Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 19ης Ιουλίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.


Διαβάστε στο θάρρος και την Φωνή

ΘΑΡΡΟΣ

Κακοποιημένα παιδιά από γονείς σε νευρική κρίση

Η ψυχολογική πίεση που υφίστανται οι γονείς λόγω των .............

οικονομικών προβλημάτων επηρεάζει τη συμπεριφορά τους προς τα παιδιά, με αποτέλεσμα να ασκούν ψυχική και σωματική βία προς αυτά.

Από τα περιστατικά που αντιμετωπίζει καθημερινά, η κοινωνική λειτουργός της Διεύθυνσης Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας, κα Καραμπέτσου, σημείωσε ότι έχει αυξηθεί πλέον το ποσοστό των μονογονεϊκών οικογενειών με ανήλικα παιδιά, ενώ υπάρχουν και αρκετά περιστατικά με κακοποίηση ανηλίκων, είτε ψυχική είτε σωματική. Αρκετές, δε, φορές γίνονται καταγγελίες για ξυλοδαρμούς, περιπτώσεις τις οποίες η κοινωνική λειτουργός της Πρόνοιας βλέπει κατ’ οίκον.

Η Διεύθυνση Πρόνοιας μέχρι σήμερα χορηγεί επίδομα παιδικής προστασίας, το οποίο όμως το κράτος εδώ και 25 χρόνια δεν έχει αυξήσει και είναι μόλις 44,02 ευρώ το μήνα. Μάλιστα, αρκετά φέτος θα κοπούν, μιας και τα κριτήρια έγιναν πολύ πιο αυστηρά!


ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

• ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ του λιγνίτη στην Ανατολική Πυλία, αλλά και τα ενεργειακά της Πελοποννήσου κυριαρχούν σήμερα στο πρωτοσέλιδο της «ΦΩΝΗΣ», με αφορμή την επίσκεψη του περιφερειάρχη σε Κορώνη-Φαλάνθη-Χωματερό, τη συνέντευξη Τύπου στην Καλαμάτα και τη σύσκεψη με τη ΡΑΕ στην Τρίπολη.
• Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ αναφέρεται και τα έργα της Μεσσηνίας, ενώ χθες υπεγράφη η σύμβαση έναρξης των εργασιών για το Βιολογικό Καθαρισμό στη Δ.Ε. Αετού Τριφυλίας.
• ΣΙΓΗ ασυρμάτου για την τύχη του Στρατοπέδου «Παπαφλέσσα» της Καλαμάτας, του οποίου οσονούπω θα κριθεί η τύχη, με τις ελπίδες διάσωσής του, παρά τις περικοπές, στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
• ΣΥΣΚΕΨΗ για τα σκουπίδια στην Πελοπόννησο θα συγκαλέσει σύντομα ο υπουργός Εσωτερικών Ευρ. Στυλιανίδης αποδεχόμενος πρόταση του δημάρχου Καλαμάτας Παν. Νίκα για να αρθεί το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι Δήμοι.
• ΕΝΑ απίστευτο περιστατικό στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, όπου για να αλλάξουν μια γάζα τραύματος σε συνταξιούχο ζητούσαν εισιτήριο 5 ευρώ, φανερώνει ότι στο ΕΣΥ είναι πλέον… ακριβοί στα πίτουρα!
• Η ΚΑΜΨΗ της ισπανικής παραγωγής ελαιολάδου κατά 37%, δημιουργεί ελπίδες ανάκαμψης της τιμής του προϊόντος για το ελληνικό λάδι.
• ΦΙΝΑΛΕ σήμερα για το 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με δύο παραστάσεις στο ΔΗΠΕΘΕ και το Κάστρο.
• ΣΧΟΛΙΑ και παρεμβάσεις, άρθρα και απόψεις για πολιτικά, κοινωνικά και πολιτιστικά θέματα, καθώς πλήρη αθλητική ενημέρωση με κορωνίδα τη Γκόλφω!
• Τέλος στο σημερινό φύλλο άρθρο του διευθυντή της «Φ» Θαν. Τσαμούλη για τις παθογένειες του Δημοσίου και την αναξιοποίητη περιουσία του, με αφορμή την επιστολή Σαμαρά για καταγραφή και αξιοποίηση των ακινήτων των υπουργείων με στόχο περικοπές πόρων από ενοίκια.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» στα περίπτερα πρωί – πρωί. Έγκυρη ενημέρωση, παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο! Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.