Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Φιλιατρά: Ολοκληρώθηκε η Β' Φάση και πάμε για ολοκλήρωση του Νέου Δικτύου Ύδρευσης [ VIDEO ]

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δεύτερη φάση του έργου "Ολοκλήρωση Δικτύου Ύδρευσης Φιλιατρών" καθώς τις προηγούμενες μέρες τελείωσαν τα σκαψίματα και η τοποθέτηση του αγωγού που θα βάλει τέλος στο παλιό δίκτυο ύδρευσης με τον καρκινογόνο αμίαντο και πλέον το νέο δίκτυο θα υποστηρίζεται από νέο σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης.

Όπως δήλωσε στην κάμερα του Φιλιατρά News ο .........

Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων του Δήμου Τριφυλίας Παναγιώτης Τσίγγανος, τελείωσε ενα πολύ δύσκολο έργο που ήταν οι εκσκαφές και η τοποθέτηση του αγωγού.
Επεσήμανε ότι το έργο ήταν να τελειώσει τον Φεβρουάριο αλλά λόγω καιρού παρατάθηκε και τελείωσε πριν λίγες μέρες. Βρίσκόμαστε στο στάδιο της δοκιμής του αγωγού με νερό και οι πρώτες ενδείξεις λένε ότι λειτουργεί καλά και τις επόμενες μέρες θα μπούμε στην τρίτη φάση που ειναι οι αποκαταστάσεις.
Η διάρκεια των δοκιμών θα είναι περίπου 15 μέρες για να βεβαιωθούν οτι όλα είναι εντάξει και να αποφύγουν τυχόν ξανασπάσιμο της ασφάλτου που θα πέσει.

Διέψευσε κατηγορηματικά φήμες που λένε ότι τελειώνουν τα χρήματα και ίσως δεν γίνουν οι αποκαταστάσεις, λέγοντας ότι οι 750.000 ευρώ είναι εξασφαλισμένες από το ΕΣΠΑ μέχρι και το τελευταίο ευρώ.

Δείτε το σχετικό Video



«Κούρεμα» των καταθέσεων με νόμο αποφασίζει το Eurogroup

Προσχέδιο νόμου, για το κούρεμα των καταθέσεων των τραπεζών που αντιμετωπίζουν προβλήματα, θα συζητήσουν στο Eurogroup της Παρασκευής οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Στη συνάντηση........

που θα πραγματοποιηθεί στο Δουβλίνο, οι υπουργοί Οικονομικών θα κληθούν να συζητήσουν το πώς θα λάβει μορφή αυτός ο νόμος, ο οποίος θα μπορούσε να τεθεί σε ισχύ από το 2015.

Η Κομισιόν έχει ήδη συντάξει το πρώτο προσχέδιο του νόμου, αλλά μετέθεσε στις χώρες μέλη και στο Ευρωκοινοβούλιο την ευθύνη να αποφασίσουν το εάν και το πότε οι καταθέτες θα υποστούν ζημιά, στην περίπτωση που μια προβληματική τράπεζα διασωθεί ή κλείσει.

Έτσι και αλλιώς, η απόφαση για τη διάσωση της Κύπρου με κούρεμα των καταθέσεων, για πρώτη φορά στην Ευρωζώνη, αποτελεί ένα προηγούμενο για την αντιμετώπιση παρόμοιων καταστάσεων στο μέλλον.
Όμως, οι Ευρωπαίοι χαράσσοντες την πολιτική έχουν επιχειρήσει να είναι προσεκτικοί. Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Mario Draghi, ξεκαθάρισε ότι η συμφωνία της Κύπρου δεν αποτελεί μοντέλο.

Σε κάθε περίπτωση, οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ θα παραμείνουν προστατευμένες.

Όμως, το έγγραφο το οποίο ετοίμασε η ιρλανδική προεδρία της ΕΕ κάνει λόγο για κούρεμα και στις καταθέσεις της διατραπεζικής αγοράς, διάρκειας κάτω του ενός μήνα. Η κίνηση αυτή θεωρείται αρκετά παρακινδυνευμένη, καθώς η ΕΚΤ ακόμα προσπαθεί να αντιμετωπίσει το “πάγωμα” της διατραπεζικής αγοράς για τις τράπεζες από τις πιο αδύναμες ευρωπαϊκές χώρες.

Messinea

Ερχεται αναβάθμιση για το Google Play για android κινητά. [ VIDEO ]

Η Google λανσάρει την έκδοση 4.0 του καταστήματος εφαρμογών Google Play για Android smartphones και tablets (με λειτουργικό σύστημα Android 2.2 Froyo ή μεταγενέστερο), με εμφανέστατες αλλαγές στην εμφάνιση που βοηθούν το χρήστη να βρίσκει πιο εύκολα και γρήγορα το περιεχόμενο που αναζητα.

