Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Αύριο τελικά θα ηχήσουν τελικά οι... σειρήνες του πολέμου

ΑΣΚΗΣΗ ΤΑΑΣ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 2012» - ΗΧΗΣΗ ΣΕΙΡΗΝΩΝ

Αύριο Πέμπτη 11 Οκτωβρίου θα ηχήσουν δοκιμαστικά τελικά οι... σειρήνες του πολέμου στο πλαίσιο της άσκησης "Αλέξανδρος 2012", η οποία αρχικά είχε προγραμματιστεί για την Τρίτη.
Ακολουθεί η ανακοίνωση της Αποκεντρωμένης διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου για την άσκηση:.........

"Από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου – Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου γίνεται γνωστό ότι αύριο Πέμπτη 11 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της άσκησης ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 2012, θα πραγματοποιηθεί από την Υπηρεσία Παλλαϊκής Άμυνας – Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη η αναβληθείσα δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη τη χώρα, ως ακολούθως:

Ώρα 11:00, σήμανση συναγερμού εχθρικής αεροπορικής επίθεσης, για 60 δευτερόλεπτα (ήχος διακοπτόμενος, διαφορετικής έντασης).

Ώρα 11:05, σήμανση λήξης συναγερμού, για 60 δευτερόλεπτα (ήχος συνεχόμενος σταθερής έντασης).

Τη μέριμνα ήχησης, με τηλεχειρισμό ή χειροκίνητα, έχουν οι διευθύνσεις Πολιτικής Άμυνας (Αστυνομικές Διευθύνσεις) της χώρας".

Παράνομη υλοτόμηση και καμένα δάση.

Γράφει ο Θοδωρής Σταυριανόπουλος
Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου


Καθημερινά από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ακούμε ότι έχουν εντατικοποιηθεί οι έλεγχοι για την παράνομη υλοτόμηση και ότι τα πρόστιμα έχουν γίνει πολύ αυστηρά ακόμα και στον απλό κοσμάκη που έκοψε λίγα ξύλα για να ξεχειμωνιάσει και αυτός αφού τον κατάντησαν ανήμπορο να αγοράσει πετρέλαιο. Εύλογα σου δημιουργούνται κάποια ερωτηματικά αν πάμε καλά σ’ αυτήν την χώρα. Το γιατί θα το αναδείξω πολύ σύντομα παρακάτω.

Οι πυρκαγιές τα τελευταία χρόνια έχουν κάψει τεράστιες .............

δασικές εκτάσεις σε όλη τη χώρα. Τα καμένα δασικά δέντρα μετά την παρέλευση αρκετού χρόνου είναι πλέον βέβαιο ότι δεν θα ξαναβλαστήσουν. Όπως γνωρίζετε η χώρα μας και κατ’ επέκταση και ο τόπος μας διέρχεται δύσκολη οικονομική περίοδο. Το πετρέλαιο φέτος θα ξεκινήσει από το 1.5 € το λίτρο και ο τόνος των καυσόξυλων που τα πιο πολλά είναι εισαγόμενα θα ξεπεράσει τα 200€.

Εκτιμώ ότι θα έπρεπε το Υπουργείο Γεωργίας ή τα κατά τόπους Δασαρχεία να πάρουν την πρωτοβουλία και να προχωρήσουν στην υλοτόμηση αυτών των καμένων δασικών δένδρων και όχι να κυνηγάνε τον κόσμο. Υπάρχουν εκατομμύρια καμένα δένδρα που σ’ αυτά θα έπρεπε να επιτρέπεται η υλοτόμηση. Δε γίνεται όμως αυτό, με αποτέλεσμα να γίνεται εισαγωγή χιλιάδων τόνων καυσόξυλων και κάποιοι να φθάνουν την τιμή ανά τόνο τα 200€. Στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται!
Η υλοτόμηση στα καμένα θα μπορούσε να γίνει κατά δύο τρόπους. Ο ένας είναι με μειοδοτικό διαγωνισμό, ανάθεση σε εργολάβο και ο άλλος με άτομα από τα 5-μηνα προγράμματα κοινωφελούς απασχόλησης. Η πώληση των ξύλων, που θα προέκυπταν από την υλοτόμηση, θα χρηματοδοτούσε δεκάδες θέσεις εργαζομένων εποχιακής απασχόλησης καθώς επίσης θα συγκρατούσε την τιμή ανά τόνο χαμηλά και θα μείωνε αισθητά την εισαγωγή καυσόξυλων. Χρήσιμο είναι επίσης να αναφέρω ότι το να κόβονται κάποια δασικά δένδρα πολλές φορές είναι καλό γιατί έτσι καθαρίζεται το δάσος και λειτουργεί αποτρεπτικά σε περίπτωση πυρκαγιάς.

