Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Αποσύρεται παρτίδα της Coca-Cola Zero

Στην προληπτική απόσυρση συγκεκριμένης παρτίδας επιστρεφόμενης γυάλινης φιάλης Coca-Cola Zero των 250 ml - με κωδικό παραγωγής 19F1336VT και ημερομηνία λήξης 18/10/2012 - από τα σημεία εστίασης (εστιατόρια, καφετέριες, κλπ) όπου, κυρίως, έχει διατεθεί, με σκοπό τον επανέλεγχο των προϊόντων, προχώρησε η Coca-Cola Τρία Έψιλον, ύστερα από αίτημα του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων.

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον ενημέρωσε ότι από ..........

όλους τους μέχρι τώρα ελέγχους σε προϊόντα της συγκεκριμένης παρτίδας, που υπάρχουν στις αποθήκες της, καθώς και στο εργοστάσιο παραγωγής (Ηράκλειο), δεν έχει εντοπιστεί κανένα άλλο αντίστοιχο περιστατικό, ενώ, μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει κανένα σχετικό παράπονο από πελάτες ή κατανάλωτές της.
Η Coca-Cola Τρία Έψιλον τονίζει ότι βρίσκεται σε πλήρη συνεργασία με τον ΕΦΕΤ, αναφορικά με το θέμα.

Τα τελευταία Νέα Εράνης

Σύμφωνα με τις τελευταίες αποκλειστικές πληροφορίες του Φιλιατρά News χθες έγινε χθες συμβούλιο της ομάδας στο οποίο αποφασίστηκε ο Νίκος Αραούζος να συναντηθεί με τον πρώην πρόεδρο της Νίκης Πλάτης Χαράλαμπο Αλεξανδρόπουλο προκειμένου να διερευνήσουν για το αν θα κατέβει στο νέο πρωτάθλημα η Νίκη Πλάτης.

Στην ίδια σύσκεψη αποφασίστηκε να ζητηθεί από τον Δήμο Τριφυλίας να καλλωπιστεί λίγο ο περιβάλλον χώρος του παλιού γηπέδου με ότι μπορεί αν γίνει από πλευράς Δήμου όπως άσφαλτο, επιδιόρθωση στις κερκίδες.
Αποφασίστηκε να ζητηθεί ο ηλεκτροφωτισμός του γηπέδου ώστε...........

να μπορούν τα παιδιά να κάνουν προπόνηση όποτε χρειάζεται και όταν σκοτεινιάσει καθώς τώρα αντιμετωπίζουν πρόβλημα με φροντιστήρια κλπ

Στα μεταγραφικά της ομάδας συνεχίζονται οι επαφές της διοίκησης με τους παίκτες όπου σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το κλίμα είναι πολύ καλό και σχεδόν όλοι οι παίκτες θέλουν να παραμείνουν στην ομάδα. Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις από την ομάδα για το θέμα.

Ρεπορτάζ Φιλιατρά News

Ψηφιακός μαστογράφος στο νοσοκομείο Καλαμάτας

Υπογράφηκε σήμερα Πέμπτη 19/7/2012 από τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ.Γ.Μπέζο, η σύμβαση για την προμήθεια του ψηφιακού μαστογράφου συνολικού προϋπολογισμού 350.000,00 €.

Ως γνωστό ο ψηφιακός μαστογράφος μαζί με το υπόλοιπο πακέτο ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού συνολικού προϋπολογισμού περίπου 2.750.000€ έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ τους προηγούμενους μήνες και αφού ολοκληρώθηκαν οι προβλεπόμενες διαγωνιστικές διαδικασίες όλος αυτός ο εξοπλισμός που αναβαθμίζει ουσιαστικά την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας του Νοσοκομείου μας γίνεται πραγματικότητα.
Οι υπηρεσίες που θα προσφέρει ο νέος ............

μαστογράφος έρχονται να καλύψουν ένα σημαντικό κενό δεδομένου ότι την τελευταία πενταετία το Νοσοκομείο στερούνταν την δυνατότητα τέτοιων υπηρεσιών.

Κατόπιν της σημερινής εξέλιξης ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ.Γεώργιος Μπέζος δήλωσε:

« Σήμερα υπογράψαμε την σύμβαση για την προμήθεια του ψηφιακού μαστογράφου προϋπολογισμού 350.000 €. Είναι ένα ακόμα μικρό βήμα ουσιαστικής αναβάθμισης των υπηρεσιών υγείας που προσφέρει το Νοσοκομείο μας. Με βάση την συμβατική υποχρέωση του αναδόχου, μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου ο ψηφιακός μαστογράφος θα έχει εγκατασταθεί στο Νοσοκομείο.

Έτσι συνδυαστικά με την ύπαρξη της λειτουργίας του μαγνητικού και αξονικού τομογράφου αλλά και του εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού που διαθέτει το Νοσοκομείο μας θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε από το Φθινόπωρο στην λειτουργία ενός Κέντρου Μαστού.

Είναι μια σκέψη η οποία μπορεί πια να υλοποιηθεί αφού πληρούνται όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις και έχει την απόλυτη σύμφωνη γνώμη και των γιατρών που έχουν την γνώση να εμπλακούν στην λειτουργία του.

Θα πρόκειται για μια ουσιαστική παρέμβαση που θα παρέχει πολύτιμες υγειονομικές υπηρεσίες και μεγάλη διευκόλυνση στο γυναικείο πληθυσμό της Μεσσηνίας.

Σ’αυτή την κατεύθυνση βρισκόμαστε ως Διοίκηση και ευελπιστούμε σύντομα στην δημιουργία αυτού του Κέντρου. Επιβεβαιώνεται για μία ακόμα φορά πως παρόλο τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες το Νοσοκομείο Καλαμάτας καθημερινά μέσα από τη συλλογική προσπάθεια που καταβάλλεται προχωρά βήμα-βήμα στην ουσιαστική του αναβάθμιση.

Morias News

ΣΧΟΛΙΟ
Ο κ. Μπέζος ασχολείται με το νοσοκομείο. Και αξονικό πήρε και Μαγνητικό τώρα και Μαστογράφο...
Ο Αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας κ. Μπόζος τι κάνει;
Μετά μην απορούμε γιατί τα αρπακτικά έχουν βάλει στο μάτι να κλείσουν το νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

Εκθέτουν ανεπανόρθωτα το Σαμαρά οι δήθεν φίλοι του

Του πρώην Διαχειριστή μας.

Ο χειρισμός που διάφοροι τοπικοί παράγοντες ακολούθησαν στο ζήτημα της δημιουργίας λιγνιτωρυχείων στην Κορώνη δημιουργεί μια εικόνα του πρωθυπουργού πολύ κατώτερη των περιστάσεων που ο τελευταίος καλείται να υπηρετήσει με επιτυχία για τη σωτηρία της χώρας.

Η άρνηση του Σαμαρά να απαντήσει σε ..........

σχετική επιστολή που του είχε αποστείλει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφορικά με την εν λόγω επένδυση μπορεί σήμερα να ερμηνευτεί με δύο τρόπους: είτε ο πρωθυπουργός δεν θεωρεί ενδιαφέρον ένα τέτοιο θέμα είτε δεν θέλει να διατυπώσει δημόσια την άποψή του, αλλά με ευανάγνωστους τρόπους να οδηγήσει τις εξελίξεις στο επιθυμητό για εκείνον πολιτικό αποτέλεσμα.

