Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

Που Υπάρχουν μπλόκα αυτή την στιγμή



Από την Zougla.gr

Μήνυμα αναγνώστη: Tα Φιλιατρά λένε ΝΑΙ στις κινητοποιήσεις.‏

Φόβος και τρόμος για το αγροτοσυνδικαλιστικό κατεστημένο της Μεσσηνίας, μετά την απόφαση του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών να αναλάβει τον συντονισμό των αγροτικών κινητοποιήσεων, τρέχουν να προλάβουν να αποκτήσουν τον έλεγχο της κατάστασης οι γνωστοί για την απραξία τους έμμισθοι συνδικαλιστές, φοβούμενοι για την θεσούλα τους.
Συνδικαλιστές είναι αυτοί;
Αυτοί θα εκφράσουν την αγροτική απαίτηση για καλλίτερες τιμές; δεν ντρέπονται και τον εαυτό τους και τους αγρότες;
Πώς θα τους κοιτάξουν στα μάτια;
Τι θα τους πούν;

Υπάρχουν και άλλοι συνδικαλιστές που πολιτικά ανήκουν στην κυβερνώσα παράταξη αλλά τοποθετούν πάνω απ' όλα το χρέος τους απέναντι σε .....

αυτούς που εκπροσωπούν.
Μπούχτισε ο κόσμος από αυτήν την κατάσταση, έχει ανάγκη από συνεπείς και αγωνιστές εκπροσώπους.
Η ζωή κύριοι αποκαλύπτει τον ρόλο του καθενός και τον τοποθετεί εκεί που του αξίζει. Οι απλοί άνθρωποι σας έχουν ξεπεράσει γιατί δεν είναι βλάκες και κορόϊδα όπως εσείς θέλετε να τους νομίζετε, έχουν νόηση και κρίση.
Αγνοείται φαίνεται ότι ο καθένας κρίνεται από τίς πράξεις του.
Οι δικές πράξεις ποιές είναι;
Έχετε διερωτηθεί;
Μήπως το χαντάκωμα κάθε αγωνιστικής ενέργειας το θεωρείται συνδικαλιστικό καθήκον. Εστω και αργά συνταχθείτε με τις θέσεις του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών και ακολουθείστε τον, μόνο έτσι θα δείξετε την μεταμέλεια σας για την μέχρι τώρα παθητική σας στάση.

Όποιος δεν ακολουθήσει θα είναι δακτυλοδεικτούμενος για αντικοινωνική συμπεριφορά. Οσοι δεν συμμετέχουν στα κοινά δεν είναι φιλήσυχοι πολίτες αλλά πονηροί που περιμένουν να επωφεληθούν από τον αγώνα των άλλων.
Τα παλλικάρια από τα Φιλιατρά έχουν και την θέληση και την μαγκιά να προχωρήσουν, θα αναγκαστείτε να ακολουθήσετε γιαυτό μήν φέρνετε εμπόδια, γιατί θα ξεφτυλιστείτε.

Ενας Φιλιατρινός

ΕΡΑΝΗ: Περιμένουν πώς και πώς τον Μεσσηνιακό

Δυναμική παρουσία ετοιμάζει ο κόσμος της Εράνης

Να ξεχάσουν το συντομότερο δυνατό την κακή εμφάνιση κόντρα στο Φαραί και να επικεντρωθούν στο ντέρμπι που ακολουθεί με τον Μεσσηνιακό θέλουν στο στρατόπεδο της Εράνης.
Οι “πράσινοι“ δεν αντιμετώπισαν με σοβαρότητα τον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου και λίγο έλειψε να το πληρώσουν με ένα άσχημο αποτέλεσμα. Αυτό είχε ως επακόλουθο να τα... ακούσουν από τους προπονητές τους Αντώνη Μαυρέα και Σταύρο Αντωνόπουλο.

Μάλιστα χθες η προπόνηση έγινε στις 7 (!) το πρωί, ως ένα είδος καψονιού για την κακή εικόνα που έδειξαν κόντρα στο Φαραί.

Να σημειώσουμε ότι είχε προγραμματιστεί προπόνηση και χθες το απόγευμα, αλλά τελικά τους τη χάρισαν.

