Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Χάρης Παπαδόπουλος: Η «νέα, ανεξάρτητη, αυτοδιαχειριζόμενη, συνεταιριστική εφημερίδα, που δεν έχει αφεντικά…» δεν δημοσιεύει την επιστολή μου.

Δημοσιεύω την επιστολή μου, που η Εφημερίδα των Συντακτών αρνείται να δημοσιεύσει!!!

Η εφημερίδα που δηλώνει «νέα, ανεξάρτητη, αυτοδιαχειριζόμενη, συνεταιριστική εφημερίδα, που δεν έχει αφεντικά…», με κατηγορεί με άρθρο της ότι δήθεν θέλω να τους φιμώσω (τίτλος άρθρου ‘’Επιχείρηση «φίμωσης» από μέλος του Δ.Σ. της ΕΡΤ’’) , η ίδια όμως τελικά φιμώνει τους άλλους, από την στιγμή που η εφημερίδα δεν δημοσιεύει την απάντησή μου , στον ίδιο χώρο και στην ίδια έκταση με το άρθρο της, για ενημέρωση του κοινού, δημιουργώντας έτσι μονομερή και στρεβλή ενημέρωση.

Σας παραθέτω λοιπόν, αυτούσια την επιστολή μου για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα:....


Απάντηση από το μέλος του Δ.Σ. της Ε.Ρ.Τ. κ. Χάρη Παπαδόπουλο

Κύριε Διευθυντά,

Σε σχέση με το άρθρο του δημοσιογράφου Σωτήρη Μανιάτη με τίτλο ‘’Επιχείρηση «φίμωσης» από μέλος του Δ.Σ. της ΕΡΤ’’ που δημοσιεύθηκε στο φύλλο της εφημερίδας σας στις 11-1-2013 και το οποίο αναφέρεται με όλως προσβλητικούς ισχυρισμούς προς το πρόσωπό μου, θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω την εξής απάντηση μου με αφορμή την πλήρη διαστρέβλωση της αλήθειας εκ μέρους του συντάκτη σας, η οποία -δυστυχώς- φαίνεται να γίνεται με την κάλυψη της ίδιας της εφημερίδας σας, «μιας νέας, ανεξάρτητης, αυτοδιαχειριζόμενης, συνεταιριστικής εφημερίδας, που δεν έχει αφεντικά..», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο άρθρο αυτό.

Όμως η «νέα, ανεξάρτητη, αυτοδιαχειριζόμενη, συνεταιριστική εφημερίδα, που δεν έχει αφεντικά…» δίνει την εντύπωση ότι δεν τηρεί τις αρχές της ανεξαρτησίας και της αντικειμενικής πληροφόρησης τις οποίες επαγγέλλεται, αφού:

α) δεν αναδεικνύει -ως θα όφειλε για την ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού- το γεγονός ότι η ΕΡΤ, για πρώτη φορά μετά από 3 χρόνια, διαθέτει το σημαντικότατο ποσό των 3.500.000 € στους Έλληνες παραγωγούς - σκηνοθέτες.

β) αποκρύπτει το δελτίο τύπου της ΕΡΤ και τον κατάλογο των ταινιών που χρηματοδοτήθηκαν και ανακοινώθηκαν από τον ίδιο τον Πρόεδρο του ΔΣ της ΕΡΤ στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012, στοιχεία δηλ. τα οποία αποδεικνύουν αφενός την πλήρη αντικειμενικότητα της νέας διοίκησης της ΕΡΤ κατά τη διάθεση των κονδυλίων για τον κινηματογράφο, και αφετέρου το ότι εγώ σε τίποτα δεν «ευνόησα» τα μέλη της Εταιρίας Ελλήνων Σκηνοθετών, της οποίας τυγχάνω να είμαι Πρόεδρος, αφού από τις 35 ταινίες που χρηματοδοτήθηκαν από την ΕΡΤ, υπάρχουν μόνον 5-6 ταινίες μελών της Ε.Ε.Σ., ποσοστό δηλ. ελάχιστο σε σχέση με το παραγόμενο από τους σκηνοθέτες-μέλη της Ε.Ε.Σ. καλλιτεχνικό έργο και την υψηλή -κατά κοινή ομολογία- ποιότητά του.

γ) αποσιωπά ότι οι ταινίες αυτές ήταν εισήγηση της προηγούμενης επιτροπής και ότι τα απαιτούμενα ποσά γι’ αυτές τις ταινίες απεγκλωβίστηκαν με προσωπική μου προτροπή, ύστερα βεβαίως από απόφαση του Δ.Σ.

δ) αποσιωπά γενικότερα το ότι η θέση μου ως Προέδρου της Επιτροπής Διαχείρισης Πόρων για τον Κινηματογράφο είναι καθαρά συμβουλευτική, ότι την τελική απόφαση την παίρνει πάντα το Δ.Σ., ότι η θέση είναι άμισθη και ότι δεν υπάρχει κανένα νομικό ή ηθικό κώλυμα να την κατέχει μέλος του ΔΣ, αφού πολλά μέλη του έχουν αναλάβει τέτοιες θέσεις συμβουλευτικού ή εισηγητικού χαρακτήρα, αντίθετα ενδείκνυται να συμμετέχω εγώ στη συγκεκριμένη επιτροπή αντί κάποιου άλλου μέλους του Δ.Σ. αφού διαθέτω τις εξειδικευμένες γνώσεις προς τούτο.

ε) στηρίζει επίμονα τον πρώην Γενικό Διευθυντή Τηλεόρασης, παρά το γεγονός ότι αυτός ήταν υπεύθυνος για λογοκρισία σε σειρά που προβάλλει η ΕΡΤ (πράγμα για το οποίο η δημόσια τηλεόραση δέχθηκε δριμεία κριτική με οξύτατα σχόλια), για επιλογή προς προβολή από την ΕΡΤ προγράμματος στην παραγωγή του οποίου είχε συμμετάσχει και ο ίδιος και χωρίς την τήρηση της προβλεπόμενης διαδικασίας, καθώς και για διάφορα άλλα για τα οποία το Δ.Σ. της ΕΡΤ αποφάσισε τελικώς την αποπομπή του.

