Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Μυστήριο με απανθρακωμένο πτώμα στην Χριστιανούπολη Φιλιατρών

Μια πραγματικά περίεργη ιστορία εκτυλίχθηκε χθες βράδυ στην Χριστιανούπολη Φιλιατρών όταν κατά τις 10:30 - 11 το βράδυ κάτοικοι που αντιλήφθηκαν πυρκαγιά περίπου ένα χιλιόμετρο έξω απο το χωριό σε αγροτική θέση ειδοποίησαν την πυροσβεστική όπου έσπευσαν δυνάμεις κατάσβεσης στο σημείο.
Η φωτιά όμως έκρυβε το δικό της μυστικό καθώς στο σημείο υπήρχε ένα αυτοκίνητο μάρκας TOYOTA AVENSIS και μέσα σε αυτό τον οδηγό του απανθρακωμένο.

Το θύμα ήταν 77 ετών παντρεμένος και είχε ..........

τέσσερις κόρες. Είναι μια αρκετά περίεργη ιστορία καθώς τα ερωτήματα που γεννιούνται για την υπόθεση είναι πολλά μιας και ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν είχε προστριβές ή οικονομικές συναλλαγές που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν κάτι. Όμως υπάρχουν στο σημείο πολλά στοιχεία που δείχνουν ότι η υπόθεση πιθανότατα να μην είναι και τόσο απλή.
Την υπόθεση έχουν αναλάβει αστυνομικοί του τμήματος Φιλιατρών, οι οποίοι εξετάζουν κάθε ενδεχόμενο ενώ δεν αποκλείουν και την περίπτωση της εγκληματικής ενέργειας. Στην περίεργη αυτή υπόθεση ζητήθηκε και η συνδρομή του ιατροδικαστή για να γίνει αυτοψία στον χώρο αλλά και να βρεθεί αν ο θάνατός του προήλθε από την φωτιά, ή πριν την φωτιά. Με ότι αυτό συνεπάγεται.

Στα Φιλιατρά ο Κώστας Κατσουράνης

Στα Φιλιατρά βρίσκεται από χθες ο άσσος του Παναθηναϊκού αλλα και της Εθνικής Ελλάδος Κώστας Κατσουράνης ο οποίος όπως μαθαμε φιλοξενείται για τις ολιγοήμερες διακοπές του σε φιλικό του σπίτι.
Χθές βράδυ εθεάθη να τρώει πίτσα στην Πιτσαρία του Τάκη Νικολακόπουλου και αμέσως μετά συνοδευόμενος από την παρέα του έκατσε για καφέ στην καφετέρια "Αρχαίον" όπου έγινε αντικείμενο θαυμασμού από μικρές κυρίως θαυμάστριες του οι οποίες του ζήτησαν αυτόγραφα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κώστας Κατσουράνης ..........

θα περάσει όλες τις επόμενες ημέρες των διακοπών του στα Φιλιατρά ενώ θα παρευρεθεί και στο beach party της Εράνης στο Στόμιο Φιλιατρών.



Κυβέρνηση λουκέτων! Kλείνουν το ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε. στην Καλαμάτα και ιδρύουν άλλο στην Τρίπολη! Επιπολαιότητα στην ακολουθούμενη αγροτική πολιτική

Η Μεσσηνία είναι ένας Νομός όπου ο πρωτογενής τομέας στηρίζει δυναμικά μαζί με τον τουρισμό την τοπική οικονομία.

Η καλλιέργεια του ελαιοκάρπου αποτελεί σχεδόν την κύρια αγροτική ενασχόληση με παραγωγή περίπου 50.000 τόνους ελαιολάδου ετησίως.