Επιπλέον, έχει βελτιωθεί .........

η λειτουργία των προτεινόμενων εφαρμογών, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η Google απέσυρε περισσότερες από 60.000 εφαρμογές που έχουν χαμηλή βαθμολογία ή δεν πληρούν τους νέους κανόνες για την αποφυγή του spam.

Το νέο Google Play θα είναι διαθέσιμο σε όλους μέσα στις επόμενες ημέρες και δε χρειάζεται να κάνετε κάτι για να το δείτε. Απλά μια μέρα θα ανοίξετε την εφαρμογή και θα έχει τη νέα εμφάνιση.




Ηλεία: Εντολή για… «κλείσιμο» της σελίδας του π. Χριστόφιλου!

Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα του διαδικτύου και του μέσου κοινωνικής δικτύωσης Facebook, ο π. Χρίστοφιλος Γεωργόπουλος «αναγκάζεται» με… άνωθεν εντολή να «κλείσει» το προφίλ του όπως έγινε γνωστό λίγο μετά τη μια το μεσημέρι της Πέμπτης…

Όπως έγραψε ο ........


ίδιος ο π. Χρίστοφιλος Γεωργόπουλος στο προφίλ του με εντολή του Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομου, όπου υπάγεται θα κλείσει τη σελίδα του στο Facebook. Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση του ιερέα αναφέρει:

"ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΒΡΙΣΚΟΜΕ ΣΤΗΝ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ ΘΕΣΗ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ Κ.Κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΩ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ. ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΛΗ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΜΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΛΕΙΨΕΤΕ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΩΡΑΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΜΑΖΙ. ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑ ΑΝΤΙΟ"

Οι πολυπληθείς φίλοι του ιερέα αμέσως μόλις έγινε γνωστό το γεγονός ξεκίνησαν ασταμάτητα να αναρτούν μηνύματα συμπαράστασης στο προφίλ του! Δυο από αυτά είναι χαρακτηριστικά και αναφέρουν:

«Ότι και αν γίνει ήρθες δίπλα μας και θα είμαστε και εμείς δίπλα σου πάτερ...ας σκεφτούν ξανά την απόφαση που πήραν και ας αλλάξουν όσο είναι καιρός...τώρα σε χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ... ίσως κάποιος να επέβαλε αυτή την απόφαση που μπορεί να φτάνει πολύ ψηλά στους κόλπους της εκκλησίας...ας το ξανασκεφτούν πριν να είναι αργά…»

«ΠΑΤΕΡ ΜΗΝ ΒΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΜ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ 3500 ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΜΗΝ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ…»

Ο π. Χριστόφιλος βλέποντας την αντίδραση των θαυμαστών του απάντησε λέγοντας…

«ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΑΣΧΗΜΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ»

Το τι μέλλει γενέσθαι με την συγκεκριμένη περίπτωση κανείς δεν το γνωρίζει αν και σε σχόλια που έχουν αναρτηθεί στο προφίλ του ιερέα από την Ηλεία φαίνεται ότι κάποιοι φίλοι του είναι πρόθυμοι να δημιουργήσουν ομάδα που θα φέρει το όνομα του δίνοντας με αυτό τον τρόπο συνέχεια στη διαδικτυακή επαφή τους…

ΩΡΑ 15.10…
Τελικά τα όσα σχολιάσαμε πριν λίγο έγιναν πραγματικότητα αφού σε χρόνο… dt οι φίλοι του π. Χριστόφιλου δημιούργησαν στο Facebook ομάδα με τίτλο ΟΧΙ στην απόφαση απομάκρυνσης από το Facebook του Πατέρα Χριστόφιλου…

Ήδη η ομάδα έχει 340 φίλους που αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο ενώ ξεχωρίζει μια ανάρτηση από φίλη του ιερέα που αναφέρει τα παρακάτω:

«Σεβασμιότατε Μητροπολίτη κκ Χρυσόστομε,

Αναφορικά με την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε σε σχέση με την αναστολή λειτουργίας της σελίδας του πατέρα Χριστόφιλου Γεωργόπουλο στο facebook.
Πρώτα απ' όλα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τον χρόνο που μου δώσατε και που με ακούσατε.

