Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Ελλάδα - Ισραήλ: 106 - 80 Οδοστρωτήρας η Εθνική.

Η εξασφαλισμένη πρωτιά και πρόκριση ουδόλως εφησύχασε την Εθνική ομάδα, που με κεκτημένη ταχύτητα επικράτησε και του Ισραήλ με 106-80, ολοκληρώνοντας την πρώτη φάση με τρεις νίκες και πειστικές εμφανίσεις. Μοίρασε το χρόνο συμμετοχής ο Γιόνας Καζλάουσκας, που δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Μπουρούση. Σπανούλης με 18, Φώτσης και Σχορτσανίτης με 16 οι πρώτοι σκόρερ για την Ελλάδα, που την Παρασκευή ρίχνεται στη μάχη της δεύτερης φάσης.

Ο αγώνας.............

Ο αγώνας δεν είχε το παραμικρό βαθμολογικό ενδιαφέρον για τις δύο ομάδες. Ο Γιόνας Καζλάουσκας βρήκε την ευκαιρία να δώσει κάποιες ανάσες στους παίκτες που έχουν τραβήξει περισσότερο… κουπί μέχρι στιγμής. Ενδεικτική ήταν η πεντάδα που παρέταξε ο Λιθουανός τεχνικός (Ζήσης, Καλάθης, Καϊμακόγλου, Φώτσης, Σχορτσανίτης), αλλά και το γεγονός ότι στο πρώτο δεκάλεπτο χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες του, πλην των Μπουρούση και Γλυνιαδάκη.

Λίγο η πειραματική πεντάδα, λίγο η χαλάρωση από την εξασφαλισμένη πρόκριση και η ελληνική ομάδα άρχισε άσχημα τον αγώνα. Με πολλά κενά στην άμυνα και λάθη στην επίθεση, έδωσε τη δυνατότητα στους απογοητευμένους Ισραηλινούς να αναθαρρήσουν και να προηγηθούν ακόμη και με +6 (7-13). Το τάιμ άουτ που κάλεσε ο Γιόνας Καζλάουσκας αφύπνισε τους διεθνείς που σοβαρεύτηκαν αρκετά για να πάρουν τα ηνία του αγώνα (14-13) και με πρωταγωνιστή τον Βασίλη Σπανούλη που πέτυχε 7 πόντους να κλείσουν την πρώτη περίοδο στο +6 (31-25).

Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης πήρε τη σκυτάλη στο σκοράρισμα στη δεύτερη περίοδο και με διαδοχικά καλάθια έφερε τη διαφορά στους εννέα πόντους (38-29). Οι Ισραηλινοί αξιοποίησαν τις αδυναμίες της ελληνικής άμυνας και κατάφεραν να πλησιάσουν στο -3 (43-40), αλλά η ελληνική απάντηση ήταν άμεση. Έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με επί μέρους σκορ 13-2 (56-42) με τους Καλαμπόκη και Καϊμακόγλου να έχουν 10 και 8 πόντους αντίστοιχα.

Ο ρυθμός για την Εθνική δεν έπεσε στο τρίτο δεκάλεπτο. Σπανούλης και Σχορτσανίτης σκόραραν σε κάθε ευκαιρία και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των Ελιάχου και Λίμοναντ η διαφορά εκτοξεύθηκε στο +21 (74-53). Ο Γιόνας Καζλάουσκας είχε όλη την ευχέρεια να μοιράσει το χρόνο συμμετοχές και να κάνει πολλές δοκιμές εν όψει της δύσκολης συνέχειας. Με το μυαλό να ταξιδεύει ήδη στη δεύτερη φάση που ξεκινά την Παρασκευή, η Ελλάδα επέτρεψε στους παίκτες του Σβι Σερφ να πλησιάσουν στο -9 (81-72), αλλά ο αρχηγός Αντώνης Φώτσης με δύο τρίποντα κι ένα φόλοου, αλλά και ο Ζήσης με ένα λέι απ έδειξαν στους αντιπάλους ότι το αφεντικό του αγώνα δεν αμφισβητείται (91-72). Ο αγώνας έκλεισε με τη διαφορά στη μέγιστη τιμή του και την Ελλάδα πανηγυρικά στη δεύτερη φάση.