ΥΓ. Η Πολιτεία και αυτή τη φορά αντί να ζεστάνει τον πολίτη με φθηνό πετρέλαιο ή καυσόξυλο προτίμησε να του βάλει με όλα αυτά που συμβαίνουν «φωτιά στα μπατζάκια του».

ΔΗΜΟΣ ΟΙΧΑΛΙΑΣ Το Παλιοροβούνι ξανά στο προσκήνιο.

Γράφει ο Θοδωρής Σταυριανόπουλος
Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου


«Tο Παλιοροβούνι πιθανώς να αποτελέσει τον δεύτερο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων της Π.Ε. Μεσσηνίας. Εκεί αφού πρώτα γίνει η διαλογή των χρήσιμων υλικών αλουμίνιο, πλαστικό και γυαλί, στη συνέχεια με την διαδικασία της δεματοποίησης τα υπολείμματα θα μετατρέπονται σε μπάλες προκειμένου να μεταφερθούν στον τελικό προορισμό τους που θα είναι το εργοστάσιο τελικής επεξεργασίας σε επίπεδο Περιφέρειας Πελοποννήσου.»

Στις μέρες μας το παγκόσμιο Οικοσύστημα έχει υποστεί .............

μεγάλη καταστροφή και μόλυνση. Αυτό έχει οδηγήσει τις κυβερνήσεις των κρατών σε παγκόσμιες συνδιασκέψεις για το περιβάλλον. Μετά από μακριές διαβουλεύσεις κατέληξαν σε πιο αυστηρές μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) για κάθε τεχνικό έργο που πραγματοποιείται. Τα πρόστιμα πλέον είναι τεράστια και με αυστηρότητα επιβάλλονται.
Οι τοπικές κοινωνίες όμως δικαιολογημένα δεν πείθονται από τα όσα ακούνε και από αυτά που τους υπόσχονται ότι θα συμβούν. Η πολιτεία και οι επενδυτές έχουν αποδειχθεί διαχρονικά αναξιόπιστοι σχετικά με αυτά που λένε και με αυτά που κάνουν.
Οι τοπικές κοινωνίες καλό είναι να ξεσηκώνονται και να απαιτούν να τίθενται επιπλέον περιβαλλοντικοί όροι καθώς επίσης να απαιτούν περισσότερες θέσεις εργασίας παρά να απαιτούν να μην γίνει η επένδυση. Αυτά που είναι αυτονόητα πολλά χρόνια σε άλλα κράτη πρέπει πλέον να συμβούν και στην χώρα μας.

Ένας τομέας δεν πρέπει να λειτουργεί απαγορευτικά και ενοχοποιητικά για κάποιον άλλο. Μπορούν ισόρροπα να αναπτύσσονται πολλοί τομείς μαζί. Αρκεί βέβαια να τηρούνται οι νόμοι και οι όροι που επιβάλλονται και που συμφωνήθηκαν αρχικά.
Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διέρχεται η χώρα μας κρίνεται απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον φιλικό για επενδύσεις. Όμως ενώ όλοι συμφωνούμε σε αυτό, κανένας δεν θέλει να συμβεί στον τόπο του κάποια επένδυση.
Έχω διαβάσει κατά καιρούς στον τοπικό τύπο κείμενα που αναφέρονται στο Παλιοροβούνι. Κάποιοι χρησιμοποιούν επιχειρήματα σωστά κάποιοι άλλοι υπερβάλουν, νομίζεις διαβάζοντάς τα ότι θα έλθει η καταστροφή του κόσμου. Διαβάζοντας τέτοια κείμενα διαπιστώνεις ότι τα άτομα που ασχολούνται με τα κοινά πάντα διαλέγουν ως πρόταση, αυτό που δεν έχει πολιτικό - προσωπικό κόστος. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι πολλές φορές η υπερβολή δημιουργεί αδικίες.

