Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

ΟΙ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΙ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΕΚΟΨΑΝ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΟΥΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η κοπή της πρω τοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου των εν Αθήναις Φιλιατρινών Αττικής «η ΕΡΑΝΗ»

Πιστοί στο ραντεβού τους οι Φιλιατρινοί κάτοικοι της Αθήνας καθώς και οι φίλοι της πόλης μας ανταποκρίθηκαν ακόμα μια φορά στην πρόσκληση του συλλόγου.
Παραμονή της γιορτής του πολιούχου της πόλης Αγίου Χαραλάμπους τελέσθηκε Μέγας εσπερινός με αρτοκλασία στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής, στην οδό Ακαδημίας.

Η εκκλησία ήταν κατάμεστη από πλήθος πιστών ............

που παρακολούθησαν με μεγάλη κατάνοιξη την εσπερινή δέηση, ενώ ο φιλιατρινής καταγωγής ιερέας Ιωάννης Λιακόσταυρος στο κύρηγμα του αναφέρθηκε στον βίο και τα θαύματα του Αγίου μας.

Μετά την αρτοκλασία ακολούθησε η κοπη της πρωτοχρονίατικης πίτας στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ».
Η παρουσία του κόσμου υπήρξε συγκινητική με πρωταγωνιστές την νεολαία των Φιλιατρών.
Την εκδήλωση μεταξύ άλλων τίμησαν με την παρουσία τους οι : Ευγενία Σπέντζα-Τζουμάνη, βουλευτής Επικρατείας με την Νέα Δημοκρατία, η αντιδήμαρχος του δήμου Αθηναίων κ Ψαράκη- Βρισιώτη Παναγιώτα, ο αντιδήμαρχος Πεντέλης συμπατριώτης μας κ Μούστρης Παναγιώτης, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας συλλόγων Τριφυλίας κ Λούτος Παναγιώτης και αντριπρόεδρος κ Αδαμόπουλος Κώστας, ο πρόεδρος των Βαναδέων και αντιπρόεδρος των φυσικών Ελλάδος κ Φίλντισης Παναγιώτης, των Χαλαζωνιτών κ Λάνος Παναγιώτης, των Ελαιωτών κ Λάπης, Σιδηροκαστιτων κ Λιακάκη, Πλάτης κ Κωνσταντοπούλου Ματούλα, εκπρόσωπος του ΟΦΑ κ Ντίντα Μανώλη, αντιπρόεδρος βορείων προαστιών κ Φωτεινός Γιώργος, πρόεδρος συλλόγου Πλατανιτών κ Λυμπερόπουλος Παναγιώτης, εκπρόσωποι βουλευτών κ Γιανακοπούλου και του κ Κουσελά.

Το διοικητικό συμβούλιο της αδελφότητας καθιέρωσε για πρώτη φορά τον θεσμό της βράβευσης Φιλιατρινών προσωπικοτήτων οι οποίοι έχουν διαπρέψει στον κλάδο τους κάνοντας την ιδιαίτερη πατρίδα τους υπερήφανη. Αποφασίσθηκε ομόφωνα να βραβευθούν ο συμπατριώτης μας καθηγητής Πανεπιστημίου στην Αστροφυσική κ Τσίγκανος Κανάρης και ο φιλιατρινής καταγωγής Ακαδημαικός και πρωην πρόεδρος του Αστεροσκοπείου Αθηνών κ Χρήστος Ζερεφός.
Πρόκειται για δύο άριστους επιστήμονες με σπουδαίο πνευματικό έργο και σηγμαντική ερευνητική δραστηριότητα στον χώρο της Αστροφυσικής.

Στον χαιρετισμό της εκδήλωσης ο πρόεδρος της αδελφότητας κ Νικόλαος Βορρές αναφέρθηκε εκτενώς στην πολυσχιδή προσωπικότητα και το πλούσιο ακαδημαικό έργο τους το οποίο αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για τους νέους.
Στη συνέχεια ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας με τις ευλογίες των ιερέων κ Ιωάννη Λιακοσταυρου και του υιού του Αναστασίου.