Προσπαθώ να κατανοήσω τη θέση σας (δεν επιτρέπεται σε κανέναν ιερέα της μητρόπολής σας να έχει facebook) αλλά πραγματικά δε μπορώ.
Η Ορθοδοξία μας δέχεται επιθέσεις από παντού πράγμα που είμαι σίγουρη ότι γνωρίζετε πολύ καλά. Από τη Ρωμαϊκή εκκλησία μέχρι την τελευταία αίρεση, όλοι προσπαθούν να μας εξαφανίσουν.
Οι άνθρωποι απομακρύνονται από την εκκλησία και από τον Χριστό μας.
Ναι, αγαπητέ σεβασμιότατε, σίγουρα το Ευαγγέλιο είναι αυτό που μας κρατάει κοντά στον Χριστό μας αλλά είναι τόσο κακό να μας βοηθήσει κι ένας ιερέας;
Αυτός δεν είναι ο σκοπός όλων των ιερωμένων; Να μας δείχνουν το δρόμο προς τον Κύριό μας;

Σας θερμοπαρακαλώ να ανακαλέσετε την απόφασή σας γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι.
Αν χρειαστεί ζητήστε τη βοήθεια κάποιου να ελέγξει τη σελίδα του πατέρα Χριστόφιλου και αν βρεθεί ένοχος έστω και μιας απρεπούς ανάρτησης, τότε εγώ θα είμαι η πρώτη που θα ζητήσω να κλείσει.

Δώστε μία ευκαιρία σε έναν χαρισματικό ιερέα που πραγματικά αγωνίζεται να φέρει στην εκκλησία περισσότερο κόσμο. Είναι κρίμα να του κόβετε τα φτερά και μαζί και τις ελπίδες τόσων ανθρώπων που έχουν βρει παρηγοριά στα λόγια του. Καλό Πάσχα.»

ΩΡΑ 16.30…
Τα νεότερα που υπάρχουν όσον αφορά τις αντιδράσεις που υπάρχουν για την εντολή κλεισίματος της σελίδας του π. Χριστόφιλου αναφέρουν ότι προετοιμάζεται… συλλαλητήριο την ερχόμενη Κυριακή 14 Απριλίου στον Άγιο Γεώργιο Κρεστένων. Πρόκειται για την εκκλησία που λειτουργεί ο π. Χριστόφιλος και όπως μπορείτε να δείτε και στη σχετική φωτο το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί με σκοπό όχι την διαμαρτυρία αλλά την στήριξη και την ένδειξη αγάπης προς το πρόσωπο του ιερέα από τους φίλους του…

ΩΡΑ 17:10
Το Προφίλ του πατέρα Χριστόφιλου Γεωργόπουλου εσβησε οριστικά.

patris News

ΠΡΟΣΟΧΗ: Επιτήδειοι κάνουν τους δικαστικούς επιμελητές

Νέα κόλπα, σκαρφίζονται οι επιτήδειοι με σκοπό να αποσπούν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες.
Μετά τους «λογιστές» και τους «εφοριακούς», τώρα εμφανίσθηκαν και κάποιοι άλλοι που υποκρίνονται τους δικαστικούς επιμελητές που έρχονται να κάνουν κατάσχεση και ζητούν χρήματα για να σταματήσουν τη διαδικασία.

Προσοχή .........

λοιπόν σε οποιονδήποτε μας πλησιάζει, όποια ιδιότητα και αν χρησιμοποιεί.

Θάρρος

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τους ΟΤΑ

Η κυβέρνηση επιχειρεί να επιλύσει ζητήματα που ανέκυψαν από την εφαρμογή του «Καλλικράτη» επιδιώκοντας επί της ουσίας να κρατήσει όρθιους τους ΟΤΑ, τόνισε ο υπουργός Ευρυπίδης Στυλιανίδης παρουσιάζοντας στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο με το οποίο ρυθμίζονται κατεπείγοντα θέματα και το οποίο ψηφίστηκε επί της αρχής και των άρθρων του από την πλειοψηφία (καταψήφισαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης).
«Λύνονται πρακτικά προβλήματα και λειτουργικά ζητήματα tvn ......

ΟΤΑ, εκπληρώνονται συμβατικές υποχρεώσεις, αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά οι αδυναμίες του “Καλλικράτη” και διασφαλίζεται ταχύτητα και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στυλιανίδης.