Η ανεργία στη χώρα μας έχει φθάσει σε ανησυχητικά επίπεδα και μέρα με την μέρα τα ποσοστά της καλπάζουν. Τα αγροτικά μας προϊόντα μέρα με την μέρα γίνονται μη ανταγωνιστικά με αποτέλεσμα οι τιμές τους να κατρακυλούν. Κάποιοι απολαμβάνοντας τον μισθό τους και την ησυχία τους πάντα καταφεύγουν στην καταγγελία και στην ενοχοποίηση αυτού που θα συμβεί στο Παλιοροβούνι ή και αλλού αγνοώντας ότι κάποιοι άλλοι ψάχνουν για δουλειά και περιμένουν να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.
Η χώρα μας έχει οδηγηθεί σε μια δύσκολη οικονομική κατάσταση και εκτιμώ ότι θα πρέπει πλέον με μεγαλύτερη περισυλλογή να καταλήγουμε στην απόρριψη μιας επένδυσης. Θα πρέπει προτού φθάνουμε στην απόρριψη να εξαντλούμε και την τελευταία λεπτομέρεια, να αναζητούμε την καλύτερη δυνατή μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) καθώς και περισσότερες θέσεις εργασίας και αντισταθμιστικά-ανταποδοτικά οφέλη από αυτό που θα συμβεί στην περιοχή μας.

Τέλος η πολιτεία έγκαιρα και με ξεκάθαρο τρόπο να απευθύνεται στην εκάστοτε τοπική κοινωνία και να εξηγεί με κάθε λεπτομέρεια την ανάλυση κόστους - οφέλους της περιοχής που θα επέλθει από αυτό που θα συμβεί. Σίγουρα η κοινωνική αποδοχή και συναίνεση είναι προαπαιτούμενα στοιχεία πάντα για να ευδοκιμήσει μια επένδυση.
Το Παλιοροβούνι που ανήκει στον τέως και νυν Δήμο Οιχαλίας βρίσκεται πάλι στην επικαιρότητα λόγω της τελικής δρομολόγησης της διαχείρισης των απορριμμάτων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας αλλά και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Ανήκω σε αυτούς που δεν μασάνε τα λόγια τους και που δημόσια και με οποιοδήποτε κόστος λένε πάντα την γνώμη τους. Εύχομαι ο καθένας μας μετά από μερικά χρόνια να μην μετανιώσει για αυτά που θα πει και θα πράξει.

Υ.Γ.1 Το γεωγραφικό ανάγλυφο και η πληθυσμιακή κατανομή της Μεσσηνίας θεωρώ ότι απαιτούν χωροταξικά δύο Μονάδες διαλογής και δεματοποίησης, διότι έτσι μειώνεται σημαντικά το κόστος μεταφοράς.

Υ.Γ.2 Χρήσιμο είναι να αναφερθεί ότι το Παλιοροβούνι βρίσκεται ανατολικά της νέας εθνικής οδού κοντά στα όρια με την Αρκαδία και σε απόσταση μεγαλύτερη των 5 Km από Μερόπη και Οιχαλία.

Πέτρος Τατούλης: Οι Περιφέρειες θα δώσουν τη λύση για την έξοδο της χώρας από την κρίση

«Πεποίθησή μας αποτελεί η άποψη σύμφωνα με την οποία οι Περιφέρειες θα δώσουν τη λύση για την έξοδο της χώρας από την κρίση και για το λόγο αυτό είμαστε έτοιμοι για δύσκολες αποφάσεις προκειμένου να εφαρμόσουμε μια αποτελεσματική πολιτική» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη συνάντησή του με τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Θεόδωρο Παπαθεοδώρου στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012.

«Η συνεργασία μας με τον κ. Υπουργό αποτελεί ............

ταυτόχρονα όδευση για νέες πολιτικές λύσεις, με πολιτικές καινοτόμες και ρηξικέλευθες, που υπακούουν στο σχέδιό μας ενάντια στην κρίση» τόνισε ο Περιφερειάρχης.
«Οι δράσεις και η συνεργασία του Υπουργείου με την Περιφέρεια εκτείνεται και επεκτείνεται σε όλο το φάσμα της εκπαίδευσης, της πρωτοβάθμιας, της δευτεροβάθμιας, της τριτοβάθμιας και της δια βίου μάθησης, και μάλιστα με τέτοιο τρόπο ώστε η Περιφέρεια να μην είναι μόνο αρωγός, αλλά πρωταγωνίστρια» δήλωσε ο κ. Υφυπουργός και πρόσθεσε ότι η ανάπτυξη του τομέα της παιδείας θα γίνει σύμφωνα με τις ανάγκες, τις δυνατότητες και τις ικανότητες των Περιφερειών.