Η ποιότητα του προϊόντος αποτελεί και το θετικό πλεονέκτημα της παραγωγής της Μεσσηνίας, με το 95% της παραγόμενης ποσότητας να κατατάσσεσαι στην καλύτερη κατηγορία: του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου καθώς διαθέτει οξύτητες πολύ πιο κάτω από το ανώτερο επιτρεπτό όριο, ενώ και οι άλλες παράμετροι του αριθμού των υπεροξειδίων και του συντελεστή απόσβεσης κυμαίνονται κάτω των ανώτερων επιτρεπτών ορίων που ισχύουν από τον επίσημο κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ανάγκη για την παραγωγή ακόμη πιο .........

ανταγωνιστικών προϊόντων και η ανάγκη για έρευνα σε πειραματικές καλλιέργειες ποικιλιών φυτικών ειδών ( ελιά, κηπευτικά κλπ) ώθησε την Πολιτεία , στην ίδρυση και λειτουργία στην Καλαμάτα Ινστιτούτου του ΕΘΙΑΓΕ (Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας) Ελιάς και Οπωροκηπευτικών.

Το Μάϊο του 2011 μάλιστα εγκρίθηκε πίστωση 306.770 ευρώ από το Υπουργείο Οικονομικών για τις υποδομές του ΕΘΙΑΓΕ Καλαμάτας για διαπίστευση δοκιμών σε ελαιόλαδο και για τη συμπλήρωση των κτιριακών και των εργαστηριακών υποδομών του.

Σήμερα με μία εντελώς ακατανόητη απόφαση, ανακοινώνεται ότι καταργείται το ερευνητικό Κέντρο στην Καλαμάτα και αποφασίζεται να δημιουργηθεί άλλο στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη.

Ένα ήδη στελεχωμένο και εργαστηριακά άρτιο κέντρο κλείνει και αποφασίζεται η δημιουργία νέου !

Ποία λογική επιτρέπει να εφαρμόζονται τέτοιες άστοχες πολιτικές και ποία λογική επιτρέπει τη συνεχή υποβάθμιση της Μεσσηνίας χωρίς την παραμικρή αντίδραση;

Επιτέλους υπάρχει πολιτική εκπροσώπηση της Μεσσηνίας στο χώρο της Κυβερνώσας παράταξης ;

Δεν είναι δυνατόν να διαβάζουμε συνεχώς «δακρύβρεχτες» ανακοινώσεις συμπόνοιας , στήριξης και δήθεν αγώνα υπέρ των δικαίων αιτημάτων μας και στο τέλος να εισπράττουμε σαν Νομός μόνο «λουκέτα», ανεργία και υποβάθμιση.

Μπορεί να γίνεται μία προσπάθεια για την εμπέδωση Περιφερειακής συνείδησης στους Πελοποννησίους, αλλά τέτοιες λογικές λουκέτων έτοιμων υποδομών σε ένα Νομό και μεταφορά τους σε άλλο, οξύνει τις αντιπαραθέσεις και καλλιεργεί τον τοπικισμό.

Το ΕΘΙΑΓΕ στην Καλαμάτα έπρεπε αντί λουκέτου, ν΄αναβαθμιστεί για να συνεχίσει να ενισχύει και να βοηθά τους καλλιεργητές, να παράγουν ποιοτικά άριστα αγροτικά προϊόντα είτε συμβατικής καλλιέργειας είναι αυτά, είτε βιολογικής και όχι να πετιέται κι αυτό στον κάλαθο των αχρήστων!!

Ξεχνάει φαίνεται η Κυβέρνηση ποιοί τομείς μπορεί να ενισχύσουν την παραπαίουσα Ελληνική οικονομία γι αυτό και τους μεταχειρίζεται τόσο επιπόλαια και αδιάφορα!
Τουρισμός και πρωτογενής τομέας δοκιμάζονται από την έλλειψη πολιτικής στόχευσης, με αρνητικά αποτελέσματα για τον τόπο!

Αντωνία Μπούζα -Κωνσταντέλου
Μέλος τομέα Τουριστικής Ανάπτυξης Ν.Δ
Μέλος τομέα ενημέρωσης ΝΟ.Δ.Ε. Μεσσηνίας

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 7ης Αυγούστου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.