Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

LIVE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ



Στις 19:30 ξεκινά το παιχνίδι ποδοσφαίρου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ηρακλή για την 11η Αγωνιστική.
Η κάλυψη του παιχνιδιού είναι από την NOVA.



Κόψαμε 1 εκ. κινητά μέσα σε τρεις μήνες!

Τα κόβουμε όλα με την οικονομική κρίση – με τα κινητά να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και τις εταιρείες να βλέπουν τα έσοδά τους να μειώνονται.

Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ στο γ' τρίμηνο του 2010 “βουτιά” έκαναν οι συνδέσεις και τα καρτοκινητά, με 1.024.000 γραμμές λιγότερες. Το προηγούμενο τρίμηνο είχαμε δε απώλειες 1,24 εκ. γραμμών.

Στο τέλος Σεπτεμβρίου του 2010 ο .........

αριθμός των συνδέσεων ήταν 17,2 εκατομμύρια, ενώ στο τέλος του 2009 ήταν 20,8 εκατομμύρια.

Πτώση βλεπουν και οι εταιρείες: Το μερίδιο της Cosmote έφθασε το 48,52% (από 46,77% το β Δ τρίμηνο), της Vodafone το 28,87% (από 30,19%) ενώ της Wind παραμένει περίπου στα ίδια επίπεδα, 22,61% (έναντι 23,04%).

Πρώτη συνάντηση Κόλλια με την Δημοτική ομάδα

Την πρώτη του συνάντηση με τους Δημάρχους Αετού, Αυλώνας, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και τον Πρόεδρο της κοινότητας Τριπύλης είχε την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου ο εκλεγής δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας. Την πρωτοβουλία της συνάντησης αυτής είχε ο κ. Κόλλιας, η οποία έγινε στο τουριστικό περίπτερο της κυπαρισσίας στα πλαίσια γεύματος εργασίας.

Ο κ. Κόλλιας ζήτησε να ενημερωθεί λεπτομερώς για την κατάσταση που βρίσκεται κάθε Δήμος. Στη συζήτηση που ακολούθησε οι Δήμαρχοι εξέθεσαν τα προβλήματα που αφορούν τους Δήμους τους αλλά και τις απόψεις τους για τις πρώτες κινήσεις που πρέπει να γίνουν από 1η Ιανουαρίου στην περιφέρεια του καθενός.
Από όλους υπήρχε ένα πνεύμα συνεργασίας ........

ώστε να υπάρξει μια ομαλή μετάβαση από τους υπάρχοντες Δήμους στον νέο Δήμο Τριφυλίας. Ο κ. Κόλλιας ζήτησε από τους Δημάρχους να δεχθούν στα Δημαρχεία τους τους συνεργάτες του, εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι θα συνεργαστούν με το προσωπικό τους για την πληροφόρηση η οποία είναι απαραίτητη να υπάρξει στα θέματα που έχουν σχέση με τα οικονομικά, τα έργα, τον εξοπλισμό και το προσωπικό. Προγραμματίστηκαν δε ακόμα δύο συναντήσεις του κ. Κόλλια με τους Δημάρχους.

Μετά τη συνάντηση με τους Δημάρχους το βράδυ της ίδιας μέρας ο κ. Κόλλιας είχε συνεργασία με τη Δημοτική του παράταξη. Συζήτησαν τις αρχές πάνω στις οποίες πρέπει να κινηθεί η συνεργασία και η επικοινωνία της παράταξης αλλά και η απόφαση ενωμένοι, με συνέπεια και ήθος να κερδίσουν το στοίχημα της επόμενης μέρας ιδιαίτερα σε θέματα καθημερινότητας και πολιτικής προστασίας, αλλά και σε θέματα επικοινωνίας και εξυπηρέτησης του πολίτη. Στη συνέχεια οργανώθηκαν οι ομάδες οι οποίες θα έρθουν σε επαφή με τις υπηρεσίες των Δήμων και θα ασχοληθούν με την καταγραφή του προσωπικού, την οικονομική κατάσταση, τον εξοπλισμό, τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και αυτά που προγραμματίζονται, την υγεία, την παιδεία, τη νεολαία και τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την ασφάλεια του πολίτη, τα αγροτικά θέματα και την τουριστική προβολή της περιοχής.

Τσουχτερά πρόστιμα για όσους καπνίζουν στ' αυτοκίνητο με ανήλικα παιδιά.

Κατατέθηκε τροπολογία στη Βουλή.