Το να μην τον ενδιαφέρει είναι μια άποψη. Και ίσως είναι και το ορθότερο να μην θέλει να εμπλακεί σε μια υπόθεση που και στα δικά του χωράφια «υψηλής» πολιτικής δεν κινείται και εξελίσσεται και σε καυτή πολιτική πατάτα που απειλεί να κάψει τα χέρια όποιου την κρατήσει. Αν όμως ισχύει το σενάριο που διακινείται τις τελευταίες ημέρες ότι ο επικεφαλής της μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, Δημήτρης Δράκος τηλεφωνούσε στους συμβούλους και έλεγε ότι είναι εντολή Σαμαρά να καταψηφίσουν την επένδυση και ότι ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας, αλλά και ο Δεσπότης (!) έφτασαν να στείλουν επιστολή στον Τατούλη μετά από πρόσταγμα Σαμαρά, τότε ο πρωθυπουργός της Συγκυβέρνησης εμφανίζεται τραγικά ανακόλουθος και οι πολιτικοί του φίλοι θα έπρεπε να είναι πολύ πιο προσεκτικοί.

Τι εννοούμε; Αντιγράφουμε ενδεικτικά από το Ζάππειο 3:
«Τέρμα, λοιπόν, με το παρελθόν. Ας κοιτάξουμε από δω και μπρος τι γίνεται…
Το πρώτο πράγμα που λέμε, είναι ότι η Ελλάδα έχει Πλούτο ανεκμετάλλευτο. Η Ελλάδα είναι μια πλούσια χώρα.Κι εδώ είναι το παράδοξο: η Ελλάδα είναι μια πλούσια χώρα που την κατάντησαν… υπερχρεωμένη!Ποιά είναι η περιουσία της χώρας μας: Είναι ο φυσικός της πλούτος. Είναι ο ορυκτός της πλούτος. Είναι τα ενεργειακά της αποθέματα. Έχουμε μοναδικό ορυκτό πλούτο, από βιομηχανικά μέταλλα μέχρι χρυσό και «σπάνιες γαίες». Κι όμως, δεν έχουμε ορυχεία, ή έχουμε ελάχιστα...» Και αυτή ήταν η πρώτη επισήμανση του κ. Σαμαρά…

Για να συνοψίσουμε. Δεν ενδιαφέρει κανέναν η εν λόγω επένδυση συγκεκριμένα. Απλά η θλιβερή διαπίστωση είναι ότι μιλούμε για ανάπτυξη, χωρίς να ξέρουμε επί της ουσίας τι λέμε. Βαυκαλιζόμαστε να μιλούμε για την πλούσια χώρα μας, με τα ενεργειακά και τουριστικά φιλέτα που τελικώς μένουν ανεκμετάλλευτα επειδή ο ένας ή ο άλλος έχουν απέναντι συμφέροντα (ποιος έχει μεγάλες εκτάσεις απέναντι από τις εν λόγω περιοχές και ποιοι πολιτικοί υπηρετούν τον εν λόγω επιχειρηματία ως υπάλληλοι) ή ταυτόχρονα δημόσιες παραλίες αφήνονται να ρημάζουν για να πουληθούν κι αυτές για ένα κομμάτι ψωμί.

Τέλος, επιβεβαιωνόμαστε για ακόμη μια φορά όσοι λέμε ότι στο δια ταύτα όλοι κωλώνουν. Να βγει ο φυσικός πλούτος της χώρας, αλλά όχι στην Πύλο. Λες και ο Θεός θα ρωτούσε πού θα χωροθετούσε το φυσικό ορυκτό πλούτο της μιας ή της άλλης περιοχής. Σε όλες τις χώρες του κόσμου ισχύει το εξής: όπου έχει χωροθετήσει η φύση τον δικό της ορυκτό πλούτο, αυτή η χωροθέτηση υπερβαίνει την όποια άλλη ανθρώπινη. Άλλωστε, όλη η χώρα τουριστικό φιλέτο είναι.

Πάντως ο κ. Σαμαράς ενδεχομένως να αναγκαστεί να μιλήσει επί του θέματος, όταν αυτό καταλήξει στο ΥΠΕΚΑ και τότε θα τον ακούσουμε όλοι με ενδιαφέρον. Το πρόβλημα είναι ότι τότε θα τον ακούει και η Τρόικα, στην οποία άλλα λένε κατ’ ιδίαν και άλλα στις τοπικές κοινωνίες που πουλάνε εύκολες εξυπηρετήσεις και τσαμπουκάδες.

400 Θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας


Δημοσιεύτηκε η Προκήρυξη θέσεων που αφορά στην πρόσληψη - με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου - συνολικά 400 ανέργων, για την υλοποίηση προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα (ΚΟΧ) στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.

ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

Η Προκήρυξη των θέσεων εργασίας για τη Μεσσηνία εντάσσεται στο συνολικό σχέδιο «Ενίσχυση της Απασχόλησης σε θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου - Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ συνΕΡΓΑΖΕΤΑΙ» το οποίο υλοποιείται από την «ΑΜΚΕ ΔΙΑΣΤΑΣΗ Κοινωνική Επιχείρηση» με Συμπράττοντα φορέα την «Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία ΟΤΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ», στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του ΕΣΠΑ 2007-2013, με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα απασχοληθεί ανά φορέα, ο εξής αριθμός ατόμων: Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας: 254, Δήμος Δυτικής Μάνης: 15, Δήμος Τριφυλίας: 12, Δήμος Μεσσήνης: 10, Δήμος Καλαμάτας: 57, Δήμος Πύλου - Νέστορος: 52.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ............

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε ένα μεγάλο εύρος Επιστημονικών Ειδικοτήτων και Τεχνικών Επαγγελμάτων. Ενδεικτικά αναφέρονται:

Περιβαλλοντολόγοι - Οικοξεναγοί - Τοπογράφοι - Μηχανικοί - Λαογράφοι - Οικονομολόγοι - Ψυχολόγοι - Κοινωνιολόγοι - Κοινωνικοί Λειτουργοί - Ιατροί - Επισκέπτες Υγείας - Νοσηλευτές - Μεσολαβητές - Εργοθεραπευτές - Τεχνολόγοι Τροφίμων - Σύμβουλοι Απασχόλησης - Αρχαιολόγοι - Παιδαγωγοί - Διοικητικά Στελέχη - Στελέχη Πληροφόρησης - Χειριστές Η/Υ - Ηθοποιοί - Χορευτές - Γυμναστές - Δειγματολήπτες - Εργοδηγοί - Χειριστές Μηχανημάτων - Οδηγοί - Ελαιοχρωματιστές - Οικοδόμοι - Υδραυλικοί - Ηλεκτρολόγοι - Δασοφύλακες - Εργάτες

Διαβάστε ολόκληρη την προκήρυξη



Προσβασιμότητα των ΑμεΑ στις παραλίες Ανθρώπινο δικαίωμα και υποχρέωση Πολιτείας και Δήμων!

Δεν είναι η πρώτη φορά ούτε και το πρώτο καλοκαίρι που, δυστυχώς, γράφω (επαναλαμβάνω) για το μέγα θέμα και πρόβλημα της θερινής εποχής, που είναι η προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ) στις παραλίες.

Έγραφα και ήλπιζα πως θα υπήρχε μία, έστω μικρή, πιθανότητα οι αρμόδιοι της Πολιτείας και του Δήμου Τριφυλίας να ευαισθητοποιηθούν και να πράξουν, επιτέλους, το αυτονόητο: να υλοποιήσουν πολύ μικρού κόστους (για να μην ακούσω πάλι το γνωστό τους «παραμύθι» πως δεν υπάρχουν, τάχα, λεφτά!) έργα για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ στις δαντελωτές παραλίες, τις χρυσαφένιες αμμουδιές και τα καταγάλανα νερά της θάλασσάς μας!
Ήλπιζα πως, αναδεικνύοντας το πρόβλημα για την ..........

αδυναμία προσβασιμότητας των ΑμεΑ στις παραλίες της Τριφυλίας, κάποιος από τους αρμόδιους ίσως πράξει, επιτέλους, όπως τα θεσμικά του καθήκοντα επιβάλλουν, αλλά, κυρίως, συναισθανόμενος και αναλογιζόμενος την ευθύνη του, ως αυτοδιοικητικού παράγοντα, για την άρση του ιδιότυπου αποκλεισμού που υφίστανται οι συνάνθρωποί μας με αναπηρία.

