Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Ικανοποίηση της Νάντιας Γιαννακοπούλου για την υπόθεση στελέχωσης των ΙΚΑ Φιλιατρών και Γαργαλιάνων

Ικανοποίηση για την θετική έκβση της υπόθεσης του ΙΚΑ Φιλιατρών και Γαργαλιάνων εκφράζει με δηλώσεις της η Βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κα Νάντια Γιαννακοπούλου.

Με την αναφορά της, στις 14/12/09, και την ερώτησή της, στις 09/11/09, προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ανδρέα Λοβέρδο, η βουλευτής Μεσσηνίας ζητούσε την άμεση στελέχωση των ΙΚΑ Γαργαλιάνων και Φιλιατρών, αντίστοιχα.
Σε επικοινωνία με την κ. Γιαννακοπούλου, ο Υφυπουργός κ. Κουτρουμάνης την διαβεβαίωσε ότι θα επιληφθεί άμεσα του ζητήματος.
Στις 10/02/10, η διοίκηση του ΙΚΑ προέβη σε ανακοίνωση, με αριθμό πρωτοκόλλου Γ30/5, με την οποία προτίθεται να πραγματοποιήσει άμεσα αποσπάσεις και μεταθέσεις διοικητικών υπαλλήλων στα παραρτήματα Γαργαλιάνων και Φιλιατρών.
Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την πλήρωση .......

των θέσεων στα παραπάνω παραρτήματα βρίσκεται, ήδη, σε εξέλιξη.

Η κ. Γιαννακοπούλου, σε δηλώσεις της, ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για την άμεση ανταπόκριση και τόνισε ότι «τόσο οι οργανωμένες ενέργειες του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατρών, όσο και οι ενέργειες των εργαζομένων στο ΙΚΑ Γαργαλιάνων έχουν μεγάλο μερίδιο στην τελική θετική έκβαση».

Νέο ένζυμο για την παραγωγή βιοκαυσίμων από γεωργικά παραπροϊόντα

Δανική εταιρεία βιοτεχνολογίας σχεδιάζει να αξιοποιήσει εμπορικά ένα ένζυμο για το οποίο υποστηρίζει ότι θα επιτρέψει την παραγωγή βιοαιθανόλης από γεωργικά απόβλητα σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές.
Το κατοχυρωμένο ένζυμο, με την ονομασία Cellic CΤec2, διασπά την κυτταρίνη των φυτικών κυττάρων σε απλά σάκχαρα, τα οποία στη συνέχεια μπορούν να υποστούν ζύμωση με συμβατικές διαδικασίες για την παραγωγή οινοπνεύματος.
Το παραγόμενο βιοκαύσιμο εκτιμάται ότι θα κοστίζει γύρω στα 0,37 ανά λίτρο, ποσό συγκρίσιμο με τις τιμές της βενζίνης και της συμβατικής αιθανόλης, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Σύμφωνα με την εταιρεία Novozymes που ανέπτυξε το ένζυμο, η τιμή θα μπορούσε να μειωθεί περαιτέρω και να επιτρέψει τελικά τη δημιουργία μιας νέας βιομηχανίας που θα δημιουργήσει έως και 1,2 εκατομμύρια θέσεις...

εργασίας στις ΗΠΑ έως το 2022.
Έπειτα από δέκα χρόνια ερευνών, η Novozymes ελπίζει τώρα ότι η παραγωγή αιθανόλης από κυτταρίνη σε μεγάλη κλίμακα θα ξεκινήσει το 2011.
Μετά την ανακοίνωση της εταιρείας, η τιμή της μετοχής της στο χρηματιστήριο της Δανίας ανέβηκε κατά 4,8% στις 567 κορώνες (76,2 ευρώ).
Ως πρώτη ύλη στην παραγωγή θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν πριονίδια, άχυρο ή στελέχη καλαμποκιών, μεταξύ άλλων.
Newsroom ΔΟΛ



Ενημέρωση για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2010‏

Από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2010 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ – ΟΜΑΔΑΣ Β΄) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους σχετική Αίτηση-Δήλωση το αργότερο μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου.
Πιο συγκεκριμένα υπόχρεοι για την υποβολή της ανάλογης Αίτησης – Δήλωσης είναι: .......

