Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

«Ανταποκριτές» του Ράϊχ(ενμπαχ) οι «αντιπρόσωποι» του Μορέα…!

Του ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΑΜΟΥΛΗ

Και να θέλει κανείς ν’ αγιάσει δεν τον αφήνουν οι διαβόλοι! Όλα τα είχαμε ακούσει από τους γνωστούς κονδυλοφόρους της παραπληροφόρησης και της χειραγώγησης στη Μεσσηνία, όμως ότι θα αυτοδιορίζοντο και «ανταποκριτές» του Ράϊχ(ενμπαχ) στον Ελληνικό Νότο και να προσπαθούν να τον καθοδηγήσουν που πρέπει να δίνει τα λεφτά δεν το περιμέναμε! Αν αυτό δεν αποτελεί μια ομολογία από την τοπική εφημερίδα της «παράγκας» ότι αποδέχονται και αναγνωρίζουν την νέα Γερμανική Κατοχή τότε που αποσκοπεί;

Λειτουργούν ως άλλοι «δισίλογοι και… δισίκωλοι» και ..........

καλούν τον «γκαουλάιτερ» να μη λαμβάνει καν υπόψη του την ελληνική πολιτική ηγεσία. Να δίνει, λέει, τα λεφτά στην «ομόσπονδη Περιφέρεια της Ευρώπης». Προφανώς, μέχρι να γίνει η ομοσπονδοποίηση της Ευρώπης, τη… δουλειά μπορούν να κάνουν απευθείας, με ανάθεση οι «ανταποκριτές» του Ράϊχ(ενμπαχ). Και φυσικά με το αζημίωτο!

Κάπως έτσι «δούλευαν» παλιότερα και την «υπόθεση» για απευθείας αναθέσεις έργων στον «Μορέα», στη Μεσσηνία, οι αυτόκλητοι σωτήρες του τόπου, τα παραδημοσιογραφικά απολιθώματα του πιο άκρατου κρατισμού, τα τελευταία σταγονίδια του «σταλινισμού». Και να που ήρθε η ανταμοιβή!

Η εφημερίδα της «παράγκας» διαφημίζει(!) τώρα κατ’ αποκλειστικότητα το … δρόμο του «Μορέα»! Αύριο τις άλλες δουλειές του αφεντικού. Άξιος ο μισθός σας… Κρατάει όμως χρόνια αυτή η κολόνια, αφού οι «αντιπρόσωποι» της διαπλοκής στη Μεσσηνία, ήταν οι παλιοί ανταποκριτές της, ενώ τώρα που οι «δουλειές» μεγαλώνουν αναλαμβάνουν την «ανταπόκριση» απ’ ευθείας με τους «γκαουλάιτερ» του νέου κατακτητή!

Αυτή είναι κύριοι σήμερα η σύγχρονη δημοσιογραφία! Χειραγώγηση, παραπληροφόρηση, αθέμιτος ανταγωνισμός και υπόγειες διαδρομές, συστήματα παρακολούθησης των «αντιπάλων» και εκφοβισμός των πάντων! Όσοι δεν περνάνε από τον πάγκο του ένδοξου πάλαι ποτέ «κασετοπειρατή» θα τους «δίνουν» απ’ ευθείας στις κατοχικές αρχές, ενώ όσοι δεν πειθαρχούν θα τους «βασανίζουν» στα πρώην εργοτάξια του «Μορέα» για να μην ακούγονται οι… κραυγές τους!!!