Δεκάλεπτα: 31-25, 56-42, 79-65, 106-80

Ελλάδα (Καζλάουσκας): Καλαμπόκης 14, Ζήσης 6, Σπανούλης 18, Καλάθης 5, Φώτσης 16, Πρίντεζης 8, Γλυνιαδάκης 5, Καϊμακόγλου 8, Κουφός 4, Περπέρογλου 6, Σχορτσανίτης 16.

Ισραήλ (Σερφ): Ροτ, Ναΐμι 5, Μέκελ 4, Λίμοναντ 15, Πνίνι 4, Χαλπερίν 7, Μπέρσταϊν 8, Ελιάχου 21, Μιζράχι, Κοζικάρο 8, Γκριν 8, Ταμίρ.

Πηγή: SportFM

Χωρίς εκπλήξεις «κλείνουν» τα ψηφοδέλτια Επικρατείας σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Ολοκληρώνονται οι διαβουλεύσεις για τα ψηφοδέλτια Επικρατείας της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που «κλείνουν» χωρίς εκπλήξεις. Την πρώτη θέση στη λίστα της ΝΔ σύμφωνα με τις ενδείξεις αναμένεται να καταλάβει ο Μ.Έβερτ, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες σήμερα, Τετάρτη, αναμένεται η επικοινωνία μεταξύ Γ.Παπανδρέου και Κ.Σημίτη, κατά την οποία θα διευκρινιστεί εάν ο πρώην πρωθυπουργός θα τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.

Το παζάρι στη ΝΔ

Η διαπραγμάτευση για τις εκλόγιμες θέσεις του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ κορυφώνεται, με κεντρικά πρόσωπα της διελκυστίνδας που βρίσκεται σε εξέλιξη να είναι οι Μ.Έβερτ και Δ.Σιούφας. Εν τω μεταξύ, αίσθηση έχει προκαλέσει η κίνηση του Αχιλλέα Καραμανλή να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του στις Σέρρες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, σε μια στιγμή που στο κυβερνών κόμμα αναζητούν ..........

νέα και άφθαρτα πρόσωπα και η εκλογική βάση έχει βασικό αίτημα τις «εκκαθαρίσεις», ο 80χρονος θείος του πρωθυπουργού, έστειλε «τελεσίγραφο» προς το Μέγαρο Μαξίμου και τη Ρηγίλλης, ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να προλάβει τυχόν απόφαση για αποκλεισμό του.

Την ίδια ώρα, οι τελευταίες πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Μ.Έβερτ θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Ωστόσο δεν πρέπει να αποκλείεται κάποια έκπληξη, καθώς το ζήτημα συνδυάζεται με το θέμα της απόσυρσης του γαμπρού του Πέτρου Δούκα -λόγω εμπλοκής στην υπόθεση Βατοπαιδίου-, καθώς και της υποψηφιότητας της κόρης του Αλεξίας Έβερτ στην Α' Αθήνας.

Παράλληλα, αν και δεν ανακοινώθηκε το παραμικρό, μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Βουλής, την Τρίτη, θεωρείται πολύ πιθανό ότι ο κ. Σιούφας θα συμπεριληφθεί τελικώς στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Ο κ. Καραμανλής δεν δεσμεύθηκε σε ποια θέση θα τοποθετήσει τον κ. Σιούφα, καθώς τουλάχιστον τη δεύτερη θέση διεκδικεί και ο Γ.Σουφλιάς ως αρχαιότερος βουλευτής.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, σε εκλόγιμες θέσεις του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ αναμένεται να περιλαμβάνονται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ.Αντώναρος και ο γενικός διευθυντής της Ρηγίλλης Μ.Δασκαλάκης.

Επικοινωνία Παπανδρέου - Σημίτη

Εντός της ημέρας αναμένεται η επικοινωνία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου με τον Κ.Σημίτη, προκειμένου να ξεκαθαριστεί το τοπίο για την υποψηφιότητα του πρώην πρωθυπουργού, δηλαδή αν θα τεθεί επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ή αν θα «κατέβει» εκ νέου στην Α' εκλογική περιφέρεια Πειραιά.