Το καλοκαίρι είναι ιδιαίτερα έντονη η ανάγκη ισότιμης συμμετοχής των ΑμεΑ στη χαρά και την ψυχαγωγία που παρέχουν οι παραλίες, οι ακτές, η θάλασσα. Ωστόσο, βιώνουν έναν ιδιότυπο αποκλεισμό με ευθύνη και της Πολιτείας και, κυρίως, του Δήμου Τριφυλίας. Για να είμαι όσο ακριβοδίκαιος μου επιτρέπει η ανθρώπινη αγανάκτησή μου από την προκλητική και προσβλητική στάση και συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής απέναντι σε αυτό το θέμα και στους συνανθρώπους μας με αναπηρία, οφείλω να αναγνωρίσω πως η Πολιτεία έχει ψηφίσει σχετικούς νόμους και έχουν εκδοθεί σχετικές εγκύκλιοι, εδώ και χρόνια. Για να εξασφαλιστεί μία λειτουργική, άνετη και φιλική παραλία για το σύνολο των επισκεπτών της, αλλά και το περιβάλλον, υπάρχουν συγκεκριμένες διατάξεις περί «Ειδικών ρυθμίσεων για την εξυπηρέτηση ΑμεΑ σε κοινόχρηστους χώρους» και το άρθρο 2 του νόμου «Περί αιγιαλού και παραλίας», όπου: «Αιγιαλός, παραλία, όχθη ή παρόχθια ζώνη είναι πράγματα κοινόχρηστα και ανήκουν κατά κυριότητα στο Δημόσιο, το οποίο τα προστατεύει και τα διαχειρίζεται».

Ο Δήμος Τριφυλίας, όπως και όλοι οι Δήμοι, έχει υποχρέωση και εκ του νόμου αλλά κυρίως ηθική, να εξασφαλίζει την προσβασιμότητα των ΑμεΑ. Παράλληλα, οφείλει να μεριμνά ώστε να υπάρχουν χώροι στάθμευσης αποκλειστικά για ΑμεΑ, με ειδική επιδαπέδια και επιστήλια σήμανση, WC και αποδυτήρια, όπου τουλάχιστον ένα (1) να διαθέτει διαστάσεις που να εξασφαλίζεται η κίνηση αμαξιδίου εντός αυτού, τηλέφωνα σε κατάλληλη θέση και ύψος, διάδρομοι πρόσβασης που θα επιτρέπουν την είσοδο στο νερό των χρηστών αναπηρικών αμαξιδίων κ.ά.

Δυστυχώς, ένα ακόμη καλοκαίρι, στις παραλίες μας, δεν υπάρχει τίποτα από τα παραπάνω. Καμία απολύτως μέριμνα. Η έλλειψη υποδομών είναι παντελής και η αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής πλήρης. Τα ΑμεΑ δεν είναι πολίτες β' κατηγορίας, ας το αντιληφθούν εκεί στο Δήμο Τριφυλίας. Έστω και τώρα, που έχουν και περισσότερο προσωπικό για κοινωφελή εργασία, δεν είναι αργά (ποτέ δεν είναι αργά για προσφορά σε έχοντες ανάγκη συμπολίτες μας), ας δημιουργήσουν υποδομές προσβασιμότητας και ας άρουν τον ιδιότυπο αποκλεισμό στον οποίο έχουν θέσει τα ΑμεΑ!

Ηλίας Γιαννόπουλος - Θάρρος

Διακοπές otenet στα Φιλιατρά… και τα υπόλοιπα "Αδιακρίτως" του Ηλία Γιαννόπουλου

Διακοπές otenet στα Φιλιατρά…

Τις δύο προηγούμενες μέρες σημειώθηκαν διακοπές ίντερνετ στους χρήστες της otenet στα Φιλιατρά. Συγκεκριμένα, νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης για 45 λεπτά, όπως και πάλι νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης για 20 λεπτά.

Οι διακοπές έφεραν αναστάτωση στους χρήστες και προκάλεσαν ανησυχία, καθώς πολλοί από αυτούς χρησιμοποιούν το ιντερνέτ ως εργαλείο της δουλειάς τους. Όπως μου είπαν, από την εταιρεία στην οποία απευθύνθηκαν τούς απάντησαν πως υπήρξε πρόβλημα, καθώς «έπεσε το κέντρο».

Και αναρωτιούνται οι φίλοι από τα Φιλιατρά, αν ...........

θα συνεχίσει να πέφτει και τις επόμενες μέρες ή, αστειευόμενοι, αν χρειάζεται να βάλουν όλοι ένα χεράκι για να ανέβει!

Η πληροφορία που κυκλοφόρησε πως για το πρόβλημα φταίνε η Τρόικα και ο «Καλλικράτης» θεωρείται ανακριβής!

Τα «τσίμπησε» τα σαργουδάκια ο Φώτης!

Καλή «ψαριά» είχε χθες το πρωί ο Φώτης Καλαμπόκης! Από τους «μαέστρους» στο καλάμι, δεν πήγε χαμένο το πρωινό του στην παραλία της Κυπαρισσίας. Τα «τσίμπησε» τα σαργουδάκια του μέχρι το μεσημέρι που τον είδαμε και δέχτηκε ευχαρίστως να τον φωτογραφίσουμε με ένα από τα ψάρια που τσίμπησαν το δόλωμά του.

Μικρό παράπονο…

Μικρό παράπονο μου εξέφρασε χθες το πρωί αναγνώστρια του «Θ», επειδή, ενώ έψαχνε εναγωνίως να διαβάσει σχόλιο με «Η.Γ.», δε βρήκε! Δίκιο έχει, παράλειψή μου, που, όμως, οφείλεται στις υποχρεώσεις των ρεπορτάζ για το χθεσινό φύλλο...

Καλές διακοπές από την τρικομματική κυβέρνηση!

«Η κυβέρνηση Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜ.ΑΡ. εύχεται στους Έλληνες πολίτες καλές διακοπές! Στους μισθούς, τις συντάξεις, τα επιδόματα, γενικά στα όποια εισοδήματα έχουν και στη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, το νερό…», διάβασα στο διαδίκτυο και έχει σφηνώσει στο μυαλό μου.
Όχι άλλες «τέτοιες» διακοπές!

Τι μεγαλώνει 3 φορές στο ανδρικό σώμα στη θέα μιας γυναίκας;

Αμέσως εσείς, να τρέξει το μυαλουδάκι σας, να δώσετε την απάντηση (από μέσα σας, όχι φωναχτά, μη σας ακούσουν) και να με παρεξηγήσετε! Είναι δυνατόν να γράφω κάτι τέτοιο; Όχι! Σύμφωνα με επιστημονική έρευνα που δημοσιοποιήθηκε, το σημείο του ανδρικού σώματος που μπορεί να γίνει μέχρι και τρεις φορές μεγαλύτερο, όταν ο άνδρας αντικρίσει μια γυναίκα που τον ενδιαφέρει, είναι οι κόρες των ματιών του! Ναι, οι κόρες των ματιών του, λέει η επιστημονική έρευνα!

Ηλίας Γιαννόπουλος - Θάρρος

ΣΧΟΛΙΟ
Κ. Ηλία μας, με τέτοια ερώτηση (Τι μεγαλώνει 3 φορές ......) το μυαλό θέλοντας και μη στο πολύ πονηρό.

