεις πιο εξειδικευμένες:
Και για την άμεση Ανάκαμψη.
Και για τη μείωση του χρέους με αξιοποίηση της περιουσίας.
Και για την ανακούφιση των ασθενέστερων τάξεων από τις αδικίες που υπέστησαν.
Και για την υποκίνηση της Ανάπτυξης.

Ανάπτυξης, φίλες και φίλοι, Ανάπτυξης!

Αυτή τη στιγμή με την κρίση στη νότια Μεσόγειο, έχουμε την ευκαιρία να φέρουμε στην Ελλάδα για το επόμενο καλοκαίρι όλη τη κρουαζιέρα της μείζονος περιοχής. Ποιος κάνει κάτι για προσελκύσει εταιρίες;

Τα υπουργεία που δεν έχουν λύσει ακόμα πού θα υπάγεται το Λιμενικό;

Η Κυβέρνηση που άφησε το «καμποτάζ» δήθεν λυμένο, ενώ αυτό που έπρεπε να έχει κάνει, το έκανε λειψά και στραβά;

Και μια που μιλάμε για την κρίση σε Τυνησία, Αίγυπτο, τώρα και Αλγερία και Λιβύη, όλα τα ευρωπαϊκά κράτη της Μεσογείου ανησυχούν για νέο κύμα λαθρομεταναστών στις ευρωπαϊκές χώρες της περιοχής μας.
Ανησυχούν και οι Ισπανοί. Πρόσφατα μου δόθηκε η ευκαιρία να το συζητήσω με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην Ισπανία Μαριάνο Ραχόϊ.
Αλλά ανησυχούν και οι Γάλλοι. Και οι Ιταλοί.
Απ’ όλους οι πιο εκτεθειμένοι είμαστε εμείς, οι Έλληνες.
Τι μέτρα παίρνονται; Και από ποιόν; Από μια κυβέρνηση που τη μια φτιάχνει νόμο που διευκολύνει τη μαζική πολιτογράφηση λαθρομεταναστών και τους προσελκύει και την άλλη εξαγγέλλει… «φράχτες» για να τους κρατήσει απ’ έξω;
Από μια κυβέρνηση που δεν διανοείται καν να βάλει σε ευρωπαϊκή βάση το πρόβλημα που δημιουργεί η Τουρκία με την ενθάρρυνση και προώθηση λαθρομεταναστών στην Ελλάδα;
Ένα ερώτημα και μια διαπίστωση:

-- Το ερώτημα πρώτα: αν ήξερε πως θα έλθουν τα πράγματα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, θα ψήφιζε πέρσι το νέο νόμο για την πολιτογράφηση μεταναστών; Αφήνουμε κάθε βουλευτή το ΠΑΣΟΚ να το σκεφτεί μόνος του.
Και να το απαντήσει…

-- Και η διαπίστωση: Τώρα η Ευρώπη είναι έτοιμη, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να πιέσει την Τουρκία για την επανα-προώθηση λαθρομεταναστών. Αλλά η κυβέρνηση βρίσκεται αλλού. Εντελώς αλλού…

-- Και μια διαπίστωση ακόμα: δεν ξέρουμε που οδηγούνται οι εξελίξεις στην Αίγυπτο. Ελπίζουμε στο καλύτερο. Αλλά και ανησυχούμε. Όπως όλοι οι Ευρωπαίοι. Κι όχι μόνον οι Ευρωπαίοι…

Τώρα, είναι επιτακτική ανάγκη να διακηρύξουμε ΑΟΖ και να σπεύσουμε να την οριοθετήσουμε μαζί με τις άλλες χώρες, όπου έχουμε επικάλυψη ορίων.
Μεταξύ των οποίων με την Αίγυπτο και τη Λιβύη.
Με την Κύπρο και το Ισραήλ δεν έχουμε πρόβλημα.
Με την Αίγυπτο πρέπει να βιαστούμε.
Λίγο αργότερα μπορεί να είναι αργά. Ακούει κανείς;

Όπως φαίνεται η κυβέρνηση είναι αλλού. Εντελώς αλλού…
Εμείς, όμως, είμαστε εδώ!

Είπαμε στον Ελληνικό λαό ότι τον οδηγούν σε αδιέξοδο. Μέχρι τώρα αποδείχθηκε ότι είχαμε δίκιο.

Υποσχεθήκαμε στον Ελληνικό λαό ότι του προσφέρουμε διέξοδο. Αποδείξαμε ότι το μπορούμε.

Είχαμε δίκιο και στην κριτική μας. Είχαμε δίκιο και στις προτάσεις μας.

Ενισχύσαμε την αξιοπιστία μας. Σε μια εποχή που η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος βρίσκεται στο Ναδίρ. Σε μια στιγμή που η αξιοπιστία της κυβέρνησης κατρακυλά.

Και προτείναμε πριν λίγες εβδομάδες να εξεταστεί από σώμα δικαστικών το «πόθεν έσχες» όλων εκείνων που διετέλεσαν υπουργοί και υφυπουργοί από το 1974. Για να δούμε ποιοι πλούτισαν απότομα και περίεργα από την Πολιτική. Με ένα τρόπο που δεν μπλέκεται σε προβλήματα με το Σύνταγμα και «παραγραφές»…
Για να ξεκαθαρίσει η «ήρα από το στάρι».
Για να αποκατασταθεί διαφάνεια στην πολιτική!
Γιατί η διαφάνεια είναι το «οξυγόνο» της Δημοκρατίας. Και τώρα έχει γίνει η ανοιχτή πληγή της Δημοκρατίας μας.

Και το ΠΑΣΟΚ ακόμα να μας απαντήσει. Κι ας το έχει αποδεχθεί η κοινωνία.


Δείξαμε, λοιπόν, ότι προχωράμε ίσια, δεν υποκύπτουμε σε πιέσεις, δεν πέφτουμε σε παγίδες, δεν ξεφεύγουμε από την πορεία μας.

Ενώ το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, μέσα στον πανικό του, τη μια διαρρέει πρόωρες εκλογές και την άλλη τις αποκλείει.
Μόνοι τους το διαρρέουν, μόνοι τους το διαψεύδουν. Κι ύστερα το ξανά-διαρρέουν…

Εμείς «δε τσιμπάμε»! Προχωράμε το δρόμο μας. Δεν μας απασχολούν τα πολιτικάντικα καμώματα μιας κυβέρνησης που παραπαίει.