Πιθανοί υποψήφιοι για το Επικρατείας είναι ακόμη ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Ν.Αλιβιζάτος και ο Ολυμπιονίκης Π.Δήμας, ο πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ Ν.Κοτζιάς, ενώ πιθανότητες συγκεντρώνουν και ο δήμαρχος Καλλιθέας Κ.Ασκούνης, καθώς και ο δήμαρχος Τήλου Τ.Αλιφέρης.

Για την Α' Αθήνας έχουν «κλειδώσει» τα ονόματα της Αννας Φόνσου, της Αννας Βαγενά και της Πέμης Ζούνη. Επίσης, υποψήφιοι θα είναι οι κ.κ. Μποτόπουλος, Κουβέλης και Παταβούκας.

Στην Β' Αθήνας υποψήφιοι θα είναι οι Λ.Κατσέλη, Λ.Μίχος, Αννα Νταλάρα, Γ.Κουτρουμάνης, ενώ κόπηκε το όνομα της Βάνας Μπάρμπα. Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο της υποψηφιότητας του Πύρρου Δήμα.

Επίσης, υποψήφιος στην Κοζάνη θα είναι ο Πάρης Κουκουλόπουλος, ενώ σε εκκρεμότητα παραμένει η υποψηφιότητα του Χρίστου Βερελή στην Αιτωλοακαρνανία.

Εν τω μεταξύ, με δηλώσεις του στον Alpha ο πρώην υπουργός Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου δήλωσε πως θα παραμείνει εκτός ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ, όπως και στις εκλογές του 2007. Ο κ. Παπαντωνίου, όπως και ο Ακης Τσοχατζόπουλος, άφησε εμμέσως αιχμές για τη στάση της Ιπποκράτους στο θέμα της αξιοποίησής του.

* Από το ΛΑΟΣ ανακοινώθηκε πως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας θα είναι ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ I.Κοραντής.

Πηγή: in.gr

Μεγαλώνει η γέφυρα του Ριο

Η γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου μεγαλώνει, ώστε το κατάστρωμά της να «ακολουθεί» την απομάκρυνση της Πελοποννήσου από τη Στερεά Ελλάδα κατά μερικά χιλιοστά κάθε χρόνο.

Στη διάρκεια των επόμενων 115 ετών η απόσταση Ρίου- Αντιρρίου θα αυξηθεί κατά ένα μέτρο και στο ίδιο διάστημα η γέφυρα έχει τη δυνατότητα να μεγαλώσει έως και δύο μέτρα!

«Μπορούμε να αλλάξουμε τη γεωμετρία του καταστρώματος της γέφυρας επεμβαίνοντας στα καλώδια», εξηγεί στα «ΝΕΑ» ο κ. Παναγιώτης Παπανικόλας, διευθύνων σύμβουλος της Γέφυρα Α.Ε. Τα καλώδια στη μεγαλύτερη καλωδιακή γέφυρα στον κόσμο έχουν συγκεκριμένη καμπυλότητα. Ανάλογα με τα δεδομένα όμως, αν χαλαρώσουν τα καλώδια, τότε το κατάστρωμα της γέφυρας κατεβαίνει σε ύψος. Αυτό, σε συνδυασμό με τον έλεγχο των αρμών διαστολής της γέφυρας, μπορεί να αυξήσει το μήκος της έως και δύο μέτρα.

Η απομάκρυνση της Πελοποννήσου από τη Στερεά Ελλάδα ήταν ένα από τα μεγάλα ........

προβλήματα που έπρεπε να αντιμετωπισθούν κατά τη διάρκεια της κατασκευής του πολύπλοκου τεχνικού έργου και είναι σε άμεση συνάρτηση με την έντονη σεισμικότητα της περιοχής. Αυτήν την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη η ετήσια επιθεώρηση της γέφυρας από Γάλλους επιθεωρητές- συντηρητές, οι οποίοι ταξιδεύουν ανά τον κόσμο ελέγχοντας και επεμβαίνοντας άμεσα σε πιθανές ζημιές που θα εντοπίσουν σε μεγάλες κατασκευές, όπως η γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης».

Οι συντηρητές ερευνούν κάθε εκατοστό της γέφυρας, κρεμασμένοι από ύψος εκατοντάδων μέτρων στα καλώδια, το κατάστρωμα και τους πυλώνες της. Οι αλπινιστές- επιθεωρητές με τα κατάλληλα εφόδια επιθεωρούν με πολλή προσοχή τα καλώδια, προβαίνουν σε ελέγχους και όπου χρειάζεται σε επεμβάσεις για να διατηρείται η γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» σε άρτια κατάσταση.

