Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

...Σπίτια δίπλα στο κύμα

Πιο κοντά στο κύμα φέρνει την αστική δόμηση το ΥΠΕΧΩΔΕ, με το νέο σχέδιο του Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου για τον Παράκτιο Χώρο και τα Νησιά, όχι μόνο να μην βελτιώνει, αλλά να καταργεί πολλές από τις περιοριστικές διατάξεις της υπάρχουσας νομοθεσίας. Παρατηρητές ενέτασσαν το νέο χωροταξικό πλαίσιο στις προεκλογικές παροχές της κυβέρνησης προς διάφορες κοινωνικές ομάδες και οικονομικά...

συμφέροντα, των οποίων θέλει να διασφαλίσει την εύνοια.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πλαίσιο, η παράκτια περιοχή χωρίζεται σε τρεις ζώνες:
* Στην «κρίσιμη ζώνη», η οποία περιλαμβάνει τα πρώτα 100 μέτρα από τη γραμμή του αιγιαλcron;ύ προς την ξηρά και τη θάλασσα.

* Ακολουθεί η «δυναμική ζώνη» που καταλαμβάνει τα επόμενα 100 μέτρα από την κρίσιμη ζώνη προς το εσωτερικό και στην οποία δίνεται συντελεστής δόμησης 0,5.

* Και η «υπόλοιπη παράκτια ζώνη», που εκτείu;εται από το τέλος της δυναμικής έως τα όρια του δήμου.

Ωστόσο, η “κρίσιμη ζώνη” χωρίζεται και αυτή σε τρία υποτμήματα. Στο θαλάσσιο τμήμα, δηλαδή τα πρώτα μέτρα της θάλασσας επιτρέπονται μόνο η δημιουργία λιμενικών εγκαταστάσεων, τα ήπια έργα προστασίας των ακτών και οι εγκαταστάσεις καταδυτικών πάρκων. Στην όχθη (ζώνη ΚΧ1), που περιλαμβάνει τα πρώτα 50 μέτρα από τη γραμμή του αιγιαλού, όπου επιτρέπονται εκτός των προαναφερθέντων και ελαφρές εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης λουομένων (!), οι οποίες προφανώς δεν περιλαμβάνουν μόνο τις ντουζιέρες...

Τέλος, στα 50 μέτρα που απομένουν (ζώνη ΚΧ2) επιτρέπονται τα πάντα! Η ανέγερση κατοικιών, ξενοδοχείων, εστιατορίων, μπαρ κ.λπ., νομιμοποιείται απόλυτα.

Για την ακρίβεια, ως ελάχιστη απόσταση για την ανέγερση κατοικιών έχουν οριστεί τα 50 μέτρα (!), για οικόπεδα που βρίσκονται σε υψόμετρο ίσο ή μεγαλύτερο των 10 μέτρων από τη στάθμη της θάλασσας. Η κλίση του οικοπέδου είναι αντιστρόφως ανάλογη με την απόσταση όπου νομιμοποιείται να ανεγερθεί το κτίριο.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι στην περίπτωση της “κρίσιμης ζώνης” η βιομηχανική δραστηριότητα απλώς περιορίζεται, αλλά δεν απαγορεύεται, ενώ επιτρέπεται ακόμη και η δημιουργία υποδομών μεταφορών.

Σε αναθεώρηση του Σχεδίου καλεί το ΠΑΣΟΚ

Με δήλωσή τους οι αρμόδιοι πολιτικοί εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ Σπ. Κουβέλης, Γ. Μαγκριώτης, και Γ. Μανιάτης κάλεσαν την κυβέρνηση και τον κ. Σουφλιά να “δεσμευτούν” για την αναθεώρηση του νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου “υπό το φως” των αλλαγών που προκάλεσε η πυρκαγιά. Τον κάλεσαν επιπλέον να δεσμευτεί και να ανακοινώσει την παράταση της διαβούλευσης πέρα από τα μέσα Σεπτέμβρη και τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην πλήρη σύνθεση της Ολομέλειας της Βουλής.