Η εισηγήτρια της ΝΔ, Κατερίνα Παπακώστα έκανε λόγο για ρυθμίσεις που συμβάλλουν στην απρόσκοπτη λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, η εισηγήτρια Σοφία Σακοράφα, αφού άσκησε κριτική για τον τρόπο με τον οποίο νομοθετεί η κυβέρνηση με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου λέγοντας πως «επιχειρείται υποβάθμιση του θεσμικού ρόλου των βουλευτών και κατάργηση της Βουλής», καταψήφισε το νομοσχέδιο. Από το ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Ντόλιος είπε πως ματαιώνεται και δεν αναστέλλεται -όπως διατυπώνεται σε άρθρο του νομοσχεδίου- η μεταφορά των αρμοδιοτήτων από τις Περιφέρειες και το κράτος στους ΟΤΑ. Η ειδική αγορήτρια των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, αμφισβήτησε την αποτελεσματικότητα του υπό σύσταση Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης επικαλούμενη το παράδειγμα του ΙΚΑ και την αποτυχία του να απορροφήσει άλλα Ταμεία, κάνοντας λόγο για «γίγαντα με πήλινα πόδια». Από τη Χρυσή Αυγή, ο Γ. Γερμενής εξέφρασε την αντίθεση του κόμματός του στην κατάργηση εφοριών σε απομακρυσμένες περιοχές. Χωρίς να ευθύνεται ένας δήμος, θα εκτίθεται επειδή η Πολιτεία δεν θα έχει διασφαλίσει την απρόσκοπτη ροή της χρηματοδότησης, τόνισε ο Δημήτρης Αναγνωστάκης από τη ΔΗΜΑΡ. Για επιβράβευση των δήμων που ακολουθούν την αντιλαϊκή πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης έκανε λόγο ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Νίκος Μωραΐτης.

«Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ήρθε να εξορθολογίσει την κατάσταση και να κρατήσει όρθιους τους ΟΤΑ λύνοντας μάλιστα προβλήματα που είχαν ανακύψει στην πράξη», αντέτεινε ο υπουργός Εσωτερικών. Ο κ. Στυλιανίδης έκανε λόγο για «εσωτερικές αντιφάσεις» στην επιχειρηματολογία κάποιων παρατάξεων και βουλευτών και ανέφερε ότι η ΚΕΔΕ εισηγήθηκε ομοφώνως τις περισσότερες διατάξεις. Ο υπουργός ρώτησε το Σώμα: «Πού είναι η παραδοξότητα; Ότι υιοθετούμε τις απόψεις της αυτοδιοίκησης και ερχόμαστε να θεραπεύσουμε λάθη και παραλείψεις που η ίδια επισήμανε;».

υστερόγραφα

Οι 7 τρόποι για να μειώσετε το φόρο – Τι να βάλετε στη φορολογική δήλωση

Κι όμως υπάρχουν ακόμη τρόποι να μειωθεί ο φόρος που πληρώνουν μισθωτοί και συνταξιούχοι. Υπάρχουν συγκεκριμένες δαπάνες οι οποίες εκπίπτουν σε ποσοστό 10% και καλό είναι να τις συμπληρώσετε στη φορολογική δήλωση.

Σύμφωνα με.........

το άρθρο 9 του φορολογικού κώδικα από τα εισοδήματα του 2012 είναι δυνατό να προκύψει ποσό μείωση τους φόρου, το οποίο όμως δεν μπορεί να ξεπερνάει τις 3.000 ευρώ. Μπορούν λοιπόν χιλιάδες πολίτες να μειώσουν ή και να εκμηδενίσουν τη φορολογική τους επιβάρυνση.

Πως μπορεί να μειωθεί ο φόρος; Ποιες είναι οι δαπάνες που μπορούν να μειώσουν τη φορολογική επιβάρυνση;

Τα ιατρικά και νοσοκομειακά έξοδα δηλαδή, οι αμοιβές σε γιατρούς, φυσιοθεραπείες, λουτροθεραπείες, ψυχοθεραπείες, λογοθεραπείες, αλλά και τα νοσήλια σε ιδιωτικές και δημόσιες κλινικές.

Οι τόκοι στεγαστικού δανείου, που καταβλήθηκαν στο 2012 και αφορούν σε πρώτη κατοικία αξίας ως 200.000 ευρώ και μέχρι 120 τετραγωνικά.

Το ενοίκιο κύριας κατοικίας, το οποίο ωστόσο δεν μπορεί να υπερβεί (η δαπάνη που υπολογίζεται) τα 1.000 ευρώ, δηλαδή η έκπτωση φόρου δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη από 100 ευρώ.

Οι ασφαλιστικές εισφορές, τόσο για την υποχρεωτική όσο και την προαιρετική ασφάλιση.

