Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Κυνήγι, μόνο όταν η άδεια έχει θεωρηθεί από το Δασαρχείο.

Μόνο όταν έχουν στα χέρια τους το θεωρημένο βιβλιαράκι της άδειας κυνηγίου η θήρα είναι νόμιμη. Αυτό επισήμανε στους κυνηγούς ο δασάρχης Καλαμάτας Σπύρος Κατσίποδας, καθώς, όπως διευκρίνισε μιλώντας στο «Θάρρος», πολλοί θεωρούν πως πληρώνοντας στον Κυνηγετικό Σύλλογο το αντίτιμο, αυτομάτως μπορούν να ξεκινήσουν το κυνήγι.

Η έκδοση των αδειών κυνηγίου συνεχίζεται κανονικά, αν και .......

παρατηρείται μια μικρή μείωση σε σχέση με πέρυσι, η οποία αποδίδεται στην οικονομική κρίση. Ακόμη και πέρυσι, όμως, είχαν εκδοθεί περίπου 200 άδειες λιγότερες από τις προηγούμενες χρονιές.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλαμάτας, Παναγιώτης Στασινός, υπογράμμισε ότι όσοι δεν έχουν αναθεωρήσει την άδειά τους τα τελευταία 7 χρόνια, πρέπει να δώσουν και πάλι εξετάσεις στο Δασαρχείο.

Θεωρημένες άδειες
Σύμφωνα με τον κ. Κατσίποδα, υπάρχει μια μικρή μείωση των αδειών κυνηγίου, ενώ τόνισε πως όσοι ασχολούνται με το κυνήγι, πρέπει οπωσδήποτε να βγάλουν άδεια, καθώς πλέον οι συνέπειες είναι βαριές για τους παραβάτες. Προειδοποίησε, δε, πως θα γίνουν αρκετοί και τακτικοί έλεγχοι.
Ειδικά αναφέρθηκε στη θεώρηση της άδειας από το Δασαρχείο, υπογραμμίζοντας ότι δε θεωρείται κάτοχος άδειας κυνηγού όποιος πληρώνει το αντίτιμο στον Κυνηγετικό Σύλλογο και αν συλληφθεί να κυνηγά χωρίς τη θεωρημένη άδεια, έχει ακριβώς τις ίδιες επιπτώσεις.

Συνέστησε, λοιπόν, στους κυνηγούς να κάνουν υπομονή και να περιμένουν να πάρουν στα χέρια τους τη θεωρημένη άδεια.
Υπενθύμισε, τέλος, ότι άδεια κυνηγίου μπορεί να πάρει όποιος έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του.

Περισσότερες περιφερειακές
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου κ. Στασινός σημείωσε ότι πέρυσι υπήρξε μείωση στην έκδοση αδειών, ενώ και φέτος παρατηρείται μια πολύ μικρή μείωση σε σχέση με πέρυσι, χωρίς ωστόσο να διαφοροποιούνται πολύ τα στοιχεία.

Ωστόσο, ο μεγαλύτερος όγκος αδειών χορηγείται μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου. Μέχρι τότε εκδίδεται περίπου το 80% - 85%. Οι περισσότερες άδειες που εκδίδονται είναι οι περιφερειακές, ενώ λιγότερες απ’ όλες είναι οι γενικές, που επιτρέπουν το κυνήγι σε όλη την επικράτεια.

Ο κ. Στασινός επισήμανε πως, όσοι κυνηγοί δεν έχουν ανανεώσει την άδεια τα τελευταία 7 χρόνια, για να εκδώσουν τώρα πρέπει να δώσουν εκ νέου εξετάσεις στο Δασαρχείο. Πάντως, η κρίση έχει επηρεάσει και τους κυνηγούς, οι οποίοι φαίνεται να έχουν περιορίσει το εύρος των μετακινήσεών τους, αλλά και τη χρήση φυσιγγίων.