Από την ημέρα της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου έχουν επιβληθεί μόλις 400 πρόστιμα την στιγμή που είναι κοινό μυστικό ότι στους περισσότερους κλειστούς χώρους το τσιγάρο πάει σύννεφο!

Κι ενώ τις τελευταίες ημέρες εντέχνως διαρρέται από το υπουργείο Υγείας οτι σκέφτονται σοβαρά την χαλάρωση του αντικαπνιστικού νόμου - λες και επιβλήθηκε ποτέ - σήμερα κατατέθηκε τροπολογία στη Βουλή για το κάπνισμα στο αυτοκίνητο!
Στην τροπολογία η οποία αναμένεται να ........

ψηφιστεί την Πέμπτη προβλέπεται ότι θα επιβάλλονται αυστηρότατα πρόστιμα σε όσους καπνίζουν μέσα στο αυτοκίνητο ενώ βρίσκονται σε αυτό ανήλικοι.

Πιο αναλυτικά προβλέπεται:

Πρόστιμο 1.500 ευρώ και αφαίρεση της άδειας για ένα μηνα στους οδηγούς ή και συνεπιβάτες ΙΧ.
Πρόστιμο 3.000 ευρώ και αφαίρεση της άδειας για ένα μήνα στους οδηγούς οχημάτων Δημόσιας Χρήσης

Υπενθυμίζεται οτι την ίδια ώρα που επεκτείνουν τον αντικαπνιστικό νόμο και στα ΙΧ σκέφτονται να επιτρέψουν το κάπνισμα στα μπαρ μετά τις 21.00 το βράδυ, στις καφετέριες με σχετική άδεια και στα μικρά μπαρ όπου δεν υπάρχουν υπάλληλοι και την αποκλειστική ευθύνη για τη λειτουργία τους έχουν οι ιδιοκτήτες τους.

Οι ιδιοκτήτες, θα μπορούν να επιλέγουν οι ίδιοι αν θέλουν οι πελάτες τους να καπνίζουν ή όχι ενώ η καθολική απαγόρευση θα εξακολουθεί να ισχύει(στα λόγια) στα εστιατόρια,ενώ δεν θα επιτρέπεται σε νέους κάτω των 18 ετών η είσοδος σε μπαρ που επιτρέπεται το κάπνισμα.

News it

Έναρξη κινητοποιήσεων με ΟΤΑ

Αναστάτωση επικρατεί σε πολλούς κλάδους εργαζομένων, οι οποίοι προχωρούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις είτε για να αντιδράσουν στις σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις υπό τις «επιταγές» της τρόικας είτε για να διεκδικήσουν αυξήσεις μισθών.

Αρχή με δήμους

Η αρχή γίνεται με τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι οποίοι έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία για σήμερα και 48ωρη αποχή από τα καθήκοντά τους για το Σαββατοκύριακο.
Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την υπογραφή ........

Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, νέο μισθολόγιο και προάσπιση των δικαιωμάτων των συμβασιούχων. Λόγω των κινητοποιήσεων, δεν θα συλλέγονται τα απορρίμματα έως και την Κυριακή, όταν και αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου η ΠΟΕ-ΟΤΑ με θέμα την κλιμάκωση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων. Εν τω μεταξύ, σε 24ωρη απεργία θα προχωρήσουν την ερχόμενη Τρίτη οι εργαζόμενοι στην Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στην εκτέλεση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων.

Προειδοποιούν με σκληρές συγκρούσεις

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του υπουργείου Περιβάλλοντος θα προχωρήσουν σήμερα στις 10 το πρωί οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, την ώρα που οι εκπρόσωποι της τρόικας θα συναντώνται με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου σχετικά με το ζήτημα της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στα σχέδια για την πρόσβαση ιδιωτών στη λιγνιτική ηλεκτροπαραγωγή, η οποία έως σήμερα αποτελεί μονοπώλιο της ΔΕΗ, και προειδοποιούν με «σκληρές συγκρούσεις και απεργίες» σε περίπτωση που υιοθετηθούν προτάσεις όπως είναι η μίσθωση των μονάδων ή η πώληση της παραγωγής τους σε τιμή κόστους.