Αντωνόπουλος: "Συγκεντρωμένοι από το πρώτο λεπτό"

"Η εμφάνισή μας ήταν σε μέτρια επίπεδα και μόνο το αποτέλεσμα ήταν θετικό. Δημιουργήσαμε κάποιες ευκαιρίες, όμως δεν παίξαμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας και φαίνεται πως υποτιμήσαμε τον αντίπαλο, κάτι που δεν έπρεπε να γίνει", είπε στην "Ε" ο Σταύρος Αντωνόπουλος και αναφερόμενος στο παιχνίδι με τον Μεσσηνιακό πρόσθεσε: .......

"Το ματς με το Φαραί ανήκει στο παρελθόν και πλέον όλη μας η προσοχή είναι στον Μεσσηνιακό. Πρόκειται για ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, συγκεντρωμένοι και σοβαροί από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό. Είναι ένα παιχνίδι όπως όλα τα άλλα και μακάρι να δούμε καλό ποδόσφαιρο και οι φίλαθλοι να το απολαύσουν“.

Νοκ άουτ ο Ασημακόπουλος, ελπίδες για Βαρούχα

Πάντως οι απουσίες δεν θα λείψουν ούτε από το μεθαυριανό ματς. Ο Θοδωρής Ασημακόπουλος υπέστη τράβηγμα στο δικέφαλο στο ματς με το Φαραί και τέθηκε νοκ άουτ, ενώ δεν υπολογίζεται για ένα ακόμη παιχνίδι ο Θοδωρής Ανεστόπουλος που έχει χρόνιο πρόβλημα στους κοιλιακούς.
Ο Στέφανος Βαρούχας προπονείται κανονικά, όμως είναι αρκετό καιρό εκτός αγωνιστικής δράσης και ίσως να μην χρησιμοποιηθεί ή μπορεί να καθίσει στον πάγκο.

Περιμένουν την μπλε κάρτα του Τσιριγώτη

Οσο για τον Ηλία Τσιριγώτη, οι άνθρωποι της Εράνης έχουν κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες και περιμένουν μέχρι σήμερα το βράδυ την μπλε κάρτα του από την ομοσπονδία της Κύπρου προκειμένου να αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής με τον Μεσσηνιακό.
Από εκεί και πέρα στα Φιλιατρά επικρατεί ξεσηκωμός για το ματς της Κυριακής και ο φίλαθλος κόσμος της Εράνης αναμένεται να δώσει δυναμικό “παρών“ και να βοηθήσει τους “πράσινους“ να φτάσουν στη νίκη στο μεσσηνιακό ντέρμπι.

Πηγή: Ελευθερία

Αγροτική σύσκεψη χθες στη Χώρα

Για τα έντονα προβλήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο, καθώς και για το ενδεχόμενο δυναμικών κινητοποιήσεων στο νομό, συζητούσαν οι αγρότες της Δυτικής Μεσσηνίας χτες από τις 8 το βράδυ, σε σύσκεψή τους στη Χώρα.

Οι αγρότες της περιοχής - με δεδομένες τις πολύ χαμηλές τιμές των προϊόντων τους αλλά και το συνεχώς αυξανόμενο κόστος καλλιέργειας - τονίζουν ότι βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς δεν μπορούν πλέον να τα βγάλουν πέρα.
Στη χτεσινή σύσκεψη είχαν κληθεί οι αγρότες από όλες τις περιοχές της Δυτικής Μεσσηνίας, οι οποίοι παράλληλα θα βρίσκονταν σε ανοιχτή .....

ακρόαση και με συναδέλφους τους από τις περιοχές της Πύλου και της Κορώνης.
Από ό,τι μας έλεγαν παραγωγοί της περιοχής χτες πριν τη σύσκεψη, δεν αποκλειόταν να παρθούν αποφάσεις για δυναμικές κινητοποιήσεις - μέχρι και για κατέβαμα των τρακτέρ στους δρόμους.