Τα ασφάλιστρα για συμβόλαια ζωής, θανάτους, ατυχημάτων, ασθένειας με ανώτατο ποσό έκπτωσης τα 120 ευρώ κατ' άτομο ή 240 για οικογενειακό.

Η διατροφή που κατέβαλε ο ένας σύζυγος στον άλλο. Το ποσό που αφαιρείται είναι μαξιμουμ 1.500 ευρώ

Οι δωρεές στο Δημόσιο, τους ΟΤΑ, τα εκκλησιαστικά ιδρύματα, τους Ναούς, της Μονές, τα Πατριαρχεία, κοινωφελή ιδρύματα, νοσηλευτικά ιδρύματα κλπ

Newsit

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΔΑΣΟΥΣ Κ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

Ο ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΟΣ ‘’ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΔΑΣΟΥΣ Κ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΕΛΑΙΑΣ΄΄ Μ’ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ, ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ’ ΑΡΙΘ.70/2012 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΩΡΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Μ’ ΑΡΙΘ.676/7-2-2013 ΣΕΛΙΔΑ 541.

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΞΩΡΑΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΚΑΙ .........

ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΑΙΑΣ. Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ, ΤΗΣ ΧΛΩΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΙΔΑΣ, ΤΗΣ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ Κ’ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ. Η ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑ ΠΑΝΩ ΣΚΟΠΩΝ.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 13-4-2013 ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η 1η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Κ’ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ, ΣΤΙΣ 8:00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ.

                                          ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΡΟΥΛΙΑΣ                                     ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΡΕΚΟΥΜΗ


50,5 εκατ. ευρώ για… καθυστερήσεις ζητάει ο «Μορέας» από το Ελληνικό Δημόσιο

Η ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΤΩΝ ΜΠΟΜΠΟΛΑ – ΙΩΑΝΝΟΥ – ΚΟΚΚΑΛΗ, ΜΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΟΝ Τ. ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΝΤ. ΡΟΒΛΙΑ

Η εργολαβική κοινοπραξία Μορέας Α.Ε., ακολουθώντας αντίθετη τακτική από τα άλλα «παγωμένα» οδικά έργα, που έχουν γίνει αντικείμενο πολυετών διαπραγματεύσεων μεταξύ Δημοσίου και παραχωρησιούχων για την επανεκκίνησή τους, αφού προώθησε την κατασκευή του κεντρικού άξονα Πελοποννήσου σε ποσοστό άνω του 80% εντείνει τώρα το χορό των εργολαβικών διεκδικήσεων.

Η Μορέας Α.Ε., με μετοχική σύνθεση Άκτωρ Α.Ε., του ομίλου .......

Λ. Μπόμπολα (71,67%), J&P – ABAΞ, των επιχειρηματιών Ιωάννου – Παρασκευαΐδη (15%) και Ιντρακόμ Α.Ε. του Σ. Κόκκαλη (13,33%), με ισχυρό όπλο στη «φαρέτρα» της, ως νομικό εκπρόσωπο, ένα μέχρι πρόσφατα πολιτικό πρόσωπο πρώτης γραμμής, τον πρώην υφυπουργό και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ντίνο Ρόβλια, έρχεται σε μετωπική σύγκρουση με το ελληνικό Δημόσιο, διεκδικώντας σε διαδικασία διεθνούς διαιτησίας πρόσθετες αμοιβές ύψους 50,5 εκατομμυρίων ευρώ για συμβατικές καθυστερήσεις στο έργο.
Σχετικό ρεπορτάζ για το θέμα είχε χθες η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», απ’ όπου και η αναδημοσίευση του κειμένου:

Η παρουσία Ρόβλια

Η παρουσία του κ. Ρόβλια στην υπόθεση ως εκπροσώπου της κοινοπραξίας Μορέας Α.Ε. ασφαλώς συνάδει με τον επαγγελματικό του ρόλο, αφού είναι έμπειρος νομικός σε τεχνικά θέματα και μεγάλες συμβάσεις. Ταυτοχρόνως, όμως, είναι αξιοσημείωτη η συμμετοχή του ως «αντιπάλου» του ελληνικού Δημοσίου, λόγω της πολύχρονης και νωπής πολιτικής παρουσίας του στο δημόσιο βίο. Μέχρι τον Ιούνιο του 2012 ο κ. Ρόβλιας ήταν υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας στην κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, όπως επίσης βουλευτής ΠΑΣΟΚ συνεχώς από το 2004 μέχρι το 2012.