Όλες οι ενδείξεις πιστοποιούν ότι έχουμε περάσει το σημείο καμπής και έχουμε δυναμική, έχουμε ούριο άνεμο.
Χτίζουμε μια σχέση Εμπιστοσύνης με την ελληνική κοινωνία.
Υπογράφουμε ένα Κοινωνικό Συμβόλαιο διεξόδου με Ανάκαμψη και Ανάπτυξη.
Υπογράφουμε κι ένα Πολιτικό Συμβόλαιο Αξιοπρέπειας.

Δεν τάζουμε λαγούς με πετραχήλια. Δεν κοροϊδεύουμε κανένα. Λέμε σε όλους αυτά που πιστεύουμε. Αλλά δεν δεχόμαστε την ισοπέδωση των πάντων.
Εξηγήσαμε καθαρά ότι είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με τη στάση «δεν πληρώνω-δεν πληρώνω», που υιοθετούν κάποιοι. Αλλά δεν διστάσαμε να πούμε, αναλύοντας το φαινόμενο, ότι είναι η κυβέρνηση που πυροδοτεί με την αναλγησία της και με την ανευθυνότητά της αυτές τις συμπεριφορές.

Είχαμε προβλέψει, σε ανύποπτο χρόνο, ότι η εφαρμογή του Μνημονίου και τα αδιέξοδα στα οποία θα οδηγήσει δυναμιτίζουν την κοινωνία και διαλύουν την κοινωνική συνοχή.
Αυτό ακριβώς γίνεται τώρα. Το «δεν πληρώνω» δεν εμφανίστηκε ούτε πέρσι ούτε πρόπερσι. Τώρα εμφανίστηκε! Μετά από τους πρώτους έξη μήνες του Μνημόνιου. Γιατί άραγε; Αναρωτήθηκε κανείς;

Και για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, ο πρώτος που υιοθέτησε το «δεν πληρώνω» είναι η ίδια η κυβέρνηση! Που χρωστάει επιστροφές σε πάσης φύσεως επιχειρήσεις, ιδιαίτερα κατασκευαστικές και εξαγωγικές, αλλά και σε αγρότες. Η κυβέρνηση δεν βρίσκεται απέναντι από τους «μπαταξήδες». Είναι η ίδια ο πρώτος μπαταξής…
Κι όχι μόνο «δεν πληρώνει», αλλά και ζητά από αυτούς στους οποίους η ίδια χρωστάει, να πληρώσουν εκείνοι τις δικές τους οφειλές στο κράτος χωρίς συμψηφισμό...

Εμείς επιμένουμε στο συμψηφισμό που δεν θα κόστιζε τίποτε και θα ήταν ανακούφιση για πολλούς κλάδους της Οικονομίας.
Αλλά είπαμε: η κυβέρνηση είναι αλλού. Εντελώς αλλού…

Σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές και απέναντι σε τέτοια κυβέρνηση, εξ αρχής ανίκανη και ανεύθυνη, και σήμερα εμφανώς παραζαλισμένη, η Νέα Δημοκρατία απευθύνεται σε όλη την κοινωνία.

-- Με τις ιδέες της. Τις ιδέες του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού.

--Με την κριτική της. Που και υπευθυνότητα δείχνει, και την αλήθεια υπηρετεί και σε κανένα δε χαρίζεται.

-- Με τις προτάσεις της. Που ανοίγουν αληθινή διέξοδο από την κρίση. Και δημιουργούν Ελπίδα και Προοπτική.

Δεν χωρίζουμε τους Έλληνες σε Δεξιούς και Αριστερούς. Όλοι συνειδητοποιούν ότι κινδυνεύουν το ίδιο από την κρίση κι από τα αδιέξοδα. Απευθυνόμαστε σε όλη την κοινωνία. Και δίνουμε στο λαό, όχι υποσχέσεις, όχι ψέματα, όχι ξύλινη γλώσσα, αλλά ένα Συμβόλαιο Αξιοπρέπειας με όλη την κοινωνία.

Εδώ και μια εβδομάδα κάτι έχει αλλάξει: όταν έγιναν αυτά που έγιναν, όταν ακούσαμε να μας λένε «πουλάτε για να ξελασπώσετε»...

Χτύπησαν το Έλληνα στο ευαίσθητο σημείο του: Στο φιλότιμο!
Και ξέρετε κάτι; Ο Έλληνας μπορεί να διαφωνεί σε όλα, να τσακώνεται με όλους, να είναι πολύ υπομονετικός και πολύ απείθαρχος ταυτόχρονα, πολύ ανθεκτικός και πολύ απρόβλεπτος ακόμα…
Αλλά έχει Αξιοπρέπεια! Κι όταν του θίξει κανείς τόσο βάναυσα το φιλότιμο, τότε αυτό το αίσθημα Αξιοπρέπειας, γίνεται φοβερό όπλο. Που ξεσηκώνει τους πάντες και ενώνει τους πάντες.
Αυτό το συμβόλαιο Αξιοπρέπειας υπογράφουμε κάθε μέρα με τους Έλληνες.
Με όλους τους Έλληνες.
Με όλη την κοινωνία.
Μέχρι τώρα χαράσσαμε το δρόμο της Ελπίδας μέσα στο σκοτάδι.
Τώρα που ο δρόμος που χαράξαμε αρχίζει να προσελκύει όλο και περισσότερους, δείχνουμε που οδηγεί: Όχι απλώς στην έξοδο από την κρίση…
Αλλά και σε με μια κοινωνία και σε μια Δημοκρατία, όπου όλοι θα έχουμε δικαίωμα στην Αξιοπρέπεια. Ο καθένας ξεχωριστά κι όλοι μαζί ως Έθνος.
Και η Αξιοπρέπεια θα είναι ταυτόχρονα, σύμβαση λειτουργίας του πολιτεύματος και ιδανικό που θα ανυψώνει όλους και θα ενώνει όλους.