Ο σύλλογος ενημερώνει τα μέλη του ότι θα πραγματοποιήσει την χοροεσπερίδα του την 10η Μαρτίου 2012, ημέρα Σάββατο και ώρα 21:00 στο κέντρο «ΜΠΑΜΠΗΣ» στην Κηφισιά (Όθωνος 26). Το ψυχαγωγικό πρόγραμμα παρουσιάζουν το συγκρότημα τα παιδιά από την Πάτρα, η Ελένη Φιλίνη και άλλοι καλλιτέχνες.

Το διοικητικό συμβούλιο: Νικόλαος Βορρές (πρόεδρος), Στάθης Χαρτάλος (αντιπρόεδρος), Γιώργος Ποταμιάνος (γραματέας), Δημήτρης Ταμβάκης (ταμίας), Αλεξάνδροπούλου Γεωργία (έφορος), Νικολακόπουλος Νικόλαος (μέλος) κ Μαργαρίτα Βορρέ (μέλος) σας εύχονται ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ.

ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (μέλος ΔΣ)

LIVE ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Πατήστε το Διαβάστε Περισσότερα και δείτε Ζωντανά εικόνα από το Σύνταγμα μέσω της Ζούγκλα.

Για καλύτερη εικόνα πατήστε το PAUSE και μετά ξανά το PLAY.






Μήνυμα Αναγνώστη: Χωρίς λόγια.

Ο φίλος μας δεν μας έστειλε ούτε μια λέξη εκτός από αυτό που γράφει η εικόνα που μας έστειλε.




Δ' Εθνική 6ος Όμιλος. Αποτελέσματα 13ης Αγωνιστικής



Η βαθμολογία της 13ης Αγωνιστικής




ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η μυστική έκθεση του Μαξίμου για τη χρεοκοπία

Μυστική έκθεση του Μεγάρου Μαξίμου, παρουσιάζει σήμερα η εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. Διαβάστε τι αναφέρεται στην έκθεση που παρήγγειλαν οι πολιτικοί αρχηγοί από κυβερνητικό παράγοντα, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα.

Πρώτες 72 ώρες: ...........

Μαζικές αναλήψεις και πολιορκία τραπεζών.

Πρώτες δύο εβδομάδες: Ελλείψεις σε καύσιμα και τρόφιμα, αρχίζουν οι πρώτες λεηλασίες.

Πρώτος μήνας: Χωρίς μισθούς το Δημόσιο, κλείνουν σχολεία και νοσοκομεία.

Πρώτο τρίμηνο: Διακοπές ρεύματος και 300.000 απολύσεις στο Δημόσιο.

Πρώτο εξάμηνο: Συγκρούσεις στους δρόμους και ξένη ανθρωπιστική βοήθεια.

Πρώτο έτος: Δύο εκατομμύρια άνεργοι και έξωθεν απειλές.

Τα πρώτα πέντε χρόνια: Φτώχεια, πείνα, κερδοσκοπία και απειλές πολέμου.

Αντώνης Σαμαράς: «Εμπιστευθείτε με»

Μήνυμα στους βουλευτές της ΝΔ να υπερψηφίσουν τη νέα δανειακή σύμβαση έστειλε χθες με τη δευτερολογία του ο πρόεδρος του κόμματος, Αντ. Σαμαράς.

«Σας κάλεσα σήμερα να δείτε την ευθύνη σας απέναντι στην πατρίδα όχι απέναντι στο κόμμα…Τίποτε δεν είναι εύκολο, είμαστε στην εποχή που διαλέγουμε ανάμεσα στα δύσκολα και στα πιο δύσκολα», είπε ο κ. Σαμαράς.

Προειδοποίησε επίσης τους βουλευτές του ότι ........

«θα κάνετε λάθος αν περάσετε στον κόσμο ότι υπάρχουν εύκολα», ενώ σημείωσε ότι η μόνη συντεταγμένη δύναμη σήμερα στην Ελλάδα είναι η ΝΔ.