Όχι θ’ άφηναν να τους ξεφύγει η κατάσταση, τις δημοτικές και τις περιφερειακές αρχές να ζητούν αποκέντρωση και οικονομική αυτοδυναμία ή τα ελληνικά κόμματα και την πολιτική ηγεσία της χώρας να «τσαμπουκαλεύεται» στα ντόπια αφεντικά, τους «νταβατζήδες» της διαπλοκής, και τους ξένους επικυρίαρχους! Σιγά που θ’ άφηναν την ευκαιρία να πάει χαμένη, αφού η «νέα κατοχή» προοιωνίζεται μακρά και επώδυνη. Μόνο οι εκλεκτοί των νεοκατακτητών και των εδώ αντιπροσώπων τους θα περνάνε καλά! Όπως στην Κατοχή οι δοσίλογοι. Οι άλλοι στον Καιάδα και την άβυσσο, αφού η «ομόσπονδη Περιφέρεια της Ευρώπης» δεν θα χρειάζεται θεσμούς, νόμους και δημοκρατία! Όλοι κάτω από τη «μπότα» του… κουπονάκια! Του θλιβερού Ντινάκια, του δραπέτη των κοινωνικών αγώνων, του επιλήσμονα και αχάριστου ανθρωπάκου που στο βωμό των προσωπικών του συμφερόντων δεν ωρροδεί προ ουδενός! Έχει όμως ο καιρός γυρίσματα, αφού «δικτατορίσκους» δεν γουστάρει ο λαός, ούτε ο τράχηλος του Έλληνα υποφέρει τον όποιο τυραννικό ζυγό. Θα τους κατεβάσει τις «κουκούλες», όσο κι αν τις φτιασιδώνουν καλυπτόμενοι υπό τον «επαναστατικό» μανδύα του «Σύριζα»! Αλήθεια σε ποια συνιστώσα είστε εσείς;

ΘΑΝ. ΤΣΑΜΟΥΛΗΣ

Υ.Γ.: Το άλλο από την Αρκαδία το γνωρίζουν οι το Πάπαρι επικαλούμενοι; «Αλλιώς @αμ@ν στου Μάναρη κι αλλιώς στ’ Ανεμοδούρι…». Όλα τ’ άλλα δεν είναι απλά «μάντολες», αλλά …παπαριές και εξυπνοβλακείες!!!

Κατασκευές στην άμμο της παραλίας της Κυπαρισσίας

Εντυπωσιακή ήταν η κατασκευή στην άμμο που έκανε ο Νίκος Ζαχαρίου του Εικαστικού Εργαστηρίου Κυπαρισσίας το Σαββατοκύριακο στα Ποράκια στην παραλία Κυπαρισσίας.

Το διήμερο διοργάνωσε η Κοινωφελής Επιχείρηση, με λιγοστούς να ανταποκρίνονται, αλλά ο κ. Ζαχαρίου με ανθρώπους του Εργαστηρίου έφτιαξαν στην άμμο μια χελώνα καρέτα!
Για να ολοκληρωθεί το έργο, όταν νύχτωνε την ........

Κυριακή, χρειάστηκαν πολλές ώρες. Από το Σάββατο το πρωί το ξεκίνησε ο κ. Ζαχαρίου και το τελείωσε όταν νύχτωνε την Κυριακή.

Το Εκκλησάκι των Αγίων Θεοδώρων στα Πισωλιούρια Χριστιανούπολης. [ Φωτό και Video ]

Ένα πανέμορφο εκκλησάκι στην θέση Πισωλιούρια Χριστιανούπολης είχαμε χθες την ευκαιρία να επισκεφθούμε κατά την διάρκεια επίσκεψης μας στην αναβίωση του Αργαλειού από την Ένωση Φιλιατρινών Γυναικών.

Ενα πολύ παλιό εκκλησάκι του οποίου η ιστορία είναι πολύ παλιά και που το πέρασμα του χρόνου το μετέτρεψε σε συντρίμια.
Οι άνθρωποι της περιοχής μετά από ...........

πολλά χρόνια και μετά την παραχώρηση του χώρου από τον κ. Κυριακόπουλο επάνω στα θεμέλια του φτιάχτηκε ξανά το νέο εκκλησάκι.
Τα εγκαίνια τού έγιναν πριν ένα μήνα περίπου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσόστομου παρουσία πλήθους κόσμου.

Δείτε φωτογραφίες και Video
Κλίκ στις φωτό για μεγάλο μέγεθος




Φιλιατρά: Παρουσίαση Βιβλίου του Βασίλη Κολοβού.

ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ.

Παρουσίαση του μυθιστορήματος "Το δώρο του χιονιού" του συγγραφέα - ηθοποιού Βασίλη Κολοβού, θα γίνει την Τετάρτη 1η Αυγούστου και ώρα 21:45 στο αίθριο του Δημαρχείου Φιλιατρών ο Μορφωτικός Σύλλογος Φιλιατρών "Ο Πυρσός".

