Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Γέμισε λακούβες ο πεζόδρομος των Φιλιατρών

Τις προηγούμενες ημέρες έγινε μια επιχείρηση αδειάσματος του καταστήματος "Ατλάντικ" εταιρία που όπως είναι γνωστό έχει κηρύξει πτώχευση.
Καταγράφηκαν όλα τα πράγματα που υπήρχαν μέσα, πακεταρίστηκαν, και φορτώθηκαν σε φορτηγό προκειμένου να μεταφερθούν κάπου αλλού για δημοπράτηση.
Τα ψυγεία καταγράφηκαν, αποσυνδέθηκαν και βγήκαν εκτός καταστήματος όπου έπρεπε και αυτά να αποχωρήσουν.

Λόγω τους μεγάλου βάρους τους, επιστρατεύθηκε........

κλάρκ όπου απομάκρυνε τα ψυγεία. Όμως τα "πατήματα " του κλάρκ άφησαν σημάδια στον πεζόδρομο με μεγάλες γούβες έξω από το πρώην "Ατλάντικ".

Ο Δήμος και συγκεκριμένα η δημοτική ενότητα Φιλιατρών αν και ενημερώθηκε για το συμβάν εν τούτοις είπε ότι πρέπει να αποκαταστήσει την ζημιά η ιδιοκτήτρια του οικήματος που στεγαζόταν το Ατλάντικ.
Κάτι που όπως δείχνουν τα πράγματα ακόμα και αρκετές ημέρες μετά, δεν προτίθεται να κάνει η ίδια.

Κύριε Στάμο, πρόεδρε της Δημοτικής ενότητας ο χώρος αυτός είναι του δήμου. Την όποια ζημιά προκλήθηκε, θα πρέπει να την αποκαταστήσει ο Δήμος, και τα έξοδα που θα κάνει με ένα ένταλμα να στείλει τον λογαριασμό στην κυρία που έχει το οίκημα στο οποίο στεγαζόταν το Ατλάντικ. Δεν μπορεί να παραμείνει έτσι διότι είναι επικίνδυνο να πέσει κάποιος άνθρωπος και να χτυπήσει. Ακόμα χειρότερα αν είναι και ηλικιωμένος.
Αντί να νίπτετε τας χείρας σας και να λέτε να το φτιάξει η ιδιοκτήτρια του καταστήματος (που ξέρετε πολύ καλά ότι δεν θα το κάνει ποτέ), καλό θα ήταν να στείλετε το συνεργείο να αποκαταστήσει την ζημιά και μετά να της στείλετε τον λογαριασμό να το πληρώσει θέλει δεν θέλει. Άλλωστε με υπαιτιότητα της προκλήθηκε η ζημιά.

Σε περίπτωση που γίνει κάποιο ατύχημα, θα φέρετε την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για αδιαφορία. Και επειδή υπάρχουν και άλλα σημεία που υπάρχουν γουβίτσες καλό θα ήταν να αποκατασταθούν όλες μια και καλή.
Οι φωτογραφίες που μας έστειλε αναγνώστης μας δείχνουν ξεκάθαρα την ζημιά την οποία οφείλετε να αποκαταστήσετε ως Δήμος.
Μην μεταθέτετε συνεχώς ευθύνες στον έναν και τον άλλον. Επιτέλους κάντε κι εσείς κάτι....



Για να ψηφίσετε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ θα σκάσετε και 2 ευρώ!!!!

Όλα όσα αποφάσισε η Εκλογική Επιτροπή του κόμματος σύμφωνα με εγκύκλιο Καρχιμάκη - Δικαίωμα ψήφου και οι μετανάστες με άδεια παραμονής

Οριστικοποιήθηκαν οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν στο ΠΑΣΟΚ τις επόμενες ημέρες, μέχρι την 18η Μαρτίου που θα γίνει η εκλογή του νέου προέδρου.

Όπως και την άλλη φορά θα ισχύσουν όσα συνέβησαν με την εκλογή του Γώργου Παπανδρέου.

Στα πιο σημαντικά: ..................

1. Η πληρωμή θα είναι 2 ευρώ.

2. Η εγγραφή νέων Μελών και Φίλων γίνεται με τη συμπλήρωση αίτησης εγγραφής επί της οποίας θα αποτυπώνεται η φράση: «Σύμφωνα με το άρθρο 18 του Καταστατικού τα Μέλη και οι Φίλοι του ΠΑ.ΣΟ.Κ. δε συμμετέχουν σε άλλο πολιτικό κόμμα και αποδέχονται τις αρχές και τους στόχους του Κινήματος».

3. Τα Μητρώα Μελών και Φίλων, συσχετισμένα με τους Εκλογικούς Καταλόγους του Υπουργείου Εσωτερικών και τον εθνικό εκλογικό αριθμό, θα αποτελέσουν ανά ΝΕ τη βάση των εκλογικών καταλόγων, οι οποίοι θα παραδοθούν, μέσω ΝΕΕ, στις ΕΕ των ΕΚ.


4. Η εκλογική διαδικασία θα υποστηριχθεί:
(α) με χειρόγραφο σύστημα πιστοποιημένων εντύπων της Ε.ΚΑ.Π.
(β) με δίκτυο ηλεκτρονικών υπολογιστών κατά Νομό ή Περιφέρεια ή Δήμο Μητροπολιτικών Συγκροτημάτων ή Περιφερειών.

5. Απαραίτητα έγγραφα συμμετοχής στην ψηφοφορία
Οι ψηφοφόροι ψηφίζουν:
α. οι έλληνες πολίτες με την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο τους,
β. οι πολίτες κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το διαβατήριο, και
γ. οι μετανάστες με την άδεια παραμονής.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ

Θέμα: «Εκλογή Προέδρου του Κινήματος
Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Σύμφωνα με την απόφαση της 12ης Συνόδου του Εθνικού Συμβουλίου (14 -15 Ιανουαρίου 2012) μετά από εισήγηση του Προέδρου και του Πολιτικού Συμβουλίου, ορίσθηκε η 18η Μαρτίου 2012, ως ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη Προέδρου του Κινήματος, κατά το άρθρο 41 του Καταστατικού.
Η διαδικασία για την εκλογή Προέδρου είναι μια κορυφαία πολιτική διαδικασία, μια ιδιαίτερη στιγμή πραγμάτωσης της δημοκρατίας.
Είναι μια εξαιρετικά σημαντική πολιτική στιγμή για την ανανέωση της σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ των Μελών και των Φίλων μας, αλλά και για την ίδια την κοινωνία στην οποία απευθυνόμαστε.

Δεν είναι απλά μια ακόμα εσωκομματική διαδικασία.
Είναι μια διεργασία μέσα από την οποία, με κριτική στάση, οφείλουμε να αποδείξουμε ότι πέρα από πρόσωπα και μηχανισμούς, ξέρουμε σε κρίσιμες ώρες να υπερασπιζόμαστε όχι μόνο τον κομματικό φορέα μας, αλλά και την ίδια την δημοκρατική παράταξη.
Τα δύο τελευταία χρόνια, κάτω από συνθήκες πιστωτικής ασφυξίας, που μας επέβαλαν τα χρέη μας, οι δανειστές και οι διεθνείς αγορές, καταφέραμε ν’ αποτρέψουμε μια επώδυνη πτώχευση.