Οι νέες εργολαβικές διεκδικήσεις φέρνουν με τον πιο εμφατικό τρόπο στην επιφάνεια τις εξωπραγματικές προβλέψεις που περιελήφθησαν επί υπουργίας στο ΥΠΕΧΩΔΕ του Γ. Σουφλιά στις συμβάσεις παραχώρησης των μεγάλων οδικών έργων.
Πρόκειται για τις ρυθμίσεις των συμβάσεων που υπερψηφίστηκαν στη Βουλή το 2007 από ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., προβλέποντας ολοκλήρωση των απαλλοτριώσεων σε ένα χρόνο και των αρχαιολογικών ανασκαφών μέσα σε ένα εξάμηνο!
Χρονικές προθεσμίες, όπως ήταν τότε αναμενόμενο και αποδείχθηκε σήμερα, αφού έχουν παραβιαστεί σε όλες τις περιπτώσεις, η τήρηση των οποίων είναι αδιανόητη για τα ελληνικά δεδομένα.

Η κύρωση των συμβάσεων στη Βουλή χρησιμοποιήθηκε ώστε να εισαχθούν παρεκκλίσεις από την κείμενη νομοθεσία για την επίσπευση, υποτίθεται, των έργων. Στην πράξη, όμως, αυτές οι ρυθμίσεις χρησιμοποιήθηκαν στις περιπτώσεις απαλλοτριώσεων, αρχαιολογικών ανασκαφών, μετακινήσεων δικτύων κοινής ωφελείας κ.λπ., για την πληρωμή τεράστιων αποζημιώσεων για καθυστερήσεις στους παραχωρησιούχους και νέων εργολαβικών διεκδικήσεων στα πέντε μεγάλα οδικά έργα, συνολικού ύψους άνω των 300 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και για την απευθείας ανάθεση συμπληρωματικών εργασιών πολλών εκατομμυρίων ευρώ.
Σημειώνεται ότι η διάρκεια της σύμβασης παραχώρησης της Μορέας Α.Ε. είναι 30 χρόνια. Μέχρι στιγμής, φέρεται να της έχουν καταβληθεί 271,7 εκατ. ευρώ και υπολείπεται η καταβολή 70,2 εκατ. ευρώ.

Λόγω καθυστέρησης στην έναρξη παραχώρησης, το Δημόσιο αποζημίωσε τον παραχωρησιούχο με 68,44 εκατ. ευρώ. Επίσης, ο παραχωρησιούχος έχει λάβει 13 εκατ. ευρώ για πρόσθετες αρχαιολογικές εργασίες. Επομένως, η Μορέας Α.Ε. έχει λάβει μέχρι στιγμής 353,1 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο και έχει εισπράξει από διόδια 114,5 εκατ. ευρώ. Το έργο έχει υλοποιηθεί σε ποσοστό άνω του 80%. Απομένει ολοκλήρωση των τμημάτων του Περιμετρικού Καλαμάτας και του μεγάλου κλάδου Λεύκτρο – Σπάρτη, κατά πάσα απιθανότητα μέσα στο 2014.

Αυτόφωρο για όποιον βασανίζει τα ζώα με εγκύκλιο του Αρείου Πάγου

Αυτόφωρο για τους βασανιστές ζώων και μήνυση χωρίς την καταβολή του παραβόλου των 100 ευρώ -που ισχύει για τις άλλες περιπτώσεις μηνύσεων- αφού πρόκειται για αυτεπαγγέλτως διωκόμενο αδίκημα, ζητεί με ερμηνευτική εγκύκλιο της νομοθεσίας προστασίας των ζώων ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ρούσσος-Εμμανουήλ Παπαδάκης ανοίγοντας ομπρέλα προστασίας στους τετράποδους αδέσποτους και μη.

«Μείζονος σημασίας θέμα, καθίσταται και η αναφορά στην .......

αστυνομική αρχή ότι πρόκειται για αυτεπαγγέλτως διωκόμενο έγκλημα για το οποίο δεν προσαπαιτείται η καταβολή του παραβόλου των 100 ευρώ, ως ισχύει για τα κατ' έγκληση διωκόμενα εγκλήματα, αλλά και η τήρηση της αυτοφώρου διαδικασίας, κρίνεται αναγκαία για τον κολασμό του εγκλήματος αυτού που έχει
βαρύνουσα εγκληματική απαξία» σημειώνεται στην εγκύκλιο του κ. Παπαδάκη.

Ερμηνεύοντας τον Ν. 4039/2012 ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος τονίζει τις σοβαρές ποινικές κυρώσεις που προβλέπονται για βασανισμό, κακοποίηση, κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ' αυτού, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασμός.

Όταν πρόκειται για πράξη που αφορά σε θεραπευτικό σκοπό, όπως η στείρωση, δεν θεωρείται ακρωτηριασμός.