Περιγραφή
"Εγώ, κύριε πρόεδρε, ήμουν ένας χαμένος άνθρωπος, αλκοολικός, περιθωριακός, που λέμε συχνά και εύκολα για μερικούς ανθρώπους. Μα η ζωή παίζει περίεργα παιχνίδια. Ένα βράδυ, σκνίπα στο μεθύσι, ενώ έπεφτε χιόνι και ψυχή ανθρώπινη δεν περπάταγε στο δρόμο, άκουσα ένα κλάμα. Το κλάμα ενός μωρού. Ξέρετε, κύριε πρόεδρε, τι δύναμη έχει ένα τέτοιο κλάμα; Μπορεί να γυρίσει ανάποδα τον κόσμο. Εμένα άλλαξε μέσα μου ο κόσμος, που λέει κι ο ποιητής. Μόνο που εγώ δεν μπήκα στο ψυχιατρείο, όπως εκείνος, αλλά κέρδισα τη ζωή που είχα χάσει."

Υπάρχουν όμως περιθώρια να ανακτήσει κανείς ό,τι ..........

έχει χάσει στη ζωή του; Γιατί ο Φώνης, ο ήρωας αυτού του συγκινητικού βιβλίου, δεν είχε χάσει μόνο τη δύναμη να διεκδικήσει το ρόλο του στην κοινωνία, είχε χάσει και την ελπίδα για την αγάπη και την προσμονή της ανταπόδοσής της. Κι όμως, ενώ όλα φαίνονταν να έχουν τελειώσει, μια νέα ύπαρξη ανάστησε ό,τι είχε ξεχάσει. Ή τουλάχιστον έτσι νόμιζε, γιατί πίσω από αυτό το δώρο της νύχτας και του χιονιού δεν υπήρχε μόνο ένα μυστηριώδες παρελθόν, αλλά παραμόνευε και ένα περιπετειώδες μέλλον.

Ποιός είναι ο Βασίλης Κολοβός

Ο Βασίλης Κολοβός γεννήθηκε το 1946 στο ορεινό χωριό Πετρωτό της Φθιώτιδας, στην επαρχία Δομοκού. Από τα δώδεκα χρόνια του εργάστηκε σε βιβλιοπωλείο, κουρείο, ραφτάδικο, μπακάλικο, καφενείο, σε διάφορα εργοστάσια και στις οικοδομές. Πήγε στο νυχτερινό Γυμνάσιο. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών το 1967.

Άρχισε να ασκεί το επάγγελμα του ηθοποιού το 1972. Έπαιξε με πάρα πολλούς θιάσους σε περισσότερες από εκατό παραστάσεις κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου. Πήρε μέρος σε δεκαπέντε κινηματογραφικές ταινίες και είκοσι τηλεοπτικά σίριαλ. Παράλληλα με την επαγγελματική του δραστηριότητα, ασχολήθηκε και με τα συνδικαλιστικά προβλήματα των ηθοποιών επί τριάντα χρόνια. Διετέλεσε πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος και του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Η επαφή του με το λαϊκό κίνημα άρχισε όταν έκανε τα πρώτα του μεροκάματα και συνεχίζεται ακόμη.

Το πρώτο του μυθιστόρημα, Θυμάσαι, πατέρα;, κυκλοφόρησε το 1994. Το δεύτερο, με τίτλο Η αυλή με τα σπασμένα όνειρα, το 1998, οι Αγίες των ημερών τους το 2001, Το καλοκαίρι μάς προσπέρασε το 2003 και το Μη φοβάσαι, εγώ είμαι εδώ το 2007. Το Θυμάσαι, πατέρα; επιλέχθηκε το 1998 να είναι για τέσσερα χρόνια η βασική διδακτέα ύλη στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, στο Τμήμα Νεοελληνικής Φιλολογίας, μαζί με τον Επιτάφιο του Ρίτσου, την Αυλή των θαυμάτων του Καμπανέλλη και τη Σαρκοφάγο του Ιωάννου.