Ο Γραμματέας μας θα σας μιλήσει αμέσως για τα οργανωτικά.
Για το πώς θα ανεβάσουμε την ετοιμότητά μας.
Πως θα κάνουμε πράξη αυτό που λέμε: «άνοιγμα στην κοινωνία» και τη δημιουργία ενός «μεγάλου πλειοψηφικού ρεύματος».
Δεν θα μας χαρίσει τη νίκη κανένας.
Δεν θα πέσει η νίκη στα πόδια μας σαν «ώριμο φρούτο»…
Θα την χτίσουμε βήμα-βήμα. Και θα είναι στέρεη.
Γιατί τη χρειαζόμαστε, όχι για να κυβερνήσουμε κι εμείς «ένα-δύο τέρμινα»…
Αλλά για να αλλάξουμε την Ελλάδα!

-- Αυτό περιμένουν από μας, πριν απ’ όλα τα μέλη και οι ψηφοφόροι μας.

-- Αυτό περιμένουν από μας και όλοι εκείνοι που δεν ψηφίζουν γιατί νιώθουν απελπισμένοι.
-- Αυτό περιμένουν από μας κι όσοι μας ψήφισαν κάποτε, τους απογοητεύσαμε, κι ύστερα ψήφισαν άλλα κόμματα κι απογοητεύθηκαν διπλά.

-- Αυτό περιμένουν κι όσοι δεν μας ψήφισαν ποτέ και ψάχνουν κι αυτοί ελπίδα να πιαστούν.
Αυτό περιμένουν όλοι.

-- Ελπίδα για να ακουμπήσουν…

-- Και Αξιοπρέπεια για να σταθούν με το κεφάλι ψηλά.

Να ξανά-πιστέψουν στον εαυτό τους και στον τόπο τους.
Γιατί λαός που έχει χάσει το κουράγιο και τον αυτοσεβασμό του δεν πάει πουθενά…
Ενώ ο Έλληνας που θα νιώσει ξανά Αυτοπεποίθηση και Αυτοσεβασμό δεν σταματιέται με τίποτε.

Σύμφωνο Αξιοπρέπειας χτίζουμε με τους Έλληνες.
Σύμφωνο Ελπίδας και Αξιοπρέπειας.

Σας Ευχαριστώ πολύ.


Προβλήματα με εγγυητικές επιστολές τραπεζών

Το Επιμελητήριο ενημερώνει τα μέλη του, τα οποία έχουν σε εξέλιξη νέες επενδύσεις, που έχουν υπαχθεί στον Αναπτυξιακό Νόμο και η απόφαση υπαγωγής της επένδυσής τους έχει δημοσιευθεί σε ΦΕΚ, ότι:

Σε περίπτωση, που αντιμετωπίζουν δυσκολίες .........

στην έκδοση εγγυητικής επιστολής τραπέζης για την ανάληψη προκαταβολών του Δημοσίου ή άλλου είδους προβλήματα μπορούν να επικοινωνούν με το γραφείο Ανάπτυξης του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας στα τηλέφωνα 27210 62612 και 62200, προκειμένου να ενημερώνονται για τις σχετικές προσφορές – συνεργασίες τραπεζών, που έχουν υποβληθεί στο Επιμελητήριο για το σκοπό αυτό.

Στόχος είναι να βοηθηθούν κατά το δυνατόν τα μέλη του Επιμελητηρίου, να εξασφαλίσουν την σχετική άμβλυνση του προβλήματος ρευστότητας, που αντιμετωπίζουν, και να ολοκληρώσουν την επένδυσή τους.

Μύνημα Αναγνώστη: Ντροπή για τους Γαργαλιάνους το Τουριστικό, είπε ο Δήμαρχος Τριφυλίας. Τί δεν είπε και γιατί;;;

"Ντροπή για τους Γαργαλιάνους" χαρακτήρισε το Τουριστικό της πόλης ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, ο οποίος το επισκέφτηκε τη Δευτέρα μετά τη σύσκεψη που είχε στους Γαργαλιάνους με τον Αντιδήμαρχο Ευστάθιο Ανδρινόπουλο και δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους.

Ακόμη σημείωσε ότι θα προχωρήσει ο καθαρισμός του χώρου, η νομιμοποίηση και η αξιοποίησή του με παραχώρηση σε ιδιώτη.

Ακόμη, στις δηλώσεις του που δημοσιεύθηκαν ..........

στην εφημερίδα Ελευθερία σημείωσε ότι θα προχωρήσει ο καθαρισμός του χώρου, η νομιμοποίηση και η αξιοποίησή του με παραχώρηση σε ιδιώτη.

Τί ΔΕΝ είπε και γιατί;;;

ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΟΤΙ:

Το πρόβλημα ήταν (ίσως και είναι) δυσεπίλυτο.

Το Τουριστικό είναι Εντός Ζώνης, Εκτός Σχεδίου.

Το οίκημα για να έχει νόμιμη άδεια έπρεπε να είναι 600τμ.

Το οίκημα, παράνομα - αυθαίρετα, έχει διπλάσια από ότι θα έπρεπε τετραγωνικά μέτρα.

Για να νομιμοποιηθεί θα έπρεπε το μισό περίπου να γκρεμιστεί.

Η προηγούμενη δημοτική αρχή Γαργαλιάνων έκανε όλες τις ενέργειες και παρεμβάσεις για τη νομιμοποίησή του.

"Παράθυρο" για την Νομιμοποίηση ήταν και είναι να χαρακτηριστεί "παραδοσιακό".

Η προηγούμενη δημοτική αρχή Γαργαλιάνων έκανε παρεμβάσεις για να χαρακτηριστεί "παραδοσιακό" και να νομιμοποιηθεί

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Γαργαλιάνων, με επιβλέποντα μηχανικό τον κ. Σκουτέρη έκανε όλες τις μελέτες και διαδικασίες για να χαρακτηριστεί "παραδοσιακό".

Ο πρώην Νομάρχης στήριξε την προσπάθεια για να χαρακτηριστεί "παραδοσιακό" και νομιμοποιηθεί το κτίριο.