Σε περίπτωση τραυματισμού ζώου συντροφιάς σε τροχαίο ατύχημα, προβλέπεται ότι ο υπαίτιος υποχρεούται να ειδοποιήσει άμεσα τον οικείο Δήμο, προκειμένου να παρασχεθεί στο τραυματισμένο ζώο η απαραίτητη κτηνιατρική φροντίδα.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός, τονίζει ακόμη ότι εκτός από την ενεργητική κακοποίηση υπάρχει και η παθητική κακοποίηση, όπως για παράδειγμα η μόνιμη αλυσόδεση, η παροχή ακατάλληλης τροφής, η έλλειψη φροντίδας για κτηνιατρική περίθαλψη σε περίπτωση ασθενειών τους και άλλα.

«Περιλαμβάνονται ενδεικτικά, η έλλειψη καταλύματος, το ακατάλληλο κατάλυμα ή τα στενά κλουβιά, η μόνιμη αλυσόδεση, η ακατάλληλη τροφή, η μόνιμη παραμονή σε μπαλκόνια, ταράτσες, η έλλειψη νερού ή νερού μη κατάλληλου, χώροι μη στεγνοί και καθαροί, προστατευόμενοι από τις καιρικές συνθήκες, η έλλειψη φροντίδας για κτηνιατρική περίθαλψη σε περίπτωση ασθενειών τους, αλλά και τον τακτικό εμβολιασμό και την αποπαρασίτωσή τους, η έλλειψη καθημερινής άσκησης και περιπάτου» σημειώνεται στην εγκύκλιο.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Παπαδάκη, η περισυλλογή και η διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς αποτελεί υποχρέωση των δήμων, αλλά μπορεί να ασκείται και από συνδέσμους δήμων, καθώς και από φιλοζωικές ενώσεις και σωματεία σε συνεργασία με τους δήμους, εφόσον διαθέτουν τις κατάλληλες υποδομές. Για την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, συγκροτούνται συνεργεία από άτομα κατάλληλα εκπαιδευμένα και έμπειρα στην αιχμαλωσία ζώων συντροφιάς που καθοδηγούνται από κτηνίατρο.

Εξάλλου, απαγορεύεται η χρησιμοποίηση κάθε είδους ζώου σε τσίρκο ή θίασο, όπως απαγορεύεται η εκτροφή, εκπαίδευση και χρησιμοποίηση ζώων για κάθε είδους μονομαχίες, όπως επίσης απαγορεύεται η εκτροφή και χρησιμοποίηση σκύλων και γατών για παραγωγή γούνας, δέρματος, κρέατος ή για παρασκευή φαρμακευτικών ή άλλων ουσιών.

Επισημαίνεται ακόμη στην εγκύκλιο ότι επιτρέπεται η μεταφορά ζώων στα ταξί και επιβατηγά πλοία, εφόσον τα ζώα είναι τοποθετημένα σε ασφαλές κλουβί μεταφοράς και συνοδεύονται από τον ιδιοκτήτη ή τον κάτοχό τους.

- Ως αρμόδια όργανα βεβαίωσης των παραβάσεων ορίζονται με το Ν. 4039/12 η Δημοτική Αστυνομία, η θηροφυλακή των κυνηγετικών συλλόγων, καθώς και οι υπάλληλοι των τελωνείων και των Σταθμών Υγειονομικού Ελέγχου.

Αν δεν λειτουργεί η υπηρεσία της Δημοτικής Αστυνομίας, αρμόδια είναι κάποια από τις υπόλοιπες υπηρεσίες του Δήμου. Συνεπώς, όπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο, η βούληση του νομοθέτη ήταν να αφαιρέσει την αρμοδιότητα αυτή από την Ελληνική Αστυνομία και να την αναθέσει, αποκλειστικά, στη Δημοτική Αστυνομία.

Newsroom ΔΟΛ

Το χθεσινοβραδινό Δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 10-4-2013 ]




Φιλιατρά: Λαθρομετανάστης εισέβαλε σε ΙΧ αυτοκίνητο και ζητούσε να τον πάει Θεσσαλονίκη!!!

Τα είδε όλα προχθές το πρωί ένας συμπολίτης μας καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Φιλιατρά News όταν ευρισκόμενος σταματημένος στην πρώτη στροφή μετά τους Αγίους Αποστόλους με το αυτοκίνητο του στο Δρόμο Φιλιατρών - Αγίας Κυριακής, Μαύρος λαθρομετανάστης μπήκε στο αυτοκίνητο του και σε έξαλλη κατάσταση ζητούσε επίμονα να τον πάει στην Θεσσαλονίκη!!!!
Ο συμπολίτης μας τα 'χασε στην κυριολεξία καθώς ο .........