Επισκέφθηκε το Σίδνεϊ τέσσερις φορές, προσκεκλημένος από την εκεί ελληνική κοινότητα. Μίλησε στα παιδιά για το βιβλίο του και έδωσε τις διαλέξεις: «Γιάννης Ρίτσος, ο ποιητής της Ειρήνης», «Η Επανάσταση του ’21 και ο στρατηγός Μακρυγιάννης», «Κώστας Βάρναλης, ο οδηγητής του λαού μας» και «Φώτης Αγ­γουλές, ο λαϊκός μας ποιητής».

Φιλιατρά: Κρούσμα εξαπάτησης ηλικιωμένης.

Κρούσμα εξαπάτησης μιας ηλικιωμένης είχαμε σήμερα στις 11 περίπου το πρωϊ στα Φιλιατρά όπου άγνωστη γυναίκα με ξανθό μαλλί και αδύνατη πλησίασε την γιαγιά στην οποία προσποιήθηκε ότι ήταν σταλμένη από την κόρη του θύματος η οποία νωρίτερα είχε βγει εκτός σπιτιού και ζητούσε χρήματα για να πληρώσει τους λογαριασμούς.
Η γιαγιά την πίστεψε και της έδωσε ...........

600 ευρώ από την σύνταξη της. Δυστυχώς όταν κατάλαβε ότι έπεσε θύμα απάτης ήταν ήδη πολύ αργά.

Δώστε λίγη προσοχή στους ηλικιωμένους και κάντε τους να πονηρεύονται σε τέτοιες περιπτώσεις.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ. Τα στοιχεία της γιαγιάς είναι στην διάθεση μας και για ευνόητους λόγους δεν αναφέρονται.

Αναβίωσαν χθές τον Αργαλειό στα Πισωλιούρια Χριστιανούπολης [ Φωτό και Video ]

Μια υπέροχη εκδήλωση αναβίωσης του Αργαλειού με όλη την μεγαλοπρέπεια της τότε εποχής έγινε χθες το απόγευμα στις 7:30 στην θέση Πισωλιούρια Χριστιανούπολης κοντά στην κατασκευή του Φιλιατρινού φράγματος από την Ένωση Φιλιατρινών Γυναικών.

Η Εκδήλωση είχε πολύ μεγάλη επιτυχία καθήλωσε τους παρευρισκόμενους οι οποίοι παρακολουθούσαν με αμέιωτο ενδιαφέρον τόσο η αναφορά στον αργαλειό από την κ. Μακρή όσο και από την όλη διαδικασία πλυσίματος του μαλλιού, το ξάσιμο του, το γνέσιμο του και την διαδικασία ύφανσης του στον αργαλειό.

Η πρόεδρος της Ένωσης Φιλιατρινών γυναικών ........

κ. Ελένη Μακρή καλοσώρισε τους παρευρισκόμενους αναφέρθηκε στην εποχή του Αργαλειού το πως και πότε οι γυναίκες ύφαιναν στον αργαλειό.
Στο πλύσιμο και στο ξάσιμο του μαλλιού συμμετείχαν οι κυρίες Γριβοκωστοπούλου Παναγιώτα Γαβρίλη Παναγιώτα και Ελένη Μακρή.

Στην αναφορά της η Κ. Μακρή είπε ότι οι γυναίκες το βράδυ με το λιχνάρι ασχολούνταν τον αργαλειό καθώς όλη την ημέρα ασχολιώντουσαν με άλλες εργασίες. Οι γυναίκες αφού έγνεθαν το μαλλί το περνούσαν από την ανέμη και μετά έμπαινε στον αργαλειό για την ύφανση του.
Την λεπτομερή αναφορά στην ύφανση του μαλλιού ανέλαβε να κάνει η κυρία Άννα Γριβοκωστοπούλου η οποία και έλυσε τις όποιες απορίες είχαν οι παρευρισκόμενοι.

Αμέσως μετά την εκδήλωση ακολούθησε παραδοσιακό κέρασμα με προϊόντα φτιαγμένα από τις γυναίκες όπως κέϊκ, λουκανικάκια χωριάτικα, φετούλες μπαμπανάτσα, τυρί κρασί κλπ.