Γνωρίζουμε ότι οι αιτίες είναι πολλές και διαχρονικές, όπως ξέρουμε ότι η διαχείριση της κρίσης επέφερε στερήσεις, μέσα από πολιτικές ξένες προς την ιστορική πορεία μας και τις ιδεολογικές αρχές μας, συγκρουόμενες με τις προσδοκίες της ίδιας της λαϊκής βάσης μας.
Παρόλα αυτά και ενώ η δεξιά επί δυο χρόνια με ανεύθυνες πρακτικές επιχειρούσε να συγκαλύψει τις εγκληματικές ευθύνες της διακυβέρνησής της για το διπλασιασμό του χρέους, καταφέραμε να διαφυλάξουμε τη χώρα από τη χρεοκοπία, με διαγραφή χρεών μέσα από νέο χαμηλότοκο δανεισμό.
Σ’ αυτήν τη δύσκολη πορεία, ο Πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος πρότεινε και επέβαλε τελικά μηχανισμούς διάσωσης μέσα από τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πήρε την πρωτοβουλία συγκρότησης Κυβέρνησης Εθνικής Συνευθύνης, αποχωρώντας από την Πρωθυπουργία και κινώντας παράλληλα τις διαδικασίες ανάδειξης νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Αμέσως μετά την Εθνική Συνδιάσκεψη που θα διεξαχθεί 10 και 11 Μαρτίου για τη διαμόρφωση προγραμματικών θέσεων, καλούμαστε να αναδείξουμε, με την ενεργή και υπεύθυνη συμμετοχή μας, το νέο ηγέτη του Κινήματος.
Με την εύρυθμη διεξαγωγή της ψηφοφορίας και την ομαλή ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών, πρέπει να διασφαλίσουμε τη διαφάνεια και το αδιαμφισβήτητο του εκλογικού αποτελέσματος.
Η παρούσα εγκύκλιος ρυθμίζει τα βασικά θέματα της εκλογής, ενώ η σχετική Κατευθυντήρια Οδηγία της ΕΚΑΠ και ο Κανονισμός Εφορευτικών Επιτροπών, θα εξειδικεύσουν περαιτέρω τα ζητήματα των διαδικασιών.

1. Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης (Ε.ΚΑ.Π.)
Σύμφωνα με το άρθρο 55 του Καταστατικού και το άρθρο 17 του Κανονισμού Λειτουργίας της, η Ε.ΚΑ.Π. είναι υπεύθυνη για την ενότητα των διαδικασιών και την πιστοποίηση των αποτελεσμάτων.
Η Ε.ΚΑ.Π. είναι επίσης αρμόδια να αποφασίζει δεσμευτικά για κάθε θέμα ερμηνείας και εφαρμογής των διατάξεων του Καταστατικού. ‘Oλες οι διαδικασίες θα διεξαχθούν βάσει των Κατευθυντήριων Οδηγιών της ΕΚΑΠ.
Η πετυχημένη εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη Προέδρου του 2007 αποτελεί εγγύηση για την ομαλή διεκπεραίωση της νέας διαδικασίας.

2. Κεντρική Εκλογική Επιτροπή ( ΚΕΕ )
Με απόφαση του Π.Σ. (02.03.12) δημιουργήθηκε Κεντρική Εκλογική Επιτροπή, έργο της οποίας είναι η συγκρότηση Νομαρχιακών Εκλογικών Επιτροπών (ΝΕΕ) και σε συνεργασία μ’ αυτές, η συγκρότηση Εφορευτικών Επιτροπών σε όλα τα Εκλογικά Κέντρα.
Η ΚΕΕ θα κινητοποιήσει την Οργάνωση του Κινήματος και θα διατάξει κατά Περιφέρεια και Περιφερειακή Ενότητα όλα τα μέλη του ΕΣ και των Περιφερειακών Επιτροπών, για τον άριστο συντονισμό των απαραίτητων ενεργειών.
Το Τμήμα Μητρώου και το Τμήμα Πληροφορικής, Νέων Τεχνολογιών και Διαδικτύου λειτουργούν από σήμερα υπό την εποπτεία της Ε.ΚΑ.Π..

3. Ημέρα εκλογής – Ώρα ψηφοφορίας
Ημερομηνία διεξαγωγής της εκλογής καθορίζεται η Κυριακή 18 Μαρτίου 2012 και ώρες ψηφοφορίας από 09.00 έως 17.00.

4. Εκλογικά Κέντρα
Η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί σε επίπεδο Δημοτικών Ενοτήτων.
Η επιλογή των χώρων των Εκλογικών Κέντρων (ΕΚ) αποτελεί ευθύνη των ΝΕΕ.
Σε κάθε ΕΚ, μπορούν να υπάρχουν περισσότερες από μια Κάλπες, αναλόγως των εκτιμήσεων των ΝΕΕ.
Ο κατάλογος των ΕΚ και των Καλπών υποβάλλονται στην ΚΕΕ και την ΕΚΑΠ για πιστοποίηση.
Η χρησιμοποίηση μη πιστοποιημένων ΕΚ ή καλπών δεν επιτρέπεται.

5. Εφορευτικές Επιτροπές
Με ευθύνη των ΝΕΕ συγκροτούνται ανά Εκλογικό Κέντρο επταμελείς Εφορευτικές Επιτροπές (ΕΕ) οι οποίες αποτελούνται η κάθε μια από έξη (6) μέλη των ΣΕ των ΤΟ του Δήμου, υπό την προεδρία μέλους της ΝΕΕ και με τη συμμετοχή εκπροσώπων των υποψηφίων ως παρατηρητών.
Κάθε υποψήφιος μπορεί να ορίζει έναν εκπρόσωπό του σε κάθε εφορευτική επιτροπή εκλογικού κέντρου.
Όπου υπάρχουν δυσλειτουργίες, την ευθύνη συγκρότησης των ΕΕ αναλαμβάνει η ΚΕΕ σε συνεννόηση με τις ΝΕΕ.
Οι ΝΕΕ κοινοποιούν τα πλήρη στοιχεία των ΕΕ στην ΚΕΕ και την Ε.ΚΑ.Π. για πιστοποίηση.
Τυχόν ενστάσεις για τη συγκρότηση των ΕΕ εξετάζονται από την Ε.ΚΑ.Π..
Η ΝΕΕ είναι υπεύθυνη και για τις επιμέρους Εφορευτικές Επιτροπές Κάλπης (ΕΕΚ) όταν πρόκειται να στηθούν περισσότερες από τρεις κάλπες ανά ΕΚ.

6. Μητρώα Μελών και Φίλων
Τα Μητρώα Μελών και Φίλων πιστοποιούνται και κλείνουν την 5η Μαρτίου.
Τα Μητρώα ανοίγουν πάλι την Κυριακή 18 Μαρτίου, κατά τις ώρες ψηφοφορίας (09.00 – 17.00) προκειμένου να εγγραφούν και να ψηφίσουν νέα μέλη και φίλοι, στα πλαίσια της «ανοιχτής διαδικασίας», όπως ακριβώς έγινε και το 2007.
Η εγγραφή νέων Μελών και Φίλων γίνεται με τη συμπλήρωση αίτησης εγγραφής επί της οποίας θα αποτυπώνεται η φράση: «Σύμφωνα με το άρθρο 18 του Καταστατικού τα Μέλη και οι Φίλοι του ΠΑ.ΣΟ.Κ. δε συμμετέχουν σε άλλο πολιτικό κόμμα και αποδέχονται τις αρχές και τους στόχους του Κινήματος».

7.Εκλογικοί Κατάλογοι
Τα Μητρώα Μελών και Φίλων, συσχετισμένα με τους Εκλογικούς Καταλόγους του Υπουργείου Εσωτερικών και τον εθνικό εκλογικό αριθμό, θα αποτελέσουν ανά ΝΕ τη βάση των εκλογικών καταλόγων, οι οποίοι θα παραδοθούν, μέσω ΝΕΕ, στις ΕΕ των ΕΚ.

8. Διασφάλιση του αδιάβλητου της διαδικασίας
Η εκλογική διαδικασία θα υποστηριχθεί:
(α) με χειρόγραφο σύστημα πιστοποιημένων εντύπων της Ε.ΚΑ.Π.
(β) με δίκτυο ηλεκτρονικών υπολογιστών κατά Νομό ή Περιφέρεια ή Δήμο Μητροπολιτικών Συγκροτημάτων ή Περιφερειών.

9.Απαραίτητα έγγραφα συμμετοχής στην ψηφοφορία
Οι ψηφοφόροι ψηφίζουν:
α. οι έλληνες πολίτες με την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο τους,
β. οι πολίτες κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το διαβατήριο, και
γ. οι μετανάστες με την άδεια παραμονής.

