Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Διαμαρτυρίες, παράπονα και οργή των Τοπικών Συμβούλων στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας [ 7 VIDEO ]

Μια πολύ δύσκολη βραδιά πέρασε χθες ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που είχε οριστεί για ενημέρωση και απολογισμό της δημοτικής αρχής.
Και λέμε ότι.......

πέρασε πολύ δύσκολή βραδιά καθώς τα πυρά που δέχτηκε από ορισμένους συμβούλους αλλά και από τους προέδρους των τοπικών διαμερισμάτων ήταν πολλά και στοχευμένα στην πλήρη ανοργανωσιά του Δήμου, στην έλλειψη αντιμετώπισης της καθημερινότητας του πολίτη.
Πιο πολύ σε ενημέρωση ήταν η χθεσινή βραδιά παρά απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής αρχής. Η συνεδρίαση κράτησε περίπου 4 ώρες και σε όλη την διάρκεια το κλίμα ήταν πολύ βαρύ.

Τόσο εντός όσο και εκτός της αίθουσας υπήρχε ένταση και πριν την έναρξη της συνεδρίασης ο Δήμαρχος είχε φραστικό διαπληκτισμό με δυο τοπικούς προέδρους διαμερισμάτων.
Φυσικά η όλη ένταση μεταφέρθηκε και στην αίθουσα του συμβουλίου όπου σημειώθηκαν και δύο αποχωρήσεις.
Η πρώτη ήταν του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου Γιάννη Καλκαβούρα, και η άλλη του Δημοτικού Συμβούλου της αντιπολίτευσης Θανάση Πετρόπουλου ο οποίος αποχώρησε εις ένδειξη διαμαρτυρίας διότι όπως ο ίδιος υποστήριζε πρώτοι πρώτοι στην συνεδρίαση έπρεπε να μιλήσουν οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων και μετα οι εκπρόσωποι φορέων του Δήμου.
Πρόταση η οποία δεν έγινε δεκτή από το προεδρείο και ενώ ομόφωνα αποφάσισαν μετα τους εκπροσώπους φορέων να μιλήσουν οι πρόεδροι εν τούτοις αυτό δεν έγινε και έτσι η σειρά που ακολουθήθηκε ήταν Δήμαρχος > Επικεφαλής παρατάξεων > Εκπρόσωποι φορέων του Δήμου > Δημοτικοί Σύμβουλοι και τέλος οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων. (αργά αυτό κατα τις 11:15...)

Οστόσω αν και κανείς απο την Δημοτική ομάδα Κόλλια δεν το παραδέχτηκε, υπήρξε ειδικά στο προεδρεία η αγωνία για το τι θα γίνει όταν φτάσει η ώρα να μιλήσουν οι πρόεδροι.
Η αγωνιώδης προσπάθεια να μην ακουστούν (σ.σ. οι πρόεδροι) με καθυστέρηση στις τοποθετήσεις τους και επί ώρες ομιλίες του Δημάρχου και των συνεργατών του έπεσε στο κενό και μόλις πήραν το λόγο οι πρόεδροι στόλισαν το Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή με πολλά επίθετα για το ανύπαρκτο έργο τους , για την διάλυση των υπηρεσιών και την αναποτελεσματικότητα τους.

Οστόσω δεν ήταν μόνο οι πρόεδροι που τα είπαν χύμα και τσουβαλάτα στον Δήμαρχο αλλά τα έχωσαν κανονικά και σύμβουλοι του γεγονός που φανερώνει ότι η πλειοψηφία έχει γίνει κομμάτια και είναι αδύνατο να ενωθούν.
Αλλα στο "χώσιμο" δεν πήγε πίσω και η Αντιπολίτευση με ψυχρό "εκτελεστή" τον Σωτήρη Μπακούρο.

Σας έχουμε ετοιμάσει 7 ενδιαφέροντα video από την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να παρακολουθήσετε και σεις το πόσο "καλοπέρασε" χθες βράδυ ο Δήμαρχος Τριφυλίας.















Επιτέθηκαν - χτύπησαν τα γραφεία στο "Πρωτο Θέμα"

Ομάδα περίπου 20 ατόμων, έριξε μπογιές, πέτρες και προκηρύξεις κατά του κτιρίου, προκαλώντας υλικές ζημιές, τόσο στο κτίριο όσο και σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα .

Η φωτογραφία του.......

Παύλου Φύσσα που τον έδειχνε να ψυχορραγεί στην αγκαλιά της φίλης του (λίγο μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε), την οποία δημοσίευσε πρόσφατα το «Πρώτο Θέμα» ήταν η αφορμή για την επίθεση που έγινε κατά του κτιρίου της εφημερίδας, το βράδυ της Πέμπτης.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα, περίπου στις 8 το βράδυ, ομάδα 20 ατόμων, έριξε μπογιές, πέτρες και προκηρύξεις κατά του κτιρίου, προκαλώντας υλικές ζημιές, τόσο στο κτίριο όσο και σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα.





Alfavita

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ [ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ]

ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS

Όπως όλοι σας ξέρετε από χθες σήμερα θα είχαμε διακοπή νερού μέχρι τις 15:00 το μεσημέρι λόγω σύνδεσης του νέου αγωγού ύδρευσης με την δεξαμενή.

Δυστυχώς η ώρα αυτή την στιγμή είναι 18:50 και ....