Θάρρος

Ανακοίνωση του επαγγελματικού συλλόγου Μαραθόπολης για τον έλεγχο του ΣΔΟΕ

Ανακοίνωση εξέδωσε ο επαγγελματικός σύλλογος Μαραθόπολης σχετικά με τον έλεγχο που διενήργησε το ΣΔΟΕ και τις αποδοκιμασίες που ακούστηκαν στην περιοχή.

Ακολουθεί ή ανακοίνωση:....

Ο σύλλογος επαγγελματιών Μαραθουπόλεως δεν επιθυμεί να δώσει συνέχεια σε ένα ατυχές περιστατικό που συνέβη κατά τον έλεγχο υπαλλήλων του ΣΔΟΕ και για το οποίο ουδεμία ευθύνη έχουν τα Μέλη. Όμως θα πρέπει να επισημάνει ότι οι αυθόρμητες αντιδράσεις του κόσμου δεν σημαίνουν επιδοκιμασία της φοροδιαφυγής η οποία εξάλλου δεν διαπιστώθηκε αλλά αποδοκιμασία των μεθόδων ελέγχου γεγονός που πρέπει να μας προβληματίσει όλους, ελεγκτές και ελεγχόμενους.

Θάρρος

Εκκαθάριση φορολογικών δηλώσεων 2013

Οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να εκτυπώσουν τα εκκαθαριστικά του Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (ΦΕΦΠ) 2013 καθώς και του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) 2011 και 2012 από την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, όπως υπενθυμίζει με ανακοίνωσή του την Κυριακή, το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ θα ακολουθήσουν την .......

επιλογή «Υπηρεσίες προς Πολίτες», και, στη συνέχεια, τις επιλογές «Υποβολή δήλωσης φορολογίας Εισοδήματος Ε1» και «Υποβολή Δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων Ε9», ώστε να μπορούν να δουν και να εκτυπώσουν τα εκκαθαριστικά που τους έχουν αποσταλεί.

Οι άμεσοι, απευθείας σύνδεσμοι είναι:
https://www1.gsis.gr/webtax/incomefp/index.jsp για το ΦΕΦΠ
και
https://www1.gsis.gr/webtax3/etak/faces/index.jspx για το ΦΑΠ.

Δεδομένου πως μερικά εκκαθαριστικά σημειώματα με καταληκτική ημερομηνία πληρωμής πρώτης δόσης την 30η Αυγούστου είναι σε διαδικασία αποστολής, αλλά και επειδή ενδέχεται κάποιοι φορολογούμενοι να βρίσκονται μακριά από τη δηλωμένη διεύθυνση αλληλογραφίας τους, το υπουργείο υπενθυμίζει την εναλλακτική δυνατότητα ενημέρωσης και πληρωμής, ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε ταλαιπωρία.

Τα στοιχεία που χρειάζονται για να πραγματοποιηθεί η εξόφληση των υποχρεώσεων στις τράπεζες ή τα ΕΛΤΑ είναι οι κωδικοί πληρωμής (που αντιστοιχούν σε βεβαιωμένες οφειλές ΔΟΥ) και τα ποσά πρώτης δόσης ή ολικής εξόφλησης.

Τρίκαλα: Με αιμορραγία στο νοσοκομείο 60χρονη μετά από άγριο sex

Με αιμορραγία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Τρικάλων μια 60χρονη γυναίκα, έπειτα από ερωτική συνεύρεση με αλλοδαπό.

Όπως αναφέρει .......

το trikalavoice η γυναίκα παρουσίασε αιμορραγία έπειτα από άγριες επιδόσεις στο κρεβάτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα, προφανώς φοβούμενη τα κουτσομπολιά, είχε αρχικά ενδοιασμούς για τη μεταφορά της στο νοσοκομείο.

Ωστόσο τελικά δέχτηκε να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ οι γιατροί κατάφεραν να αντιμετωπίσουν το σημαντικό πρόβλημα αιμορραγίας που παρουσίαζε.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 25ης Αυγούστου 2013