«Πρόκειται για ετήσιες επιθεωρήσεις και η συντήρηση είναι μέρος της ρουτίνας του έργου όπως προβλέπεται από τη σύμβαση με το ελληνικό κράτος», αναφέρουν από τη Γέφυρα Α.Ε. Η συντήρηση γίνεται σε συνεργασία με το ΥΠΕΧΩΔΕ.

Εκτός από την απλή συντήρηση, όπως ο καθαρισμός του οδοστρώματος, «η δομική συντήρηση είναι περίπλοκη και αφορά την ασφάλεια του έργου», εξηγεί ο κ. Παπανικόλας. Ιδιαίτερη σημασία έχουν οι εργασίες στο τμήμα των πυλώνων που βρίσκεται δέκα μέτρα επάνω αλλά και κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. «Γίνονται σύνθετες δοκιμές για την ανθεκτικότητα του σκυροδέματος. Λαμβάνονται δείγματα από μπετόν και εξετάζονται σε εργαστήρια στη Γαλλία για να παρακολουθήσουμε ενδεχόμενη διείσδυση χλωριόντων. Στόχος μας είναι να επιβεβαιώσουμε ότι η επικάλυψη των πυλώνων- τα μερικά εκατοστά μπετόν που μεσολαβούν έως τον οπλισμό- δεν διαβρώνεται από τη θάλασσα», σημειώνει. Το επόμενο βήμα στην ετήσια συντήρηση είναι ο έλεγχος στο υποθαλάσσιο τμήμα των πυλώνων. Εκεί θα χρησιμοποιηθούν ρομποτικά υποβρύχια, τα οποία θα κινηματογραφήσουν τους πυλώνες έως το βάθος των 64 μέτρων.

Σεισμοί και κεραυνοί

Ένας σεισμός μεγέθους 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο την Ανδραβίδα, ένας κεραυνός που χτύπησε ένα από τα καλώδια, το οποίο μάλιστα ανεφλέγη και κόπηκε, και δύο ανεμοθύελλες ήταν οι πιο ακραίες καταστάσεις που αντιμετώπισε η γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου στην πρώτη πενταετία της λειτουργίας της. «Ήταν πολύτιμα διδάγματα, που οδήγησαν σε επιμέρους ενισχύσεις της κατασκευής», λένε οι μηχανικοί της γέφυρας.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Η Ελλάδα του Καραμανλή κατώτερη ακόμα και από την... Μποτσουάνα

Μομφή στα οικονομικά πεπραγμένα της κυβέρνησης Καραμανλή αλλά και στο επιχείρημα του πρωθυπουργού ότι μόνο η κυβέρνησή του μπορεί να βγάλει την οικονομία από την κρίση, αποδίδει έκθεση-καταπέλτης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, η οποία εμφανίζει την Ελλάδα ως τελευταίο... τροχό της αμάξης σε επίπεδο ανταγωνιστικότητας τόσο εντός των ευρωπαϊκών συνόρων όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.
Την ώρα που ο κ. Καραμανλής ζητά νωπή λαϊκή εντολή και ψήφο εμπιστοσύνης από τους Έλληνες για να προχωρήσει...

σε γενναίες διαρθρωτικές αλλαγές, που κρίνονται απαραίτητες για να εξέλθει η χώρα από την κρίση, η έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ τον αφήνει έκθετο:
Η αδυναμία της κυβέρνησης να εφαρμόσει αποτελεσματικά το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα και να προσαρμοστεί στις τρέχουσες οικονομικές προκλήσεις, παρά τις αλλεπάλληλες δεσμεύσεις για βελτίωση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας, είχαν ως αποτέλεσμα να κατρακυλήσει η χώρα στον δείκτη ανταγωνιστικότητας (στον οποίο μετέχουν 133 κράτη) κατά τέσσερα σκαλοπάτια στην 71η θέση. Έτσι από το 2007 οι χαμένες θέσεις ανέρχονται πλέον σήμερα σε δέκα!