10.Οικονομικές προϋποθέσεις συμμετοχής
Όλοι οι ψηφοφόροι, προκειμένου να ψηφίσουν στην εκλογή της 18ης Μαρτίου, θα καταβάλλουν το ποσό των 2 ευρώ σε καθορισμένο μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής.

11. Ενστάσεις
Ενστάσεις κατά των εκλογικών διαδικασιών, την ημέρα της ψηφοφορίας, υποβάλλονται πρωτοβάθμια στην Εφορευτική Επιτροπή του Εκλογικού Κέντρου και δευτεροβάθμια στην Ε.ΚΑ.Π..
Η Ε.ΚΑ.Π., με ειδική αναφορά στην κατευθυντήρια οδηγία και στον κανονισμό ψηφοφορίας, θα εξειδικεύσει την εφαρμογή των διαδικασιών στις Οργανώσεις του Εξωτερικού (Ελληνισμός της Διασποράς).

Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που συμμετέχουμε στα όργανα του Κινήματος, σε όλα τα επίπεδα, καλούμαστε να πρωτοστατήσουμε με την ενεργή συμμετοχή μας στην επιτυχία αυτού του εγχειρήματος.
Όποιες κι αν είναι οι δυσκολίες, οφείλουμε να προστατεύσουμε με ευθύνη και δημοκρατική συμπεριφορά τις διαδικασίες εκλογής Προέδρου, τιμώντας τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη και την ιστορία της.
Η κινητοποίηση όλων, ακόμα και εκείνων που για διάφορους λόγους έχουν μειωμένη συμμετοχή στις δραστηριότητες της Οργάνωσης, είναι βασική υποχρέωσή μας.
Λίγο μετά την εκλογή Προέδρου, θα βρεθούμε όλοι μαζί μπροστά στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, στις οποίες ενωμένοι θα δώσουμε για μια ακόμα φορά τη μάχη για τη δημοκρατική παράταξη.
Η συμβολή όλων μας στην διεξαγωγή της εκλογής Προέδρου αποτελεί προϋπόθεση για την ομαλή πορεία του Κινήματος προς τις εθνικές εκλογές.
Καλούμαστε, όλα τα Μέλη και οι Φίλοι, να συμμετάσχουμε μαζικά στην ψηφοφορία.

parapolitika.gr

Ν.Δ και ΠΑ.ΣΟ.Κ "τελειώνουν" με τον Λ. Παπαδήμο

Την πλήρη αρμοδιότητα των κομμάτων και κυρίως του πρώτου κόμματος που θα προκύψει από τις εκλογές, αναγνωρίζει το Μέγαρο Μαξίμου για την επιλογή του προσώπου που θα αναλάβει την πρωθυπουργία με βάση τα αποτελέσματα που θα δώσει η κάλπη, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα στηθεί στις 29 Απριλίου.

Μετά τα απανωτά μηνύματα της .........

Λεωφόρου Συγγρού αλλά και στελεχών του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Α. Λοβέρδος , η πλευρά του Λουκά Παπαδήμου αποδέχεται ότι η φράση «άλλες αποφάσεις θα ληφθούν μετά τις εκλογές,» που είπε ο πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες, σήμαινε ότι οι αποφάσεις αυτές θα ληφθούν από τα κόμματα και όχι από τον ίδιο.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παντελής Καψής είπε στον πρωινό του Σκάι ότι «δεν είναι απόφαση του Πρωθυπουργού... από εκεί και πέρα, είναι απόφαση των κομμάτων τι θα κάνουν.» Κι όλα αυτά την ώρα που άλλο ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ , ο Νίκος Σηφουνάκης έλεγε στο Ράδιο 9 πως «ηθικά και συνταγματικά ορθό είναι να αναλάβει πρωθυπουργός ο πρόεδρος του κόμματος που θα πλειοψηφήσει.»

Από την πλευρά της ΝΔ, ο Μάκης Βορίδης επανήλθε σήμερα με συνέντευξη του στο κρατικό ραδιόφωνο και αναφερόμενος στην προοπτική αυτοδυναμίας της ΝΔ είπε πως «υπάρχει ένα κόμμα το οποίο μπορεί να εξασφαλίσει μια τέτοια κυβέρνηση κι αυτό είναι η Ν.Δ και υπάρχει ένας άνθρωπος που μπορεί να παίξει το ρόλο του πρωθυπουργού μ’ αυτούς τους όρους κι αυτός είναι ο Α. Σαμαράς.»

Η προοπτική να είναι λοιπόν ο Α. Σαμαράς πρωθυπουργός και σε κάθε περίπτωση η επικρατούσα λογική και στα δύο κόμματα για μια πολιτική κυβέρνηση μετά τις εκλογές, κλείνει οριστικά την πόρτα στις φιλοδοξίες του κ. Παπαδήμου.

Briefing news

ΣΧΟΛΙΟ
Είναι πραγματικά απορίας άξιον πως τα δυο κόμματα που ευθύνονται στο 100% για την κατάντια της χώρας μας, για την εξαθλίωση του Έλληνα, για τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις των απλών πολιτών ενω ταυτόχρονα για πάρτη τους δεν έχουν υποστεί τίποτα απολύτως και που με τις αποφάσεις τους εκαναν το σύνταγμα της Ελλάδας κουρελόχαρτο (για να μην πούμε Softex), εξακολουθούν να ζουν πλουσιοπάροχα οι ίδιοι αυτοί ΕΓΓΛΗΜΑΤΙΕΣ εχουν το θράσος να βγαίνουν και να ξαναζητούν την ψήφο των Ελλήνων...
Ποτε κανένας δεν πλήρωσε για χρήματα που καταχράστηκε και που ολοι τους παραδέχονται, (θυμίζουμε Siemens, υποβρύχια που γέρνουν κλπ κλπ) και ζουν σε καθεστώς ατιμωρησίας.
Αυτοί θέλουν και ψήφο απο πάνω....

Δημοσκόπηση ALCO: τι ποσοστό θέλει φυλακή τον Παπανδρέου

Ποια τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της ΑLCO για το ποιοι είναι υπεύθυνοι για την κατάσταση στην Ελλάδα; Τι ποσοστό θέλει φυλακή τον Παπανδρέου;

Στο ερώτημα «ποιοι πολιτικοί πρέπει να πληρώσουν για την οικονομική κατάρρευση της χώρας», τρεις στους τέσσερις ερωτηθέντες απαντούν ότι επιθυμούν τον Γιώργο Παπανδρέου, στη φυλακή, ως τιμωρία για την κατάντια της χώρας και για τα δεινά που υφίστανται καθημερινά οι ίδιοι και τα παιδιά τους. Αυτό προκύπτει από δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για την ενημερωτική ιστοσελίδα «newsbomb».

Τα αποτελέσματα του δεύτερου «newsbomb ............

“political x-ray” by Αlco» είναι ακόμη πιο εντυπωσιακά από αυτά του πρώτου, τα οποία προκάλεσαν σάλο στις αρχές του Φεβρουαρίου, όταν έδειξαν ότι:

- 8 στους 10 Ελληνες θεωρούν πως ο Γιώργος Παπανδρέου ξεπούλησε την εθνική κυριαρχία και

- 6 στους 10 πιστεύουν πως ο νυν πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος υπηρετεί αποκλειστικά τα συμφέροντα των ξένων δανειστών μας.

Όμως, η νέα μεγάλη δημοσκόπηση της Alco, πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα: καταγράφει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, όχι μόνο ξεχωρίζει κατά τρόπο απόλυτο τον Γιώργο Παπανδρέου ως υπεύθυνο για την οικονομική κατάρρευση της χώρας, αλλά απαιτεί και να τιμωρηθεί για αυτό. Η άποψη του 74% των Ελλήνων ότι ο τέως πρωθυπουργός «πρέπει να πληρώσει» ερμηνεύεται, όταν πρόκειται για πολιτικό, με έναν και μόνο τρόπο: ειδικό δικαστήριο, καταδίκη και, βέβαια, φυλακή.