Περιφέρεια Πελοποννήσου Yπεγράφη η σύμβαση για το Βιολογικό Αετού

Υπεγράφη χθες, στο γραφείο του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, η σύμβαση για την έναρξη του έργου «Κατασκευή κεντρικής μονάδας επεξεργασίας λυμάτων Δ.E. Αετού του Δήμου Τριφυλίας», προϋπολογισμού 1.355.000 ευρώ (με ΦΠΑ), με την ανάδοχο εργοληπτική επιχείρηση «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ E.S. Α.Ε.», παρουσία της θεματικής αντιπεριφερειάρχη Κωνσταντίνας Νικολάκου, των αντιδημάρχων Τριφυλίας κ.κ. Τσίγγανου και Μερκούρη και υπηρεσιακών παραγόντων.

Το ποσόν της συναπτόμενης σύμβασης είναι ............

1.355.000 ευρώ (με ΦΠΑ) και η προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου δεκαοκτώ (18) μήνες, δηλαδή έως 17-01-2014, εκ των οποίων οι πρώτοι έξι αναφέρονται στις εργασίες κατασκευής, οι επόμενοι τρεις μήνες στη δοκιμαστική λειτουργία και οι τελευταίοι εννιά μήνες στην κανονική λειτουργία των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων (Ε.Ε.Λ.).

«Έχουμε σήμερα (σ.σ. χθες) την αίσια έκβαση μιας μακροχρόνιας προσπάθειας και την έναρξη υλοποίησης ενός πολύ σημαντικού έργου, το οποίο θα εξυπηρετεί, όχι μόνο το δημοτικό διαμέρισμα του Αετού, αλλά και το Κοπανάκι, τον Άγιο Δημήτριο, το Ριζοχώρι και το Γλυκορρίζι, απαλλάσσοντας την περιοχή από το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης διάθεσης των αστικών λυμάτων, σε εναρμόνιση με την αντίστοιχη Ευρωπαϊκή Οδηγία», δήλωσε σχετικά ο περιφερειάρχης και αναφέρθηκε στο συγκροτημένο προγραμματισμό της Περιφέρειας σχετικά με τους βιολογικούς καθαρισμούς, με σκοπό τη βελτίωση της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσίγγανος επιβεβαίωσε το υψηλό επίπεδο συνεργασίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία, όπως δήλωσε, είναι καθοριστική για μια σειρά έργων και όχι μόνο για το βιολογικό του Αετού, όπως το βιολογικό των Γαργαλιάνων, το Λύκειο των Φιλιατρών, το Γυμνάσιο και το Λύκειο των Γαργαλιάνων, τους οδικούς άξονες, τις θερμοκηπευτικές καλλιέργειες και, κυρίως, το Φιλιατρινό φράγμα.

Στο μεταξύ, μετά τις παρεμβάσεις της κας Νικολάκου, σύντομα αναμένονται θετικές εξελίξεις και για το Κέντρο Υγείας των Φιλιατρών – Γαργαλιάνων, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις για υψηλού επιπέδου παροχή υπηρεσιών στους πολίτες.

Θάρρος

ΕΠΙΚΑΙΡΑ Οι περικοπές δαπανών και η ιδιοκατοίκηση του Δημοσίου

Του ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΑΜΟΥΛΗ

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ της περικοπής δαπανών του δημοσίου έφερε ξανά στο προσκήνιο συζητήσεις για τις αλόγιστες σπατάλες, το κουβαρντιλίκι με δανεικά και τα μνημόσυνα με… ξένα κόλλυβα!
Η επιστολή του πρωθυπουργού να καταγραφούν εντός μιας εβδομάδας τα ακίνητα κάθε υπουργείου και να μελετηθούν μετακινήσεις υπηρεσιών με στόχο την εξοικινόμηση πόρων, φέρνει στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης με δραματικό μάλιστα τρόπο αυτό που λέει ο λαός: «δεν υπάρχει κράτος».
Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι στο πρωθυπουργικο-κεντρικό πολιτκό μας σύστημα, το «αφεντικό» εν έτει 2012 δεν θα γνώριζε τα… υπάρχοντά του;
Μια χώρα χρεοκοπήμενη που επί 3 χρόνια χαροπαλεύει, ..........

βουτηγμένη στην ύφεση επί μια πενταετία, δεν κατάφερε ούτε και να καταγράψει τα ακίνητα του δημοσίου. Φανταστείτε τι θα κρύβεται πίσω από τη διαχείρισή τους!
Όταν στο κέντρο της Διακυβέρνησης της χώρας δεν υπάρχει ούτε ένας κατάλογος με τα ακίνητα, κτίρια, οικόπεδα, κτήματα και εκτάσεις του Δημοσίου, αντιλαμβανόμαστε πόσο υποκριτικές ήταν οι κορώνες για αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας με στόχο τη μείωση των δαπανών και κατ’ επέκταση του δημοσίου χρέους.
Αντιλαμβανόμαστε ότι κάθε υπουργείο αποτελεί ξεχωριστό «δοβλέτι», γι’ αυτό ο πρωθυπουργός απηύθυνε την επιστολή σε όλους τους υπουργούς. Άραγε δεν υπάρχει ένας δημόσιος φορέας που να εποπτεύει και να διαχειρίζεται κτίρια και ακίνητα του δημοσίου; Η περιβόητη Κτηματική Υπηρεσία με τι ασχολείται;
Πόσο σοβαρή είναι μια χώρα που μέσα σε τρία χρόνια κρίσης και συνεχούς υποβολής των πολιτών της σε θυσίες χωρίς αντίκρυσμα, δεν κατάφερε ούτε καν να συγκεντρώσει σ’ ένα κατάλογο τα ακίνητα του Δημοσίου;
Οι προηγούμενες κυβερνήσεις έκαναν την εύκολη δουλειά: οριζόντιες περικοπές και μέτρα λιτότητας με υπερφορολόγηση των πάντων για να ικανοποιηθούν οι δανειστές.
Κάθε φορά που τίθεται το ζήτημα αξιοποίησης, αλλά και ιδιωτικοποίησης κρατικής περιουσίας, συνήθως οι κρατικοδίαιτοι προνομιούχοι ξεσήκωναν γη και ουρανό κατά του… ξεπουλήματος!
Είχαμε δηλαδή τα εξής παράλογα:
● Από τη μια το κρατικοδίαιτο σύστημα ροκανάει τόσα χρόνια από τα δανεικά και όταν έρχεται η ώρα του λογαριασμού στον στέλνουν στους πολίτες, μηδέ εξαιρουμένων και των πενόμενων.
● Από την άλλη το ίδιο σύστημα είναι τόσο αντιπαραγωγικό, σπάταλο και διεφθαρμένο που αρνείται οποιαδήποτε αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, ανεχόμενο τη διαχρονική λεηλασία της, όταν δεν συμμετέχει κιόλας στο «φαγοπότι».
Με αυτά και μ’ αυτά η χρεοκοπία του κράτους, του δημόσιου τομέα, συμπαρασύρει στη δίνει της ύφεσης και τον ιδιωτικό τομέα συρρικνώνοντας την οικονομική δραστηριότητα στο ναδίρ και εκτινάσσοντας την ανεργία στο ζενίθ.
Χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις και οικονομικές σπουδές για να αντιληφθεί κανείς ότι, υπό αυτές τις προϋποθέσεις, δεν υπάρχει φως στο τούνελ;
Αν δεν ανατραπούν οι πολιτικές επιλογές και οι «συνιστώσες» διαφθοράς και γραφειοκρατίας του συστήματος που μας οδήγησε στην καταστροφή, δεν υπάρχει ελπίδα.
Η ευθύνη που ανέλαβε ο Μεσσήνιος πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και η τρικομματική κυβέρνηση συνεργασίας είναι βαριά κι ασήκωτη και αν δεν κινηθούν ταχύτητα, αποφασιστικά και ανατρεπτικά των επιλογών και των νοοτροπιών του χθες, δύσκολα θα υπάρξει αύριο για τους ίδιους, τη χώρα και τους πολίτες. Αν δεν βάλουν «εδώ και τώρα» πάτο στο βαρέλι η χώρα θα πάει άπατη…

ΘΑΝ. ΤΣΑΜΟΥΛΗΣ

Υ.Γ.: Όλα αυτά πως «λειτουργούν» στη Μεσσηνία; Με μια λέξη: χάος!