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Διεθνή Έκθεση Ανταγωνιστικότητας 2009-2010 του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, που δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη, η Ελλάδα, δηάδή η χώρα με το 27ο υψηλότερο ΑΕΠ στον κόσο, καταλαμβάνει την 71η θέση ανάμεσα σε 133 κράτη ενώ πέρυσι βρισκόταν στην 67η. Μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι 35η, ενώ χειρότερη επίδοση εμφανίζουν μονάχα η Βουλγαρία και η Ρουμανία.

Μάλιστα, σε παγκόσμιο επίπεδο την ξεπερνούν σε επίδοση χώρες όπως η Αίγυπτος, η Κολομβία, το Καζακστάν και το Μαυροβούνιο!

Υψηλότερα στην κατάταξη βρίσκεται και η γειτονική Τουρκία, που φέτος είναι 61η, βελτιώνοντας κατά δύο θέσεις την παρουσία της στον κατάλογο.



Επιδόσεις-ντροπή



Στην έκθεσή του, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, αποκαλύπτει μια... άλλη Ελλάδα από αυτήν που περιγράφουν στα τηλεοπτικά παράθυρα τα κυβερνητικά στελέχη κι άλλη από αυτήν που... διαφήμισε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στην Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης:

Από την ανάλυση των επί μέρους στοιχείων της έκθεσης προκύπτει ότι η ελληνική «αχίλλειος πτέρνα» είναι η μακροοικονομική σταθερότητα, κατηγορία στην οποία η Ελλάδα καταλαμβάνει την 103η θέση μεταξύ 133 χωρών! Η κάκιστη αυτή επίδοση αντανακλά το τεράστιο πρόβλημα που εμφανίζουν τα δημοσιονομικά της χώρας, όχι μόνο φέτος αλλά σε βάθος χρόνου, ακυρώνοντας το επιχείρημα της κυβέρνησης, ότι η επιδείνωσή τους ισχύει για την περίοδο από το 2008 και μετά και οφείλεται στη διεθνή οικονομική κρίση.

Είναι ενδεικτικό ότι η Ιρλανδία, το τεράστιο έλλειμμα της οποίας επικαλέστηκε ο κ. Καραμανλής για να σχετίσει τη δεινή δημοσιονομική θέση της Ελλάδας με τη διεθνή κρίση, έρχεται 25η στον γενικό δείκτη ανταγωνιστικότητας του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρου, ενώ στη μακροοικονομική σταθερότητα έρχεται 65η.

Με άλλα λόγια, αν έχεις υγιή δημοσιονομικά, η κρίση σε ρίχνει μέχρι τη μέση της λίστας κι όχι στον... πάτο.

Ακόμα χειρότερη ωστόσο είναι η επίδοση της Ελλάδας στην κατηγορία της αποδοτικότητας της αγοράς εργασίας, όπου η χώρα καταλαμβάνει την 116η θέση επί συνόλου 133 χωρών!

Με άλλα λόγια, οι Έλληνες μπορεί να δουλεύουν τόσο ώστε να παράγουν το 27ο υψηλότερο ΑΕΠ στον κόσμο (με βάση και τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ), αλλά ο κόπος τους πιάνει ελάχιστο τόπο, καθώς έχει αποδοτικότητα αντίστοιχη των χειρότερων οικονομιών του τρίτου κόσμου!

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ισπανία, την οποία επίσης επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός λόγω της υψηλής ανεργίας της (17%), καταλαμβάνει την 50η θέση ως προς την αποδοτικότητα της αγοράς εργασίας της.

Δυσμενής, εξάλλου, παραμένει η κατάταξη της Ελλάδας στην καινοτομία (65η), τη λειτουργία των επιχειρήσεων (66η), την αποδοτικότητα της αγοράς αγαθών (75η), την ανάπτυξη της χρηματαγοράς (83η) και την τεχνολογική ετοιμότητα (53η).

Κάπως καλύτερο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το πλασάρισμά της στις υποδομές (47η), το μέγεθος της αγοράς (34η), την ανώτερη εκπαίδευση και κατάρτιση (43η), καθώς επίσης στην υγεία και βασική εκπαίδευση (41η).