Πηγή: Ελευθερία

Κίνδυνος μείωσης των επιδοτήσεων κατά 10%

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ 1 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΣΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ

Υπερβαίνουν το 1 δισεκατομμύριο ευρώ τα πρόστιμα που έχει πληρώσει η Ελλάδα, δηλαδή οι Έλληνες φορολογούμενοι, για κακοδιαχείριση των αγροτικών επιδοτήσεων από το 1999 μέχρι σήμερα.
Επιπλέον, έχει ήδη δρομολογηθεί από την Κομισιόν η διαδικασία παρακράτησης του
10% των κοινοτικών πόρων που λαμβάνουν οι Ελληνες αγρότες για στρεμματικές ενισχύσεις και μέτρα αγροτικής ανάπτυξης.
Αυτά επισημαίνει η αρμόδια επίτροπος Γεωργίας κ. Μπόελ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του Συνασπισμού Δημήτρη Παπαδημούλη.
Ο ευρωβουλευτής, με την ερώτησή του, ζητούσε να πληροφορηθεί το ύψος των δημοσιονομικών διορθώσεων που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα τα τελευταία έτη, τις αιτίες επιβολής τους, καθώς και την πρόοδο των ελληνικών αρχών για την ορθή λειτουργία του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ).

Στην απάντησή της η κ. Μπόελ αναφέρει ότι, όσον αφορά στο συνολικό ύψος των προστίμων που καταλογίστηκαν από το 1999 μέχρι σήμερα, "η Ελλάδα κατατάσσεται τρίτη, με συνολικό ποσό ύψους περίπου 1.104,73 εκατομμυρίων ευρώ".
Από τους επίσημους πίνακες της Κομισιόν προκύπτει ότι ......

η Ελλάδα βρίσκεται μαζί με την Ισπανία και την Ιταλία στην κορυφή του σχετικού πίνακα.
Είναι όμως μακράν πρώτη στην κατά κεφαλήν επιβάρυνση ανά φορολογούμενο, λαμβανομένης υπόψη της μεγάλης πληθυσμιακής διαφοράς με τις δύο αυτές χώρες.
Η Δανή επίτροπος επισημαίνει ακόμη τους παραγωγικούς τομείς που παρουσιάζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει ότι «Ο τομέας "στρεμματικές ενισχύσεις/αροτραίες καλλιέργειες" καταλαμβάνει την πρώτη σειρά με ποσό 412,85 εκ. ευρώ, με επόμενο τον τομέα "ελαιόλαδο, έλαια και λίπη" με ποσό 283,82 εκ. ευρώ.
Οι πριμοδοτήσεις ζώων καταλαμβάνουν την τρίτη θέση με ποσό 193,59 εκ. ευρώ».
Σύμφωνα με την Κομισιόν, οι αιτίες της απώλειας των κοινοτικών πόρων είναι πολύ συγκεκριμένες και διαχρονικές.
Εχουν να κάνουν με καθυστερημένους και αναξιόπιστους ελέγχους, με απουσία ελαιοκομικού μητρώου καθώς και με την μη σωστή λειτουργία του συστήματος καταγραφής ζώων.

Εξαιρετικά απαισιόδοξη εμφανίζεται η αρμόδια επίτροπος σε ό,τι αφορά το μέλλον των γεωργικών επιδοτήσεων στην Ελλάδα και υπενθυμίζει πρόσφατη ανακοίνωση της Επιτροπής, της 16ης Ιουλίου 2008, σύμφωνα με την οποία οι Ελληνες αγρότες κινδυνεύουν να απολέσουν το 10% των επιδοτήσεών τους εξαιτίας της συνεχιζόμενης ανικανότητας των ελληνικών αρχών να προχωρήσουν σε ένα αξιόπιστο σύστημα πληρωμών και ελέγχου.
Πιο συγκεκριμένα, στη σχετική ανακοίνωση της Κομισιόν αναφέρεται ότι: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κίνησε τη διαδικασία μείωσης κατά 10% των πληρωμών προς την Ελλάδα σε σχέση με τα μέτρα γεωργικών στρεμματικών ενισχύσεων και τα μέτρα ενισχύσεων αγροτικής ανάπτυξης, λόγω των συνεχιζόμενων ελλείψεων στο εθνικό σύστημα ελέγχου.