Ο τότε και νυν Προϊστάμενος της Πολεοδομίας δεν υπέγραφε, παρά το ότι είχε όλες τις μελέτες και τα συνοδευτικά έγγραφα που επέτρεπαν το χαρακτηρισμό του κτιρίου ως "παραδοσιακού".

Ο φάκελλος για τη νομιμοποίηση του κτιρίου, από την προηγούμενη δημοτική αρχή Γαργαλιάνων είναι πλήρης μελετών και εγγράφων και το μόνο που απομένει είναι η υπογραφή του Προισταμένου της Πολεοδομίας.

Αυτά δεν τα γνωρίζει ο κ. Κόλλιας;;;

Δεν τα ξέρει;;;

Δεν βρέθηκε ούτε ένας να τον ενημερώσει;;;

Ο ίδιος, δεν ήξερε, δε ρώταγε για να μάθει;;;

Ή τα ξέρει, αλλά για να μη θυμώσουν οι σύμβουλοί του στους Γαργαλιάνους επειδή θα έλεγε για την προηγούμενη δημοτική αρχή, δεν τα είπε και τα απέκρυψε;;;

Μήπως θέλει να καρπωθεί το αγώνα της προηγούμενης δημοτικής αρχής Γαργαλιάνων για τη νομιμοποίηση, από την οποία τα βρήκε και τα παρέλαβε όλα έτοιμα;;;

Ένας Γαργαλιανιώτης.

Ελπίζω να το δημοσιεύσετε.

Απάντηση Φιλιατρά News
Πάντα Δημοσιεύουμε μηνύματα αναγνωστών. Και το δικό σας δημοσιεύθηκε.

Διευκρινίσεις Ροβέρτου Σπυρόπουλου προς γιατρούς του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ

Διευκρινίσεις προς τους γιατρούς του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ οι οποίοι μπορούν από τις 7 Φεβρουαρίου 2011 να παρέχουν στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στα ιδιωτικά τους ιατρεία, παρέχει με ανοιχτή του επιστολή ο διοικητής του Ιδρύματος κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

Στην επιστολή περιγράφονται ο τρόπος με τον οποίο οι γιατροί μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους, οι διαδικασίες της συνταγογράφησης και ο τρόπος αποζημίωσης των γιατρών.
Παράλληλα ζητείται από όσους έχουν επιλέξει .........

να μην προσφέρουν υπηρεσίες προς το Ίδρυμα, κάτι που διευκρινίζει ότι μπορούν να το πράξουν ελεύθερα, να γνωστοποιήσουν την απόφαση τους εγγράφως ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση admika@ika.gr, ώστε να εξαιρεθούν από τους γραπτούς καταλόγους και να μην ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι του Ιδρύματος που ενημερώνονται μέσω του 184.

Οι όροι, οι προϋποθέσεις και ο τρόπος αποζημίωσης των γιατρών του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ, έχουν καθοριστεί με την κοινή εγκύκλιο, τη οποία υπέγραψαν ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέας Λοβέρδος και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γεώργιος Κουτρουμάνης.

Όπως επισημαίνει ο κ. Σπυρόπουλος, τα οριζόμενα στην εγκύκλιο θα διασφαλιστούν με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Υγείας και Εργασίας, η οποία θα εκδοθεί αμέσως μετά τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως του νόμου για την πρωτοβάθμια Υγεία.

Αναλυτικότερα, στην επιστολή αναφέρεται ότι:

1. Οι ασφαλισμένοι του Ιδρύματος για παροχή υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας μπορούν να απευθύνονται:

-Στις Μονάδες Υγείας του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ με ραντεβού είτε τηλεφωνώντας στο 184 (7.00-19.00) είτε με φυσική παρουσία στην τοπική γραμματεία τηλεφωνικού ραντεβού της Μονάδας.

- Σε συμβεβλημένους γιατρούς του ΟΠΑΔ ή του ΟΑΕΕ, των οποίων τα στοιχεία έχουν αναρτηθεί στις υπηρεσίες υγείας του Ιδρύματος και παρέχονται από τα ΚΕΠ και τηλεφωνικά από το 184.

2. Οι ασφαλισμένοι του τέως ΤΑΞΥ από 15/2/2011 για παροχές υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας επισκέπτονται τους γιατρούς του Ιδρύματος στις Μονάδες Υγείας ή τους συμβεβλημένους γιατρούς του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ επιδεικνύοντας μόνο το βιβλιάριο υγείας τους.

3. Οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ όλων των ειδικοτήτων, θα χρησιμοποιούν τα ατομικά τους έντυπα αναγραφής φαρμάκων.

Στα έντυπα αυτά θα αναγράφονται : τα στοιχεία του ασφαλισμένου (Ονοματεπώνυμο, Διεύθυνση , Τηλέφωνο ), ο ΑΜΚΑ Ιατρού και ασθενούς, η ημερομηνία και η ώρα εξέτασης, το διακριτικό "ιατρός συμβεβλημένος με τον ΟΠΑΔ" ή " ιατρός συμβεβλημένος με τον ΟΑΕΕ", καθώς και ο ειδικός τους αριθμός στον ΟΑΕΕ . Επίσης θα αναγράφεται η διάγνωση, η χορηγούμενη φαρμακευτική αγωγή και η αντίστοιχη συμμετοχή και θα τίθεται υπογραφή και σφραγίδα του γιατρού. Ανάλογη συμπλήρωση θα γίνεται και στο βιβλιάριο υγείας του ασφαλισμένου.

Η συνταγογράφηση θα γίνεται σύμφωνα με τις οριζόμενες από τα Προεδρικά Διατάγματα διατάξεις (πχ. αναγραφή φαρμάκων σχετικής με την ειδικότητα του γιατρού, για τις εγκεκριμένες από τον ΕΟΦ ενδείξεις, αναγραφή μέχρι τριών διαφορετικών φαρμάκων και σε ποσότητα που δεν υπερβαίνει το χρονικό διάστημα για κάλυψη αγωγής έως ενός ( 1 ) μηνός, θεώρηση στις περιπτώσεις που προβλέπει η νομοθεσία, χορήγηση φαρμάκων από τα φαρμακεία του Ιδρύματος κ.α).