Υ.Γ. 1: Μου έλεγε χθες αρχιτέκτονας μηχανικός που γνωρίζει τα της δημόσιας διοίκησης ότι αν βάλουμε κάτω τις κατόψεις του διοικητηρίου και τις ανάγκες του ευρύτερη δημοσίου στην Καλαμάτα μπορούν να στεγαστούν όλες εκεί και να μείνει κι ένας όροφος για… χώρο αναψυχής!!! Υπάρχει σοβαρός αντίλογος;

Δημήτρης Δριμής: Δήμος Τριφυλίας, τραγική απώλεια χρημάτων.

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΧΑΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΗΣΕΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ.

του Δημήτρη Α. Δριμή
τ. δημάρχου Αετού

Το 2009 ξεκίνησε εργολαβία κατασκευής δικτύου ομβρίων στην Κυπαρισσία. Η χρηματοδότηση του έργου ήταν από το πρόγραμμα Θησέας και ανάδοχος η εταιρεία ΕΔΟΣ ΑΕ. Με ευθύνη της τότε δημοτικής αρχής, το συμφωνητικό δεν πέρασε από το Ελεγκτικό Συνέδριο, για προσυμβατικό έλεγχο, όπως ο νόμος επέβαλε.

Ο εργολάβος υπέβαλε, στις αρχές του 2010, τον πρώτο ...........

λογαριασμό στην ΤΥΔΚ, επιβλέπουσα υπηρεσία του έργου, για έλεγχο και θεώρηση. Πράγματι, ο λογαριασμός θεωρήθηκε και στάλθηκε στο δήμο Κυπαρισσίας για πληρωμή. Από εδώ αρχίζουν τα ευτράπελα, που ως τελική κατάληξη είχαν να χαθούν τα χρήματα του Θησέα και να φεσωθούν οι πολίτες του δήμου Τριφυλίας.

Συγκεκριμένα: Το ένταλμα του πρώτου λογαριασμού στάλθηκε, από το δήμο, στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προληπτικό έλεγχο, όπως ο νόμος ορίζει. Το Ελεγκτικό θεώρησε, 16/4/2010, άκυρη τη σύμβαση και δεν ενέκρινε την πληρωμή του πρώτου εντάλματος, ποσού 324.275,00 ευρώ. Την ίδια απόφαση έλαβε αργότερα και το 7ο τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Ο τότε δήμος Κυπαρισσίας και η ΤΥΔΚ, βλέποντας την εμπλοκή, αντί να σημάνουν συναγερμό, να διαλύσουν τη σύμβαση ή να δώσουν, σε κάθε περίπτωση, εντολή διακοπής των εργασιών αδιαφόρησαν. Αντίθετα, προχώρησαν σε ΑΠΕ και Συμπληρωματική Σύμβαση με τον ανάδοχο, που ανέβασαν τη σύμβαση του έργου στο οικονομικό ύψος των 1.262.169,68 ευρώ.

Στη συνέχεια ο εργολάβος υποβάλει τέσσερις λογαριασμούς στην ΤΥΔΚ, μέχρι και το τέλος Ιουλίου 2010. Οι λογαριασμοί πέφτουν σαν το χαλάζι. Ουδείς, όμως, φαίνεται να αναστενάζει ή έστω να ανησυχεί. Η ΤΥΔΚ, ως νέος Ποντιοπιλάτος, δεν ελέγχει, δεν θεωρεί αλλά και δεν επιστρέφει τους λογαριασμούς, στον ανάδοχο. Τους συρταρώνει και αφήνει το χρόνο να κυλάει. Περνάει ο μήνας, από την υποβολή του κάθε λογαριασμού, και αφού αυτοί δεν έχουν θεωρηθεί αλλά και δεν έχουν επιστραφεί, θεωρούνται, καταρχάς, αυτοδίκαια εγκεκριμένοι. Ο δήμος σιωπά. Οι δρόμοι της πόλης θυμίζουν βομβαρδισμένο Σεράγεβο. Κάτοικοι και επισκέπτες υποφέρουν.

Ο ανάδοχος, έχοντας στα χέρια τους εγκεκριμένους, δια της σιωπής, μη ελέγχου και μη επιστροφής, λογαριασμούς, προσφεύγει στη δικαιοσύνη. Δικαιώνεται στα δικαστήρια και με διαδικασίες κατάσχεσης, που δεν υπάγονται στον έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, εισπράττει από τα ταμεία του τ. δήμου Κυπαρισσίας τον πρώτο λογαριασμό και από τα ταμεία του δήμου Τριφυλίας τους υπόλοιπους τέσσερις λογαριαμούς.

Τα αποτελέσματα είναι γνωστά:
Η χρηματοδότηση, από το πρόγραμμα Θησέας χάθηκε. Ο δήμος Τριφυλίας υποχρεώθηκε να υποστεί κατάσχεση και να απωλέσει δικούς του πόρους 700.000,00 ευρώ, περίπου, σε μια περίοδο ισχνών αγελάδων.
Ο δήμος Τριφυλίας υποχρεώνεται να προκηρύξει νέα εργολαβία, 190.000,00 ευρώ, από δικούς του πόρους, για την αποκατάσταση της βατότητας των δρόμων της πόλης.
Ο δήμαρχος στο δημοτικό συμβούλιο της 25ης Ιουνίου ή δεν γνώριζε ή απέκρυψε τα γεγονότα και λεοντάριζε κατόπιν εορτής, ότι, δήθεν, θα προβεί σε εκ των υστέρων επιμετρήσεις του έργου των ομβρίων. Η ουσία, όμως, είναι πως τα χρήματα πουρλάκισαν και ο δήμος Τριφυλίας πήρε προίκα το οικονομικό φέσι του τ. δήμου Κυπαρισσίας.
Τα ερωτήματα εύλογα:
Γιατί ο τότε δήμος και η ΤΥΔΚ επέλεξαν τη σιωπή και δεν προστάτευσαν το έργο και τα δημόσια χρήματα; Έχουν αναζητηθεί και αναληφθεί ευθύνες ή το θέμα είναι ασήμαντο;
Το Δ.Σ. έχει ενημερωθεί πλήρως για το θέμα ή γενικώς και αορίστως; Δεν είναι αναγκαία μια ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ., που θα φωτίσει το συγκεκριμένο θέμα;
Ο δήμος Τριφυλίας άσκησε όλα τα ένδικα μέσα κατά των διαταγών πληρωμής; Προστάτευσε, τουλάχιστον, τα ανταποδοτικά χρήματα των πολιτών από τις κατασχέσεις;

Οι πολίτες γνωρίζουν πως στη θέση των χρημάτων του Θησέα, που χάθηκαν για το δήμο, καταβλήθηκαν χρήματα του δήμου Τριφυλίας, που ήταν για κάλυψη άλλων αναγκών, εργασιών και έργων;
Τι, αλήθεια, πλήρωσαν οι πολίτες του δήμου Τριφυλίας, με τα χρήματα που κατασχέθηκαν; Πλήρωσαν ένα έργο του οποίου η σύμβαση κηρύχθηκε άκυρη από το Ελεγκτικό, στο οποίο δεν έχουν ελεγχθεί οι λογαριασμοί που συνέταξε και υπέβαλε ο εργολάβος, το οποίο δεν είχε επίβλεψη, το οποίο δεν έχει παραληφθεί και για το οποίο κανείς από το δήμο δεν μπορεί να βεβαιώσει, ότι αξίζει το σύνολο των χρημάτων που κατασχέθηκαν; Αυτό πλήρωσαν;
Δεν τίθεται, εκ των πραγμάτων, ζήτημα, τουλάχιστον, πολιτικής ευθύνης; Ή αυτά είναι ψιλά γράμματα, για τη δημοτική αρχή και αδίκως ενοχλούμε την ησυχία της;

Kopanaki News

Η Αντίδραση της περιφέρειας Δυτικής Ελλαδας για τα 83.025 ευρώ για τα Social Media

ΣΧΕΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΔΩ

Πρωτοφανής προβοκάτσια σε βάρος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με αφορμή το έργο δημιουργίας ηλεκτρονικών υποδομών για την τουριστική προβολή

Σχετικά με εξόφθαλμα ψευδείς και κατασκευασμένες αναρτήσεις στο Διαδίκτυο για το πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και το υποέργο αυτού του προγράμματος που αναφέρεται στις «Ηλεκτρονικές υποδομές και Μέσα Προώθησης του Τουρισμού στη Δυτική Ελλάδα», η Περιφέρεια ανακοινώνει, για την αποκατάσταση της αλήθειας, τα εξής:.............