στ) δεν δημοσίευσε ολόκληρη την απάντησή μου στο αρχικό άρθρο τού συντάκτη σας Σ. Μανιάτη, αντίθετα δημοσίευσε «επιμελώς» επιλεγμένα χωρία αυτής, συνοδευόμενα μάλιστα από νέα σχόλια του ως άνω συντάκτη σας τα οποία διαστρέβλωναν ακόμα περισσότερο την απάντηση μου, και αλλοίωσε με τον τρόπο αυτό το περιεχόμενο των λεγομένων μου, σε παράβαση κάθε έννοιας δεοντολογίας και αμεροληψίας,

ζ) και όχι μόνον αυτό, αλλά στη νέα επίθεση της εφημερίδας σας εναντίον μου μέσω του ως άνω συντάκτη σας με αφορμή την αγωγή που αναγκάστηκα να ασκήσω κατά της Βένας Γεωργακοπούλου, φτάνετε στο σημείο να επαναλάβετε και να διαδώσετε περαιτέρω προς το αναγνωστικό σας κοινό το άκρως συκοφαντικό σχόλιό της για το πρόσωπό μου, τη στιγμή μάλιστα που έχει γίνει πλέον αντιληπτή εδώ και μια πενταετία από όλο τον οπτικοακουστικό χώρο η προκατάληψη της εν λόγω συντάκτριάς σας απέναντι σε εμένα προσωπικά αλλά και στην Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών -της οποίας έχω την τιμή να εκλέγομαι πρόεδρος επί μία δωδεκαετία- όπως και η μεροληψία με την οποία δυστυχώς αντιμετωπίζει τις αιρετές διοικήσεις των Σωματείων και των Φορέων τού οπτικοακουστικού χώρου όταν δεν συμφωνούν μαζί της σε θέματα όπως π.χ. ο νέος Κινηματογραφικός Νόμος ή χρηματοδοτήσεις που δεν τυγχάνουν της προσωπικής της «έγκρισης» και αισθητικής.

Αν είχατε αντιμετωπίσει την ως άνω αγωγή μου αντικειμενικά και χωρίς προκαταλήψεις, θα διαπιστώνατε ότι περιλαμβάνει πλήθος περιστατικών μεροληπτικής αντιμετώπισής μου από την εν λόγω δημοσιογράφο στο παρελθόν και μέχρι σήμερα, όπου πλέον ξεχείλισε το ποτήρι της ανοχής και της υπομονής μου, αφού η κατασυκοφάντησή μου υπερέβη κάθε όριο, με τις κατηγορίες ακόμα και για αποκόμιση εκ μέρους μου οφέλους, και μάλιστα αθέμιτου, τις οποίες δεν επιτρέπω σε κανένα. Η έγερση της αγωγής αυτής για τις αναληθείς αυτές κατηγορίες σε βάρος μου -και γενικά η προσφυγή στη Δικαιοσύνη για έννομη προστασία όταν εμφανίζονται φαινόμενα κακόβουλων ισχυρισμών, όπως συνέβη εν προκειμένω- είναι συνταγματικό μου δικαίωμα το οποίο άσκησα με μεγάλη περίσκεψη, όχι επειδή δήθεν είχα -όπως ψευδώς αναφέρετε- πρόθεση «λογοκρισίας» ή «φίμωσης» της ελευθερίας του Τύπου (την οποία σέβομαι απόλυτα), αλλά επειδή έπρεπε πλέον να προστατευτώ απέναντι στην κατασπίλωση μου, η οποία όμως διαπιστώνω ότι δυστυχώς συνεχίζεται από τους συντάκτες της εφημερίδας σας.

Τέλος, σας δηλώνω ότι εγώ θα συνεχίσω ως μέλος του Δ.Σ. να στηρίζω την πολιτική της ΕΡΤ προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης της Ελληνικής κινηματογραφίας και του Πολιτισμού, είτε αυτό τυγχάνει της «εγκρίσεως» και «αρέσκειας» των συντακτών σας είτε όχι.

Κύριε Διευθυντά,

Επειδή στο πρόσφατο άρθρο του ως άνω συντάκτη σας στις 11-1-2013 επαναλαμβάνονται δυστυχώς οι προσβλητικοί χαρακτηρισμοί και οι συκοφαντίες της ως άνω συντάκτριάς σας παρακαλώ να δημοσιεύσετε (χωρίς περικοπές, χωρίς διαστρεβλώσεις, στην ίδια σελίδα και με αντίστοιχη προβολή με το άρθρο του Σ. Μανιάτη) την παρούσα απάντηση μου, ειδάλλως θα θεωρήσω ότι υιοθετείτε πλήρως τις συκοφαντίες προς το πρόσωπό μου και τότε θα με αναγκάσετε να στραφώ κατά παντός υπευθύνου, αναζητώντας έννομη προστασία.

Κύπελλο Μεσσηνίας Εράνη Φιλιατρών Μεσσηνιακός 0-1 [ VIDEO ]

Δεν τα κατάφερε η Εράνη να πάρει το θετικό αποτέλεσμα στον σημερινό Αγώνα κυπέλλου με τον Μεσσηνίακό καθώς ηττήθηκε με σκορ 1-0.

Παρόλο που η Εράνη έπαιξε δυνατά τον αγώνα, δεν κατάφερε να φτάσει στο γκολ και όλα πλέον είναι δύσκολα για τον δεύτερο αγώνα στην έδρα του Μεσσηνιακού καθώς για να διατηρήσει ελπίδες θα πρέπει να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ.
Η Εράνη απειλήθηκε να δεχτεί γκόλ στο 3ο Λεπτό της .......

αναμέτρησης όταν ο Διαιτητής έδωσε ένα ανύπαρκτο πέναλτι στον Μεσσηνιακό. Ο Αθανασόπουλος έπεσε σωστά και γλύτωσε την Εράνη απο ένα γρήγορο γκολ.
Το πολύτιμο γκολ, για τον μεσσηνιακό πέτυχε ο Κώστας Αργυρόπουλος στο 18ο λεπτό του Α΄ ημιχρόνου, σκορ που παρέμεινε μέχρι το σφύριγμα της λήξης του αγώνα.