Τα εμβόλια του Εθνικού Προγράμματος που δεν συνταγογραφούνται (παρέχονται σε είδος) για τα οποία οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα απευθύνονται αποκλειστικά και μόνο στους γιατρούς των μονάδων υγείας του Ιδρύματος είναι τα ακόλουθα:

-Διφθερίτιδας, τετάνου, ακυτταρικό, κοκκύτη και πολυομελίτιδας (τετραδύναμα)

- Διφθερίτιδας, τετάνου, ακυτταρικό, κοκκύτη, πολυομελίτιδας και αιμόφιλου ινφλουέντζας τύπου Β (πενταδύναμα)

- Αιμόφιλου ινφλουέντζας τύπου Β

- Τετάνου

- Ηπατίτιδας Α και Β

- Ιλαράς, ερυθράς, παρωτίτιδας (τριδύναμο)

- Φυματίωσης

- HPV (κατά του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων)

- 23δύναμο πνευμονιόκοκκου (PPV)

- Δερμοαντίδραση mantoux

4. Οι ασφαλισμένοι δεν καταβάλουν κανενός είδους αμοιβή στους συμβεβλημένους γιατρούς του ΟΠΑΔ και ΟΑΕΕ. Το κόστος της επίσκεψης αυτής θα καταβληθεί από το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ με την έκδοση Υπουργικής Απόφασης μετά τη δημοσίευση του σχετικού νόμου η οποία θα έχει αναδρομική ισχύ από 7/2/2011, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Π.Δ/γμα 127/2005.

Για την επιβεβαίωση της εξέτασης με την επίσκεψη στο ιδιωτικό τους ιατρείο, οι γιατροί και πάλι στα προσωπικά λευκά τους συνταγολόγια αναγράφουν τον ΑΜΚΑ και τα στοιχεία του ασφαλισμένου καθώς και την ημέρα και ώρα επίσκεψης, τα οποία επιβεβαιώνει ενυπόγραφα ο ασφαλισμένος. Το σύνολο αυτών των φύλλων από τα προσωπικά τους συνταγολόγια υποβάλλεται στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, προκειμένου να καταβάλει τις αποζημιώσεις, που αντιστοιχούν σε κάθε γιατρό. Η υποβολή αυτών των φύλλων από τους γιατρούς του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ (προσωπικά συνταγολόγια) μαζί με συγκεντρωτικές καταστάσεις, γίνεται στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ στο τέλος κάθε μήνα.

5. Οι γιατροί του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ που έχουν παράλληλα σύμβαση με τον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ μπορούν να συνταγογραφούν για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ως γιατροί των φορέων αυτών μόνο στα ιδιωτικά τους ιατρεία και όχι κατά τη διάρκεια ωραρίου τους στο Ίδρυμα, όπου λειτουργούν ως γιατροί του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ χρησιμοποιώντας τα έντυπα αυτού. Το πλήθος των επισκέψεων - συνταγογραφήσεων στα ιδιωτικά τους ιατρεία δεν μπορεί να υπερβαίνει τις πενήντα (50) για κάθε μήνα. Ο τρόπος αποζημίωσης αυτών των επισκέψεων, είναι ακριβώς ο ίδιος με αυτόν που ακολουθείται από το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ για τους συμβεβλημένους γιατρούς του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑΔ.

6. Οι παρακλινικές εξετάσεις, θεραπείες, ιατρικές πράξεις, που αναγράφονται από τους συμβεβλημένους με τον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ γιατρούς εγκρίνονται στη συνέχεια από τους ελεγκτές του Ιδρύματος, οι οποίοι ακολουθούν τις ισχύουσες στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ οδηγίες. Οι εξετάσεις εκτελούνται στα εργαστήρια των Μονάδων Υγείας του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ ή στα συμβεβλημένα με το Ίδρυμα εργαστήρια και διαγνωστικά κέντρα. Για κάθε παρακλινική εξέταση θα αναγράφεται από τους συμβεβλημένους με τον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ γιατρούς ξεχωριστό παραπεμπτικό στο ατομικό τους έντυπο.

7. Από 1η Μαρτίου 2011 επανέρχεται σε ισχύ το πλαφόν των εργαστηριακών εξετάσεων για τα συμβεβλημένα με το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ διαγνωστικά κέντρα.

8. Για τις άδειες ανικανότητας οι ασφαλισμένοι θα απευθύνονται αποκλειστικά και μόνο στους γιατρούς των Μονάδων Υγείας του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ.

9. Για τη χορήγηση πρόσθετων ειδών (γυαλιά οράσεως, αμαξίδια κ.λ.π.) καθώς και για αναλώσιμα υλικά (σάκοι κολοστομίας κ.λ.π.) οι ασφαλισμένοι θα απευθύνονται αποκλειστικά και μόνο στους γιατρούς των Μονάδων Υγείας του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ.

10. Οι κάτοχοι Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης - Ασθένειας θα εξυπηρετούνται αποκλειστικά από τις Μονάδες Υγείας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ μέχρι να διατεθούν στους συμβεβλημένους με τον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ γιατρούς έντυπα επίσκεψης ευρωπαίου ασφαλισμένου και να καθορισθεί η διαδικασία επιστροφής τους στις υπηρεσίες του Ιδρύματος, για την ανάληψη της δαπάνης από τον αντίστοιχο Ευρωπαϊκό φορέα. Το ίδιο ισχύει και για τους συνταξιούχους και μέλη οικογενείας τους που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα και είναι ασφαλισμένοι φορέα κράτους μέλους της Ε.Κ, καθώς επίσης και για μέλη οικογενείας ασφαλισμένου κράτους μέλους της Ε.Κ τα οποία διαμένουν μόνιμα στη χώρα μας.

11. Αμέσως, μετά την έκδοση της σχετικής ΚΥΑ η οποία θα ενσωματώνει στις διατάξεις της το σύνολο των ως άνω δεσμεύσεων, θα σας σταλεί σχετική επιστολή που θα καθορίζει όλες τις διαδικαστικές λεπτομέρειες , πιστοποίηση και αποζημίωση των ιατρικών επισκέψεων που θα έχουν πραγματοποιηθεί από 7 Φεβρουαρίου 2011.