Ωστόσο, αυτό το καλό πλασάρισμα αχρηστεύεται από τη στιγμή που η αποδοτικότητα της αγοράς εργασίας έχει πιάσει κυριολεκτικά πάτο.

Κι όμως, το εργατικό δυναμικό της χώρας εμφανίζεται υψηλού ηθικού και μορφωτικού επιπέδου. Οπότε, τι είναι αυτό που βάζει «φρένο» στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας;

Η απάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ είναι αμείλικτη για την κυβέρνηση Καραμανλή:

Ως μακράν το μεγαλύτερο πρόβλημα (25,3%) εμφανίζεται στην έκθεση η κρατική γραφειοκρατία, ενώ οι περιορισμοί σχετικά με την αγορά εργασίας (14,2%) είναι αντίστοιχα μεγάλο πρόβλημα με τη διαφθορά (14%) και τη φορολογία (12%), ποσοστά που καταδεικνύουν τα βασικά μέτωπα στα οποία θα κληθεί να δόσει μάχη η όποια κυβέρνηση προκύψει μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.





Ο υπόλοιπος κόσμος



Στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης βρίσκεται η Ελβετία με τις Ηνωμένες Πολιτείες να χάνουν φέτος την πρωτοκαθεδρία τους και να υποχωρούν στη δεύτερη θέση.

Αιτία, όπως τονίζεται στην έκθεση, ήταν το γεγονός πως η οικονομία της Ελβετίας παρουσίασε σε γενικές γραμμές σταθερή πορεία σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, όπου υπήρξε σαφής εξασθένηση σε αρκετούς κλάδους.

Για παράδειγμα με βάση το κριτήριο της μακροοικονομικής σταθερότητας και λόγω της εκτίναξης του ελλείμματος του προϋπολογισμού πάνω από το 1 τρισ. δολάρια η Ουάσινγκτον βρίσκεται ήμερα στην 93η θέση, ενώ πέρυσι βρισκόταν στην 66η.

Στην τρίτη θέση ανέβηκε η Σιγκαπούρη από την πέμπτη που είχε καταλάβει πέρυσι και η πεντάδα συμπληρώνεται με τη Σουηδία και τη Δανία. Ακολουθούν Φινλανδία, Γερμανία, Ιαπωνία, Καναδάς και Ολλανδία.

Η Κίνα κατατάχθηκε 29η, η Ινδία 49η και η Βραζιλία 56η. Και οι τρεις βελτίωσαν τη θέση τους σε αντίθεση με τη Ρωσία που έχασε δώδεκα θέσεις (63η) λόγω της μεγάλης επιρροής που ασκεί η κυβέρνηση στην οικονομία.
Της Κατερίνας Κοσμά
ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Ακόμα να βγεί το πόρισμα της ΕΔΕ για την διαρροή των θεμάτων

Τον έντονο προβληματισμό της για την αργοπορία στην έκδοση του πορίσματος της ένορκης διοικητικής εξέτασης για την απόπειρα διαρροής θεμάτων στις πανελλήνιες εξετάσεις εκφράζει με ανακοίνωση της η Α' ΕΛΜΕ Μεσσηνίας.

Στην ανακοίνωση που απέστειλαν, αναφέρουν τα εξής:......

Η Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την απελπιστική βραδύτητα έκδοσης πορίσματος της ΕΔΕ για το ζήτημα απόπειρας διαρροής θεμάτων στις Πανελλήνιες εξετάσεις σε ιδιωτικό Λύκειο της Καλαμάτας.
Απαιτούμε την άμεση περάτωση της διαδικασίας και την απόδοση ευθυνών προς κάθε κατεύθυνση.

ΣΧΟΛΙΟ
Γιατι καθυστερούν?? Προσπαθούν να συγκαλύψουν τίποτα?????
Πάνε να βγάλουν λάδι το εκπαιδευτήριο που έγινε η απόπειρα διαρροής????
Αξίζε να θυμίσουμε ότι η απόπειρα διαρροής των θεμάτων έγινε στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Μπουγά στην Καλαμάτα.

Σχετικό Θέμα: Ερευνα για απόπειρα διαρροής θεμάτων

Πρωτοσέλιδα Μεσσηνιακού τύπου της 9ης Σεπτεμβρίου 2009

ele9.jpg (704 KB) 8arr09.jpg (208 KB)