Στο ίδιο ερώτημα, το 49% των ερωτηθέντων προσδιορίζουν ως υπεύθυνο της καταστροφής τον Κώστα Καραμανλή, το 34% θεωρεί ότι πρέπει να «πληρώσει» ο Κώστας Σημίτης, 14% αποδίδει ευθύνες στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ενώ 8% των ερωτηθέντων θέλει να «πληρώσει» ο Γιώργος Αλογοσκούφης.

«Θα ψηφίζατε το κόμμα «Ανεξάρτητοι Έλληνες» που ανακοίνωσε ο Πάνος Καμμένος;», ήταν το άλλο ερώτημα της δημοσκόπησης της Alco. «Ναι» απάντησε το 8% των ερωτηθέντων, «όχι» στον Π.Καμμένο είπε το 70%, ενώ ένα ποσοστό 22% όσων συμμετείχαν στην έρευνα απάντησαν «δεν ξέρω ή και δεν απαντώ».

fimes.gr

Με χτυπήματα στα κανάλια απειλούν τώρα οι Anonymous [ VIDEO ]

Μετά το «χτύπημα» στο site του Ε.Σ.Ρ, oι Αnonymous επανέρχονται απειλώντας με χτύπημα και στα sites των ιδιωτικών καναλιών, τα οποία κατηγορούν για «ντροπιαστική προπαγάδνα».

Ονομάζουν μάλιστα ως στόχους το ΜΕΓΚΑ, το Σκάι και τον Αντέννα.

Δείτε το Video τους




Μπέσυ Πλέτσα: Δεν εχω αποσύρει το ενδιαφέρον μου για να πολιτευθώ.

Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε δέκτες δημοσιευμάτων σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο που επιχειρούν να στρεβλώσουν την αλήθεια, σημειώνοντας πως έχω αποχωρήσει από την διεκδίκηση της υποψηφιότητάς μου για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο νομό Μεσσηνίας. Πληροφορίες που στηρίζονται στην σφαίρα της φαντασίας ή σε παραπληροφόρηση καθώς ουδέποτε έχω δηλώσει πως δεν θα είμαι υποψήφια ή ότι έχω αποσύρει το ενδιαφέρον μου.

Το σημείο εκκίνησης μου σε ολόκληρη την πολιτική μου πορεία είναι ο κόσμος στην ευρύτερη περιοχή που δραστηριοποιούμε εδώ και χρόνια και τίποτα άλλο και σε αυτούς μόνο έχω να δώσω λόγο όπως με αυτή την επιστολή πράττω.
Έφοσον δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα επίσημα τα ..........

ονόματα που θα στελεχώσουν το γαλάζιο ψηφοδέλτιο στην Μεσσηνία από την κεντρική διοίκηση είναι τουλάχιστον άκομψο κάποιοι να έχουν ήδη προκαταλάβει τις εξελίξεις μέσα από δημοσιεύματα. Ο κόσμος θα τους κρίνει.

Για το αν θα είμαι υποψήφια ή όχι θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα με νεότερη επιστολή μου.

Σας ευχαριστώ
Μπέσσυ Πλέτσα
Πολιτευτής ΝΔ Μεσσηνίας

Εξετάσεις σε παιδιά από λογοθεραπευτές, στην Καλαμάτα

Στην Καλαμάτα και στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας , λογοπεδικοί-λογοθεραπευτές θα εξετάζουν παιδία χωρίς ραντεβού, για να ανιχνεύσουν διαταραχές λόγου και επικοινωνίας, από σήμερα Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012 και θα ολοκληρωθούν αύριο 6 Μαρτίου 2012, από τις 9:00 μέχρι τις 14:00.

Οι εξετάσεις αυτές γίνονται στα πλαίσια των .........

εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Λογοθεραπείας, στις 6 Μαρτίου, που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Λογοπεδικών- Λογοθεραπευτών, οργανώνει δράσεις σε όλη την Ελλάδα, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, με θέμα "Διαταραχές Ροής της Ομιλίας - Τραυλισμός".

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΕΣ INTERNET

Του συνεργάτη μας Γιάννη Πετσέλη

ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ INTERNET

Συμβουλές για ασφαλή περιήγηση.


Παρά τους εν δυνάμει κινδύνους που μπορεί να συναντήσουν τα παιδιά στο internet, οι γονείς δεν πρέπει να απαγορεύουν στα παιδιά τους την πρόσβαση στο διαδικτυο. Άλλωστε, μια τέτοια απαγόρευση θα στερούσε από το παιδί την αξιοποίηση ενός πολύτιμου εργαλείου. Με τη σωστή ενημέρωση μπορείτε να βοηθήσετε τα παιδιά σας, ώστε να επωφεληθούν από τη χρήση του internet, αποφεύγοντας ταυτόχρονα τους κινδύνους του.

Το internet αποτελεί ένα υπέροχο μέσο ..........

επικοινωνίας, ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.. προσφέρει τεράστιες δυνατότητες στον άνθρωπο, αλλά κρύβει αρκετούς κινδύνους. Ειδικά στην περίπτωση των παιδιών, τα πράγματα μπορεί να γίνουν ακόμη πιο επικίνδυνα, καθώς η πρόσβαση σε ιστοσελίδες με επιβλαβές περιεχόμενο είναι εύκολη υπόθεση.

Μερικές από τις επικίνδυνες και παράνομες δραστηριότητες που συναντάμε στο internet και από τις οποίες πρέπει να προφυλάξετε τα παιδιά σας είναι οι έξεις:

Παραπληροφόρηση. Η απεριόριστη ελευθέρια σε συνδυασμό με την ανωνυμία που παρέχει το internet, οδηγεί πολλές φορές στη δημοσίευση ψευδών και ανακριβών πληροφοριών.

Παρενόχληση μέσω διαδικτυου. Προκύπτει όταν παιδιά η έφηβοι παρενοχλούνται μεταξύ τους μέσω του internet η κινητών τηλεφώνων η άλλων τεχνολογιών.

Κακόβουλοι χρήστες. Άτομα που εκμεταλλεύονται την ανωνυμία του διαδικτυου για διαδικτυακες σχέσεις με τα άπειρα νεαρά άτομα, ώστε να τα παρασύρουν.

Παιδική πορνογραφία. Αναπαραστάσεις ανηλίκων που συμμετέχουν σε σεξουαλικές πράξεις η καταστάσεις που υποδηλώνουν σεξουαλικές δραστηριότητες. Ο όρος grooming αναφέρεται στη διαδικασία, κατά την οποία κάποιοι προσποιούμενοι ότι είναι έφηβοι χρησιμοποιούν τα chat rooms για να προσελκύσουν παιδιά, με σκοπό να τα εκμεταλλευθούν.

Παιχνίδια και τζόγος. Τα online παιχνίδια μπορεί να έχουν ακατάλληλο περιεχόμενο, ενώ ο τζόγος δημιουργεί κινδύνους απώλειας χρημάτων.

Συμβουλές προς τους γονείς για ασφαλή πλοήγηση των παιδιών.

Οι γονείς οφείλουν να είναι ενημερωμένοι για τους κινδύνους του internet και να καθοδηγούν σωστά τα παιδιά τους. Ενδεικτικά, σας παραθέτουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές.

Εξετάστε μαζί με τα παιδιά σας μελλοντικούς κινδύνους του internet. Μπορείτε να επισκεφτείτε χρήσιμες ιστοσελίδες για σχετικές πληροφορίες.

Μάθετε στα παιδιά σας να μην δίνουν πληροφορίες για προσωπικά δεδομένα (πχ ονοματεπώνυμο, αριθμό τηλεφώνου κτλ) και τονίστε τους γιατί δεν πρέπει να το κάνουν.

Εγκαταστήστε στον υπολογιστή σύστημα φιλτραρίσματος, που παρεμποδίζει την πρόσβαση σε ιστοσελίδες ακατάλληλες για ανήλικους.

Τοποθετήστε τον υπολογιστή σε ένα χώρο κοινής πρόσβασης όπως το σαλόνι, ώστε να ελέγχετε διακριτικά την δραστηριότητα του παιδιού στο internet.

Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά σας δεν συναντούν άτομα που γνώρισαν στο διαδικτυο, εκτός και αν συμφωνείτε να τα συνοδεύσετε σε κάποιο δημόσιο χώρο.

Βοηθήστε το παιδί να κατανοήσει την εικονική πραγματικότητα του internet, δηλ. ότι οι άνθρωποι στο διαδικτυο δεν είναι πάντοτε αυτοί που φαίνεται και ότι δεν λένε πάντα την αλήθεια.

Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να σας ενημερώνουν, εάν κάτι η κάποιος τα κάνει να νιώθουν άβολα η να τα απειλεί.

Συμβουλεύστε τα παιδιά σας μην απαντούν ποτέ σε πρόστυχα η δελεαστικά μηνύματα. Σε τέτοια περίπτωση να το αναφέρετε στον πάροχο υπηρεσιών διαδικτυου και να το καταγγείλετε στην ανοικτή γραμμή της SafeLine (3w.safeline.gr).

ON LINE ΜΕ ΤΟΝ ΕΘΙΣΜΟ ΤΟΥ ΤΖΟΓΟΥ ΟΙ ΕΦΗΒΟΙ.

Το 69% των παιδιών ηλικίας 14-16 ετών δηλώνει ότι παίζει τυχερά παιχνίδια στο διαδίκτυο. Το ποσοστό μπορεί να φαίνεται μικρό, αλλά, πρώτον, είναι παράνομο και, δεύτερον εμφανίζει αυξητικές τάσεις, δηλώνουν οι ειδικοί. Την ιδία στιγμή θραύση κάνουν στους νέους και οι πορνογραφικές ιστοσελίδες.

Στον ηλεκτρονικό τζόγο, λοιπόν, ενδίδουν ολοένα και περισσότερο οι έφηβοι, ανακαλύπτοντας πριν ακόμη ενηλικιωθούν την αδρεναλίνη της ρουλέτας, των κάθε λογής στοιχημάτων και της χαρτοπαιξίας μέσα από την οθόνη του υπολογιστή τους.

Την ιδία στιγμή θραύση κάνουν οι πορνογραφικές ιστοσελίδες στους νέους 14-16 ετών, πολλοί από τους οποίους δηλώνουν συχνότατη χρήση πορνογραφικών σαιτ, σε βαθμό που παραπέμπει ακόμα και σε φαινόμενα εθισμού.

Τα αποτελέσματα πρόσφατων ερευνών της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της β Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών σε παιδιά 14-16 χρονών σε μαθητές δηλαδή Γυμνασίου και Λυκείου, έδειξαν πως η πορνογραφία αλλά και ο τζόγος –αν και σε μικρότερο ποσοστό- εισβάλουν στη ζωή των εφήβων μέσα από τον κόσμο του διαδικτύου.

Όπως επισημαίνεται στην έρευνα, το 6% των παιδιών ηλικίας 14-16 ετών μετά από έρευνα που έγινε σε σχολεία της Αττικής δηλώνει πως παίζει στο διαδίκτυο διάφορα τυχερά παιχνίδια και στοιχήματα ακόμη και παιχνίδια ηλεκτρονικών καζίνων.

Παίζουν κυρίως με δυο τρόπους, χρησιμοποιώντας στα κρυφά τις πιστωτικές κάρτες των γονιών τους η με προπληρωμένες κάρτες, τις οποίες παλιότερα τις εξέδιδαν οι ίδιες οι τράπεζες, αλλά τώρα τις βρίσκεις ακόμη και στα ψιλικατζίδικα. Το παιδί παίρνει αυτήν την κάρτα για να πληρώσει τη συνδρομή του στο διαδικτυακό παιχνίδι που παίζει, αλλά μετά τη χρησιμοποιεί για να παίζει καζίνο και να τζογαρει σε διάφορες ιστοσελίδες.

Υπάρχει για παράδειγμα μια εφαρμογή του δημοφιλέστατου πλέον Face book μέσω της οποίας μπορεί κανείς να παίξει ποκερ δωρεάν. Κάπως έτσι μαθαίνουν τα παιδιά από μικρή ηλικία και παίζουν ποκερ. Επειδή εκεί παίζεις δωρεάν είναι πολύ πιο εύκολο.

Το 6% δεν είναι μικρό ποσοστό. Κατ αρχας είναι παράνομο, απαγορεύεται να παίζουν οι ανήλικοι τυχερά παιχνίδια και αποδεικνύεται πως 6 στα 100 παιδιά παίζουν παράνομα. Δεύτερον πρόκειται για ένα ποσοστό που επιδεικνύει αυξητικές τάσεις και αυτό από μόνο του είναι ανησυχητικό.

Αυτό που φοβούνται οι ειδικοί είναι η πιθανότητα ορισμένα παιδιά να εμφανίσουν στοιχεία εξάρτησης από τον τζόγο. Γι αυτό και εφιστουν την προσοχή των γονιών. Η γραμμή βοηθειας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ 800 11 800 15 δέχεται αναφορές από γονείς.

Αν δείτε ξαφνικά και αδικαιολόγητα να φουσκώνουν οι πιστωτικές σας κάρτες ίσως ανακαλύψετε ότι τα παιδιά σας παίζουν σε ηλεκτρονικά καζίνα.

Σε κάθε περίπτωση ο ηλεκτρονικός τζόγος φαίνεται πως είναι καθαρά αντρικό φαινόμενο, αφού πολύ μεγάλο ποσοστό όσων δηλώσαν πως παίζουν στο ιντερνετ τυχερά παιχνίδια είναι αγόρια. Σχεδόν το ίδιο ισχύει και για τα πορνογραφικά σαιτ, που έχουν μεγάλη διείσδυση στις ηλικίες 14-16

Σύμφωνα με την ιδία έρευνα το 20%των μαθητών Γυμνασίου-Λυκείου επισκέπτεται ιστοσελίδες με πορνογραφικό περιεχόμενο. Σχεδόν οι μισοί από αυτούς το 44.6% κάνει συχνή χρήση, πράγμα που σημαίνει πάνω από 2-3 ώρες την ημέρα.

Τα αγόρια κάνουν χρήση αυτών των σαιτ 11 φορές περισσότερο από τα κορίτσια.

Ο επιστημονικός συνεργάτης της Μονάδας Εφηβικής Υγείας τονίζει:

Η συχνή χρήση πορνο μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη σεξουαλική ζωή, υπερερωτισμο, μίμηση του πορνογραφικού περιεχομένου, όπως επίσης αυξημένη επιθετικότητα.

Γι αυτό και βλέπουμε συχνά πυκνά στο διαδίκτυο περίεργα βιντεακια σεξουαλικού περιεχομένου από έφηβους, οι οποίοι υιοθετούν συμπεριφορές που βλέπουν σε τέτοιες ιστοσελίδες.

Το πόσο μεγάλη μερίδα της πίτας του διαδικτύου καλύπτει η πορνογραφία και ο ηλεκτρονικός τζόγος φαίνεται άλλωστε από τον λογαριασμό.

Αρκεί να αναφέρει κανείς πως το 40% του τζίρου που κινείται στο ιντερνετ σχετίζεται με ηλεκτρονικά καζίνο, στοιχηματικες σελίδες και άλλα τυχερά παιχνίδια, το 30% ανήκει στην πορνογραφία και μόλις το υπόλοιπο 30% στο ηλεκτρονικό εμπόριο και σε οποιαδηποτε3 άλλη συναλλαγή που λαμβάνει χώρα στον ψηφιακό κόσμο του υπολογιστή μας.

Σε εποχές οικονομικής κρίσης, μάλιστα, όπως αυτή που διανύουμε τζόγος και πορνογραφία ανθούν.

Τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς.

Για παιδιά του δημοτικού.


Να σερφαρουν μαζί με τα παιδιά τους και να κατευθύνουν σε ιστοσελίδες ωφέλιμου περιεχομένου.

Να χρησιμοποιούν φίλτρα προστασίας από τα πορνογραφικά σαιτ.

