Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

15 Ιουλίου.Δεν ξεχνώ...

35 χρόνια από το προδοτικό πραξικόπημα και την εισβολή τις Τουρκίας στην Κύπρο οι μνήμες είναι ακόμα νωπές και οι πληγές ανεπούλωτες.
Η ΕΟΚΑ Β’ πιόνι τις Αμερικανοκίνητης χούντας των Αθηνών αποφάσισαν να δολοφονήσουν το νόμιμο εκλεγμένο ηγέτη τις Κύπρου Εθνάρχη Μακάριο Γ’.
Όμως το αποτέλεσμα ήταν να ματώση η Κύπρος και να είναι μέχρι και σήμερα υπό κάτοχη το 37% του νησιού.

35 χρόνια μετά το μαύρο καλοκαίρι του 1974 παρατηρούμε πλέον να ξανακινήται το θέμα του κυπριακού από τη κυβέρνηση των Η.Π.Α μετά την καταψήφιση του μεγάλου ποσοστού της Ελληνοκυπριακής πλευράς του Σχεδίου Αναν 5 . Το σίγουρο είναι ότι τα πράγματα είναι δύσκολα. Υπάρχουν θεμελιώδεις φιλοσοφικές διαφορές ανάμεσα στις 2 πλέυρες.
Το κυπριακό είναι πρόβλημα κατάφωρης παραβίασης βασικών αρχών του ......

διεθνούς δικαίου και του Χάρτη του ΟΗΕ. Είναι θέμα παραβίασης της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής, καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βασικών ελευθεριών τόσο των Ελληνοκυπρίων, όσο και των Τουρκοκυπρίων.
Είναι θέμα εθνικού ξεκαθαρίσματος και περίπτωση παράνομου εποικισμού. Ταυτόχρονα, το κυπριακό είναι και πρόβλημα εξομάλυνσης των σχέσεων ανάμεσα στις δύο κοινότητες.
Ο στόχος είναι μια δίκαιη λύση, βιώσιμη και λειτουργική, που να βάζει τέρμα στην κατοχή και τον εποικισμό. Λύση που να αποκαθιστά την κυριαρχία, την ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα και την ενότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και να αποκλείει τα όποια δικαιώματα στρατιωτικής επέμβασης στη χώρα μας από ξένες δυνάμεις. Η δέσμευση για λύση διζωνικής-δικοινοτικής ομοσπονδίας, στη βάση της πολιτικής ισότητας των δύο κοινοτήτων. Η αποκατάσταση των βασικών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Κυπρίων, περιλαμβανομένου του δικαιώματος των προσφύγων για επιστροφή στα σπίτια και τις περιουσίες τους, είναι επίσης απαραίτητη προϋπόθεση για τη λύση όπως περιγράφεται στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ για ένα κράτος , μια ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα.

Το 2004 η εκλογή του Δημήτρη Χριστόφια στην προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας τέθηκε ο στόχος για δίκαιη , βιώσιμη και λειτουργική λύση που θα τερμάτιζε την κατοχή και τον επικισμό και να επανενωνή το λαό , τους θεσμούς, την οικονομία. Όπου Ε/Κ και Τ/Κ θα είναι αφέντες στον τόπο τους .
Η Κυπριακή Δημοκρατία από το 1960 πέρασε πολλά. Από το 1963 η υπόθεση μύριζε μπαρούτι μετά τις διακοινοτικές ταραχές με εμπνευστή το συνήθη ύποπτο το Γεώργιο Γρίβα . Παράλληλα στην Ελλάδα το πολιτικό σκηνικό που εξελίσσετω δεν είναι και το καλύτερο, αποστασία στελεχών τις Ενώσεως Κέντρου με πρώτο το Μητσοτάκη , παραίτηση Γεωργίου Παπανδρέου, πρώτη βασιλική κυβέρνηση Κανελλόπουλου, και τέλος την 21η Απριλίου 1967 η Ελλάδα μπαίνει στο γύψο.
Μια 7ετία που ολοκληρώνει το κύκλο τις με την προδοσία και τον τεμαχισμό τις Κύπρου.
Η περίοδος για το κυπριακό είναι κρίσιμη όπως και για την Τουρκία που καλείται να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ένταξη τις στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Μια λύση...

Μετά την κατάπαυση του πύρος πάρθηκαν μια σειρά από αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών όπου καταδίκαζαν την εισβολή και την κατοχή στην Κύπρο με απαίτηση την επιστροφή των προσφύγων στα σπίτια τους και την διακρίβωση της τύχης των αγνοούμενων και το σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων . Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανθρώπινων δικαιωμάτων έκρινε την Τουρκία ένοχη για κατάφορες παραβιάσεις στην Κύπρο.
Το 1983 η Τουρκία υποκίνησε την Τ/Κ ηγεσία να διακύρηξει ανεξάρτητο κράτος την κατεχόμενη Κύπρο.
Το Συμβούλιο Ασφάλειας των Ηνωμένων Εθνών με τα ψηφίσματα 541/1983 και 550/1984 όπου ζητούσαν άμεση ανάλυση της διακυρήξεις Το 1975 γίνονταν διαπραγμάτευσης για επίλυση αλλά η αδιαλλαξία της Τουρκίας είναι ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδιο
Το Δεκέμβριο 1999 τα Ηνωμένα Έθνη ξεκίνησαν εκ του σύνεγγυης συνομιλίες με βάση τα διάφορα ψηφίσματα όπου διακόπηκαν για ένα χρόνο και ξεκίνησαν ξανά το Ιανουάριο του 2002 μεταξύ του τότε προέδρου της Κύπρου Γλαύκου Κληρίδη και του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντεκτας.
Στην προσπάθεια για την πρόοδο στο Κυπριακό ο Γενικός Γραμματέας παρουσίασε ένα σχέδιο στις 11 Νοεμβρίου για συνολική διάθεση. Ένα σχέδιο όπου αναμορφώθηκε δυο φόρες στις 10 Δεκεμβρίου και 26 Φεβρουαρίου του 2003.
Οι ηγέτες κλήθηκαν στην Χάγη στις 10 Μαρτίου 2003 όπου καλούνταν οι δυο πλευρές να θέσουν το σχέδιο σε δημοψηφίσματα κάτι που η Τ/Κ πλευρά απέρριψε με πλάτη της Τουρκίας οδηγώντας σε κατάρρευση των συνομιλιών.

Στις 4 Φεβρουαρίου 2004 ο Γενικός Γραμματέας ζήτα επανάληψη των συνομιλιών στην Νέα Υόρκη όπου συμφωνήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου έναρξη διαπραγματεύσεων καλή την πίστη βάση του Σχεδίου του Γενικού Γραμματέα..
Η 24η Απριλίου 2004 είναι μια σημαντική μέρα όπου ο λαός τις Κύπρου κλήθηκε να εγκρίνει ή να απορρίψει το την πρόταση του Γενικού Γραμματέα των Ην. Εθνών. Το 64,9%των Τ/κ ενέκρινε το Σχέδιο, όμως μια καθαρή πλειοψηφία 75,8% των Ε/κ το απέρριψε.
Ένα σχέδιο που δεν ήταν ισορροπημένο και δεν κάλυπταν τα βάσικα
• Ασφάλεια
• Λειτουργικότητα
• Βιωσιμότητα της λύσης

Η Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη,θεωρεί ιερό χρέος της ως ενεργή συνδικαλιστική παράταξη με άποψη και θεσείς πάνω σε όλα τα θέματα να σας εκφράσει την αμέριστη συμπαράσταση στον Κυπριακό λαό.
Ελπίζουμε οτι ο κοινός μας αγώνας θα αποδώσει προς το καλό των Ελληνοκυπρίων και να δικαιώσει τα αδέρφια μας που μαρτύρησαν για την ελευθερία της Κύπρου.
Να είστε σίγουροι οτι την φράση δεν ξεχνώ την έχουμε σαν ευαγγέλιο μεσα μας.

Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι. - ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Αρχές Σεπτεμβρίου ο εμβολιασμός για τη γρίπη με προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες

Στις αρχές Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός για τη νέα γρίπη με προτεραιότητα στα παιδιά έως 15 χρόνων και τους ηλικιωμένους με καρδιοαναπνευστικά προβλήματα.

Ο εμβολιασμός των παιδιών θα γίνει μέσω των σχολείων και των παιδικών σταθμών και των ηλικιωμένων με τη μέριμνα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο υπουργός Υγείας ζήτησε ψυχραιμία και επαγρύπνηση.

Ο κ. Αβραμόπουλος ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια για το θέμα της γρίπης. Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο υπουργός είπε ότι η ανησυχία είναι εύλογη, ωστόσο, συνέστησε ψυχραιμία λέγοντας ότι οι Αρχές έχουν λάβει όλα τα μέτρα.

«Έχουμε φροντίσει να αισθάνονται στη χώρα όλοι ..........

ασφαλείς, Έλληνες και τουρίστες. Έχουμε ανεβάσει τους δείκτες επαγρύπνησης και ετοιμότητας» εξήγησε, για να υπογραμμίσει ότι το μεγαλύτερο ποσοστό όσων προσβλήθηκαν από τον ιό είναι τουρίστες και επαναπατρισθέντες ομογενείς, των οποίων ο εντοπισμός έγινε δυνατός χάρη στην αποτελεσματικότητα του συστήματος ελέγχου στα σύνορα.

O υπουργός ανακοίνωσε ότι οι Αρχές περνούν πλέον από τη φάση της καταγραφής των κρουσμάτων, στη φάση της προστασίας.

Στο εξής δεν θα δίνεται έμφαση στην προσωπική καταγραφή, καθώς αυτή είναι μία πραγματικότητα που δεν μπορεί να αλλάξει, αλλά στη βαρύτητα των περιστατικών και στις τυχόν επιπλοκές, που εμφανίζουν.

Τους επιστήμονες εξακολουθεί να προβληματίζει το γεγονός ότι η νέα γρίπη παρουσιάζει ομοιότητες με τη πανδημία της ισπανικής γρίπης, το 1918, κατά την οποία είχαν χάσει τη ζωή τους εκατομμύρια άνθρωποι.

Όπως τόνισαν οι ειδικοί επιστήμονες του υπουργείου Υγείας «η περίοδος ύφεσης και αναζωπύρωσης της μετάδοσης του ιού είναι κοινό χαρακτηριστικό της νέας γρίπης και εκείνης του 1918 και για το λόγο αυτό δεν επιτρέπεται εφησυχασμός».

Ο κ. Αβραμόπουλος εξήγησε ότι «90% των περιστατικών νέας γρίπης στη χώρα μας αφορούν ασθενείς που έχουν ιαθεί πλήρως, καθώς ελάχιστοι χρειάστηκαν νοσοκομειακή νοσηλεία και χρήση φαρμάκων».

Σε ό,τι αφορά στη χρήση των αντιϊκών, έγινε σαφές ότι σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να χορηγηθούν προληπτικά, αλλά σε πρώτη φάση μόνο στα βαριά περιστατικά, ώστε να μην αχρηστευτεί η δράση τους.

Όπως ανακοινώθηκε, είναι ήδη σε ετοιμότητα 1.000 κλίνες σε όλη τη χώρα, προκειμένου να δεχθούν ισάριθμους ασθενείς με ενδεχόμενες επιπλοκές από τον ιό της νέας γρίπης, ενώ έως το Σεπτέμβριο ο αριθμός των διαθέσιμων κλινών θα αυξηθεί.

«Το υπουργείο Υγείας μπαίνει πλέον στην λογική νέων επιστημονικών εργαλείων, τόσο στην καταγραφή και στην αξιολόγηση των περιστατικών της νέας γρίπης, όσο και στην αντιμετώπισή της, η οποία απαιτεί συνεχή αναθεώρηση όπως προκύπτει και από τις παρατηρήσεις των επιστημονικών ομάδων που ασχολούνται στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς με το θέμα του ιού της νέας γρίπης», τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος.

Το εμβόλιο

Ωστόσο, υπεύθυνοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δήλωσαν ότι ένα εμβόλιο που θα έχει πλήρη αδειοδότηση δεν θα κυκλοφορήσει πριν από το τέλος του έτους.

Η συγκεκριμένη αναφορά προκαλεί απορίες σχετικά με το τι θα πράξουν τελικώς τα κράτη.

in.gr

Πρώτο κρούσμα της γρίπης των χοίρων στην Μεσσηνία.

Επιβεβαιώθηκε και επίσημα το 1ο κρούσμα της Νέας Γρίπης στην Μεσσηνία.οι απαντήσεις που ήρθαν αργά σήμερα το απόγευμα από το Ινστιτούτο “Παστέρ” έδειξαν ότι ο νεαρός Ποδοσφαιριστής της ομάδας του Μεσσηνιακού έχει προσβληθεί από τον Ιό.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής είχε ταξιδέψει πρόσφατα με την ομάδα παίδων του Μεσσηνιακού, η οποία μετείχε σε διεθνές ποδοσφαιρικό τουρνουά στην Βαρκελώνη της Ισπανίας.
Ο νεαρός αθλητής νοσηλεύεται στους ειδικούς απομονωμένους θαλάμους του Νοσοκομείου Καλαμάτας και θα υποβληθεί στην ενδεικνυόμενη θεραπεία.

best



Επαναληπτικές εξετάσεις: Την παρασκευή οι βαθμολογίες

Ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων ότι οι βαθμολογίες των υποψηφίων που συμμετείχαν στις επαναληπτικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων θα βρίσκονται στα σχολεία την Παρασκευή 17/07/2009.

Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται τη βαθμολογία τους από την Πέμπτη 16-7-09 μετά τις 11πμ στο δικτυακό τόπο του υπουργείου, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους αριθμό και τα στοιχεία τους.

in.gr



Ψηφιακή τηλεόραση: Θα έχουμε ολοκληρώσει το switch off σε δυόμιση χρόνια;

Στο υπό διαβούλευση κείμενο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το ψηφιακό μέρισμα που εκδόθηκε στις 10 Ιουλίου, η παράγραφος 5.1. αναφέρει (σε ειδικό πλαίσιο) τα εξής:

«Οι χώρες – μέλη που δεν έχουν ακόμα ολοκληρώσει την ψηφιακή μετατροπή καλούνται να επαναβεβαιώσουν τη δέσμευσή τους στην ημερομηνία – στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για πλήρη κατάργηση των επίγειων αναλογικών εκπομπών (switch off) ως την 1η Ιανουαρίου 2012, και να ολοκληρώσουν όλα τα απαιτούμενα προπαρασκευαστικά μέτρα μέσα στο 2011 το αργότερο, προκειμένου να ανταποκριθούν στην παραπάνω καταληκτική ημερομηνία.

Οι χώρες – μέλη καλούνται να επιταχύνουν τη διαδικασία της ψηφιακής μετάβασης επιβεβαιώνοντας με νόμο την ημερομηνία πλήρους διακοπής των αναλογικών εκπομπών, αν δεν το έχουν ήδη πράξει».

Τα παραπάνω χτυπούν ήδη το «καμπανάκι» για την Ελλάδα, που όχι μόνο πρέπει να ......

ορίσει συγκεκριμένη καταληκτική ημερομηνία switch off πριν από την 1η Ιανουαρίου 2012, αλλά και να την κατοχυρώσει νομοθετικά. Παράλληλα, η χώρα μας δεν θα έχει εύκολα την «πολυτέλεια» να ζητάει χρονικές παρατάσεις, καθώς η ψηφιακή μετάβαση προχωράει ήδη με ταχείς ρυθμούς στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε. και η πίεση για τη διάθεση του «απελευθερωμένου» φάσματος των UHF θα γίνει ασφυκτική. Ας μην ξεχνάμε, επίσης, ότι η ολοκλήρωση του αναλογικού switch off στις ΗΠΑ, έχει βάλει «φωτιά» και στην Ευρωπαϊκή Ένωση…

Τι μπορεί, λοιπόν, να γίνει στη χώρα μας μέσα στα δυόμιση χρόνια που απομένουν; Ακολουθούν μερικές προτάσεις: 1) Η ΕΡΤ και η Digea να ξεκινήσουν κατά το δυνατόν ταχύτερα την ανάπτυξη του ψηφιακού δικτύου στα κέντρα εκπομπής και τις συχνότητες που προβλέπει η κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) 21161/2008. Το ίδιο θα πρέπει να κάνουν και τα περιφερειακά κανάλια που έχουν λάβει δικαίωμα ψηφιακής εκπομπής από το ΕΣΡ, μέσω αδειοδοτημένου παρόχου δικτύου από την ΕΕΤΤ.

2) Να κατατεθούν το γρηγορότερο όσα προεδρικά διατάγματα και ΚΥΑ απαιτούνται για την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση, κυρίως ο χάρτης συχνοτήτων και κέντρων εκπομπής κατά την πλήρως ψηφιακή περίοδο. Βάσει αυτού του χάρτη, θα πρέπει όλοι οι πάροχοι δικτύου (ΕΡΤ, Digea κλπ) να έχουν καλύψει τη χώρα το αργότερο μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2012.

3) Να θεσμοθετηθεί ο αρμόδιος φορέας που θα συντονίζει το εγχείρημα της ψηφιακής μετάβασης και την ενημέρωση του κοινού.

4) Να υλοποιηθεί η πρωτοβουλία Στυλιανίδη για την δωρεάν απευθείας δορυφορική - κρυπτογραφημένη λήψη των καναλιών της ΕΡΤ και της ΕΙΤΗΣΕΕ, παράλληλα με την τροφοδοσία των επίγειων ψηφιακών αναμεταδοτών. Εκτός από την κατά 100% ψηφιακή κάλυψη του πληθυσμού, θα επιτευχθεί οικονομικό όφελος για τους παρόχους δικτύου (λιγότερα gap fillers) και επίσπευση του αναλογικού switch off.

To σίγουρο είναι ότι δυόμιση χρόνια περνούν πολύ γρήγορα και μάλλον δεν θέλουμε η Ελλάδα να χαρακτηρισθεί το 2012 «αναλογικό Jurassic Park» της Ευρώπης…

Κώστας Πρέντας - Satleo

ΟΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ-BLOGGERS ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΚΔΟΤΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ…!

Το κλείσιμο της ιστορικής εφημερίδας του Ελεύθερου Τύπου αλλά και η γενικότερη κρίση στο χώρο των Μ.Μ.Ε έφερε στην επιφάνεια τα προβλήματα που μαστίζουν το χώρο της δημοσιογραφίας. Πολλοί έχουν αρχίσει να διατυπώνουν την άποψη ότι oι παλιές καλές εποχές της δεκαετίας του 90΄(όπου οι περισσότεροι νέοι ήθελαν να μοιάσουν τηλεστάρ δημοσιογράφο) , έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Τα blogs έχουν αρχίσει να χρεώνονται την πτώση του έντυπου τύπου που ενώ σταδικά κερδίζουν κομμάτι της διαφημιστικής πίττας. Οι πρώτες διαφημίσεις έχουν κάνει την εμφάνιση τους στο χώρο της μπλοκόσφαιρας πολλές εξ αυτών κρατικές,γεγονός που τους καθιστά αυτομάτως εχθρό των εκδοτικών συμφερόντων.

Συγκεκριμένα, μερικοί δημοσιογράφοι ισχυρίζονται ότι .......

οι bloggers στερούνται κώδικα δεοντολογίας, το ύφος που χρησιμοποιούν είναι προκλητικό ενώ οι πληροφορίες που μεταφέρουν πολλές φορές είναι αναξιόπιστες αφού η είδηση που μεταφέρουν συνήθως δεν διασταυρώνεται.

Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι ότι από τους bloggers που έχει τύχει να γνωρίσω, ελάχιστοι εξ αυτών θα ήθελαν να αποκαλούν τον εαυτό τους ως δημοσιογράφο, κατά συνέπεια το επιχείρημα αυτό ως μέτρο αξιολογήσης των blogs, μάλλον είναι αδύναμο!Στην πραγματικότητα οι περισσότεροι bloggers που εγώ παρακολουθώ ασκούν αυστηρή κριτική στους δημοσιογράφους ακριβώς για τον ίδιο λόγο(!)δηλαδή για έλλειψη δεοντολογίας και ύφους αλλά και εγκυρότητας των πληροφοριών που μεταφέρεται από τους δημοσιογράφους!!

H διαφορά όμως είναι ότι οι bloggers κάνουν το hobby τους, ενώ οι δημοσιογράφοι οφείλουν να ελέγχουν την εκάστοτε εξουσία. (όπως ορίζεται και από το σύνταγμα).Κατά την γνώμη μου η κρίση στoν έντυπο τύπο δεν οφείλεται στα blogs. Θα ήταν λοιπόν προτιμότερο οι δημοσιογράφοι να ασχολούνται με τα του οίκου τους πάρα να ψάχνουν εξιλαστήρια θύματα ανάμεσα στους bloggers!

Θα έλεγα πως το πρόβλημα δημιουργείται κυρίως από την έλλειψη εμπιστοσύνης του αναγνωστικού κοινού προς τις εφημερίδες αλλά και από την έλλειψη σεβασμού από τους νεότερους δημοσιογράφους προς τους στυλοβάτες του επαγγέλματος.Για παράδειγμα, παραδοσιακές εφημερίδες που ξεκίνησαν ως εφημερίδες των δημοσιογράφων, γρήγορα υποτακτικάν σε επιχειρηματικά συμφέροντα κάτι που επηρέασε την «ποιότητα της είδησης» μα πάνω από όλα κλόνησε την εμπιστοσύνη του αναγνωστικού κοινού προς τις εφημερίδες. Πολλά ρεπορτάζ παρουσιάζονται με μεροληπτικό τρόπο, ενώ οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων σπάνια φέρνουν τον συνεντευξιαζόμενο σε δύσκολη θέση-γιατί προφανώς κάτι τέτοιο μπορεί να έχει συνέπειες…

Για να πάμε παραπέρα, το πρόβλημα δεν έγκειται στο επιχειρηματικό μοντέλο αλλά στην απόσταση που δημιούργησαν οι δημοσιογράφοι με το αναγνωστικό τους κοινό εξαιτίας του τρόπου που ασκούν το επάγγελμα η πιο σωστά λειτούργημα τους. Κύριο μέλημα κάθε δημοσιογράφου πρέπει να είναι η καταγραφή της αλήθειας. Σε μια περίοδο όπου η παραπληροφόρηση και η μεροληψία επικρατούν, η αντικειμενική είδηση θα προσελκύσει το αναγνωστικό κοινό και θα πουλήσει φύλλα. Όταν αυτό γίνει οι εφημερίδες θα γίνουν πάλι κερδοφόρες!

Το δρόμο που έχουν χάσει οι εφημερίδες φαίνεται πως έχουν βρει τα blogs!Oι χιλιάδες bloggers εξασφαλίζουν την πολυφωνία στην ενημέρωση προσδίδοντας με αυτό τον τρόπο το στοιχείο της αντικειμενικότητας στην πληροφόρηση ,κάτι που μανιωδώς αναζητεί το κοινό!Aυτό συμβαίνει γιατί η είδηση στο σύνολο των blogs δεν μπορεί είναι κατευθυνόμενη….

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

http://udemand.blogspot.com/2009/07/bloggers.html

Στην Νίκη Πλάτης Γιαννακόπουλος και Θεοδοσόπουλος ενώ γίνονται και άλλες κινήσεις.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ από το Φιλιατρά News.

Ξεκίνησε ο προγραμματισμός για την Νίκη Πλάτης εν όψει του νέου πρωταθλήματος της Β' τοπικής κατηγορίας στην οποία πρόκειται να αγωνιστεί.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Φιλιατρά News h ομάδα πραγματοποίησηε κάποιες επαφές με παίκτες που ενδιαφέρουν την τεχνική ηγεσία ωστε να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την ομάδα και να μπορεί να ανταπεξέλεθει άνετα στις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα.

Ποιοί έφυγαν.......


Όπως είχαμε γράψει σε προηγούμενη ανάρτηση μας από την ομάδα έφυγαν οι Γιώργος Ασημακόπουλος, Σταύρος και Κώστας Νικολόπουλος οι οποίοι εντάχθηκαν στον Ηρακλή Κυπαρισσίας.
Επίσης από την Νίκη Πλάτης μεταπήδησαν στην Εράνη ο Δημήτρης Βασιλόπουλος (πρώην τερματοφύλακας της Νίκης), ο Καραχάλιος, ο Σικαλιάς και ο Γκίνο.

Ποιοι ήρθαν

Μετά από επαφές που έγιναν με τον πρώην παίκτη του ΑΟ Κυπαρισσίας Δημήτρη Θεοδοσόπουλο, ο τελευταίος συμφώνησε να μετακινηθεί στην Νίκη Πλάτης και έτσι από χθές αποτελεί μέρος του ρόστερ της.
Όπως έγινε γνωστό ο Θεοδοσόπουλος έχει εμπειρία και πολλές συμμετοχές στην Α' τοπική και αναμένεται να βοηθήσει πολύ την ομάδα.
Μια άλλη μετακίνηση που είναι σχεδόν σίγουρη είναι αυτή του Μπάμπη Γιαννακόπουλου από την Εράνη στην Νίκη Πλάτης. Βέβαια το οριστικό ΟΚ δεν έχει δοθεί ακόμη αλλά αποκλειστικές πληροφορίες του Φιλιατρά News αναφέρουν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην μετακίνηση. [ Θυμηθείτε ότι το διαβάζετε για πρώτη φορά στο Φιλιατρά News ]

Στην Νίκη Πλάτης όμως μπαίνει και ο Άκης Δαλιάνης όπου πρόκειται για έναν έμπειρο παίκτη ο οποίος έχει αγωνιστεί με την Εράνη στην Γ' Εθνική κατηγορία παλαιότερα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα μείνει φέτος στα Φιλιατρά και έτσι εντάχθηκε στην ομάδα της Νίκης για να αγωνιστεί.
Κάτω από τα δοκάρια της ομάδας θα κάθεται ο Γιώργος Λινάρδος πρώην παίκτης της Εράνης ο οποίος απείχε λόγω στρατιωτικών Υποχρεώσεων.

Στο ρόστερ της Νίκης Παρέμειναν ο Παπαθεοδοσίου, ο Καψιμάλης, ο Χατζής, ο Γεωργακόπουλος, ο Αρβανιταντώνης,

Στο τιμόνι της Νίκης Πλάτης παραμένει ο Παναγιώτης Παναγόπουλος μετά την εξαιρετικά πετυχημένη αγωνιστική περίοδο που πέρασε.

Μιλώντας με τον προπονητή της Νίκης Παναγιώτη Παναγόπουλο, μας επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που είχαμε και ότι σαν στόχο του σ' αυτό το πρωτάθλημα εκτός από την άνετη παραμονή έχει βάλει να κάνει την ομάδα ανταγωνιστική και από εκεί και μετά ότι καλύτερο μπορεί να έρθει θα είναι καλοδεχούμενο. Ακόμα και αν αυτό είναι η άνοδος της ομάδας στην Α' Τοπική.

ΕΡΑΝΗ: Στο δυναμικό της ο Γεωργιόπουλος

Μια σπουδαία μεταγραφή πραγματοποίησε χθες η Εράνη, αποκτώντας τον ταλαντούχο ποδοσφαιριστή Θανάση Γεωργιόπουλο από το Μιλτιάδη.
Πρόκειται για ένα από τα μεγάλα ταλέντα που αναδείχθηκαν στη διάρκεια της προηγούμενης αγωνιστικής χρονιάς, στο πρωτάθλημα της Α’ τοπικής.