Αναφορικά με τη χτεσινή ανακοίνωση του ΥΠΕΧΩΔΕ, δήλωσαν ότι “συμπληρώνει το παζλ εμπορευματοποίησης και εκποίησης ενός από τα πιο ευαίσθητα και αξιόλογα κομμάτια της Ελλάδας”.
Καλυβιώτη Μαρία
www.avgi.gr




Τα γενέθλια του Michael Jackson (29 Αυγούστου 1958)

Το MTV και τα γενέθλια του Michael Jackson

Με αφορμή τα σημερινά γενέθλια του Βασιλία της POP Michael Jackson τα οποία δεν γιόρτασε ΠΟΤΕ, σχεδόν όλα τα μουσικά κανάλια ανα τον πλανήτη έχουν προγραμματίσει αφιέρωμα στον μεγάλο αυτό pop Star.
Στην Ελλάδα το ελληνικό MTV θα τιμήσει για ακόμη μια φορά τον Βασιλιά της pop, προβάλλοντας το Σάββατο 29 Αυγούστου, ημέρα των γενεθλίων του, ένα αφιέρωμα στο αξέχαστο καλλιτεχνικό έργο, τη μουσική πορεία, τον εκκεντρικό χαρακτήρα και τον πρωτοπόρο χορευτή Michael Jackson.

Το ξεχωριστό αυτό αφιέρωμα παρουσιάζεται με αφορμή τα 51α γενέθλια του Michael Jackson, τα οποία δεν γιόρτασε ποτέ. Για κάποιους όμως ο Βασιλιάς της pop δεν θα πεθάνει ποτέ.........

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 29 Αυγούστου θα προβληθούν μεταξύ άλλων οι εκπομπές Michael Jackson Videography, Michael Jackson Top 10 video countdown, Michael Jackson Influence on music και Michael Jackson Human Nature.

Ο ξαφνικός θάνατος του Michael Jackson συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο και σόκαρε εκατομμύρια fans του.
Ο Βασιλιάς της pop ήταν ένας εξαιρετικός καλλιτέχνης, μια μουσική διάνοια που άγγιξε πολλές γενιές θαυμαστών. Το άστρο του θα εξακολουθεί να λάμπει, καθώς με τη μουσική και το χαρακτήρα του ξεπέρασε κάθε κοινωνικό και γεωγραφικό εμπόδιο, διαμόρφωσε τα video clips σε μια σύγχρονη μορφή τέχνης ενώ η ταύτισή του με το MTV ήταν αδιαμφισβήτητη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Michael Jackson

Michael Jackson Η ταφή του θα γίνει στις 3 Σεπτεμβρίου

Το σίριαλ με την κηδεία και την ταφή του Michael Jackson συνεχίζεται. Δύο μήνες μετά τον θάνατο του βασιλιά της ποπ, η σωρός του αναμένεται να ενταφιαστεί στις 3 Σεπτεμβρίου, και όχι στις 29 Αυγούστου, ανήμερα των γενεθλίων του, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί…

Αν και ο εκπρόσωπος της οικογένειας δεν φρόντισε να διευκρινίσει τον λόγο της νέας αναβολής της ταφής του Jackson, πληροφορίες λένε ότι κάποια μέλη της οικογένειας είχαν εκφράσει τη διαφωνία τους με το ενδεχόμενο να ταφεί ο «βασιλιάς της ποπ» ανήμερα των 51ων γενεθλίων του.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί σε στενό οικογενειακό κύκλο στο Forest Lawn memorial park στο Glendale, νεκροταφείο διαφορετικό από αυτό που πραγματοποιήθηκε η σύντομη θρησκευτική τελετή στη μνήμη του στις 7 Ιουλίου.

Εν τω μεταξύ ακόμα δεν έχουν αποσαφηνιστεί τα αίτια που προκάλεσαν τον .........

θάνατο του Jackson στις 25 Ιουνίου, ο οποίος υπέκυψε μετά από καρδιακή ανακοπή.
Η έρευνα της αστυνομίας συνεχίζεται σχετικά με τα φάρμακα που λάμβανε ο τραγουδιστής, ενώ οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τις αρχές να κάνουν επιδρομή σε ένα φαρμακείο του Μπέβερλι Χιλς, από το οποίο ο Jackson αγόραζε συχνά διάφορα σκευάσματα.

Επίσης, μία δικαστική απόφαση την Παρασκευή (21/8) έθεσε τέλος στη διαμάχη της οικογένειας Jackson με την εταιρεία AEG σχετικά με την περιοδεία μίας έκθεσης αφιερωμένης στον «βασιλιά της ποπ», δικαιώνοντας την διοργανώτρια εταιρεία.