Να τοποθετούν τον υπολογιστή σε κοινόχρηστο χώρο του σπιτιού, όπου θα βλέπουν την οθόνη και όχι στο δωμάτιο του παιδιού.

Να εκπαιδεύσουν τα παιδιά να σερφαρουν με ασφάλεια στο ιντερνετ.

Να βάζουν όριο στον χρόνο χρήσης –όχι πάνω από μια ώρα την ημέρα τηλεόραση και υπολογιστή.

Για παιδιά του γυμνασίου.

Να έχουν δίαυλο επικοινωνίας με τα παιδιά όσον αφορά το περιεχόμενο του διαδικτύου.

Να τους επισημαίνουν πως δεν πρέπει ποτέ να συναντούν αγνώστους με ραντεβού από το διαδίκτυο.

Να τους επισημαίνουν πως δεν πρέπει ποτέ να δίνουν προσωπικές πληροφορίες στο διαδίκτυο.

Να ελέγχουν τον χρόνο χρήσης του διαδικτύου από τα παιδιά τους και σε περίπτωση που παρατηρήσουν αλλαγή συμπεριφοράς και παραμέληση δραστηριοτήτων να απευθυνθούν σε ειδικούς.

Να ενισχύσουν τις δραστηριότητες των παιδιών που έχουν να κάνουν με τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και τις διαπροσωπικές σχέσεις.

Να συνειδητοποιήσουν πως δεν βοηθούν οι αστυνομικού τύπου απαγορεύσεις, καθώς το διαδίκτυο είναι παντού.

Να κατευθύνουν το παιδί σε δημιουργικά μονοπάτια, ώστε να χρησιμοποιήσει το διαδίκτυο προς όφελος του και προς όφελος της οικογένειας, όπως για παράδειγμα να πληρώνει μέσω του υπολογιστή λογαριασμούς ΔΕΚΟ.

Και μαθητές Δημοτικού κολλημένοι με το ιντερνετ.

Οκτώ στους δέκα μαθητές της πέμπτης και έκτης τάξης του Δημοτικού χρησιμοποιούν ηλεκτρονικό υπολογιστή και περίπου το 65% έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο έδειξε πρόσφατη ερεύνα της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της β! Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστήμιον Αθηνών.

Στο διαδίκτυο τα παιδιά αναπτύσσουν πλέον την προσωπικότητα τους σημειώνει ο επιστημονικός συνεργάτης της μονάδας, εξηγώντας πως ένα παιδί που τσακώνεται με τους γονείς του η βιώνει μια απόρριψη στο σχολείο του καταφεύγει συχνά στο διαδίκτυο για να ηρεμίσει. Αναπτύσσει έτσι μια προσωπικότητα που συνδέεται στενά με το ιντερνετ.

78%των μαθητών πέμπτης και έκτης τάξης του Δημοτικού χρησιμοποιεί ηλεκτρονικό υπολογιστή και 65% των μαθητών έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.

13% των μαθητών πέμπτης και έκτης τάξης του δημοτικού χρησιμοποιεί ηλεκτρονικό υπολογιστή σε ιντερνετ καφέ.

62% χρησιμοποιεί ηλεκτρονικό υπολογιστή στο σπίτι, 18% στο σπίτι φίλων και 22% στο σχολείο.

25%των μαθητών χρησιμοποιεί υπολογιστή και ιντερνετ 2-3 ώρες καθημερινά και 34% μέχρι μια ώρα καθημερινά.

38% των μαθητών χρησιμοποιεί το ιντερνετ μόνο του χωρίς καμιά παρουσία των γονέων του.

28% των μαθητών χρησιμοποιούν το ιντερνετ συχνά με την παρουσία των γονέων του, ενώ μόνο το 7%παντα με την παρουσία των γονέων.

35% των μαθητών έχει τον ηλεκτρονικό υπολογιστή στο δωμάτιο του.

66%των μαθητών (34% αγόρια, 32% κορίτσια) παίζει ηλεκτρονικά παιχνίδια (on line, κονσόλα).

39%των μαθητών συνομιλεί με άλλα παιδιά στο διαδίκτυο.

9%των μαθητών δίνει προσωπικές πληροφορίες στο διαδίκτυο.

38%των μαθητών έχει ακούσει για μαγνητοσκόπηση ξυλοδαρμού.

20% των παιδιών έχει μάθει να χρησιμοποιεί ηλεκτρονικό υπολογιστή μόνο του.

Spam, η πληγή του e-mail

Η ανεπιθύµητη αλληλογραφία, διεθνώς γνωστή ως spam, αποτελεί σήµερα έναν από τους µεγαλύτερους «πονοκεφάλους» του ∆ιαδικτύου. Εκτός από τις αµέτρητες χαµένες ώρες που αφήνει πίσω της η διαδικασία διαγραφής των παρείσακτων µηνυµάτων, τα spam µπορεί να αποτελέσουν το «όχηµα» ηλεκτρονικής εισβολής των επιτηδείων στον υπολογιστή µας.
Οσοι διαβάζετε αυτές τις γραµµές και διαθέτετε λογαριασµό e-mail ξέρετε καλά το συναίσθηµα του ανθρώπου που ανοίγει κάθε πρωί το inbox για ναδει ποιοι του έχουν στείλει µήνυµα κι έρχεται αντιµέτωπος µε«σούπερ ευκαιρίες» αγοράς, «ροζ» διαφηµίσεις ή «επείγοντα»µηνύµατα από την τράπεζά του, που του ζητούν να καταχωρίσει τα προσωπικά του στοιχεία για να µη χάσει τις καταθέσεις του.

Sexting.

Πολλοί γονείς αναρωτιούνται με τι ασχολούνται και τι γράφουν τα καμάρια τους στο διαδίκτυο και στα κινητά. Και εδώ μια μελέτη αναλαμβάνει να τους λύσει μερικές από τις απορίες τους. Προέρχεται και αυτή από την μακρινή Αμερική, αλλά δεν περιμένουμε τα αποτελέσματα να είναι πολύ διαφορετικά στην χώρα μας. Λοιπόν, ένας στους τρις εφήβους έχει ασχοληθεί με αυτό που λέγεται sexting, δηλαδή έχει στείλει φωτογραφίες, βίντεο η κείμενο με σεξουαλικό περιεχόμενο (ερμηνεύστε το όπως θέλετε, αλλά συνήθως στις φωτογραφίες και στο βίντεο εννοούμε το γυμνό-δικό τους η άλλων- και στο κείμενο εννοούμε ότι μπορείτε να φανταστείτε- και κάτι ακόμη- γιατί οι έφηβοι, ως γνωστό, έχουν ζωηρή φαντασία). Όμως οι ενασχολούμενοι με αυτό το σπορ δύσκολα κατανοούν ότι μπορούν να παραβιάσουν το νόμο και να βρεθούν κατηγορούμενοι ακόμα και για κακούργημα. Οι στατιστικές λένε ότι μόνο οι μισοί καταλαβαίνουν τις συνέπειες, γιατί η ωρίμανση της κρίσης δεν είναι κάτι που συμβουλεύουν οι μεγαλύτεροι τους μικρότερους, αλλά μια πραγματικότητα που υποστηρίζεται από τις τελευταίες έρευνες για το πώς λειτουργεί ο εγκέφαλος. Και τα πράγματα ξεφεύγουν από τον έλεγχο όταν, π.χ. μια φωτογραφία η ένα βίντεο, αρχίζει να κυκλοφορεί πέρα από τους αρχικούς αποδέκτες χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του αποστολέα (ισχύει και για το απλό e-mail, αλλά εδώ τα πράγματα είναι πολύ σοβαρότερα).

Πράγματα που ξεκινούν αθώα μπορεί να έχουν πολύ κακή κατάληξη, όπως αυτοκτονίες εφήβων, όταν οι γυμνές φωτογραφίες τους κυκλοφορούν στο σχολείο και τους ρεζιλεύουν χωρίς έλεος. Έχουμε λοιπόν ανοίξει το μπουκάλι, έχουμε αφήσει το τζινι ελεύθερο, και τώρα είναι πολύ αργά να το φυλακίσουμε ξανά.