«Εισαγωγικά σημειώνεται ότι η απάντηση αφορά όσους καλόπιστα ενδιαφέρονται και θέλουν να γνωρίζουν τι έχει συμβεί για το θέμα κι όχι εκείνους που για ίδιους λόγους διακινούν συκοφαντικά σχόλια σε βάρος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Άλλωστε, ακόμα και οι προβοκάτσιες έχουν όρια. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει δώσει πεντακάθαρα δείγματα γραφής για το πώς διαχειρίζεται το δημόσιο χρήμα και είναι πάντα ανοιχτή στη δημιουργική κριτική. Όχι, όμως, και στη λασπολογία, γι’ αυτό είναι υποχρεωμένη να αποδοκιμάσει κατηγορηματικά αυτές τις αθλιότητες και ταυτόχρονα να υπογραμμίσει την σταθερή της απόφαση να συνεχίσει τις προσπάθειες για την ανάδειξη και προβολή της Δυτικής Ελλάδας.

Η αιρετή Περιφέρεια αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά της διαπίστωσε, μεταξύ άλλων, ένα σημαντικό κενό που αφορούσε την εν γένει εικόνα και προβολή της Περιφέρειας. Κενό που έπρεπε να αντιμετωπιστεί προκειμένου να υποστηριχθεί η ανάδειξη και προώθηση της Δυτικής Ελλάδας ως τόπου με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αλλά και ως τουριστικού προορισμού. Αυτή η προσπάθεια έχει ως τελικό στόχο την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας και την αντιμετώπιση της ύφεσης στην Περιφέρειά μας.

Για την αντιμετώπιση αυτού του κενού ελήφθησαν σειρά αποφάσεων που βρίσκονται σε διάφορα στάδια υλοποίησης. Ανάμεσα σε αυτές τις αποφάσεις περιλαμβάνεται και η δημιουργία των ηλεκτρονικών υποδομών και των μέσων προώθησης του τουρισμού στη Δυτική Ελλάδα.

Τι ακριβώς περιλαμβάνει αυτή η προσπάθεια;

Τη δημιουργία και τη διαχείριση καναλιού You Tube
Τη δημιουργία λογαριασμού και τη διαχείριση δικτύου στο Facebook
Τη δημιουργία λογαριασμού και τη διαχείριση δικτύου στο Twitter
Τη δημιουργία λογαριασμού και τη διαχείριση δικτύου στο Google+
Τη δημιουργία και τη διαχείριση πλατφόρμας ψηφιακής σήμανσης με πολυμεσικό περιεχόμενο
Τη δημιουργία λογότυπου και slogan

Οι συγκεκριμένες δράσεις περιλαμβάνουν τη δημιουργία κατάλληλου υλικού για χρήση στα κοινωνικά δίκτυα. Για την ακρίβεια θα δημιουργηθούν αντιπροσωπευτικές προωθητικές εικόνες και flash video που θα παρουσιάζουν τη Δυτική Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό και θα υποστηρίζουν τις λοιπές προωθητικές ενέργειες του προγράμματος. Πρόκειται για τη στοχευμένη διάχυση μιας θετικής εικόνας της Δυτικής Ελλάδας διαμέσου όλων των σύγχρονων μορφών διαδικτυακής επικοινωνίας. Επιπροσθέτως προβλέπεται η δημιουργία ηλεκτρονικού profile και δημιουργία δικτύου και στα τρία κοινωνικά δίκτυα αλλά και η συνεχής, καθημερινή διαχείρισή τους.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα που έχει τριετή διάρκεια περιλαμβάνει όχι μόνο τη δημιουργία λογαριασμών, που ως γνωστόν δεν κοστίζουν, αλλά κυρίως τη δημιουργία των προωθητικών εικόνων, των flash Video και προ παντός τη συγκρότηση και την καθημερινή διαχείριση όλων αυτών των νέων δικτυακών δυνατοτήτων.

Επί πλέον προβλέπεται η δημιουργία πλατφόρμας ψηφιακής σύγκλισης. Δηλαδή μια διάταξη λογισμικού και εξοπλισμού που επιτρέπει την προβολή πολυμεσικού περιεχομένου σε τηλεοπτικές οθόνες και projectors. Το περιεχόμενο της πλατφόρμας θα είναι μια χρονικά προγραμματισμένη ροή περιεχομένου που θα περιλαμβάνει video, φωτογραφίες, κείμενα, δυναμικό περιεχόμενο ιστοσελίδας, κ.α.

Παράλληλα σημειώνεται ότι για το σύνολο αυτών των δράσεων και για όλες τις επί μέρους δράσεις προκηρύσσονται δημόσιοι διαγωνισμοί. Λόγου χάριν για τη δημιουργία λογότυπου και slogan πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός, έχουν κατατεθεί πάνω από τριάντα προσφορές από όλη την Ελλάδα που αυτήν την περίοδο βρίσκονται σε φάση αξιολόγησης. Ανάλογοι δημόσιοι διαγωνισμοί θα ακολουθήσουν για όλες τις δράσεις με εκ προοιμίου δεδομένη τη δυνατότητα όλων των επαγγελματιών του χώρου να πάρουν μέρος και όλων των πολιτών να είναι πλήρως ενήμεροι.

Ενώ λοιπόν η Περιφέρεια προωθεί μια συνεκτική και πλήρη πολιτική για την τουριστική προβολή της Δυτικής Ελλάδας, ενώ τα πάντα συμβαίνουν με πλήρη διαφάνεια και σεβασμό στο δημόσιο χρήμα, εν τούτοις εμφανίστηκαν κακόπιστες φωνές που απομόνωσαν τίτλους και δαπάνες επιχειρώντας να καλλιεργήσουν προβοκατόρικα την ψευδή εντύπωση ότι η Περιφέρεια σπαταλά χρήματα για να ανοίξει λογαριασμούς στο διαδίκτυο, κάτι που όλοι ξέρουν ότι δεν έχει κόστος, παραβλέποντας όμως το σύνολο των δράσεων, την συνεχή φροντίδα που αυτές απαιτούν και την τριετή του διάρκεια».

ΣΧΟΛΙΟ
Νομίζουμε ότι ο πίνακας που δημοσιεύεται στο έγγραφο της απόφασης μιλάει από μόνος του



Είναι ο πίνακας που έχετε στο έγγραφο σας. Τον αμφισβητείτε;
Αμφισβητείτε την εγκυρότητα του Εγγράφου σας; Της απόφασης σας τη οποία πήρατε και την οποία είχατε υποχρέωση να αναρτήσετε στο διαύγεια;
Αναρτήθηκε στο Διαύγεια από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σας μια πλαστή και κατασκευασμένη απόφαση;

83.025 ευρώ σπατάλη για λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλαδος

ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟ

Το θέμα που ακολουθεί μας το έστειλε αναγνώστης μας και εμείς σας το παρουσιάζουμε για να καμαρώσετε το πως ενω σήμερα που κόβουν μισθούς και συντάξεις κάποιοι πετάνε τσάμπα χρήματα από το παράθυρο.