Η Εράνη παρατάχθηκε με πολλά νέα πρόσωπα καθώς ο προπονητής της ομάδας Θοδωρής Ανδριόπουλος δεν θέλησε να διακινδυνεύσει πάικτη καθώς ακολουθεί πολύ δύσκολο μάτς την Κυριακή με το Πανόπουλο στα Φιλιατρά.

Οι συνθέσεις:
ΕΡΑΝΗ: Αθανασόπουλος, Καραχάλιος, Διαμαντόπουλος, Ανδρώμνης, Διονυσόπουλος, Μιθχαλακόπουλος, Καραπετιάν, Αλεβίζος, Κόλλιας, Σπυρόπουλος, Παναγόπουλος

Μεσσηνιακός: Νιάρχος, Καλογερόπουλος, Αρβανίτης, Κουρεντζής, Δασκαλάκης, Κωνσταντόπουλος, Αργυρόπουλος, Καλογερόπουλος, Χελάς, Τσουλάκος, Αθανασόπουλος

Δείτε φάσεις και γκολ από τον αγώνα.



Σοβαρά ερωτήματα για τα προβλήματα των Παιδικών Σταθμών στη Τριφυλία..

Σοβαρά ερωτήματα προς τον πρόεδρο του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας - Αλληλεγγύης - Αθλητισμού Δήμου Τριφυλίας, Γιάννη Κατσούλα και το δήμαρχο Κώστα Κόλλια, για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί, έθεσαν στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας ο Σαράντος Κουκούμης και ο Θανάσης Πετρόπουλος.

Οι απαντήσεις, ωστόσο, που έδωσαν ο πρόεδρος και ο δήμαρχος ......

δεν έπεισαν. Ο μεν πρώτος, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι πρόβλημα σίτισης παρατηρείται μόνο σε δύο Παιδικούς Σταθμούς, στους Γαργαλιάνους και τα Φιλιατρά, όπου δεν υπάρχουν μάγειρες. Ο δε δεύτερος επισήμανε πάνω από πέντε φορές ότι κανείς εργαζόμενος δεν είναι απλήρωτος!

Δεν έπεισαν, επειδή μάγειρες δεν έχουν 3 Παιδικοί Σταθμοί, Γαργαλιάνων, Φιλιατρών και Κοπανακίου, τεράστια προβλήματα σίτισης αντιμετωπίζουν όλοι οι Παιδικοί Σταθμοί (δεν έχουν τρόφιμα αφού οι προμηθευτές σταμάτησαν και σταματούν την τροφοδοσία, καθώς είναι εδώ και μήνες απλήρωτοι από το Δήμο), ενώ υπάρχουν για περισσότερο από δύο μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι και συνταξιοδοτηθέντες που δεν έχουν πάρει ακόμη το εφάπαξ!

Όσο, δε, για τη θέρμανση που ρωτήθηκαν, η απάντηση του κ. Κατσούλα ήταν ότι υπάρχουν καύσιμα, χωρίς να πει αν και σε ποιους Παιδικούς Σταθμούς έβαλαν οι γονείς. Στο, δε, Παιδικό της Κυπαρισσίας πετρέλαιο έβαλαν μετά το δημοσίευμα του «Θ» για τα τεράστια προβλήματα στους Παιδικούς Σταθμούς την προηγούμενη εβδομάδα!

Θυμίζουμε πως στο φύλλο της Τετάρτης 30 Ιανουαρίου αναδείξαμε την τραγική κατάσταση και τα προβλήματα των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών της Τριφυλίας.

Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, Σαράντος Κουκούμης, θέτοντας το θέμα ανέφερε: «Η αιτία είναι ότι δε χρηματοδοτείται ο Φορέας με τα χρήματα που έχει προϋπολογίσει ο Δήμος. [.] Μένουν υποσιτιζόμενα τα παιδιά στους Παιδικούς Σταθμούς». Από την πλευρά του, ο Θανάσης Πετρόπουλος ρώτησε το δήμαρχο τι μέτρα έχει λάβει για να επιλυθούν τα προβλήματα.

«Στους Γαργαλιάνους και στα Φιλιατρά, πράγματι, δεν έχουμε μάγειρα. Συνταξιοδοτήθηκαν πρόσφατα, στο τέλος του περασμένου χρόνου, και από τους δύο Παιδικούς Σταθμούς», σημείωσε απαντώντας ο κ. Κατσούλας και πρόσθεσε: «Καύσιμα υπάρχουν σε όλους τους Παιδικούς Σταθμούς, για όλο το χρόνο. Δεν είναι αλήθεια ότι δεν υπάρχουν καύσιμα».

Αλγεινή εντύπωση, αφήνοντας προς στιγμή άναυδο το Σώμα, προκάλεσε η αναφορά του στη σίτιση: «Κατ' αρχήν, δεν είμαστε υποχρεωμένοι από κανέναν νόμο να σιτίζουμε στους παιδικούς σταθμούς! Στους παιδικούς σταθμούς πηγαίνουν τα παιδάκια για να τα περιποιούνται, να τα φροντίζουν και να έχουν και μία, έτσι, υποτυπώδη εκπαίδευση! Τώρα, αν σιτίζουμε στους παιδικούς σταθμούς, είναι κάτι που θέλουμε εμείς να κάνουμε, δε μας το επιβάλλει κανένας! Μέχρι κάποια στιγμή σιτίζονταν κανονικά τα παιδάκια.

Η χρηματοδότηση, όμως, δεν ήταν αυτή που θα 'πρεπε να είναι. Βέβαια και τα τροφεία, τα οποία έχουμε κρατήσει στο χαμηλότερο επίπεδο πανελλαδικά - είναι 1 ευρώ την ημέρα - δεν εισπράττονται, δηλαδή οι γονείς δεν τα πληρώνουν. Δεν τους βάζουμε εμείς το μαχαίρι στο λαιμό, όποιος έχει, όποιος δεν έχει, δεν πληρώνει. Όμως, αυτό είναι μία βοήθεια σήμερα με την οικονομική κατάσταση. Δεν την έχουμε κι αυτή τη βοήθεια.».

Για την πλήρωση των κενών θέσεων, σημείωσε: «Έχουμε μπει στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, μέσω της ΕΕΤΑΑ, έχουν καταληφθεί οι θέσεις κατόπιν διαγωνισμού και μέσω ΑΣΕΠ, δεν τους έχουμε προσλάβει ακόμα και γιατί; Γιατί δεν έχουμε υπογράψει σύμβαση με την ΕΕΤΑΑ, για να πάρουμε τα χρήματα από το ΕΣΠΑ! Εάν, λοιπόν, δεν υπογραφεί η σύμβαση, εγώ φοβάμαι να το ρισκάρω. Να προσλάβω προσωπικό και μετά να μην έχω λεφτά να το πληρώσω; Θα περιμένουμε και αυτό το μήνα. Πιστεύω, μέσα στο μήνα θα υπογραφεί η σύμβαση.».

Επιπρόσθετα, ο κ. Κατσούλας ανέφερε: «Τα χρήματα που θα λάβουμε μέσω του ΕΣΠΑ είναι πολύ μειωμένα σε σχέση με τα περσινά. Για κάθε παιδάκι πέρυσι ήταν της τάξης των 3.300 ευρώ, φέτος είναι 2.500 ευρώ. Μας ήρθε και από εκεί ειδοποίηση, ας το πούμε, ότι δεν είμαστε υποχρεωμένοι, παρότι έχουμε μπει στο πρόγραμμα "ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ" - τα 3.300 ήταν για να σιτίζονται κιόλας τα παιδάκια -να σιτίζουμε, μόνο το πρωινό, το οποίο, βέβαια, δίνουμε»! Πρόσθεσε δε, πως υπάρχει θέμα με το εφάπαξ των υπαλλήλων που έχουν συνταξιοδοτηθεί (και από προηγούμενα έτη), καθώς δεν υπάρχουν τα χρήματα.

Με τη σειρά του, ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας ξεκίνησε λέγοντας ότι «κανείς δεν είναι απλήρωτος», κάτι που ανέφερε στην τοποθέτησή του πάνω από πέντε φορές. Και συμπλήρωσε: «Τις κοινωνικές δομές τις κρατάμε με νύχια και δόντια».

Ενώ ανέφερε πως το νομικό πρόσωπο παίρνει χρήματα από το Δήμο, τόνισε επίσης ότι «τη σίτιση θα την κρατήσουμε με νύχια και με δόντια.».

Ωστόσο, ο Θανάσης Πετρόπουλος επισήμανε πως οι Παιδικοί Σταθμοί υποχρεούνται να παρέχουν σίτιση, όπως αναφέρεται, άλλωστε, στη συστατική πράξη του Φορέα και τον κανονισμό λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών, ενώ αναπάντητο έμεινε το ερώτημά του, παρότι επέμεινε, αν ο Δήμος έχει επιχορηγήσει το Φορέα Κοινωνικής Προστασίας για τους Παιδικούς Σταθμούς με τις πιστώσεις που τα δύο προηγούμενα χρόνια εγγράφονταν στους προϋπολογισμούς του.

ΘΑΡΡΟΣ

Η Απάντηση του Δήμου Τριφυλίας για τον βιολογικό

Σε συνέχεια του ανωτέρω σχετικού και όσων μας ζητήσατε να προσκομίσουμε για την Ε.Ε.Λ. Φιλιατρών σας καταθέτουμε τα ακόλουθα:

1. Η διαπιστωθείσα ανεξέλεγκτη επιφανειακή ροή μη επεξεργασμένων αποβλήτων οφείλεται σε βλάβη του αντλιοστασίου προώθησης των αποβλήτων στην Ε.Ε.Λ. και συγκεκριμένα στην ταυτόχρονη διακοπή λειτουργίας των δύο αντλιών, όπως βεβαιώνεται και στο έγγραφο αυτοψίας που επισυνάπτουμε. Ήδη η μία αντλία, στην οποία διαπιστώθηκε βλάβη, έχει προωθηθεί για επισκευή σε εξειδικευμένο συνεργείο του Πύργου Ηλείας.

2. Όπως θα σας είναι γνωστό το έργο της Αποχέτευσης Λυμάτων.......

της πόλης των Φιλιατρών έχει μια προβληματική ιστορία 20 και πλέον ετών. Το έργο εκτελέσθηκε από τη ΔΕΚΕ Πελοποννήσου και παραδόθηκε στον πρώην Δήμο Φιλιατρών με προβληματικό δίκτυο και ελλειπή την μονάδα επεξεργασίας. Ο Δήμος Φιλιατρών δαπάνησε τεράστια ποσά και κατέβαλε συνεχείς προσπάθειες για πολλά χρόνια για να καταστήσει λειτουργικό το έργο και να αποκαταστήσει τις εκτεταμένες κακοτεχνίες. Κατάφερε το 2009 να θέσει σε δοκιμαστική λειτουργία το σύστημα.

3. Ο Δήμος Φιλιατρών και ο σημερινός Δήμος Τριφυλίας από το 2010 έως και σήμερα έχουν αναθέσει σε εξειδικευμένη εταιρία την ανάθεση εργασιών Λειτουργίας της Ε.Ε.Λ. Φιλιατρών, αφού δεν διαθέτει ειδικευμένο προσωπικό και υποδομές που να μπορούν να αναλάβουν την εργασία αυτή (αντίγραφα των συμβάσεων σας καταθέτουμε),

4. Η εταιρία που έχει αναλάβει την λειτουργία διενεργεί μηνιαίο εργαστηριακό έλεγχο των λυμάτων ώστε να διασφαλιστεί, σύμφωνα με τους υγειονομικούς και περιβαλλοντικούς κανόνες και προδιαγραφές, η λειτουργία του Ε.Ε.Λ.(αντίγραφα των εργαστηριακών ελέγχων σας καταθέτουμε),

5. Όσον αφορά την περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου και τις άδειες εγκατάστασης και λειτουργίας σας επισημαίνουμε τα κάτωθι:

α. Το έργο δεν εκτελέσθηκε από το Δήμο Φιλιατρών και δεν υπήρχε στο αρχείο του Δήμου ούτε του Δήμου Τριφυλίας σχετικός φάκελος, η δε απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων είχε λήξει από το 2005 χωρίς να έχει λειτουργήσει ή να δοκιμαστεί το δίκτυο και η Ε.Ε.Λ. Ο Δήμος Τριφυλίας από την πρώτη στιγμή αναζήτησε τα στοιχεία του φακέλου του έργου και των αδειοδοτήσεων προκειμένου να ανανεώσει, επικαιροποιήσει ή τροποποιήσει αυτές σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές και περιβαλλοντικές απαιτήσεις. Τούτο έγινε κατορθωτό στο τέλος του Αυγούστου του 2012, ενώ η παραλαβή του έργου έγινε από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 25/10/2012 (Αρ. Απόφ. 305/2012).

β. Άμεσα η Υπηρεσία μας συνέταξε φάκελο προς την αρμόδια Υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου προκειμένου να εκδοθεί Ανανέωσης Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (αντίγραφο σας καταθέτουμε)

γ. Όπως θα αντιλαμβάνεσθε για την έκδοση Άδειας Εγκατάστασης και Άδειας Λειτουργίας απαιτείται η ανωτέρω (β) Απόφαση Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων, τις οποίες θα φροντίσουμε να εξασφαλίσουμε άμεσα, θεωρώντας πρώτης προτεραιότητας έργο για το Δήμο μας.

Ευχαριστούμε προκαταβολικά για την κατανόησή σας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ

Φιλιατρά: Πρόσκληση Αγροτικού Συλλόγου για τις κινητοποιήσεις των Αγροτών


Αυτόφωρο για όσους χρωστούν ασφαλιστικές εισφορές στο ΙΚΑ

Στο Αυτόφωρο θα οδηγούνται οι ασυνεπείς εργοδότες που χρωστούν ασφαλιστικές εισφορές στο ΙΚΑ.

Για τους .......

εργοδότες μη φυσικά πρόσωπα που δεν καταλαμβάνουν ασφαλιστικές εισφορές υπέρ του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, το Ίδρυμα με εγκύκλιο του παρέχει διευκρινίσεις για το χρόνο τέλεσης του αυτόφωρου αδικήματος της εισφοροδιαφυγής και συγκεκριμένα προχωρεί στον καθορισμό των ηθικών αυτουργών των αδικημάτων της παρακράτησης των εργοδοτικών εισφορών και της υπεξαίρεσης των εργατικών εισφορών.

Όπως αναφέρει η εγκύκλιος, θα ασκείται ποινική δίωξη για πλημμέλημα εάν κάποιο νομικό πρόσωπο οφείλει ποσά άνω των 20.000 ευρώ, στην περίπτωση των εργοδοτικών εισφορών και άνω των 10.000 ευρώ, εάν πρόκειται για εργατικές εισφορές. Στις οφειλές που υπερβαίνουν τα 150.000 ευρώ, επειδή το αδίκημα χαρακτηρίζεται διαρκές, μετατρέπεται και το αυτόφωρο σε συνεχές.

Η παραγραφή του αυτόφωρου επέρχεται όταν περάσουν πέντε χρόνια από την έκδοσή του.

Για τον καλύτερο έλεγχο των περιπτώσεων για τις οποίες έχει τεθεί σε εφαρμογή το αυτόφωρο, το ΙΚΑ θα δημιουργήσει ειδική λογισμική εφαρμογή στο πληροφοριακό του σύστημα, η οποία θα φέρει τον τίτλο «Ροή δημιουργίας μηνύσεων – διαδικασία αυτοφώρου»

Υστερόγραφα

Φιλιατρά: Επανεγγραφή για το 2012 - 2013 των ομάδων Ολοκληρωμένης διαχείρισης Ελιάς της ΕΑΣ Μεσσηνίας.

Καλούνται οι παραγωγοί και τα μέλη της ομάδας Διαχείρισης της Ελιάς της Ένωσης Μεσσηνίας καθώς και οι νέοι παραγωγοί που επιθυμούν την ένταξη τους στο πρόγραμμα, να εγγραφούν για την καλλιεργητική περίοδο 2012 - 2013.

Η Επανεγγραφή για τα μέλη είναι ΔΩΡΕΑΝ ενώ .....

η συμμετοχή για νέα μέλη είναι στα 50 Ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες στην ΕΑΣ Μεσσηνίας Υποκατάστημα Φιλιατρών.

Εγκρίθηκαν οι πιστώσεις για εθνικά προγράμματα στήριξης αγροτών από το Υπ.Αγροτικής Ανάπτυξης

Εγκρίθηκε η κατανομή πιστώσεων για το έτος 2013 για τη χρηματοδότηση των εθνικών προγραμμάτων.
Υπογράφηκε σήμερα από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητή Αθανάσιο Τσαυτάρη ηκατανομή των πιστώσεων έτους 2013 για τη χρηματοδότηση των εθνικών προγραμμάτων που θα υλοποιηθούν από το Υπουργείο για τη στήριξη των αγροτών.

Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί το 2013 θα ανέλθει σε 36.694.000 € ως εξής:


33.000.000 € για την πληρωμή, μέσω του ΕΛΓΑ, των προγραμμάτων ΠΣΕΑ που έχουν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
1.800.000 € για τη χρηματοδότηση του προγράμματος περισυλλογής και διαχείρισης νεκρών βοοειδών, αιγών και προβάτων λόγω ασθενειών.
1.520.000 € για τη χρηματοδότηση του προγράμματος της ίδρυσης και λειτουργίας καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς.
374.000 € για τη χρηματοδότηση του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου για την εφαρμογή του προγράμματος των επισκοπήσεων (ελέγχων) για την παρακολούθηση των φυτοϋγειονομικών κινδύνων, με στόχο την εξασφάλιση της υποστήριξης των εξαγωγών και της ασφαλούς διακίνησης των φυτών και των φυτικών προϊόντων της χώρας μας.

Messinia Portal

Λογαριασμό 530 ευρώ έκανε στον Πειραιά η παρέα Σαμαρά - Μιχαλολιάκου!

Με μια επική περιγραφή που παραπέμπει στις ένδοξες στιγμές της ερευνητικής δημοσιογραφίας ο απεσταλμένος της εφημερίδας “Mέλλον” του Πειραιά στην ταβέρνα “4 Αδέλφια” δίνει συγκλονιστικές εικόνες από το δείπνο του Αντώνη με τον δήμαρχο Πειραιά και την παρέα του. Γραφει: Δεν είπαν ούτε λέξη για τα προβλήματα του Πειραιά. Απεναντίας έφαγαν και ήπιαν πλουσιοπάροχα, πληρώνοντας λογαριασμό όσο ένας βασικός μισθός υπαλλήλου.

Φάγανε και.....

ήπιανε με την όρεξή τους να «χτυπάει κόκκινο» οι καλεσμένοι του Δημάρχου Πειραιά, στην παραδοσιακή ταβέρνα «4 ΑΔΕΛΦΙΑ», το βράδυ της Δευτέρας και τσούγκρισαν τα ποτήρια τους στην υγειά των Πειραιωτών.

Ο πολυμήχανος Δήμαρχος Πειραιά, για επικοινωνιακούς λόγους και μόνο, «έστησε» ολόκληρη «παράσταση ενημέρωσης» του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και λοιπών, προκειμένου να συμφάγουν. Με άλλα λόγια, για να τραπεζώσει Πρωθυπουργό και κολλητούς του.

Έτσι λοιπόν μέρες τώρα, όπου έβρισκε την ευκαιρία (κόψιμο πίτας, συναντήσεις με φορείς κ.λ.π.) έλεγε πως πρόκειται να γίνει μεγάλη σύσκεψη υπό τον Αντώνη Σαμαρά για να ενημερωθεί και να δώσει άμεσα λύσεις στα προβλήματα του Πειραιά. Αντί λοιπόν της «ευρείας σύσκεψης» μας προέκυψε το μεγάλο φαγοπότι του Μιχαλολιάκου όπου στο χαλαρό κλίμα που επικρατούσε ειπώθηκαν και κανά δυο κουβέντες για τον Πειραιά. Όπως ακριβώς γίνεται και με μας, όταν πηγαίνουμε στην ταβέρνα και συζητούμε επί παντός επιστητού.

Ποιους τραπέζωσε ο Δήμαρχος Πειραιά; Εκτός απ’ τον Πρωθυπουργό και το Μιχαλολιάκο, στο μεγάλο φαγοπότι παραβρέθηκαν ο γραμματέας του Δήμου Πειραιά Στέλιος Διαμαντίδης, ο Υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο υφυπουργός Καλογιάννης, ο Υπουργός Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης, ο Υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο πρώην ποδοσφαιριστής Μίμης Στεφανάκης και βεβαίως βεβαίως ο αδερφός Κούλης Μιχαλολιάκος.

Τι έφαγαν; Ξεκίνησαν με καπνιστό σολωμό, ακολούθησε πανδαισία θαλασσινών (γαρίδες, καραβίδες, οστρακοειδή), μετά ήρθαν τα ψητά ψάρια και συνέχισαν με φιλέτα. Το δείπνο ολοκληρώθηκε με φρούτα και παγωτό. Πόσο πήγε ο λογαριασμός; Κρατηθείτε: Μόνο 530€ συν 20€ φιλοδώρημα. Απόλαυσαν λευκό και κόκκινο κρασί κατά περίπτωση, ενώ κανείς δεν τόλμησε να καπνίσει.

Τι συζήτησαν; Μην περιμένετε να σας γράψουμε πως μίλησαν για τα προβλήματα του Πειραιά. Κουβέντα δεν είπαν γι’ αυτά. Η συζήτηση περιεστράφη γύρω από την τρέχουσα πολιτική κατάσταση και κυρίως γύρω από την απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Η παρέα αποχώρησε από το κατάστημα στις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα.
Συμπερασματικά: Πολύς ντόρος για το τίποτα ή πιο σωστά γι’ άλλη μια φορά ο Δήμαρχος Πειραιά αξιοποίησε επικοινωνιακά τον κουμπάρο του και Πρωθυπουργό, στήνοντάς του «παγίδα». Έτσι λοιπόν οι Πειραιώτες δεν πρόκειται να δουν απολύτως τίποτα, ούτε ένα έργο δεν πρόκειται να προχωρήσει ενώ τα μικρά, που έχουν δρομολογηθεί από προηγούμενη Δημοτική Αρχή και Κυβέρνηση, θα γίνουν έτσι κι αλλιώς. Μόνο που τότε ο Δήμαρχος Πειραιά θα τα χρεώσει στο Σαμαρά και τον εαυτό του, κάνοντας έτσι και για πολλοστή φορά μια άθλια επικοινωνιακή πολιτική σε βάρος της αλήθειας και του Πειραιά.

Messinea

Χωρίς χρεώσεις οι συναλλαγές από Alpha – Εμπορική

H Alpha Bank και η Εμπορική Τράπεζα καταργούν τις μεταξύ τους χρεώσεις σε βασικές καθημερινές συναλλαγές των πελατών τους.

Οι πελάτες των.....

Alpha Bank και η Εμπορική μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν χωρίς χρέωση το σύνολο του δικτύου των ATM των δύο τραπεζών για αναλήψεις και ενημέρωση, με χρήση των καρτών που ήδη έχουν στην κατοχή τους. Επίσης, μπορούν να πραγματοποιούν, χωρίς χρέωση, μεταφορές χρημάτων σε λογαριασμούς δικούς τους ή τρίτων που τηρούνται στις δύο τράπεζες, μέσω των Καταστημάτων και των ηλεκτρονικών δικτύων και των δύο τραπεζών.

bankwars

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στο σύνολο των εκπαιδευτικών η απαράδεκτη διάταξη του Ν.4093/2012 όπου προβλέπεται η αυτοδίκαιη αργία του εκπαιδευτικού, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, ύστερα από μια απλή αναφορά πολίτη, ακόμα και σε θέμα άσχετο με την εκπαίδευση, και την παραπομπή του στο πειθαρχικό συμβούλιο ή σε ποινική δίκη.

Η αψυχολόγητη αυτή διάταξη μετατρέπει τους εκπαιδευτικούς......

"έρμαιο" στις διαθέσεις των όποιων θεωρούν πως επέδειξαν ανάρμοστη συμπεριφορά.
Τα πρώτα αποτελέσματα αυτής της απαράδεκτης νομοθεσίας είναι οι διώξεις εκπαιδευτικών που συμμετέχουν σε συλλογικά όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης και αποφάσεις αυτών των οργάνων θίγουν συμφέροντα πολιτών , δέχονται μηνύσεις από τους πολίτες με επακόλουθο τη δυνητική αργία
"Πλανώνται πλάνην οικτράν" οι κυβερνώντες αν πιστεύουν πως με αυτές τις πολιτικές αναβαθμίζουν
την εκπαίδευση , το αντίθετο συμβαίνει ,αφαιρούν την αυτενέργεια, την πρωτοβουλία , τη συμμετοχή
και την καινοτόμο δράση.

Αν επιθυμούν την χειραγώγηση το πέτυχαν, να είναι σίγουροι όμως πως θα θερίσουν θύελλες.
Ο στιγματισμός των εκπαιδευτικών που με παρρησία, με γόνιμη και ουσιαστική παρουσία και αξιοπρέπεια υπηρετούν ,σε δύσκολους καιρούς, την εκπαίδευση και το μαθητή, αποτελεί ανεπίτρεπτη πολιτική επιλογή.

Από την χαλαρότητα και την ατιμωρησία περάσαμε στον εκφοβισμό, την αδικία και την χειραγώγηση.
Ζητάμε από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. ν. Μεσσηνίας και τη Δ.Ο.Ε. να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την κατάργηση του Ν. 4093\2012
Ζητάμε από την Περιφερειακή Δ/νση Π.& Δ .Ε. Πελοποννήσου να ενημερώσει το Υπουργείο για την αδικία και τις παρενέργειες που δημιουργεί ο νόμος.

ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ”… Απόφαση-βόμβα του ΣτΕ καταργεί το νόμο Ραγκούση – Άκυρες οι δημοτικές εκλογές του 2010;

Αντισυνταγματικές κρίθηκαν σχεδόν ομόφωνα από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας οι διατάξεις του Ν. 3838/2010 (νόμος Ραγκούση) που έδωσαν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στους αλλοδαπούς που διαμένουν στην Ελλάδα με τη χορήγηση ιθαγένειας και πλέον οριστικά ο νόμος-σκάνδαλο περνά στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, αν βέβαια δεν μας επιφυλάσσει η τρόϊκα και επ’αυτού άσχημες εκπλήξεις:
Η αλλαγή του Συντάγματος είναι βασικός στόχος των .......

τροϊκανών και ο νόμος μπορεί να επανέλθει μόνο με αλλαγή του Συντάγματος.

Η Ολομέλεια με την απόφασή της έκρινε ότι το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι επιφυλάσσεται από το Σύνταγμα μόνο στους Έλληνες πολίτες και δεν μπορεί να επεκταθεί και στους μη έχοντες την ιδιότητα αυτή, αν δεν γίνει αναθεώρηση της σχετικής διάταξης του Συντάγματος.

Με την απόφαση αυτή της Ολομέλειας είναι δυνατόν να ακυρωθούν τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών του 2010, λόγω της συμμετοχής αλλοδαπών εγγεγραμμένων στους σχετικούς καταλόγους στην εκλογική διαδικασία.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η δημοσίευση της απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ αναμένονταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς όταν είχαν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα της διάσκεψης που είχε προηγηθεί ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χαράλαμπος Αθανασίου είχε ζητήσει το «πάγωμα» των διαδικασιών για χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας. Πλέον με βάση την απόφαση της Ολομέλειας που δημοσιεύθηκε αναμένεται να χαραχτεί και η νέα «γραμμή» της κυβέρνησης πάνω στο θέμα αυτό.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ακόμη ότι ότι η πολιτογράφηση που προβλέπει ο Ν. 3838/2010 γίνεται με βάση τυπικές προϋποθέσεις, όπως είναι χρόνος νόμιμης διαμονής του αιτούντος αλλοδαπού ή της οικογένειας του, φοίτηση σε ελληνικό σχολείο επί ορισμένο χρόνο, κ.ά και χωρίς να γίνεται εξατομικευμένη κρίση.

Δηλαδή, παραδέχεται ότι προβλέπεται χορήγηση ιθαγένειας χωρίς να εξετάζεται αν υπάρχουν πραγματικοί δεσμοί του αλλοδαπού που υποβάλλει την αίτηση πολιτογράφησης με το ελληνικό έθνος και εδώ εγείρεται πλέον ένα νέο ζήτημα: Πως είναι δυνατόν να παίρνουν την ιθαγένεια ξένοι χωρίς δεσμούς με το ελληνικό έθνος; Άρα πρέπει να αλλάξει και αυτό το σημείο του νόμου και να υπάρξει ως προϋπόθεση η απόκτηση πραγματικού δεσμού του αλλοδαπού με τον Ελληνισμό πριν του χορηγηθεί η ελληνική ιθαγένεια.

Πρακτικά το ανώτατο δικαστήριο δέχθηκε ότι “Έλληνας γεννιέσαι” και δεν γίνεσαι με την απλή παραμονή στην Ελλάδα για μερικά χρόνια. Ή σε διαφορετική περίπτωση ισχύει το ισοκρατικό “Έλληνες εισίν οι της ημετέρας παιδείας μετέχοντες”.

Η συγκεκριμένη υπόθεση παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια από το Δ’ Τμήμα του ΣτΕ που είχε κάνει δεκτή προσφυγή του δικηγόρου και κατοίκου του κέντρου της Αθήνας κ. Ιωάννη Ανδριόπουλου ο οποίος ζητούσε να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική η από 30.4.2010 απόφαση του τότε υπουργού Εσωτερικών που καθορίζει τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίζονται κατά την αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο.

Επίσης, ο προσφεύγων ζητούσε να ακυρωθεί και η από 7.5.2010 εγκύκλιος του ίδιου υπουργού η οποία δίνει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι (μόνο για τις θέσεις δημοτικών συμβούλων, συμβούλων δημοτικών διαμερισμάτων και τοπικών συμβούλων) στους ομογενείς και στους νομίμως διαμένοντες στην Ελλάδα υπηκόους τρίτων χωρών για την ανάδειξη τους στην πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση.