η ύδρευση δεν έχει αποκατασταθεί.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες του Φιλιατρά News η αποκατάσταση της υδροδότησης θα γίνει περίπου στις 9 το βράδυ.

Ο λόγος της πολύωρης καθυστέρησης, η οποία έχει προκαλέσει τα δικαιολογημένα παράπονα σε συμπολίτες μας -είναι πάρα πολλά τα e-mail διαμαρτυρίας που έχουμε δεχτεί όλο το μεσημέρι- είναι ότι οι θερμοκολήσεις που γίνονται στον αγωγό ύδρευσης απαιτούν μιάμιση ωρα αναμονής για την κάθε θερμοκόληση και απόλυτα στεγνό το σημείο που γίνονται γιατί αν υπάρχει υγρασία, ο αγωγός θα έχει διαρροή.

Απο την Δημοτική ενότητα Φιλιατρών ζητείται η κατανόηση των πολιτών στο πρόβλημα που υπάρχει και στην πολύωρη καθυστέρηση που δημιουργήθηκε.







Φιλιατρά - Εράνη: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα τμήματα Ακαδημιών για παιδιά 5 - 14 ετών

Ξεκίνησαν από τις 20 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές στα τμήματα υποδομών της Εράνης για παιδιά ηλικίας από 5 έως 14 ετών.

Οι εγγραφές γίνονται καθημερινά από τις 6 έως 7 το απόγευμα στο παλιό γήπεδο της Εράνης.

Όπως αναφέρει η ..........

ανακοίνωση, οι προπονήσεις στα τμήματα υποδομών ξεκινούν στις 28 Σεπτεμβρίου

Πληροφορίες μπορείτε να παίρνετε στο τηλέφωνο: 2761 0 33 821

Και νέα ερώτηση Λαμπρόπουλου για την Ολύμπια Οδό.

Την έχει πάρει "επ ώμου" την υπόθεση Ολύμπια οδό και καλά κάνει!!!

Και νέα ερώτηση σχετικά με την κατασκευή της ολύμπιας οδού κατέθεσε στην βουλή ο Βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Γιάννης Λαμπρόπουλος.

Ο κ. Λαμπρόπουλος......

αναφέρεται εκ νέου στην εξέλιξη που υπήρχε για την κατασκευή του τμήματος Κόρινθοσ - Πάτρα και αναφέρει ότι είναι ένας πολύ σημαντικός άξονας ο οποίος συνδέει την βόρεια με την νότια Ελλαδα και λέχει αναπτυξιακό χαρακτήρα τόσο για τον νομό Ηλείας όσο και για τον νομό μεσσηνίας.
Και ζητά με την ερώτηση του να μάθει τι πρόκειται να γίνει με το τμήμα Πάτρα - Ππύργος - Τσακώνα, και αν θα γίνει το τμήμα Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα ακόμα και με μηδενική Λύση για τον Καϊάφα.

Αναλυτικά η Ερώτηση του καθώς και η συζήτηση στην βουλή για την επίμαχη ερώτηση αναφέρουν:

ΠΡΟΣ : Τον κ. Υπουργό Υποδομών , Μεταφορών & Δικτύων

ΘΕΜΑ : Κατασκευή ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ

Όπως είναι γνωστόν από το 2007 έχει κυρωθεί στη Βουλή η σύμβαση για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου από την Κόρινθο – Πάτρα – Πύργος μέχρι την Τσακώνα.
Με την οικονομική κρίση του 2008 , οι τράπεζες άρχισαν να βάζουν εμπόδια στη χρηματοδότηση και τελικά δεν προχώρησαν το έργο.
Πρόσφατα και ύστερα από συμφωνία μεταξύ Υπουργείου , Τραπεζών και Παραχωρησιούχων , ξεκίνησαν οι εργασίες στο τμήμα από την Κόρινθο μέχρι την Πάτρα.
Για το τμήμα Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα δεν γίνεται καμιά αναφορά.
Επειδή , κάθε απόφαση για μη κατασκευή του τμήματος Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα , θα αποτελέσει πλήγμα για την ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδος και συνεπώς βρίσκει αντίθετους σύσσωμους τους Νομούς Μεσσηνίας και Ηλείας .

Ε ρ ω τ ά τ α ι ο κ. Υπουργός

1.] Θα εφαρμοσθεί η συμφωνία του 2007 για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου ; .
2.] Θα κατασκευασθεί το τμήμα ΠΥΡΓΟΣ – ΚΑΛΟ ΝΕΡΟ – ΤΣΑΚΩΝΑ έστω με την αποκαλούμενη μηδενική λύση στην περιοχή της Λίμνης Καϊάφα ; .

Αθήνα 18 - 9 - 2013

Ο Επερωτών Βουλευτής

ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Ακολουθεί η συζήτηση στην βουλή:

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χρήστος Μαρκογιαννάκης): Ευχαριστούμε κύριε Υπουργέ.

Θα συζητηθεί τώρα η με αριθμό 47/23-9-2013 επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννη Λαμπρόπουλου, προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, σχετικά με την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου «Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα» της Ολυμπίας Οδού.
Στην ερώτηση θα απαντήσει ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρυσοχοίδης.
Ο συνάδελφος κ. Λαμπρόπουλος έχει το λόγο για δύο λεπτά για να αναπτύξει την ερώτησή του
.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Κύριε Υπουργέ, κύριοι συνάδελφοι, όπως είναι γνωστό, το 2007 εδώ στην Βουλή κυρώθηκε η σύμβαση για την κατασκευή του δρόμου Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα στη Μεσσηνία. Όλοι τότε και σχεδόν όλα τα Κόμματα χαιρέτισαν την κατασκευή αυτού του δρόμου ως ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο για ολόκληρη τη δυτική Ελλάδα, όχι μόνο για το Νομό Μεσσηνίας ή για το Νομό Ηλείας, αφού θα συνδέει τη Μεσσηνία με το κυριότερο λιμάνι, είσοδο-έξοδο προς την Ευρώπη, αλλά και μέχρι τα Ιωάννινα. Ένας οδικός άξονας που θα συνδέει το νότο με το βορρά.