Ο Περιφερειάρχης τόνισε για άλλη μια φορά την αναγκαιότητα πλήρους ανάπτυξης της μεταρρύθμισης του Καλλικράτη, με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων προς τις Περιφέρειες, όπως της παιδείας και της υγείας, σημειώνοντας ότι «δεν ζητάμε χρήματα, αλλά τη δυνατότητα να αυτοδιαχειριζόμαστε τις δομές μας».
Αναφορικά με το κρίσιμο ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών ο Περιφερειάρχης ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών προκειμένου η Περιφέρεια να έχει τη νομική εξουσιοδότηση για τη διεξαγωγή των σχετικών διαπραγματεύσεων με τους ενδιαφερόμενους μεταφορείς.
Στον τομέα της Δια Βίου Μάθησης ο κ. Τατούλης ζήτησε τη θέσπιση βασικών αξόνων με τις γενικές αρχές για το σύνολο της χώρας και παράλληλα τη μεταφορά της αρμοδιότητας στις Περιφέρειες, παρέχοντας παράλληλα σε αυτές τη δυνατότητα εξειδίκευσής της, «σύμφωνα άλλωστε και με τη νέα κατεύθυνση που υπαγορεύει η Προγραμματική Περίοδος 2014 – 2020».
Την πρόταση αυτή του Περιφερειάρχη άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο κ. Υφυπουργός και εξέφρασε και τη δική του πεποίθηση ότι ο τομέας αυτός θα κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Περιφερειάρχης, αναφερόμενος στα πανεπιστημιακά και εκπαιδευτικά ιδρύματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σημείωσε ότι έχουν ήδη αναληφθεί πρωτοβουλίες αξιοποίησης και ενίσχυσής τους με τις συνέργειες που έχουν δρομολογηθεί για τη δημιουργία Ινστιτούτων με ελληνικούς και διεθνείς φορείς, όπως αυτό για την ανάπτυξη της έρευνας στη θαλάσσια, πλωτή αιολική ενέργεια και αυτό για την εφαρμογή της νανοτεχνολογίας σε τομείς άμεσα συναρτώμενους με την τοπική οικονομία.

«Επιστολή διαμαρτυρίας για τον επικείμενο κίνδυνο διακοπής λειτουργίας των δομών ψυχικής υγείας της ΕΠΑΨΥ»

Επιστολή του Δημάρχου Τριφυλίας κ. Κώστα Κόλλια στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο

Με αφορμή την σημερινή ημέρα 10η Οκτωβρίου 2012, Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας και την έντονη διαμαρτυρία συνδημοτών μας (συνημμένη υπ’ αρ. 26344/03.10.2012 επιστολή διαμαρτυρίας), συγγενείς των οποίων διαβιούν στις στεγαστικές δομές της ΕΠΑΨΥ, για τις οποίες όπως έχουμε ενημερωθεί αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα χρηματοδότησης, εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας σε μια ενδεχόμενη διακοπή λειτουργίας των μονάδων αυτών.

Ευελπιστούμε ότι θα κάνετε ότι είναι δυνατόν, όχι .........

μόνο για να μη διακοπούν αλλά και να ενισχυθούν οι πολύτιμες υπηρεσίες προς τους ψυχικά ασθενείς.
Παρακαλούμε όπως αντιμετωπίσετε το πρόβλημα με ευαισθησία καθώς υπό το πρίσμα της διογκούμενης οικονομικής κρίσης η χώρα μας θα βιώσει τεράστια κοινωνική και ανθρωπιστική κρίση.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
ΚΟΛΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Ο Αντικαρκινικός έρανος στην Τριφυλία

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Τριφυλίας ο προγραμματισμένος αντικαρκινικός έρανος.
Ο έρανος πραγματοποιήθηκε κυρίως με τη συμμετοχή των μαθητριών και μαθητών του Δήμου και με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών.
Αισθανόμεθα επιτακτική την ανάγκη να εκφράσουμε και δημόσια τις θερμές μας ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μας.

Το σχολείο σήμερα μπορεί και οφείλει να είναι ανοικτό στην ...........

κοινωνία και να συμμετέχει στα κοινωνικά δρώμενα.
Είμεθα ιδιαίτερα ευτυχείς που τα σχολεία του Δήμου πρωταγωνιστούν σε όλες τις κοινωνικές εκδηλώσεις του Δήμου.

Μήνυμα Αναγνώστριας: Ποιός σας είπε ότι θα κλείσει η εφορία της Κυπαρισσίας;

Αγαπητό Φιλιατρά News.

Το ονοματεπώνυμο μου είναι '....... ........." (παρακαλώ να μην αναφερθεί δημόσια) και είμαι από την Κυπαρισσία.
Για την ενημέρωση μου έχω σαν σημείο αναφοράς το Φιλιατρά News το οποίο εμπιστεύομαι με κλειστά μάτια για την πληροφόρηση μου. Αυτό το έχετε αποδείξει περίτρανα τόσα χρόνια.
Σήμερα λοιπόν διάβασα στο blog σας μία δημοσίευση με τίτλο "22 Οκτωβρίου Αναστέλλεται η λειτουργία 49 ΔΟΥ" και γράφετε στην πρώτη γραμμή με κόκκινα γράμματα "Κλείνει η ΔΟΥ της Μεσσήνης. Και από Νοέμβριο και η ΔΟΥ της Κυπαρισσίας."

Έτυχε σήμερα να ακούσω κάποιο ραδιοφωνικό σταθμό όπου ............

στην εκπομπή του βγήκε ο Διευθυντής της ΔΟΥ Κυπαρισσίας ο κ. Κατσαργύρης, ο οποίος είναι και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου και είπε ότι δεν θα κλείσει η εφορία μας από την Κυπαρισσία διότι εξυπηρετεί πολύ μεγάλο κομμάτι κόσμου και άλλα τέτοια.
Θα ήθελα να μου πείτε. Πως βγάλατε εσείς το συμπέρασμα ότι από τον Νοέμβριο η Εφορία της Κυπαρισσίας θα κλείσει. Ποιός σας το είπε; Απο που κι ως που ρε παιδιά;
Ποιος σας έδωσε τέτοια πληροφορία και πως το γράφετε χωρίς να το διασταυρώσετε;
Συγνώμη που το ρωτάω έτσι αλλά δεν έχει γραφτεί κάτι σχετικό με κλείσιμο της αφορίας Κυπαρισσίας και νομίζω ότι είναι αυτονόητο ότι θα αναρωτηθώ για μια τέτοια πληροφορία η οποία εδώ που τα λέμε με έχει θορυβήσει.
Ξαναλέω εμπιστεύομαι απόλυτα το blog σας και μου δημιουργεί ερωτηματικά η πληροφορία - βόμβα που βγάλατε.

Σας ευχαριστώ πολύ
Με αγάπη και εκτίμηση
........ ............ (Ονομα Αναγνώστριας)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS

Αγαπητή Κυρία ........
Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια και απαντούμε αμέσως στα ερωτήματα που βάλατε.
Πράγματι στο Φιλιατρά News γράφτηκε σήμερα το πρωί ότι Κλείνουν στις 22 Οκτωβρίου 49 ΔΟΥ ανάμεσα τους και της Μεσσήνης.
Και λέμε στα κόκκινα γράμματα ότι από τον Νοέμβριο κλείνει και η εφορία της Κυπαρισσίας.
Την είδηση αυτή δεν την γράφουμε για πρώτη φορά. Είναι το σχέδιο εξορθολογισμού (όπως αναφέρει παλιό δημοσίευμα) των ΔΟΥ ανά την Ελλάδα.
Έχει ειπωθεί ότι σε όλη την Ελλάδα θα υπάρχει ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΔΟΥ ανα νομό.

Εχει ξαναγραφτεί στο παρελθόν (παρακάτω θα σας δείξουμε με link πότε γράφτηκε και τι), έχει γράψει θέμα ο Δημοσιογράφος της έγκυρης και έγκριτης εφημερίδας Θάρρος κ. Ηλίας Γιαννόπουλος σχετικό θέμα για το ότι θα κλείσει η εφορία της Κυπαρισσίας και μάλιστα είχε μεταφέρει απόψεις πολιτών της Κυπαρισσίας για το θέμα. θα το βρείτε στα παρακάτω link.

Το θέμα λοιπόν που διαβάσατε σήμερα είναι δημοσίευση στην ηλεκτρονική της έκδοση η Αθηναϊκή οικονομική εφημερίδα Express.
Εμείς συμπληρώσαμε τον υπότιτλο με τα κόκκινα γράμματα πληροφορία η οποία έχει δημοσιευθεί στο παρελθόν και είναι γνωστό ότι Νοέμβριο θα κλείσει η εφορία της Κυπαρισσίας.

Οσο για τον Κ. Κατσαργύρη που λέτε ότι βγήκε σε ραδιόφωνο και είπε ότι δεν κλείνει η εφορία κλπ κλπ.
Δεν τον ακούσαμε και δεν μας ενδιαφέρουν οι προσωπικές απόψεις του Διευθυντή της ΔΟΥ Κυπαρισσίας κ. Κατσαργύρη. Μόνο στοιχεία μας ενδιαφέρουν. Δεν μας αναφέρατε ότι μίλησε για κάποιο έγγραφο με ημερομηνία τάδε που αναφέρεται σε αναστολή λειτουργίας της ΔΟΥ Κυπαρισσίας, Αρα συμπεραίνω (ξαναλέω δεν άκουσα την δήλωση του) ότι απλά δήλωσε πως πιστεύει πως δεν θα κλείσει. Αρα μιλάμε για ευχολόγια.
ΑΝ ο κύριος Κατσαργύρης διαθέτει έγγραφα που αναφέρουν ότι η εφορία της Κυπαρισσίας δεν θα κλείσει ή ότι αναστέλλεται η αρχική απόφαση κλεισίματος της Εφορίας Κυπαρισσίας, μπορεί να μας τα στείλει σκαναρισμένα στο e-mail του blog ( FiliatraNews@gmail.com) με την όποια απάντηση μπορεί να έχει γι αυτό που ισχυρίστηκε και εμείς (όπως κάνουμε με ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ που ζητάει βήμα έκφρασης) θα το δημοσιεύσουμε για να ενημερωθείτε με ΣΤΟΙΧΕΙΑ και όχι με ευχολόγια.

Οσο για τα παλιά δημοσιεύματα που αναφέρονται στο θέμα με χρονική σειρά σας τα δείχνουμε παρακάτω.

Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2010 Κλείνουν Οριστικά 71 εφορίες στην επαρχία. Αναμεσα τους και αυτές των Φιλιατρών Κυπαρισσίας και Γαργαλιάνων

Δευτέρα, 23 Μαΐου 2011 Κλείνουν 213 εφορίες, υπερ-ΔΟΥ για τους 1.000 πλουσιότερους

Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012 Ποιές εφορίες κλείνουν από Σεπτέμβρη

Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012 Ποιες ΔΟΥ καταργούνται... Ολόκληρος ο πίνακας των εφοριών που συγχωνεύονται...

Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2012 Εφορία Κυπαρισσίας. Αντιδράσεις για το «λουκέτο» (Από το θάρρος.)

Ευχαριστούμε πολύ για το e-mail σας και να συνεχίσετε να εμπιστεύεστε έτσι όπως δηλώσατε η ίδια το Φιλιατρά News.

Κι άλλος γυμνός μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη

Ολογυμνος μπροστά στους τσολιάδες στον άγνωστο στρατιώτη διαμαρτυρόταν χθες με το νύχτωμα ένας άνδρας και οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να τον πάνε στην άκρη.

Μετα τις εικόνες με τον ξεβράκωτο Βρετανό το .,.....

μεσημέρι στην διαδήλωση που έκαναν το γύρο του πλανήτη άλλο ένα βίντεο με έναν άλλο ξεβράκωτο άνδρα ο οποίος έχει πιάσει ψιλή κουβέντα με αστυνομικούς μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη, είναι σίγουρα ότι θα κόψει… πολλά εισιτήρια στα διεθνή ΜΜΕ!!!



Messinea

Επιμένει η ΓΕΝΟΠ στις καταγγελίες για το τέλος ακινήτων

Επιμένει η ΓΕΝΟΠ στις καταγγελίες που διατύπωσε τη Δευτέρα αναφορικά με τις εκπτώσεις και απαλλαγές από το τέλος ακινήτων και ζητά «όχι έμμεσες και παρελκυστικές εξηγήσεις, αλλά σαφείς, τεκμηριωμένες και ξεκάθαρες απαντήσεις, οι οποίες δεν θα αφήνουν κανένα σκοτεινό σημείο». Αναφέρει επίσης ότι εντός των επομένων ημερών θα παραδώσει στον εισαγγελέα το φάκελο με τα σχετικά στοιχεία.

Η ΓΕΝΟΠ κάνει και πάλι λόγο για «σκανδαλώδεις μειώσεις του τέλους ακινήτων έως 60% για τις μεγάλες επιχειρήσεις, τη στιγμή που οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι μικροί και μεσαίοι έμποροι και καταστηματάρχες, η μεγάλη δηλαδή πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, καταβάλλουν σε ακέραιο ποσοστό το δυσβάσταχτο τέλος».
Θέτει επίσης ερωτήματα αφενός για τον τρόπο με τον ..........

οποίο μεγάλες επιχειρήσεις, μετά την επιβολή του ΕΕΤΗΔΕ, παρουσιάζουν ξαφνική μείωση στα μέχρι πρότινος τετραγωνικά τους και άρα πληρώνουν μειωμένο τέλος, αφετέρου για ακίνητα που παρουσιάζονται με μηδενικά τετραγωνικά και άρα δεν πληρώνουν τέλος.

«Η διατύπωση των ερωτημάτων αυτών σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για το λαό μας αποτελεί το αυτονόητο ηθικό και πολιτικό χρέος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ», υποστηρίζει. «Οι πειστικές απαντήσεις αποτελούν τα αναγκαίο βήμα που θα ξεδιαλύνει το τοπίο και θα εμπεδώνει τη συνταγματική αρχή της αναλογικότητας».