Οι ελλείψεις αφορούν κυρίως το υφιστάμενο ελληνικό σύστημα αναγνώρισης αγροτεμαχίων (ΣΑΑ), το οποίο είναι αναποτελεσματικό λόγω παρωχημένων και ανακριβών δεδομένων.
Οι ελληνικές αρχές δεσμεύτηκαν στο πλαίσιο ενός σχεδίου δράσης που καταρτίστηκε την άνοιξη του 2006 να δημιουργήσουν ένα νέο λειτουργικό ΣΑΑ έως το τέλος του 2008, με στόχο τη διόρθωση των ατελειών του υφιστάμενου ΣΑΑ.
Πρόσφατος έλεγχος εκ μέρους της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας απέδειξε ότι αυτό το βασικό στοιχείο του ελληνικού σχεδίου δράσης δεν υλοποιείται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα».
Αναφερόμενος στο ζήτημα ο Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε:
«Με ευθύνη των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οι Ελληνες φορολογούμενοι πληρώνουν από την τσέπη τους τα τεράστια πρόστιμα, τα μακράν υψηλότερα κατά κεφαλήν στην ΕΕ, που προκάλεσε η πρωτοφανής ανικανότητα και διαχειριστική ανεπάρκεια των κυβερνητικών αρμοδίων.
Η κυβέρνηση της ΝΔ οφείλει να απολογηθεί και να μην χρησιμοποιεί ως άλλοθι τις μεγάλες και υπαρκτές ευθύνες του ΠΑΣΟΚ.
Γιατί με την συνεχιζόμενη αδράνειά της, τα οικονομικά και πολιτικά κυκλώματα που ροκανίζουν επιδοτήσεις που δεν δικαιούνται, ζουν και βασιλεύουν, σε βάρος τόσο των
αγροτών όσο και όλων των φορολογούμενων».

Πηγή: Ελευθερία

Συνεργασία τεχνικών υπηρεσιών Δήμων Γαργαλιάνων - Φιλιατρών

Την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης συνεργασίας μεταξύ των τεχνικών τους υπηρεσιών, αποφάσισαν χθες από κοινού οι δήμαρχοι Φιλιατρών Αλκης Ξύγκας και Γαργαλιάνων Σταύρος Καλοφωλιάς στην συνάντηση που είχαν στο Δημαρχείο Φιλιατρών.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν τα μέλη από τις τεχνικές υπηρεσίες των δύο δήμων και αποφασίστηκε να προχωρήσουν ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να υπογράψουν την σύμβαση συνεργασίας.
Όπως τονίστηκε θα ωφεληθούν και οι δύο δήμοι αφού θα.....

ενισχυθεί το τεχνικό τμήμα των δήμων τους και πλέον θα μπορούν να έχουν την δυνατότητα παραλαβής και επίβλεψης μεγάλων έργων.

Επίσης και από τις δύο πλευρές εκφράστηκε η διάθεση για περαιτέρω συνεργασία και σε άλλους τομείς, τόσο μεταξύ τους όσο και με άλλους δήμους και επισημάνθηκε ότι με την γενικότερη συνεργασία μπορούν να επιτευχθούν περισσότερα πράγματα για την ευρύτερη περιοχή.

Πηγή: Ελευθερία

ΣΧΟΛΙΟ
Γιατί εμένα μου "βρωμάει" η υπόθεση....???
Το να συνεργάζονται για να πάρουν μεγάλα έργα είναι καλό.
Μην τυχόν ονειρεύονται σε μελλοντική συνένωση των δυο Δήμων
(αν και ψοφολόγησε ο Καποδίστριας 2) γιατί θα είμαστε απέναντι τους.
Συνενώσεις να ονειρεύονται στα χωράφια τους και ΜΟΝΟ.
Ελπίζω να γίναμε κατανοητοί..........

50 εκ. ευρώ στους ελαιοπαραγωγούς μέσω του ΕΛΓΑ

Το ποσό των 50 εκ. ευρώ θα δοθεί στους ελαιοπαραγωγούς μέσω ΕΛΓΑ, ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρης Χατζηγάκης.
Αυτό περιλαμβάνεται στο πακέτο μέτρων στήριξης που έσπευσε η κυβέρνηση να ανακοινώσει, καθώς φουντώνουν σε όλη τη χώρα οι κινητοποιήσεις των αγροτών.

Πηγή: Ελευθερία

ΣΧΟΛΙΟ
Γενικά έδωσαν πολύ λίγα χρήματα στους αγρότες για να τους κλείσουν τα μάτια και να τους κάνουν να διαλύσουν τα μπλόκα.
Για τους αγρότες είπαν εξάντλησαν τα περιθώρια.
ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ Κε Χατζηγάκη η κυβέρνηση είχε να δώσετε 28 δισεκατομμύρια ευρώ και στους αγρότες δεν είχε???
Μας δουλεύετε όλους???

Προσκληση της ΕΑΣ Μεσσηνίας στους Αγροτικούς Συλλόγους του Νομού.