Το 2009, όμως, οι τράπεζες σταμάτησαν να χρηματοδοτούν αυτό το μεγάλο αναπτυξιακό έργο με την οικονομική κρίση που ξέσπασε διεθνώς. Γιατί προφανώς έβλεπαν ότι θα κερδίσουν λιγότερα απ’ ό,τι είχαν υπολογίσει. Από τότε άρχισαν οι συζητήσεις, όπου ζητούσαν και αποζημίωση και να σταματήσει ο δρόμος στην Πάτρα. Εμείς μιλάμε για ανάγκη ανάπτυξης της περιοχής και όταν μιλάμε για ανάπτυξη δεν μπορούμε να μην κάνουμε κάθε προσπάθεια για να γίνει αυτός ο δρόμος.

Ναι, αποδεχόμαστε στην περιοχή του Καϊάφα -τα είκοσι χιλιόμετρα από το Συμβούλιο της Επικρατείας- να υπάρξει λύση, να γίνουν οι οποιεσδήποτε παρεμβάσεις.
Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν θα πρέπει να μείνει έξω το έργο Τσακώνα-Καλό Νερό. Και για το Νομό αποτελεί εσωτερικό δίκτυο, αλλά είναι και τμήμα του μεγάλου οδικού άξονα, που θα συνδέει την Καλαμάτα με την Πάτρα και τα Ιωάννινα.
Με το δρόμο αυτό η Καλαμάτα θα απέχει τρεις ώρες από τα Ιωάννινα. Σκεφθείτε, λοιπόν, τι μπορεί να σημαίνει αυτό για όλη τη Δυτική Ελλάδα.
Ευχαριστώ πολύ.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χρήστος Μαρκογιαννάκης): Κύριε Υπουργέ, έχετε το λόγο δι’ όλίγον.
Εγώ θα σας δώσω τρία λεπτά κι επαφίεστε στον πατριωτισμό, όσον αφορά το χρόνο.

ΜΙΧΑΗΛ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ (Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων): Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Θα χρειαστώ ένα λεπτό.
Χαίρομαι που ο κ. Λαμπρόπουλος, παλιός και εκλεκτός συνάδελφος εδώ στη Βουλή είναι τόσο μαχητικός με τα καλώς εννοούμενα περιφερειακά συμφέροντα της Πελοποννήσου. Εγώ νομίζω ότι τα συμφέροντα αυτά είναι και εθνικά αναπτυξιακά συμφέροντα.
Πιστεύω, κύριε συνάδελφε, θα βρεθούν λύσεις σύντομα. Χαίρομαι πάρα πολύ που ένα σημαντικό όραμα, ένα σχέδιο μεγάλο που πολλοί άνθρωποι στη Μεσσηνία και στη Δυτική Πελοπόννησο σχεδίασαν αυτή τη στιγμή γίνεται σιγά-σιγά πραγματικότητα.

Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας που πριν ορισμένα χρόνια ήταν νεκρό, αυτή τη στιγμή παρουσιάζει μια εκπληκτική αύξηση στις πτήσεις, στις αφίξεις και στις αναχωρήσεις. Αυτό είναι ένα πολύ καλό δείγμα για το τι δυνατότητες υπάρχουν στην περιοχή και στη χώρα.
Βέβαια, υπάρχουν οι οδικοί άξονες και ο σιδηρόδρομος, ο οποίος είναι έτοιμος. Υπάρχει ο Σιδηρόδρομος Δυτικής Ελλάδας, ο οποίος όμως κι αυτός είναι νεκρός. Μέσα από την αξιοποίηση του την τουριστική και την εμπορευματική θα δώσει τη δυνατότητα για εναλλακτικές μορφές εμπορευματικών μεταφορών. Εύχομαι να γίνει η κύρια μορφή εμπορευματικής μεταφοράς.
Θα βρεθούν, λοιπόν, λύσεις σύντομα. Ας δώσουμε ραντεβού στην Αίθουσα αυτή για να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά τα ζητήματα μέσα από τη συζήτηση που θα προκύψει.
Ευχαριστώ πολύ.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χρήστος Μαρκογιαννάκης): Ευχαριστούμε, κύριε Υπουργέ.
Πάντως, ευχάριστο είναι να συζητάμε για τον εκσυγχρονισμό των σιδηροδρόμων και για την επανεκκίνηση κατασκευής των μεγάλων οδικών αξόνων.
Εμείς κάτω στην Κρήτη με πολύ μελαγχολία τα βλέπουμε όλα αυτά, περιοριζόμενοι στους κατσικόδρομους.

ΜΙΧΑΗΛ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ (Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων): Μου δίνετε για λίγο το λόγο;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χρήστος Μαρκογιαννάκης): Βεβαίως, σας τον δίνω και θέλω και απάντηση. Συντόμως θα συζητήσουμε κι επισήμως το θέμα.