ΑΠΕ - ΜΠΕ

22 Οκτωβρίου Αναστέλλεται η λειτουργία 49 ΔΟΥ

Κλείνει η ΔΟΥ της Μεσσήνης. Και από Νοέμβριο και η ΔΟΥ της Κυπαρισσίας.

ΣΤΙΣ 22 Οκτωβρίου θα ανασταλεί η λειτουργία των 49 εφοριών (σε όλη τη χώρα) που συγχωνεύονται ή καταργούνται βάσει απόφασης του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Οι αλλαγές έπρεπε να είχαν γίνει από την 1η Οκτωβρίου. Η προθεσμία όμως παρατάθηκε, αρχικά για τις 8 Οκτωβρίου, και λόγω των κινητοποιήσεων των εφοριακών δόθηκε νέα παράταση έως τις 22 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, από ..........

τις 22/10/2012 αναστέλλεται η λειτουργία των ακόλουθων ΔΟΥ:

- ΙΕ΄ και ΚΒ΄ Αθηνών (μεταφέρονται στη ΔΟΥ Α΄ Αθηνών).
- ΙΘ΄ και ΚΓ΄ Αθηνών (μεταφέρονται στη ΔΟΥ ΙΓ΄ Αθηνών).
- Ιλίου και 'Ανω Λιοσίων (μεταφέρονται στη ΔΟΥ Αγίων Αναργύρων).
- Χολαργού (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Αγίας Παρασκευής).
- Αργυρούπολης (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Ηλιούπολης).
- ΚΑ΄ Αθηνών (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Ψυχικού).
- Κορυδαλλού (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Νίκαιας).
- Ναυπάκτου (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Μεσολογγίου).
- Μεγαλόπολης (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Τρίπολης).
- Β΄ Πατρών και Κάτω Αχαΐας (μεταφέρονται στη ΔΟΥ Γ΄ Πατρών).
- Νευροκοπίου (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Δράμας).
- Σουφλίου (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Αλεξανδρούπολης).
- Λίμνης (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Χαλκίδας).
- Κρεστένων (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Πύργου).
- Αρκαλοχωρίου και Λιμένος Χερσονήσου (μεταφέρονται στη ΔΟΥ Β΄ Ηρακλείου).
- Φιλιατών (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Ηγουμενίτσας).
- Κόνιτσας και Δελβινακίου (μεταφέρονται στη ΔΟΥ Ιωαννίνων).
- Χρυσούπολης (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Καβάλας).
- Μουζακίου και Σοφάδων (μεταφέρονται στη ΔΟΥ Καρδίτσας).
- Νεστορίου (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Καστοριάς).
- Γουμένισσας (μεταφέρονται στη ΔΟΥ Κιλκίς).
- Πτολεμαΐδας και Νεάπολης - Βοΐου (μεταφέρονται στη ΔΟΥ Κοζάνης).
- Κιάτου (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Κορίνθου).
- Σκάλας (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Σπάρτης).
- Γ΄ Λάρισας (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Β΄ Λάρισας).
- Αγιάς και Τυρνάβου (μεταφέρονται στη ΔΟΥ Α΄ Λάρισας).
- Μεσσήνης (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Καλαμάτας).
- Φαναρίου και Φιλιππιάδας (μεταφέρονται στη ΔΟΥ Πρέβεζας).
- Σαππών (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Κομοτηνής).
- Β΄ Σερρών, Νέας Ζίχνης και Νιγρίτας (μεταφέρονται στη ΔΟΥ Α΄ Σερρών).
- Καλαμπάκας (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Τρικάλων).
- Δομοκού και Μακρακώμης (μεταφέρονται στη ΔΟΥ Λαμίας).
- Αμυνταίου (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Φλώρινας).
- Κισσάμου (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Χανίων).

Express

17 Οκτωβρίου: Απεργούν πανελλαδικά δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, ιατροί, φαρμακοποιοί και δικαστικοί επιμελητές



Σε πανελλαδική απεργία κατέρχονται στις 17 Οκτωβρίου 2012, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, ιατροί, φαρμακοποιοί και δικαστικοί επιμελητές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προωθούμενα κυβερνητικά μέτρα που πλήττουν τους κλάδους τους, ενώ την ίδια ημέρα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Οικονομικών.

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε σήμερα νέα .............

συνεδρίαση τής συντονιστικής επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, με τη συμμετοχή εκπροσώπων εννέα επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων τής χώρας.

Κατά τη συνεδρίαση αυτή, αποφασίστηκε το κλείσιμο των υπηρεσιών και των εννέα επίμαχων φορέων στις 17 Οκτωβρίου και συγκέντρωση έξω από το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (ΔΣΑ), Ακαδημίας 60, καθώς και πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών.