Ναυτεμπορική

Ενημέρωση δημάρχων Μεσσηνίας για την υιοθέτηση από την κυβέρνηση της θέσης της Περιφέρειας για την οριστική διαχείριση των απορριμμάτων

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης συναντήθηκε χθες με τους δημάρχους Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Νίκα, Τριφυλίας κ. Κωνσταντίνο Κόλλια και Οιχαλίας κ. Φίλιππα Μπάμη για το θέμα της προσωρινής διαχείρισης των αστικών αποβλήτων των διαχειριστικών ενοτήτων Π. Ε. Μεσσηνίας.

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τους δημάρχους ότι η κυβέρνηση έχει υιοθετήσει την προγραμματική θέση της Περιφέρειας για διεξαγωγή άμεσα διεθνούς ανοιχτού διαγωνισμού για τη οριστική διαχείριση των απορριμμάτων που θα διασφαλίζει ταυτόχρονα και την άρτια προσωρινή διαχείριση.

Στη συζήτηση επισημάνθηκε η υποχρέωση της ..........

χώρας μας να κλείσει άμεσα όλους τους Χώρους Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων με τη μέθοδο της προσωρινής αποθήκευσης για περιορισμένο χρονικό διάστημα με δεματοποίηση.
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας πρότεινε ένα πιλοτικό πρόγραμμα για διάστημα ενενήντα ημερών με κομποστοποίηση και παραγωγή δευτερογενούς καυσίμου και υλικού επικάλυψης, ζήτησε δε την στήριξη του αιτήματός του στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση από την Περιφέρεια.
Με σημερινή του Παρέμβαση στην Κυβέρνηση ο Περιφερειάρχης εξασφάλισε την αποδοχή του αιτήματος του Δήμου Καλαμάτας με ταυτόχρονη εξεύρεση και εναλλακτικής προσωρινής λύσης για την περίπτωση που παρουσιαστούν τυχόν αστοχίες στο πιλοτικό πρόγραμμα.

Κατόπιν αυτών η Κυβέρνηση έδωσε εντολή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για την υπογραφή της σχετικής απόφασης.

Συνέλευση και Εκλογές για τον Σύλλογο μηχανικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Τριφυλίας

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Μηχανικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Τριφυλίας καλεί τα μέλη του σε Συνέλευση και Εκλογές την Τετάρτη 2 Μαρτίου και ώρα 7:00μμ στο Φουρναράκειο στα Φιλιατρά.

Εκ του Δ.Σ.



Πρόταση Καραμπάτου για mini market παραδοσιακών προϊόντων στα Βενζινάδικα

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας με τη συνεργασία του Προέδρου του Σωματείου Βενζινοπωλών κ. Γ. Καπερώνη στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει εδώ και χρόνια για την διάδοση των τοπικών μας προϊόντων και της πρωτοβουλίας «Συμμαχία για την Ενδυνάμωση της Μεσσηνιακής Αγοράς», σας κάνει την ακόλουθη πρόταση: τη δημιουργία mini market Μεσσηνιακών παραδοσιακών προϊόντων στον χώρο σας, σύμφωνα με αντίστοιχα σε πρατήρια καυσίμων των ευρωπαϊκών χωρών, κάτι που θα δημιουργήσει προϋποθέσεις συμπληρωματικού εισοδήματος για εσάς και για τους Μεσσήνιους αγρότες, παραγωγούς, τυποποιητές.

Σε περίπτωση αποδοχής της πρότασης μας, το ...........

Επιμελητήριο Μεσσηνίας θα σας παρέχει δωρεάν σύμβουλο αρχιτέκτονα για την ένταξη του mini market στον χώρο σας. Επίσης, θα σας προσφέ-ρουμε δωρεάν ειδικό φούρνο για την παρασκευή παραδοσιακού κολατσιού (φρυγάνισμα ψωμιού –φέτες- πασπάλισμα με σφέλα και ελαιόλαδο προσφορά των τυποποιητών μας, τα προϊόντα των οποίων θα έχετε τοποθετήσει στο mini market) το οποίο θα προτείνετε στους πελάτες σας έναντι συμβολικής τιμής δίνοντας έτσι την ευκαιρία να δοκιμάσουν και μετά να αγοράσουν το Μεσσηνιακό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Αυτό το πρωτότυπο υγιεινό παραδοσιακό κολατσιό, με χαμηλή τιμολόγηση (λόγω της δωρεάν προσφοράς του φούρνου και του ελαιολάδου), θα είναι διπλά ελκυστικό για την πρωτοτυπία και την τιμή του και θα λειτουργεί συναισθηματικά στον πελάτη λόγω του καθαρά τοπικού του χαρακτήρα και θα αποτελέσει αφορμή να αγοράσει τοπικά προϊόντα από το mini market.

Αγαπητοί πρατηριούχοι,
Η αποδοχή της πρότασης μας θα αποτελέσει έμπρακτη απόδειξη κοινωνικής ευθύνης που θα εγγραφεί στο ενεργητικό σας και θα λειτουργήσει κερδοφόρα για εσάς, την πελατεία σας αλλά και για την τοπική οικονομία.
Ελπίζοντας σε μια θετική ανταπόκριση εκ μέρους σας, αναμένουμε την απάντησή σας ,
Με εκτίμηση,

Γιώργος Καραμπάτος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

Δηλώσεις Κουσελά για το Φορολογικό

Ενόψει της κατάθεσης του φορολογικού νομοσχεδίου στη Βουλή, ο Υφυπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Κουσελάς, δήλωσε τα ακόλουθα:

« Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο συμπληρώνει το θεσμικό πλαίσιο για την αποτροπή και την αποτελεσματική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, παρέχοντας για το σκοπό αυτό όλα τα απαραίτητα νομικά, τεχνικά και λειτουργικά εργαλεία.
Παράλληλα, περιέχει διατάξεις που ............