ΜΙΧΑΗΛ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ (Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων): Κύριε Πρόεδρε, ορθά θέτετε το ζήτημα.
Εγώ πραγματικά ως πολιτικός δεν αισθάνομαι καλά με το θέμα κυρίως του ΒΟΑΚ του βορείου, δηλαδή, άξονα της Κρήτης.
Θέλω να πω όμως, ότι πρέπει να υπάρξει και μια συνολική αυτοκριτική και αναστοχασμός όλων των συναδέλφων της Κρήτης όλα αυτά τα χρόνια για τις προτεραιότητες που δώσαμε.
Πιστεύω ότι εάν υπάρχει ένα μεγάλο έλλειμμα στις πολιτικές μας μεταπολιτευτικά, ήταν η μη ολοκλήρωση έστω και ενός άξονα κεντρικού, του βόρειου άξονα στην Κρήτη.
Θα έχουμε νέα σύντομα και ίσως βρούμε μια ευκαιρία να τα συζητήσουμε και στην Αίθουσα αυτή.
Ευχαριστώ πολύ.

Πέτρος Τατούλης: Έργο πρώτης προτεραιότητας για την Περιφέρεια Πελοποννήσου ο οδικός άξονας Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη

Σχολιάζοντας αναφορές για τον οδικό άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης χαρακτήρισε το έργο ως έργο πρώτης προτεραιότητας για την περιφέρεια Πελοποννήσου.
Συγκεκριμένα ο κ. Τατούλης δήλωσε:....

«Ο συγκεκριμένος οδικός άξονας αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αναπτυξιακά έργα και έργο πρώτης προτεραιότητας για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Επαναλαμβάνω απευθυνόμενος προς όλους όσους κάνουν δηλώσεις για το έργο αυτό ότι έχουμε τη διαβεβαίωση του Υπουργείου ότι το θα το εντάξει στο τομεακό του πρόγραμμα. Σε περίπτωση ωστόσο που, για οποιονδήποτε λόγο, αυτό δεν καταστεί εφικτό η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι έτοιμη να αναλάβει την ευθύνη υλοποίησής του. Οι τεχνικές μας υπηρεσίες από την πρώτη στιγμή έχουν λάβει οδηγία να ενεργοποιήσουν όλες τις δομές τους για να παρακολουθούν και να συνδράμουν στη μελετητική ωρίμανση του έργου. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου άλλωστε ήταν αυτή που ανακίνησε πρώτη το θέμα αυτό.

Η Πελοπόννησος έχει αλλάξει σελίδα και με συνδυασμένες ενέργειες σε όλους τους τομείς κινείται στο δρόμο της ανάπτυξης. Οι Μεσσήνιοι πολίτες να είναι βέβαιοι ότι θα αποκτήσουν ασφαλές και άνετο οδικό δίκτυο, ιδίως μάλιστα για τη σύνδεση της πρωτεύουσάς τους με ένα προορισμός με ιδιαίτερα τουριστικά και αγροτικά αναπτυξιακά χαρακτηριστικά».

Το χθεσινοβραδινό Δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 25-9-2013 ]




Ώρες ευθύνης από όλους!

Γράφει η Αντωνία Μπούζα

Η συνοχή της κοινωνίας βρίσκεται σε κρίση.
Οι δοκιμασίες για τους Έλληνες πολλαπλασιάζονται.
Η ποιότητα ζωής μας διολισθαίνει!

Όλα αυτά τα ........

τραγικά αλλά και πολλά ακόμη σε εξειδικευμένους τομείς, έκαναν έναν λαό σαν τους Έλληνες να ...έχουν χάσει κυριολεκτικά το μπούσουλα!
Παρά λίγο να φτάσουμε στο σημείο τα τριάμισι χρόνια της οικονομικής κρίσης, να μας οδηγήσουν στην απόλυτη καταστροφή και το διχασμό.
Αν κάνουμε μία αναδρομή στις αντιδράσεις μας των τελευταίων κρίσιμων ετών, θα απογοητευθούμε ακόμη περισσότερο από τη συμπεριφορά μας, διότι οι δύσκολες αλήθειες και η πραγματικότητα μας ενοχλούσε.

Ακόμη και η ειδησεογραφία περί της ανάγκης λήψης μέτρων που θα άλλαζαν κακώς κείμενα στην καθημερινότητά μας και αφορούσαν π.χ. το ασφαλιστικό μας, τη φορολόγησή μας, τα εργασιακά μας ζητήματα και γενικά προνόμια ή όποια ευμάρεια πιστεύαμε πως είχαμε, μας προκαλούσε δυσανεξία!
Εξ αφορμής αυτής της λογικής, υποστηρίξαμε πολιτικές που εμφανώς μας παρουσίαζαν το άσπρο-μαύρο, μας βαυκάλιζαν για τη δική μας υπεροχή απέναντι στους λοιπούς Ευρωπαίους, πείθοντάς μας πως συνήθως μας επιβουλεύονται, ενώ σπανίως μας απεκάλυπταν αλήθειες για τις δικές τους ευθύνες διαχείρισης της Χώρας, ενώ όποιος τόλμησε να το πράξει....το μετάνιωσε!!!

Φτάσαμε λοιπόν στο 2013 να έχουμε στείλει να μας αντιπροσωπεύσει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο...κάθε καρυδιάς καρύδι !
Ας εξετάσουμε όσο καλόπιστα μπορούμε την ανθρωπογεωγραφία και τα πεπραγμένα των εκπροσώπων μας στην Ελληνική Βουλή.
Από τη μία πλευρά, συντηρούμε πεισματικά την πολιτική νομενκλατούρα που αυτομάτως οι ίδιοι καταδικάζουμε και υποτίθεται θέλουμε ν΄ αλλάξουμε.
Από την άλλη, θέλοντας να χτυπήσουμε το σύστημα που συνήθως καταγγέλλεται από τους δήθεν πολέμιούς του, αλλά μετά ακολουθείται ευλαβικά από όλους ανεξαιρέτως, στείλαμε για εκπροσώπους μας νεόκοπους πολιτικούς που δυστυχώς εκτός της έντασης, της φιλονικίας και της προσβολής του Κοινοβουλευτισμού, τίποτε άλλο μέχρι στιγμής δεν έχουν προσφέρει.

Έγινε το Κοινοβούλιο πεδίον όχι υγιών αντιπαραθέσεων, αλλά πεζοδρομιακός χώρος, όπου ξεδιπλώνονται καθημερινά ανιστόρητοι φανατισμοί όπου οι ύβρεις και οι διχαστικές κορώνες πρωταγωνιστούν.
Εποχές που οι νεώτεροι μόνο ιστορικά γνωρίζουν, με φανατισμό και πρόκληση ξαναζωντανεύουν μέσα στο ναό της Δημοκρατίας, την ώρα που όλοι οι Έλληνες περιμένουν μία καλή είδηση για την πορεία της Χώρας, για να ανέβει το ηθικό τους.

Δυστυχώς η λογική της διάλυσης επικρατεί της λογικής του νοικοκυρέματος και μετά την ανάδειξη και στοιχειοθέτηση των εγκληματικών πρακτικών της Χρυσής Αυγής που ζει τη δική της φρικτή φαντασίωση την οποία μετουσίωσε σε πράξεις, όπως είναι η δολοφονία ενός συνανθρώπου μας, έχουμε και τη φασίζουσα λογική από κομμάτι της Αριστεράς, που συντηρεί τη ρητορική της βίας και καλεί μονίμως σε αναταραχή και εκτροχιασμό.
Έτσι χωρίς να καταδικάσει έκτροπα από πλευράς μερίδας αντιφασιστών, διαφωνεί με την αυστηροποίηση του νόμου για την καταστροφή δημόσιας περιουσίας και εν πολλοίς με πολιτικές αποδοκιμασίας σε αυθαιρεσίες από τους συνήθεις γνωστούς-αγνώστους, δοκιμάζοντας την υπομονή και καλή προαίρεση των πολιτών, που επιθυμούν να απολαμβάνουν την ευνομία, την ευταξία, την ασφάλεια και τη δικαιοσύνη.

Δυστυχώς με αφορμή την οικονομική κρίση, αν δεν προσέξουμε και παρασυρθούμε από τις λογικές της αντιπαλότητας, της ωμής βίας, της αυτοδικίας και εκτραχυνσμού της πολιτικής ζωής, η περίοδος που ζούμε θα μείνει στην ιστορία με μελανά χρώματα.

Οι υγιείς δυνάμεις που υπάρχουν στην Ελληνική Βουλή ,έχουν βρεθεί σήμερα ενώπιον πρωτοφανών καταστάσεων, δυσκολιών, αλλά και ευθύνης.
Οι Έλληνες αναμένουν από αυτές, αλλά και από όσους σέβονται και τιμούν την εμπιστοσύνη των Ελλήνων, να οδηγήσουν σε ασφαλή νερά τη Χώρα και να εμπνεύσουν θετικά την κοινωνία και τους Ελληνες.
Μακάρι να τα καταφέρουμε!

Απαγόρευση αλίευσης του Ξιφία της Μεσογείου

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Μεσσηνίας ανακοινώνει ότι σε εφαρμογή των διαχειριστικών μέτρων για τον ξιφία της Μεσογείου, διακόπτεται κάθε αλιευτική δραστηριότητα που αφορά στο είδος Ξιφίας Μεσογείου για το χρονικό διάστημα από 1η Οκτωβρίου έως 30η Νοεμβρίου 2013 (εθνικά και διεθνή ύδατα).

Οι αλιείς που διαθέτουν ειδική άδεια αλιείας ξιφία θα πρέπει να ........

εκφορτώσουν τις αλιευθείσες ποσότητες ξιφία μέχρι και τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 20:00 και να υποβάλλουν την ίδια μέρα τα Ημερολόγια Αλιείας και τις Δηλώσεις Εκφόρτωσης στις αρμόδιες Λιμενικές Αρχές.

Η διακίνηση και εμπορία ξιφία μετά την 1η Οκτωβρίου 2013 θα γίνεται αποκλειστικά για τις ποσότητες που έχουν αλιευθεί μέχρι και τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013 και θα μπορούν να διατίθενται προς πώληση με το χαρακτηρισμό «νωπός» το αργότερο μέχρι και το Σάββατο 05-10-2013.

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Συνεδριάζει την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:30 το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας.

Στην πρόσκληση που υπογράφει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Μπασδάνης περιλαμβάνονται για συζήτηση και λήψη απόφασης τα παρακάτω θέματα:΄....


1. Παραχώρηση θέσεων εμποροπανήγυρης Δ.Κ. Γαργαλιάνων, έτους 2013

2. Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος, Προϋπολογισμού & Ετήσιου Προγράμματος Δράσης Δήμου Τριφυλίας, οικ. έτους 2013.

3. Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής και Εκκαθάρισης Εργολαβίας του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ» Δ.Κ. Γαργαλιάνων.

4. Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής και Εκκαθάρισης Εργολαβίας του έργου "ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ & ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΓΕΩΤΡΗΣΗΣ ΣΤΗ
ΘΕΣΗ «ΓΚΟΥΡΗ» Δ.Ε. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ".

5. Αίτηση Καλογερόπουλου Αντωνίου του Χρήστου για διαγραφή τελών ύδρευσης στην Τ.Κ. Αετού.

6. Καθορισμός παραβόλου υπέρ του Δήμου για χορήγηση άδειας κυκλοφορίας ζωήλατου οχήματος και για την ετήσια ανανέωση των χορηγουμένων αδειών (έγκριση της αριθ. 123/2013 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής).

7. Αίτηση Ανδρώνη Λυκούργου για μείωση μισθώματος στο δημοτικό ακίνητο «Κληροδότημα Κοκκώνη» Δ.Κ. Γαργαλιάνων (έγκριση της αριθ. 131/2013 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής).

8. Έγκριση της αριθ. 5/2012 απόφασης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στον πεζόδρομο και στον Κεντρικό δρόμο της Τ.Κ. Μαραθόπολης κατά το χρονικό διάστημα από 20/07 έως 31/08.

9. Εκκαθάριση βεβαιωτικών καταλόγων ύδρευσης Δ.Ε. Γαργαλιάνων (έγκριση της αριθ. 14/2013 απόφασης του Τοπικού Συμβουλίου Δ.Κ. Γαργαλιάνων).

10. Πρόσληψη προσωπικού με ημερομίσθιο, με βάση τις διατάξεις της περιπτ. κ΄παρ. 2 του άρθρου 12 του ν. 4071/2012 (5 ημ/σθια για το μήνα Οκτώβριο).

Η προκήρυξη για 5μηνα του ΟΑΕΔ 2013 [ Συνημμένο ]

Από σήμερα οι αιτήσεις
ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΉ

Ξεκινά σήμερα η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για το πρόγραμμα 10.000 θέσεων πεντάμηνης πλήρους απασχόλησης, ειδικότητας Υ.Ε. Γενικών Καθηκόντων, μέσω της πρόσληψης προσωπικού σε δήμους και περιφέρειες της χώρας.

Πρόκειται για την πρώτη από τις τέσσερις Δημόσιες Προσκλήσεις ......

που αφορούν προσλήψεις προσωπικού για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, σε δημόσιους φορείς.

Οι αιτούντες θα αξιολογηθούν με βάση κοινωνικά κριτήρια, όπως η διάρκεια της ανεργίας και η οικονομική κατάσταση του ανέργου.

Οι συμβάσεις όσων επιλεγούν θα είναι πεντάμηνες, χωρίς τη δυνατότητα να παραταθούν ή να ανανεωθούν, ενώ θα λαμβάνουν μισθό 427 ευρώ το μήνα οι άνεργοι έως 25 ετών και 490 ευρώ το μήνα οι άνεργοι άνω των 25 ετών με καλυμμένες τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

Η υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερομένων εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ ηλικίας 18 ετών και πάνω, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία λήγει στις 12 το μεσημέρι της 11ης Οκτωβρίου 2013 και γίνεται μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων.

Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων μπορεί να πραγματοποιηθεί και μέσω των ΚΕΠ, στην περίπτωση που ο εγγεγραμμένος άνεργος δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, οι οποίοι ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

1) εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

2) εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς

3) εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ

4) εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ

5)άνεργοι πτυχιούχοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

Υποχρέωση προσκόμισης των σχετικών δικαιολογητικών στα ΚΠΑ2 μέχρι την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, έχουν α) οι άνεργοι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, β) οι άνεργοι πτυχιούχοι ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα που δεν ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις υπόλοιπες κατηγορίες και γ) οι άνεργοι όλων των ανωτέρω κατηγοριών οι οποίοι έχουν εξαρτώμενα ανήλικα τέκνα.

Οι ωφελούμενοι επιλέγονται και κατατάσσονται στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση τα πέντε αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης, τα οποία είναι τα εξής: 1) Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου με ανώτατο όριο τους 36 μήνες, 2) Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 36 μήνες, 3) Ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό, 4) Ηλικία και 5) Αριθμός ανήλικων τέκνων.

Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των παραπάνω κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ.

Οι δήμοι και οι περιφέρειες υποχρεούνται να προβούν στην πρόσληψη των υποδειχθέντων από τα ΚΠΑ2 επιτυχόντων ωφελουμένων, εντός προθεσμίας 15 ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία ενημέρωσής τους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητούν περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία προσλήψεων σε αυτό, στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, www.oaed.gr, όπου εκδόθηκε η Δημόσια Πρόσκληση.

Δείτε άνετα την προκήρυξη πατώντας εδώ



Φιλιατρά: Διακοπή ρεύματος αύριο το πρωί της Παρασκευής.

Από το Γραφείο της ΔΕΗ Φιλιατρών ανακοινώνεται ότι αύριο το πρωί της Παρασκευής 27 Σεπτεμβρίου από ώρα 08:30 έως 12:00 θα πραγματοποιηθεί διακοπή ρεύματος λόγω εργασιών στις περιοχές:....