Παράλληλα, την ερχόμενη Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου, θα παραχωρηθεί κοινή συνέντευξη Τύπου στα γραφεία τού ΔΣΑ, στις 12 μ., προκειμένου "να αποτυπωθούν οι θέσεις των ως άνω επιστημονικών και επαγγελματικών κλάδων, να καταδειχθεί η προδήλως εσφαλμένη, κοινωνικά άδικη και ανάλγητη πορεία που ακολουθεί η νομοθετική πρωτοβουλία, στοχοποιώντας επιμέρους επαγγελματικούς κλάδους και τα μέλη αυτών, κυρίως δε τους νέους σε ηλικία που βιώνουν στο μέγιστο βαθμό τις δυσμενείς συνέπειες της παρούσας συγκυρίας".

Επίσης, την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου, στις 12.30 μ.μ., αντιπροσωπεία της συντονιστικής επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ., Φώτη Κουβέλη, προκειμένου να του εκθέσει όλα τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο και να ζητήσει την αποτροπή νομοθετικών εκτροπών.

Στη σημερινή συνεδρίαση, εκτός του προέδρου της ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Γιάννη Αδαμόπουλου, παρευρέθηκαν οι:

Κων. Βλαχάκης, πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου, Γεώργιος Μήτσης, πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Επιμελητών Εφετείων Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου, Δωδεκανήσου, Λαμίας, Διονύσιος Κριάρης, πρόεδρος της εκτελεστικής γραμματείας της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδος, Ευθύμιος Πρεκετές, τέως πρόεδρος Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών, Αθανάσιος Κατσίκης, πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, Γιάννης Παπαδόπουλος, εκπρόσωπος του προέδρου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεοδώρου Αμπατζόγλου, Βαρβάρα Ανεμοδουρά, πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά και ταμίας του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, γενικός γραμματέας ΔΣΑ και Δημήτρης Βερβεσός, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου τού ΔΣΑ.

NEWS 24|7

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 10ης Οκτωβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

Διακίνηση λαθραίων τσιγάρων από εταιρείες κατεψυγμένων

Στα ίχνη τεράστιου κυκλώματος διακίνησης λαθραίων τσιγάρων, στο ..............

οποίο εμπλέκονται εταιρείες τροφίμων και μεταφορών, δικηγόροι και, εν γένει, επιχειρηματίες και πολλοί ιδιώτες, βρίσκεται η ΕΛΑΣ μετά από πολύμηνη έρευνα.

«Βιτρίνα» του λαθρεμπορικού κυκλώματος θεωρούνται, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, δύο εταιρείες που πωλούν κατεψυγμένα τρόφιμα, ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται τουλάχιστον 25 άτομα. Μάλιστα, επείγον έγγραφο για άνοιγμα των λογαριασμών δεκάδων μελών του κυκλώματος έχει σταλεί από τις αρχές Σεπτεμβρίου από την ΕΛΑΣ στις αρμόδιες υπηρεσίες για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Με την υπόθεση ασχολούνται υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εντός κι εκτός Αθηνών, ενώ μεγάλο τμήμα της έρευνας γίνεται στην Πελοπόννησο.

Διαβάστε στη ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ Μέρκελ και το μήνυμα στήριξης της Ελλάδας στην Ευρωζώνη δικαιώνει την πολιτική επιλογή Σαμαρά και της τρικομματικής κυβέρνησης, παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης. Έτσι ο Μεσσήνιος πρωθυπουργός κερδίζει το στοίχημα παραμονής της χώρας στο ευρώ.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ» στο πρωτοσέλιδο της οποίας διαβάζουμε:
● ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ-φάντασμα το 40%, ενώ στη Μεσσηνία 84 συνεταιρισμοί δεν απογράφηκαν και πολλοί είναι ανενεργοί.
● ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ αρχαιολογικά βυζαντινά μνημεία προωθούνται στο Δήμο Μεσσήνης.
● ΜΕΛΕΤΗ για αντιμετώπιση της λυματολάσπης αναθέτει η ΔΕΥΑΚ, ενώ αναβλήθηκε λόγω αποχής μηχανικών (συνεχίζουν μέχρι 18 Οκτωβρίου) από το διαγωνισμό.
● ΣΥΣΚΕΨΗ στην Περιφέρεια για την καινοτομία και το στρατηγικό σχεδιασμό της Πελοποννήσου.
● ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ οι δικηγόροι της Καλαμάτας για το Επικουρικό Κεφάλαιο.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!