Επισήμανε μάλιστα ότι «πρέπει η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωπαϊκή της πορεία για την οποία η δική μας παράταξη είναι υπεύθυνη».

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε επίσης στο θέμα των εκλογών λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το θέμα των εκλογών για μένα είναι πρωταρχικό, χρειάζεται να υπάρξει η εκτόνωση του κόσμου που νιώθει δεμένος σε ένα σύστημα που δεν του πάει».

Αναφερόμενος στο Μνημόνιο ο κ. Σαμαράς είπε: «Όταν κανείς δεν είναι πρωθυπουργός δεν μπορεί να κατευθύνει το καράβι με το μοιρογνωμόνιο. Το μνημόνιο έχει δύο βασικές προϋποθέσεις, από τη μία τα δημοσιονομικά και από την άλλη τα διαρθρωτικά. Αν είχα την δυνατότητα να διαπραγματευθώ θα είχα βάλλει και τα αναπτυξιακά που σήμερα δεν υπάρχουν».

Τόνισε τέλος ότι αν η χώρα πετάξει από τους ώμους της τα 85 δισ. μέσω του PSI τότε δημιουργείται προοπτική ανάσας, ενώ κλείνοντας τη δευτερολογία του είπε στους βουλευτές του: «Εμπιστευθείτε με».

politics.gr

Η πτώχευση του 1843 : κατι συμπτώσεις!!

Το καλοκαίρι του 1843, η Ελλάδα έπρεπε να καταβάλει στις τράπεζες της Ευρώπης τα τοκοχρεολύσια παλιότερων δανείων που είχε πάρει η χώρα. Δυστυχώς τα λεφτά δεν είχαν πάει σε υποδομές που θα βοηθούσαν την κατεστραμένη ελληνική οικονομία, αλλά είχαν σπαταληθεί στους εμφυλίους της επανάστασης και στα λούσα του παλατιού και των Βαυαρών συμβούλων του στέμματος. (Σας θυμίζει τίποτα;)

Οι τόκοι που έπρεπε να καταβάλλονται κάθε χρόνο ήταν 7 εκατομμύρια δραχμές και ισοδυναμούσαν με το μισό τών συνολικών εσόδων του ελληνικού κράτους που έφταναν μετά βίας τα 14 εκατομμύρια ετησίως.
Στην πραγματικότητα, με την καταβολή των τόκων δεν.........

περίσσευε τίποτα να επενδυθεί προς όφελος του ελληνικού λαού. (Αυτό μήπως;)

Την άνοιξη του 1843, η κυβέρνηση παίρνει μέτρα λιτότητας, τα οποία όμως δεν αποδίδουν τόσο ώστε να συγκεντρωθούν τα απαιτούμενα για την ετήσια δόση χρήματα. Έτσι, τον Ιούνιο του 1843, η ελληνική κυβέρνηση ενημερώνει τις ξένες κυβερνήσεις ότι αδυνατεί να καταβάλει το ποσό που χρωστάει και ζητά νέο δάνειο από τις μεγάλες δυνάμεις, ώστε να αποπληρώσει τα παλιά. Αυτές αρνούνται κατηγορηματικά. (Βρε κάτι συμπτώσεις...)

Αντί να εγκρίνουν νέο δάνειο, εκπρόσωποι των τριών μεγάλων δυνάμεων (Αγγλία-Γαλλία-Ρωσία) κάνουν μια διάσκεψη στο Λονδίνο για το ελληνικό χρέος και καταλήγουν σε καταδικαστικό πρωτόκολλο. Οι πρεσβευτές των μεγάλων δυνάμεων με το πρωτόκολλο στο χέρι, παρουσιάζονται στην ελληνική κυβέρνηση και απαιτούν την ικανοποίηση του. Αρχίζουν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στα δύο μέρη και μετά από έναν μήνα υπογράφουν μνημόνιο (!), σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα πρέπει να πάρει μέτρα ώστε να εξοικονομήσει μέσα στους επόμενους μήνες το αστρονομικό επιπλέον ποσό των 3,6 εκατομμυρίων δραχμών, που θα δοθούν στους δανειστές της. (Πάμε πάλι απ' την αρχή. Σας θυμίζει τίποτα;)