διευκολύνουν τους ειλικρινείς και συνεπείς φορολογούμενους, πολίτες και επιχειρήσεις, να αντιμετωπίσουν τα σοβαρά προβλήματα που συνδέονται με την κρίση και την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά.
Μεταξύ των διατάξεων του υπό κατάθεση νομοσχεδίου, που υπηρετούν την προαναφερθείσα διπλή του στόχευση, ξεχωρίζουν:
- ο σχεδιασμός, σε ανώτατο επίπεδο, για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, με το 3ετές επιχειρησιακό πρόγραμμα.
- η αυστηροποίηση των ποινών για την αποτροπή της συνειδητής και της κατά συρροή φοροδιαφυγής, αλλά και η πρόβλεψη ότι δεν θα διώκεται φορολογούμενος, στην περίπτωση που έχει βέβαιη και εκκαθαρισμένη απαίτηση κατά του Δημοσίου, ποσού ίσου ή μεγαλύτερου από αυτό για το οποίο διώκεται.
- η θέσπιση της Κάρτας αποδείξεων, ως εναλλακτικού συστήματος καταγραφής των στοιχείων των αποδείξεων λιανικής πώλησης ή παροχής υπηρεσιών, μέσω μαγνητικής κάρτας που θα είναι ανώνυμη και προαιρετική.
- η αναδιάρθρωση του ΣΔΟΕ και των ελεγκτικών υπηρεσιών, με διαφανείς διαδικασίες, με έλεγχο πόθεν έσχες, με συγκεκριμένη στοχοθεσία και τακτική αξιολόγηση, αλλά και με άμεση και αυστηρή πάταξη φαινομένων χρηματισμού
- η χρήση, στη διενέργεια φορολογικών ελέγχων, σύγχρονων συστημάτων συγκέντρωσης και επεξεργασίας φορολογικής πληροφορίας, όπως το σύστημα Elenxis.
- η ελαχιστοποίηση της επαφής των ελεγκτικών αρχών με τις ελεγχόμενες επιχειρήσεις ή επιτηδευματίες, με τη διεύρυνση της διενέργειας ελέγχων από απόσταση, με συγκεκριμένα και αντικειμενικά κριτήρια, χωρίς περιθώρια προσωπικών χειρισμών.
- η θέσπιση, με τη φορολογική Διαιτησία, νέων, ευέλικτων και ανεξάρτητων διαδικασιών εναλλακτικής επίλυσης των φορολογικών διαφορών.
- η μείωση, όπως είχαμε δεσμευτεί, της φορολογίας στα κέρδη νομικών προσώπων (ΑΕ, ΕΠΕ) από 24% σε 20% , από τις χρήσεις που αρχίζουν από 1/1/2011.
- η δυνατότητα συμψηφισμού βεβαιωμένων χρεών προς το Δημόσιο με βέβαιες και εκκαθαρισμένες χρηματικές απαιτήσεις κατά του Δημοσίου, που αποδεικνύονται με τελεσίδικη δικαστική απόφαση ή με επίσημο δημόσιο έγγραφο.
- η αναγνώριση έκπτωσης πρόσθετου ποσού για δαπάνες έρευνας και τεχνολογίας.
- η επιμήκυνση του χρόνου για επιβολή ΦΠΑ στις οικοδομές, εάν δεν πωληθούν τα διαμερίσματα ή καταστήματα. Το ακίνητα αυτά εξακολουθούν να θεωρούνται νεόδμητα μέχρι τη συμπλήρωση τριετίας από την αποπεράτωση της οικοδομής.
- η υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ, με δυνατότητα καταβολής του οφειλόμενου φόρου σε τρεις μηνιαίες δόσεις, δηλαδή με καταβολή τουλάχιστον 40% με τη δήλωση και του υπόλοιπου ποσού σε δύο ίσες μηνιαίες δόσεις, με προσαύξηση 2%.
- η δυνατότητα καταβολής του ΦΠΑ που βεβαιώνεται μετά από έλεγχο ή διοικητική επίλυση της διαφοράς, σε 6 δόσεις .
- η μη απώλεια του δικαιώματος επιστροφής ΦΠΑ με τους ισχύοντες κατ’ αποκοπή συντελεστές, για τους αγρότες που ασχολούνται με τη διαχείριση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως 100 KW, ή με τη λειτουργία αγροτουριστικών μονάδων έως 10 δωματίων.

Η φοροδιαφυγή πλήττει κατάφωρα τη φορολογική δικαιοσύνη, στερεί πολύτιμους πόρους από την Υγεία, την Παιδεία, το κοινωνικό κράτος, την ανάπτυξη και την προοπτική του τόπου μας. Δεν μπορεί να σηκώνουν τα φορολογικά βάρη οι ίδιοι και οι ίδιοι.
Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο προχωράμε στη διαμόρφωση καθαρών κανόνων, στο χτίσιμο ενός αυστηρού, δίκαιου και αξιόπιστου φορολογικού συστήματος. Προστατεύουμε το δημόσιο συμφέρον, διευκολύνουμε και επιβραβεύουμε τον συνεπή φορολογούμενο. Παράλληλα, στέλνουμε έμπρακτα ισχυρό αποτρεπτικό μήνυμα στους συνειδητούς φοροφυγάδες, καθιστώντας σαφές πως αυτή η δήθεν «μαγκιά τους» σε βάρος της κοινωνίας, δεν μπορεί πλέον να γίνεται ανεκτή, ούτε να μένει στο απυρόβλητο. »

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 19ης Φεβρουαρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.







Μπρανκούζι

Φημισμένος γαλλορουμάνος γλύπτης από τους πρωτοπόρους της αφηρημένης γλυπτικής. Τα έργα του από μπρούτζο και μάρμαρο χαρακτηρίζονται από γεωμετρική κομψότητα και εξαίρετο φινίρισμα.

Γεννήθηκε στο χωριό Χομπίτα της Ρουμανίας στις 19 Φεβρουαρίου 1876 και ήταν γιος φτωχός χωρικών.
Άρχισε να δουλεύει ως βοσκός στα ...........

Καρπάθια από τα επτά του χρόνια κι έμαθε να σκαλίζει το ξύλο, φτιάχνοντας εργαλεία σκεύη. Το 1894 κατορθώνει να εγγραφεί στην Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών της Κραϊόβα, παρότι δεν φοίτησε ποτέ του σε σχολείο. Επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στην ξυλογλυπτική και παράλληλα μαθαίνει γραφή και ανάγνωση. Το 1898 εγγράφεται κατόπιν διαγωνισμού στη Σχολή Καλών Τεχνών του Βουκουρεστίου και πέντε χρόνια αργότερα παίρνει την πρώτη του παραγγελία, την προτομή ενός στρατηγού.

Γοητευμένος από τα έργα του Ροντέν, αποφασίζει να αφήσει το Βουκουρέστι και το 1904 μετακομίζει στο Παρίσι. Σκοπός του να ανακαλύψει «την ουσία των πραγμάτων και όχι την εξωτερική τους φόρμα». Το μεγαλύτερο μέρος του ταξιδιού το κάλυψε με τα πόδια, λόγω των πενιχρών οικονομικών του. Στο Παρίσι, ο Μπρανκούζι μπήκε στη Σχολή Καλών Τεχνών και παράλληλα δούλευε για τα προς το ζην. Το 1906 πραγματοποίησε την πρώτη του ατομική έκθεση, με εμφανή την τεχνοτροπία του Ροντέν στα έργα του.

Ο μεγάλος γάλλος γλύπτης έδινε ακραίες φυσικές στάσεις στις μορφές του, για να εκφράσει μέσω αυτών έντονες πνευματικές καταστάσεις. Επίσης, διασπούσε τις επιφάνειες των γλυπτών του για να δώσει δραματικότητα στη μορφή. Ο Μπρανκούζι αποφάσισε ότι επιθυμούσε να κάνει πιο απλό έργο και ξεκίνησε μια εξελικτική αναζήτηση της καθαρής μορφής. Για να αποφύγει αυτή την επίδραση έφυγε από το ατελιέ του Ροντέν, λέγοντας ότι «δεν μπορεί κανείς να κάνει τίποτα κάτω από τα μεγάλα δέντρα».

Το 1908 αποτινάσσει οριστικά τις όποιες επιρροές του από το Ροντέν. Φιλοτεχνεί το πρώτο πραγματικά δικό του έργο, «Το φιλί», όπου οι κατακόρυφες φιγούρες δύο σφιχταγκαλιασμένων νέων σχηματίζουν ένα κλειστό όγκο με συμμετρικές γραμμές. Η γεωμετρικότητα, που θα αποτελέσει κύριο χαρακτηριστικό του έργο του, θα επηρεάσει άμεσα τον φίλο του ζωγράφο Αμεντέο Μοντιλιάνι.

Ένα θέμα που κατέχει προνομιακή θέση στο έργο του είναι το πουλί. Εμφανίζεται το 1912 με τη «Μαϊάστρα», το όνομα ενός θαυματουργού πουλιού στους ρουμανικούς λαϊκούς θρύλους. Την πρώτη αυτή εκδοχή σε μάρμαρο διαδέχθηκαν άλλες 28 παραλλαγές μέχρι το 1940. Κατασκευασμένες κυρίως από μπρούτζο, με κυρίαρχες τις ελλειπτικές γραμμές κυρίως από μπρούτζο, που αποδίδουν την ουσία της γρήγορης πτήσης.

Ο φωτογράφος Έντουαρντ Στάιχεν αγόρασε ένα από αυτά τα έργα το 1926 και προσπάθησε να το μεταφέρει στις ΗΠΑ. Όμως, οι υπάλληλοι του τελωνείου δεν δέχτηκαν το πουλί ως έργο τέχνης και επέβαλαν υψηλούς δασμούς (40% επί της αξίας του) για την εισαγωγή του ως βιομηχανικό προϊόν. Ο Μπρανκούζι, αγανακτισμένος και με τη βοήθεια των φίλων του στην Αμερική, αντέκρουσε την απόφαση του τελωνείου και ενήγαγε το Αμερικανικό Δημόσιο. Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα από τα πρακτικά της δίκης:

– «Μοιάζει για πουλί κατά τη γνώμη σας;», ρωτάει ο δικαστής, δείχνοντας το επίμαχο γλυπτό του Μπρανκούζι, «Πουλί στο διάστημα».
– «Όχι, δεν μοιάζει. Αλλά ο καλλιτέχνης το ονομάζει "πουλί"», απαντά ο πρώτος μάρτυρας υπεράσπισης.
– «Αν το δείτε στο δρόμο, θα το αποκαλέσετε "πουλί";».
– «Όχι, κύριε δικαστά».
– «Αν βρεθείτε στο δάσος θα το πυροβολήσετε;».
– «Όχι, κύριε».
– «Κι όμως, το θεωρείτε έργο τέχνης. Γιατί;».
– «Από τεχνικής πλευράς, έχει σχήμα και εμφάνιση. Είναι ένα έργο τρισδιάστατο, δημιουργημένο από έναν ταλαντούχο καλλιτέχνη. Είναι αρμονικά φιλοτεχνημένο και σου εμπνέει αισθητική ομορφιά. Εξάλλου γι' αυτό και το αγόρασα. Ο κύριος Μπρανκούζι προσπαθεί να εκφράσει εδώ μια λεπτή ιδέα: το πέταγμα ενός πουλιού στο κενό».

Ο Μπρανκούζι κέρδισε τη δίκη. Κι έγινε μεμιάς διασημότητα. Τα έργα του βρήκαν θερμή ανταπόκριση από τους συλλέκτες στις ΗΠΑ, όταν στην Ευρώπη η κριτική ήταν αυστηρή μαζί του. Οι εκθέσεις με έργα του διαδεχόταν η μία την άλλη.

Ο Κονσταντίν Μπρανκούζι απέκτησε το 1952 τη γαλλική υπηκοότητα και πέντε χρόνια αργότερα πέρασε στην αιωνιότητα (16 Μαρτίου 1957). Με τη διαθήκη του κληροδότησε στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Παρισιού περισσότερα από 80 γλυπτά, με τον όρο να μεταφερθεί ολόκληρο το εργαστήριό του στο μουσείο, όπως ήταν στην αρχική του μορφή. Σήμερα βρίσκεται στον ακάλυπτο χώρο του Κέντρου Ζορζ Πομπιντού στο Παρίσι. Συλλογές με έργα του Μπρανκούζι βρίσκονται ακόμη στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης, στο Μουσείο Τέχνης της Φιλαδέλφειας και το Εθνικό Μουσείο του Βουκουρεστίου.