Στους δρόμους ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ

Σε τρίωρη παναττική στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι της 25ης Νοεμβρίου θα προχωρήσουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ (έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία στις 15 Δεκεμβρίου) ως μια πρώτη αντίδραση στα μέτρα λιτότητας του προϋπολογισμού του 2011. Συνάντηση με την τρόικα είχε χθες αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ, η οποία εξέφρασε την αντίθεσή της στο επικαιροποιημένο μνημόνιο, τονίζοντας ότι η υπερίσχυση των επιχειρησιακών έναντι των κλαδικών συμβάσεων θα καταστήσει την αγορά εργασίας «ζούγκλα», θα μειώσει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και θα προκαλέσει κοινωνική αναστάτωση.

City Press

Πρωτοφανές κατάντημα για τη δημοκρατία μας

Άθλια είναι η εικόνα που εμφανίζει το ελληνικό Κοινοβούλιο, το οποίο κινείται το τελευταίο διάστημα μεταξύ τρόικας και Βατοπεδίου.

Πολιτικό πλυντήριο

Το Κοινοβούλιο έχει αποκτήσει χαρακτηριστικά πολιτικού πλυντηρίου. Δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την ..........

πολυσυζητημένη κάθαρση του σκανδάλου της Μονής Βατοπεδίου και άλλων μεγάλων σκανδάλων της περιόδου Καραμανλή και Σημίτη.

Οι νόμοι που έχουν ψηφιστεί με πρωτοβουλία κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και προβλέπουν την ταχύτατη παραγραφή των αδικημάτων και η υπαλληλική τακτική της κυβέρνησης Καραμανλή, που έπαιξε ένα σκληρό διαδικαστικό, πολιτικό παιχνίδι με τις προθεσμίες, οδήγησαν στην ουσιαστική απαλλαγή των κατηγορούμενων για εμπλοκή τους στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου από κάθε ευθύνη.

Η διαδικασία της κάθαρσης μετατράπηκε σε φάρσα εξαιτίας του νομοθετικού πλαισίου, της απόφασης της ηγεσίας της ΝΔ να καλύψει -για λόγους εσωκομματικής ισορροπίας- τα σκάνδαλα της καραμανλικής περιόδου και των ελιγμών τακτικής της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Το ΠΑΣΟΚ δεν προσπάθησε να παρουσιάσει στον ελληνικό λαό το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου στο σύνολό του προκειμένου να προστατεύσει δικά του στελέχη που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην αρχική φάση του σκανδάλου, αλλά και για να ασκήσει πολιτική πίεση στη ΝΔ προκειμένου να μετριάσει η τελευταία τον αντιμνημονιακό της ζήλο.

Τα σκάνδαλα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ συνέβαλαν στο δημοσιονομικό αδιέξοδο, το οποίο, εάν κρίνουμε από τον κρατικό προϋπολογισμό του 2011 και την εξαμηνιαία έκθεση του ΟΟΣΑ για την προοπτική της ελληνικής οικονομίας, θα προσδιορίζει τις οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις για αρκετά χρόνια. Η Βουλή, με ευθύνη των δύο κομμάτων εξουσίας, δεν μπορεί να συμβάλει στην υπόθεση της κάθαρσης ούτε στη δημιουργία των πολιτικών προϋποθέσεων για μία δημιουργική προσπάθεια που θα μας βγάλει από την οικονομική κρίση.

Σε ρόλο μεταφραστή

Η διαφθορά έφερε το δημοσιονομικό αδιέξοδο, το οποίο μετατράπηκε σε κρίση δανεισμού, που με τη σειρά της οδήγησε στο μνημόνιο. Μέσα από αυτήν τη διαδικασία χάσαμε την εθνική μας ανεξαρτησία. Ο κρατικός προϋπολογισμός συντάσσεται από τους ειδικούς της τρόικας και στη συνέχεια εγκρίνεται από τον υπουργό Οικονομικών, που έχει, βάσει του μνημονίου, ενισχυμένο ρόλο στην κυβέρνηση.

Οι βουλευτές έχουν μετατραπεί σε πολυτελείς μεταφραστές, που απλώς εγκρίνουν τις αποφάσεις της τρόικας, έχοντας μόνο το δικαίωμα να προχωρήσουν σε οριακές αλλαγές στα βασικά οικονομικά μεγέθη του κρατικού προϋπολογισμού.

Το κωμικοτραγικό είναι ότι οι βουλευτές που συμμετέχουν με τον τρόπο που περιγράψαμε στην εθνική ταπείνωση και στην υποβάθμιση του δημοκρατικού μας πολιτεύματος φροντίζουν να κρατούν τις αποδοχές τους σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα, φέροντας ουσιαστικά εαυτούς εκτός της πολιτικής του μνημονίου. Τις μειώσεις αποδοχών που προβλέπει η κυβερνητική πολιτική γι’ αυτούς τις κάλυψαν μέσω συστηματικότερης εικονικής συμμετοχής σε διάφορες επιτροπές της Βουλής. Όσο για τους συνεργάτες τους, διατηρούν και αυτοί εντυπωσιακά εισοδηματικά και κυρίως ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά προνόμια.