Πρόσκληση προς όλους τους Aγροτικούς Συλλόγους της Μεσσηνίας για σε κοινή σύσκεψη με το Δ.Σ. απευθύνει Ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνετερισμών του νομού μας Βασίλης Κοζομπόλης.

Η σύσκεψη θα γίνει το Σάββατο 24/1/2009 και ώρα 6 το απόγευμα στο αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» της Νομαρχίας στην Καλαμάτα.

Στη συνάντηση θα συζητηθούν τα μέτρα που εξήγγειλε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την στήριξη του αγροτικού τομέα καθώς επίσης και σχετικά με τις κινητοποιήσεις των αγροτών.

Έκτακτο εφάπαξ στους συνταξιούχους ΟΓΑ

Τη χορήγηση έκτακτης εφαπάξ οικονομικής ενίσχυσης στους συνταξιούχους του ΟΓΑ, σε όσους καταβάλλεται ΕΚΑΣ, καθώς και στους μακροχρόνιους άνεργους προβλέπει τροπολογία για τη χορήγηση έκτακτου επιδόματος κοινωνικής συνοχής που κατέθεσαν σήμερα στη βουλή οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννης Παπαθανασίου και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά.

Η σχετική διάταξη κατατέθηκε στο πλαίσιο της συζήτησης του σχεδίου νόμου «Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (Τ.Ε.Κ.Ε.), ενσωμάτωση των Οδηγιών 2005/14/ΕΚ για την υποχρεωτική ασφάλιση οχημάτων και 2005/68/ΕΚ σχετικά με τις .....

αντασφαλίσεις και λοιπές διατάξεις».
Το ποσό της ενίσχυσης κυμαίνεται από 100 ευρώ έως 200 ευρώ ανά δικαιούχο, με βάση τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν κατά γεωγραφική περιοχή της χώρας. Η ενίσχυση χορηγείται σε κάθε άτομο που ανήκει σε μία από τις παραπάνω κατηγορίες, ανεξάρτητα από το αν υπάρχει και άλλο άτομο στο ίδιο νοικοκυριό που δικαιούται την ενίσχυση. Επομένως, το ύψος της ενίσχυσης για τα νοικοκυριά με δύο δικαιούχους, μπορεί να φθάσει έως τα 400 ευρώ.
Ειδικότερα, το ύψος της ενίσχυσης καθορίζεται ως εξής:
- Διακόσια ευρώ (200 €) για τους δικαιούχους που κατοικούν στους νομούς Αρκαδίας, Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Λαρίσης, Ξάνθης, Πέλλης, Πιερίας, Ροδόπης, Σερρών, Τρικάλων, Φλωρίνης και Χαλκιδικής.
- Εκατόν πενήντα ευρώ (150 €) για τους δικαιούχους που κατοικούν στους νομούς Αττικής, Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Άρτας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Λακωνίας, Λέσβου, Λευκάδας, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Κέρκυρας, Κορινθίας, Πρεβέζης, Φθιώτιδας και Φωκίδας.
- Εκατό ευρώ (100 €) για τους δικαιούχους που κατοικούν στους νομούς Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Κεφαλληνίας, Κυκλάδων, Λασιθίου, Ρεθύμνης, Σάμου, Χανίων και Χίου.
Επισημαίνεται ότι, οι παραπάνω ζώνες κλιματολογικών συνθηκών είχαν ισχύσει και κατά τη χορήγηση ανάλογου επιδόματος στο παρελθόν. Το ποσό της ενίσχυσης είναι αφορολόγητο και θα καταβληθεί στους μεν συνταξιούχους μέσω των ασφαλιστικών φορέων από τους οποίους χορηγείται η κύρια σύνταξη, στους δε μακροχρόνια ανέργους μέσω του ΟΑΕΔ.
Η χορήγηση του συγκεκριμένου έκτακτου επιδόματος θα καλυφθεί από τις πιστώσεις του κρατικού προϋπολογισμού που προορίζονται για τη χρηματοδότηση του Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής.
Με τη χορήγηση του επιδόματος υλοποιείται η σχετική κυβερνητική εξαγγελία, στο πλαίσιο της πολιτικής της Κυβέρνησης για τη στήριξη με στοχευμένες πολιτικές των οικονομικά ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων. Η κυβερνητική πολιτική για την ενίσχυση των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων θα αποτυπώνεται και στο επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης που θα κατατεθεί έως το τέλος του μήνα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.