Ούτε χίλια, ούτε δυο χιλιάδες αλλά ογδόντα τρεις χιλιάδες ευρώ θα σπαταλήσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για την δημιουργία λογαριασμώνν σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως Facebook, Twitter, YouTube, Google+ την ίδια ώρα που όλοι μας ξέρουμε πως αυτοί οι λογαριασμοί παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ.
Ναι καλά διαβάσατε. 83.025 ευρώ θα πεταχτούν από το ...........

παράθυρο για να προσγειωθούν σε κάποιες τσέπες εύκολα και χωρίς κόπο. 83,025 ευρώ για λογαριασμούς σε social Media που ο καθένας μπορεί να ανοίξει μόνος του και εντελώς ΔΩΡΕΑΝ.

Η υπόθεση θα γίνει ενδοοικογενειακά. Ο Τρόπος; Σύναψη προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με την Νομαρχιακή Επιχείρηση Ανάπτυξης.

Η απόφαση της Επιτροπή Αναπτυξιακής και Κοινωνικής Πολιτικής Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, η οποία έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο με ημερομηνία 26 Ιουνίου 2012 και Αρ. Πρωτ. 149742/771 καθορίζει τις δράσεις για την υλοποίηση του έργου με τίτλο «Ηλεκτρονικές Υποδομές και Μέσα Προώθησης του Τουρισμού στη Δυτική
Ελλάδα» υποέργο 1 και το έργο με τίτλο «Συμμετοχή σε Διεθνείς και Εθνικές Τουριστικές Εκθέσεις» υποέργο 3 του προγράμματος «Τουριστικής Προβολής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας», άξονας Προτεραιότητας 07: Αειφόρος Ανάπτυξη & Ποιότητα Ζωής Δυτικής Ελλάδος, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης». (Στο τέλος της δημοσίευσης ολόκληρη η απόφαση)

Πιθανόν να μην καταλάβατε πολλά από τα έργα και τα υποέργα.

Το πρώτο έργο το οποίο έχει και ενδιαφέρον είναι αυτό με τίτλο «Ηλεκτρονικές Υποδομές και Μέσα Προώθησης του Τουρισμού στη Δυτική Ελλάδα» υποέργο 1 αναφέρεται σε δημιουργία λογαριασμών σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως Facebook, Twitter, Youtube, Google+ κλπ.
Σε σελίδες δηλαδή που ο οποιοσδήποτε μπορεί να δημιουργήσει δωρεάν λογαριασμό από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος θα πετάξουν από το παράθυρο ή μάλλον κάποιοι θα βάλουν στις παχουλές τσέπες τους 83.000 ευρώ ακούραστα και εις υγείαν του κοροϊδου Έλληνα φορολογούμενου.

Πάμε να δούμε την απόφαση

Την Παρασκευή 22 Ιουνίου στα Γραφεία της Περιφέρειας συνεδρίασε η Επιτροπή Αναπτυξιακής και Κοινωνικής Πολιτικής Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, έγινε συζήτηση και λήψη απόφασης για θέματα που απασχόλησαν την συνεδρίαση εκ των οποίων ήταν και αυτό για τις «Ηλεκτρονικές Υποδομές και Μέσα Προώθησης του Τουρισμού στη Δυτική Ελλάδα» υποέργο 1.

Ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιχείρησης Ανάπτυξης Π.Δ.Ε. κ. Αθανασόπουλος Γεωργίος, στην εισήγηση του αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Τουριστικής Προβολής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας άξονας Προτεραιότητας 07: Αειφόρος Ανάπτυξη & Ποιότητα Ζωής Δυτικής Ελλάδος, και συγκεκριμένα:

α. Την υλοποίηση του υποέργου 1 με τίτλο «Ηλεκτρονικές Υποδομές και Μέσα Προώθησης του Τουρισμού στη Δυτική Ελλάδα» του προγράμματος «Τουριστικής Προβολής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας», προϋπολογισμού 83.025,00€, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α., το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Το υποέργο 1 αναφέρεται στην δημιουργία κατάλληλου πολυμεσικού υλικού για χρήση στα κοινωνικά δίκτυα (Facebook, Twitter, κ.τ.λ.). Ειδικότερα, θα δημιουργηθούν αντιπροσωπευτικές προωθητικές εικόνες και flash videos με σκοπό την παρουσίαση του τουριστικού προορισμού και την υποστήριξη των λοιπών προωθητικών ενεργειών του προγράμματος.

Η Νομαρχιακή Επιχείρηση Ανάπτυξης – ΝΕΑ ως δεύτερος συμβαλλόμενος (ο πρώτος είναι Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας) να αναλάβει τα έξης:

1. Να υλοποιήσει τις παρακάτω δράσεις όπως παρουσιάζονται στο εγκεκριμένο
Τεχνικό Δελτίο:
► 1.1: Δημιουργία καναλιού YouTube.
► 1.2: Δημιουργία λογαριασμού και διαχείριση Δικτύου στο Facebook.
► 1.3: Δημιουργία λογαριασμού και διαχείριση Δικτύου στο Twitter.
► 1.4: Δημιουργία λογαριασμού και διαχείριση Δικτύου στο Google+
► 1.5: Δημιουργία και διαχείριση πλατφόρμας ψηφιακής σήμανσης με πολυμεσικό περιεχόμενο.
► 1.6: Λογότυπο και slogan.

2. Τη συνεργασία με τον υπεύθυνο διαχείρισης του έργου προκειμένου να τηρηθούν
όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες κατά τη διάρκεια της υλοποίησης σύμφωνα με την
Ελληνική Νομοθεσία και τον οδηγό Εφαρμογής του προγράμματος.
3. Την ενημέρωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την πρόοδο του έργου σε τακτά
χρονικά διαστήματα.

Τα ποσά που θα δαπανηθούν τσάμπα και άδικα είναι ακόμα πιο εξοργιστικά. Τελικά Λεφτά υπάρχουν... αλλά για άλλους.
Κάτω από τα ποσά που ακολουθούν θα βρείτε ολόκληρη την απόφαση.
Δείτε τα ποσά και τα συμπεράσματα δικά σας.http://www.blogger.com/img/blank.gif





ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 12:52. H αντίδραση της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Πως να σας διαγράψουν τα δάνειά σας λόγω αδυναμίας; Δείτε πως...

Με ανησυχητικούς ρυθμούς αυξάνονται και πληθύνονται οι συμπολίτες μας που καταθέτουν αιτήσεις στα κατά τόπους Ειρηνοδικεία της χώρας για τη ρύθμιση των χρεών τους, λόγω αδυναμίας αποπληρωμής.

Και αυτό γιατί από τη μία η οικονομική ............

κατάσταση της χώρας έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο μεγάλο μέρος της κοινωνίας και από την άλλη ορισμένες αποφάσεις δικαστηρίων που διέγραψαν ακόμη και το 80% του χρέους κάποιων υπερχρεωμένων δανειοληπτών, έχουν δημιουργήσει ελπίδες σε πολλά νοικοκυριά ότι μπορούν να πετύχουν κάτι ανάλογο.

Ωστόσο, πριν κάποιος φτάσει στην «έσχατη λύση» της κατάθεσης αίτησης πτώχευσης, καλό θα είναι να γνωρίζει ορισμένες, ιδιαίτερα σημαντικές παραμέτρους που θα τον βοηθήσουν να κερδίσει χρόνο και χρήμα.