Η πολύ καλή παρουσία του, δεν πέρασε απαρατήρητη, από ομάδες Α’ τοπικής και Δ’ εθνικής και μάλιστα κάποιες από αυτές εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την απόκτησή του. Τελικά η Εράνη έδειξε να τον θέλει πιο πολύ και κατάφερε να τον κάνει δικό της. Σε αυτό έπαιξε ρόλο και η συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος του Μιλτιάδη Παναγιώτης Γαλάνης με τον ομόλογό του της Εράνης Αγγελή Σταθόπουλο και τον αδερφό του Παναγιώτη Σταθόπουλο, τη Δευτέρα το βράδυ.

Να σημειωθεί ότι ο 18χρονος επιθετικός ανακηρύχθηκε .......

ως ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής για τη χρονιά που έφυγε, στη ψηφοφορία της “Notosport” το αθλητικό της “Ε” μετά το τέλος του πρωταθλήματος.
Να σημειωθεί ότι μια από τις ομάδες που είχαν βάλει στο στόχαστρό τους τον ταλαντούχο ποδοσφαιριστή ήταν και ο Πάμισος.

Πηγή: Ελευθερία

Υποχρεωτική η αναγραφή της καταγωγής του λαδιού

O Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιολάδου (ΣΕΒΙΤΕΛ) με ανακοίνωση
υπενθυμίζει ότι από 1η Ιουλίου είναι πλέον υποχρεωτική η αναγραφή της καταγωγής για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και το παρθένο ελαιόλαδο, στις συσκευασίες που κυκλοφορούν στο λιανικό εμπόριο.

Ειδικότερα προβλέπεται: ............


1) Στα εξαιρετικά παρθένα ή τα παρθένα ελαιόλαδα θα αναγράφεται υποχρεωτικά στη σήμανση εάν είναι ελληνικής καταγωγής ή καταγωγής από κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης ή από μία τρίτη -εκτός Ε.Ε.- χώρα, με αναφορά της συγκεκριμένης χώρας.

2) Στα μείγματα εξαιρετικών παρθένων ή παρθένων ελαιολάδων θα αναγράφεται:
α) «Μείγμα ελαιολάδων Ευρωπαϊκής Κοινότητας» ή αναφορά στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα, όταν αυτά προέρχονται από περισσότερα του ενός κράτη - μέλη.
β) «Μείγμα ελαιολάδων εκτός Ευρωπαϊκής Κοινότητας» ή αναφορά στη χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Κοινότητας, όταν πρόκειται για εκτός Ε.Ε. χώρες.
γ) «Μείγμα ελαιολάδων Ευρωπαϊκής Κοινότητας και μη» ή αναφορά στην καταγωγή Ευρωπαϊκής Κοινότητας και μη, όταν τα ελαιόλαδα προέρχονται από χώρες εντός και εκτός της Ε.Ε.

3) Στις περιοχές προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ) ή προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης (ΠΓΕ), θα ακολουθείται η ειδική νομοθεσία αυτών των κατηγοριών, όπως προβλέπεται στον Καν. (ΕΚ) 510/2006.

Διευκρινίζεται ότι στις ποιοτικές κατηγορίες «ελαιόλαδο - αποτελούμενο από εξευγενισμένα ελαιόλαδα και παρθένα ελαιόλαδα» και «πυρηνέλαιο» ο προσδιορισμός της καταγωγής δεν επιτρέπεται να αναγράφεται στη σήμανση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι επιχειρήσεις τυποποίησης και συσκευασίας παρθένων ελαιολάδων, ελαιολάδων και πυρηνελαίων υποχρεούνται πλέον να έχουν έγκριση και να εφοδιάζονται με αλφαριθμητικό αριθμό αναγνώρισης από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο εν λόγω αριθμός της μορφής EL 40 X X X αναγράφεται υποχρεωτικά στην ετικέτα των προϊόντων.
Επίσης υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται η πώληση χύμα ελαιολάδων. Τα ελαιόλαδα μπορούν
να κυκλοφορούν στον τελικό καταναλωτή, αλλά και στα εστιατόρια, τα νοσοκομεία, τις καντίνες και γενικά σε όλα τα σημεία μαζικής εστίασης μόνο προσυσκευασμένα, σε επώνυμες συσκευασίες το ανώτερο μέχρι 5 λίτρα και να αναγράφουν στην συσκευασία τους όλες τις υποχρεωτικές ενδείξεις.

Σχολιάζοντας την απόφαση του ΥΠΑΑΤ για υποχρεωτική χορήγηση αριθμού αναγνώρισης και την καθιέρωση μητρώου επιχειρήσεων ελαιολάδου, ο πρόεδρος του ΣΕΒΙΤΕΛ Γρηγόρης Αντωνιάδης τόνισε ότι «επιτέλους ικανοποιείται ένα πάγιο, επί σειρά ετών, αίτημα του κλάδου και μπορούμε πλέον να ελπίζουμε ότι η εφαρμογή της ρύθμισης θα οδηγήσει στην εξυγίανση της εμπορίας του προϊόντος και στην πάταξη του φαινομένου της διακίνησης ελαιολάδου σε ανώνυμους τενεκέδες των 16 κιλών, με αποτέλεσμα την προστασία του καταναλωτή και την ανάπτυξη των εθνικών μας εξαγωγών».

Πηγή: Ελευθερία

Στην κυκλοφορία του χρόνου ο δρόμος Γαργαλιάνοι - Ρωμανού

Σε ένα χρόνο από σήμερα θα παραδοθεί ο νέος δρόμος Γαργαλιάνοι - Ρωμανού. Αυτό επισημάνθηκε στη χθεσινή αυτοψία που έγινε στην περιοχή και την σύσκεψη με τους αναδόχους του έργου, από το νομάρχη Δημήτρη Δράκο, τον αρμόδιο αντινομάρχη Στάθη Αναστασόπουλο, τον προϊστάμενο της ΔΕΚΕ Γιώργο Παπαηλίου, τον επιβλέποντα μηχανικό της ΔΕΚΕ Πολυχρόνη Παπαϊωάνου, τον προϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας Παναγιώτη Γιαννακέα και τους μηχανικούς της αναδόχου εταιρείας "Μετρό ΑΤΕ" Κώστα Κωσταντόπουλο και Κώστα Κατσαρό.

Βέβαια, βασικό ζήτημα εξακολουθούν να παραμένουν οι απαλλοτριώσεις, αφού υπάρχουν ορισμένοι ιδιοκτήτες που έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη μη δεχόμενοι να δώσουν την έκταση που απαλλοτριώνεται από την διάνοιξη του δρόμου.
Μάλιστα οι εκτάσεις αυτές βρίσκονται σε κομβικά σημεία του έργου, τόσο στο .........

πρώτο χιλιόμετρο από τους Γαργαλιάνους όσο και στο τελευταίο αλλά και σε ένα ενδιάμεσο σημείο, με αποτέλεσμα οι εργασίες να μην μπορούν να προχωρήσουν με τους ρυθμούς που απαιτούνται.

Οσον αφορά την εξέλιξη των εργασιών, πέρα από τα σημεία όπου έχει προκύψει το ζήτημα με τις απαλλοτριώσεις, έχουν ολοκληρωθεί σχεδόν όλα τα τεχνικά του έργου, εκκρεμούν δύο μικρά στην αρχή του και ένα στο τέλος.
Επίσης σε ένα μεγάλο μέρος του είναι έτοιμο για να γίνει η οδοστρωσία, ενώ σε κάποια άλλα δουλεύονται τα χωματουργικά. Οπως ειπώθηκε, στο τελευταίο κομμάτι υπάρχει και ένα ζήτημα με την Αρχαιολογική Υπηρεσία το οποίο όμως φαίνεται να ξεπερνιέται.

Οσον αφορά τις απαλλοτριώσεις, πρόκειται για περίπου 30 - 40 ιδιοκτήτες που δεν έχουν πάρει τα χρήματα ούτε για τα επικείμενα ακόμη και ορισμένοι έχουν προσφύγει στην Δικαιοσύνη.
Μάλιστα η υπόθεση θα εκδικαστεί τον Νοέμβριο. Τα ποσά που έχουν δοθεί για απαλλοτριώσεις μέχρι τώρα είναι 2,528 εκ. ευρώ από σύνολο 2,812 εκ. ευρώ - δηλαδή, όπως υπογραμμίστηκε, υπολείπεται να πληρωθεί ένα ποσοστό 6,78%.
Η στάση πάντως αυτή των ιδιοκτητών καυτηριάστηκε και από τον νομάρχη που μίλησε για αρνητικές νοοτροπίες ορισμένων μπροστά σε ένα από τα μεγαλύτερα έργα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια σε επίπεδο νομού.

Το μήκος του δρόμου θα είναι 12 χιλιόμετρα και το κόστος του, με βάση την σύμβαση που έχει υπογραφεί, είναι 20 εκ. ευρώ. Θα είναι, στην ουσία, μια μεγάλη ευθεία, δίιχνος με μια λωρίδα εκτάκτου ανάγκης σε κάθε πλευρά και πλάτος 12 μέτρα, ενώ το πλάτος της απαλλοτρίωσης φτάνει τα 40 μέτρα.
Χαρακτηρίστηκε ως ένα ιδιαίτερα αναπτυξιακό έργο για τη Δυτική Μεσσηνία αφού θα μικρύνει κατά πολύ τις χρονικές αποστάσεις μεταξύ των περιοχών ενώ θα παρέχει και ασφάλεια αφού γίνεται με όλες τις προδιαγραφές.

Με την ολοκλήρωση της αυτοψίας που ξεκίνησε από την αρχή του δρόμου και συνεχίστηκε στο μεγαλύτερο μέρος του μέχρι και το εργοτάξιο όπου παρουσιάστηκαν τα σχέδια και τα σχεδιαγράμματα με την πρόοδο των εργασιών, ο νομάρχης Δημήτρης Δράκος σημείωσε χαρακτηριστικά:
«Θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια και την ΔΕΚΕ. Την περιφέρεια για την ένταξη στο Γ' ΚΠΣ -θυμάμαι τον αγώνα που κάναμε με την κ. Αβούρη- και την ΔΕΚΕ για το έργο που προγραμμάτισε και επιβλέπει και παρά τις όποιες δυσκολίες, μεθοδικά με υπομονή και επιμονή και με άρτια επιστημονική προσέγγιση, προσπαθεί και επιλύει τα προβλήματα αυτά.

Η μικρή περαιτέρω απαίτηση χρόνου για την ολοκλήρωση του έργου είναι απότοκη των δυσκολιών που συναρτώνται κυρίως με την νοοτροπία η οποία δυστυχώς έχει διαμορφωθεί και έχει εμπεδωθεί -αρνητικά βεβαίως- σε πολλά τμήματα του λαού μας.
Παρόλα αυτά η βεβαιότητα για την ολοκλήρωση του έργου του χρόνου το καλοκαίρι είναι ένας χρονικός προσδιορισμός που μας ικανοποιεί, είναι ένα άρτιο έργο, μια ολόκληρη ευθεία από τους Γαργαλιάνους στου Ρωμανού, με σύγχρονα τεχνικά χαρακτηριστικά, με γεωγραφικά χαρακτηριστικά τέτοια που τον κατατάσσουν στους δρόμους ταχύτητας και ασφάλειας, με διαβάσεις, με ρύθμιση των νερών και της κυκλοφορίας.
Είναι ένα κομμάτι 12 χιλιομέτρων που μικραίνει την απόσταση από τη Νότια Μεσσηνία στην Βόρεια στην δυτική ακτή.

Θα αναδείξει τις χάρες και τις δυνατότητες της περιοχής, θα υποστηρίξει την επιχειρηματικότητα, θα βελτιώσει τα αναπτυξιακά δεδομένα, θα δημιουργήσει ελκυστικότητα τουριστικών επενδύσεων, ήδη εδώ δίπλα είναι η ΠΟΤΑ, παραλίες απείρου κάλλους, όπως της Βοϊδοκοιλιάς, του Ρωμανού, της Χρυσής Ακτής, της Αγιάς Σωτήρας, του Βρωμονερίου, του Λαγκούβαρδου, της Αγίας Κυριακής, όλη η δυτική ακτή θα ανασάνει συγκοινωνιακά και αναπτυξιακά, θα επικοινωνήσει με αυτό το πολύ μεγάλο έργο.

Θα είμαστε ευτυχείς και θα δώσουμε αγώνα γι' αυτό να εντάξουμε στο ΕΣΠΑ και το κομμάτι Γαργαλιάνοι - Φιλιατρά που θα είναι ένα σύγχρονο μεγάλο έργο για την ανάπτυξη της περιοχής».

Πηγή: Ελευθερία

Ετοιμάζουν Ιατρείο διακοπής καπνίσματος και Ιατρείο πόνου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Λειτουργία ιατρείου διακοπής καπνίσματος προγραμματίζεται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες.
Το ιατρείο -που θα στελεχώνεται από πνευμονολόγο και κοινωνικούς λειτουργούς- αποσκοπεί στο να βοηθά καπνιστές να διακόψουν τη βλαβερή τους συνήθεια, παρέχοντάς τους σχετικές συμβουλές, ενδεχομένως ιατρική αγωγή και φυσικά ψυχολογική υποστήριξη.

Μέχρι σήμερα, στη χώρα μας, ανάλογα ιατρεία λειτουργούν σε νοσοκομεία της Αθήνας και της Αττικής γενικότερα (Ευγενίδειο Θεραπευτήριο, «Υγεία», Θριάσιο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας, ΚΑΤ, ΝΙΜΤΣ, «Σωτηρία», Νοσοκομείο Νίκαιας, Πολυκλινική Ολυμπιακού Χωριού, Σισμανόγλειο, Δημοτικά Ιατρεία Δήμου Καλλιθέας).

Στην υπόλοιπη Ελλάδα ιατρεία διακοπής καπνίσματος .....

λειτουργούν επίσης στη Θεσσαλονίκη («Γ. Παπανικολάου», «Παπαγεωργίου», «Θεαγένειο») και όσον αφορά στην υπόλοιπη περιφέρεια της χώρας στα νοσοκομεία Κορίνθου, Λάρισας, Χανίων, Ρεθύμνου και στο «Βενιζέλειο» του Ηρακλείου.

Και Ιατρείο πόνου

Ιατρείο πόνου θα λειτουργήσει στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες.
Τα ιατρεία αυτά, όπου λειτουργούν, αποτελούν τμήμα του χειρουργικού ή αναισθησιολογικού τομέα κάθε νοσοκομείου και σκοπός τους είναι να παρέχουν συμβουλές, κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή και συγκεκριμένη ιατρο-νοσηλευτική φροντίδα.

Οπως γνωστοποιήθηκε, εξ άλλου, οι δραστηριότητές τους αφορούν κυρίως τον οξύ και χρόνιο καρκινικό πόνο, αλλά και άτομα με μετεγχειρητικό πόνο, χρόνιες οσφυαλγίες, νευραλγίες και άλλους ασθενείς.
Τα ιατρεία πόνου στοχεύουν στην ανακούφιση, στην παροχή βοήθειας για καλύτερη αξιοποίηση των λειτουργικών δραστηριοτήτων, στην επανάκτηση της αυτοπεποίθησης του ατόμου και στην επανένταξή του στο κοινωνικό σύνολο.

Στη χώρα μας, τα περισσότερα από τα ιατρεία πόνου λειτουργούν σε νοσοκομεία και ιδρύματα της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, ενώ στην περιφέρεια ανάλογα ιατρεία ενεργοποιούνται στα νοσοκομεία Καβάλας, Ξάνθης, «Αχιλοπούλειο» Βόλου, «Αγιος Ανδρέας» Πατρών, «Αγιος Γεώργιος» Χανίων και Πανεπιστημιακό Λάρισας.

Πηγή: Ελευθερία

Αρχισαν οι θερινές εκπτώσεις

Έως και το 70% θα φτάσουν οι μειώσεις τιμών από την Τετάρτη, πρώτη μέρα των θερινών εκπτώσεων στα εμπορικά καταστήματα, και οι έμποροι ελπίζουν σε αναθέρμανση της κίνησης στην αγορά, μετά την πτώση του τζίρου που σημειώθηκε το τελευταίο δίμηνο.

Oι τακτικές θερινές "εκπτώσεις" άρχισαν στις 15 Ιουλίου και θα διαρκέσουν, όπως κάθε χρόνο, έως τη Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009.

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου ανακοινώνει προς το καταναλωτικό κοινό ότι οι εμπορικές επιχειρήσεις είναι έτοιμες να υποδεχθούν το καταναλωτικό κοινό και να το εξυπηρετήσουν με υψηλά κριτήρια και καλεί και πάλι τους καταναλωτές να πραγματοποιήσουν άφοβα τις αγορές τους, "δείχνοντας εκ νέου την εμπιστοσύνη τους προς .....

τις επιχειρήσεις μας και να εκμεταλλευθούν τις ευκαιρίες που τους προσφέρουν αυτήν την εποχή, αγοράζοντας άριστης ποιότητας προϊόντα, σε χαμηλές και σωστές τιμές, χωρίς άλλες προϋποθέσεις και λοιπά προαπαιτούμενα".

Η συνομοσπονδία εφιστά την προσοχή στο αγοραστικό κοινό να μην εντυπωσιάζεται από επικοινωνιακού χαρακτήρα ανακοινώσεις, αλλά να πραγματοποιεί την αναγκαία έρευνα αγοράς, να συγκρίνει ποιοτικά χαρακτηριστικά, να αγοράζει βάσει της σχέσης ποιότητας και τελικής τιμής και όχι βάσει του τυχόν υπέρογκου ποσοστού έκπτωσης και το κυριότερο να μην καταφεύγει στο υπαίθριο εμπόριο, το οποίο παρέχει κακής ποιότητας προϊόντα, χωρίς καμία διασφάλιση και εγγύηση.

"Σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία της οικονομικής κρίσης, όπου ακόμη και η μικρότερη αγορά έχει την αξία της, η ώριμη καταναλωτική συμπεριφορά δεν εξυπηρετεί μόνο το αγοραστικό κοινό, αλλά παράλληλα αποτελεί τον καλύτερο σύμμαχο για το υγιές, στεγασμένο και οργανωμένο εμπόριο", τονίζει σε ανακοίνωσή της η συνομοσπονδία.

Ως τελευταία ελπίδα για το λιανεμπόριο και ως σανίδα σωτηρίας για την αγορά, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς θεωρεί τη φετινή περίοδο των θερινών εκπτώσεων, με την προϋπόθεση ότι θα ανταποκριθούν οι Έλληνες καταναλωτές και θα στηρίξουν τις τοπικές τους αγορές, ενώ ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων κ. Γ. Κασιμάτης σε δηλώσεις του εκτιμά ότι η καθίζηση στις πωλήσεις του λιανικού εμπορίου από 15%, όπως εμφανίζεται στα τελευταία δημοσιευμένα στοιχεία, θα περιοριστεί στο 10% λόγω των εκπτώσεων.

Από την πλευρά του υπουργείου Ανάπτυξης, ο υφυπουργός κ. Γ. Βλάχος αναφέρει ότι: "Με τη θεσμοθέτηση του δεκαημέρου των προσφορών, ουσιαστικά, εξαλείφθηκε η απαγόρευση, που υπήρχε για το διάστημα πριν από τις εκπτώσεις. Δώσαμε τη δυνατότητα στον εμπορικό κόσμο, με αυτές τις προσφορές, να ζεστάνει το κλίμα.

Σήμερα, νομίζω ότι όλες οι επιχειρήσεις έχουν χρέος να κάνουν ουσιαστικές εκπτώσεις να δώσουν τη δυνατότητα στους καταναλωτές, όλη αυτήν την περίοδο που διανύουμε την οικονομική κρίση, να έχουν πρόσβαση σε μεγάλη ποικιλία προϊόντων και σε όσο γίνεται καλύτερες τιμές. Ο θεσμός των εκπτώσεων είναι κάτι που ενδιαφέρει τον επιχειρηματικό κόσμο, όμως, ενδιαφέρει και τους καταναλωτές. Έχουμε χρέος όλοι να στηρίξουμε το θεσμό.

Εμείς από την πλευρά του υπουργείου κάναμε ό,τι είναι δυνατόν για να δώσουμε ουσία σε αυτόν το θεσμό, που νομίζουμε ότι, έτσι κι αλλιώς, ο κόσμος τον αγκαλιάζει, αλλά πρέπει, ιδιαίτερα, αυτήν την ώρα να αποδώσει, όσο γίνεται περισσότερο".

Τρίτος ο ΣΟ Φιλιατρών, τέταρτος ο Ιάσων Μεσσήνης

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή στο Πόρτο Χέλι το περιφερειακό πρωτάθλημα σκακιού.
Πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η ομάδα της Σπάρτης ενώ ο ΣΟ Φιλιατρών κατέκτησε την 3η θέση και ο Ιάσων Μεσσήνης την 4η.
Αναλυτικά η κατάταξη έχει ως εξής:.......


1. Σπάρτη με 5 νίκες
2. Κρανίδι με 4 νίκες
3. ΣΟ Φιλιατρών με 3 νίκες και 33.5 βαθμούς
4. Ιάσων Μεσσήνης με 3 νίκες και 31 βαθμούς
5. ΣΣ Ναυπλίου με 2 νίκες, μια ισοπαλία
6. ΦΟ Τρίπολης με 2 νίκες, μια ισοπαλία
7. Μελίσσι με 2 νίκες
8. Πύργος μια νίκη, μια ισοπαλία
9. ΣΟ Αστρους μια νίκη, μια ισοπαλία
10. Κόρινθος καμιά νίκη

Η Σπάρτη που κατέκτησε την πρώτη θέση θα παίξει με την ομάδα που θα πάρει την πρώτη θέση στο δεύτερο περιφερειακό πρωτάθλημα που θα γίνει τον Μάρτιο και ο νικητής θα πάρει το εισιτήριο για την Α’ εθνική.

Πηγή: Ελευθερία

Θέλει να αποκτήσει άλλους 5 παίκτες

Για την απόκτηση πέντε ακόμη ποδοσφαιριστών κινούνται οι παράγοντες της Εράνης.
Ηδη έχουν ξεκινήσει τις επαφές τους για την απόκτηση δύο επιθετικών, ενός τερματοφύλακα και ενός επιτελικού μέσου. Σε αυτούς θα προστεθεί και ένας αμυντικός (στόπερ) νεαρής ηλικίας, που προέρχεται από Αθήνα, με τον οποίο έχει επέλθει συμφωνία και απομένουν λεπτομέρειες ώστε να ανακοινωθεί και επίσημα η απόκτησή του.

Να θυμίσουμε ότι η φιλιατρινή ομάδα έχει αποκτήσει τους Τσιριγώτη, Χαριάτη, Αποστολόπουλο και τον Παναγιώτη Κοτσιρά, ο οποίος επιστρέφει μετά από 3 χρόνια.
Από εκεί και πέρα ανανεώθηκε η συνεργασία με τον τερματοφύλακα Βασίλη Αθανασόπουλο και μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκαθαρίσει το τοπίο σε ό,τι αφορά το υπάρχον έμψυχο υλικό.
Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να έρθει στα Φιλιατρά και ο νέος προπονητής της .....

Εράνης Πατρίκ Ενγκεμά, για μόνιμη εγκατάσταση και η διοίκηση έχει ήδη βρει σπίτι για να μείνει.
Το ίδιο έκαναν οι διοικούντες και για κάποιους από τους νεοαποκτηθέντες παίκτες.

Πηγή: Ελευθερία

ΣΧΟΛΙΟ
Θυμηθείτε ότι στις 8 Ιουλίου και στις 12 Ιουλίου διαβάσατε πρώτοι και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο Φιλιατρά News για τον ερχομό του Κοτσιρά, την ανανέωση του Αθανασόπουλου.
Υπάρχει βέβαια και η λύση της συνεργασίας μεταξύ Εράνης και Αλεξαδρόπουλου.

Απέτρεψαν μέσω Διαδικτύου αυτοκτονία Καλαματιανού

Χρήστης του Ιντερνετ από την Καλαμάτα είχε δημοσιοποιήσει στο Διαδίκτυο την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει και σώθηκε μετά από επέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξεδόθη, τους τελευταίους 3 μήνες οι αστυνομικοί εντόπισαν στον κυβερνοχώρο 16 άτομα από την Ελλάδα, εκ των οποίων οι 9 ήταν ανήλικοι, που ήθελαν να αυτοκτονήσουν.
Οι περιοχές όπου εντοπίστηκαν ήταν στην Αθήνα, στην Καλαμάτα, στις Σέρρες, στη Θεσσαλονίκη και στην Κρήτη.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν στο Διαδίκτυο κείμενα ή συνομιλίες χρηστών, οι οποίοι εξέφραζαν την πρόθεσή τους να αυτοκτονήσουν λόγω ψυχολογικών προβλημάτων που οφείλονταν σε ανεργία, οικογενειακά, .........

ερωτικά και κοινωνικά προβλήματα, αλλά και επειδή κάποιους τους απέκλεισαν από online παιχνίδια στο Ιντερνετ γιατί δεν τηρούσαν τους κανόνες.

Οι αστυνομικοί, αφού εντόπισαν τους επίδοξους αυτόχειρες, ενημέρωσαν ψυχολόγους της ΜΚΟ της εκκλησίας "Αλληλεγγύη" για τους ενήλικες και ψυχολόγους του "Χαμόγελου του Παιδιού" για τους ανήλικους, με τη συνεργασία των οποίων ενημέρωσαν τις οικογένειες προκειμένου να παράσχουν στήριξη στα παιδιά τους.
Για τις υποθέσεις σχηματίστηκαν δικογραφίες που εστάλησαν στους αρμόδιους εισαγγελείς, οι οποίοι και θα αποφασίσουν για τις περαιτέρω ενέργειες.

Πηγή: Ελευθερία

Νέες ρυθμίσεις για τους ιδιωτικούς θηροφύλακες με ειδική Υπουργική Απόφαση

Τη δημιουργία ενός πανελλήνιου δικτύου προστασίας του περιβάλλοντος, της πανίδας και των θηραμάτων, με την σημαντική αύξηση του αριθμού των ιδιωτικών φυλάκων θήρας, που θα ενισχύσουν το έργο των δημόσιων δασοφυλάκων στον έλεγχο και στην καταπολέμηση των κρουσμάτων λαθροθηρίας, θεσπίζει ειδική Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρης Χατζηγάκης.
Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου «Στη συμφωνία ...

που επιτεύχθηκε με τις κυνηγετικές οργανώσεις και οριστικοποιήθηκε με την Κυνηγετική Ομοσπονδία Ελλάδος, προβλέπεται η δημιουργία όλων των κατάλληλων υποδομών και εξοπλισμών (αυτοκίνητα, οπλισμός, ειδικές στολές κλπ.) για το νέο καθεστώς των ιδιωτικών θηροφυλάκων και προσδιορίζονται τα σύγχρονα καθήκοντά τους.

Η συμφωνία ανταποκρίνεται σε πολύχρονα αιτήματα 230.000 Ελλήνων κυνηγών, οι οποίοι επιθυμούν την καταπολέμηση των κάθε είδους παρανομιών μέσα στα δάση, την προστασία τους και την παρεμπόδιση των κρουσμάτων λαθροθηρίας».

Σύμφωνα με την Υ.Α. οι ιδιωτικοί φύλακες θήρας θα προσλαμβάνονται αποκλειστικά από τις Κυνηγετικές Οργανώσεις, οι οποίες είναι συνεργαζόμενες με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με βάση συγκεκριμένες διαδικασίες πρόσληψης, αξιολόγησης και άσκησης καθηκόντων. Οι ιδιωτικοί φύλακες θήρας που υπηρετούν ήδη, συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Συγκεκριμένα, η Υ.Α. καθορίζει τα καθήκοντα και τους περιορισμούς, τα προσόντα, την ηλικία και λοιπά θέματα που αφορούν στην πρόσληψη, καθώς και τον τρόπο λειτουργίας των φυλάκων θήρας των κυνηγετικών οργανώσεων.

Μετά την υπογραφή της απόφασης, ο Πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Νικόλαος Παπαδόδημας δήλωσε τα εξής: «Θέλω να εκφράσω εκ μέρους των 230.000 κυνηγών τη βαθιά μας ικανοποίηση και τις ευχαριστίες προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σωτήρη Χατζηγάκη που σήμερα παρά τις δυσκολίες και τα διάφορα εμπόδια που υπήρξαν υπέγραψε μια απόφαση με την οποία ρυθμίζει όλες τις εκκρεμότητες που αφορούν στη θηροφυλακή των κυνηγετικών οργανώσεων.

Ο υπουργός υπογράφει πολλές αποφάσεις. Πρέπει να θεωρήσει ότι η σημερινή είναι μια από τις πιο σημαντικές, γιατί όχι μόνο ικανοποιεί τους κυνηγούς αλλά με αυτή του την απόφαση συνεισφέρει ουσιαστικά στη προστασία του περιβάλλοντος, πράγμα για το οποίο όλη η κοινωνία σήμερα είναι ευαισθητοποιημένη και από πλευράς του ο υπουργός έδειξε με αυτή του την πράξη τη μεγάλη του ευαισθητοποίηση την οποία νιώθει για το περιβάλλον.

Εμείς πάντοτε θα συνεργαζόμαστε με το υπουργείο γιατί έχουμε κοινό στόχο και κοινό σκοπό που εμπράκτως αποδεικνύουμε, γιατί αυτή η θηροφυλακή στηρίζεται στα αποκλειστικά έξοδα των κυνηγών, κυνηγοί την πληρώνουν αυτή τη θηροφυλακή, με πάνω από 6 εκατ. ευρώ το χρόνο, και η πράξη του Υπουργού μας έδωσε την δυνατότητα αυτό μας το έργο να γίνει ακόμα πιο αποτελεσματικό για τη φύση και το περιβάλλον».



Σε σχετικές δηλώσεις του, ο υπουργός υπογράμμισε: «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής γιατί σήμερα υπογράψαμε μια απόφαση η οποία «παντρεύει» δύο μεγάλες κατηγορίες θεμάτων αλλά και κοινωνικές ομάδες. Πρώτα-πρώτα προστατεύει το περιβάλλον και την πανίδα και δεύτερον προστατεύει τη γενικότερη ιδέα του κυνηγιού.

Ήταν μια δύσκολη απόφαση, μια απόφαση που ήθελε ιδιαίτερη περίσκεψη, το Υπουργείο ενέσκηψε σ' αυτό και έδωσε τη σωστή λύση.

Πιστεύω ότι με τη λύση την οποία δίνουμε θα υπάρξει ένα συνταίριασμα δημόσιου και ιδιωτικού συμφέροντος, ένα συνταίριασμα το οποίο θα φέρει το κυνήγι κοντά στη φύση και τη φύση κοντά στο κυνήγι».

Συγκεκριμένα, όσον αφορά τα ειδικότερα καθήκοντα, τον τρόπο άσκησης αυτών, τους περιορισμούς αυτών, τον πειθαρχικό έλεγχο και τη λύση της σύμβασης εργασίας των ιδιωτικών φυλάκων θήρας, όπως αυτά καθορίζονται από την Υ.Α., έχουν ως εξής:

* Οι νεοπροσλαμβανόμενοι ιδιωτικοί φύλακες θήρας υποχρεούνται σε μηνιαία κατάρτιση (γνώση αντικειμένου - εργασία υπαίθρου) από τη δασική αρχή της έδρας τους. Κατά το διάστημα αυτό, εργάζονται μαζί με τους δημόσιους δασοφύλακες, ενημερώνονται για την ισχύουσα νομοθεσία, παρακολουθούν και συνδράμουν τους ελέγχους και την αντιμετώπιση των κρουσμάτων λαθροθηρίας. Παρακολουθούν τα σεμινάρια εκπαίδευσης και επιμόρφωσης που οργανώνονται από τις δασικές αρχές, τις κυνηγετικές οργανώσεις ή με συνεργασία αυτών. Δεν υποχρεούνται σε εκπαίδευση όσοι έχουν προϋπηρεσία σε ανάλογα καθήκοντα και έχουν εκπαιδευτεί σχετικά.
* Οι κυνηγετικές οργανώσεις καταρτίζουν μηνιαία προγράμματα κίνησης των θηροφυλάκων, τα οποία κοινοποιούν στις οικείες δασικές αρχές. Οι κυνηγετικές οργανώσεις υποχρεούνται να παρακολουθούν την υλοποίησή τους, παρέχοντες κάθε αιτούμενη πληροφορία και αρωγή προς τις οικείες δασικές αρχές.
* Οι αναγνωριζόμενοι φύλακες θήρας τηρούν λεπτομερές ημερολόγιο ενεργειών και καταχώρησης υπηρεσιακών πληροφοριών (ελέγχους, παραβάσεις κλπ), θεωρημένο από την οικεία δασική αρχή.
* Υποβάλλουν τις μηνύσεις κατά παραβατών μέσω της οικείας δασικής αρχής, η οποία χωρίς καθυστέρηση τις διαβιβάζει στον αρμόδιο εισαγγελέα.
* Κατά τα λοιπά οι ιδιωτικοί φύλακες θήρας που έχουν αναγνωριστεί, ασκούν όλα τα προβλεπόμενα από τις ισχύουσες διατάξεις καθήκοντα.
* Ο οικείος Γενικός Γραμματέας, ως πειθαρχικός προϊστάμενος των ιδιωτικών φυλάκων θήρας, ασκεί τον πειθαρχικό έλεγχο επ' αυτών κατά την άσκηση των καθηκόντων, εφ' όσον κρίνει από τα διαθέσιμα στοιχεία, ότι διαπράχθηκε πειθαρχικό αδίκημα.
* Η λύση της σύμβασης εργασίας ιδιωτικού δικαίου επέρχεται κατά τις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας και του Αστικού Κώδικα. Ακολουθεί δίχως καθυστέρηση η απόφαση του οικείου Γενικού Γραμματέα, η οποία αίρει την αναγνώριση του συμβαλλομένου ως ιδιωτικού φύλακα θήρας.
ΠΑΣΕΓΕΣ



Νέα διάκριση για το συνεταιριστικό ελαιόλαδο «Βάτσικο»

Νέα τιμητική διάκριση στο φετινό διαγωνισμό ελαιολάδου Mario Solinas, που διοργανώνει το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου, απέσπασε το «Βάτσικο» του αγροτικού συνεταιρισμού «ΕΛΑΙΩΝΑΣ» από τους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας, που είναι προϊόν ολοκληρωμένης διαχείρισης, μαζί με το «Ειρήνη» του Νίκου Καλαμποκά από το Πλωμάρι της Λέσβου που είναι προϊόν βιολογικής γεωργίας.
Σημειώνεται πως στο φετινό διαγωνισμό Mario Solinas έλαβαν μέρος 83 ελαιόλαδα από 13 χώρες.
Από την πλευρά του ο Σύνδεσμος των Ελαιοκομικών Προϊόντων...

Πιστοποιημένης Ποιότητας (Ελ3Π) συγχαίρει με ανακοίνωσή του τις δυο επιχειρήσεις μέλη του για την επιτυχία τους, που αποτελεί, όπως επισημαίνει, μια ηθική ανταμοιβή της σοβαρής προσπάθειας που καταβάλουν.

Επίσης τους συγχαίρει για την αφοσίωσή τους στην παραγωγή ελαιολάδων υψηλής ποιότητας, που συνδυάζουν την ξεχωριστή ποιότητα των οργανοληπτικών τους χαρακτηριστικών (γεύσεις, αρώματα) με το μέγιστο σεβασμό στο περιβάλλον (προϊόντα βιολογικής και ολοκληρωμένης ελαιοκαλλιέργειας).

Η βράβευση των δυο αυτών ελληνικών ελαιολάδων δεν αποτελεί ένα μεμονωμένο ή τυχαίο γεγονός, καθώς έχουν προηγηθεί διακρίσεις για το «Βάτσικο» και στον περσινό διαγωνισμό Mario Solinas, αλλά και από το έγκριτο γερμανικό περιοδικό Der Feinchmecker, ενώ «Ειρήνη» κατέκτησε φέτος την πρώτη θέση μεταξύ των ελληνικών συμμετοχών στο διεθνή διαγωνισμό βιολογικών ελαιολάδων Premio Biol.

Μετά τις βραβεύσει τα «Ελαιοκομικά Προϊόντα Πιστοποιημένης Ποιότητας» ζητούν από τα συναρμόδια υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ανάπτυξης και Οικονομίας και Οικονομικών την έμπρακτη στήριξη των επιχειρήσεων, ιδιωτικών και συνεταιριστικών, που αποδεδειγμένα παράγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και προστιθέμενης αξίας, ενώ με αφορμή τις επικείμενες αποφάσεις για το έλεγχο υγείας της ΚΑΠ θεωρούν ως απαραίτητη την αξιοποίηση του άρθρου 68 του καν. 73/2009 για την ειδική υποστήριξη της ποιοτικής και φιλοπεριβαλλοντικής γεωργίας με την απαραίτητη τήρηση των πιο αυστηρών κανόνων διαφάνειας και ελέγχου.
ΠΑΣΕΓΕΣ




Δεξιός και αγρότης ο πιο αισιόδοξος για την οικονομία....Χειρότερες μέρες περιμένουν οι Έλληνες

«Κάθε... πέρυσι και καλύτερα» θα μπορούσαν να λένε όσοι μετείχαν στην έρευνα καταναλωτικής εμπιστοσύνης που διεξήγαγε το τμήμα στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για λογαριασμό του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας. Έξι στους δέκα εκτιμούν ότι η οικονομική τους κατάσταση άλλαξε προς το χειρότερο τους τελευταίους 12 μήνες και περισσότεροι από τους μισούς περιμένουν και νέα επιδείνωση των οικονομικών τους μέσα στον επόμενο χρόνο.
Συγκεκριμένα, το 62,9% απάντησε ότι η οικονομική τους κατάσταση ...

έχει επιδεινωθεί σε σχέση με πέρυσι, με το 19,1% να σημειώνει ότι είναι "πολύ χειρότερα" το τελευταίο δωδεκάμηνο. Μεγαλύτερες δυσκολίες αντιμετωπίζουν οι άνεργοι, οι οποίοι δηλώνουν επιδείνωση της κατάστασής τους σε ποσοστό 74,5%. ακολουθούν οι κατεξοχήν αρμόδιοι για την εκπόνηση και υλοποίηση του οικογενειακού προϋπολογισμού, δηλαδή οι νοικοκυρές (70%), οι συνταξιούχοι (66,6%) και οι επιχειρηματίες (65,7%). Περισσότερο ικανοποιημένοι οι αγρότες, καθώς το ποσοστό των ¨φτωχότερων" διαμορφώνεται σε 50% και των "πλουσιότερων" σε 25%.

Όσον αφορά στην πολιτική τοποθέτηση των ερωτηθέντων, όσοι βρίσκονται στην... αντιπολίτευση, αλλά και όσοι απέχουν από τα κοινά βλέπουν μεγαλύτερη επιδείνωση της τσέπης τους, σε σχέση με εκείνους που αυτοπροσδιορίζονται ως κεντροδεξιοί ή δεξιοί. Οι τελευταίοι αποτελούν και τη μοναδική ομάδα, στην οποία ο αριθμός εκείνων που ομολογούν αλλαγή της οικονομικής τους κατάστασης προς το χειρότερο είναι κάτω από το 50% (διαμορφώνεται σε 49,2%). Είναι επίσης, η μοναδική ομάδα, με βάση την ιδεολογία, με διψήφιο ποσοστό μελών που είδαν βελτίωση των οικονομικών τους (13,8%).

Απαισιόδοξο για το οικονομικό του μέλλον εμφανίζεται το 52,9% όσων μετείχαν στην έρευνα, εκτιμώντας ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει μέσα στο επόμενο δωδεκάμηνο (το 12,7% πιστεύει ότι θα είναι πολύ χειρότερα σε σχέση με φέτος). Μόλις το 7,9% πιστεύει ότι θα βελτιωθεί. "Πρωταθλητές" αισιοδοξίας και εδώ οι αγρότες, με το 33,3% να αναμένει βελτίωση και το 44,4% επιδείνωση.

Σε σχέση πάντως με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο, το πρώτο του έτους, το μέλλον φαντάζει λιγότερο... μαύρο και περισσότερο... γκρίζο. Το ποσοστό των απαισιόδοξων μειώθηκε σε 52,9% από 62% τρεις μήνες νωρίτερα.

Ανάλογη είναι η άποψη των ερωτηθέντων και για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, με το 43,2% να θεωρεί ότι η σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας είναι κακή και το 30,4% πολύ κακή. Συντριπτική είναι η υπεροχή και εκείνων που που πιστεύουν ότι η φτώχεια αυξήθηκε τον τελευταίο χρόνο, καθώς φτάνουν στο 77,2% του δείγματος. Σχεδόν το ίδιο ποσοστό, 70,4%, πιστεύει ότι η φτώχεια θα αυξηθεί τον επόμενο χρόνο. Περιορισμό της περιμένει μόνον το 6,2%.

Το... 2013 η ανάκαμψη

Όσον αφορά στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, το 40,6% περιμένει χειρότερες μέρες, το 26,2% πολύ χειρότερες και το 26,7% περιμένει και ο επόμενος χρόνος να κυλήσει σαν και αυτόν. Ελαφρώς πιο αισιόδοξοι εμφανίζονται όταν ρωτώνται για την εικόνα της ελληνικής οικονομίας, τέσσερα χρόνια από σήμερα. το ποσοστό των απαισιόδοξων περιορίζεται σε 52% (31,1% εκτιμά ότι θα είναι χειρότερη και το 20,9% πολύ χειρότερη). Το 27,4% δεν περιμένει κάποια σημαντική μεταβολή και το 18,7% εμφανίζεται αισιόδοξο. Πρόκειται για ποσοστό τριπλάσιο σε σχέση με εκείνο που αναμένει βελτίωση μέχρι τα μέσα του 2010.

Το... ρεκόρ απαισιοδοξίας αφορά πάντως στην αγορά εργασίας. Το 79,6% περιμένει αύξηση της ανεργίας, μέσα στο επόμενο δωδεκάμηνο, με τους υπερ-απαισιόδοξους να υπερτερούν, καθώς το 43,3% εκτιμά ότι "θα αυξηθεί πολύ". Τα πράγματα ήταν χειρότερα όμως, τρεις μήνες πριν, καθώς οι απαισιόδοξοι έφταναν συνολικά στο 88%.

Σχετικά με το καλάθι της νοικοκυράς, τέλος, οκτώ στους δέκα προβλέπουν ότι οι οι τιμές των καταναλωτικών αγαθών θα αυξηθούν, με το 29% να προβλέπει αυξήσεις υπερπολλαπλάσιες του επίσημου πληθωρισμού, που θα κυμαίνονται πάνω από το 5%.

"Το είπε η τηλεόραση"

Στο ερώτημα, από που ενημερώνονται για την Οικονομία, το 40,7% απαντά από την τηλεόραση, το 23,8% από τις εφημερίδες, το 16,5% από το διαδίκτυο, το 9,6% από το ραδιόφωνο και το 9,4% από κάποια άλλη πηγή. Οι νεότερες ηλικίες ενημερώνονται και από το Διαδίκτυο σε ποσοστό 28%, ενώ το ραδιόφωνο είναι πιο διαδεδομένο στους άνω των 60 ετών. Την εφημερίδα προτιμούν όσοι ανήκουν στο ανώτατο επίπεδο εκπαίδευσης και θεωρούν εαυτούς αριστερούς. Όσο πιο δεινή είναι η οικονομική κατάσταση κάποιου, τόσο πιο πιθανό να ενημερώνεται από την τηλεόραση, σύμφωνα με την έρευνα.

♦ Η έρευνα κάλυψε το διάστημα Απριλίου - Ιουνίου, με το δείγμα να αποτελείται από 1.649 άτομα, ηλικίας άνω των 18 ετών, που κατοικούν στο νομό Αττικής. Το 57,6% ήταν γυναίκες και το 42,4% άνδρες.Η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε ήταν της ποσοτικής έρευνας, με τηλεφωνικές συνεντεύξεις και χρήση δομημένου ερωτηματολογίου. Το τυπικό στατιστικό σφάλμα υπολογίζεται σε ±2,48%. Επιστημονικός υπεύθυνος ήταν ο καθηγητής Επαμεινώνδας Πανάς.
enet.gr



Χρήση επικίνδυνου φυτοφαρμάκου καταγγέλλει στην Κομισιόν το ΠΑΣΟΚ

Ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε σήμερα η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μαριλένα Κοππά, σχετικά με την έγκριση χρήσης από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης του επικίνδυνου φυτοφαρμάκου “Lebaycid” για την καταπολέμηση του δάκου
Όπως υποστηρίζει η κ. Κοππά, “το προϊόν αυτό είναι απαγορευμένο...

στη Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Αμερική λόγω του ότι αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για την υγεία των πολιτών. Το υπουργείο χρησιμοποιεί την δικαιολογία ότι είχαν αγοραστεί μεγάλες ποσότητες με χρήματα του φορολογούμενου πολίτη”.

Η ερώτηση προς την Κομισιόν αφορά στο εάν η χρήση του φυτοφαρμάκου αυτού παραβιάζει την κοινοτική νομοθεσία για την χρήση των χημικών ουσιών και πιο συγκεκριμένα τον Κανονισμό REACH καθώς και αν η Επιτροπή από την πλευρά της προτίθεται να παρέμβει με άμεσα μέτρα που στόχο θα έχουν την προστασία των καταναλωτών.
enet.gr



ΙΧ: Ερχεται ρήτρα ρύπων στα τέλη κυκλοφορίας

Προετοιμάζει το έδαφος για «πάγωμα» μισθών και συντάξεων και το 2010 ο υπουργός Οικονομίας κ. Γιάννης Παπαθανασίου ο οποίος προανήγγειλε χθες νέο σύστημα υπολογισμού για τα τέλη κυκλοφορίας με επιβαρύνσεις για τα ρυπογόνα οχήματα
Ο υπουργός μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA σημείωσε ότι δεν υπάρχει συμφωνία με την Κομισιόν για 12μηνη παράταση της επιτήρησης χωρίς βέβαια να αποκλείει το ενδεχόμενο να δοθεί στην χώρα μας επιπλέον χρόνος για ...

δημοσιονομική προσαρμογή, γνωστοποίησε ότι εντός του καλοκαιριού θα κατατεθεί στην Βουλή το νομοσχέδιο για το άνοιγμα των «κλειστών» επαγγελμάτων και τόνισε πως η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να επιμηκύνει όσο μπορεί το διάστημα προσαρμογής για την εξίσωση των ορίων συνταξιοδότησης ανδρών - γυναικών στο Δημόσιο.
Πιο αναλυτικά σε ερώτηση για το ύψος των αυξήσεων στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και τις συντάξεις το 2010 άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτές να είναι και πάλι μηδενικές. Όπως είπε αν και δεν έχουν ακόμη παρθεί οριστικές αποφάσεις, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη σειρά παραμέτρων, όπως ο πληθωρισμός.

Έδωσε όμως μία γεύση του τι πρόκειται να ακολουθήσει σημειώνοντας ότι ο προϋπολογισμός του 2009 είναι πολύ δύσκολος όπως δύσκολη χρονιά θα είναι και το 2010.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε αλλαγές που θα γίνουν στον τρόπο υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας, ώστε να υπάρχει σύνδεση όχι μόνο με τον κυβισμό αλλά και με το πόσο ρυπογόνο είναι το όχημα.

Έκανε μάλιστα λόγο και για προτάσεις των φορέων.

Για την εξίσωση των ορίων συνταξιοδότηση ανάφερε πως «θα προσπαθήσουμε να επιμηκύνουμε, όσο περισσότερο, τον χρόνο προσαρμογής, θα είναι σκληρή διαπραγμάτευση, εμείς δεν έχουμε λόγο να επιταχύνουμε τις διαπραγματεύσεις».

Στο μέτωπο των διαρθρωτικών παρεμβάσεων σημείωσε ότι μέσα στο καλοκαίρι θα έλθει στην Βουλή το νομοσχέδιο για τα κλειστά επαγγέλματα.

Άλλα μέτρα όπως νέο μισθολόγιο ενιαίο για νεοεισερχόμενους, δημοσίους υπαλλήλους, πληρωμή από κεντρική αρχή, σύστημα ελέγχου φαρμάκων και κρατικών προμηθειών, τεκμήρια, θα ενταχθούν στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης το οποίο θα είναι έτοιμο τον Οκτώβριο.

Επίσης ο κ. Παπαθανασίου προανήγγειλε κατάργηση φοροαπαλλαγών που όπως είπε «δεν θα αφορούν βέβαια πολύτεκνους και ανάπηρους».

Τέλος ο υπουργός Οικονομίας ήταν κάθετος ότι δεν υπάρχει «καμία μυστική συμφωνία με τον επίτροπο Χ. Αλμούνια».

«Υπάρχει δέσμευση ότι πρέπει να βάλουμε τάξη στα δημόσια οικονομικά, πρέπει να κάνουμε ότι είναι δυνατό, αν κάνεις ότι είναι δυνατόν τότε η Κομισιόν μπορεί να σου δώσει παράταση εάν υπάρχει μικρή απόκλιση», πρόσθεσε.
Ρεπορτάζ Κώστας Τσαχάκης





15o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Χορός
Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας διοργανώνεται για δέκατη πέμπτη συνεχόμενη χρονιά με καλλιτεχνική διευθύντρια τη Βίκυ Μαραγκοπούλου από τις 16 έως τις 26Ιουλίου. Φέτος, το πρόγραμμα περιλαμβάνει έντεκα σχήματα και δημιουργούς από διαφορετικές χώρες που θα παρουσιάσουν δώδεκα παραγωγές σε είκοσι συνολικά παραστάσεις.
Οι παραγωγές που θα παρουσιαστούν στο φετινό φεστιβάλ προέρχονται από την Ιαπωνία, τη Γαλλία, τη Βρετανία, το Βέλγιο, το Ιράκ και την Ελλάδα. Ωστόσο στις χώρες καταγωγής των καλλιτεχνών προστίθενται η Ισπανία, το Βιετνάμ, το Ισραήλ και η Αργεντινή, ενώ ο Τεντ Στόφερ, που θα διδάξει στο σεμινάριο, είναι από την Αμερική, και η θεωρητικός Μπογιάνα Κουνστ, σημαντικότατη...

παρουσία στο φετινό φεστιβάλ, έρχεται από τη Σλοβενία.

Πρόγραμμα παραστάσεων

Πέμπτη 16/7
Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας, 22:00
KARAS
Saburo Teshigawara / Obsession - Un chien A

Παρασκευή 17/7
Γυμναστήριο Πολυκλαδικού Λυκείου Καλαμάτας, 20:00
COMPAGNIE EA SOLA
Ea Sola / Air Lines

Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας 22:00
KARAS
Saburo Teshigawara / Obsession - Un chien A

Σάββατο 18/7
Γυμναστήριο Πολυκλαδικού Λυκείου Καλαμάτας, 20:00
COMPAGNIE EA SOLA
Ea Sola / Air Lines

Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, 22:00
JOSEF NADJ
Josef Nadj / Woyzeck

Κυριακή 19/7
Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, 20:00
JOSEF NADJ
Josef Nadj / Woyzeck

Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας 22:00
JASMIN VARDIMON COMPANY
Jasmin Vardimon / Justitia

Δευτέρα 20/7
Γυμναστήριο Πολυκλαδικού Λυκείου Καλαμάτας 20:00
ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΝΙΑΔΑΚΗΣ
Αντώνης Φωνιαδάκης | Η Ιεροτελεστία της Άνοιξης

Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας, 22:00
JASMIN VARDIMON COMPANY
Jasmin Vardimon / Justitia

Τρίτη 21/7
Γυμναστήριο Πολυκλαδικού Λυκείου Καλαμάτας, 22:00
ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΝΙΑΔΑΚΗΣ
Αντώνης Φωνιαδάκης / Η Ιεροτελεστία της Άνοιξης

Τετάρτη 22/7
Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας, 20:00
ADLIBDANCES
Κατερίνα Παπαγεωργίου / Lang

Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας, 22:00
PEEPING TOM
Gabriela Carrizo, Samuel Lefeuvre, Franck Chartier,
Simon Versnel, Eurudike De Beul / Le Salon

Πέμπτη 23/7
Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας 20:00
IRAQIS BODIES
Muhanad Rasheed / Crying of my mother

Γυμναστήριο Πολυκλαδικού Λυκείου Καλαμάτας, 22:00
MATHILDE MONNIER & LA RIBOT
Mathilde Monnier & La Ribot / Gustavia

Παρασκευή 24/7
Γυμναστήριο Πολυκλαδικού Λυκείου Καλαμάτας, 20:00
MATHILDE MONNIER & LA RIBOT
Mathilde Monnier & La Ribot / Gustavia

Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας, 22:00
PEEPING TOM
Gabriela Carrizo, Samuel Lefeuvre, Franck Chartier,
Maria Otal, Eurudike De Beul / Le Sous Sol

Σάββατο 25/7
Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, 20:00
IRAQIS BODIES
Muhanad Rasheed / Crying of my mother

Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας, 22:00
XAVIER LE ROY
Xavier Le Roy / Self Unfinished

Κυριακή 26/7
Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας, 20:00
XAVIER LE ROY
Xavier Le Roy / Self Unfinished

Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας, 22:00
MATHILDE MONNIER
Mathilde Monnier / Tempo 76

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα εμφανίζονται οι ομάδες:
KARAS - SABURO TESHIGAWARA
EA SOLA
IRAQIS BODIES
LA RIBOT

15 – 26/7
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΟΡΟΥ
Με τον Ted Stoffer
Πληροφορίες & Εγγραφές: Εριφίλη Εφραιμίδου
Τ.: 210 7751731 και 6973034771, mail@kalamatadancefestival.gr
17 – 18/7
Εργαστήρι
Με την Bojana Kunst
Πληροφορίες & Εγγραφές: Στεριανή Τσιντζιλώνη
Τ.: 210 7520640 και 6944415170, mail@kalamatadancefestival.gr

Χώροι παραστάσεων: Αμφιθέατρο του Κάστρου, το Πνευματικό Κέντρο, το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας, το Γυμναστήριο του Πολυκλαδικού Λυκείου και άλλοι ανοικτοί χώροι της Καλαμάτας θα υποδεχτούν και φέτος καλλιτέχνες και φιλότεχνους.
15 χρόνια Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Πληροφορίες
Προπώληση εισιτηρίων: από Πέμπτη 25/06/09
Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας
10:00-13:00 και 18:30-21:00 καθημερινά (εκτός Κυριακής)
Πληροφορίες για εισιτήρια και κρατήσεις μέσω πιστωτικών καρτών
(Visa & Mastercard) από Πέμπτη 25/06/09
Τηλ: 27210 20 186 και 27210 20 307- Φαξ: 27210 20 243

Τιμές εισιτηρίων
• 25,00 € & 15,00 € (φοιτητικό και β΄ ζώνη περιορισμένης ορατότητας Κάστρου). Για όλες τις παραστάσεις στο Αμφιθέατρο του Κάστρου και την παράσταση Βόυτσεκ του Ζοζέφ Νατζ στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο

• 20,00 € & 15 ,00 € (φοιτητικό). Για τις παραστάσεις στα Γυμναστήριο Πολυκλαδικού Λυκείου Καλαμάτας, Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας

• Ειδική τιμή: 12,00 € για όλες τις παραστάσεις, για τους συμμετέχοντες στο Σεμινάριο 15-26 /07 με τον Τεντ Στόφερ

Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού 15-26 Ιουλίου 2009
με τον Τεντ Στόφερ
Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες και προχωρημένους σπουδαστές χορού.
Ποσό συμμετοχής: 240,00 €
(Το ποσό συμμετοχής εξοφλείται με την έναρξη του σεμιναρίου)

Εγγραφή - Προκαταβολή: 100,00 €
(Οι προκαταβολές δεν επιστρέφονται μετά τις 30 Ιουνίου 2009)
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 20 Ιουνίου 2009

Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες:
210 775 17 31 & 6973 034 771 Εριφίλη Εφραιμίδου
ή με e-mail: mail@kalamatadancefestival.gr
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ 17-18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009

με την Μπογιάνα Κουνστ
Το εργαστήρι απευθύνεται σε επαγγελματίες των Παραστατικών Τεχνών (χορογράφους, performers, σκηνοθέτες, δραματουργούς, θεωρητικούς χορού, κριτικούς, visual artists κ.ά.) καθώς και σε φοιτητές και σπουδαστές προχωρημένων ετών.
Το εργαστήρι θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα. Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών.

Ποσό συμμετοχής: 70,00 €
(Το ποσό συμμετοχής εξοφλείται με την έναρξη του εργαστηρίου)

Εγγραφή - Προκαταβολή: 25,00 €
(Οι προκαταβολές δεν επιστρέφονται μετά τις 10 Ιουλίου 2009)
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 5 Ιουλίου 2009
IN.GR.




«Οδηγό» σύνταξης – υποβολής «Επιχειρησιακών Προγραμμάτων» από τις Οργανώσεις Παραγωγών Οπωροκηπευτικών παρουσιάζει η ΠΑΣΕΓΕΣ

Σύσκεψη των Συνεταιριστικών Φορέων – Οργανώσεων Παραγωγών Οπωροκηπευτικών διοργανώνει η ΠΑΣΕΓΕΣ την ερχόμενη Παρασκευή 17 Ιουλίου στην Αθήνα και ώρα 10:30π.μ. στο Ξενοδοχείο «Park», επί της Λ. Αλεξάνδρας 10, με σκοπό την παρουσίαση του «Οδηγού» σύνταξης – υποβολής από τις Οργανώσεις Παραγωγών Οπωροκηπευτικών «Επιχειρησιακών Προγραμμάτων».
Η παρουσίαση θα γίνει από την κα. Ι. Ρουσίδου συντάκτρια του...

Οδηγού και θα ακολουθήσει συζήτηση κατά την οποία θα δοθεί η δυνατότητα να υποβληθούν ερωτήσεις, να διατυπωθούν απορίες, παρατηρήσεις και να δοθούν διευκρινήσεις.

Ο «Οδηγός» που ακολουθείται από σχετικό αναλυτικό τυπικό υπόδειγμα αναφέρει αναλυτικά τον τρόπο σύνταξης, τους παράγοντες που λαμβάνονται υπόψη, τις προϋποθέσεις και τονίζονται τα επίμαχα σημεία στα οποία θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή κατά την σύνταξη ενός Επιχειρησιακού Προγράμματος. Τόσο ο «Οδηγός» όσο και το υπόδειγμα, αφού ληφθούν υπόψη τα όσα διαμειφθούν στην σύσκεψη, θα καταγραφούν και θα αναπαραχθούν σε έντυπη και σε ηλεκτρονική μορφή σε CD.

Η ΠΑΣΕΓΕΣ παρακαλεί τις Συνεταιριστικές οργανώσεις μέλη της για την ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων φορέων του τομέα αρμοδιότητός τους.

Για την επιβεβαίωση της συμμετοχής παρακαλείται ο κάθε συνεταιριστικός φορέας να συμπληρώσει την επισυναπτόμενη ‘'ΒΕΒΑΙΩΣΗ'' και να την αποστείλει στην ΠΑΣΕΓΕΣ άμεσα με Fax, το αργότερο μέχρι την Τρίτη 14 Ιουλίου 2009.





ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ












Από :


.......................................










(Όνομα Φορέα)




Προς :
















ΠΑΣΕΓΕΣ













ΑΡΚΑΔΙΑΣ 26 , 115 26, ΑΘΗΝΑ





Τηλ. :


.........................................




ΤΗΛ.: 2107499400 -437 -526





Fax :


.........................................




FAX : 210 77 79 313





e-mail :


.............................................
























Ημερομηνία :


...........................................



Κύριοι,

Με το παρόν σας ενημερώνουμε ότι :



Θα συμμετάσχουμε


.........










[Σημειώσατε -Χ- στο αντίστοιχο τετράγωνο]

Αδυνατούμε να συμμετάσχουμε


..........










Θέμα :


Παρουσίαση του «Οδηγού» σύνταξης - υποβολής από τις Οργανώσεις Παραγωγών Οπωροκηπευτικών «Επιχειρησιακών Προγραμμάτων».

Ημέρα : (διεξαγωγής)


Παρασκευή 17 Ιουλίου 2008

Ώρα :


10:30 π.μ.






Τόπος :


Ξενοδοχείο "Park" , Λ. Αλεξάνδρας 10, Αθήνα .







(*) Τον φορέα μας θα εκπροσωπήσει/ουν :



1. ...................................................................

2. ...................................................................



(*) Προαιρετική συμπλήρωση
ΠΑΣΕΓΕΣ




OTE: 60 λεπτά δωρεάν χρόνος ομιλίας προς κινητά στα πακέτα ΟΤΕ talk και conn-x talk

Ο ΟΤΕ, ανταποκρινόμενος στις αυξανόμενες ανάγκες των πελατών του, προσφέρει από 15/07/09 αναβαθμισμένα τα δημοφιλή προγράμματα ΟΤΕ talk και conn-x talk με 60 λεπτά δωρεάν χρόνο ομιλίας προς κινητά!

Συγκεκριμένα, τόσο οι νέοι όσο και οι υφιστάμενοι πελάτες του ΟΤΕ talk , μπορούν τώρα με την ίδια χρέωση δηλ. μόνο με 16,90 ευρώ το μήνα: .........

* να μιλούν απεριόριστα αστικά και υπεραστικά προς όλα τα εθνικά δίκτυα σταθερής τηλεφωνίας, όλη μέρα, κάθε μέρα και επιπλέον
* να μιλούν 60 λεπτά προς όλα τα κινητά, εντελώς δωρεάν.

Αντίστοιχα, για όσους επιθυμούν να έχουν και ευρυζωνική σύνδεση και να μιλούν απεριόριστα, το conn-x talk (1) προσφέρει με την ίδια χρέωση δηλ. μόνο με 14,90 ευρώ το μήνα:

* και απεριόριστες αστικές και υπεραστικές κλήσεις προς όλα τα εθνικά δίκτυα σταθερής τηλεφωνίας 24 ώρες τη μέρα, 7 μέρες την εβδομάδα αλλά
* και 60 λεπτά δωρεάν προς όλα τα κινητά.

Τα παραπάνω μπορούν να συνδυαστούν και με τα πακέτα OTE mobile.

Οι καταναλωτές μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά, καθώς και να εγγραφούν σε οποιοδήποτε από τα παραπάνω προγράμματα, είτε καλώντας δωρεάν το 134, είτε με μια επίσκεψη στο εκτεταμένο δίκτυο καταστημάτων του Ομίλου ΟΤΕ (OTESHOP - COSMOTE - ΓΕΡΜΑΝΟΣ), ή online μέσω του www.oteshop.gr.

(1) Προϋποθέτει εξάμηνη παραμονή στο πρόγραμμα. Χρειάζεται νέα εγγραφή και για υφιστάμενους πελάτες OTE talk 24/7 και conn-x talk 24/7.

Έκτακτη εισφορά καλούνται να πληρώσουν αγρότες αν και έχουν εισόδημα μικρότερο των 60 χιλιάδων ευρώ

Αγρότες καλούνται να πληρώσουν έκτακτη εισφορά στην Εφορία επειδή ο ΟΠΕΚΕΠΕ τους έδωσε βεβαιώσεις είσπραξης των Κοινοτικών ενισχύσεων για τρία κι όχι για ένα χρόνο με αποτέλεσμα το εισόδημά τους να υπερβαίνει τις 60 χιλιάδες ευρώ. Αυτό καταγγέλλει ο βουλευτής Νομού Σερρών του ΠΑΣΟΚ κ. Μάρκος Μπόλαρης, ο οποίος κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή ...

προς τους υπουργούς Οικονομίας κ. Γιάννη Παπαθανασίου και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σωτήρη Χατζηγάκη.

Ο κ. Μ. Μπόλαρης επισημαίνει ότι «τις τελευταίες μέρες αποστέλλονται από τις Δ. Ο. Υ. εκκαθαριστικά σημειώματα για καταβολή Έκτακτης Εισφοράς σε πολλούς αγρότες, θεωρώντας ότι το ατομικό τους εισόδημα υπερβαίνει τις 60.000 Ευρώ για το οικονομικό έτος 2007! Δεν πρόκειται όμως για μεγαλογεωκτήμονες! Απλώς το 2007 ο ΟΠΕΚΕΠΕ τους είχε χορηγήσει βεβαιώσεις είσπραξης ποσών Κοινοτικών ενισχύσεων για όλη την προηγούμενη τριετία. Αποτέλεσμα είναι, αν είχαν λάβει 30.000 ευρώ ενισχύσεων κάθε χρόνο για την περασμένη τριετία, να φαίνεται ότι το 2007 είχαν εισοδήματα άνω των 90.000 ευρώ και να υποχρεούνται σε καταβολή από 1.000 έως 3.000 ευρώ!

Μάλιστα για τους αγρότες δεν έχει προβλεφθεί διαδικασία εξαίρεσης, λόγω συγκυριακά υψηλών εισοδημάτων, όπως στις περιπτώσεις όσων έλαβαν αποζημίωση λόγω απόλυσης ή εθελουσίας εξόδου και όσων έλαβαν εφ' άπαξ λόγω συνταξιοδότησης! Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ οι αγρότες υποχρεώνονται να πληρώσουν στην κυριολεξία την τακτική του ΟΠΕΚΕΠΕ να βεβαιώνει τις καταβολές του ανά τρία χρόνια και όχι σε ετήσια βάση, αντίστοιχα δηλαδή με το ισχύον σύστημα του φορολογικού έτους».

Ο κ. Μ. Μπόλαρης τονίζει ότι «σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση βρίσκεται ένα δυναμικό μέρος των νέων αγροτών, που πολλοί από αυτούς έχουν προβεί σε μεγάλα οικονομικά ανοίγματα για να στηρίξουν την παραμονή τους στην παραγωγή».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ απευθύνει στους υπουργούς τα εξής ερωτήματα:

1. «Τελεί σε γνώση της Κυβέρνησης ο παραλογισμός να επιβάλλεται Έκτακτη Εισφορά σε αγρότες με βάση το γεγονός της πλασματικής αύξησης των εισοδημάτων τους το 2007 από την είσπραξη Κοινοτικών ενισχύσεων, που όμως αφορούν στα τρία προηγούμενα χρόνια;

2. Ποια είναι τα άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα που πρόκειται να λάβουν, προκειμένου να αρθεί αυτός ο παραλογισμός και να μην υποχρεωθούν οι αγρότες να καταβάλουν Εισφορά για εισοδήματα που δεν είχαν;

3.Ποιες είναι οι απλουστευμένες διοικητικές διαδικασίες μέσα από τις οποίες οι αγρότες αυτοί θα εξαιρεθούν από την καταβολή;

4. Ποια μέτρα απλούστευσης διαδικασιών θα εφαρμοσθούν ώστε να πάψει η ταλαιπωρία και όλων των υπολοίπων πολιτών που είχαν συγκυριακά το 2007 υψηλά εισοδήματα;
ΠΑΣΕΓΕΣ



Στον Κιλτίδη η Διεπαγγελματική για τα μεγάλα προβλήματα του λαδιού

Η υλοποίηση της Εθνικής Στρατηγικής για το ελαιόλαδο και τα άλλα ελαιοκομικά προϊόντα, η αποτελεσματική εφαρμογή της δκαοκτονίας, η προώθηση και προβολή των προϊόντων του κλάδου, και η ορθή διαχείριση των αποβλήτων των ελαιοτριβείων, είναι στα μείζονα θέματα που απασχολούν τον ελαιοκομικό τομέα της χώρας μας και θα τεθούν υπ΄ όψη του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κ. Κιλτίδη, σήμερα,...

από την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελαιολάδου και Ελιάς.
Η σχετική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 στο γραφείο του υφυπουργού, κατόπιν σχετικής δέσμευσης του για την προώθηση των εν λόγω θεμάτων, στην πρόσφατη γενική συνέλευση της ΕΔΟΕΕ στις 6 Ιουλίου.
ΠΑΣΕΓΕΣ



Μόνο τη νύχτα το φθηνό ρεύμα για πότισμα

Μόνο τις νυχτερινές ώρες θα μπορούν από το 2010 να ποτίζουν με φθηνό ρεύμα οι Έλληνες αγρότες. Προωθώντας γενικότερα αλλαγές στα τιμολόγιά της, η ΔΕΗ προσανατολίζεται να καταστήσει «υποχρεωτική» την άρδευση κατά τη νύχτα, αλλιώς η τιμή στο αγροτικό τιμολόγιο ενδέχεται ακόμη και να υπερδιπλασιασθεί.
Για τις αλλαγές στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος εκπονήθηκε από τις υπηρεσίες της ΔΕΗ σε συνεργασία με την εταιρεία KANTOR μελέτη, η οποία προωθείται στην κυβέρνηση για να πάρει την τελική απόφαση ...

σχετικά με τα τιμολόγια που θα ισχύσουν από το 2010.