Ηλεκτρονική παρενόχληση

H ηλεκτρονική παρενόχληση (cyberbullying) είναι η επιθετική συμπεριφορά από πρόθεση με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων. Τέτοιου είδους συμπεριφορές μπορεί να κάνουν τα νέα άτομα να νιώθουν μοναχικά, δυστυχή και φοβισμένα, να αισθάνονται ανασφαλή και να πιστεύουν ότι κάτι δεν πάει καλά.

Χάνουν την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και μπορεί να μην θέλουν να ξαναπάνε στο σχολείο ή να θέλουν να απομονωθούν από τις παρέες τους. Επιπλέον, σε ακραίες περιπτώσεις η συνεχής, επίμονη και έντονη παρενόχληση έχει οδηγήσει σε τρομερές συνέπειες όπως η πρόθεση για αυτοκτονία.

Περιστατικά παρενόχλησης μεταξύ παιδιών και εφήβων μπορούν να συμβούν με πολύ διαφορετικές μορφές. Δεν εκδηλώνονται μόνο μέσω καυγάδων και επιθετικότητας, αλλά και μέσω διαφορετικών τύπων εκφοβισμού που αφήνουν το θύμα εκτεθειμένο.


ΑΠΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ.

Phishing


Ο γενικός κανόνας είναι ότι ποτέ, καμιά τράπεζα, κανένας οργανισμός και καμιά υπηρεσία online αγορών δεν ζητούν ενέργειες από τους πελάτες τους και μάλιστα μέσω e-mail. Έτσι όσο απειλητικό και αν φαίνεται το μήνυμα (κλείσιμο λογαριασμού, ακύρωση κάρτας, ακύρωση συναλλαγών κλπ) το αγνοούμε και το διαγράφουμε. Για περαιτέρω επιβεβαίωση καλούμε τηλεφωνικά την τράπεζα, τη διεύθυνση πιστωτικών καρτών, η οποία άλλη online υπηρεσία χρησιμοποιούμε, μέσω του αριθμού που μας έχει παρασχεθεί. Για τους έλληνες χρήστες τα πράγματα είναι λιγότερο απλά στον εντοπισμό του phishing, καθώς πολλές φορές τα συγκεκριμένα απατηλά μηνύματα έχουν ορθογραφικά και συντακτικά λάθη πολλές φορές είναι και ασυνάρτητα λόγω της αυτόματης μετάφρασης.

Κατ αρχάς ποτέ δεν πρέπει να συνδεθεί κάποιος με το διαδικτυο χωρίς να έχει εξασφαλίσει ότι ο υπολογιστής του είναι προστατευμένος με firewall και ενημερωμένο λογισμικό κατά ιών, spyware, κ.ο.κ. Ένας μη προστατευμένος υπολογιστής σύμφωνα με τις μετρήσεις εταιρειών παραγωγής λογισμικού για την ασφάλεια των υπολογιστών, μπορεί να μολυνθεί από ιό η κακόβουλο λογισμικό κατά μέσο όρο στα πρώτα δώδεκα λεπτά σύνδεσης του στο διαδικτυο.

Για πρόσθετη ασφάλεια οι χρήστες μπορούν να εγκαθιστούν βοηθητικό λογισμικό το οποίο να ελέγχει αν στον υπολογιστή υπάρχουν αρχεία που παρακολουθούν τη χρήση του υπολογιστή.

Ποτέ δεν πρέπει κάποιος να κατεβάζει λογισμικό από άγνωστες ιστοσελίδες η ιστοσελίδες αμφιλεγόμενου περιεχομένου. Παρομοίως δεν πρέπει να ανοίγει τα συνημμένα των e-mails από άγνωστο αποστολέα.

Σε περίπτωση κάποιας διαδικτυακης τραπεζικής η άλλης οικονομικής συναλλαγής ο χρήστης πρέπει να ελέγχει στο κάτω μέρος του προγράμματος περιήγησης (browser) αν είναι σωστή η ηλεκτρονική διεύθυνση της ιστοσελίδας. Πολλές φορές ένα Trojan είναι δυνατόν να ανακατευθύνει τη σύνδεση σε ιστοσελίδα-μαϊμού.

Αν κάποιος αντιληφθεί ότι ο υπολογιστής του δεν λειτουργεί σωστά η καθυστερεί χαρακτηριστικά, τότε θα πρέπει να τεθεί σε εξονυχιστικό έλεγχο με το λογισμικό κατά των ιών που διαθέτει.

Όσοι κάνουν αγορές με πιστωτική κάρτα, θα πρέπει να προσέχουν ώστε η συναλλαγή τους να πραγματοποιείται σε site προστατευμένο από χακερ. Δηλαδή με απλά λόγια να μην περιέλθουν τα απόρρητα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας του σε ξένα χέρια. Συνήθως όταν το site είναι προστατευμένο εμφανίζεται στον browser (στο πρόγραμμα με το οποίο ο χρήστης έχει πρόσβαση στο ιντερνετ ) σχετικό εικονίδιο, σε κάποια γωνιά της οθόνης του, με κλειδωμένο λουκέτο. Αυτή είναι και η μίνιμουμ προφύλαξη των χρηστών. Επίσης, το λογισμικό πολλές φορές ειδοποιεί τον χρήστη αν βρίσκεται σε περιβάλλον ασφαλούς η όχι server. Απλώς θα πρέπει να έχει ενεργοποιήσει την κατάλληλη επιλογή.

Σε εξέλιξη οι έρευνες των αρχών για την σύλληψη δραστών ληστείας στην Κυπαρισσία

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες της Αστυνομίας, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τριών (3) αγνώστων δραστών, οι οποίοι σήμερα (05-03-2012) πρώτες πρωινές ώρες, στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας, μπήκαν σε σπίτι, όπου διέμεναν ένας 88χρονος ημεδαπός και μία 81χρονη ημεδαπή, και με την απειλή όπλων, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και διάφορα χρυσαφικά, ενώ στην συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Προανάκριση διενεργείται από το .........

Αστυνομικό Τμήμα Κυπαρισσίας.

Έχασαν οι λέξεις τα νοήματά τους!

Άρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Κάποιες λέξεις στην τόσο πλούσια ελληνική γλώσσα χρειάζεται να επαναπροσδιορισθούν καθώς, και δεν γνωρίζω εάν είναι από λάθος η από πρόθεση, με τη ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ βοήθεια των Πολιτικών μας ΑΡΧΗΓΩΝ και των ανδρών και γυναικών που αθροίζονται στους 300 της Βουλής, τα μηνύματα που μεταφέρουν έχουν χάσει την αρχική τους σημασιολογία, τι εννοούσαν, τι σήμαιναν, τι υποδήλωναν!

Η ελλαδική πορεία στο χωροχρόνο, δεν αποτελεί καταγραφή μιας ευθείας που στοχεύει επίμονα και ασάλευτα προς το μέλλον.
Υπήρξαν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν, όπως συμβαίνει και ...........

με άλλους λαούς εξίσου ή λιγότερο «ιστορικούς» (με την έννοια της χρονικής τους παρουσίας στη γη) αποτυχίες, λοξοδρομήσεις, λαθεμένες στροφές και στασιμότητα-τελμάτωση. Η διαπίστωση, όμως, ότι υπάρχει στασιμότητα, έλλειψη προόδου, ΔΕΝ πρέπει να μας στερήσει την αισιοδοξία θανατώνοντας την μεγάλη υπόθεση της ελπίδας!