ΜessiNea

Το χθεσινοβραδινό δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 6-2-2013 ]




Απάντηση σε δημοσίευμα μας από την Ιερά Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας.

Σε σημερινή δημοσίευσή σας διατυπώνετε προς το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας το ερώτημα «αν θα μεταδοθεί η Θεία Λειτουργία του Αγίου Χαραλάμπους. Δέσποτα τι λέτε εσείς;;; Θα μεταδοθεί;;;».

Απορούμε γιατί επανέρχεσθε στο ίδιο θέμα, για το οποίο είχατε λάβει σαφέστατη απάντηση ακριβώς πριν ένα χρόνο.
Εάν το ξεχάσατε, σας υπενθυμίζουμε ότι και πέρισυ ..........

προσπαθήσατε να δημιουργήσετε θέμα κατηγορώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας ότι δήθεν εκείνος αντιδρά στην τηλεοπτική μετάδοση των ιερών Ακολουθιών της Πανηγύρεως του Αγίου Χαραλάμπους. Τότε αναγκαστήκατε να αποσύρετε το ψευδέστατο αυτό δημοσίευμα και να ζητήσετε δημοσίως συγγνώμη.

Αφού όμως ξανά θέτετε το ίδιο ερώτημα, σας απαντούμε και πάλι: Η αναμετάδοση της Θείας Λειτουργίας δεν ανήκει στην αρμοδιότητα της Ιεράς Μητροπόλεως. Όταν το 2010 ο Δήμος Φιλιατρών διέθεσε το απαιτούμενο ποσόν, η μετάδοση πραγματοποιήθηκε. Εάν και πάλι υπήρχε η δυνατότητα , με προθυμία θα εχορηγείτο η άδεια και κάθε διευκόλυνση από πλευράς Εκκλησίας. Η Ιερά Μητρόπολις δεν έχει την δυνατότητα να χρηματοδοτεί τηλεοπτικές μεταδόσεις. Με δυσκολία αντιμετωπίζει τις λειτουργικές της ανάγκες και επιτελεί σημαντικό φιλανθρωπικό έργο σε μια εποχή που οι άνθρωποι δοκιμάζονται. Όσοι θεωρούν ως ανάγκη και προτεραιότητα τις τηλεοπτικές μεταδόσεις ας προβούν στις σχετικές ενέργειες ή ας χορηγήσουν τα απαιτούμενα έξοδα.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 6ης Φεβρουαρίου 2013

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στην ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΙΕΤΙΑ
Στο… ναδίρ το «χρηματιστήριο» ακινήτων στην Καλαμάτα


Σε πολλές περιπτώσεις, από την αρχή της κρίσης μέχρι ........

σήμερα, οι ιδιοκτήτες έχασαν ακόμη και το 50% της επένδυσής τους

Το θέμα που απασχολεί τις τελευταίες εβδομάδες το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης είναι η πολιτική και τα μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει για τα ακίνητα. Με τη σειρά τους, χιλιάδες ιδιοκτήτες, αλλά και η κτηματαγορά, περιμένουν με αγωνία τις αποφάσεις.

Το όλο ζήτημα αποτέλεσε την αφορμή για μια έρευνα των τάσεων που επικρατούν στην πόλη της Καλαμάτας, με βάση την εμπειρία μεσιτών αλλά και κατασκευαστών.

Οι περισσότεροι μας είπαν ότι η εικόνα μοιάζει πολύ με αυτή των «εγκλωβισμένων» στο Χρηματιστήριο, τότε που μεγάλος αριθμός πολιτών έχασε τεράστιες περιουσίες. Η απαξίωση της ακίνητης περιουσίας, ιδιαίτερα τα δύο τελευταία χρόνια, είναι τόσο μεγάλη, που οι απώλειες για όσους επένδυσαν σε αυτή μοιάζουν με αυτές της περιόδου 2000-2001.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΣΚΛΗΡΑΙΝΕΙ το "παιχνίδι" στα αγροτικά μπλόκα και όλα δείχνουν οτι οι διαφορές αγροτών-κυβέρνησης ειναι αγεφύρωτες. Σήμερα προετοιμάζεται πιο πυκνή συμμετοχή στα μπλόκα, ενώ δεν λείπουν και οι φωνές για καταλήψεις δρόμων.
Χθες συναντήθηκαν με τον αναπληρωτή υπουργό Μ. Χαρακόπουλο οι αγρότες απο την Αχαΐα, συνοδευόμενοι απο τον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλη Αγγελάκα.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή "ΦΩΝΗ" στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ μειώσεις τελών για τους κοινόχρηστους χώρους που ενοικιάζουν οι επαγγελματίες και μειώσεις δημοτικών τελών και τελών κοιμητηρίων στο Δήμο Καλαμάτας.

ΣΥΝΤΟΜΑ το λιμάνι της Καλαμάτας παραχωρείται στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο. Τι δήλωσε χθες ο δήμαρχος για το θέμα καθώς και άλλα θέματα της τοπικής επικαιρότητας.

ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ το θερμόμετρο της πολιτικής αντιπαράθεσης για το "θέμα Τατούλη" με τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Πατσαρίνο να το φέρνει στο Πε.Συ. με ερώτηση.

Τι απαντούν οι εταιρείες του αδελφού του Περιφερειάρχη Βασίλη Τατούλη για δημοσιεύματα και φήμες.

ΔΙΕΥΡΥΝΕΤΑΙ η υπεροχή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, έναντι του Τσίπρα και το κλίμα εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει "κοιλιά". Το 52% των πολιτών πιστεύει τώρα, σύμφωνα με το γκάλοπ της GPO για το Mega, οτι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την 4ετία. Σταθερή η ΔΗΜΑΡ, σε τροχιά ανάκαμψης ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ.
ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ καθαρισμοί και σκουπίδια πονοκέφαλοι για το δήμαρχο Τριφυλίας Κώστα Κόλλια.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ απο την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ για το τοπικό Leader 3 εκατ. περίπου ευρώ.
ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!