Γιώργος Κύρτσος
City Press


Ευχαριστήριο μήνυμα της Διονυσίας Χρυσομπόλη

Υποψήφιας περιφερειακής συμβούλου με τον Πέτρο Τατούλη

Με ήθος και αξιοπρέπεια, δώσαμε τον προεκλογικό μας αγώνα.
Γι αυτή την πορεία θα ήθελα να ευχαριστήσω πρώτα από όλους, τον Πέτρο Τατούλη, που μου έδωσε την ευκαιρία να συμμετέχω σ αυτή την προσπάθεια.
Είχα την τιμή και τη χαρά να μπω για πρώτη φορά στον πολιτικό στοίβο, με αρχηγό έναν άνθρωπο, που όλο αυτό το διάστημα προστάτευσε το κάθε βήμα όλων μας και λειτούργησε με ισοτιμία και σεβασμό στην προσωπικότητα και στα φρονήματα του καθενός μας.

Το δεύτερο ευχαριστώ, ανήκει στους συνοδοιπόρους. Στους ανθρώπους, που εργάστηκαν ξεπερνώντας πολιτικά και κοινωνικά θέματα πιστεύοντας σε μια καινούργια ιδέα.
Με μεγάλη συγκίνηση, 2099 ευχαριστώ από .........

καρδιάς, στους φίλους από όλη τη Μεσσηνία, που με τίμησαν με την ψήφο τους.
Επίσης θα ήθελα να δώσω θερμά συγχαρητήρια, σε όλους όσους αγωνίστηκαν και να ευχηθώ δύναμη και υγεία για ένα έργο δημιουργικό και δίκαιο.

Διονυσία Χρυσομπόλη
Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος για την «Νέα Πελοπόννησο» με τον Πέτρο Τατούλη
Πρ. φεστιβάλ «Μεσσηνίας Όψεις»


Το MySpace «υπέκυψε» στο Facebook

Η «εκθρόνιση» του MySpace, άλλοτε «βασιλιά» της κοινωνικής δικτύωσης στο Ίντερνετ, επισημοποιήθηκε με την ανακοίνωση της συνεργασίας του με τον σημερινό κυρίαρχο των social media, το Facebook.

Αναγνωρίζοντας την υπεροχή του δικτύου του Μαρκ Ζάκερμπεργκ, το MySpace αποφάσισε να συνεταιριστεί με τον αντίπαλό του, σε μια προσπάθεια να κρατηθεί «ζωντανό».

Καρπός αυτής της συνεργασίας είναι η ..........

νέα υπηρεσία «Mashup with Facebook», που επιτρέπει στο MySpace να συνδέεται στο λογαριασμό των χρηστών του Facebook, να αντλεί από εκεί στοιχεία και πληροφορίες και να τα μεταφέρει στο MySpace, εμπλουτίζοντας το περιεχόμενό του.

Παραδοχή της ήττας

Αναλυτές της αγοράς του Διαδικτύου ερμήνευσαν αυτή την κίνηση ως παραδοχή της ήττας του MySpace από το Facebook στον «πόλεμο» της κοινωνικής δικτύωσης.

Το άλλοτε κραταιό site χάνει όλο και μεγαλύτερο μερίδιο από τη διαφημιστική «πίτα» και σήμερα καταγράφει ζημιές ύψους 156 εκατομμυρίων δολαρίων – 30 εκατομμύρια μεγαλύτερες σε σχέση με πέρυσι.

Ο διευθύνων σύμβουλος του MySpace, Μάικ Τζόουνς, δεν απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου αν με την κίνηση αυτή «παραδέχεται ότι ηττήθηκε» και αρκέστηκε να δηλώσει ότι το νέο εργαλείο δίνει απλά στους χρήστες του MySpace «αυτό που θέλουν».

Πώς λειτουργεί

Το «Mashup with Facebook» θα επιτρέπει στο MySpace να προτείνει ψυχαγωγικό περιεχόμενο στους χρήστες του, αξιοποιώντας τα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις που έχουν δηλώσει στο προφίλ τους στο Facebook (βάσει των «likes» που έχουν κάνει, των ομάδων και των σελίδων στις οποίες είναι μέλη κ.λπ.).