Για να είναι σίγουροι ότι το μνημόνιο θα εφαρμοστεί κατά γράμμα, οι πρεσβευτές απαιτούν να παραβρίσκονται στις συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου που θα εγκρίνει τα μέτρα και να παίρνουν ανά μήνα λεπτομερή κατάσταση της πορείας εφαρμογής τους, αλλά και των ποσών που εισπράττονται. (Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει...)

Για να μην πολυλογώ, σας αναφέρω τα βασικά μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση μέσα στο 1843 σε εφαρμογή του τότε μνημονίου. Κάθε ομοιότητα με την εποχή μας είναι εντελώς τυχαία και πέραν των προθέσεων του ιστορικού:
1. Απολύθηκε το ένα τρίτο των Δημοσίων υπαλλήλων και μειώθηκαν 20% οι μισθοί όσων παρέμειναν.
2. Σταμάτησε η χορήγηση συντάξεων, που τότε δεν δίνονταν στο σύνολο του πληθυσμού αλλά σε ειδικές κατηγορίες.
3. Μειώθηκαν κατά 60% οι στρατιωτικές δαπάνες, μειώθηκε δραστικά ο αριθμός των ενστόλων και αντί για μισθό οι στρατιωτικοί έπαιρναν χωράφια.
4. Επιβλήθηκε προκαταβολή στην είσπραξη του φόρου εισοδήματος και της “δεκάτης”, που ήταν ο φόρος για την αγροτική παραγωγή.
5. Αυξήθηκαν οι δασμοί και οι φόροι χαρτοσήμου.
6. Απολύθηκαν όλοι οι μηχανικοί του Δημοσίου και σταμάτησαν όλα τα δημόσια έργα.
7. Καταργήθηκαν εντελώς όλες οι υγειονομικές υπηρεσίες του κράτους.
8. Απολύθηκαν όλοι οι υπάλληλοι του εθνικού τυπογραφείου, όλοι οι δασονόμοι, οι δασικοί υπάλληλοι και οι μισοί καθηγητές πανεπιστημίου.
9. Καταργήθηκαν όλες οι διπλωματικές αποστολές στο εξωτερικό.
10. Νομιμοποιήθηκαν όλα τα αυθαίρετα κτίσματα και οι καταπατημένες “εθνικές γαίες” με την πληρωμή προστίμων νομιμοποίησης.
11. Περαιώθηκαν συνοπτικά όλες οι εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις με την καταβολή εφάπαξ ποσού.

Δεν είναι ανατριχιαστικά όμοια με την εποχή μας; Είδατε που οι οικονομικές συνταγές λιτότητας είναι σαν το παλιό καλό κρασί; Ίδιες, αιώνιες, ανυπόφορες. Κι επειδή ξέρω ότι θα ρωτήσετε “τι πέτυχαν με όλα αυτά;”, σας απαντώ: Ο κόσμος εξαθλιώθηκε για μεγάλο διάστημα, οι ξένοι πήραν ένα μέρος των χρημάτων τους, η χώρα είδε κι έπαθε να συνέλθει, αλλά φαλίρισε ξανά μετά από πενήντα ακριβώς χρόνια, με το “Κύριοι, δυστυχώς επτωχεύσαμεν” του Χαριλάου Τρικούπη το 1893. Πάντως, το συγκεκριμένο μνημόνιο του 1843, από πολλούς ιστορικούς θεωρείται μία από τις σοβαρότερες αφορμές για το ξέσπασμα της επανάστασης της 3ης Σεπτέμβρη 1843, που έφερε Σύνταγμα στη χώρα.

Γιώργος Ζαχαράκης

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 12ης Φεβρουαρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.