Για το αγροτικό τιμολόγιο (40,4 ευρώ η μεγαβατώρα στη μέση τάση και 47,3 ευρώ η μεγαβατώρα στη χαμηλή τάση) οι μελετητές συνήγαγαν πως δεν καλύπτει το κόστος παραγωγής ρεύματος, συνεπώς η ΔΕΗ θα πρέπει να υπερδιπλασιάσει τα τιμολόγιά της προκειμένου να μην κατηγορηθεί η Ελλάδα από την ΕΕ για έμμεση επιδότηση του κόστους παραγωγής στον αγροτικό τομέα.

Βεβαίως, στη ΔΕΗ αντιλήφθηκαν και ορθώς πως σε μια τέτοια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τους αγρότες, η απόφαση αύξησης των τιμολογίων ρεύματος θα οδηγούσε σε μαζική αντίδραση και προφανώς η κυβέρνηση δεν θα υιοθετούσε τέτοια πρόταση.

Για τον λόγο αυτό κατέφυγαν στην εξής - σολομώντεια - λύση-πρόταση: να παραμείνει το αγροτικό ρεύμα για πότισμα φθηνό αλλά μόνο τις νυχτερινές ώρες όταν δεν παρατηρείται αιχμή στην κατανάλωση ρεύματος. Έτσι, η ΔΕΗ θα μπορέσει να διατηρήσει τη χαμηλή τιμή στα αγροτικό τιμολόγιο από την απαλλαγή χρέωσης δικτύου.

Σημειώνεται ότι στο παρελθόν η ΔΕΗ έχει διακόψει πολλές φορές την ηλεκτροδότηση στον αγροτικό τομέα τις ώρες αιχμής (11.00-15.00) κατά τους θερινούς μήνες, όταν δηλαδή σημειωνόταν μεγάλη κατανάλωση ρεύματος.
ΠΑΣΕΓΕΣ

Bελτιωμένη η... αλεπού στο Διαδίκτυο

Tαχύτερος, ασφαλέστερος, εξυπνότερος και... δωρεάν, ο Firefox 3.5, η νέα, τελευταία έκδοση του δεύτερου δημοφιλέστερου περιηγητή ιστού στον κόσμο, είναι πλέον γεγονός.

Προϊόν ελεύθερου/ανοικτού κώδικα (είναι διαθέσιμο ως δημόσιος πόρος σε οιονδήποτε επιθυμεί να το εξελίξει) και δημιούργημα του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Mozilla, ο Firefox 3.5 ήρθε, εφοδιασμένος περισσότερο με βελτιώσεις παρά με νέα χαρακτηριστικά (σε σχέση με τον Firefox 3), να αναβαθμίσει την εμπειρία πλοήγησης στο διαδίκτυο πριονίζοντας, παράλληλα, τον θρόνο του κυρίαρχου στον χώρο των φυλλομετρητών Internet Explorer (IE).

Aρχής γενομένης από τις 30 Iουνίου, προσφέρεται στο ......

κοινό σε περισσότερες από 70 γλώσσες (οι Eλληνες κυβερνοναύτες καλούνται να τον κατεβάσουν από τη διεύθυνση: www.mozilla-europe.org/el/firefox).

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, είναι «ο ταχύτερος, ασφαλέστερος και εξυπνότερος Firefox που υπήρξε ποτέ». Πράγματι, ενισχυμένος από τη μηχανή TraceMonkey, ο Firefox 3.5 τρέχει 2 φορές πιο γρήγορα από τον Firefox 3 και 10 φορές πιο γρήγορα από τον 2.

Aρκετά ταχύτερος από τους προγόνους του, ο Firefox 3,5 δεν πιάνει ωστόσο τις υψηλότερες επιδόσεις της αγοράς στην εκτέλεση των JavaScripts (τον ξεπερνούν σε ταχύτητα τόσο ο Chrome της Google όσο και ο Safari 4) αλλά παραμένει, συνολικά, 4 με 5 φορές ταχύτερος από τον Internet Explorer 8 της Microsoft.

Nέες δυνατότητες
Tο δυνατότερο «χαρτί» του εν λόγω φυλλομετρητή φέρεται να είναι η νέα δυνατότητα «ιδιωτικής περιήγησης» με ασπίδα την οποία ο χρήστης είναι πλέον σε θέση να προστατεύει το ιδιωτικό του απόρρητο online, να σκεπάζει τα ψηφιακά ίχνη του και να ελέγχει κατά βούληση τι μένει και τι φεύγει από τη μνήμη του υπολογιστή του.

Πιο συγκεκριμένα, από τη στιγμή που θα ενεργοποιηθεί η συγκεκριμένη λειτουργία, οι τσάρκες στο διαδίκτυο παύουν να αφήνουν πίσω τους αποτυπώματα (ηλεκτρονικές διευθύνσεις, αναζητήσεις, passwords, λέξεις κλειδιά κ.ά.) καθότι τίποτα από όσα βλέπει, ακούει και πληκτρολογεί online ο κυβερνοναύτης δεν αποθηκεύεται στο ιστορικό περιήγησης.

Eπιπλέον, με τη βοήθεια του χαρακτηριστικού «όχι απομνημόνευση», αφαιρείται κάθε ίχνος μιας μεμονωμένης ιστοσελίδας, ενώ μέσω της «εκκαθάρισης πρόσφατου ιστορικού», εξαφανίζονται όλες οι κινήσεις των τελευταίων ωρών (ο χρήστης ρυθμίζει πόσες ώρες επιθυμεί να «καθαρίσει»).

Σημειωτέων πως στον εν λόγω τομέα, ο Firefox 3.5 δεν οδηγεί αλλά ακολουθεί τις εξελίξεις καθώς δυνατότητες «ιδιωτικής περιήγησης» υπάρχουν εδώ και καιρό στους ανταγωνιστές Internet Explorer (InPrivate), Chrome (Incognito) και Safari (Private Browsing).

Οι επιδόσεις του Firefox 3.5 μεταφράζονται σε μια πιο άνετη και ταχεία πλοήγηση στα ψηφιακά πελάγη, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των «πολύπλοκων» σελίδων οι οποίες είναι «γραμμένες» σε κώδικα JavaScript.

HΔH 17 EK. ATOMA ΠAΓKOΣMIΩΣ KATEBAΣAN TH NEA EKΔOΣH

Mέχρι το μεσημέρι της περασμένης Tρίτης, περισσότερα από 17 εκατ. άτομα παγκοσμίως είχαν κατεβάσει τη νέα έκδοση του Firefox. Στην Eλλάδα, ξεπερνούσαν τις 143.000. Tα εν λόγω νούμερα έρχονται να τονώσουν την ανοδική τροχιά στην οποία βρίσκεται ο browser της Mozilla. Τον περασμένο Iούνη, όταν το μερίδιο αγοράς του IE έπεφτε, για πρώτη φορά, κάτω από το 60%, αυτό του Firefox ξεπερνούσε, επίσης για πρώτη φορά το φράγμα του 30%.

Δημοφιλία και μερίδια αγοράς

Nέο βέλος στη φαρέτρα του Firefox είναι και η λειτουργία περιήγησης «με βάση την τοποθεσία», η οποία άπαξ και ενεργοποιηθεί (προαιρετικά), αναλαμβάνει να πληροφορεί τις ιστοσελίδες για την ευρύτερη γεωγραφική τοποθεσία στην οποία βρίσκεται ο χρήστης προκειμένου αυτές (ή τουλάχιστον όσες εξ αυτών διαθέτουν ανάλογες δυνατότητες) εν συνεχεία να του παρέχουν πιο χρήσιμα και περισσότερο σχετικά με αυτόν αποτελέσματα (π.χ. οδηγίες για μετακίνηση ή εστιατόρια στην περιοχή του).

Eπιπλέον, ο Firefox 3.5 υποστηρίζει μορφές βίντεο και ήχου ανοιχτού κώδικα δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να απολαμβάνουν οπτικοακουστικά αρχεία μέσω του περιηγητή, χωρίς την ανάγκη εγκατάστασης πρόσθετων λειτουργιών (flash plugin). Kατά τα λοιπά, το τελευταίο όπλο του ιδρύματος Mozilla φέρει αναβαθμισμένη μηχανή γραφικών, «έξυπνη» εργαλειοθήκη διευθύνσεων καθώς και βελτιωμένες δυνατότητες ταξινόμησης και αποκατάστασης των πλοηγήσεων, ενώ προς ενίσχυσή του σπεύδουν και οι πλούσιες συλλογές προσθέτων (add-ons) της Mozilla.

Πηγή: Έθνος

ΣΧΟΛΙΟ
Εμείς έχουμε παροπλίσει τον Internet Explorer 8 του Θείου Bill. Προϊόν Microsoft άρα υπο-προϊόν χωρίς καμία αξία και γεμάτο τρύπες.
Το αστείο της υπόθεσης με την εταιρία του Θείου Bill είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση του έχει βάλει τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι.
Το νέο λειτουργικό windows 7 θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ BROWSER ενσωματωμένο.
Αλλα και να είχε ενσωματωμένο τον explorer ο χρήστης θα είχε την δυνατότητα να τον απενεργοποιήσει ΠΛΗΡΩΣ.
Με λίγα λόγια όσοι αγοράσετε τα windows 7 (όταν βγούν) θα επιλέξετε εσείς ποιον browser γουστάρετε να βάλετε στον υπολογιστή σας.
Αν δεν γουστάρετε καθόλου τον explorer (όπως εμείς) δεν τον βάζετε καθόλου. Δεν τρέχει μια.
Αν θέλει ο Bill ας κάνει και αλλιώς.

Μειώνεται σε 4 μήνες ο χρόνος απασχόλησης ασφαλισμένων ΟΓΑ στις βιομηχανίες μεταποίησης προϊόντων

Νομοθετική ρύθμιση, που θα περιορίζει τη δυνατότητα απασχόλησης των ασφαλισμένων στον ΟΓΑ, σε βιομηχανίες μεταποίησης, τυποποίησης και διακίνησης προϊόντων, από έξι σε τέσσερις μήνες, προωθεί η κυβέρνηση.

Όπως δήλωσε σήμερα στη Βουλή ο υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Γιώργος Κοντογιάννης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ, «επειδή ...

οι εποχικά απασχολούμενοι εργαζόμενοι ασφάλισης ΟΓΑ, βρίσκονταν σε προνομιακή θέση, έναντι άλλων εργαζομένων και, δεδομένου ότι θα προτιμούνται από τις επιχειρήσεις αυτές, λόγω της μη υποχρεωτικής ασφάλισής τους στο ΙΚΑ (αφού ούτως ή άλλως είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ), το υπουργείο Απασχόλησης προωθεί διάταξη, που θα περιορίζει το χρονικό διάστημα της εποχικής τους απασχόλησης από τους έξι στους τέσσερις μήνες. Επίσης, επανέρχονται οι περιορισμοί που αφορούν το συνολικό αριθμό των ατόμων, που απασχολεί η επιχείρηση, έως 30 - και τον αριθμό των εποχικών υπαλλήλων, έως 15».

«Όλες οι προσπάθειες που έχουμε κάνει ως τώρα, στρέφονται προς την κατεύθυνση στήριξης των ασφαλισμένων στον ΟΓΑ και την προσπάθεια δημιουργίας εκείνων των συνθηκών, που θα επιτρέψουν στους εργοδότες να τους επιλέξουν να εργαστούν εποχικά, προκειμένου να συμπληρώσουν και να ενισχύσουν το εισόδημά τους», ανέφερε ο κος Κοντογιάννης και συμπλήρωσε: «Ο περιορισμός των τεσσάρων μηνών, που τίθεται στη νέα διάταξη, αφενός διευκολύνει την πρόσληψη ασφαλισμένων στον ΟΓΑ (καθώς για το παραπάνω διάστημα δεν προβλέπεται η καταβολή εισφορών προς το ΙΚΑ) και αφετέρου προστατεύει τα δικαιώματα των συγκεκριμένων ασφαλισμένων».

Αναπτύσσοντας την ερώτησή του, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Ν. Μωραΐτης, είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση πως με εγκύκλιό της (κατόπιν και αντίστοιχου νομοθετήματος του ΠΑΣΟΚ), είχε επεκτείνει το χρόνο ασφάλισης των συγκεκριμένων εργαζομένων στον ΟΓΑ, από τους τέσσερις στους έξι μήνες, «αφαιρώντας από τα ταμεία του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ 40 εκ. ευρώ και οδηγώντας σκληρά εργαζόμενους ασφαλισμένους του ΟΓΑ, σε συντάξεις πείνας, να μην μπαίνουν στο ταμείο ανεργίας, να μην παίρνουν αναρρωτικές άδειες, όπως και μια σειρά από άλλα ευεργετήματα που έχει το ΙΚΑ, αλλά δυστυχώς δεν έχει ο ΟΓΑ. Αποτέλεσμα ήταν οι επιχειρήσεις να παίρνουν μόνον ασφαλισμένους του ΟΓΑ, οι οποίοι πληρώνουν μόνοι τους τις εισφορές τους, με αποτέλεσμα να μην επιβαρύνονται ούτε ένα ευρώ αυτοί οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες».

«Σε κάθε περίπτωση, θέλω να γνωρίζετε ότι το υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, παρακολουθεί το θέμα και βρίσκεται σε ετοιμότητα, ώστε να διορθώσει εκ νέου, τυχόν αδικίες εις βάρος της συγκεκριμένης κατηγορίας εργαζομένων», διαβεβαίωσε ο κ. Γ. Κοντογιάννης.
ΠΑΣΕΓΕΣ



Επιστροφή .......

Επιστροφή μετά από ένα δύσκολο για εμάς διήμερο με δρομολόγια από εδώ και από εκεί....
Έτρεχα κυριολεκτικά σαν τρελός αριστερά και δεξιά για να διεκπεραιώσω κάποιες υποθέσεις μου.

Ευτυχώς αντικαταστάτης μου ήταν ο Χαράλαμπος και ο X-treme.
Και με αντικατέστησαν επάξια.
Αυτό θα πει ομάδα. Ο ένας να συμπληρώνει το κενό του άλλου.
Σας ευχαριστώ παιδιά.