Είσοδο των Φιλιατρών από την πλευρά της Κυπαρισσίας,
Αγιαννάκη,
Έκθεση Ειδών υγιεινής Αλεξόπουλου,
Πρατήριο βενζίνης Γριβοκωστόπουλου,
ΑΒ Βασιλόπουλος,
Ηλεκτρολογία Μπουγά,
Μάντρα οικοδομικών υλικών Αθανασόπουλου
Εργατικές κατοικίες.

Η ΔΕΗ Φιλιατρών εφιστά την προσοχή στους πολίτες στις περιοχές που θα γίνει η διακοπή ρεύματος να είναι πολύ προσεκτικοί με τις ηλεκτρικές συσκευές οι οποίες μέχρι λήξεως των εργασιών θα πρέπει να θεωρούνται συνεχώς υπό τάση.
Θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ο χρόνος των εργασιών να είναι ο λιγότερο δυνατός.

37 Έλεγχοι με 16 παραβάσεις σε ελέγχους της Περιφερειακης Ενότητας Μεσσηνίας

Αγορανομικοί και υγειονομικοί έλεγχοι διενεργήθηκαν από το Μικτό Κλιμάκιο Ελέγχου Τροφίμων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας σε διάφορα καταστήματα στη Μεσσηνία στη διάρκεια του καλοκαιριού.
Συγκεκριμένα ........

ελέγχθησαν 37 καταστήματα (καφέ – σνακ μπαρ, σούπερ μάρκετ, εστιατόρια, ταβέρνες, κρεοπωλεία και αρτοζαχαροπλαστεία και διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε 16 καταστήματα ως εξής:
α) Κατεψυγμένα χοιρινά και μοσχαρίσια κρέατα, τα οποία είχαν καταψυχθεί από ιδιοκτήτες εστιατορίων, χωρίς αντίστοιχη ένδειξη στους τιμοκαταλόγους τους σε 5 καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή της Κορώνης.
Β) Έλλειψη τιμοκαταλόγων και έλλειψη σήμανσης του ελαίου που χρησιμοποιούσαν εστιατόρια σε 11 καταστήματα στην περιοχή της Μάνης και της Πυλίας.

Για τις παραβάσεις αυτές υποβλήθηκαν μηνυτήριες αναφορές στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, σύμφωνα με τις διατάξεις του αγορανομικού κώδικα.
Στα υπόλοιπα καταστήματα δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις που να επισύρουν την επιβολή διοικητικών κυρώσεων.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς δήλωσε ότι θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι από τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας για την προστασία των καταναλωτών και την αντιμετώπιση του αθέμιτου ανταγωνισμού.

Έφεδροι ζητούν παραίτηση της κυβέρνησης και σύμπραξη λαού - στρατού

Συναγερμό σήμανε στη Δικαιοσύνη η ανάρτήση σε ιστολόγιο στο Διαδίκτυο ενός κειμένου που φέρεται να το υπογράφει η «Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων (Κ.Ε.Ε.Δ.)» και με το οποίο ζητούν «την άμεση παραίτηση της Κυβέρνησης και την σύμπραξη λαού – στρατού».
Το περιεχόμενο του άρθου προκάλεσε έντονη ανησυχία και με ........

αφορμή αυτό πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στον Αρειο Πάγο. Προκαταρκτική εξέταση για την ανάρτηση στον ιστότοπο διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Γκουτζαμάνη με παραγγελία της στην προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών κυρία Παναγιώτα Φάκου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στο διαδίκτυο η Κ.Ε.Ε.Δ. ζητά την «άμεση παραίτηση της Κυβέρνησης λόγω αδυναμίας να προσφέρει στον λαό τα προβλεπόμενα στο Σύνταγμα σε εργασία (άρθρο 22), υγεία, παιδεία, Δικαιοσύνη, ασφάλεια» και την «συγκρότηση Κυβέρνησης Εθνικής ανάγκης υπό την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, από προσωπικότητες εγνωσμένης αξίας εκτός πολιτικής σκηνής και συμβούλους από την Ακαδημία Αθηνών».

Επίσης, καλούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παραιτηθεί «σε κατάλληλο χρόνο για την διευκόλυνση των εξελίξεων που επιθυμεί ο Ελληνικός λαός».

Σημειώνεται ότι στις 28 Σεπτεμβρίου η ΚΕΕΔ έχει καλέσει σε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος (4.00 μ.μ.) με στόχο, όπως αναφέρει, «την αποκατάσταση της Εθνικής μας κυριαρχίας.» Στη συγκέντρωση έχει δηλώσει συμμετοχή η Ανεξάρτητη Κίνηση Στρατιωτικών Α.ΚΙ.Σ. που, όπως αναφέρει η ΚΕΕΔ «αντιλαμβάνονται περί τίνος πρόκειται, έχοντας σωστή κρίση και συντάσσονται μαζί μας για την αποκατάσταση της Εθνικής μας κυριαρχίας».

Στη σύσκεψη η οποία έγινε υπό την προεδρία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη συμμετείχαν ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Εμμανουήλ Ρασιδάκης, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Παναγιώτα Φάκου, ο εισαγγελέας Εφετών Ιωάννης Σακελλάκος και εποπτεύων εισαγγελέας της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Κωνσταντίνος Τζαβέλλας.

Η εισαγγελικοί λειτουργοί θα συνεδριάσουν ξανά για το συγκεκριμένο θέμα την Πέμπτη οπώτε αναμένεται να λάβουν και τις οριστικές αποφάσεις.

Ακόμη, οι εισαγγελείς εξέτασαν και σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian στο οποίο γινόταν αναφορά για «στοιχεία» του Ελληνικού Στρατού που εκπαιδεύουν ομάδες κρούσης της Χρυσής Αυγής, ενώ 3.000 μέλη της, παραστρατιωτικού σχεδιασμού, φέρονται να δέχονται εκπαίδευση για μάχη από στρατιωτικούς.

Πηγή: Με άρθρο έφεδροι ζητούν παραίτηση της κυβέρνησης και σύμπραξη λαού - στρατού | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/123465#ixzz2fyYYD5nb



Αναλυτικά το κείμενο των Εφέδρων των Ειδικών Δυνάμεων όπως αναρτήθηκε στον ιστότοπο keed-hellas.blogspot.com έχει ως εξής:

«ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟΣ ΜΑΣ ΣΚΟΠΟΣ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.

ΟΙ Έφεδροι των Ειδικών Δυνάμεων και ο Ελληνικός Λαός σε εφαρμογή του Άρθρου 120 του ΣΥντάγματος Απαιτούν:

1. ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ λόγω Αδυναμίας να προσφέρει στον λαό τα προβλεπόμενα στο Σύνταγμα σε Εργασία (άρθρο 22), Υγεία, Παιδεία, Δικαιοσύνη, Ασφάλεια.

2. ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ υπό την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, από προσωπικότητες εγνωσμένης Αξίας εκτός Πολιτικής Σκηνής και συμβούλους από την Ακαδημία Αθηνών.

3. ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ και ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ εντός Διμήνου, με την Απαγόρευση Συμμετοχής όλων των Πολιτικών που μετείχαν στις Κυβερνήσεις που ευθύνονται για την σημερινή οικονομική κατάσταση.

4. ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ από Ανωτάτους Δικαστικούς και ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ για το ΠΩΣ και ΠΟΙΟΙ μας Οδήγησαν στην Καταστροφική Συμφωνία του Μνημονίου. Ίδρυση Συνταγματικού Δικαστηρίου με Πραγματική Ισχύ Επιβολής των Αποφάσεων του.

5. ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ από το Δημόσιο.

6. ΑΝΑΣΤΟΛΗ περαιτέρω ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ για Οικογενειακό Εισόδημα μέχρι 25.000€.

7. ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ και ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ μέχρι την Ολοκλήρωση Ελέγχου των Τραπεζών από Ορκωτούς Λογιστές και ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ.

8. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ του ΕΠΑΧΘΟΥΣ ΧΡΕΟΥΣ.

9. ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΩΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ, συνέχιση Λειτουργίας Αμυντικών Βιομηχανιών.

10. ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ (Ιδιωτών/Επιχειρήσεων/Κράτους) μέχρι ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΣ του Ελληνικού Δημοσίου για τις Πολεμικές Επανορθώσεις και το Κατοχικό Δάνειο.

11. ΑΡΣΗ του ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ και ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ. Όλοι Ανεξαρτήτως «ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΙ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ» (άρθρο 4).

12. ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ όσων μετείχαν σε Οικονομικές Θέσεις του Δημοσίου, Άσκηση Διώξεων για Παράνομο Πλουτισμό και Απόδοση στο Κράτος.

13. ΕΛΕΓΧΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ - ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΑΔΕΙΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ και ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΔΟΣΗ στο Ελληνικό Δημόσιο των Οφειλών τους.

14. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΧΘΡΙΚΗ ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΟΤΗΤΑ σε ΑΙΓΑΙΟ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΗΠΕΙΡΟ, ΘΡΑΚΗ και ΚΥΠΡΟ, με ταυτόχρονη καταστολή των διαφόρων Ομάδων που δουν στο εσωτερικό.

15. ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ με ανάλογη προώθηση στις Ευρωπαϊκές χώρες και στις χώρες Διακομιστές. ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΞΑΓΩΓΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ Άνω του 20% του Φορολογητέου Εισοδήματος Αυτών.

• Ο Κ.Κ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΛΕΙΤΑΙ όπως ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ σε κατάλληλο χρόνο για την Διευκόλυνση των Εξελίξεων που Επιθυμεί ο Ελληνικός Λαός.

• ΘΕΣΜΟΣ ΕΓΓΥΗΤΗΣ όλων των παραπάνω μπορεί να είναι ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΩΣ ΙΣΧΥΡΟΣ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΑΠΕΙΛΗΣ.

• ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΜΕΤΑΠΤΩΣΗ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ».

iefhmerida

Έκρηξη στην ΔΟΥ Κηφισιάς [ VIDEO ]

Σοβαρές ζημιές στο κτίριο της ΔΟΥ Κηφισιάς προκάλεσε η έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης ωστόσο δεν υπήρξαν τραυματισμοί καθώς προηγήθηκαν προειδοποιητικά τηλεφωνήματα.

Σύμφωνα με .......

τις πρώτες πληροφορίες, ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στην είσοδο του κτιρίου, επί της Αχαρνών.

Η έκρηξη έγινε αισθητή στους κατοίκους της περιοχής καθώς δεν πρόλαβε να εξουδετερωθεί ο μηχανισμός. Επί τόπου βρίσκονται δυνάμεις της αστυνομίας, της αντιτρομοκρατικής και της Πυροσβεστικής.



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 26ης Σεπτεμβρίου 2013