Λίγες εβδομάδες λέγεται ότι μας χωρίζουν πλέον από τις ερχόμενες ιστορικά κρίσιμες και καθοριστικές εκλογές που προγραμματίζονται στα τέλη Απρίλη ή αρχές Μάη (πώς και ΔΕΝ φρόντισε το Πολιτικό μας σύστημα να αποφύγει την οδυνηρή υπενθύμιση τoυ Μάη του 2010 και την πρόσκληση της ΤΡΟΙΚΑ που μας καταβαράθρωσε οικονομικά, και οδήγησε στην εκχώρηση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και εθνικού πλούτου στους «τοκογλύφους»…δανειστές μας;)

Συχνά-πυκνά τα «πηγαινέλα» Αθήνα-Βρυξέλλες του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και Υπουργού Οικονομικών καθηγητή κ Βενιζέλου και του Πρωθυπουργού κ Παπαδήμου (της νεοφώτιστης και «δήθεν» εθνικής σωτηρίας με ολίγη ΝΔ και…καθόλου πλέον ΛΑΟΣ). Οσονούπω θα φτάσουν και θα ξεπεράσουν τα αντίστοιχα «πηγαινέλα» και μάλιστα ξεκινώντας από την Αθήνα κρατώντας «περίστροφο» στο χέρι που το εναπόθετε στη συνέχεια στο ΤΡΑΠΕΖΙ των Βρυξελλών του τέως Πρωθυπουργού κ Παπανδρέου και του τέως Τσάρου της Οικονομίας Δρ Παπακωνσταντίνου…

Και οι υπόλοιποι, Ηγέτες και «υποτακτικοί», στην Ευρωπαϊκή Ένωση ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΖΟΝΤΑΙ και ψάχνουν μεθοδικά και εντατικά τρόπους για να ΥΨΩΣΟΥΝ ακόμη πιο ψηλά τα προστατευτικά τείχη των Τραπεζών και των Οικονομιών τους ενόψει μιας ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ εξελισσόμενης πορείας προς την πλήρη απαξίωση (αποφεύγω τον όρο ΠΤΩΧΕΥΣΗ για να μην…παρεξηγηθώ) της Ελληνικής Οικονομίας…

ΜΥΔΡΟΥΣ εξαπολύει ο κ Σαμαράς κατά της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ενώ δεσμεύεται ότι «θα βγάλει τις κουκούλες» όταν γίνει Πρωθυπουργός, και κατά-Κεραυνώνεται από τον κ Βενιζέλο που τον κατηγορεί ότι αυτός ευθύνεται για τις συνεχώς διογκούμενες ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ των Ευρωπαίων για περισσότερες, πλατύτερες και βαθύτερες θυσίες των Ελλήνων και δεσμεύσεις της Ελλάδος και του Εθνικού της πλούτου!… Καλά αγνοούν αμφότεροι το γεγονός ότι ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ στην «δήθεν» Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας ή είναι «θύματα» του ψυχολογικού μηχανισμού «άρνησης της πραγματικότητας»;

Ο σωστή λέξη που περιγράφει τη συμπεριφορά τους εντός και εκτός Βουλής είναι μάλλον η άγνοια καθώς ο μηχανισμός «άρνησης της πραγματικότητας» υποδηλώνει ψυχονευρωτικές διαταραχές που ΔΕΝ έχουν ούτε ο κ Βενιζέλος ούτε ο κ Σαμαράς αλλά μάλλον όλοι εμείς οι υπόλοιποι, πρωτοστατούντων των πράσινων και μπλε ψηφοφόρων (πόσοι έχουν απομείνει και σε λίγες εβδομάδες θα τους…καταμετρήσουμε.)

Εδώ στην Ελλάδα της ομφαλοσκόπησης στα Πανεπιστημιακά μας ιδρύματα ΔΕΝ είναι πλέον οι φοιτητές που κάνουν ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ αλλά οι Καθηγητές και τα Διοικητικά στελέχη που αντιδρούν στο Νόμο της κ Διαμαντοπούλου για ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ της Ανωτάτης Ελληνικής Παιδείας στερώντας από την σιωπηρή ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ φοιτητών το δικαίωμα να βρίσκονται στα Αμφιθέατρα και των γονέων τους να βλέπουν τον ιδρώτα που ξοδεύουν για να σπουδάσουν τα παιδιά τους σε σύστημα ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ να…στεγνώνει άσκοπα!

«Πολιτικό όφελος» για την Ελληνική αντιπολίτευση είναι όρος που δημιουργεί την επίφαση ΚΕΡΔΟΥΣ ενώ τελικά αποτελεί προδιαγραμμένη πορεία σε ατομική, συλλογική, εθνική ΖΗΜΙΑ!
Ξεκίνησα σήμερα δηλώνοντας ότι οι λέξεις έχασαν τα νοήματά τους!...
Θυμηθείτε μερικές λέξεις-κλειδιά και τα νοήματά τους που ήταν προσφιλή στον Πρωθυπουργό κ Σημίτη και το «μπλοκ» των συνεργατών του μεταξύ των οποίων οι κκ Παπανδρέου (ο εκλεκτός του διάδοχος), Παπαδήμος (ο τωρινός μας Πρωθυπουργός), Βενιζέλος (ο προαλειφόμενος για Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και τωρινός Τσάρος της Οικονομίας)...

Ο ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ μας έλεγαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι ταυτόσημος με την ΠΡΟΟΔΟ και έτσι μας προσέφεραν το ΕΓΚΛΗΜΑ του Χρηματιστηρίου, την ΣΠΑΤΑΛΗ των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων καθώς μας οδηγούσαν ΕΝΤΟΣ της Ευρωζώνης για να καταλήξουμε στην ΠΥΡΙΚΑΥΣΤΗ ζώνη της… ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ!

Η ΠΡΟΟΔΟΣ γεννά το αίσθημα της αισιοδοξίας, ‘όταν ΔΕΝ στοχεύει στην υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου ενός λαού, στην κατάργηση κεκτημένων, στη μείωση σε επίπεδα ΠΕΙΝΑΣ μισθών και συντάξεων!..
Η ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ περικλείει το νόημα ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν και σίγουρα αυτό ισχύει για τους τοκογλύφους δανειστές μας και τα Πιστωτικά τους ιδρύματα αλλά ΟΧΙ για τους Έλληνες, την ελληνική οικονομία, την Ελλάδα!..

Η ΕΛΠΙΔΑ δίνει το απαραίτητο θάρρος που θα μας κάνει να αγωνιστούμε ώστε να γίνουν τα πράγματα καλύτερα.
Η ΕΛΠΙΔΑ αντίθετα από την ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ επιβιώνει ακόμη και σε εποχές που έχουν χαθεί τα νοήματα των λέξεων καθώς επικρατεί σύγχυση στόχων, απόψεων και πεποιθήσεων...
ΕΛΠΙΔΑ, λοιπόν, χρειαζόμαστε τώρα που θα γεννήσει την ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ότι θα ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ ΞΑΝΑ όπως το κάνουμε εδώ και 3 χιλιετίες!!!
Είναι όμως πολύ πικρή η διαπίστωση ότι μας ΣΥΝΘΛΙΒΟΥΝ φίλοι και εταίροι επειδή διαχειρίστηκαν ανεύθυνα οι δικοί μας πολιτικοί τη δική μας περιουσία και τύχη ΚΑΙ παραμένουν ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ…

Απεργία διαρκείας για τους φαρμακοποιούς

Σε απεργία διαρκείας προχωρούν από αύριο οι φαρμακοποιοί.

Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στην απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων και στη μείωση του ποσοστού κέρδους τους στο 15%.
Αυτό αποφασίστηκε από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και ...........

σήμερα συνεδριάζουν για το θέμα όλοι οι φαρμακευτικοί σύλλογοι της χώρας μεταξύ των οποίων και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας και όπως έχει προαναγγελθεί από τα τοπικά δελτία ειδήσεων θα ακολουθήσουν την απεργία και τα Φαρμακεία στον Νομό μας.

Το βραδινό δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας 4-3-2012





Ο καιρός σήμερα 5 Μαρτίου





Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα

Την εβδομάδα από 05 Μαρτίου έως 11 Μαρτίου 2012 εφημερεύει το φαρμακείο:

Πηνελόπη Σεραφείμ

Tηλ: 2761 - 0 - 32102
Κιν. 698 - 17 54 204


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν κάθε Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγουν ξημερώματα της άλλης Δευτέρας στις 07:59 το πρωί.



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 5ης Μαρτίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.



ΚΑΝΤΕ ΤΟ COPY ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ............

-http://www.youtube.com/watch_popup?v=ThFCg0tBDck-