Α) οι μαθητές της τελευταίας τάξης των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ)
Β) οι απόφοιτοι που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ
Γ) οι απόφοιτοι – κάτοχοι βεβαίωσης πρόσβασης ημερήσιου ΓΕΛ ή ημερήσιου ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων εισακτέων των ημερησίων ΓΕΛ χωρίς νέα εξέταση για εισαγωγή στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, στις Σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού και στα ΤΕΦΑΑ.
Δ) οι μαθητές της τελευταίας τάξης Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) - ομάδας Β΄.
Ε) οι απόφοιτοι ΕΠΑΛ που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄)

Η Αίτηση – Δήλωση υποβάλλεται ηλεκτρονικά. Τα πέντε κατά περίπτωση υποδείγματα της Αίτησης – Δήλωσης έχουν αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας : www.ypepth.gr/exams.
Ο υποψήφιος είτε από το διαδίκτυο είτε από το Λύκειό του μπορεί να προμηθεύεται την Αίτηση – Δήλωση που αναλογεί στην περίπτωσή του, να συμπληρώνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τη συμμετοχή του στις πανελλαδικές εξετάσεις σύμφωνα και με τις οδηγίες που αναγράφονται στην Αίτηση - Δήλωση και να προσέρχεται στο Λύκειο για την υποβολή της ηλεκτρονικά.

Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία υποβολή ή τροποποίηση Αίτησης – Δήλωσης.
Επίσης, υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑΣ Β΄) με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που επιθυμούν να εξεταστούν σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία προφορικά ή γραπτά κατά περίπτωση, πρέπει ως τις 22 Φεβρουαρίου να υποβάλουν σχετική αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο Λύκειό τους.

Καλλικράτη, αλλά χωρίς Ραγκούση, συζητά η ΚΕΔΚΕ

Χωρίς την παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση συνεδριάζει τελικά την Τετάρτη το μεσημέρι στις 12 το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ. Ο υπουργός Εσωτερικών επρόκειτο να ενημερώσει τα μέλη του δ.σ. σχετικά με σημεία του νομοσχεδίου για τον «Καλλικράτη», ωστόσο η συνέχιση της συζήτησης το ν/σ για την ιθαγένεια στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής δεν του το επιτρέπει.

Πάντως, τα μέλη του δ.σ. θα ενημερωθούν από τον πρόεδρο ΚΕΔΚΕ Νικήτα Κακλαμάνη, μέλη Επιτροπής Παρακολούθησης Προγράμματος «Καλλικράτης» και υπηρεσιακούς παράγοντες της ΚΕΔΚΕ για τις εξελίξεις σχετικά με το πρόγραμμα «Καλλικράτης».

Παράλληλα θα συζητηθούν: ...........

- Η πρόταση της ΚΕΔΚΕ για τα κριτήρια κατανομής των ΚΑΠ και τη ΣΑΤΑ για το 2010.

Εισηγητές: Γ. Μουράτογλου, πρόεδρος Επιτροπής Οικονομικών,

Γ. Κουγιανός, διευθυντής Τεκμηρίωσης Πληροφορικής και Ανάπτυξης των φορέων της Τ.Α.

- Συμβάσεις παροχής υπηρεσιών καθαριότητας των σχολικών κτιρίων μεταξύ ΟΣΚ Α.Ε. και Σχολικών Επιτροπών - Απόφαση ΚΕΔΚΕ

Εισηγητής: Γ. Μαστοράκος, πρόεδρος Επιτροπής Θεσμών.

- Προγραμματικές Συμβάσεις για την οργάνωση της εκπαίδευσης του ειδικού ένστολου προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας.

Εισηγητής: Π. Βασιλείου, γενικός διευθυντής ΚΕΔΚΕ

Πηγή: Αυτοδιοίκηση.gr

ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΑΣΟΚ: ΓΚΡΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ 42%

Γκρίνια προκαλεί ανάμεσα σε σημαντική μερίδα δημάρχων του ΠΑΣΟΚ η κατάργηση του ορίου του 42% και η επαναφορά του 50% +1 στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, για το οποίο έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση. Κι αυτό γιατί οι περισσότεροι εξ’ αυτών έχουν εκλεγεί από τον α΄ γύρο με ποσοστό άνω του 42 αλλά κάτω του 50% και θεωρούν ότι με την αλλαγή είναι πιθανόν το ΠΑΣΟΚ να απωλέσει αρκετούς δήμους αλλά και περιφέρειες.

Κρούουν δε τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας ........

ότι η συνεργασία ιδιαίτερα με ΚΚΕ, αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ ή τους Οικολόγους, τώρα μάλιστα που το ΠΑΣΟΚ είναι κυβέρνηση, στις περισσότερες περιπτώσεις θα καταστεί εκ των πραγμάτων αδύνατη. Στο πλαίσιο αυτό δεν διστάζουν να υποστηρίξουν ότι η επαναφορά του 50% + 1 ευνοεί, όχι τις ευρύτερες συνεργασίες με προοδευτικές δυνάμεις αλλά τη δημιουργία αντικυβερνητικού μετώπου.

Επιστολές δημάρχων και συνάντηση στην Ιπποκράτους

Οι προβληματισμοί αυτοί έχουν εκφραστεί με επιστολές δημάρχων του ΠΑΣΟΚ προς το υπουργείο Εσωτερικών, ενώ διατυπώθηκαν και προφορικά τόσο στην προ 40ημερού συνάντηση στο Κάραβελ (διαβάστε σχετικό ρεπορτάζ κάνοντας κλικ στο: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=5514) όσο και σε προ τριών εβδομάδων συνάντηση των δημάρχων της Αθήνας στην Ιπποκράτους, παρουσία του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Σωκράτη Ξυνίδη και του μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου και δημάρχου Καλλιθέας Κώστα Ασκούνη.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης συνάντησης αλλά και με επιστολές τους δήμαρχοι, προκειμένου ούτε το ΠΑΣΟΚ να αθετήσει την προεκλογική του δέσμευση ούτε «να οδηγηθούμε στην καρμανιόλα του 42%», κατά την έκφραση ενός εξ’ αυτών, προτείνουν ένα ενδιάμεσο σύστημα, σύμφωνα με σχετική πρόταση που έχει καταθέσει ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής για την αλλαγή του εκλογικού νόμου Θανάσης Διαμαντόπουλος.

Σύμφωνα με αυτή η εκλογή του δημάρχου από τον α΄ γύρο μπορεί να γίνεται όταν το άθροισμα του ποσοστού του σχετικά πλειοψηφούντος και τη διαφοράς του από τον δεύτερο ξεπερνούν το 50%. Δηλαδή το 42% να μην αρκεί όταν ο δεύτερος βρίσκεται στο 38, 39 ή και 40% αλλά κάτω από το 32%, καθώς, όπως λέει έτερος δήμαρχος, «μ’ αυτό το εκλογικό σύστημα αποτυπώνεται καλύτερα η λαϊκή βούληση».

ΥΠ.ΕΣ: καμία παρέκκλιση από τις δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ

Πάντως, αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Εσωτερικών με τους οποίους επικοινώνησε η αυτοδιοίκηση gr απέκλειαν κατηγορηματικά οποιαδήποτε αλλαγή «σ’ αυτό για το οποίο έχει δεσμευθεί το ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου, δηλαδή, την κατάργηση του 42% και την επαναφορά του 50% +1». Πρόσθεταν δε ότι ο καθηγητής Διαμαντόπουλος δεν συμμετέχει σε καμία από τις Επιτροπές που αφορούν τον «Καλλικράτη» παρά μόνο σε αυτή που αφορά την αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Πηγή: Αυτοδιοίκηση.gr

Όταν οι απορίες ενοχλούν κάποιοι ενοχλούνται και αντιδρούν σπασμωδικά. Ας πρόσεχαν τι έγραφαν.

Ενόχλησε ορισμένους η ανάρτηση που κάναμε σχετικά με την απορία μας. Και είναι απόλυτα λογικό γιατι ότι γράψαμε ήταν αλήθεια.
Προφανώς απο τον Δήμο Κυπαρισσίας κυκλοφόρησε σε εφημερίδες κλπ κλπ κάποιο δελτίο τύπου ή ανακοίνωση που έκανε λόγω για 3ήμερες εκδηλώσεις κυρίως για παιδιά τις μερες της αποκριάς.
Είδηση η οποία γράφτηκε και σε τοπικό blog.

Ενόχλησε η απορία μας γιατι ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ (με εξαιρετικά προσεκτική λήψη της) απο εκδηλώσεις 3ημερών και "ωραιοποίηση" μιας κατάστασης η οποία δεν υπήρξε ποτέ.

Για να δουμε τι ακριβώς συνέβη...............

Στο Blog Ραδιο 936 διαβάσαμε για τις "Πλούσιες και κεφάτες οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στη Τριφυλία"
Σχετικά με την Κυπαρισσία διαβάζουμε τα εξής:

Στην Κυπαρισσία, τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή θα στηθεί παιδότοπος για τα πιτσιρίκια στην κεντρική πλατεία, από τις 10 το πρωί. Το απόγευμα της Κυριακής στο λιμάνι θα κάψουν τον Καρνάβαλο, το άρμα που έχει φτιαχτεί από το δήμο, και θα αφεθούν στον ουρανό αυτοσχέδια μικρά αερόστατα - εφόσον φυσικά το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες. Τα κούλουμα θα γιορταστούν στην παραλία του Αϊ-Λαγούδη με πέταγμα χαρταετών και προσφορά νηστήσιμων.

Αλήθεια. Τι απ΄όλα αυτά έγινε???

Στην Κυπαρισσία, τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή θα στηθεί παιδότοπος για τα πιτσιρίκια στην κεντρική πλατεία, από τις 10 το πρωί.

Πράγματι ο "παιδότοπος" ήταν ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΦΟΥΣΚΩΤΟ (το λιχνάρι του Αλαντίν), και ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
Είναι ψέματα αγαπητέ φίλε που γράφεις στο Radio 936??????????????????
Στήθηκε κανένας παιδότοπος στην πλατεία της Κυπαρισσίας???
Αυτά μέχρι στιγμής. Πάμε παρακάτω.

Το απόγευμα της Κυριακής στο λιμάνι θα κάψουν τον Καρνάβαλο, το άρμα που έχει φτιαχτεί από το δήμο

Αλήθεια. Ποιόν Καρνάβαλο????????? Αυτόν που θα ήταν στην κεφαλή της παρέλασης που δεν θα γινόταν???
Δηλαδή ο Δήμος έφτιαξε ένα άρμα με τον βασιλιά καρνάβαλο, για ενα καρναβάλι που ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ, -όπως και δεν έγινε- και θα τον έκαιγαν κι όλας.....
Ο βασιλιάς καρνάβαλος παραδίδεται στην πυρά μετα την παρέλαση. Οχι έτσι ξεκάρφωτα.

και θα αφεθούν στον ουρανό αυτοσχέδια μικρά αερόστατα - εφόσον φυσικά το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Απ΄ότι μάθαμε δεν θα γινόταν πέταμα μικρών αυτοσχέδιων αερόστατων. Κάτι ψησταριές μάθαμε στήθηκαν στην πάνω πόλη, αλλα μικρά αυτοσχέδια αερόστατα δεν τα ειδε κανενας ΟΥΤΕ με κυάλια.

Για τα κούλουμα δεν παίρνουμε όρκο αν εγιναν ή όχι. Όχι όμως ότι είναι δύσκολο να μάθουμε αν έγιναν και τι έγινε ακριβώς.

Αυτά για να τελειώνουμε με το τι γράφτηκε και τι πραγματικά έγινε.

Πάμε παρακάτω και επιστρέφουμε στην πλατεία.

Στην Πλατεία της Κυπαρισσίας την Κυριακή της αποκριάς επικρατούσε η Μεγάλη παρασκευή.
10 άντε βία 12 παιδάκια που έπαιζαν στο φουσκωτό λιχνάρι του αλαντίν σε μια άδεια πλατεία.
Τόσο άδεια μάλιστα, που ούτε σκύλος δεν κυκλοφορούσε.

Λέμε ψέματα αγαπητέ φίλε - συντάκτη του radio 936???? Δεν νομίζουμε.....

Μία εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις.

Δείτε το τι κατάσταση επικρατούσε στην πλατεία της Κυπαρισσίας το μεσημέρι της Κυριακής 14 Φεβρουαρίου.
Πραγματικά η Μεγάλη παρασκευή και η κορύφωση του θείου δράματος.

DSCI0077.jpg (237 KB) DSCI0121.jpg (171 KB) DSCI0124.jpg (199 KB)

Και δείτε τώρα την κατάσταση που επικρατούσε το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στην πλατεία των Φιλιατρών.

DSC01848.jpg (316 KB) DSC01849.jpg (293 KB) DSC01850.jpg (418 KB) DSC01851.jpg (387 KB) DSC01852.jpg (366 KB) DSC01853.jpg (298 KB) DSC01854.jpg (324 KB) DSC01857.jpg (284 KB) DSC01859.jpg (232 KB)

ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΦΗ!!!!!

Προσπαθώντας κάποιοι να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, κατέφυγαν σε ένα "λαϊκίστικο" επιχείρημα περί δήθεν κομμένων κονδυλίων από έργα και επιχορήγηση συλλόγων για να διεξαχθεί καρναβάλι και να πουν ότι υπάρχει πολιτισμός στην πολή τους.

Πραγματικά αστείο το "λαϊκίστικο" επιχείρημα τους.
Αλήθεια. Με ένα ποσό της τάξης των 20.000 ευρώ ΠΟΣΑ ΕΡΓΑ θα γίνονταν σε μια πόλη βάση του δήθεν επιχειρήματος που ξαμόλησε να κυκλοφορεί ελεύθερα κάποιος??????
θα περιμέναμε σκληρή κριτική απο το radio 936 προς τον Δήμο Κυπαρισσίας για τις δήθεν εκδηλώσεις που θα γίνονταν. Και πολυ περισσότερο την άδεια πλατεία την Κυριακή της Αποκριάς.
Φαίνεται ότι κάποιος προσπαθεί να δικαιολογήσει τα δικαιολόγητα για ένα ας το πούμε φιάσκο. Προσπαθεί να πείσει - ανεπιτυχώς - ότι έγιναν εκδηλώσεις, στην πόλη και ότι εμείς (Φιλιατρά news και trifylianews) γράφουμε ψέματα.
Μόνο που τα "ψέματα μας" τα δείχνουμε με εικόνα. Για τόσα ψέματα μιλάμε.....

Ο δήμος Φιλιατρών δαπάνησε περί τις 20 - 25 χιλιάδες ευρώ για να διοργανώσει δυο μία μέρα γεμάτη χαρά για τους πολίτες του, για τα παιδιά αλλα και για τους επισκέπτες που θα έρχονταν στην πόλη για να διασκεδάσουν.

Όταν ένας δήμος και πολυ δεν περισσότερο σύλλογοι αδυνατούν να οργανώσουν για τους
πολίτες τους τουλάχιστον μια μέρα χαράς, σημαίνει ότι ο δήμος αυτός έχει αποτύχει παταγωδώς. Και πολύ δεν περισσότερο όταν αυτός ο Δήμος σε ενδεχόμενο καλλικράτη διεκδικεί και επιθυμεί να παραμείενι έδρα ενός δήμου ΠΧ της τρυφυλίας.
Φέρνοντας πολυ πρόωρα την μεγάλη παρασκευή στην πόλη του θα την φέρει και στις υπόλοιπες δύστυχες πόλεις που θα έχουν την ατυχία να συνενωθούν με τον Δήμο της θλίψης.