λαθρομετανάστης τον έπιασε εξ απηνής και ο ίδιος φοβήθηκε μην έχει μαχαίρι επάνω του.
Ευτυχώς για καλή του τύχη κατάφερε να κρατήσει την ψυχραιμία του και βρήκε πρόφαση να πάνε να βάλουν βενζίνη στο αυτοκίνητο.

Μόλις έφτασε ο συμπολίτης μας στο Βενζινάδικο προσποιήθηκε ότι ζητά βενζίνη ενώ στην πραγματικότητα ζήτησε από τον πρατηριούχο να ειδοποιήσει την αστυνομία.

Ο λαθρομετανάστης κάτι αντιλήφθηκε και κατέβηκε από το αυτοκίνητο και τράπηκε σε φυγή πριν προλάβει να φτάσει το περιπολικό στο πρατήριο Βενζίνης.
Εμείς αναρωτιόμαστε. Αν συμβαίνουν όλα αυτά που συμβαίνουν τώρα με την όποια αστυνομία υπάρχει στα Φιλιατρά και που υπερβάλει εαυτόν σε πολλές περιπτώσεις αν κλείσουν το αστυνομικό τμήμα όπως λέγεται και ψιθυρίζεται ότι σχεδιάζει ο Υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ Νίκος Δένδιας τότε τι θα γίνει; Θα κυκλοφορούμε έξω με καραμπίνες;;;


Μεσσηνιακές εφημερίδες της 11ης Απριλίου 2013



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Δημοτικό Στάδιο… Ντροπής
Η άλλη Καλαμάτα


Απαράδεκτες, τριτοκοσμικές εικόνες στο χώρο, όπου αθλούνται ..........

καθημερινά εκατοντάδες Kαλαματιανοί

Απέξω κούκλα – που λέει ο λόγος- και από μέσα πανούκλα. Ή, αν προτιμάτε διαφορετικά, χθες ο δήμαρχος Παν. Νίκας ισχυριζόταν ότι σε πολύ μεγάλο βαθμό είναι ικανοποιημένος από το έργο της Δημοτικής Αρχής. Αν έκανε, όμως, μια βόλτα – όχι στην κεντρική πλατεία- αλλά μέχρι το Δημοτικό Στάδιο, θα ντρεπόταν για την κατάσταση που επικρατεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΠΑΖΑΡΕΨΑΝ μόνο για τις καρέκλες στο Επιμελητήριο οι Γκούμας-Αδαμόπουλος, τους οποίους ο Καραμπάτος… τύλιξε σε μια κόλλα χαρτί!
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ» με όλες τις τελευταίες εξελίξεις που σηματοδοτούν ένα τέλος και μια νέα αρχή για το Επιμελητήριο. Στην πρώτη σελίδα διαβάζουμε ακόμη:
• «ΕΜΠΛΟΚΗ» ή «ΑΠΟΡΡΙΨΗ» από τον ΟΠΕΚΕΠΕ του προγράμματος της ΕΑΣ Μεσσηνίας άνω των 4 εκατ. ευρώ. Μια περίεργη ιστορία και η εκκωφαντική σιωπή της «Ένωσης».
• ΠΡΟΧΩΡΕΙ ο Περιμετρικός της Καλαμάτας παρά τις καθυστερήσεις. Νέα παρέμβαση Νίκα για το δρόμο Καλαμάτα-Ριζόμυλος.
• ΤΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ των Απανταχού Πελοποννησίων και νέων Πελοποννησίων στο Ραμοβούνι το πρώτο Σάββατο του Αυγούστου. Συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Παν. Αλευρά με τον πρόεδρο του «Κολοκοτρώνη» Τάσο Καλαμπόκη.
• ΣΥΣΚΕΨΗ με τον εισαγγελέα σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο μετά από πρωτοβουλία του δημάρχου Καλαμάτας για το θέμα των τσιγγάνων.
• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ Αγροτική σύσκεψη από τη ΔΗΜΑΡ το Σάββατο στη Λάρισα με ενδιαφέρουσα ατζέντα σημαντικών εισηγήσεων.
• 100 ΑΓΓΛΟΙ τουρίστες οι πρώτοι επισκέπτες με τραίνο στην Κυπαρισσία. Δραστηριοποιείται ο νέος Σύλλογος Φίλων του Τραίνου.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!