Οι πληροφορίες που θα αντλεί από το Facebook, θα του επιτρέψουν να δομήσει μια προσαρμοσμένη και προσωποποιημένη σελίδα για κάθε χρήστη, που θα περιέχει «αυτά που του αρέσουν»: τη μουσική που ακούει, τις αγαπημένες του ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές κ.ά.

Επιπλέον, θα προτείνει καινούργιο περιεχόμενο που βασίζεται στις προτιμήσεις του χρήστη. Για παράδειγμα, αν σε κάποιον αρέσει η Μαντόνα, η υπηρεσία θα του προτείνει βίντεο κλιπ της Κάιλι Μινόγκ.

Όταν ο χρήστης συνδέεται στο MySpace, θα εμφανίζεται στην αρχική σελίδα το πεδίο «Connect», το οποίο θα τον ρωτά αν θέλει να επιτρέψει την αλληλεπίδραση των δύο ιστότοπων. Εάν ο χρήστης δεχθεί, θα μεταφερθεί αυτόματα σε μια σελίδα στην οποία θα βρίσκεται συγκεντρωμένο όλο το ιστορικό με το περιεχόμενο που έχει αναρτήσει στο Facebook.

Το MySpace επιθυμεί να επεκτείνει περισσότερο την αλληλεπίδρασή του με το Facebook. Όπως έγινε γνωστό, σύντομα θα τοποθετήσει σε κάθε σημείο του site κουμπιά «like» του Facebook, έτσι ώστε όταν ο χρήστης επισημαίνει κάτι ως «αγαπημένο» να δημοσιεύεται αυτόματα και στο προφίλ του στο Facebook.

Ζημιές και γκρίνια

Σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων Forrester Research, η συνεργασία μπορεί να αποφέρει οφέλη και στους δύο, παρά το γεγονός ότι αμφότερες οι εταιρείες δήλωσαν ότι η συμφωνία τους δεν έχει οικονομική διάσταση.

Το MySpace ελέγχεται από την εταιρεία News Corp του Αυστραλού μεγιστάνα των μέσων μαζικής ενημέρωσης Ρούπερτ Μέρντοχ. Σήμερα διαθέτει περίπου 130 εκατομμύρια χρήστες έναντι τουλάχιστον 500 εκατομμυρίων μελών του Facebook.

O Μέρντοχ, που αγόρασε το MySpace το 2005 έναντι 580 εκατ. δολαρίων, έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να ανεχτεί για πολύ καιρό ακόμη τις ζημιές του MySpace. Στις αρχές του μήνα, η News Corp περιέγραψε το site ως ένα «πρόβλημα» για την εταιρεία, ανακοινώνοντας ότι οι τρέχουσες οικονομικές απώλειές του «δεν είναι αποδεκτές ή βιώσιμες».

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών eMarketer, το μερίδιο του Facebook στη διαφημιστική «πίτα» των social media αυξήθηκε στο 50% το 2010 από 36% το 2009, ενώ του μερίδιο του MySpace μειώθηκε από 32% σε 19%.

Το «Mashup with Facebook» δεν αποτελεί την πρώτη συνεργασία των δύο εταιρειών. Τον περασμένο Ιούλιο, το MySpace έδωσε τη δυνατότητα στους χρήστες του να στέλνουν το περιεχόμενο που «ανεβάζουν» (φωτογραφίες, ενημερώσεις κατάστασης, συνδέσμους και βίντεο) στο Facebook (και στο Twitter) με ένα μόνο «κλικ».

Δηκτικά σχόλια

Η τελευταία κίνηση, πάντως, αντιμετωπίστηκε με δηκτικά σχόλια από τον κόσμο του Ίντερνετ.

«Υποθέτουμε ότι τέσσερα άτομα ενθουσιάστηκαν από αυτή την εξέλιξη: ο Ρούπερτ Μέρντοχ και τα υπόλοιπα στελέχη της News Corp», γράφει σκωπτικά το site PC World και συνεχίζει, στο ίδιο ύφος:

«Υπάρχει κάποιος που πραγματικά πιστεύει ότι η νέα κίνηση θα πείσει τις ορδές των ανθρώπων να επιστρέψουν στις σκονισμένες, αραχνιασμένες αίθουσες του κοινωνικού δικτύου που εγκατέλειψαν πριν από χρόνια;».

Απόψε στο Βορέειον η μουσικοθεατρική παράσταση "ΕΛΕΚΤΡΙΚ ΚΛΑΟΥΝ - ΟΙ ΠΑΛΙΑΤΣΟΙ"

Σήμερα Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010, στις 20:00 το βράδυ στο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο στα Φιλιατρά θα δοθεί η μουσικοθεατρική παράσταση "ΕΛΕΚΤΡΙΚ ΚΛΑΟΥΝ - ΟΙ ΠΑΛΙΑΤΣΟΙ" σε σκηνοθεσία της Τζένης Δριβάλα και του Φίλιππου Μοδινού, μουσική του Ρουτζέρο Λεονκαβάλλο, κείμενα της Ειρήνης Γλυνιαδάκη, διασκευή του Φίλππου Μοδινού. Παίζουν και τραγουδούν με αλφαβητική σειρά: Αλέξανδρος Γάβαρης, Ειρήνη Γλυνιαδάκη, Γκάρεθ Λουέλυν, Ειρήνη Κώνστα, Φίλιππος Μοδινός, Βαγγέλης Παπακώστας. Η παραγωγός εταιρεία είναι η «ΑΠΟΛΛΩΝ – ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΛΑΣΣΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ».

Η φιγούρα του «Παλιάτσου» η του ...........

«Αρλεκίνου», κωμική και ανθρώπινη, τραγική και πονεμένη και συγχρόνως έτοιμη να ξεσηκώσει τα γέλια των θεατών ακόμη και στις πιο δραματικές σκηνές, έχει υπάρξει πηγή έμπνευσης για όλες τις τέχνες, εικαστικές και παραστατικές. Από τον ρομαντικά πονεμένο και αθεράπευτα ερωτευμένο παλιάτσο του Τσάρλι Τσάπλιν, τον παθιασμένο τραγικό παλιάτσο του Λεονκαβάλλο στο πασίγνωστο «Γέλα Παλιάτσο…», στην «κομμέντια ντελ άρτε» , στη ζωγραφική, στο χορό, στην σύγχρονη όπερα, η φιγούρα αυτή είναι πανταχού παρούσα και πάντα σαγηνευτική, έτοιμη να ξετυλίξει μπροστά στα δακρυσμένα μάτια μας, πότε από τα γέλια και πότε από τα κλάματα, τα πάθη της.

Ο «Ελέκτρικ Κλάουν» είναι μια σύγχρονη «κομμέντια ντελ άρτε» , όπου το θέατρο και η πραγματικότητα συναντώνται και εμπλέκονται σε μια ασυνήθιστη πλοκή. Η μουσική που το «ντύνει» και που συγχρόνως αποτελεί και μέρος της πλοκής είναι ακριβώς από την δημοφιλή όπερα του Λεονκαβάλλο «Οι Παλιάτσοι», αλλά διασκευασμένη σε ένα πρωτότυπο σύγχρονο άκουσμα , με ηλεκτρικές κιθάρες και μπάσο.

Καταγγελία για υποχρηματοδότηση του έργου Παραδείσια - Τσακώνα

Ο νεοεκλεγείς περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου, επικεφαλής του συνδυασμού της «Αγωνιστικής Συνεργασίας», συναντήθηκε χθες με τον αναπληρωτή διευθυντή του έργου Παραδείσια - Τσακώνα, (τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Τρίπολης - Καλαμάτας που το 2003 είχε καταρρεύσει από καθίζηση), Νίκο Ντονά, για να ενημερωθεί για την πορεία και τα προβλήματα του έργου.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Πετράκος ..........

σημείωσε ότι «υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι για την ολοκλήρωση του έργου στα τέλη του 2011, όπως είχε προγραμματιστεί, διότι από τον Ιούνιο έχει σταματήσει η χρηματοδότηση του έργου από την κυβέρνηση».

Ο κ. Πετράκος προσέθεσε ότι «το ελληνικό Δημόσιο χρωστάει για εκτελεσμένες εργασίες 17 εκατ. ευρώ και, αν ληφθεί υπόψη ότι χρειάζονται ακόμη 71.700.000 ευρώ για την ολοκλήρωση του έργου, αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι να σταματήσουν ουσιαστικά οι εργασίες ολοκλήρωσης» και συμπλήρωσε πως «είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης, 8 χρόνια μετά την κατάρρευση του δρόμου Παραδείσια - Τσακώνα, όχι μόνο να μην έχει ολοκληρωθεί, παρά να κινδυνεύει και η συνέχιση της αποκατάστασής του».

Αύριο Κυριακή ξεκινάει το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη

Αύριο Κυριακή 21 Νοεμβρίου και ώρα 11:00 το πρωί ξεκινάει το καινούριο πολιτικό κίνημα της Ντόρας Μπακογιάννη.

Η εκδήλωση για τον καινούργιο πολιτικό κίνημα, πρόκειται να γίνει στο θέατρο Badminton στην Αθήνα (Αττικό Άλσος Στρατού, Γουδί).
Σύμφωνα με την πρόσκληση που απεστάλη και σε εμάς, αναφέρει ότι για όσους δεν μπορέσουν να παρευρεθούν στην εκδήλωση, αυτή θα μεταδοθεί ζωντανά από την ιστοσελίδα http://www.21noemvriou.gr



Κανονικά η καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης

Διευκρινιστική ανακοίνωση σχετικά με την καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας μετά από δημοσιεύματα στα οποία αναφερόταν ότι η έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τους χαμηλοσυνταξιούχους θα καταβληθεί τον Ιανουάριο του 2011.

Σε αυτήν αναφέρεται ότι η καταβολή ...........

του επιδόματος θα γίνει με τη σύνταξη του Ιανουαρίου, η οποία καταβάλλεται από 22 Δεκεμβρίου μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

Ερώτηση Λαμπρόπουλου για το Παραδείσια - Τσακώνα.

Ερώτηση στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρη Ρέππα, υπέβαλε χθες το απόγευμα, ο Βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος. Στην ερώτηση του ο κ. Λαμπρόπουλος αναφέρεται στις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τον κίνδυνο να σταματήσει η εκταμίευση των αναγκαίων χρηματικών ποσών, για την συνέχιση και περάτωση των εργασιών, του οδικού τμήματος Παραδείσια – Τσακώνα.

Η ερώτηση που κατέθεσε ο πρώην υπουργός αναφέρει:

ΠΡΟΣ : Τον κ. Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει τελευταία σταματήσει η εκταμίευση των αναγκαίων χρηματικών ποσών , για την συνέχιση και περάτωση των εργασιών , του οδικού τμήματος Παραδείσια – Τσακώνα με συνέπεια στην καθυστέρηση παράδοσης του δρόμου .

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

1.] Υπάρχει πράγματι οφειλή για εκτελεσθείσες εργασίες προς την κατασκευάστρια κοινοπραξία και αν ναι σε ποιο ποσό ανέρχονται;
2.] Θα υπάρξει έγκαιρη εκταμίευση για την ομαλή και απρόσκοπτη συνέχιση των εργασιών;
3.] Έχει τροποποιηθεί το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης και ολοκλήρωσης του ανωτέρω έργου;

Αθήνα 19-11-2010

Ο Ερωτών Βουλευτής

ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

20 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού

Υπάρχουν παιδιά που πεινούν, παιδιά που πεθαίνουν πριν νιώσουν τη ζωή, από ασθένειες ή λόγω έλλειψης εμβολίων, παιδιά που κακοποιούνται, παιδιά που ακρωτηριάζονται ή πεθαίνουν στις συρράξεις, παιδιά που στερούνται στοιχειώδους εκπαίδευσης. Εκατομμύρια είναι τα παιδιά σε όλο τον κόσμο χωρίς χαμόγελο, χωρίς ελπίδα. Μας ζητούν να θυμηθούμε το δικαίωμά τους για μια ζωή με αξιοπρέπεια, σεβασμό, φροντίδα και αγάπη, με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Ο δρόμος βοήθειας του ανεπτυγμένου ............

κόσμου προς αυτά τα «καταδικασμένα» παιδιά είναι ακόμη μακρύς και οι δεκαετίες που πέρασαν από την ίδρυση της UNICEF το 1946, τη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Παιδιού του Ο.Η.Ε. το 1959, και τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού που υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. στις 20 Νοεμβρίου του 1989, του πρώτου παγκόσμιου, νομικά δεσμευτικού, κώδικα δικαιωμάτων των παιδιών στην ιστορία, παρά τα σημαντικά βήματα, δεν βελτιώνουν την τραγική εικόνα των αριθμών που παρουσιάζουν οι σχετικές εκθέσεις σε παγκόσμια κλίμακα.