Όπως δηλώνει στο fpress.gr η κ. Π. Καλαποθαράκου της ΕΚΠΟΙΖΩ, μεγάλο μέρος των υποψηφίων «πτωχών», που φτάνει στα γραφεία της Ενωσης, όπως προκύπτει από την επεξεργασία των στοιχείων, δεν πληροί τα κριτήρια για να προχωρήσει στην κατάθεση αίτησης πτώχευσης. Διότι σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν περισσότερα του ενός ακίνητα και άρα υπάρχει δυνατότητα εκποίησής τους, ενώ σε άλλες τα ποσά είναι μικρά και άρα δεν αξίζει τον κόπο να μπει κάποιος στην διαδικασία. Ομως, όσοι πληρούν τις προυποθέσεις τους συνδράμουμε για να καταθέσουν την αίτησή τους.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το κόστος για να ελέγξει κάποιος αν μπορεί να ενταχθεί, μέσω ΕΚΠΟΙΖΩ ή άλλων καταναλωτικών οργανώσεων, περιορίζεται στην ετήσια συνδρομή που κινείται γύρω στα 50 ευρώ. Όμως, αν κάποιος επιμείνει και πάει στο δικαστήριο θα πρέπει να υπολογίσει και την αμοιβή δικηγόρου. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να προσέξει κανείς που θα απευθυνθεί για την υπόθεση του, διότι κυκλοφόρησαν και πολλοί επιτήδειοι στην αγορά με στόχο να εκμεταλλευτούν την κατάσταση.

Με αφορμή όλη αυτή την «κινητικότητα» και η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή έχει ανεβάσει στην ιστοσελίδα της δύο εφαρμογές που βοηθούν σημαντικά τον οφειλέτη να προσδιορίσει τις υποχρεώσεις του απέναντι στους πιστωτές του, σύμφωνα με τις δυνατότητες του, και παράλληλα να καθορίσει την μηνιαία δόση του προκειμένου να διασώσει την κύρια κατοικία του.

Με την πρώτη εφαρμογή -βασική ρύθμιση οφειλών με μηνιαίες καταβολές (άρθρο 8 παρ. 2 ν.3869/10) διευκολύνεται ο οφειλέτης να προσδιορίσει τα ποσά στα οποία κατανέμεται η μηνιαία δόση του προς τους πιστωτές του. Ο οφειλέτης συμπληρώνει το ποσό της μηνιαίας δόσης, τη χρονική διάρκεια και τις υποχρεώσεις προς τους πιστωτές. Η εφαρμογή κατανέμει αυτομάτως τη δόση σε όλους τους πιστωτές.

Με τη δεύτερη εφαρμογή -ρύθμιση οφειλών για την προστασία της κύριας κατοικίας (άρθρο 9 παρ. 2 ν.3869/10) υπολογίζεται η μηνιαία δόση που πρέπει να καταβάλλει ο οφειλέτης προκειμένου να διασώσει την κύρια κατοικία του.

Fpress

Συνάντηση Αλευρά με δημάρχους Τριφυλίας και Οιχαλίας

Σύσκεψη με τους δημάρχους Τριφυλίας και Οιχαλίας και τους υπηρεσιακούς παράγοντες των Τεχνικών Υπηρεσιών τους θα έχει σήμερα Πέμπτη 19 Ιουλίου και ώρα 11:30 στην αίθουσα Παναγιώτης Φωτέας ο Αντιπεριφεριάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς με τους Δημάρχους Τριφυλίας και Οιχαλίας.
Το αντικείμενο της σύσκεψης θα είναι η ..........

ολοκλήρωση του φακέλου για την ανάδειξη των μονοπατιών της Νέδας.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 19ης Ιουλίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.


Διαβάστε στο θάρρος και την Φωνή

ΘΑΡΡΟΣ

Κακοποιημένα παιδιά από γονείς σε νευρική κρίση

Η ψυχολογική πίεση που υφίστανται οι γονείς λόγω των .............

οικονομικών προβλημάτων επηρεάζει τη συμπεριφορά τους προς τα παιδιά, με αποτέλεσμα να ασκούν ψυχική και σωματική βία προς αυτά.

Από τα περιστατικά που αντιμετωπίζει καθημερινά, η κοινωνική λειτουργός της Διεύθυνσης Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας, κα Καραμπέτσου, σημείωσε ότι έχει αυξηθεί πλέον το ποσοστό των μονογονεϊκών οικογενειών με ανήλικα παιδιά, ενώ υπάρχουν και αρκετά περιστατικά με κακοποίηση ανηλίκων, είτε ψυχική είτε σωματική. Αρκετές, δε, φορές γίνονται καταγγελίες για ξυλοδαρμούς, περιπτώσεις τις οποίες η κοινωνική λειτουργός της Πρόνοιας βλέπει κατ’ οίκον.

Η Διεύθυνση Πρόνοιας μέχρι σήμερα χορηγεί επίδομα παιδικής προστασίας, το οποίο όμως το κράτος εδώ και 25 χρόνια δεν έχει αυξήσει και είναι μόλις 44,02 ευρώ το μήνα. Μάλιστα, αρκετά φέτος θα κοπούν, μιας και τα κριτήρια έγιναν πολύ πιο αυστηρά!


ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

• ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ του λιγνίτη στην Ανατολική Πυλία, αλλά και τα ενεργειακά της Πελοποννήσου κυριαρχούν σήμερα στο πρωτοσέλιδο της «ΦΩΝΗΣ», με αφορμή την επίσκεψη του περιφερειάρχη σε Κορώνη-Φαλάνθη-Χωματερό, τη συνέντευξη Τύπου στην Καλαμάτα και τη σύσκεψη με τη ΡΑΕ στην Τρίπολη.
• Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ αναφέρεται και τα έργα της Μεσσηνίας, ενώ χθες υπεγράφη η σύμβαση έναρξης των εργασιών για το Βιολογικό Καθαρισμό στη Δ.Ε. Αετού Τριφυλίας.
• ΣΙΓΗ ασυρμάτου για την τύχη του Στρατοπέδου «Παπαφλέσσα» της Καλαμάτας, του οποίου οσονούπω θα κριθεί η τύχη, με τις ελπίδες διάσωσής του, παρά τις περικοπές, στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
• ΣΥΣΚΕΨΗ για τα σκουπίδια στην Πελοπόννησο θα συγκαλέσει σύντομα ο υπουργός Εσωτερικών Ευρ. Στυλιανίδης αποδεχόμενος πρόταση του δημάρχου Καλαμάτας Παν. Νίκα για να αρθεί το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι Δήμοι.
• ΕΝΑ απίστευτο περιστατικό στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, όπου για να αλλάξουν μια γάζα τραύματος σε συνταξιούχο ζητούσαν εισιτήριο 5 ευρώ, φανερώνει ότι στο ΕΣΥ είναι πλέον… ακριβοί στα πίτουρα!
• Η ΚΑΜΨΗ της ισπανικής παραγωγής ελαιολάδου κατά 37%, δημιουργεί ελπίδες ανάκαμψης της τιμής του προϊόντος για το ελληνικό λάδι.
• ΦΙΝΑΛΕ σήμερα για το 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με δύο παραστάσεις στο ΔΗΠΕΘΕ και το Κάστρο.
• ΣΧΟΛΙΑ και παρεμβάσεις, άρθρα και απόψεις για πολιτικά, κοινωνικά και πολιτιστικά θέματα, καθώς πλήρη αθλητική ενημέρωση με κορωνίδα τη Γκόλφω!
• Τέλος στο σημερινό φύλλο άρθρο του διευθυντή της «Φ» Θαν. Τσαμούλη για τις παθογένειες του Δημοσίου και την αναξιοποίητη περιουσία του, με αφορμή την επιστολή Σαμαρά για καταγραφή και αξιοποίηση των ακινήτων των υπουργείων με στόχο περικοπές πόρων από ενοίκια.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» στα περίπτερα πρωί – πρωί. Έγκυρη ενημέρωση, παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο! Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ».