Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Κλήρωση Τζόκερ 11/7

ΤΖΑΚ ΠΟΤ είχαμε στην αποψινή κλήρωση του ΤΖΟΚΕΡ.
Αναλυτικά οι τυχεροί αριθμοί και η διαλογή:

Οι τυχεροί αριθμοί του ΤΖΟΚΕΡ: ..........








Τα κέρδη:

ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΥΧΕΡΟΣ με 5+1 επιτυχίες => ΤΖΑΚ ΠΟΤ

3 τυχεροί με 5 επιτυχίες κερδίζουν 107.033,25 Ευρώ

42 τυχεροί με 4+1 επιτυχίες κερδίζουν 2.500,00 ευρώ

393 τυχεροί με 4 επιτυχίες κερδίζουν 50,00 ευρώ

1.963 τυχεροί με 3+1 επιτυχίες κερδίζουν από 50,00 ευρώ.

20.982 τυχεροί με 3 επιτυχίες κερδίζουν από 2,00 ευρώ

28.910 τυχεροί με 2+1 επιτυχίες κερδίζουν από 2,00 ευρώ.

149.431 τυχεροί με 1+1 επιτυχίες κερδίζουν από 1,50 ευρώ

Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2010

Σήμερα τελειώνει το 19ο Παγκόσμιο Κύπελλο και διοργανώνεται στην Νότια Αφρική.

Σε αυτό το μεγάλο γεγονός για τους απανταχού της γης ποδοσφαιρόφιλους η Google αφιερώνει σήμερα το λογότυπο της.
αγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου ή αλλιώς Μουντιάλ είναι μιά ποδοσφαιρική διοργάνωση η οποία πραγματοποιείται κάθε τέσσερα χρόνια υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (FIFA).
Σε αυτήν παίρνουν μέρος οι εθνικές ομάδες των χωρών μελών της ομοσπονδίας, οι ..........

οποίες κατάφεραν να προκριθούν ύστερα από προκριματικούς αγώνες. Θεωρείται η κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση η οποία καταφέρνει να προσελκύσει πλήθος θεατών, τηλεθεατών και χορηγών.

Για το έτος 2006 το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου διεξήχθη στην χώρα της Γερμανίας με την συμμετοχή 32 εθνικών ομάδων και από τις πέντε ηπείρους. Νικήτρια ανακηρύχθηκε η ομάδα της εθνική ομάδα της Ιταλίας κερδίζοντας στον τελικό της διοργάνωσης την εθνική ομάδα της Γαλλίας στην διαδικασία των πέναλτι.

Πολυνίκης του θεσμού είναι η Βραζιλία με πέντε κατακτήσεις, ενώ σημαντικές επιτυχίες έχουν πετύχει επίσης η Αργεντινή, η Γερμανία και η Ιταλία. Η νικήτρια χώρα του 2006 είναι η Ιταλία.

Ιστορία

Αν και η πρώτη ποδοσφαιρική ομάδα στον κόσμο δημιουργήθηκε το 1857 (Sheffield Football Club), μόλις το 1905 έγινε η πρώτη συζήτηση για τη δημιουργία ενός παγκόσμιου ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος από τη FIFA (Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία).

Το ποδόσφαιρο έκανε την πρώτη παγκόσμια εμφάνισή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1908 στο Λονδίνο, αγώνες οι οποίοι δεν στέφθηκαν και με επιτυχία. Όμως 13 χρόνια αργότερα ο Ζιλ Ριμέ εκλέγεται πρόεδρος της FIFΑ και ονειρεύεται όλος ο πλανήτης να ενωθεί με μία ποδοσφαιρική μπάλα, επιδιώκει να μιλήσουν όλοι την γλώσσα του ποδοσφαίρου. Έτσι 6 χρόνια αργότερα, υπό την εποπτεία και προεδρία του Ριμέ, 5μελής επιτροπή (Μπονέ, Μέισλ, Ντελονέ, Φερετί και Λίνεμαν) σχεδιάζει τη δημιουργία του Πρώτου Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι προτάσεις πέφτουν η μία μετά την άλλη, εγκρίνονται και ο Μπονέ γίνεται ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Τελικά είναι η Ουρουγουάη, η χώρα στην οποία αποφασίζεται να διοργανωθεί ο πρώτος αγώνας του παγκόσμιου κυπέλλου, παρά τις αντιρρήσεις πολλών ευρωπαϊκών χωρών, οι οποίες απείλησαν με αποχή τους από το ΠΚ έαν αυτό γινόταν σε χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Τελικά στις 7 Ιουλίου 1930 γίνεται η πρώτη κλήρωση για τους 4(!) ομίλους του ΠΚ με μόνο 13 ομάδες να συμμετέχουν, ενώ 6 μέρες αργότερα το σφύριγμα του διαιτητή Ντομίνγκο Λομπάρντι, ξεκινά τον αγώνα Μεξικού-Γαλλίας. Στο 19ο λεπτό ο Γάλλος Λοράν ανοίγει το σκορ και γίνεται ο πρώτος παίκτης που θα σκοράρει σε παγκόσμιο κύπελλο. Τελικά οι Γάλλοι θα επικρατήσουν 4-1. Η ιστορία αρχίζει να γράφεται...

Τρόπαιο

Από το 1930 μέχρι το 1970, στους νικητές δινόταν το τρόπαιο Ζιλ Ριμέ (φωτό). Αρχικά ήταν γνωστό ως Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά το 1946 μετονομάστηκε σε Ζιλ Ριμέ προς τιμήν του ανθρώπου που διοργάνωσε το Πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου του 1970, η ποδοσφαιρική ομάδα της Βραζιλίας κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο για τρίτη φορά και αποφασίστηκε να της δοθεί το κύπελλο μόνιμα. Όμως κλάπηκε το 1983 και δεν βρέθηκε ποτέ.

Μετά το 1970, σχεδιάστηκε ένα νέο τρόπαιο, γνωστό σαν Τρόπαιο του Παγκόσμιου Κυπέλλου. Μετά τη κλοπή του Ζιλ Ριμέ, αποφασίστηκε να μη δοθεί ποτέ σε κανέναν μόνιμα, όσες φορές κι αν το κερδίσει μια ομάδα. Η Αργεντινή, Η Γερμανία (ως Δυτική Γερμανία), η Ιταλία κι η Βραζιλία, έχουν κερδίσει το δεύτερο τρόπαιο δύο φορές. Το τρόπαιο δεν θα αντικατασταθεί μέχρι το 2038, οπότε και θα γεμίσει ο χώρος στο κύπελλο, όπου αναγράφονται τα ονόματα των τροπαιούχων.

Το τρόπαιο έχει ύψος 36 εκατοστά, είναι από χρυσό 18 καρατίων και ζυγίζει 10,97 κιλά. Η βάση του αποτελείται από δυο στρώματα ημιπολύτιμου μαλαχίτη και στο κάτω μέρος του αναγράφονται οι χρονιές και οι νικητές του κυπέλλου από το 1974 και ύστερα.

Οι νικητές κρατάνε το κύπελλο για 4 χρόνια, μέχρι την επόμενη διοργάνωση και ύστερα παίρνουν ένα επιχρυσωμένο ακριβές αντίγραφο.

Στην γειτονιά των Αγγέλων απο χθές ο Γιώργος Παρίσσος.

Στην γειτονιά των αγγέλων βρίσκεται από χθες ο Δικηγόρος και πρώην πρόεδρος -επι δεκαετία τουλάχιστον- της Αδελφότητας Φιλιατρινών Αττικής "Η ΕΡΑΝΗ" Γιώργος Παρίσσος.
Αιτία του θανάτου του ήταν ένα εγγεφαλικό επεισόδιο που ειχε υποστεί πρίν δυο μέρες ενω σύμφωνα με πληροφορίες έπασχε και απο την επάρατη νόσο.

Η κηδεία το θα γίνει σήμερα στις 12 το μεσημέρι στους Αγίους Θεοδώρους του Α' νεκροταφείου Αθηνών.

Ο Γιώργος Παρίσσος σπούδασε νομική και ήταν ένας διακεκριμένος δικηγόρος της Αθήνας που διατηρούσε το γραφείο του στην οδό Σταδίου.
Ήταν παντρεμένος και είχε αποκτήσει ένα γιο.
Είχε τρία αδέλφια τον Γιάννη Παρίσσο (έχει το .............

κατάστημα με τα υποδήματα), τον Νίκο στην Γερμανία και τη Φωτεινη Ταμβακη που έχει το κτήριο του Ατλαντικ Φιλιατρων.

Ο Γιώργος Παρίσσος εργάστηκε με πολύ ζήλο στην αδελφότητα και προσέφερε ενα τεράστιο έργο.
Πολλές φορές με δικά του χρήματα κυκλοφορούσε το περιοδικό για να έρθει στα χέρια κάθε Φιλιατρινού στην ώρα του.
Δε κοίταξε ποτέ το δικό του συμφέρον αλλά της αδελφότητος.

Η Ομάδα του Φιλιατρά Νews εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του.

ΣΗΜΕΡΑ στην Μεσσηνιακή εφημερίδα "Θάρρος"

Ένα εξαιρετικό άρθρο για τις αγροτικές κινητοποιήσεις του 1936
Αξίζει να την αγοράσετε και να διαβάσετε αυτό το μοναδικό ντοκουμέντο από το πλούσιο αρχείο της εφημερίδας.



VEGAS - Μη Σταματάς





Μεσσηνιακές εφημερίδες της 11ης Ιουλίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.






Φωτιά κατέστρεψε παλία ισόγεια μονοκατοικία στα Φιλιατρά.

Μεγάλη λαχτάρα περίμενε τους κατοίκους που διαμένουν στην περιοχή πίσω από τις κερκίδες του Λυκείου όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε παλιά ισόγεια κατοικία στην οποία -όπως καταγγέλλουν περίοικοι- διέμεναν κατα καιρούς διάφοροι αλλοδαποί διαφόρων εθνικοτήτων.
Η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 11 το βράδυ σε παλιά εγκαταλελειμμένη ισόγεια κατοικία και πήρε διαστάσεις λόγω των ξερών χόρτων αλλα και των σκπουπιδιών που βρίσκονταν στο σημείο.

Χάρις την έγκαιρη επέμβαση της ............

Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που κλήθηκε στον τόπο της φωτιάς, απετράπη η επέκταση της σε γειτονικά σπίτια και επιχειρήσεις.

Επιτόπου έσπευσαν τρία οχήματα της πυροσβεστικής με δύναμη περίπου δέκα άντρες όπου κατάφεραν να σβήσουν αμέσως την φωτιά πριν αυτή απειλήσει τα διπλανά σπίτια και επιχειρήσεις.

Όπως μας είπαν οι κάτοικοι ο ιδιοκτήτης της παλιάς ισόγειας κατοικίας, ζει μόνιμα στην Αμερική και τον τελευταίο καιρό οι κάτοικοι είχαν διαμαρτυρηθεί πλειστάκις προς τους αρμοδίους εκφράζοντας ακόμα και τους φόβους τους για φωτιά λόγω των ξερών χόρτων που υπάρχουν στον περίβολο του σπιτιού. Δυστυχώς οι φόβοι τους επιβεβαιώθηκαν αλλά ευτυχώς με την άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής απετράπησαν τα χειρότερα.

Δείτε φωτογραφίες απο το σημείο