Ζητούμενο παραμένει ακόμη ύστερα από μία 20ετία η εφαρμογή της Σύμβασης που καθορίζει το εύρος των δικαιωμάτων τα οποία οφείλουν να απολαμβάνουν τα παιδιά οπουδήποτε και θέτει τις βασικές προϋποθέσεις για την ευημερία τους στα διάφορα στάδια της ανάπτυξής τους.

Μια μικρή «γεύση» των μεγάλων εμποδίων δίνει και η ελλιπής επικύρωση των δύο προαιρετικών πρωτοκόλλων της Σύμβασης (α' απαγόρευση συμμετοχής ανηλίκων στις Ένοπλες συρράξεις, β' εμπορία παιδιών, παιδική πορνεία και πορνογραφία) από αρκετές χώρες σε σημείο να αναγκαστεί ο εκτελεστικός διευθυντής της UNICEF, Άντονι Λέικ, τον περασμένο Μάιο, να κάνει έκκληση προς το εν τρίτον των κρατών του κόσμου για καθολική επικύρωση και εφαρμογή τους ώστε να μπορέσει να τηρηθεί μία υπόσχεση καλύτερης ζωής στα πιο ευάλωτα παιδιά του πλανήτη.

Ωστόσο, η επικύρωση της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού από 193 χώρες (η Ελλάδα την επικύρωσε το 1992) συνέβαλε θετικά στη ζωή εκατομμυρίων παιδιών και οδήγησε σε σημαντικές προόδους σε τομείς όπως η πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες αλλά και στη βελτίωση της ποιότητας αυτών των υπηρεσιών, στη δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών για την παιδική προστασία και σε αυξημένες προσπάθειες για την προστασία των παιδιών από τις ένοπλες συρράξεις.

Από την επίσημη έκθεση της UNICEF για τα 20 έτη από τη δέσμευση της ανθρωπότητας για τα δικαιώματα των παιδιών, η πρόοδος που διαφαίνεται είναι σημαντική αλλά όχι ικανοποιητική - σημαντική γιατί μειώθηκαν κατά 30% οι θάνατοι παιδιών κάτω των πέντε ετών, ενώ περιορίστηκε και ο αριθμός των παιδιών που απασχολούνται σε επικίνδυνες εργασίες.

Παρά τα ενθαρρυντικά βήματα και τη νόμιμη αναγνώριση των δικαιωμάτων των παιδιών, σημαντικά βασικά προβλήματα παραμένουν προς επίλυση και υποχρεώνουν - ειδικά μία ημέρα σαν κι αυτήν - σε προβληματισμό: είναι τα εκατομμύρια των γεννήσεων παιδιών που δεν καταγράφονται, η πληγή της παράνομης εμπορίας και διακίνησης παιδιών, τα εκατομμύρια των παιδιών που υποσιτίζονται, τα εκατομμύρια των παιδιών που ακόμη πεθαίνουν ή εξακολουθούν να μην πηγαίνουν σχολείο.

Αξίζει να σκεφτούμε σήμερα ότι 19 εκατ. βρέφη και 148 εκατ. παιδιά κάτω των 5 ετών είναι λιπόβαρα, 22 εκατ. βρέφη δεν προστατεύονται με εμβολιασμούς, 4 εκατ. νεογέννητα πεθαίνουν τον πρώτο μήνα της ζωής τους, 4 εκατ. παιδιά πριν γίνουν 5 ετών πεθαίνουν κάθε χρόνο από διάρροια, ελονοσία και πνευμονία, 2 εκατ. παιδιά κάτω των 15 ετών ζουν με AIDS, 101 εκατ. παιδιά, κυρίως κορίτσια, δεν πηγαίνουν σχολείο, 1,2 εκατομμύρια παιδιά πέφτουν θύμα παράνομης διακίνησης και εμπορίας κάθε χρόνο, περισσότερα από 250.000 παιδιά υπηρετούν ως στρατιώτες, ενώ 1 δισ. παιδιά στερούνται μία ή περισσότερες βασικές υπηρεσίες, απαραίτητες για την επιβίωση και την ανάπτυξή τους.

Οι παραπάνω δεν είναι μόνο αριθμοί, είναι εκατομμύρια παιδικά μάτια που μας εκλιπαρούν. Αξίζει να μη στρέψουμε το κεφάλι μας από την άλλη πλευρά. Όλοι μας μπορούμε να προσφέρουμε ένα χαμόγελο, μια αγκαλιά, σε ένα παιδί που του στερεί η ζωή ό,τι εμείς θεωρούμε αυτονόητο και δεδομένο για τα δικά μας παιδιά.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 20ης Νοεμβρίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.