Η έκθεση, το περιεχόμενο της οποίας δεν είναι ακόμα γνωστό, θα περιοδεύσει σε τρεις πόλεις, όπου και θα είναι ανοικτή για το κοινό για 6 μήνες σε κάθε μία από αυτές. Στη London 02 Arena, όπου ο Jackson θα πραγματοποιούσε το πολυαναμενόμενο comeback του, θα φιλοξενηθεί από τα τέλη Οκτωβρίου.

Μέσα στον Οκτώβριο θα πραγματοποιηθεί και η πρεμιέρα της ταινίας – αφιέρωμα στον Jackson «This is it», με αποσπάσματα από τις πρόβες του «βασιλιά της ποπ» για τις τελευταίες του εμφανίσεις.

Διαβάστε επίσης: Michael Jackson

Ενημέρωση για τον ιό της νέας γρίπης στα σχολεία από το υπουργείο Παιδείας

Εγκυκλίους που αφορούν στα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς της νέας γρίπης έστειλε το υπουργείο Παιδείας σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, κατόπιν οδηγιών του υπουργού Αρη Σπηλιωτόπουλου, οι αρμόδιες διευθύνσεις του ΥΠΕΠΘ έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες και έχουν δρομολογήσει και υλοποιήσει δράσεις, αναφορικά με την επιμόρφωση σχετικά με τη νέα γρίπη και τον περιορισμό μετάδοσης του ιού.

Όλες οι δράσεις θα έχουν ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στις 11 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, έχει συσταθεί Συντονιστικό όργανο για την πρόληψη-αντιμετώπιση του ιού της γρίπης, το οποίο συνεδριάζει σε καθημερινή βάση.

Αποστέλλεται προσωπικό φυλλάδιο ενημέρωσης για τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς της .........

γρίπης σε κάθε εκπαιδευτικό όλης της χώρας.

Σχετικό έντυπο υλικό θα διανεμηθεί και σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και σε φροντιστήρια, ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Μέσα στο επόμενο διάστημα θα λειτουργήσει, με στελέχωση από ενημερωμένο προσωπικό, γραμμή τηλεφώνου για την εκπαιδευτική κοινότητα και για όλους τους φορείς αρμοδιότητας του ΥΠΕΠΘ, σχετικά με την ενημέρωση για τον ιό της γρίπης.

Σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ οργανώνονται επιμορφωτικά σεμινάρια ανά νομό, τα οποία απευθύνονται στους προϊσταμένους και διευθυντές των σχολικών μονάδων, καθώς και σε όσους εμπλέκονται με τη σχολική κοινότητα.

Αποστολή εντύπων σε όλα τα σχολεία της χώρας, Περιφερειακές Διευθύνσεις, εποπτευόμενους φορείς, ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Οργάνωση και διαρκής ανανέωση ιστοσελίδας ΥΠΕΠΘ, ώστε να περιλαμβάνει ό,τι διαθέσιμο υλικό υπάρχει.

Michael Jackson

Στο φαινόμενο που ονομάζεται Michael Jackson αφιερώνει σήμερα το λογότυπο της η Google.

Ο Μάικλ Τζόζεφ Τζάκσον (29 Αυγούστου 1958 - 25 Ιουνίου 2009) ήταν Αμερικανός μουσικός, τραγουδιστής, χορευτής, τραγουδοποιός και παραγωγός. Θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες στην ιστορία της μουσικής και του θεάματος. Είναι ευρέως γνωστός ως «Βασιλιάς της Ποπ».

Γεννήθηκε στο Γκάρι της Ιντιάνα.
Άρχισε τη σταδιοδρομία του ως τραγουδιστής της Motown με το συγκρότημα Jackson 5 (αποτελούμενο από τα αδέλφια Jackson), στα τέλη της δεκαετίας του '60 και στις αρχές της επόμενης δεκαετίας. Ενώ ήταν ακόμη μέλος των Jackson 5, το 1971 ξεκίνησε τις πρώτες σόλο ηχογραφήσεις του στην ίδια εταιρία. Το 1975 το συγκρότημα αποχώρησε από τη Motown και εντάχθηκε στο δυναμικό της Epic αλλάζοντας το όνομα σε Jacksons.
Ο Τζάκσον άρχισε ουσιαστικά τη σόλο σταδιοδρομία του το 1979 με τον δίσκο Off the Wall (τυπικά ......

αποχώρησε από τους Jacksons το 1987). Από τότε, είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους εμπορικά καλλιτέχνες στην ιστορία της μαύρης μουσικής και ένας από τους πιο επιτυχημένους σόλο καλλιτέχνες συνολικά στην ιστορία της μουσικής.

Ο δίσκος Thriller του 1982 κατέκτησε τον τίτλο του πρώτου σε πωλήσεις δίσκου στην ιστορία, και παραμένει έως σήμερα το άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών, έχοντας πουλήσει 104 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως σύμφωνα με το Guinness World Records. Έμεινε στην κορυφή του Billboard album chart για 37 εβδομάδες, κέρδισε 7 βραβεία Grammy και 7 τραγούδια του ανέβηκαν στο top-10. Εκτός από τα άλμπουμ του, ο Τζάκσον κατέχει επίσης 13 νούμερο ένα τραγούδια στον πίνακα με τα 100 δημοφιλέστερα τραγούδια του περιοδικού Billboard, συμπεριλαμβανόμενων των «Don't Stop 'Til You Get Enough», «Rock With You», «Billie Jean», και «Beat It» καθώς και επιπλέον τέσσερα τραγούδια με τους Jackson 5.
Οι ιδιαίτερες χορευτικές του κινήσεις, τα βίντεο κλιπ, και η ποπ εμφάνισή του έχουν εμπνεύσει και έχουν επηρεάσει πολλούς σημερινούς τραγουδιστές, όπως οι Usher, Beyoncé Knowles, Omarion και Justin Timberlake μεταξύ άλλων.

Από τα μέσα περίπου της δεκαετίας του 90, η προσωπική ζωή του Τζάκσον απασχόλησε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ειδικότερα μια δικαστική διαμάχη βάσει κατηγοριών εναντίον του για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση παιδιών, η οποία οδήγησε τελικά σε αθώωσή του το 2005.

Το μεσημέρι της 25ης Ιουνίου 2009 μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου UCLA στο Λος Άντζελες σε κωματώδη κατάσταση ύστερα απο καρδιακό επεισόδιο, όπου και απεβίωσε σε ηλικία 50 ετών.
Η είδηση του θανάτου του έκανε το γύρο του κόσμου μέσα σε λίγα λεπτά και προκάλεσε ραγδαία αύξηση της κυκλοφορίας στο διαδίκτυο και ακόμα και κατάρρευση γνωστών μηχανών αναζήτησης. Η υγεία του Τζάκσον τον τελευταίο καιρό ήταν επιβαρυμένη και επίσης ήταν εθισμένος σε παυσίπονα φάρμακα.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου του, ακόμα δεν έχουν εξιχνιαστεί πλήρως. Η κηδεία του "Βασιλιά της Ποπ" έγινε στις 07/07/09, ημέρα Τετάρτη, και συγκεκριμένα στις 8.00 πμ ώρα Αμερικής, 6.00 μμ ώρα Ελλάδος, στο κοιμητήριο του Φόρεστ Λόουν, ενώ η δημόσια επιμνημόσυνη τελετή πραγματοποιήθηκε 2 ώρες αργότερα στο STAPLES CENTER, γήπεδο της ομάδας μπάσκετ του Λος Άντζελες, LA Lakers, την οποία παρακολούθησαν εκατομμύρια τηλεθεατές απ' όλο τον κόσμο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: κατα την Βικιπαίδεια, η Κηδεία του Michael Jackson έγινε στις 7/7/2009.
Σύμφωνα όμως με δημοσιεύματα η Κηδεία του θα γίνει στις 3 Σεπτεμβρίου.


Δισκογραφία

* 1971: Got to Be There
* 1972: Ben
* 1973: Music and Me
* 1975: Forever, Michael
* 1979: Off the Wall
* 1982: Thriller
* 1987: Bad
* 1991: Dangerous
* 1995: HIStory
* 1997: Blood on the Dance Floor
* 2001: Invincible


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πέθανε ο Michael Jackson

Michael Jackson: Η ταφή του θα γίνει στις 3 Σεπτεμβρίου

Michael Jackson - Black Or White (Video Clip)

Michael Jackson - Billie Jean (Video Clip)


Πρωτοσέλιδα Μεσσηνιακού Τύπου της 29ης Αυγούστου 2009

Ele29.jpg (682 KB) 8arr29.jpg (250 KB) foni29.jpg (283 KB) messlogos.jpg (426 KB)