Το Video που θα βρείτε παρακάτω είναι κατατοπιστικότατο.
Κλίκ στις φωτογραφίες για μεγάλο μέγεθος




ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΩΝ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ



Θα πραγματοποιηθούν και φέτος οι καθιερωμένες εκδηλώσεις του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών το τριήμερο 2, 3 και 4 Αυγούστου, και στις 10 Αυγούστου στα Φιλιατρά.

Στις 2 & 3 Αυγούστου θα γίνει το «ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ» που απευθύνεται σε παιδιά από την ηλικία του νηπιαγωγείου μέχρι και τις πρώτες τάξεις του γυμνασίου. Σ` αυτό, τα παιδιά μπορούν να περάσουν δύο δημιουργικά απογεύματα στο Πάρκο της Βλαχέρνας από τις 6.30 το απόγευμα ως τις 8.45 το βράδυ, ζωγραφίζοντας με διάφορες τεχνικές, κάνοντας κατασκευές, κολάζ και πλαστελίνη. Κάθε χρόνο τις μέρες αυτές συγκεντρώνονται στο Πάρκο παιδιά από όλη την περιοχή αλλά και παιδιά των καλοκαιρινών επισκεπτών που γνωρίζουν την εκδήλωση και την περιμένουν με πολλή χαρά.

Οι τριήμερες εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με μια μαγευτική βραδιά, τη .........

«ΒΡΑΔΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ» στο Πάρκο της Βλαχέρνας, το Σάββατο 4 Αυγούστου στις 9.30 μ.μ.. Σ` αυτήν θα δώσει συναυλία η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων και θα χορέψουν τα τμήματα των παραδοσιακών χορών. Επίσης θα υπάρχει έκθεση με τις δραστηριότητες των παιδιών που πήραν μέρος στο διήμερο «ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ». Στο τέλος της εκδήλωσης το Διοικητικό Συμβούλιο θα φιλοξενήσει τους παρευρισκόμενους με γλυκά και αναψυκτικά.

Ο κύκλος των εκδηλώσεων του Συλλόγου Φιλοπροόδων θα κλείσει με την εμφάνιση της φιλαρμονικής και δύο τμημάτων του χορευτικού του στην Πλατεία της πόλης την Παρασκευή 10 Αυγούστου στις 9.30 μ.μ..

Οι εκδηλώσεις συνδιοργανώνονται με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Τρυφιλίας.

Εκ Μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου
Η Πρόεδρος

ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα

Την εβδομάδα από 30 Ιουλίου έως 05 Αυγούστου 2012 εφημερεύει το φαρμακείο:

Βασίλη Παπαθεοδοσίου

Tηλ: 2761 - 0 - 32229
Κιν. 693 - 2337104


ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν κάθε Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγουν ξημερώματα της άλλης Δευτέρας στις 07:59 το πρωί.



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 30ης Ιουλίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στη Φωνή

ΦΩΝΗ

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ του Μεσσήνιου πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να .......

αντιστρέψει το κλίμα στην Ευρώπη, παρουσιάζει σήμερα η «ΦΩΝΗ» στο πρωτοσέλιδό της. Αιχμή οι αποκρατικοποιήσεις εξπρές για την ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας, ενώ ετοιμάζεται το «πακέτο – φωτιά» 11,5 δισ. ευρώ.

● ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ σήμερα ο Βιολογικός καθαρισμός στην Κυπαρισσία. Μια μεγάλη ημέρα για την Τριφυλία και τη σωτηρία του Κυπαρισσιακού Κόλπου.

● ΤΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ στη Νέδα και οι ευθύνες τοπικών αρχών και φορέων για τα χρονίζοντα προβλήματα στην περιοχή, αλλά και τα χωριά που έχουν αφεθεί στην τύχη τους.

● ΑΡΘΡΑ, σχέδια και παρεμβάσεις, έρευνες και ειδήσεις για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», με πολλές επώνυμες συνεργασίες.

ΤΕΛΟΣ αξίζει να μνημονευτούν οι αντιδράσεις στη Μεσσηνία για την πώληση της αγροτικής και η συγκέντρωση σήμερα στα Φιλιατρά.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» στα περίπτερα πρωί – πρωί. Έγκυρη ενημέρωση, παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο! Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ».